Co zrobić gdy kobieta mnie zostawiła i robi mi na złość - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Co zrobić gdy kobieta mnie zostawiła i robi mi na złość

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 41 ]

1 Ostatnio edytowany przez Domlub7576 (2017-09-21 17:47:22)

Temat: Co zrobić gdy kobieta mnie zostawiła i robi mi na złość

Witam

Postanowiłem opisać moje problemy ponieważ nie mam pojęcia jak sobie z nimi radzić, a szukałem już niemal wszędzie rozwiązania. Sprawa wygląda tak:
Byłem z kobietą 3 lata na poczatku było wszystko fajnie i wgl.
Ja lat 21 ona 23
po okresie jednego roku postanwiliśmy zrobić sobie dziecko .
Dlatego że jej rodzice mnie nie akceptowali ale bardzo się kochaliśmy
Informacja dotarła do jej rodziców i pozwolili nam razem zamieszkać
Potem sprawy się jakoś komplikowały dlatego że nie mowilem jej komplementów
nie słodziłe i wgl
rozeszliśmy sie teraz z jej winy powiedziałą że nie chce ze mna narazie być
żebym dał jej życ
mamy dziecko syna ktory ma na imie mikołaj.
ma 10 msc. bardzo go kocham i ona utrudnia mi z nim kontakt.
jej rodzice są na mnie tak źli ze ojciec powiedział, że do małego moge przyjezdzac wtedy kiedy tylko on bedzie w domu
Kobieta cały czas mówi mi ze potrzebuje czasu żeby nie naciskał
Boli mnie to bo założyła konto na fotce
Powiedziała mi że chce się tylko dowartościować i z nikim nie pisze
W niedziele mamy się spotkać porozmawiać nie wiem za bardzo co jej mam powiedzieć
Dzisiaj z nią pisałem gadaliśmy co tau u niej i wgl
Doszło do tematu że idzie układać ubrania itp itd
Napisałem jej że moje za niedługo też bedzie układać
Powiedziała mi ze do tego daleka droga co o tym sadzicie
Napisałe co mi do głowy przyszło nie wiem co mam dalej z tym robić czy dać jej odetchnać czy po prostu pisać i się starać
Dodam że to jes moja 4 wyprowadzka
Pierwsze wyrzucili mnie jej rodzice ale się pogodziliśmy a 3 z mojej winy poszedłem od niej bo nie dawałem rady
W koncu zrozumiałem ze ja bardzo kocham chce wrocic i w koncu doroslem do odpowiedzialnośći .
Były miedzy nami kłotnie że nie pomagam że nie zajmuje się małym. że ona nie ma czasu dla siebie że patrze tylko siebie i miała rację.
Dodam jeszcze że byliśmy zaręczeni oraz mamy w trakcie budowe góry u jej rodziców
Jeżeli czegoś nie napisałem proszę śmiało pytać
PS. Przepraszam za błędy ale jestem roztrzęsiony

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Domlub7576 (2017-09-21 17:24:50)

Odp: Co zrobić gdy kobieta mnie zostawiła i robi mi na złość

Zapomniełem dodać. że byłem u niej wczoraj tj środa.
Pozwoliła mi przyjechać na 30 min porozmawiać,
pojechałem rozmawialiśmy co dalej , Powiedziała że narazie chce odpocząć żyć cieszyć się
że szkoda jej tych 3 lat
Rozkleiła się troszke chciałem ją przytulić ale mi nie pozwoliła
tłumaczyłem jak to się stało i dlaczego.
Gdy od niej pojechałem napisałem żeby to wszystko przemyślała.
Doszliśmy do tego czemu tak było/
Brakowało nam rozmów bo patrzelismy w telefony
Kiedyś rozmawialiśmy w ciszy całe noce
Zapytałem ją że właśnie znaleźliśmy problem w naszym związku
Powiedziała że no i że było mineło że ja bardzo boli jest wkurzona
i na dzień dzisiejszy nie chce do tego tematu wracać
W niedziele mamy się zobaczyć i na ten temat rozmawiać
będziemy mieli tylko godzinke bo zamiast do kościoła przyjedzie porozmawiać a teściowie beda z małym
Powiedziała jeszcze że straciła do mnie zaufanie i ciężko bedzie go odzyskać
Zapytałem co w takim wypadku zrobić jak go odzyskać.
Powiedziała że nie wie ...

3

Nikt nic nie doradzi w tej sprawie ?

-----------
Nie pisz, proszę, postów jeden pod drugim - jest to sprzeczne z Regulaminem Forum. Jeśli chcesz coś dopisac, użyj funkcji "edytuj".
Z góry dziękuję i pozdrawiam, Olinka

4

Ja lat 21 ona 23

Och! Jakież to dorosłe i odpowiedzialne! Postanowiliscie sobie zrobic dziecko na zlosc rodzicom. A czy rowniez postanowiliscie isc do pracy i zarobic na wspolne mieszkanie, utrzymanie dziecka i wlasne?

Czy moze zrzuciliscie te odpowiedzialnosc na rodzicow dziewczyny?

5

postanwiliśmy zrobić sobie dziecko .
Dlatego że jej rodzice mnie nie akceptowali

nie słodziłe i wgl

i w koncu doroslem do odpowiedzialnośći

A no widać tę "dorosłość" i "odpowiedzialność".

6

Ja pracuję umowa o pracę na czas nie określony.
Ona teraz wychowuje dziecko wcześniej praca w sklepie .
Jak trzeba więcej coś na ten temat proszę pytać
I doradzić co robić w tej sprawie dać jej czasu uciekać od tematu czy nalegać nie popuszczać

7

Domlub napisał/a:

rozeszliśmy sie teraz z jej winy powiedziałą że nie chce ze mna narazie być
żebym dał jej życ

Rozstaliście się z jej winy czy dlatego, że ona tak zdecydowała? To znacząca różnica.

Domlub7576 napisał/a:

Nikt nic nie doradzi w tej sprawie ?

Macie dziecko, choć to odpowiedzialność, do której nie dojrzeliście, macie cztery Twoje wyprowadzki za sobą, ojciec dziewczyny decyduje na jakich warunkach możesz widywać własnego syna, przypuszczam, że zamiast być rodziną usiłowaliście bawić się w rodzinę. Każdy z tych punktów stanowi przeciwko Wam, a domu na siłę stworzyć się nie da. Szkoda tylko dziecka.

Masz jakiś pomysł na przyszłość? Jak widzisz Wasze relacje, na jakich zasadach miałbyś mieszkać u jej rodziców, jesteście w stanie samodzielnie się utrzymać?

8

Monoceros napisał/a:

postanwiliśmy zrobić sobie dziecko .
Dlatego że jej rodzice mnie nie akceptowali

nie słodziłe i wgl

i w koncu doroslem do odpowiedzialnośći

A no widać tę "dorosłość" i "odpowiedzialność".

Wszystkiego nie dopisałem ciągło się to 2 lata że jej nie mówiłem słodkich słowek i komplementów
nie pomagałem z małym i wgl
Tylko w koncu do mnie dotarło że tak nie może byc i nie wiem jak to mam odkręcić

9

Tak jak pisałem jesteśmy w stanie sami się utrzymać jej mama wzieła nam pożyczke na remont poddasza , Którą ja spłacałem
Ona teraz bardzo wzieła się do życia jest za synem i to on jest dla niej na pierwszym miejscu
Były plany robimy górę
potem mieliśy myśleć o jakimś ślubie
nastepnie jakieś wymarzone wakacje
i w przyszłości kolejne dziecko

10

To ja jej zawsze mówiłem ze chce rodzinę dziecko dom
ona w to bardzo się zaangażowała
może źle to napisałem z tym dzieckiem żeby rodzice dali świety

11

I ona chce czasu żebym to ja w koncu dorosnoł i się zmienił

12 Ostatnio edytowany przez Myszeczka23 (2017-09-21 18:57:21)

Domlub7576 nie stosujesz się do regulaminu! Piszesz post pod postem, za co zwróciła Ci uwagę naczelna forum, zakładasz dwa takie same tematy i robisz byki. Dostosuj się do regulaminu, bo widzę, że masz ogólnie z tym problem i może to też jest przyczyna wyprowadzki Twojej partnerki. Robisz co Ci się podoba nie zważając na konsekwencje, a potem płacz i lament, że coś Ci się w życiu pochrzaniło. Najpierw myśl, potem rób.
A co teraz masz robić? Nie wiemy, bo nie znamy za bardzo przyczyny jej odejścia. Co takiego robiłeś, że miała Cię dość?

A pisząc do niej teksty w stylu: "niedługo będziesz również moje rzeczy składać"- nie poprawiasz sobie sytuacji, tylko ją pogarszasz.

13

Domlub7576 napisał/a:

Byłem z kobietą 3 lata na poczatku było wszystko fajnie i wgl.
Ja lat 21 ona 23

Oooo, w wieku 19 lat?!?? A ona 21???? cóż, to gratuluję dojrzałości smile bo ja mam 24 i rok temu usłyszałam od mojej rówieśniczki, że jestem niedojrzała, skoro uważam, że małżeństwo i dzieci w wieku 18-24 to trochę za wcześni tongue

Domlub7576 napisał/a:

dobrze rozumiem? Decyzja o dziecku była wynikiem niezaakceptowania Waszego związku przez jej rodziców??

Domlub7576 napisał/a:

Informacja dotarła do jej rodziców i pozwolili nam razem zamieszkać

Przepraszam, ale pogubiłam się tongue czyli dowiedzieli się, że planujecie dziecko, więc nagle Cię zaakceptowali, polubili i pozwolili Wam razem zamieszkać?

Domlub7576 napisał/a:

No fakt, brak komplementów może wywoływać kryzysy w związku wink

Domlub7576 napisał/a:

mamy dziecko syna ktory ma na imie mikołaj.

kurczę, czyli decyzja jednak była poważna. Ech. Teraz tylko dziecko będzie cierpieć i wychowywać się w rozbitej "rodzinie".

Domlub7576 napisał/a:

jej rodzice są na mnie tak źli ze ojciec powiedział, że do małego moge przyjezdzac wtedy kiedy tylko on bedzie w domu

czemu, skoro to ona zerwała z powodu braku komplementów?

Domlub7576 napisał/a:

A skąd to wiesz?

Domlub7576 napisał/a:

mistrzowski tekst na to, by skłonić ją do powrotu tongue zachęcasz (albo raczej stwierdzasz fakt, jakby nie miała swojego zdania) o powrocie, a zachętą jest to, że będzie mogła także po Tobie sprzątać tongue

Domlub7576 napisał/a:

Dodam że to jes moja 4 wyprowadzka
Pierwsze wyrzucili mnie jej rodzice ale się pogodziliśmy a 3 z mojej winy poszedłem od niej bo nie dawałem rady

A decyzja o dziecku była przed wyprowadzkami i tym, jak nie mogłeś z nią wytrzymać, czy po?

Domlub7576 napisał/a:

i w koncu doroslem do odpowiedzialnośći .

No, jak się ma dziecko, to w końcu trzeba.

Domlub7576 napisał/a:

że nie pomagam że nie zajmuje się małym. że ona nie ma czasu dla siebie że patrze tylko siebie i miała rację.

czemu nie zajmowałeś się własnym dzieckiem?

Domlub7576 napisał/a:

mamy w trakcie budowe góry u jej rodziców

No to na pewno jakoś się pogodzicie wink

hmm, no nie wiem, co Ci poradzić, może zacznij pokazywać, że jesteś odpowiedzialny, że chcesz zajmować się dzieckiem, może zacznij słuchać tego, co ona mówi (że nie pomagasz= to pomagaj, że nie starasz się= to może zacznij się starać, a nie czekaj na cud). Nie wiem, macie dziecko, może uda się Wam to skleić, ale oboje sobie powinniście powiedzieć, co Wam nie pasuje, o co macie pretensje, co Wam przeszkadza, czego brakuje. Po prostu porozmawiać

14

Rozumiem. Przyczyną było złe jej traktowanie przezemnie,
łudziła się 2 lata że będzie dobrze
że będzie dziecko może się zmienię.
potem że zaczniemy budowe góry też sie nie zmieniłem
powiedziała że nie będzie żyć nadzieją że się w końcu zmienię
Źle ją traktowałem byłem wredny nie pomagałem głupie moje odzywki
A w końcu dociera co straciłem i postanowiłem się zmienić

15

Domlub7576 napisał/a:

największy błąd wielu kobiet "może on się zmieni", "może dziecko naprawi związek".

No to jak postanowiłeś się zmienić, zrozumiałeś błąd, to pokazuj tę swoją zmianę, a może coś to da, chociaż nie powie Ci tutaj, że na pewno się uda. To wie tylko ona, czy po prostu nie ma już dość. No ale może dziecko sprawi, że będzie chciała dać Ci jeszcze szansę

16 Ostatnio edytowany przez Domlub7576 (2017-09-21 19:11:52)

Kinga24 napisał/a:
Domlub7576 napisał/a:

największy błąd wielu kobiet "może on się zmieni", "może dziecko naprawi związek".

No to jak postanowiłeś się zmienić, zrozumiałeś błąd, to pokazuj tę swoją zmianę, a może coś to da, chociaż nie powie Ci tutaj, że na pewno się uda. To wie tylko ona, czy po prostu nie ma już dość. No ale może dziecko sprawi, że będzie chciała dać Ci jeszcze szansę

Pisałem z nią rozmawiałem. Powiedziała że może kiedyś ale nic nie obiecuje że żyje z dnia na dzień co będzie to będzie
i daleka droga do tego.
Ja jej na to że lepiej iść tą samą drogą niż nową i się stracić
W niedzielę mamy się spotkać porozmawiać o czym dokładnie mam z nią rozmawiać co pokazać wytłumaczyć ?
Ma przyjechać do mnie na godzinke zamiast do kościoła
bo też założyłem konto na fotce.
ma do mnie problem że ją kontroluje itp itd nie dam jej po prostu odpocząć pytałem czy o tym myśli powiedziała że nie

17

Domlub7576 napisał/a:

W niedzielę mamy się spotkać porozmawiać o czym dokładnie mam z nią rozmawiać co pokazać wytłumaczyć ?

No a co podobno przemyślałeś? Zrozumiałeś? No właśnie o tym.

Domlub7576 napisał/a:

Ma przyjechać do mnie na godzinke zamiast do kościoła

?? czemu tak? Nie możecie normalnie się spotkać? Jesteście dorośli przecież?

Domlub7576 napisał/a:

bo też założyłem konto na fotce.

A po co? I wcześniej niż ona czy później?

18

później niż ona.
Ona nie chce się spotkać a 2 jest brzydka pogoda żeby małego brać na spacer czy coś a teściowe jak się dowiedzą że jedzie ze mna porozmawiać to z nim nie zostaną bo to ja ja skrzywdziłem
Przemyślałem swoje zachowanie że czemu taki byłem co wpłynelo na tą sytuacje i wiele wiele wiecej

19

Domlub7576 napisał/a:

Przemyślałem swoje zachowanie że czemu taki byłem co wpłynelo na tą sytuacje i wiele wiele wiecej

No to jej to powiedz

20

Domlub7576 napisał/a:

Kinga24 napisał/a:

mistrzowski tekst na to, by skłonić ją do powrotu tongue zachęcasz (albo raczej stwierdzasz fakt, jakby nie miała swojego zdania) o powrocie, a zachętą jest to, że będzie mogła także po Tobie sprzątać tongue

Noooo... tak dorosłeś autorze, że proponujesz dziewczynie opiekę nad kolejnym dzieckiem - tyle, że bardziej wyrośniętym tongue Dziwna by jakaś była, jakby się na taką zachętę nie złapała. Toż to zaszczyt oporządzać dorosłego chłopa...

Oboje jesteście jednakowo "mundrzy" - dziecko na złość rodzicom... dziecko, by "zmienić" faceta... <kręcę z niedowierzaniem głową>

21

Jeśli rzczywiście coś do Ciebie dotarło, to wyraźnie zadziałała terapia szokowa, musisz jednak pamiętać, że nie wszystko i nie zawsze udaje się odkręcić, choćbyś nie wiem jak bardzo się starał. Wykorzystaj jednak każdą możliwość, ale nie rzucaj ładnymi słówkami, a naprawdę pokaż swojej dziewczynie, że może być inaczej, że się starasz, że chcesz. Ona musi to zobaczyć, wtedy być może uwierzy. I to nie ma być zmiana tylko na chwilę, czyli do momentu, kiedy dostaniesz (jeśli dostaniesz) kolejną szansę, ale już na stałe.

Swoją drogą mój syn jest dziś niewiele młodszy od Ciebie, ale starszy niż kiedy podjąłeś decyzję o rodzicielstwie, a choć wydaje się być rozsądny, całkiem poukładany i odpowiedzialny, to kompletnie nie wyobrażam go sobie w roli ojca i głowy rodziny. Niestety pospieszyliście się, nawet jeśli wówczas wydawało Wam się, że jesteście do swojej roli gotowi. Ponadto to nie ta kolejność - czas na dziecko przychodzi, kiedy wszystko inne jest już poukładane. Niemniej jest, jak jest, tutaj nic nie zmienisz, dlatego w zasadzie nie ma sensu głębiej się nad tym rozwodzić.

-----------
Raz jeszcze proszę, abyś nie pisał postów jeden pod drugim, zapoznał się z Regulaminem Forum i stosował do jego zapisów.

22

Przemyslalembsobie wszystko . napisalem do niej wiadomosc ze zrobie wszystko stane na glowie. I robiebto z wlasnej nieprzymuszonej woli zeby sie zmienic ze widze to sam po sobie i robie to nie tylko dla niej ale i tak samo dla siebie bo jak mnie kocha to na to zasluguje a wiem ze kocham i napisalem zeby to zrozumiala. Odpisala mi ze moze kiedys nie wiem jak to rozumiec.
W niedziele mam zamiar jej powiedziec ze teraz otworzyla mi oczy na swiat.
Powiem jej szczera i bolesna prawde.
Ze wtedy jak sie wyprowadzalem sam bylem zbyt pewny siebie bo wiedzialem ze do mnie wroci mowilem jej i wpieralem ze sie zmienilem a to za przeproszeniem bylo gowno prawda bo zmienile sie na 2.3 tygodnie i dalej bylo to samo i zdaje sobie z tego sprawe ze ja bardzo skrzywdzilem i ja to boli ale teraz kiedy to ona mnie zostawila czuje sie tak jak wtedy ona gdy ja to zrobilem . stracilem pewnosc siebie nie wiem co bedzie dalej chce sie zmienic otworzyla mi oczy na swiat wiem ze musze sie nia zajac zajac rodzina malym domem budowa i wszystkim po koleji
Dopiero teraz zrozumialem jak batdzo ja kocham i mi na niej zalezy.
Nie wiem czy cos jeszcze dodac czy ujac co o tym sadzicie ?

23

Domlub, możesz jej to mówić, śmiało. ale to nie ma żadnego znaczenia jeśli za twoimi słowami nie stoją czyny. ona chce zobaczyć realną zmianę w twoim zachowaniu. dorośnij, dojrzej, zachowuj się jak facet, weź odpowiedzialność, pokaż jej, że się zmieniłeś. jeśli waszym głównym problemem było to, że ją zaniedbywałeś, to teraz zacznij o nią dbać- zacznij od małych gestów: zabierz ją na kolację, do kina, na spacer, powiedz jej że pięknie wygląda, zapytaj czy nie trzeba jej kupić płaszcza na jesień, zadbaj o nią, adoruj ją i troszcz się, pewnie jej tego brakuje.

24

Wy się nie zachowujecie jak dorośli ludzie! Ona też! Potajemnie z Tobą się zobaczy, żeby rodzice tego nie odkryli? Jesteś ojcem jej dziecka, to chyba normalne, że potrzebuje się z Tobą spotkać, a nie udaje, że do kościoła idzie, żeby Ciebie zobaczyć. Takie akcje to ja w podstawówce widziałam, że dzieciaki zamiast iść do kościoła, to złotówkę na chipsy wydawali. ;D
Współczuję temu dziecku.

25 Ostatnio edytowany przez Domlub7576 (2017-09-23 12:01:31)

To jest jakaś masakra . Ona jest jedynaczką i to rodzice ją namawiją do tego że mamy się nie spotykać.
A że ona jest tak nauczona jest pod dyktandem rodziców
Napisała do mnie dzisiaj żebyśmy się spotkali i dogadali co i jak z małym.
Kasa przychodzi na moje konto i dlatego się chce spotkać żebym jej ja po prostu przekazać
Dodam że strasznie się zmieniła. Dam znać co wyszło na spotkaniu
Zapomniałem dodać ze utrudnia mi kontakty z synem ponieważ. cytuje
Będzie mnie to boleć ze nie interesowałeś się dzieckiem do tej pory a teraz bedziesz udawać kochającego tatusia.
Tylko jak jeździła z mamusią na zakupy czy też szkoły weekendowej to było dobrze jak z małym siedziałem po 4.5h
I w weekendy nie raz było tak że po nocce nie spałem tylko zajmowałem się małym teściu coś robił ja zajmowałem się małym ona w szkole teściowa w pracy...

26

Trochę chora sytuacja. Spróbuj zapytać się tej Twojej, czy ona sobie zdaje sprawę, że największą krzywdę dziecku robi? Ja ją trochę rozumiem. Też bym się wyprowadziła z dzieckiem do rodziców, gdyby mnie facet nie szanował, ale nie pozwoliła bym rodzicom mieszać się w tą sprawę za dużo.
No chłopie walcz o nią, bo możesz stracić rodzinę.

27 Ostatnio edytowany przez Domlub7576 (2017-09-23 12:13:55)

Walcze ale ona mi powiedziała że ma to gdzieś.
i to ja się wyprowadziłem bo mieszkaliśmyu jej rodziców i to tam mamy zaczętą górę i remont
Przepraszam to ona powiedziała zebym się wyprowadził że nie ma do mnie zaufania itp itd
A jak jej powiedziałem żebymyślała o małym ze on też rozumie że mnie teraz nie ma to powiedziała cytuje
On jeszcze nie rozumie i nie wie co się dzieje... Jest mu dobrze i niczego nie brakuje

28 Ostatnio edytowany przez Myszeczka23 (2017-09-23 12:29:38)

To jej wytłumacz, że tak jej się teraz tylko wydaje. Opieka (nawet najlepsza na świecie) babć, wujków, ciotek, nie zastąpi nigdy rodziców. Powalcz kilka miesięcy. Jeśli to nic nie da zacznij z nią walczyć o dziecko, którego masz prawo widywać kiedy tylko chcesz. Ale na razie jej nie groź, że będziesz z nią walczył.
Bo tak do końca to nie wiadomo, czy ona odeszła, bo faktycznie ją krzywdziłeś, czy po prostu rodzice ją przekonali, że nie jesteś dobrym kandydatem na jej partnera. Bądź cierpliwy, rozmawiaj dużo z nią o was, czego jej w związku brakowało itd. Po miesiącu, dwóch, jeśli zauważysz, że ona ani trochę się nie zbliża do Ciebie, to zacznij walczyć już tylko o syna.

29

Dzięki zobaczymy co wyjdzie na rozmowie dam znać

30

Domlub7576 napisał/a:

Nie wiem czy cos jeszcze dodac czy ujac co o tym sadzicie ?

Postaw przede wszystkim na szczerość, mów jak czujesz, to co napisałeś brzmi dobrze. Porozmawiajcie ze sobą, nakreśl swój punkt widzenia, zapytaj o jej oczekiwania, ale nie naciskaj. Mów spokojnie, słuchaj co ona ma do powiedzenia. To jest ważna rozmowa, może od niej wiele zależeć. Przypuszczam, że ona nie bardzo jest teraz chętna do jakichkolwiek ustaleń, bo cierpi jej urażona duma, a żal się skumulował, dlatego dobrze jest dać sobie trochę czasu, bo ten wycisza emocje. Jesteście jeszcze bardzo młodzi (to nie jest zarzut, a stwierdzenie faktu), młodość rządzi się własnymi prawami, przez co czasem bywa po prostu trudniej.

31

Domlub7576 napisał/a:

Zapomniałem dodać ze utrudnia mi kontakty z synem ponieważ. cytuje
Będzie mnie to boleć ze nie interesowałeś się dzieckiem do tej pory a teraz bedziesz udawać kochającego tatusia.
Tylko jak jeździła z mamusią na zakupy czy też szkoły weekendowej to było dobrze jak z małym siedziałem po 4.5h
I w weekendy nie raz było tak że po nocce nie spałem tylko zajmowałem się małym teściu coś robił ja zajmowałem się małym ona w szkole teściowa w pracy...

Ja tak nie do końca zrozumiałam - masz pretensje i wypominasz, że siedziałeś z własnym dzieckiem i nikt tego nie docenia? No, sorry, to jest Twoje dziecko. Ani teść, ani teściowa nie mają obowiązku się nim zajmować. Skoro matka szła do szkoły, a ojciec był w domu, to trzeba ojca wynosić pod niebiosa, bo się własnym dzieckiem zajął?
Nic dziwnego, że jesteś odbierany jako niezainteresowany dzieckiem.

Utrudniania kontaktów nie pochwalam, ale - jak według Ciebie mają wyglądać te kontakty?

32

Nie w tym sęk. Nie mam zadnych pretensji tylko boli mnie to jak mi mowi ze nie zajmowalem sie dzidzia .
I zadaje sb to pytanie ze jak nim sie zajmowalem to bylem dobry i kochany tatua.
Dzisiaj z rozmowy wywnioskowalem ze tez ja to bardzo boli i jak bedzie dobrze bede jutro mogl jechac do malucha bez problemu.
Powiedziala mi ze tego co bylo ze juz nie ma ze potrzebuje troszke czasu i jak cos bedziemy zaczynac to na pewno od nowa.
Dotarlo ze musze sie starac o nia jak to bylo na poczatku. I o to jej chodzi musze pokazac jak mi zalezy i jak bardzo ja kocham. Czas pokaze na razie chce odpoczac i zebym ja nie dreczyl sms czyli jak nie odpisze zebym nie pisal halo i nekal ja . odpisze to odpisze nie to musze cierpliwie czekac i przede wszystkim sie starac i mowic cala prawde jak bedzie dobrze jutro tez porozmawiamy

33

Szczerze mówiąc myślę że problem tkwi głębiej i to nie tylko kwestia opieki nad dzieckiem. Zastanów się czego tak naprawdę chcesz od życia. Jeśli zalezy Ci na rodzinie spróbujcie zacząć od mega szczerej rozmowy na temat waszej przyszłości a przede wszystkim malucha. Myślę że Waszym błędem był pomysł zamieszkania z jej rodzicami gdyz jak wcześniej pisałeś oni Cię nie akceptowali. Od początku byli do Ciebie negatywnie nastawieni. Musisz z nią porozmawiać Ale to nie może być na zasadzie że ona ma pół godz czy godzinę. Taka rozmowa może być bardzo trudna Ale na pewno pozwoli Wam na wyjaśnienie i ustalenie pewnych kwestii. Życzę powodzenia.

34

Domlub7576 napisał/a:

Nie w tym sęk. Nie mam zadnych pretensji tylko boli mnie to jak mi mowi ze nie zajmowalem sie dzidzia .
I zadaje sb to pytanie ze jak nim sie zajmowalem to bylem dobry i kochany tatua.

Ok, a co konkretnie robiłeś? Bo zajmować się dzidzią często dla wielu osób (szczególnie młodych chłopców) oznacza co innego. Czy: kupowałeś ubranka dla noworodka/niemowlęcia, co robiłeś gdy miał kolkę/gorączkę/odparzoną pupę, czy byłeś z nim u lekarza, jakie miał/ma pory karmienia/kiedy wstawał w nocy, na co jest uczulony, czy utulałeś go do snu/DOBROWOLNIE chodziłeś sprawdzać do łóżeczka czy wszystko jest ok, jakiego typu macie wózek (raczej byłeś przy zakupie?), kto odbierał nadanie numeru pesel/skróconego aktu rodzenia, jakie miał (a może nie miał) szczepienia, ile średnio je na dzień, na ile pkt. Apgar się urodził, jaką miał wagę urodzeniową? itp. Zatem trzymanie dziecka przez 4,5 h raz na jakiś czas, albo "zawalenie" nocki, bo tylko o tym wspomniałeś, to pikuś i tego typu twoje podejście już na początku świadczy na twoją niekorzyść. 
Dodatkowo moim zdaniem masz za mało szacunku do Jej rodziców, którzy pod swój dach wzięli ogromną odpowiedzialność. Oni już wychowali córkę i mają prawo do odpoczynku. Zamiast "kopnąć Was" obu w pośladki jeszcze dali schronienie, którego Wy jako RODZICE nie mogliście zapewnić własnemu dziecku. Do tego to jest i będzie ich mieszkanie, a zatem albo przyjmujecie ich warunki, albo droga wolna. Ja na ich miejscu w żadnym wypadku nie oddawałabym swojej części mieszkania na "przyszłość" tak nieodpowiedzialnej parze, do tego bez prawnie podjętych zobowiązań względem Siebie samych. Gdyby z ich strony wystąpiła twarda miłość to zaraz ustawiliby Was do pionu. Do tego czy pomagaliście finansowo Jej rodzicom? Zastanawiam się jak wyglądała/wygląda sprawa z Twoimi rodzicami - również pomagają, czy byli mądrzejsi, niż Jej rodzice i chcieli, abyście wypili piwo, które naważyliście?
Oczywiście Ona również nie jest lepsza, bo z "Waszymi planami na przyszłość" zwaliła się na głowę własnych rodziców - skrajnie gówniarskie i samolubne (generalnie Ty i Ona jesteście egocentrykami i do tego roszczeniowymi, bynajmniej wasze wybory to potwierdzają). Zabranianie Tobie spotkania z dzieckiem? Tak jako partner (ślubu nie macie) nie zdałeś egzaminu, ale dziecko moim zdaniem powinno mieć możliwość nawiązania więzi. W przyszłości pozna prawdę i będzie mógł podjąć samodzielną decyzję, czy chce utrzymywać z Tobą kontakt - jak stało się w moim przypadku. Jednakże nie wiem czy Jej podejście to skutek zemsty, czy być może po prostu nie ma czasu/jej rodzice nie życzą sobie Twojej obecności w Ich domu do czego mają prawo. Zatem wyciąganie dziecka w naprawdę złą pogodę jest głupotą i jako ojciec powinieneś zdawać sobie z tego sprawę. Odłożyć na bok swoje dobro (spotkanie z synem), a kierować się głównie Jego dobrem (może zachorować, lepiej nie ryzykować). Ostatecznie ustalcie kiedy Ona będzie mogła przyjeżdżać do Ciebie. No, ale ciężko zapracowaliście sobie na to co teraz macie, teraz główkujcie smile. Nie chcieliście prawdziwego dorosłego życia, ale ono samo zapukało do Waszych drzwi. Właśnie to jest dorosłość. Jeśli związek nie ma dobrych fundamentów - materialnych i niematerialnych - to problemy z czasem będą wychodzić jak "grzyby po deszczu".

Tak od serca radzę Ci nie przejmować się czy będziecie razem, bo nawet jeśli do Siebie wrócicie to rozstanie będzie tylko kwestią czasu z prostego powodu - miłości nie możesz włożyć do garnka. Niestety kiedyś rozsądek weźmie górę nad uczuciami o ile już w Jej wypadku to się nie stało. Najpierw uświadom sobie jak wyglądają obowiązki i koszty wspólnego życia. Zacznij od zaplanowania przyszłości - bo Wy obydwoje żyjecie z dnia na dzień licząc na pomoc Jej rodziców. Nie porywaj się z motyką na słońce jeśli nie masz argumentów, bo jeśli Ci się nie uda Ona od razu podejmie decyzję o rozstaniu. Najważniejsze, abyście dążyli do niezależności finansowej mieszkając we własnym, a nie cudzym mieszkaniu. Prawdziwe koszty mieszkania przez, które tylu ludzi decyduje się na dziecko po 25 roku życia Was ominęły. Czy stać Ciebie i Ją na opiekę nad dzieckiem - z roku na rok koszty będą tylko wzrastać? Nie możecie żyć na tzw. pasożyta i liczyć, że otrzymacie mieszkanie tylko dlatego, iż Ona jest jedynaczką. To nieuczciwe względem Jej rodziców.

Ja życzę dużo szczęścia i co najważniejsze chłopie weź się za Siebie. Nie rozpamiętuj tego co było, ale zastanów się co REALNIE możesz zaoferować. Zamiast konfliktów twórzcie porozumienia.

35

Wiem wszystko wiek waga. Data urodzin.
Przy porodzie tez bylem wszystko widzialem na wlasne oczy
Kwestia zalatwien i tak jak wczesniej wspomniane
To wszystko bylo robione razme
Jechalismy po wózek ubranka i wiele wiele wiecej

36

Domlub7576 napisał/a:

Wiem wszystko wiek waga. Data urodzin.
Przy porodzie tez bylem wszystko widzialem na wlasne oczy
Kwestia zalatwien i tak jak wczesniej wspomniane
To wszystko bylo robione razme
Jechalismy po wózek ubranka i wiele wiele wiecej

No to na plus, bo w razie czego będzie mogła zostawić małego pod Twoją opieką. Jednakże jeśli robiłeś tyle to DLACZEGO jak sam napisałeś i nie zanegowałeś na początku:

Domlub7576 napisał/a:

Rozumiem. Przyczyną było złe jej traktowanie przezemnie,

(...)
Źle ją traktowałem byłem wredny nie pomagałem głupie moje odzywki
A w końcu dociera co straciłem i postanowiłem się zmienić

Naprawdę sądzisz, że Ona mówi tak po złości, czy jednak jest w tym chociażby ziarenko prawdy?

W życiu tak bywa, że są sytuacje, które bolą bardziej, niż inne. Najczęściej przykre chwile potrafią przysłonić te lepsze. Gdy jest się ze sobą parę lat (a nie tam jakiś rok) to ludzie znają się jak "łyse konie". Wiedzą przy czym i kiedy druga połówka potrzebuje większej uwagi/pomocy. Czy teraz przy dziecku macie czas, aby to naprawić? Musisz zdać sobie sprawę, że teraz ona dokonuje segregacji aspektów swojego życia na: mało istotne, mogące poczekać, ważne i najważniejsze. Od relacji, dziecka, pracy poprzez rozwój itp.. Dlatego odstawia Wasze problemy na dalszy plan, bo "na teraz" do rozwiązania są inne kwestie, które będą bardzo mocno wpływały na Jej przyszłość. Niestety będziesz musiał ubrać się w cierpliwość, bo dopóki nie poukłada sobie wielu kwestii to nie będzie w stanie na spokojnie podjąć decyzji o Waszej relacji, a tym samym będzie odkładać najważniejszą rozmowę w której będzie miała zdecydować na jak najpóźniej. Zapewniam Ciebie Ty na Jej miejscu zrobiłbyś to samo. Kwestia priorytetów w życiu.

37

Czyli nie wchodzic tlna ten temat wgl ??
Jutro czyli wtorek moge przyjechac do malego okolo 15 do 17.
Myslalem ze jak bedzie ladna pogoda zabiore go na spacer zeby z nia nie rozmawiac bo widac ze ja to bardzo boli rozkleja sie ale trzyma sie twardo.

38

Domlub7576 napisał/a:

Czyli nie wchodzic tlna ten temat wgl ??
Jutro czyli wtorek moge przyjechac do malego okolo 15 do 17.
Myslalem ze jak bedzie ladna pogoda zabiore go na spacer zeby z nia nie rozmawiac bo widac ze ja to bardzo boli rozkleja sie ale trzyma sie twardo.

No i widzisz tutaj masz problem: nie znasz Jej i nie potrafisz wyważyć pewnych kwestii. Jesteś jak słoń w składzie porcelany, nie potrafisz wyczuć sytuacji, albo masz niską inteligencję emocjonalną. Tak czy owak według mnie jesteś dla Niej w jakimś stopniu istotny (na początku nawet chciała się dogadać, a nie kategorycznie odcięła się od Ciebie), tylko praca nad relacją między Wami nie jest Jej priorytetem, a Ty oczekujesz "już, teraz". Ty najpierw to zrozum, bo z tego co tutaj napisałeś w temacie Ty kompletnie nie myślisz o przyszłości w szerszym aspekcie tylko o tym, abyście wrócili do Siebie. Czyli chcesz być odpowiedzialny po to, aby wróciła. Rozumiesz, Jej nie o to chodzi? Mniej gadaj, więcej działaj - słowa nic nie kosztują.
Trudno powiedzieć czy poczuła się osaczona, czy nie. Być może oczekiwała innej zmiany, takiej mentalnej? Byś może wymaga od Ciebie za dużych zmian w tak krótkim czasie? Twoje podejście teraz jest identyczne jak przed rozstaniem, tylko zmienił się temat. Kiedyś czułeś się bezpieczny "nie odejdzie", odeszła to zaczynasz słodzić.
Staraj się na spokojnie dogadać, uwierz mi lepiej czasami odpuścić i przeczekać, niż dla "honoru" gryźć się (co de facto jest żałosne). Przy czym nie bądź nachalny, daj Jej czas na przemyślenia. Nie próbuj zagłaskać na śmierć oraz zorganizuj Sobie czas, aby jak najwięcej spędzać go z synem.
Do tego nie wiem czy dobrym pomysłem nie byłoby porozmawiać z Jej rodzicami, wyciągnąć rękę i spokojnie wyjaśnić całą sytuację? Oczywiście nie wymagaj zbyt wiele od pierwszego spotkania, ale takim czymś dasz Im pozytywny sygnał. Moim zdaniem lepiej spróbować naprawić złe relacje, niż udawać ważniaka i później pluć sobie w brodę, iż nie spróbowało się rozwiązać sytuacji w inny sposób. Sama tak kiedyś miałam - nie warto unosić się honorem, szczególnie gdy samemu nie było się świętym.

39 Ostatnio edytowany przez Domlub7576 (2017-09-26 21:17:38)

Jej rodzice jak na razie nie chca ze mna rozmawiac wyczulem sytuacje i doszlem do w wniosku ze za wczesnie.
Z moja byla rozmawialem okolo h temat sie kleil mowila ze ile moglismy miec itp itd nie bede sie rozpisywacu
Powiedziala ze czas czas i czas.
Powiedzialem tez i pytalem dlaczego tak jest ze do ludzi dociera dopiero po czasie . odpowiedziala ze taka ludzka natura.
Powiedzialem jej ze bardzo zaluje i wgl jest mi bardzo przykro pozegnalem sie i wyszlem

40

Dzisiaj do niej napisalem. Czy jest jej lepiej jak do niej nie pisze.
Nie pisalismy wgl przez 2 dni.
Odpisala mi ze teski i ja to boli ale inaczej nie umie.
Czyli jak to mam rozumiec jak jej dac do zrozumienia ze sie zmienilem ze juz nigdy tego samego bledu nie popelnie?

41

Domlub7576 napisał/a:

jak jej dac do zrozumienia ze sie zmienilem ze juz nigdy tego samego bledu nie popelnie?

Ty to musisz pokazać swoim zachowaniem, a nie dawać do zrozumienia i obiecywać. A na to potrzeba czasu.

Posty [ 41 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Co zrobić gdy kobieta mnie zostawiła i robi mi na złość

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024