Zapracowany mąż - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

1

Temat: Zapracowany mąż

Cześć
Tak sie zastanawiam od czego zacząć?
W lipcu będziemy 15 lat po ślubie.Od jakiegoś czasu jest fatalnie. Mąż całe dnie pracuje w rodzinnej firmie 8 do 22 .Nie ma mowy jak wspomnę dopytać kiedy masz urlop lub dzień wolny.zawsze mi odpowiada gniewem ja nie musze mieć wolnego.Przykre jest to że każdy ma coś zaplanowane A my nigdzie nie możemy jechać. Druga rzecz wraca do domu to albo siedzi na telefonie lub ogląda tv i przesypia.Mamy 2 dzieci 13 i 3 latka zaczynam być strasznie zmęczona tą sytuacją. Zero wyjazdów A przepraszam byliśmy ostatnio na imprezie zamkniętej on się świetnie bawił A ja nie .Chyba zaczynam się dusić w tym związku.Uwielbiam podróżować A mój  małżonek nawet nie chce słyszeć o wyjeździe.
Ogólnie jestem czarna owca u męża w rodzinie bo nie poleglam  się presji teściowej i mam swoje zdanie.Dzieci moje nie są odwiedzane przez teściów bo teściowej mają inne wnuki tylko te moje są najgorsze jak to mówią.
Czy ktoś ma taką sytuację i podpowie coś dobrego.

Zobacz podobne tematy :
Odp: Zapracowany mąż
ingber napisał/a:

Cześć
W lipcu będziemy 15 lat po ślubie.Od jakiegoś czasu jest fatalnie. Mąż całe dnie pracuje w rodzinnej firmie 8 do 22 .Nie ma mowy jak wspomnę dopytać kiedy masz urlop lub dzień wolny.zawsze mi odpowiada gniewem ja nie musze mieć wolnego.Przykre jest to że każdy ma coś zaplanowane A my nigdzie nie możemy jechać. Druga rzecz wraca do domu to albo siedzi na telefonie lub ogląda tv i przesypia.Mamy 2 dzieci 13 i 3 latka zaczynam być strasznie zmęczona tą sytuacją. Zero wyjazdów A przepraszam byliśmy ostatnio na imprezie zamkniętej on się świetnie bawił A ja nie .Chyba zaczynam się dusić w tym związku.Uwielbiam podróżować A mój  małżonek nawet nie chce słyszeć o wyjeździe.
Ogólnie jestem czarna owca u męża w rodzinie bo nie poleglam  się presji teściowej i mam swoje zdanie.Dzieci moje nie są odwiedzane przez teściów bo teściowej mają inne wnuki tylko te moje są najgorsze jak to mówią.

Czemu sama z dziećmi nie wyjedziesz?

3

ingber napisał/a:

Cześć

Nie mam takiej sytuacji, więc nie wiem, czy powinnam zabierać głos, ale pytania nasuwają się same:
-od jakiegoś czasu jest fatalnie – czy to znaczy, że wcześniej mąż nie pracował od rana do wieczora; podróżowaliście wspólnie i było OK?

- Dlaczego stęskniona wyjazdów nie zabierzesz dzieci i nie wyjedziesz z nimi? Skoro mąż nie ma ochoty, nie będzie miał nic przeciw temu.

- z ciekawości zapytam o imprezę zamkniętą, na której mąż świetnie się bawił. Czyli lubi się bawić. Dlaczego Ty nie bawiłaś się na tej imprezie równie świetnie?
Może nie tylko Ty, może oboje dusicie się w związku, może pora ze sobą spokojnie pogadać, opowiedzieć o swoich oczekiwaniach, wysłuchać drugiej strony, znaleźć kompromis?

4

Skoro lubisz podróżować, spakuj siebie i dzieci,  i wybierzcie się gdzieś.

5

A gdyby były częstsze wyjazdy i wszystko tak jak jest poza tym, uznałabyś, że jest ok w waszym malżeństwie? To by Cię zadowolio?

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024