Witajcie ! Pisze do was z ogromną prośbą poniewaz mam problem co do mojej miesiaczki po Duphastonie.
Moje problemy z miesiączka zaczęły sie od dawna a mianowicie miałam strasznie nieregularny cykl czasem 30 dni a dochodzil nawet do 44 dni.. postanowilam ze siegne porady lekarza. Ginekolog stwierdziala ze mam pęcherzyki na jajnikach małe i jest ich niewiele ale są, wiec na mój nieregularny okres i te pęcherzyki przepisala mi Duphaston. Miałam go stosowac 2 tygodnie po okresie przez 2 tygodnie. Tak więc zrobiłam. Od tamtej pory nie mam okresu . Spoznia mi sie juz 2 tygodnie. Poczatek ostatniego okresu był 30 września. Oczywiście plamilam krwią podczas brania tego leku ale w ulotce były ze sa to skutki uboczne wiec se uspokoilam. Od tamtej pory nic . Oczywiście współzyje i sie zabezpieczam widc ciąża raczej nie wchodzi w gre,nawet nie mam żadnych objawów. Ale jak tak dalej bedzie to chyba zrobię test bo juz wariuje .. czy któraś z was tak miala ? Czy to jest normalne ze po tym leku tak może sie spóźnić? Może to nierownowaga hormonalna ? Pomóżcie nie wiem co robić!
Temat: "lek" Duphaston
Odp: "lek" Duphaston
Niestety nie mam pojęcia jak to mize działać na Twój organizm. Ja ten lek miałam na podtrzymanie ciąży. Zrob test bedziesz spokojniejsza ☺
Odp: "lek" Duphaston
Test wyszedł negatywny, wreszcie dostałam okresu ale mój caky cykl trwał 56 dni .. odstawiłam ten lek,za dużo nerwów mnie kosztował