mam studia na wydziale mechanicznym politechniki
mechanika / teoretyczna /
i nie chca mnie zatrudnic nigdzie
9ac
Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!
Forum Kobiet » STUDIA, SESJA I ŻYCIE STUDENCKIE » studia
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
mam studia na wydziale mechanicznym politechniki
mechanika / teoretyczna /
i nie chca mnie zatrudnic nigdzie
9ac
Idź do Lidla albo Biedry na kasę. Od ręki biorą, na umowę o pracę.
mam zagraniczne swiadczenia socjalne
myslalem o czyms ambitniejszym
A jakiej pomocy od nas oczekujesz? Mamy Ci znaleźć pracę?
A ja myślałam o karierze modelki, ale bozia wzrostu nie dała. Czy ty myślisz, że studia w dzisiejszych czasach na kimś robią jakieś wrażenie?( Chyba, że to Harvard czy Columbia) Niestety nie... Takich jak ty są masy. Także bez doświadczenia i języków obcych, to naród klęknie.
napisalem zeby zobaczyc co kobiety mysla na ten temat
A co można myśleć o kimś, kto żyje z zasiłku i wybrzydza na pracę?
no wlasnie jest konflikt z niemcami i ich arbeit macht frei wynikajacy bardziej z checi dominacji 7->9
jakbyś skończył mechanike praktyczną, to chociaż w warsztacie być mógł się zatrudnić
Ale co kobiety mają o tym myśleć? Nie masz pracy to nie masz, nie znamy Cie i wiemy tylko że nie masz pracy, co mamy o tym myśleć?
Co myślę? Jeśli skończyłeś mechanikę i mieszkasz w Niemczech (zakładam też, że mówisz po niemiecku) i ciągle nie masz pracy, to prawdopodobnie jesteś lewy. Tam, jest duże zapotrzebowanie na zawody techniczne. Ale też trzeba po pierwsze coś umieć, a nie tylko mieć papier, a po drugie trochę się postarać i zdobyć jakieś doświadczenie (choćby przez staż na studiach). Prawie w każdym zawodzie na tym świecie i w każdym kraju tak jest, że samo skończenie studiów to za mało. Może to też wynikać z tego, że nie potrafisz napisać dobrze CV albo robisz złe wrażenie na rozmowie (tzw. brak social skills).
A ile szukałeś? Ile szukasz? Ile CV rozesłałeś? W ilu miejscach byłeś?
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Kobiet » STUDIA, SESJA I ŻYCIE STUDENCKIE » studia
Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności
© www.netkobiety.pl 2007-2024