tęsknota za ex i zapomniany prezent w szafie... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » tęsknota za ex i zapomniany prezent w szafie...

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 22 ]

Temat: tęsknota za ex i zapomniany prezent w szafie...

Witajcie....
Chciałabym się Was poradzić, lecz proszę, nie oceniajcie mnie z góry jako desperatki. Rozstałam się z moim mężczyzną w lutym tego roku, byliśmy ze sobą 4 lata - bardzo za nim tęsknię, ciągle go kocham. Do czerwca mieliśmy jako tako kontakt (sporadyczny), ale potem w bardzo nieprzyjemnych okolicznościach urwał się. Rok przed rozstaniem często się kłóciliśmy. Oboje jesteśmy cholerykami i jesteśmy hmm bardzo dynamiczni w swoich emocjach. Mamy trudne charaktery... Często oboje szafowaliśmy słowami, na które nie zasłużyło żadne z nas, byle by tylko wygrać potyczkę słowną.. To takie niedojrzałe, jak się na to patrzy z perspektywy. Bardzo się kochaliśmy. Tak wyglądał ostatni rok przed rozstaniem - dynamiczne, bardzo bolesne kłótnie i równie emocjonalne godzenie się. Po roku takiej karuzeli, w każdym z nas tkwiły te najgorsze słowa... nie da się zapomnieć, gdy ktoś, kogo kochamy, tak bardzo brutalnie potrafi nam dopiec. Nie było ordynarnych wyzwisk czy szarpanin, wyprowadzek. Celne ale bardzo ostre i głęboko wbijane szpilki, szczegółowe wiwisekcje wzajemnych wad i słabości. Do tej pory jak bardzo tęsknię, tak bardzo bolą mnie niektóre jego słowa, - chociaż nie pozostawałam dłużna.

To tak tytułem wstępu.. jak wspominałam, chciałabym od Was usłyszeć radę; a mianowicie szukałam dla mego lubego niemal rok pewnej książki, jest to reprint książki z 1812 r. ściśle dotyczący jego pasji. ów książka na wielu forach hobbystycznych jest poszukiwana przez wielu pasjonatów. To naprawdę biały kruk. Oboje kochamy literaturę. Potrafiliśmy spędzać wieczory przy kominku, pod kocykiem, czytając książki. Chciałam mu ją dać na urodziny, więc jak ją w końcu znalazłam, mimo, że do urodzin pozostało pół roku, to nie zastanawiałam się ani chwili. W międzyczasie się rozstaliśmy, książka wylądowała na strychu, w zapomnieniu... aż do wczoraj. Podczas wyciągania ozdób świątecznych, znalazłam ją. Nie spałam niemal całą noc, rozkleiłam się. Uderzyła mnie szalona tęsknota za tym człowiekiem. Myślicie, że mogę mu ją przesłać pocztą, z dopiskiem, że miał być to prezent na jego majowe urodziny? Tak bardzo za nim tęsknię, jest moją pierwszą myślą gdy się obudzę i ostatnią nim zasnę. Dlatego obawiam się, że mój osąd jest zakłócony emocjami.. Wyjdę na wariatkę, gdy mu ją prześlę, bez zbędnego bełkotu emocjonalnego? Może sam dopisek, że miała być na majowe urodziny, albo bez żadnego dopisku? Nie chciałabym pogarszać swojej sytuacji, kreując się na idiotkę, która nie potrafi poradzić sobie z rozstaniem.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: tęsknota za ex i zapomniany prezent w szafie...

sprzedaj. Będziesz mieć kasę smile

3

Lady Loka napisał/a:

Łudzę się, że może uda się wznowić kontakt. Mam dziś straszny dzień, wpadłam w mega dola...

4 Ostatnio edytowany przez Magnolia777 (2017-12-09 18:26:43)

Musisz sobie odpowiedzieć na pytanie czy chcesz wrócić do czegoś co przez ostatni rok sprawiało Ci ból. Skoro jego słowa nadal Cię ranią to czy w przypadku gdybyś odnowiła kontakt potrafiłabyś wybaczyć i zapomnieć raniące słowa? I w razie kolejnej kłótni mu ich nie wypominać?
Czasem nie warto wracać do czegoś co było, szczególnie pod wpływem chwilowego impulsu.

Jeżeli nie, to idź do przodu, głowa do góry smile Książka może być pamiątką po miłych chwilach albo ją sprzedaj i kup jakąś dla siebie smile

A tak z ciekawości - co to za książka? Bardzo lubię książki, szczególnie te z XIX wieku i zainteresowała mnie jej data wydania smile

5 Ostatnio edytowany przez adrianna1988 (2017-12-09 18:32:03)

Magnolia777 napisał/a:

Musisz sobie odpowiedzieć na pytanie czy chcesz wrócić do czegoś co przez ostatni rok sprawiało Ci ból. Skoro jego słowa nadal Cię ranią to czy w przypadku gdybyś odnowiła kontakt potrafiłabyś wybaczyć i zapomnieć raniące słowa? I w przypadku kolejnej kłótni mu ich nie wypominać?

Jeżeli nie, to idź do przodu, głowa do góry smile Książka może być pamiątką po miłych chwilach albo ją sprzedaj i kup jakąś dla siebie smile

A tak z ciekawości - co to za książka? Bardzo lubię książki, szczególnie te z XIX wieku i zainteresowała mnie jej data wydania smile

Minął niemal rok, a tęsknię za nim coraz bardziej. Chyba nie umiem iść przez życie dalej, bez niego. Brakuje mi go dotkliwie w najmniejszych czynnościach... Z perspektywy czasu, uznaję, to za kryzys po kilku latach razem. Ludzie wybaczają sobie zdrady, przemoc fizyczną, a u nas nie doszło do żadnej zdrady... Ludzie potrafią się kochac po tym, jak ich partner ma kochankę, nawet taką dłuższą.. A ja chciałabym dalej kochać, po tych ekscesach.. Tylko nie wiem, czy on wciąż tego chce. Mam wrażenie, że mnie nienawidzi...

Magnolia777, napiszę Ci na prv cóż to za książka.
Edit: Ups, zauważyłam, że tu nie ma możliwości wysyłania wiadomości prywatnych..

6

Bo zamiast iść do przodu trwasz w porozstaniowym zawieszeniu.
Umiesz żyć sama, a bez sensu jest być z kimś, z kim jest źle. Czasami kryzysy się udaje naprawić, a czasami nie i to jest normalne. To zależy od człowieka czy wybaczy. Wy się rozstaliście niecały rok temu i uwierz mi, po takim czasie nie ma już co zbierać.

7 Ostatnio edytowany przez Magnolia777 (2017-12-09 18:53:55)

adrianna1988 napisał/a:

Minął niemal rok, a tęsknię za nim coraz bardziej. Chyba nie umiem iść przez życie dalej, bez niego. Brakuje mi go dotkliwie w najmniejszych czynnościach... Z perspektywy czasu, uznaję, to za kryzys po kilku latach razem. Ludzie wybaczają sobie zdrady, przemoc fizyczną, a u nas nie doszło do żadnej zdrady... Ludzie potrafią się kochac po tym, jak ich partner ma kochankę, nawet taką dłuższą.. A ja chciałabym dalej kochać, po tych ekscesach.. Tylko nie wiem, czy on wciąż tego chce. Mam wrażenie, że mnie nienawidzi...

Hmm ja też jestem zdania, że czasami warto dać drugą szansę. Ale może daj sobie trochę czasu tzn. "prześpij się z tematem", przemyśl wszystkie za i przeciw jeszcze raz. A przede wszystkim przemyśl czy jesteś gotowa na to, że on może już nie chcieć mieć z Tobą coś wspólnego. I czy poradzisz sobie z odrzuceniem. Jeżeli mimo wszystko dalej będziesz chciała spróbować, to zrób to. Od tego się nie umiera:) Co najwyżej zaboli i trochę pocierpisz, ale może to Cię wyleczy z uczuć do niego.

Zresztą ciężko jest stwierdzić bo to Ty wiesz co Was poróżniło... Czasami zwykłe słowa, które ranią wystarczą, żeby nie było co zbierać....

Zresztą zbliżają się święta, możesz wysłać mu np. życzenia świąteczne na luzie, a jak reakcja będzie pozytywna to wspomnieć o książce wink Sama będziesz wiedziała.... Ty go znasz.

PS. Można wysłać maila prywatnego przez formularz forum, tylko trzeba wejść na profil użytkownika smile

Pozdrawiam serdecznie smile

8

Sama zdecyduj. Uważam,że nie wyjdziesz na desperatkę, nawet jeżeli napiszesz,że to miał być prezent na majowe urodziny. Tylko nie rób mu żadnych wyrzutów. Jest opcja,że się odezwie do Ciebie później - pomyśl, co dalej z tym zrobisz. Czy będziesz chciała dać Wam kolejną szansę. Ludzie się kłócą , rozstają - ja akurat jestem zdania,że warto próbować naprawiać, ale nie znam sytuacji, napisałaś,że Wasz związek był bardzo emocjonalny i już. Na pewno nie zbłaźnisz się. Bardziej może Cię znowu boleć jak kontakt się nawiąże, albo jak dowiesz się,że on z kimś się umawia itp.

9

zuzanowak90 napisał/a:

Sama zdecyduj. Uważam,że nie wyjdziesz na desperatkę, nawet jeżeli napiszesz,że to miał być prezent na majowe urodziny. Tylko nie rób mu żadnych wyrzutów. Jest opcja,że się odezwie do Ciebie później - pomyśl, co dalej z tym zrobisz. Czy będziesz chciała dać Wam kolejną szansę. Ludzie się kłócą , rozstają - ja akurat jestem zdania,że warto próbować naprawiać, ale nie znam sytuacji, napisałaś,że Wasz związek był bardzo emocjonalny i już. Na pewno nie zbłaźnisz się. Bardziej może Cię znowu boleć jak kontakt się nawiąże, albo jak dowiesz się,że on z kimś się umawia itp.

Nie spotyka się z nikim napewno. Jest sam, pochłonęło go jego hobby. Ale może nie chcieć miec kontaktu. Oboje jak wspomniałam, mamy trudne charaktery- rogate dusze. Typowo włoski związek smile)) wyślę mu tą książkę w poniedziałek pocztą. Nie będę mu osobiście nosić do biura, zostawiać sekretarce ani wrzucać do skrzynki. Muszę zastanowić się, jak to z klasą opisać. By nie zawialo stalkerką ani rozkochaną kobietą. Mimo, ze jestem agnostykiem,- "modlę się" by nie zostało to odebrane jako desperacki ruch kobiety, ktora nie potrafi poradzić sobie z emocjami, świra- prześladowcy, bądź co gorsza.... kobiety bez dumy i honoru. Przecież to my- kobiety; zazwyczaj odsuwamy się w cień, stajemy sie chłodniejsze, odpuszczamy- choć czasem pozornie, by zobaczyć czy mężczyzna z czasem zatęskni, będzie szukał kontaktu, będzie próbował rozbudzić ponownie uczucia. Z jednej strony to wiem, a z drugiej.. Jak nie spróbuję, będzie mnie to boleć. Dlatego założyłam ten wątek, by poznać Wasze opinie.

10

Kto był osobą porzuconą? Ty czy On?
Co się stało w czerwcu?
Jak wyglądał Wasz kontakt po rozstaniu? Sięgnęliście do źródła problemów? W sensie zastanawialiście się skąd frustracja w Waszym związku (bo frustracja rodzi złość i gniew)?

11

adrianna, tak to jest, że czasem, jak mamy gorsze momenty, to tęsknimy za byłymi facetami, bo kojarzą nam się z czymś miłym i dobrym, i niekoniecznie tęsknimy za osobą, tylko za dobrymi czasami.
Zastanów się, ponowne wejście do tej samej rzeki nie musi wcale być dla Ciebie dobre - Wasza relacja jest obciążona Waszą przeszłością i przejściami. To nie będzie jak cudowny powrót do matczynego łona - nie łudź się.

Natomiast spróbuj odkryć prawdziwą przyczynę swojego doła i jej zaradzić. Przemyśl to.

12

beckett napisał/a:

Kto był osobą porzuconą? Ty czy On?
Co się stało w czerwcu?
Jak wyglądał Wasz kontakt po rozstaniu? Sięgnęliście do źródła problemów? W sensie zastanawialiście się skąd frustracja w Waszym związku (bo frustracja rodzi złość i gniew)?

Teoretycznie bylam porzucona ja. Wieczorem juz zabiegał o kontakt, ale unioslam się dumą. Na ulicy jak mi machal albo usiłował podejść, odwracałam sie tyłem i szlam w odwrotnym kierunku. W tamtym momencie, byłam wściekła, ze rano mnie zostawia, po czym wieczorem zmienia zdanie i następnego dnia mi macha i sie uśmiecha. Nie chciałam mieć z nim doczynienia.
Po 2-3 tyg mu odpisałam. Pisaliśmy o bzdurach. Jak w pracy, jak nam minął dzień, kto nas wkurzył, wzajemnie sie pocieszalismy i wspieralismy. Wysyłał mi fotki, jak coś udało mu się zdobyć czy ugotować smacznego. Pisaliśmy średnio 2x w tyg. W czerwcu ten kontakt znacznie sie ożywil. Dzwonil, rozmawialiśmy po godzinie dziennie. Az któregoś wieczoru, zaproponował mi seks. Odmowilam, uznalam, ze nie jestem panienka na zawołanie. A on sie śmiertelnie obraził. Padło wiele nieprzyjemnych słów, na które ten jeden raz mu nie odpowiedziałam. Tylko się rozplakalam....

13

Bardzo dobrze mu odpowiedziałaś na propozycję seksu. Często się nie liczył z Twoimi emocjami, granicami i potrzebami?

Odłóż na razie tą książkę i poczekaj aż emocje opadną i przemyśl sobie ten związek, jego osobę racjonalnie.

Na razie jesteś "w amoku".

14

beckett napisał/a:

Bardzo dobrze mu odpowiedziałaś na propozycję seksu. Często się nie liczył z Twoimi emocjami, granicami i potrzebami?

Odłóż na razie tą książkę i poczekaj aż emocje opadną i przemyśl sobie ten związek, jego osobę racjonalnie.

Na razie jesteś "w amoku".

Nie, on często ze mną rozmawiał. Znajdywał dla mnie czas, wykazywał się dość sporym zrozumieniem, mimo, że tego czasu miał naprawdę mało. Jest totalnie humorzasty - to jest fakt, ale ja tez święta nie byłam. Oboje wykonujemy powiedzmy podobny zawód, nie pracujemy jednak w jednym biurze. Często byliśmy wieczorami poirytowani przez ludzi, natłok obowiązków, problemów.
Był dla mnie wspaniałym mężczyzną. Jest ode mnie 10 lat starszy. Wiele rzeczy mi tłumaczył, pomagał przygotowywać się do egzaminów zawodowych, nim zamieszkaliśmy razem, byłam na etapie urządzania się w pierwszym swoim własnym mieszkaniu - zawsze mogłam na niego liczyć. Nasze problemy zaczęły się, gdy on odnowił kontakt ze starym współpracownikiem. Wiedziałam, jakim jest człowiekiem. Wiedziałam, że namiętnie korzysta z prostytutek, nie stroni od narkotyków, zdradza swoją drugą zresztą żonę, ma po kilka kochanek - by mu się żadna nie znudziła - facet, którego nie można tolerować jako kolegi swojego partnera. Zaczęłam być okropnie zazdrosna i awanturowałam się, jak spędził z nim chociaż godzine w ciągu dnia. Kilka spotkań z nim, on przemilczał. Gdy się dowiadywałam o tym, że ukrył przede mną fakt tych spotkań, nakręcałam się i był w domu grom. Płacze, krzyki, że mnie nie szanuje i na pewno z nim gdzies chadza.. On zaczynał tez krzyczeć, ze nic nie robi, a nie mówił mi właśnie dlatego, by uniknąć sytuacji, która ma miejsce. Ja się zacietrzewiałam, że ma z nim kontakt, on się zacietrzewiał, że mu nie ufam i robię awantury, chociaż jest niewinny. Ot źródło konfliktu.. on twierdził, że nie może z nim zerwać na razie kontaktu, ze względu na pracę.

15

Magnolia, wysłałam Ci wiadomość za pośrednictwem tego formularza smile

16

Wyślij mu tę książkę a gdy ponownie padnie propozycja sexu bez zobowiązań to się możesz godzić tym razem - widać ze bardzo Ci zależy a na nic innego nie możesz liczyć.

17

Lady Loka napisał/a:

Z zyskiem, zapomniałaś dodać. W końcu książka rozchwytywana. big_smile

18

pannapanna napisał/a:

Wyślij mu tę książkę a gdy ponownie padnie propozycja sexu bez zobowiązań to się możesz godzić tym razem - widać ze bardzo Ci zależy a na nic innego nie możesz liczyć.

Właśnie to mnie najbardziej boli, ze prawdopodobnie na nic wiecej nie mogę liczyć. Na seks bez zobowiązań sie nie zgodzę. No cóż.. ryzyk fizyk

Co do sprzedaży książki- zostawię sobie ją:) takich rzeczy się nie sprzedaje

19

Ba ze z zyskiem, ale nie o zysk tu chodzi:P tylko o to, ze kolejna kobieta probuje zamknac swoja godnosc w szafie.

20 Ostatnio edytowany przez adrianna1988 (2017-12-10 03:01:30)

Lady Loka napisał/a:

Ba ze z zyskiem, ale nie o zysk tu chodzi:P tylko o to, ze kolejna kobieta probuje zamknac swoja godnosc w szafie.

No cóż.. faktem jest, ze się waham i obawiam się urazenia własnej dumy. Jednak to były kłótnie, a nie zdrada. Są tu setki postów kobiet, które sypiaja z facetami mimo zdrady- jednorazowej, wielokrotnych, długich i emocjonalnych z kochankami, - wmawiajac sobie, ze miś zaszalal i ta zła kochanica go kusila- wszak jest misiem o małym rozumku. To uważam za kompletny brak godności.. tam zazwyczaj sie radzi kobietom by walczyły o związek. Ja się waham, chociaż on mnie nigdy nie zdradzil, nie popchnal, nie obraził w wulgarny sposob, nie naduzywal alkoholu, nie zrobił nic z tych rzeczy- A tak jak pisalam, nie poszlam z nim do lozka. Więc zarzut, ze usiłuje schować swoją godność do szafy nie powinien być adresowany do mnie.. To tęsknota. Brak godności bylby wówczas gdybym spala z facetem, który miał kochanke albo gdybym chodziła do niego na seks spotkania. Mimo wszystko szanuję Twoje zdanie. W końcu o nie zapytałam, bo sama mam wątpliwości:)

21

No dobra, ale setki kobiet to nie Ty. Ty rozstałaś się z facetem prawie rok temu, a teraz prawie po roku chcesz mu o sobie przypomnieć. Wiesz, Ty się pozbędziesz książki, ale jeżeli jego też to rozstanie bolało, to jego rany też ostro rozdrapiesz.
A godność chowasz do szafy nie dlatego, że seks, kochanki i inne takie, tylko dlatego, że zamiast się pozbierać i stwierdzić "ok, skończyło sie dawno" to Ty ciągle chcesz do tego wracać. Bo może coś z tego jeszcze będzie.
Nie będzie. Bo jakby on chciał, to by się odezwał, a sama widziałaś, co on chciał.

Pytanie, czy postąpisz z klasą czy bez klasy. Odesłanie tej ksiażki z liścikiem moim zdaniem jest bez klasy, bo pokażesz mu, że jesteś, czekasz, może chcesz? Może to będzie wstęp do komunikacji, a może jeżeli on miał po rozstaniu doła to jego wpędzisz w większego.

A odnośnie Twojego doła to zdarza się. Mózg w gorszych chwilach będzie Ci pokazywał to, co było najlepsze. Norma. Trzeba sobie z tym radzić, albo starać się przez to przejść na spokojnie, albo przypomnieć sobie gorsze momenty, albo to jakoś przefiltrować, nie ma wyjścia innego.

22

Facet miał świętą rację, że się z Tobą rozstał - nie ma co życia marnować na absurdalne kłótnie z awanturnicą (np., że ma niewłaściwego kolegę). A teraz jeszcze pokazujesz jaką jesteś manipulatorką. Kiedyś po rozstaniu (też powodem były absurdalne awantury) jedna moja ex robiła takie dziwne podchody, zamiast porozmawiać jak człowiek. Te podchody obrzydziły mi ją do końca. Bo jeśli miałby coś jeszcze z tego być, to po szczerej rozmowie i pomyśle jak rozwiązać problem bezsensownych awantur, a nie po idiotycznych podchodach. Inna rzecz, że po roku, to pewnie w ogóle nie byłbym zainteresowany rozmową.

Posty [ 22 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » tęsknota za ex i zapomniany prezent w szafie...

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024