jakie są jego intencje? czy warto? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » jakie są jego intencje? czy warto?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 18 ]

1 Ostatnio edytowany przez serdeczna (2017-07-04 07:29:21)

Temat: jakie są jego intencje? czy warto?

Hej, mam problem i chcę poradzić się osób doświadczonych w temacie.

Ostatnio pisałam o tym, że chciałam poznać chłopaka ze studiów, ale okazało się, że i tak jest zajęty, wiec dałam spokój. Kilka dni później poznałam przez internet chłopaka, spodobaliśmy się sobie, nastąpiła wymiana numerów, facebooków, no i kontakt pisemny przez 3 dni. Pisaliśmy o wielu rzeczach, na odważne tematy też, nigdy nie miałam z tym problemu, w końcu się spotkaliśmy. Widać było, że zrobiłam na nim wrażenie, jestem ładna, atrakcyjna, oczywiście na początku bywam nieśmiała w kontakcie na żywo, ale po prostu potrzebuję czasu. Byliśmy w restauracji i kinie. Oczywiście on stawiał (to chyba dobrze, skoro mnie zaprosił). W powietrzu wisiała ogromna chemia, no i stało się - całowaliśmy się w kinie i trzymaliśmy za ręce. W drodze powrotnej zdarłam sobie piętę w nowym bucie, nie mogłam iść z bólu, najpierw trochę posiedzieliśmy na zewnątrz, potem odprowadził mnie pod dom, aż w końcu wziął na barana, bo ból nogi nie dawał za wygraną. Odprowadził mnie pod same drzwi - teraz wie gdzie mieszkam. Zaraz po spotkaniu pytał jak się czuję, że nie może się doczekać kolejnego spotkania itd.
Tego dnia zbliżyłam się z nim (tylko całowanie i przytulanie) kompletnie go nie znając jako człowieka, chyba mi odbiło. Oboje mieliśmy na to ochotę, ale po powrocie do domu, zaczęłam się zastanawiać czy to nie za szybko. Nie zdarzyło mi się to jeszcze. Wyraził swoją troskę o mnie, kiedy bolała mnie ta noga, cały czas się na mnie patrzył, uśmiechał. Przyznał się jednak, że liczył na coś więcej - z jednej strony mu się nie dziwię, bo na facebooku poruszaliśmy ten temat. On wie jednak, ze chcę go bliżej poznać, że nie o sam seks mi chodzi, że oboje mamy na to dużo czasu, przyznał mi rację, sam też tak uważa bardzo chce mnie poznawać, spotykać się, ale no sama nie wiem co mam myśleć - podoba mi się, ale wielkiej fascynacji jeszcze przy nim nie czuję, ale chcę się dalej spotykać. Dziś mam urodziny, umówieni jesteśmy na wieczór, a ja obawiam się, że jemu może chodzić tylko o jedno. Wiem, że ma konto na fotka.pl i czasem sie zastanawiam, czy aby na pewno jestem jedyną, z którą chce się poznawać - ja zawsze skupiam się na jednej osobie, gdy z kimś się spotykam. Chcę mu ufać, ale na to potrzeba czasu, a ja mam obawy, że skoro tak szybko były pocałunki to równie szybko skończy się ta znajomość, doradźcie mi coś.

EDIT: Ok - przeczytałam swojego posta i pierwsze co mi się samej nasuwa, to to że on chce tylko seksu. Ale z drugiej strony pokazywał mi swoje zdjęcia, opowiadał o sobie, jest naprawdę bardzo fajnym, uroczym chłopakiem, snuje plany gdzie mnie zbierze, co mi pokaże. No sama nie wiem czy ryzykować. Ja nie zakochuję się łatwo, ale chęć poznania go od tak na spokojnie jest silna. Nie jestem też naiwna, zawsze mam oczy dookoła głowy, zresztą wiele już tu czytałam o znajomościach rozpoczętych seksem i nie wyszło to większości na dobre. Jeszcze nie straciłam głowy. Dodam, że jest młodszy o rok.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: jakie są jego intencje? czy warto?

Ja bywszy Tobą trzymała bym go nadal w niepewności , bo jak sama piszesz na widziałaś się i po czytałaś że nie warto zacząć od seksu bo różnie z tym bywa. Pogadać można czemu nie , w dzisiejszych czasach temat seks jest na porządku dziennym nawet 15 letnie dzieciaki mają wiedzę. Jesteś czujna bardzo dobrze, a to że się calowaliście i trzymaliście za ręce nie oznacza zgodę pójścia do łóżka. Powinien zrozumieć że nie jesteś dziewczyną na jedną noc , jeśli źle zinterpretował Ciebie to niech spada. A gatka typu co on by nie zrobił w przyszłości to wielu tak ma. No ale może być to ten jedyny ....czas pokaże:)

3

Potrxymaj go z seksem trochę czasu załóżmy miesiąc czy dwa i przekonasz się na czym mu zależy.

4

Kto nie ryzykuje nie pije szampana wink

calowanie sie samo w sobie zle nie jest. przeciez sie z nim nie przespalas. spotykaj sie na miescie, dopoki nie bedziesz czula, ze mozesz z nim isc do lozka (nie prorokowalabym takich sytuacji, zeby czegos zle nie zinterpretowal).
myslisz czy sie z nikim wiecej nie spotylka, srry ale usmiech na twarzy sam mi sie pojawil big_smile
chcesz go poznac?-poznawaj, narazie nie masz sie nad czym umartwiac czy zastanawiac
co w tym zlego, ze sie wybierzesz z kims do kina?
ale nie przezywaj tak, takie otwieranie sie, snucie planow czy inne bajery traktuj chlodno, chos wiem, ze tobie jako kobiecie przychodzi automatycznie

6 Ostatnio edytowany przez balin (2017-07-04 22:21:23)

Z Twojego tekstu uderza co innego, że strasznie się boisz stracenia panowania nad sobą. On o tym dobrze wie, dlatego dąży do sexu, żeby Cię mieć. Wie jak się zdobywa dziewczyny. smile Nie jak taki jeden tutaj co go dziewczyna smyra źdźbłem trawy, a on nie wie o co chodzi. big_smile

7

Spotykaj się z nim i go obserwuj, jeśli sam przyznał, że liczył na coś więcej, to może faktycznie chodzić mu tylko o seks. Jeśli macie na siebie ochotę, to się  z nim prześpij, ale jeśli chcesz dłuższej relacji, to wstrzymaj się z tym trochę wink

Ja wychodzę z założenia że sex który jest zaplanowany jest gorszy od tego spontanicznego. Osobiście znam osoby które szybko po poznaniu poszły ze sobą do łóżka i są razem wiele lat. Nie twierdzę ze za każdym razem kończy się happy endem ale to nie znaczy ze w tym przypadku nie może tak być.  Jeśli pójście z tym facetem do łóżka ci nie pasuje po prostu nie rób tego to jasne. Nie ma sensu jeśli później masz mieć wyrzuty sumienia.Jednak jeśli tego chcesz to może to będzie początek obiecującej znajomości?

9 Ostatnio edytowany przez serdeczna (2017-07-05 11:46:42)

Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Wczoraj wieczorem spotkaliśmy się u mnie świętując moje urodziny, oczywiście z finałem w łóżko. Chciałam tego i nie żałuję, aczkolwiek na seksie oralnym się skończyło. Został do rana. Cały czas coś nas do siebie ciągnie, ale nie czuję żebym była zakochana, czy coś w tym stylu. Nie wiem jak dalej się potoczy ta znajomość, w każdym bądź razie zaczęłam traktować to na luzie i bez większych emocji, jedynie z pożądaniem wink Jesteśmy bardzo dopasowani w łóżku wink Jeśli coś z tego będzie to będzie, jeśli tak to fajnie, jeśli nie to trudno.

serdecznana napisał/a:

... na seksie oralnym się skończyło... Jesteśmy bardzo dopasowani w łóżku ;.

A to tak się da ocenić?

Ponadto to: Brawo Ty. Nie zakładaj tylko kolejnego wątku "Dlaczego przestał się odzywać?"

11

@serdeczna

I oto właśnie chodzi. Jeśli traktujesz relację na luzie, a ponadto miałaś na niego ochotę, to nie ma co się wstrzymywać. Teraz przynajmniej wiesz, że nie będzie grał z Tobą w żadne gierki, jeśli chciał tylko seksu to odejdzie, a jeśli jak mówisz, jesteście dopasowani, to możliwe, że zostanie na dłużej. Bez presji, obserwuj co się będzie działo i po prostu nie działaj wbrew sobie - czasem mam wrażenie, że ludzie zbyt często komplikują sobie życie. Chcesz iść do łóżka, to idź, niedostępność zawsze można pokazać w inny sposób niż tylko wstrzymywanie seksu wink

12 Ostatnio edytowany przez serdeczna (2017-07-05 15:14:50)

Pokręcona Owieczka napisał/a:
serdecznana napisał/a:

... na seksie oralnym się skończyło... Jesteśmy bardzo dopasowani w łóżku ;.

A to tak się da ocenić?

Ponadto to: Brawo Ty. Nie zakładaj tylko kolejnego wątku "Dlaczego przestał się odzywać?"

Bez obaw, gdyby tak się stało, mam na tyle honoru i szacunku do siebie, ze nie będę beczeć i błagać o wyjaśnienia, to Netkobiety mnie tego nauczyły smile

Poza tym rozumiem, ze dopasowanie można ocenić tylko na podstawie sily i ilości pchnięć na minutę? Jest jeszcze wiele innych sposobów wink

13 Ostatnio edytowany przez serdeczna (2017-07-05 15:20:14)

Leonard napisał/a:

@serdeczna

I oto właśnie chodzi. Jeśli traktujesz relację na luzie, a ponadto miałaś na niego ochotę, to nie ma co się wstrzymywać. Teraz przynajmniej wiesz, że nie będzie grał z Tobą w żadne gierki, jeśli chciał tylko seksu to odejdzie, a jeśli jak mówisz, jesteście dopasowani, to możliwe, że zostanie na dłużej. Bez presji, obserwuj co się będzie działo i po prostu nie działaj wbrew sobie - czasem mam wrażenie, że ludzie zbyt często komplikują sobie życie. Chcesz iść do łóżka, to idź, niedostępność zawsze można pokazać w inny sposób niż tylko wstrzymywanie seksu wink

Zgadzam się z tym co napisałeś smile życie nauczyło mnie żeby robic to na co ma się ochotę oczywiście z głową na karku i nigdy nie bawić się w gierki. Poza tym ten chłopak chyba nie nadaje się dla mnie na życiowego partnera, za to nadaje się do łóżka, on chyba uważa to samo. Jesli będzie inaczej czas pokaże wink

14

Powiedzcie mi, czy na tak wczesnym etapie znajomości mogłabym zapytać go o to czy spotyka się z kimś jeszcze oprócz mnie? Czy może nie mam prawa go o to pytać? Na razie spotykamy się na luzie, wiadomo, ale po prostu zastanawia mnie to. Bo jeśli okazałoby się, że jednak nie jestem jedyna, wtedy zakończyłabym tę znajomość.

serdeczna napisał/a:

Powiedzcie mi, czy na tak wczesnym etapie znajomości mogłabym zapytać go o to czy spotyka się z kimś jeszcze oprócz mnie? Czy może nie mam prawa go o to pytać? Na razie spotykamy się na luzie, wiadomo, ale po prostu zastanawia mnie to. Bo jeśli okazałoby się, że jednak nie jestem jedyna, wtedy zakończyłabym tę znajomość.

nie masz oporow,  aby "na tak wczesnym etapie znajomosci" isc z nim do lozka, ale zeby sie o cos spytac juz je masz? big_smile
poza tym chyba sie domyslasz, co ci odpowie?

16

rozowa_mandarynka napisał/a:
serdeczna napisał/a:

nie masz oporow,  aby "na tak wczesnym etapie znajomosci" isc z nim do lozka, ale zeby sie o cos spytac juz je masz? big_smile
poza tym chyba sie domyslasz, co ci odpowie?

Ok, zrozumiałam.

serdeczna napisał/a:

Poza tym rozumiem, ze dopasowanie można ocenić tylko na podstawie sily i ilości pchnięć na minutę? Jest jeszcze wiele innych sposobów wink

Tylko w przypadku "innych sposobów" ciężko jest mówić o dopasowaniu. Ale ok, w końcu to Twoje "dopasowanie" i Twój sex.

18

Ok, tak jak sądziłam, z tej znajomości nic nie będzie. Chyba jednak chodziło mu o seks, albo nie byłam po prostu jedyna w tym czasie. Trochę szkoda, bo wydawało mi się, że coraz lepiej nam się rozmawia, ale z drugiej strony nie żałuję. Podobał mi się, ale skoro z niego taki macho, to wiem, że nie warto się w to pakować. Przynajmniej doświadczyłam czegoś nowego wink tak czy owak odkryłam jedną prawdę o sobie - seks z miłości jest smaczniejszy wink

Posty [ 18 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » jakie są jego intencje? czy warto?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024