Osobowość paranoiczna. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » STRES, LĘK, NERWICA, DEPRESJA » Osobowość paranoiczna.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

1

Temat: Osobowość paranoiczna.

Właściwie to nie wiem od czego zacząć. Podejrzewałam u siebie od dawna już jakieś zaburzenia. Miałam dość specyficzne dzieciństwo. Moja mama cudowna kobieta jednak całe życie była surowa dla mnie. Często krzyczała i była zła. Jednak zawsze myślałam że to dlatego że ja jestem zła. Potem miałam ciężko w szkołach. W gimnazjum i podstawówce okropnie mi dokuczano. Już wtedy moja samoocena była bardzo niska. Już w podstawówce myślałam o śmierci. Stres w że szkoły orz3mosilam do domu. Wpadałam często w szał którego nie mogłam opanować. Następnie nadszedł czas nieudanych związków które również odbiły na mnie swoje piętno. Jestem nieufna, przewrażliwiona i mam lęk przed porzucemiem.
Po tych wszystkich zdarzeniach jestem okaleczona emocjonalnie. Jestem podejrzliwa wobec najbliższych osób i ludzi. Zakładam zawsze że są wrogo nastawini do mnie i mnie nie lubią. Czuję się gorsza od innych. W większej grupie nie mam problemu z.gadamiem z kolezanaomi w pracy jednak gdy jestem sama unikam ich np w autobusie. Jeśli chodzi o związki nie potrafię stworzyć normalnego. mam lęk że chłopak mnie zostawi. Każda mała rzecz kłótnie analizuje i rozpamiętuje każda kłótnie. Jestem przewrażliwiona na swoim punkcie. Źle znoszę krytykę. Odbieram to jako atak. Do tego mam napady paniki. Płacz, szybkie tętno, szybki oddech i ból serca. Mam problemy ze snem i stresem. Nie wiem czy z takim czymś powinnam iść do specjalisty. muszę być silna a jestem miękkim gównem. Nie mam motywacji do niczego. Jestem ciągle zmęczona. Nie wiem co mam robić.  Nie wiem co mi jest.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Osobowość paranoiczna.

Strasznie to przykre co opisujesz.  Te emocje i stany które przytoczyłaś i ja miałam podobne. U mnie stwierdzono nerwicę. Był też epizod depresji. Rzeczywiście chyba najlepszym rozwiązaniem będzie wizyta u psychiatry i rozpoczęcie psychoterapii. Jedynie uważaj na leki które prawdopodobnie zostaną Ci przepisane. Absolutnie nie truj organizmu jeśli nie będzie realnej poprawy. Po prostu bądź uważna i konsultuj to z psychiatrą. Powodzenia życzę i od razu napiszę z tego można wyjść i żyć szczęśliwie.

3

Można jedynie doradzić Ci, byś skonsultowała się z lekarzem psychiatrą. On Cię zdiagnozuje, jeśli będzie trzeba zapisze leki i skieruje na terapię.

4

Jak dalej będziesz się diagnozować sama to skończysz z objawami zakażenia HIV i nowotworem.
Jak masz wątpliwości co do swojego zdrowia to idź do odpowiedniego lekarza.

5

Wiem. Wiem że muszę iść. Chciałam się tylko upewnić czy zbyt nie wyolbrzymiam swojego problemu. Naprawdę mnie to męczy od długiego długiego czasu. Tak nie da się żyć. Jestem ambitną osobą a to mnie blokuje... Dziękuję za rady i dobre słowa. :*

6

Lady Loka ma rację, wierzymy w Ciebie i trzymamy mocno kciuki, zdrowiej pod okiem lekarza i pochwal nam się koniecznie, jak tylko będzie lepiej smile!

7

Porodej123 nie spamuj linkami z pożyczkami

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » STRES, LĘK, NERWICA, DEPRESJA » Osobowość paranoiczna.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024