Hej
Nie widziałam nigdzie takiego tematu, więc trzeba to nadrobić. Widzieliście już Endgame? Czy na Was też ten film zrobił tak duże wrażenie? Ja przez kilka godzin od zakończenia seansu nie byłam w stanie dojść do siebie, takie ten film wywołał we mnie emocję.
Jako film naprawdę super. Czas w kinie minął mi bardzo szybko, dużo akcji, dużo pomysłów. Nie leży mi trochę jeżeli chodzi o zakończenie. Jakoś nie potrafię dopuścić do siebie myśli o tym, że to koniec pewnej epoki i to młodsi bohaterowie teraz będą musieli pociągnąć dzieło, bo starsi zrezygnowali.
Plus dla Marvela jest taki, że bardzo mocno skupił się na emocjach bohaterów. Ogólnie od filmów po Czasie Ultrona jest pokazane, że to wcale nie są bezmyślni bohaterowie, którzy walczą i w żaden sposób to na nich nie wpływa. Tak naprawdę i Infinity War i Endgame i też wcześniejsza Wojna Bohaterów to konsekwencje Czasu Ultrona i tego, jak każdy z nich osobno radzi sobie z tym, ilu ludzi zginęło przez nich.
Ciekawa jestem, jak będzie wyglądać Universum dalej. Z jednej strony moim zdaniem lepiej kończyć historię konkretnych bohaterów niż odmładzać ich zmieniając aktorów, ale z drugiej strony ciężko mi się pogodzić z tym, ilu z nich odeszło na zawsze.
Ja osobiście nie lubię takich filmów. Ale mój 10-letni syn obejrzał i bardzo mu się podobał