filmik z youtube o pewnosci siebie - rady - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » filmik z youtube o pewnosci siebie - rady

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 3 ]

Temat: filmik z youtube o pewnosci siebie - rady

CZESC,

od pewnego czasu oglądam tego chłopaka na youtube i słucham jego rad. Duzo mi dają, jednak zastanawiam się - tak jak w moim poprzednim wątku- co sprowadza się na prawdziwą pewność siebie?

Może opowiem po krótce moją historię i dlaczego terz mam problem i dlaczego teraz pisze na forum zamiast np chodzić na randki.

Otóz mnie nigdy nie brakowało pewnosci siebie, otaczałam się kochającymi ludzmi. Miałam fajnych znajomych, ludzie mnie lubili- oczywiscie nie wszyscy, ale ja nigdy zle nie zyczylam ludziom.

Do 2-3 roku studiów byłam taka 'czysta' wewnetrznie, takie dobre dziecko, miła dziewczyna, ale pewna siebie.

Problem polegał na tym, ze ja przyciągałam duzo ludzi bardzo niepewnych siebie, ktorzy wykorzystywali mnie ( teraz to wiem) i którzy specjalnie kolegowali się ze mną aby zdobyc moją energię- wiem, ze to moze brzmiec idiotycznie, ale ja NIGDY niepotrzebowalam jakiegos zewnetrznego bufora aby poczuc sie pewna siebie. Tak jak napisalam w poprzednim watku- jestem dosc charakterna i uparta- jak wmowie sobie, ze jestem okej to tak uważam ( czasem nawet za bardzo i idzie to w drugą skrajnosc).

Ale do czego zmierzam. Obecnie w tym wieku czuje sie rozwalona emocjonalnie szczegolnie przez moje kolezanki, ktore kolegowaly sie ze mna tylko po to aby wziac cos ode mnie( nie oddaC- ENERGII) i np wejsc z butami w moje zycie. Nie mam juz z takimi osobami kontaktu.

Tak samo jak pisalam w poprzednim poscie o kims kto mnie zignorował i analizowalam jego czyny 7 miesiecy- dopiero teraz widze, ze potrzebna mu bylam do podniesienia pewnosci siebie. On nawet pozniej pisal do mnie albo rozmawial ze mna jak nikt nie widzial o takich dziwnych sprawach czy np widzę ze zalozyl instagrama i czy polubię mu zdjecie bo mu zalezy ( 1989 rocznik...)
I tu mam problem bo albo przyciagalam przez te wszystkie lata osoby slabsze ode mnie ( z patologicznych domów) ktore stawaly sie moimi znajomymi i ja im pomagalam, albo przyciagalam mezczyzn slabszych ktorzy nie wiem za kogo mnie uwazali ale mialam wrazenie ze wystepowaly jakies klasyczne ego - bójki, ego clashes.

Ja kiedys moglam np po związku nieudanym siedziec w domu i się 'naprawiac' . Nie musialam imprezowac i ludziom psuc zycia, do tej pory wole sama siedziec tyle ile bede uwazala za sluszne aby wyjsc na zewnatrz pewniejsza siebie, az sie odbuduje. I zawsze wczesniej  trafialam na ludzi, ktorzy 'popsuci, wymieci emocjonalnie ' po zwiazku chcieli mojej atencji bo ja bylam naprawiona i moglam dac im energie.

Teraz juz wiem ze tak nie moge robic bo doprowadza to mnie do jakis stanów zalamania psychicznego, nakladania jakis grubych 'masek' aby sie chronic.
I wlasnei zastanawiam sie, jak Wy naprawiacie swoją pewnosc siebie? Stosujecie rady tego chlopaka z filmiku? Aby czerpac ze srodka a nie z zewnatrz. aby nie uzalezniac srodowiska i innych ludzi od Twojej pewnosci siebie.
Jak do tego dochodzicie?
Czy polubienie siebie, samoakceptacja w formie nie wiem nawet wyjscia na silownie czy biegania sa rade?

Pozdrawiam,
C

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: filmik z youtube o pewnosci siebie - rady

Brzmisz troszkę jak nawiedzona smile...ale coś w tym jest, że ludzie, szczególnie tacy, o których mówisz, lubią opierać się na "silniejszych" i w ten sposób podbudowywać swoją samoocenę lub po prostu jesteś na tyle wyrozumiała i grzeczna, że dzielisz się tym co możesz zaoferować bez większego oburzenia.

Te przykłady, które podałaś z pewnością mogą Ci pomóc podbudować samoocenę, lecz wszystko w Twoich rękach. Musisz założyć sobie jakieś cele i systematycznie do nich dążyć. W konsekwencji będziesz dumna z własnych osiągnięć i uwierzysz, że ciężką pracą możesz dojść do wszystkiego. Co do środowiska zewnętrznego, oni też z czasem to zauważą i w zależności na kogo trafisz, możesz spodziewać się poklasku lub pogardy wynikającej z zazdrości. Tacy są już ludzie, nigdy nie wiesz na kogo trafisz smile

3

Odp: filmik z youtube o pewnosci siebie - rady

Byłaś już przez moderację proszona, by nie zakładać kolejnych wątków, jeśli możesz kontynuować któryś z poprzednich, a tych masz na swoim koncie dużo, co jak najbardziej byłoby do przyjęcia, gdyby nie fakt, że poruszasz się w nich w obrębie takich samych bądź podobnych zagadnień. Trudno jest Ci pomóc, jeśli podane przez Ciebie informacje rozproszone są po różnych tematach, dlatego ten (zgodnie z naszymi zasadami) zamykam. Proszę o zapoznanie się z regulaminem i stosowanie do jego zapisów. 
Z pozdrowieniami, Olinka

Posty [ 3 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » filmik z youtube o pewnosci siebie - rady

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024