Najlepszy zły kumpel - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

1 Ostatnio edytowany przez dorkin (2018-01-25 08:56:04)

Temat: Najlepszy zły kumpel

Cześć wszystkim. Mam pewne pytanie. Może są tutaj na forum również panowie i będą mogli sie wypowiedzieć. Nie zrozumcie mnie źle, zdanie pań również jest dla mnie istotne. Po prostu moje pytanie dotyczy relacji pomiedzy dwoma facetami - kumpelstwo, bo teraz z perspektywy czasu przyjaźnią tego nazwać nie moge.

Ale do rzeczy. Jak często zdarza sie, że wasz najblizszy kumpel z ktorym spedzasz od cholery czasu bo niemal każdy wolny weekend jest kimś kto zdradza swoja dziewczynę i non stop o tym opowiada z uśmiechem na ustach? Konkretnie to zdradza dziewczynę z którą jest 7 lat a w zasadzie to był bo zwiazek sie rozpadł (ale nie dlatego jak myślicie - ona o zadnych zdradach się nie dowiedziala).

Może moje pytanie wydaje sie głupie i naiwne ale on mi na prawdę głowę popsuł. Czy trafiłem na jakiś rzadki rodzaj patologii? Dodam ze on ma 30 lat, ma własne mieszkanie, samochód, dobrą prace, od groma znajomych, ciągle podróżuje po świecie. Ale jedyne czego nie ma to sumienie, zero skruchy. Sypia z innymi a na drugi dzień dzwonił do swojej dziewczyny i zaczyna od "cześć kochanie". Trafiliście w swoim życiu na kogoś takiego? Czy miałem jakiś wyjątkowy pech?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Najlepszy zły kumpel

No tak za dużo ma w dupie i mu się w głowie przewraca. Facet ma wszystko i kobiety na to lecą. Zgrywa ważniaka , ale nie na długo passa kiedyś mu się może skończyć. Jego motto jak nie ta to inna, jak tak będzie szalał nabawi si jakiegoś choróbska i skończy się zabawa. A wtedy kto mu pomoże?

3 Ostatnio edytowany przez summerka88 (2018-01-25 10:05:31)

dorkin napisał/a:

Cześć wszystkim. Mam pewne pytanie. Może są tutaj na forum również panowie i będą mogli sie wypowiedzieć. Nie zrozumcie mnie źle, zdanie pań również jest dla mnie istotne. Po prostu moje pytanie dotyczy relacji pomiedzy dwoma facetami - kumpelstwo, bo teraz z perspektywy czasu przyjaźnią tego nazwać nie moge.

Ale do rzeczy. Jak często zdarza sie, że wasz najblizszy kumpel z ktorym spedzasz od cholery czasu bo niemal każdy wolny weekend jest kimś kto zdradza swoja dziewczynę i non stop o tym opowiada z uśmiechem na ustach? Konkretnie to zdradza dziewczynę z którą jest 7 lat a w zasadzie to był bo zwiazek sie rozpadł (ale nie dlatego jak myślicie - ona o zadnych zdradach się nie dowiedziala).

Może moje pytanie wydaje sie głupie i naiwne ale on mi na prawdę głowę popsuł. Czy trafiłem na jakiś rzadki rodzaj patologii? Dodam ze on ma 30 lat, ma własne mieszkanie, samochód, dobrą prace, od groma znajomych, ciągle podróżuje po świecie. Ale jedyne czego nie ma to sumienie, zero skruchy. Sypia z innymi a na drugi dzień dzwonił do swojej dziewczyny i zaczyna od "cześć kochanie". Trafiliście w swoim życiu na kogoś takiego? Czy miałem jakiś wyjątkowy pech?

Opowiada z uśmiechem na ustach jak oszukuje innych bliskich ludzi i nie zastanawiasz się od razu, czy w ten sam sposób nie potraktuje ciebie? Mi od razu włączyłby się alarm, bo z jakiego powodu mnie miałby traktować inaczej niż inne osoby, które TEŻ mu ufają.

Dla mnie to pokazuje niedorozwój sumienia zastępowanego cynizmem i w sumie wyklucza to przyjaźń z taką osobą. Ale widzę na przykładzie mojego męża i jego przyjaciół, że te męskie przyjaźnie są inne niż kobiece. Nie chciałabym uogólniać, ale dla mnie są dużo bardziej powierzchowne, bardziej pragmatyczne, mniej emocjonalne, więc takie „psychopatyczne” zachowania mogą nie razić, niektórym mogą pewnie nawet imponować.

4

Skoro to najlepszy kumpel, to możesz mu powiedzieć szczerze, "w twarz": stary, zachowujesz się jak ostatni ch.j.
Trafiłeś na ilościowo rzadki rodzaj patologii. Jakościowo jest to niestety patologia często występująca w przyrodzie. Ja bym takiemu kumplowi nie potrafił nie mówić, co o nim sądzę.

5

julitam23 napisał/a:

No tak za dużo ma w dupie i mu się w głowie przewraca. Facet ma wszystko i kobiety na to lecą. Zgrywa ważniaka , ale nie na długo passa kiedyś mu się może skończyć. Jego motto jak nie ta to inna, jak tak będzie szalał nabawi si jakiegoś choróbska i skończy się zabawa. A wtedy kto mu pomoże?

Serrio? Właśnie się dowiedziałem, że się odświadczył i za niecały rok bierze ślub ze swoją "ukochaną"... Nie wiem co mam o tym mysleć. W życiu nie spotkałem się z czymś takim. Mało tego - wszyscy znajomi wiedzą o jego wyskokach i niewierności.

6

Wiem, że facetem nie jestem, ale takiego kumpla to bym mieć nie chciała. Powiedz mu, co o tym sądzisz jeśli masz ochotę. Pewnie znasz tę dziewczynę i jak się z tym czujesz, będąc z nimi razem?
Sprawdzone, że ludziom rozwiązują się języki dopiero po zakończonym związku. Jak u mnie, byłam zdradzana, wszyscy naokoło o tym wiedzieli i nikt mi nie powiedział. A spotykaliśmy się wszyscy razem. Życie.

7

Przeniesione z kolejnego wątku Autora:

dorkin napisał/a:

Hej. Chciałbym się zapytać o coś Was drodzy forumowicze i podzielić moją sytuacją. Kumplowałem się dosyć blisko z pewną osobą spory okres czasu bo jakieś 10 lat. Często widywaliśmy się na jakiś imprezach, wyjazdach, ta osoba sama często do mnie dzwoniła i wyciągała w różne miejsca, zapraszała do siebie na domówki. Wszystko było ok dopóki nie dowiedziałem się, że ów osobnik zdradza swoją żonę (a wcześniej przez wiele lat przed ślubem narzeczoną). I to bez skrupułów z uśmiechem na ustach na jakiś wyjazdach firmowych lub po prostu na wakacjach jak jedzie sam z kolegami. Nagle totalnie zerwałem kontakt z tym kolegą, poczułem do niego obrzydzenie. Moi znajomi mi się trochę dziwią, że tak zareagowałem. Oni dalej się z tą osobą spotykają i nie widzą problemu. Czy jestem przewrażliwiony? Dla mnie takie zachowanie to totalnie nieporozumienie. Zupełnie inaczej zacząłem postrzegać tego kolegę, zacząłem patrzeć na niego jak na kogoś totalnie bez sumienia. Skoro tak traktuje żonę to skąd mam wiedzieć czy mną też w jakiś sposób nie manipuluje i mnie nie oszukuje? Moglibyście zadawać się dalej z kolegą albo koleżanką wiedząc, że tak traktuje małżonka?

Pozdrawiam

8

Ja osobiście sądzę że to nie powinno rzutować na przyjaźń. Wiem, bo sama mam taką koleżankę. Typ puszczalskiej, nawet gdy jest w związku to się puszcza. Ale lubię ją za inne rzeczy. Świetnie się dogadujemy, mamy to samo poczucie humoru. Za dużo mi opowiadała o swoich podbojach i powiedziałam jej że mnie to nie interesuje, i proszę żeby sobie darowała szczegóły (intymne). No i przestała.

Ogólnie to wiem o jakichś tam zdradach swoich znajomych, którzy są w związkach i nie przyszło mi do głowy zrywać kontakty przez to. A tym bardziej donosić ich partnerom. 

Donosić żonie nie radzę, to mega głupi pomysł.
Pouczać go... hmm... wg mnie też nie ma sensu.  On i tak nie posłucha.

9

Czy ten wątek ma jakieś drugie dno?
Pisałeś o tym znajomym dwa lata temu, piszesz teraz ponownie. Nie poradziłeś sobie z tym problemem przez dwa lata? Przez ten cały czas utrzymujesz z nim kumpelski kontakt mimo iż ciągle stanowi to dla Ciebie dyskomfort?
W takich sytuacjach piłka jest krótka. Przyjaźń czy kumpelstwo to relacja która pośród wielu swoich zalet ma jedną podstawową - jest dobrowolna. Przyjaźnić się możesz, a nie musisz. Osobiście jeśli w relacji z kimś dla mnie ważnym pojawia się jakiś zadzior - próbuję go zeszlifować. Jeśli się nie da, a mimo upływu czasu nadal mi przeszkadza - znajomość umiera śmiercią naturalną. To nie kontrakt, który trzeba wypełnić do końca mimo wielkiej niechęci.

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024