Groźba zwolnienia bez powodu - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

Temat: Groźba zwolnienia bez powodu

Cześć wszystkim,
mam ogromny problem. Nie wiem co zrobić. Od pół roku pracuje w firmie, w której szef a właściwie szefowa wydawałam mi się ideałem. Świetnie nam się współpracowało i było po prostu idealnie. Jednak w życiu szefowej pojawiło się wiele prywatnych problemów i trochę się zmieniła. Już nie była dla mnie tak jak wcześniej. W tym czasie w moim życiu problemy prywatne też zaczęły nawarstwiać i nie dawałam sobie rady. Wczoraj zasłabłam w pracy i musiałam trochę ochłonąć. Szefowa kazała mi iść na zwolnienie lekarskie, a kiedy poszłam z nią porozmawiać na ten temat powiedziała, że powinnam się zwolnić bo ona nie przedłuży mi umowy o pracę.
Chcę pracować, ale nie widzę rozwiązania problemu.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Groźba zwolnienia bez powodu

Co mysle?ze powinnas zmienic prace skoro slabniesz czy wolisz tam zawalu dostac.

3

nokiaaa napisał/a:

Co mysle?ze powinnas zmienic prace skoro slabniesz czy wolisz tam zawalu dostac.

Sprawa się rozwiązała. W wigilię dostałam wypowiedzenie umowy o pracę.
Fantastyczne uczucie, dostać wypowiedzenie od osoby, która była dla ciebie wzorem. Powód zwolnienia? "Nie muszę podawać"

4

sunshine525 napisał/a:
nokiaaa napisał/a:

Sprawa się rozwiązała. W wigilię dostałam wypowiedzenie umowy o pracę.
Fantastyczne uczucie, dostać wypowiedzenie od osoby, która była dla ciebie wzorem. Powód zwolnienia? "Nie muszę podawać"

jeżeli miałaś umowę o pracę na czas nieokreślony to pracodawca ma obowiązek podać powód zwolnienia.

5

Autorka wątku wspomina coś w pierwszym poście o groźbie nieprzedłużenia umowy, więc była to raczej umowa na czas określony. Przykre, że szefowa nie zdobyła się na przedstawienie swoich zarzutów pod adresem pracownika. Niestety i tak bywa... dziś większość z tych, którzy zasmakowali trochę "władzy" uważa, że "tłumaczyć się" ze swoich decyzji nie musi.

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024