Pytanie-Wizyta u dentysty - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Pytanie-Wizyta u dentysty

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

Temat: Pytanie-Wizyta u dentysty

Witam, od dłuższego czasu tu zaglądam, więc postanowiłam założyć konto i odrazu mam pytanie:)
Otóż niedługo muszę wybrać się do dentysty, bo mam próchnicę na niektórych zębach. Kiedyś miałam już usuwaną dość dużą próchnicę z jednego zęba i pamiętam, że to strasznie bolało, więc moje pytanie jest takie- czy jeśli idę do dentysty na Fundusz Zdrowia, to mogę poprosić o bezpłatne znieczulenie albo zapłacić sobie za znieczulenie(jeśli tak to ile mogłoby kosztować?), czy tylko dentysta podejmuje decyzje czy podawać znieczulenie?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Pytanie-Wizyta u dentysty

O rany, ktoś w ogóle chodzi do dentysty na NFZ? wink No, ale wracając do pytania: znieczulenie jest bezpłatne, ale oczywiście nie jest obowiązkowe - możesz mieć zabieg "na żywca" ;]. Polecam kultowy kawałek z kultowego filmu na poprawę nastroju https://www.youtube.com/watch?v=bOtMizMQ6oM ;D

3

Poplakalam sie ze smiechu big_smile

4

Ja chodzę na NFZ wink I jestem zadowolona.
Moja koleżanka chodzi prywatnie i już kolejny raz "zepsuto" jej zęba ( w sensie napakowali jej jakiejś chemii i ząb, niby wyleczony, nadaje się do ponownego leczenia.
Tak że nie rozumiem zdziwienia.

5

Znieczulenie jest płatne. Ale nie jest to duża suma (około 20 zł?).

6

Ja się przejechałam na NFZ i od lat chodzę do dentysty prywatnie. Odkąd mieszkam w Warszawie to chodzę do EstheDent na Grójeckiej. Naprawdę super, pełen profesjonalizm, jest bardzo czysto, sterylnie, a panie dentystki mega miłe.

7

Zacznijmy od tego, ze na NFZ koszyk swiadczen jest (u osob dorosłych) bardzo ograniczony, wiec jeśli ktoś ma spore zaniedbania to faktycznie, tylko prywatnie.

8

Moje koleżanki do tego dentysty chodzą na NFZ i bardzo go chwalą, ale żadna nie miała raczej bolesnych zabiegów, więc nie mogłam ich o to spytać. Bardzo dziękuję wszystkim za odpowiedzi, trochę mnie to uspokoiło, bo panicznie boję się dentysty(a właściwie to bólu związanego z wizytami)

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Pytanie-Wizyta u dentysty

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024