intencje - przyjaźń czy kochanie - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » intencje - przyjaźń czy kochanie

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

Temat: intencje - przyjaźń czy kochanie

pomóżcie proszę - mam znajomego który patrzy we mnie jak w obrazek ale nie zaprasza nigdzie ani nie wychodzi z inicjatywą wspólnego wyjścia itd.

Dodam tylko że jest młodszy o jakieś 5 lat ode mnie ( ja mam 34 on 29), poradźcie czy czekać czy sobie odpuścić...

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: intencje - przyjaźń czy kochanie

Jeśli go lubisz to zaproś go sama!;)

3

myślałam o tym ale to kolega z pracy i co będzie jak odmówi itd..spalę się ze wstydu chyba

4 Ostatnio edytowany przez marfa_a (2018-09-10 22:09:39)

To może zaproś w taki sposób, aby zanadto się nie odsłaniać. Ja proponuję zapytać, czy np. nie pomógłby ci w wyborze prezentu dla brata albo czy poszedłby z tobą na pizzę do nowej knajpy, bo bardzo masz ochotę ją wypróbować, ale nie masz z kim pójść, bo przyjaciółki na urlopie, a sama nie lubisz chodzić do restauracji.

5

to bardzo inteligenty chłopak i myślę że i tak się domysli nawet jesli to będzie nie wprost..męcze się bardzo bo czuje że mu sie podobam ale może różnica wieku jest zbyt duża dla niego

6

Kikunia82 napisał/a:

to bardzo inteligenty chłopak i myślę że i tak się domysli nawet jesli to będzie nie wprost..męcze się bardzo bo czuje że mu sie podobam ale może różnica wieku jest zbyt duża dla niego

To co z tego, że się domyśli? Wprost Ci nie powie: ale ty jesteś durna, bo mnie zapraszasz na pizzę, a  ja nie jestem zainteresowany. Jeśli jest kulturalny po prostu odmówi tak, aby Was nie stawiać w durnej sytuacji. Ma 29 lat, więc nie jest już dzieckiem, ma trochę oleju w głowie.

7 Ostatnio edytowany przez Jovanna (2018-09-11 00:27:28)

Kikunia82 napisał/a:

A to chcesz go tak zaprosic, zeby nie wiedział, po co go ciągasz? XD

Co bys pomyslala o innym koledze z pracy, ktory by do Ciebie podszedl i powiedział "mam ochote na dobra kawe po pracy. Idziesz ze mną?" Że szalony? Że nachalny? Że wyrywa Cie na randkę ze świecami i seksem? ...to nie jest nic zlego isc z kims pogadac.

*Jesli nie ma ochoty isc z Toba - podziekuje i odmowi.
Ty wiesz, ze nie jest zainteresowany, wiec sie nie meczysz juz z tematem. Jesli czujesz sie z tym debilnie (choc nie powinnas) mowisz - "ok. Namowie kogos innego. A nie wiesz, gdzie jest najblizej jakas kawiarnia z prawdziwego zdarzenia?"
* Jesli nie ma czasu isc z Toba - zaproponuje cos innego
*Jesli ma ochote wypic kawe w milym towarzystwie (i tyle) pojdzie
* Jesli na Ciebie leci - pojdzie i bedzie wykorzystywal okazje

Z tego co piszesz jest Toba zainteresowany, wiec nie wiem w czym masz problem? Przestań o tym pisać na forum i gdybać, tylko go gdzieś wyciągnij. Nie umawiasz się z nim na randke tylko na zwykłe spotkanie. Jak bedzie chciał, to nastepnym razem on Ciebie gdzies zaprosi wink to sa takie proste socjalne sprawy. Dasz rade!:)

A i pytanie - dlaczego zrzucasz całą odpowiedzialnosć inicjowania spotkania na niego? Plus - jakie są szanse spotkania, kiedy kobieta tylko czeka biernie, aż mężczyzna ją zaprosi, a ten jest nieśmiały i do tego się nie kwapi?

8

Kikunia82 napisał/a:

pomóżcie proszę - mam znajomego który patrzy we mnie jak w obrazek ale nie zaprasza nigdzie ani nie wychodzi z inicjatywą wspólnego wyjścia itd.

Może wystarczy mu, że sobie popatrzy? wink

A tak poważniej, to w zwykłym zaproszeniu na kawę nie ma przecież nic zobowiązującego, więc wcale nie musisz pokazywać, że masz w tym jakiś ukryty cel. Pozostaje jednak zastanowić się czy w ogóle warto, jeśli to ktoś z pracy. Obserwacje bowiem pokazują, że poważne związki i wspólna praca zdecydowanie nie idą ze sobą w parze.

9

moim zdaniem gdyby chciał to by zasugerował spotkanie.
skąd wiesz, że nie jest zajęty? i dlatego tylko PACZY wink

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » intencje - przyjaźń czy kochanie

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024