Zajęcie na rachunku bankowym. Proszę o pomoc - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » Zajęcie na rachunku bankowym. Proszę o pomoc

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

Temat: Zajęcie na rachunku bankowym. Proszę o pomoc

Witam,
Ostatnio dostałam pismo z urzędu skarbowego o nakazie zajęcia środków na koncie w banku. Jest to zajęcie z powodu mandatu o którym całkowicie zapomniałam. Obecnie jestem osobą bezrobotna (zajmuje się prowadzeniem domu i opieką nad małymi dziećmi). Nie mam żadnych własnych stałych dochodów. Na konto wpływają tylko świadczenia rodzinne dla dzieci. Wiem że świadczenia na dzieci nie mogą podlegać egzekucji. Więc co w takim wypadku mam zrobić? Mogę liczyć na umorzenie tego mandatu czy muszę we własnym zakresie (tzn z pensji męża bo innego dochodu nie posiadamy) go opłacić aby nie ponosić jakichkolwiek dalszych kosztów z tym zwiazanych? Bardzo proszę o pomoc i w miarę szybką odpowiedź. Z góry dziękuję :-)

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Zajęcie na rachunku bankowym. Proszę o pomoc

Musisz zapłacić. Gdybyś nie olała tematu to mogłabyś pisać wniosek o umorzenie lub rozłożenie na raty, a tak to za późno.

3

Takie samo zawiadomienie otrzymał bank i w momencie jego otrzymania musi bezzwłocznie przekazać zajęte środki na rachunek Urzędu Skarbowego lub musi poinformować o przeszkodzie w przekazaniu tej kwoty. Od tego momentu środki na wskazanym rachunku (do wysokości wskazanej w zawiadomieniu) są zablokowane i nie można ich wypłacać.

4

Masz dług?
Masz prawo wiedzieć !
Masz swoje prawa !
Bardzo duża i znana firma windykacyjna ma problem !
GetBack może się znaleźć w sytuacji bez wyjścia. I niewielu zdaje sobie sprawę, jak ogromne konsekwencje rynkowe może mieć upadek tej spółki.Notowania windykatora runęły z hukiem, a giełda zawiesiła notowania firmy. Co więcej, spółka windykacyjna ma problem ze spłatą zobowiązań.

Spłacając im chociaż złotówkę przerywa się bieg przedawnienia i uznaje dług,  nie wolno tez podpisywać żadnej ugody !                                                                                                 
Antywidykacja -  bezpłatanie  walczymy a jeśli się udowodnimy  nękanie SMS lub w innej formie to -  dłużnik otrzymuje zadośćuczynienie pieniężne
Napisz jeśli potrzebujesz pomocy !

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » Zajęcie na rachunku bankowym. Proszę o pomoc

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024