Czy warto się starać? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czy warto się starać?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 11 ]

1 Ostatnio edytowany przez Zrozpaczony24 (2017-11-07 20:57:32)

Temat: Czy warto się starać?

Hejka, po pierwsze tydzień temu dziewczyna zakończyła ze mną prawie 5 letni związek, niby wygasło niby chce być sama i nagle wszystko wymazuje z pamięci. Stroną winy w tym wszystkim jestem ja, zajmowałem się pracą okłamywałem ją i zawodziłem (np. pisałem ze będziemy sie widzieć a się nie widzieliśmy itp). Dostałem od niej kilka szans ale zawsze coś mi się nie udawało, może przez to że to mój pierwszy związek na poważnie (ja 24 lata ona 21). Po tym rozstaniu przyjechałem do niej dwa dni później z kwiatami i prosiłem o szanse której już nie spieprze, zmieniłem się szczerze przeprosiłem wszystkich których kłamałem czy zraniłem (np. rodzice). W święta miałem się jej oświadczyć...jednak ona nie chce dać już mi tej szansy, traktuje mnie chłodno i tak jakby przez 5 lat nic nie było. NIGDY JEJ NIE ZDRADZIŁEM i ona mnie także, nie pojawił się także nikt nowy w jej życiu. Na dowód tego że dorosłem i się zmieniłem wynająlem mieszkanie...i teraz pomocy jak ją odzyskać? Wiem od jej mamy że chciałaby spróbować ale się boi.

Wymyśliłem coś takiego, ona nie wie że mam mieszkanie wynajęte i zgadam się z jej mamą aby ją poprosiła by podjechała tu i tu bo coś tam jest do zabrania od znajomych a tak naprawdę to będzie jechać do mnie. Po pierwsze chcę przygotować kolację, rozpalić dużo świeczek, rozsypać płatki róż i elegancko się ubrać. Kiedy zapuka będzie ciemno i jak wejdzie to dam jej 1 czerwoną róże z karteczką "przepraszam" następnie nic nie mówiąc pokaże gdzie tzw ma iść dalej (strzałka na podłodze z świeczek)kiedy już wejdzie dalej i jeżeli się uda usiądzie do stołu to naleje wina i wręczę kolejną róże z karteczką dziękuje, podam jedzenie i wręczę jej dużo róż z karteczką że bardzo ją kocham i strasznie mi na niej zależy następnie chcę włączyć naszą piosenkę i zaprosić ją do tańca i na ucho jej wszystko wyszeptać że zrozumiałem itp. Nie chce skończyć z nią w łóżku nie o to mi chodzi.

Co sądzicie o takim pomyśle? Czy jest sens walczyć? Czy to się może udać?

Zrozumiałem swoje błedy i chce to wszystko naprawić i wiem że ta kolacja to może być dopiero początek i jak się uda to przed nami długa praca.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy warto się starać?

Jeżeli ona mówi, że nie chce, to każdą akcją tylko w niej to pogłębisz. Daj jej czas.

3

No ale czy jak dam jej czas to całkiem jej nie strace? To co opisałem chciałbym zrobić z w sobote wieczorem.

I czy jest sens walczyć? Mieliśmy plany, ślub dzieci itp. Nie wiem już co robić ona mówi że nie wierzy mi itp sad

4 Ostatnio edytowany przez mergi (2017-11-07 21:31:12)

Zrozpaczony24 napisał/a:

Po pierwsze chcę przygotować kolację, rozpalić dużo świeczek, rozsypać płatki róż i elegancko się ubrać. Kiedy zapuka będzie ciemno i jak wejdzie to dam jej 1 czerwoną róże z karteczką "przepraszam" następnie nic nie mówiąc pokaże gdzie tzw ma iść dalej (strzałka na podłodze z świeczek)kiedy już wejdzie dalej i jeżeli się uda usiądzie do stołu to naleje wina i wręczę kolejną róże z karteczką dziękuje, podam jedzenie i wręczę jej dużo róż z karteczką że bardzo ją kocham i strasznie mi na niej zależy następnie chcę włączyć naszą piosenkę i zaprosić ją do tańca i na ucho jej wszystko wyszeptać że zrozumiałem itp. Nie chce skończyć z nią w łóżku nie o to mi chodzi. .

Ja bym uciekła  jak najdalej lol Wrrr!

Ok,poważnie.
Czy jest sens walczyć?
Jeśli chcesz z nią być,to masz odpowiedź.
Pokaż jej czynami  ,że jesteś obok i,że może na Ciebie liczyć.
Daj jej czas i nie nalegaj.
Uszanuj jej decyzję,nawet jeśli będzie inna niż oczekiwałeś.

5

Kocham ją i chce o nią walczyć...

Dać jej czas to co odpuścić kontakt? Jak pokazać jej czynami jak ona nie chce mnie widzieć, rozmawiac itp sad Pomocy!

A czemu byś uciekła? yikes

6

Skoro nie chce Cię widzieć,to ....musisz to uszanować.
Związek uratować można tylko wtedy ,kiedy dwie strony tego chcą,inaczej nie ma szans.

Uciekłabym,bo ..nie lubię 'takich słodkich akcji' . wink

7

Znaczy mówi że mogę przyjechać ale tylko jako kolega.. ech sad

Może zrobić jednak taką akcje? 5 lat to nie szkolna miłość ech sad

8 Ostatnio edytowany przez mergi (2017-11-07 21:50:57)

To jedź.Nie ma co focha strzelać tylko walczyć,skoro tego chcesz wink

9

Chce walczyć bo się zmieniłem szczerze i każdy swój błąd zrozumiałem...

Jakieś pomysły jak to okazać tak patrząc z boku? Bo wiadomo ja obecnie nie myśle racjonalnie itp bo jestem gotowy do wszystkiego bez analizy czy dobrze czy źle robie sad

10

Zrozpaczony24 napisał/a:

Wymyśliłem coś takiego, ona nie wie że mam mieszkanie wynajęte i zgadam się z jej mamą aby ją poprosiła by podjechała tu i tu bo coś tam jest do zabrania od znajomych a tak naprawdę to będzie jechać do mnie. Po pierwsze chcę przygotować kolację, rozpalić dużo świeczek, rozsypać płatki róż i elegancko się ubrać. Kiedy zapuka będzie ciemno i jak wejdzie to dam jej 1 czerwoną róże z karteczką "przepraszam" następnie nic nie mówiąc pokaże gdzie tzw ma iść dalej (strzałka na podłodze z świeczek)kiedy już wejdzie dalej i jeżeli się uda usiądzie do stołu to naleje wina i wręczę kolejną róże z karteczką dziękuje, podam jedzenie i wręczę jej dużo róż z karteczką że bardzo ją kocham i strasznie mi na niej zależy następnie chcę włączyć naszą piosenkę i zaprosić ją do tańca i na ucho jej wszystko wyszeptać że zrozumiałem itp. Nie chce skończyć z nią w łóżku nie o to mi chodzi.

Co sądzicie o takim pomyśle? Czy jest sens walczyć? Czy to się może udać?

Zrozumiałem swoje błędy i chce to wszystko naprawić i wiem że ta kolacja to może być dopiero początek i jak się uda to przed nami długa praca.

Podsumujmy odeszła, bo kręciłeś i kłamałeś. Obiecałeś poprawę... i co postanowiłeś na dowód przemiany? Spiskować z Jej mamą (nie wiem dlaczego ta kobieta się na to zgodziła, ale pozostawię to bez komentarza).

11

No ja uważam, że skoro prosi o to, żebyś dał czas to najlepiej jak dasz czas. Takie akcje sprawią, że będzie jej głupio. Niekomfortowo. Mnie by było. Jesli to koniec to musisz przyjąć do wiadomości.

Posty [ 11 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czy warto się starać?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024