Boję się wytapetowanych - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Boję się wytapetowanych

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 25 ]

1

Temat: Boję się wytapetowanych

Problem może prozaiczny, ale z całą pewnością niewyssany z palca. Odczuwam strach względem "zadbanych" wytapetowanych dziewczyn.

Kiedy widzę dziewczynę, której twarz jest w sztuczny sposób wygładzona, a cera ma jednolity nienaturalny kolor - gruba warstwa makijażu to się takiej dziewczyny boję.

Jeden z moich kolegów zasugerował, że po prostu lękam się ładnych dziewczyn, a że laski w makijażu wyglądają o wiele lepiej niż bez, to jest źródłem mojego strachu.

Jednak mnie jego wersja w żaden sposób nie przekonuje, bowiem sporo jest ładnych dziewczyn używających znacznie słabszy makijaż i tych się nie boję.

Nie czuję strachu względem atrakcyjnych z lekkim makijażem dziewczyn.

Ale tych i przeciętnych, których twarz pokrywa takie dziwne coś, się po prostu boję.

Największą jednak trwogę odczuwam wobec ładnych i wytapetowanych, a do tego elegancko-seksowno ubranych.

Przykładowo w autobusie spostrzegłem dziewczynę w wieku około 18-20 lat. Miała bardzo mocny makijaż i była bardzo ładna. Miała ubrany krótki płaszcz, kończący się na jej pośladkach, obcisłe jeansy i szpilki.

Inna dziewczyna miała podobny mocny makijaż. Co prawda akurat ją określiłbym jako średnią z twarzy, ale jej ubranie - ala futro do pośladków, obcisłe białe spodnie kończące się na kostkach (były widoczne) tworzyły wizerunek takiej "laski".

Takich właśnie dziewczyn się lękam. Mocno wytapetowanych i ubranych elegancko(coś jakby marynarka) a przy tym seksi (obcisłe spodnie i szpilki).

Co ciekawe podobnie ubranych młodych dziewczyn na oko 18-23 lat spotykam bardzo często. W zasadzie nie widuję dziewczyn ze słabym makijażem i w zwykłej kurtce, tylko zdecydowana większość preferuje styl ubioru jak wyżej.

Odbieram wszystkie te laski jako "paniusie", mające się za kogoś lepszego. Tłumaczę sobie, że to normalne dziewczyny, tylko że z mocniejszym makijażem. Jednak to nie pomaga i patrząc na nie czuję, że są spoza mojej ligi. Wyjaśniam sobie, że niektóre z nich są średnie z twarzy i bez makijażu wyglądają gorzej, ale i tak odczuwam strach.

Pytanie do Was, te dziewczyny w obcisłych spodniach, elegantszą marynarką i mocnym makijażem uważają siebie za kogoś lepszego i są to typowe paniusie czy jednak tylko sobie coś wmawiam?

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2017-12-05 12:08:51)

Odp: Boję się wytapetowanych

Nie są to "Paniusie" tylko dziewczyny, które mają być może trochę mało luzu??? Bo dobry makijaż nie rzuca się w oczy.
Ja taki mocny makijaż nazywałam w myśli- "barwy bojowe"- czyli max pełna tapeta z mocno podkreslonymi ustami. czasami używałam go w pracy, kiedy był dzień, że szłam jak na wojnę big_smile Bo faktycznie budzi to dystans, izoluje. Więc Twoje odczucia jak najbardziej prawidłowe.:) chcą dystansu.
Zauważ, że u urzedniczek, dziewczyn pracujących w banku, finansach często taki makijaż spotkasz. Oczywiście takie wrażenie może się zmienić gdy dziewczyna usmiechnie się do Ciebie mimo TAKIEGO makijażu- bo taki przekaz przebije się przez maskę.
Ty się boisz takich dziewczyn, a One tez się boją różnych rzeczy. A za kazdym super mocnym makijażem nawet jest jakaś dziewczyna..

3

Czuję, że jesteś prawiczkiem, albo nigdy nie miałeś dziewczyny.

Kobiety są tak różne, że nie ma żadnej reguły jak ona się czuje, czy nosi wysoko głowę, czy mimo że piękna to ma stertę kompleksów. Nie powinieneś tak generalizować.

Nie lubię tapety u kobiet, którą to tapetę widać, gdzie farba zbiera się na zmarszczkach, albo jak się przytuli, to na płaszczu zostanie kolorowy placek. Jakieś drobne defekty cery (nie zmiany chrobowe, ale zwykły trądzik czy pryszcz, czy plamka) wcale nie szkodzą atrakcyjności, jak również odchyłka od wagi plus minus 10 kilo. Wałeczki tłuszczu są dla mężczyzn prawie niewidoczne, ani to że jedna pierś jest inna niż druga. Wielkość biustu nie ma znaczenia.

4

Masz rację, że się takiej boisz, bo zanim się gdziekolwiek z Tobą wybierze, spędzi godzinę przed lustrem big_smile

5 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2017-12-05 12:21:05)

mallwusia napisał/a:

Masz rację, że się takiej boisz, bo zanim się gdziekolwiek z Tobą wybierze, spędzi godzinę przed lustrem big_smile

mallwusiu, nie masz pojęcia, ile facet potrafi czasu spędzić przed lustrem big_smile

Gary, wydaje mi się, wracając do tematu makijażu smile że to niekoniecznie kompleksy..
Taki mocny makijaż jest naprawdę jak tarcza.. Ja to tak odbierałam. Na ważne spotkanie, gdzie trzeba było być twardą, nie używałąm nawet ulubionych "słodkich" perfum, ale czegoś "zimnego" big_smile

Autorze, jesli spotkasz taką dziewczynę, nie bój się jej tylko spróbuj  zajrzeć pod tę maskę.. powodzenia.

6

Makijaż, o którym mowa w temacie mnie odstrasza. Nawet jeśli dziewczyna nie jest zbyt piękna to w mocnym makijażu jest dla mnie nieosiągalna.
A takie ładne z mocną tapetą to w ogóle nie moja bajka. W dodatku te ich ubranie u góry elegancka marynarka, a na dole seksowne obcisłe spodnie i szpilki. Taka kombinacja mnie odstrasza.

7 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2017-12-05 12:27:46)

patonu napisał/a:

Makijaż, o którym mowa w temacie mnie odstrasza. Nawet jeśli dziewczyna nie jest zbyt piękna to w mocnym makijażu jest dla mnie nieosiągalna.
A takie ładne z mocną tapetą to w ogóle nie moja bajka. W dodatku te ich ubranie u góry elegancka marynarka, a na dole seksowne obcisłe spodnie i szpilki. Taka kombinacja mnie odstrasza.

Odstrasza- czyli boisz się, czy odraża- i odwracasz głowę?  Bo to jest różnica..
I co to znaczy nieosiągalna big_smile ????
że chcesz, ale myslisz, ze nie dasz rady..
Bo że nie chcesz to inne słowo- odpychająca..
No musisz sobie poustawiać to wszystko w głowie big_smile big_smile

8

Odstrasza. czyli nawet jeśli mi się podoba dziewczyna podoba, to daję sobie spokój i nawet nie podejdę. Uważam, że z taką "laską" nie dam rady.

9

patonu napisał/a:

Odstrasza. czyli nawet jeśli mi się podoba dziewczyna podoba, to daję sobie spokój i nawet nie podejdę. Uważam, że z taką "laską" nie dam rady.

No to dobra wiadomość dla Ciebie- tak nie jest big_smile

10

Nie rozumiem

11

a może to kwestia Twojego poczucia własnej wartości?
Jak jest za niskie to Cię będzie taka dziewczyna odstraszać. Może warto nad tym popracować, żebyć mógł wyrywać tą, którą chcesz, a nie tą, która jest mniej zadbana, ale w Twoim zasięgu?

12

patonu napisał/a:

Nie rozumiem

Chciałam Ci powiedzieć, że za tym makijażem kryją się zwykłe dziewczyny, moga być nieśmiałe jak Ty, mogą być pewne siebie, różne.
Makijaż taki czy inny, szpilki, balerinki czy glany- nie ma znaczenia. smile Nie masz takich codziennych koleżanek w pracy, sióstr, kuzynek, które robią mocny makijaż? Trochę poznaj dziewczyn towarzysko, dla oswojenia.. big_smile

13

A co ma poczucie wartości wspolnego z makijazem dziewczyn?

14

Ela210 napisał/a:
mallwusia napisał/a:

mallwusiu, nie masz pojęcia, ile facet potrafi czasu spędzić przed lustrem big_smile

Gary, wydaje mi się, wracając do tematu makijażu smile że to niekoniecznie kompleksy..
Taki mocny makijaż jest naprawdę jak tarcza.. Ja to tak odbierałam. Na ważne spotkanie, gdzie trzeba było być twardą, nie używałąm nawet ulubionych "słodkich" perfum, ale czegoś "zimnego" big_smile

Autorze, jesli spotkasz taką dziewczynę, nie bój się jej tylko spróbuj  zajrzeć pod tę maskę.. powodzenia.

ano nie mam, bo też się takich ...boję big_smile Jeszcze by na mnie potem krzywo patrzył, że mu nażelowany fryz rozchochrałam big_smile

15

@Ela... tak -- niekoniecznie kompleksy; każda kobieta ma swoje powody; Ty miałaś m. in. negocjacje smile smile

16

patonu napisał/a:

A co ma poczucie wartości wspolnego z makijazem dziewczyn?

Jeżeli makijaż sprawia, że boisz się podejść do dziewczyny, to coś z Tobą jest nie tak, a nie z nimi tongue jeżeli zadbana kobieta Cię odstrasza, a taka normalna albo zaniedbana Cię nie odstrasza, to Twoje poczucie własnej wartości jest niskie, bo widocznie nie czujesz się na tyle pewnie, żeby zagadać do tego pierwszego typu.
i te teksty o ubraniu.
Ja nie rozumiem Twojego problemu, przecież nikt nie mówi Ci, że masz do tych dziewczyn podchodzić i je wyrywać. Zostaw w spokoju i szukaj takiej, co Ci podpasuje.

17 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2017-12-05 15:22:24)

Stylem pisania Autor przypomina mi trolla, który to stał na ulicy i zapisywał wzrost przechodzących dziewczyn, bo w jego mieście nie ma niskich. Oraz paru pomniejszych trolii, coś o tym, że wstydzi się chodzić w markowych ciuchach, jakieś liczenie, ile kalorii zjada kolega  i  inne ciekawostki.

18

Ela210 napisał/a:

Chciałam Ci powiedzieć, że za tym makijażem kryją się zwykłe dziewczyny, moga być nieśmiałe jak Ty, mogą być pewne siebie, różne.

No właśnie! To jest klucz do wszsytkiego -- dziewczyny mogą być takie jak Ty. Są różne.

19

Lady Loka napisał/a:

Ja nie rozumiem Twojego problemu, przecież nikt nie mówi Ci, że masz do tych dziewczyn podchodzić i je wyrywać. Zostaw w spokoju i szukaj takiej, co Ci podpasuje.

No właśnie. Też nie wiem, czemu te wymalowane dziewczyny sprawiają taki problem.

Sama trochę to rozumiem. Też mnie odpycha osoba w "masce" zamiast w makijażu, jakieś sztuczne rzęsy, domalowane brwi, róż, panterka itd - ja jestem tak odmienna, że mam wrażenie, że nie znalazłabym z taką osobą nic wspólnego, więc generalnie unikam. Jak mam do kogoś zagadać w grupie ludzi, to kieruje swoje kroki do bardziej neutralnie wyglądających osób. Wiem, że moze nie powinno się oceniać przez wygląd, ale nic nie poradzę, uważam, ze każdy swoim wyglądem coś komunikuje.

Autorze, jest mnóstwo dziewczyn, które wyglądają naturalnie/neutralnie i do nich możesz podchodzić, a te wymalowane zostaw w spokoju. Nie ma się co frustrować wink

20 Ostatnio edytowany przez gojka102 (2017-12-05 22:34:14)

Może szukaj dziewczyn  na plaży lub na basenie ?
Odpadnie problem mocnego makijażu,futerka i białych spodni.

21

gojka102 napisał/a:

Może szukaj dziewczyn  na plaży lub na basenie ?
Odpadnie problem mocnego makijażu,futerka i białych spodni.

A także stanika typu push-up i wyszczuplających gaci big_smile wszystko podane jak na tacy, żadnej sztuczności! what you see is what you get

Trochę Cię rozumiem, autorze, ponieważ sama nie przepadam za ludźmi o przesadnie wystudiowanym wyglądzie (dotyczy to obu płci). Sama wolę być na luzie, nie mam po prostu o czym rozmawiać z takimi osobami.

Pytanie, czy przeraża Cię sam wygląd, czy perspektywa braku wspólnych tematów do rozmowy.

Jeśli nie możesz znaleźć dziewczyny o innych upodobaniach, zmień otoczenie: biblioteka, kurs językowy, jakieś otwarte wykłady, wolontariat - tam na pewno będą różne dziewczyny.

23

Autor, jedna rzecz to nie lubic dziewczyn z tapeta na dwie szpachle, a zupelnie inna to sie ich bac. Jezeli bardzo zadbane, seksowne dziolchy Cie przerazaja, to radze popracowac nad samym soba i swoim poczuciem wartosci.

24

Prawdziwy problem to chyba to że się boisz tego co uważasz za seksowne. Strach i pożądanie to pierwotne instynkty może jakoś Ci się pomieszały pod wpływem jakiś przejść . Może tym strachem chcesz podświadomie storpedować swoje działania bo myślisz że nie zasługujesz na taką sexy laskę .

Co do samej tapety też nie pochwalam tego. Bo to fałszywe jest i rano możesz się obudzić obok kogoś zupełnie innego. Do tego jak ktoś tyle tego nakłada to ma powody albo jest tak brzydka że tyle musi albo ma problemy z cerą albo chce się schować za maską . Facet w kominiarce też nie wygląda przyjaźnie.

Nie widujesz takich bez makijażu bo ich zupełnie nie zauważasz jedna z drugą by nie miały tapety to też byś pewnie nawet nie zauważył że je mijałeś.

25

uleshe napisał/a:

Prawdziwy problem to chyba to że się boisz tego co uważasz za seksowne. Strach i pożądanie to pierwotne instynkty może jakoś Ci się pomieszały pod wpływem jakiś przejść . Może tym strachem chcesz podświadomie storpedować swoje działania bo myślisz że nie zasługujesz na taką sexy laskę .

Co do samej tapety też nie pochwalam tego. Bo to fałszywe jest i rano możesz się obudzić obok kogoś zupełnie innego. Do tego jak ktoś tyle tego nakłada to ma powody albo jest tak brzydka że tyle musi albo ma problemy z cerą albo chce się schować za maską . Facet w kominiarce też nie wygląda przyjaźnie.

Nie widujesz takich bez makijażu bo ich zupełnie nie zauważasz jedna z drugą by nie miały tapety to też byś pewnie nawet nie zauważył że je mijałeś.

Żadne z tych.
Obecnie dziewczyny mają kosmetyków pod dostatkiem, a w necie mnóstwo filmów instruktażowych, makijażowych blogów itp. One ćwiczą na sobie, zwykle mając idealną cerę. Poza tym taki makijaż widzą wszędzie dookoła na okładkach i w mediach, są bombardowane dookoła wizerunkami "idealnie" dopracowanych twarzy, więc zaczynają myśleć, iż to normalka także na co dzień, zaś brak makijażu zaczyna być uznawany za brak dbałości o siebie.
Ja tapety nie znoszę, zwłaszcza takiej teatralnej, mocnej i sztucznej, szkoda mi na te kilogramy szpachli idealnej cery, jednak jestem o pokolenie starsza wink

Posty [ 25 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Boję się wytapetowanych

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024