Jestem sama bez pracy nie wiem co mam robić - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Jestem sama bez pracy nie wiem co mam robić

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 15 ]

Temat: Jestem sama bez pracy nie wiem co mam robić

Jestem tu nowa wiec sprawa wyglada tak. Mam 23 lata uczę sie w szkole policealnej. Mam za sobą 2 nieudane związki i od prawie roku nie mogę znalezc nikogo. Równiez szukam pracy od dluzego czasu poniewaz w moim miescie jest ciezko o pracę. Mam wrazenie ze wszyscy moi znajomi są ustawieni mają pracę,rodzinę a ja nic. Czy coś ze mną nie tak? Bo juz naprawdę nie wiem co mam robić..

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jestem sama bez pracy nie wiem co mam robić

Myślałaś o przeprowadzce po skończeniu szkoły? W większych miastach łatwiej jest znaleźć pracę.

3

Po pierwsze, nie załamuj się, masz dopiero 23 lata, jesteś młodziutka i na wszystko będziesz miała jeszcze czas.
Praca się znajdzie, jest co prawda o nią łatwiej w większym mieście, ale na początku nigdy nie jest to praca marzeń... Trzeba zdobywać jakiekolwiek doświadczenie i staż pracy.
Co do znalezienia drugiej połówki - nie jest łatwo, ale nie ma sensu się załamywać. Na miłość jest czas w każdym wieku. Warto rozwijać siebie i swoje pasje w oczekiwaniu na związek.
Postaw na swój rozwój, a szybko zobaczysz efekty.

4

Wiesz myslalam o wyprowadzce ale niestety nie stać mnie na wynajecie a moim rodzicom sie wydaje ze sb w ogole nie poradzę.

5

kasia4922 napisał/a:

Wiesz myslalam o wyprowadzce ale niestety nie stać mnie na wynajecie a moim rodzicom sie wydaje ze sb w ogole nie poradzę.

A wynajęcie pokoju lub stancji?

6

kasia4922 napisał/a:

Jestem tu nowa wiec sprawa wyglada tak. Mam 23 lata uczę sie w szkole policealnej. Mam za sobą 2 nieudane związki i od prawie roku nie mogę znalezc nikogo. Równiez szukam pracy od dluzego czasu poniewaz w moim miescie jest ciezko o pracę. Mam wrazenie ze wszyscy moi znajomi są ustawieni mają pracę,rodzinę a ja nic. Czy coś ze mną nie tak? Bo juz naprawdę nie wiem co mam robić..

Jestem rok starsza od Ciebie i tez nie mam pracy. Praca prędzej czy pozniej sie znajdzie, facet tez. Nie kazdy w wieku 23 lat ma juz rodzine.

7

Na razie to skup się na skończeniu szkoły i egzaminie zawodowym.

Mając dyplom łatwiej będzie pracę znaleźć.
A jeśli nie uda się to w twoim mieście to wyjechać.

Pieniądze na wyjazd, na ten pierwszy miesiąc w nowym miejscu możesz już zacząć sobie gromadzić pracując dorywczo.
Może w sklepach przy rozkładaniu towaru, przed świętami sporo jest takich ogłoszeń.
Może jakieś mycie okien, sprzątanie przedświąteczne.
W lecie prace sezonowe w lokalach gastronomicznych czy w ogrodnictwie przy zbiorach.
Szukaj na stronach ogłoszeniowych, sama możesz dać swoje ogłoszenie ..

8 Ostatnio edytowany przez tajemnicza75 (2018-03-21 17:28:50)

Kasiu> wynająć można pokój, to znacznie mniejszy koszt. Pracę jakąkolwiek na przetrwanie znajdziesz w dużym mieście, a w międzyczasie szukać lepszej.
W ogóle wyczuwam brak wiary w siebie i obawiam się, że to za przyczyną rodziców. Rozumiem, że rodzice się martwią i dlatego twierdzą, że sobie nie poradzisz, ale takie słowa to podcinanie skrzydeł. Jestem na takie słowa uczulona, bo mnie mama w ten sam sposób ograniczała do wszystkiego... do studiów, do pracy w innym mieście, do związku/małżeństwa. Najlepiej żebym siedziała na maminym garnuszku do śmierci, bo taka jestem biedna nieporadna.
Martwienie się o dziecko tez powinno być mądre. Dlatego uważam, że mając 23 lata jesteś na tyle dorosła by móc samodzielnie myśleć i podejmować decyzję.
Masz prawo się usamodzielnić, wyprowadzić i rozpocząć nowe życie.
Może Ci być z początku ciężko( z tym się musisz liczyć), ale wierząc w siebie... dasz radę i jedynie zyskasz na przyszłość.
Tylko pytanie czy Ty w siebie wierzysz, jak wygląda Twoje poczucie wartości?

9

No wiesz z tym wynajeciem pokoju to dobry pomysl musze sie zastanowic bo nie wiem jak dlugo wytrzymam w swoim domu bo ciagle jest jakies ale...

10

Tajemnicza75 mam mocno zanizone poczucie wlasnej wartości nie wierze w siebie i stąd mam problemy a w ogole wszyscy nagle sie zareczają malo nawet z domu wychodzę

11

kasia4922 napisał/a:

Tajemnicza75 mam mocno zanizone poczucie wlasnej wartości nie wierze w siebie i stąd mam problemy a w ogole wszyscy nagle sie zareczają malo nawet z domu wychodzę

No i co z tego? Od kiedy to jest tak istotne? Nie ważne kiedy, ważne z kim.

Sądzisz, że ich życie jest usłane różami? Tak to wygląda z Twojej perspektywy. No cóż, trawa jest zawsze zielona po drugiej stronie. Po prostu potrafią się cieszyć z tego co mają smile. Można nie mieć pracy, a w przeciągu kilku lat dorobić się niezłego stanowiska. Można mieć dobrą pracę i ją stracić od tak. Podobnie z rodziną - późno wyjść za mąż i być szczęśliwą do końca życia, bądź szybko wyjść za mąż i za kilka lat brać rozwód itp. Na to nie ma reguły, nic nie jest pewne. Jedyną pewność dajesz sobie Ty.
Jesteś typowym tworem mainstream'owych mediów - "jeśli nie masz super pracy, która jest Twoją pasją, do tego rodziny, domu, ciuchów wyglądających jak z lumpa a kosztujących kilkaset złotych za sztukę, nowego samochodu na podjeździe w młodym wieku to jesteś NIKIM". Wiesz kiedy naprawdę zaczniesz odnosić sukcesy? Kiedy nic, oprócz praktycznie Ciebie samej nie będzie Ci potrzebne do szczęścia smile. Dzięki temu nie będziesz się bała podejmować decyzji. To strach przed niskim statusem społecznym (i tym co "myślą" ludzie) jest Twoim najgorszym wrogiem.

Jesteś młoda, dlaczego taka z Ciebie pesymistka... nie masz jeszcze założonej rodziny, nie trzyma Ciebie praca w aktualnym miejscu zamieszkania (tylko ta nauka)? Doskonałe warunki, by odnaleźć Siebie - czego Ci życzę smile. Ludzie kończąc studia jednolite co dopiero zaczynają przygodę z pracą i całkiem nieźle sobie radzą.

12

Dziekuje Wam wszystkim za odpowiedzi wezmę sobie te rady do serca. Chyba na razie nie mam sie czym martwić mysle ze w koncu sie cos ułozy.

13

Leśny_owoc napisał/a:

[Wiesz kiedy naprawdę zaczniesz odnosić sukcesy? Kiedy nic, oprócz praktycznie Ciebie samej nie będzie Ci potrzebne do szczęścia smile. Dzięki temu nie będziesz się bała podejmować decyzji.

Wszystko co napisałaś to szczera prawda. Kolejna osoba uzależnia szczęście od posiadania czegoś/kogoś. W ten sposób nigdy szczęścia nie będzie.
Kasiu> Sukces jest wtedy gdy się sama polubisz, gdy będziesz umiała spędzać ze sobą czas i cieszyć się nim. Reszta przyjdzie sama. Życie masz w swoich rękach.

kasia4922 napisał/a:

Tajemnicza75 mam mocno zanizone poczucie wlasnej wartości nie wierze w siebie i stąd mam problemy

Skoro znasz przyczyny swoich problemów to zrób coś z tym. Zamykanie się w domu i narzekanie raczej nie poprawi Twojej sytuacji. Zadbaj o siebie, zrób wszystko, by zmienić podejście do życia, polubić siebie, nabrać pewności. To możliwe, choć wymaga wiele pracy i wytrwałości. Zamiast więc oglądać się na innych, zajmij się sobą. Bardzo Ci to potrzebne big_smile .

14

Dziękuje za rade u mnie jest juz lepiej poznalam obecnie kogos zobaczymy jak to sie potoczy a z praca na razie lipa ale mam nadzieje ze w koncu znajdę

15

Mi juz nawet nie chce sie zyc bo nikt mnie nie zrozumie ze do zadnej pracy sie nie nadaje jeszcze 2 lata i wyląduje pod mostem. Dzis dowiedzialam sie ze kuzynka wychodzi za maz zrobilo mi sie przykro sad

Posty [ 15 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Jestem sama bez pracy nie wiem co mam robić

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024