Dojrzewanie do rozwodu ... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Dojrzewanie do rozwodu ...

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

Temat: Dojrzewanie do rozwodu ...

Hej,

Jestem mężatką od 7 lat, razem jesteśmy 11.
Do decyzji o rozwodzie dojrzewam z każdym dniem. Mój mąż nie widzi świata poza komputerem i grą, w którą gra na fb, dzień zaczyna od włączenia komputera, kończy go również przed komputerem. Najgorsze jest to, że nie poświęca uwagi naszemu synkowi, gdy chce zwrócić uwagę małego po prostu włącza mu bajkę w komputerze i tak razem spędzają czas.
Powoli załamuje ręce, bo zwyczajnie szkoda jest mi już naszego dziecka, tu już nie chodzi o nas ( my nie rozmawiamy ze sobą, nie sypiamy, on śpi w jednym pokoju, ja w drugim) najbardziej żal mi, że mały nie dostaje tyle uwagi od ojca na ile zasługuje.
Mąż przekłada dównież swoją rodzinę nas Nas, mieliśmy ostatnio jechać na wesele do jego rodziny, ale z racji, że wyliczyłam, iż nie będzie nas na to stać nie pojechałam, najłatwiej jest pojechać, pobawić się a tydzień później zagryźć zęby w parapet hmm Co się okazało szanowny małżonek wziął sprzedał nasze obrączki, żeby sam mógł jechac i się pobawić.  Zastanawiam się jak nie wstyd jego rodzicom, kiedy synek przyjechał sam ...
Po tylu latach zrozumiałam dopiero, że mój mąż pownien się ożenić z facebookiem, nie mieć ani żony ani dziecka, któremu nie poświęca ani chwili ...  sad

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Dojrzewanie do rozwodu ...

A próbowałaś z nim o tym porozmawiać? Powiedzieć, że boli Cię to, że cały wolny czas spędza przy komputerze zamiast z Tobą i dzieckiem? Jak długo trwa ta sytuacja? Ja rozumiem siąść na chwilę i sobie zagrać, ale trzeba też znaleźć czas na pomoc żonie w domowych obowiązkach, wspólne spędzenie czasu z rodziną i rozmowę. Nie mieści mi się w głowie jak Twój mąż mógł SPRZEDAĆ Wasze obrączki tylko po to, żeby móc jechać na wesele...
Myślałaś o jakiejś terapii małżeńskiej dla Was?

3

Powiedz mu ze chcesz sie rozwiesc. Moze otworzy wtedy oczy...?

4

To już trwa długi czas, błędem było myślenie, że jak urodzi się dziecko to cokolwiek się zmieni. Ale jest teraz na świecie ze mną mój cudowny 2 letni mały człowieczek, który jest dla mnie wszystkim co mam.
Męża poinformowałam, że idę do Sądu w najbliższych dniach zlożyć papiery, to odpowiedzisł tylko krótkim ok ...
Terapii żadnych nie chce, to już za długo trwa, tyle razy próbowałam róznych rozmów, jeśli nie ma chęci obydwu stron nie da się posklejać nic.
No nic kochani pozew już mam napisany, tak będzie lepiej ...

5

Czarownica_ napisał/a:

To już trwa długi czas, błędem było myślenie, że jak urodzi się dziecko to cokolwiek się zmieni. Ale jest teraz na świecie ze mną mój cudowny 2 letni mały człowieczek, który jest dla mnie wszystkim co mam.
Męża poinformowałam, że idę do Sądu w najbliższych dniach zlożyć papiery, to odpowiedzisł tylko krótkim ok ...
Terapii żadnych nie chce, to już za długo trwa, tyle razy próbowałam róznych rozmów, jeśli nie ma chęci obydwu stron nie da się posklejać nic.
No nic kochani pozew już mam napisany, tak będzie lepiej ...

Ty jesteś zdecydowaną na rozwód.Dla Twojego męża jest to "ok"
Nikt chyba nie jest tu szczęśliwy.
Skoro Autorko piszesz,że nie ma co ratować-to ratuj siebie.
Ile już czasu zmarnowałaś czekając na"cud"?

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Dojrzewanie do rozwodu ...

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024