Witajcie,mam pewna prace zredagowac nie w jezyku polski,w obcym i tematem sa seksobomby lat 80,90,moze moze rowniez wypowiecie sie w tej kwestii, ktore kobiety w latach 80/90 byly Seksbombami ?Czekam na Wasza podpowiedz-wypowiedz.
2 2017-05-19 08:16:39 Ostatnio edytowany przez Kleoma (2017-05-19 08:21:02)
Seksbombami na pewno były te dwie polskie aktorki. Nieżyjąca już niestety Maria Probosz i Katarzyna Figura.
A z zagranicznych aktorek to Pamela Anderson.
Z polskich z lat 90 można też wspomnieć o Krukównie, ale Figura jest bezkonkurencyjna. Krukówna dzisiaj juz tak dobrze nie wygląda...
Krukówna była seksbombą? ja ją raczej zapamiętałam jako np. Jankę
ok, miała kilka ról... ale żeby seksbomba?
A piosenkarki typu Sabrina czy Samantha Fox - czy jak jej tam?
A piosenkarki typu Sabrina czy Samantha Fox - czy jak jej tam?
to były sexbomby dla chłopców... a pamiętacie metalo-disco Europe czy Bon-Jovi? itp
jak była młoda to całkiem nieźle wyglądała. Mojemu chłopakowi podobała się w Fuksie.
9 2017-07-18 10:27:00 Ostatnio edytowany przez Elle 33 (2017-07-18 11:19:20)
Cindy Crawford,moj nr1
Pamela Anderson
Nasza Kaska Figura
Sopfia Loren
Sophia Loren to nie lata 80, 90 Chyba raczej 60 i 70
Kim Basinger
Madonna
Kim Wilde
Samantha Fox
Wszystkie Top Modelki ( Schiffer, Crawford, Campbell, Evangelista itp.)
Kasia Figura
Agnieszkę Krukównę pamiętam z 'Bożej podszewki' i tzw. 'seksbombą' to tam imo nie była, a ładną choć normalną (nie wiem jednak czy jest to najtrafniejsze określenie gdyż jej uroda jest dość nietypowa) dziewczyną o magnetyzującym odcieniu oczu - owszem. Kiedy jednak zobaczyłam to zdjęcie wklejone tutaj to przyznam że można ją tak (tj. jako seksbombę) określić.
na liście mogłaby się jeszcze znaleźć Catherine Zeta Jones, Cameron Diaz i Angelina Jolie
14 2017-07-21 22:54:18 Ostatnio edytowany przez adiafora (2017-07-21 22:54:35)
taka z niej seksbomba była jak ze mnie
15 2017-07-22 15:11:15 Ostatnio edytowany przez lilly25 (2017-07-22 15:13:10)
adiaphora
Początkowo też mnie to zdziwiło, bo w 'Bożej podszewce' wyglądała jak i na tym zdjęciu z 'Janki', ale zajrzałam na zdjęcia z filmu 'Fuks' i stwierdzam że tam faktycznie wygląda jak laska.
Ona ma swoją drogą bardzo nietypowy, przyciągający uwagę kolor oczu.
Do tematu - Angelina Jolie.
16 2017-07-23 01:06:46 Ostatnio edytowany przez adiafora (2017-07-23 01:08:25)
adiaphora
Początkowo też mnie to zdziwiło, bo w 'Bożej podszewce' wyglądała jak i na tym zdjęciu z 'Janki', ale zajrzałam na zdjęcia z filmu 'Fuks' i stwierdzam że tam faktycznie wygląda jak laska.Ona ma swoją drogą bardzo nietypowy, przyciągający uwagę kolor oczu.
Do tematu - Angelina Jolie.
sorki, ale dla mnie Krukowna nigdy nie wyglądała jak laska a już jak seksbomba to w ogóle. Poza tym seksbomba to nie tylko uroda, ale coś znacznie więcej. Wiele kobiet jest ładnych a nawet pięknych ale nie seksownych. Seksbomba powinna emanować sexapilem, prowokować kobiecością. Prawdziwymi seksbombami były np. Monroe i Bardot. Wspólczesną jest np. Bellucci. Gdzie tam Krukównie do nich... to taki Kopciuszek.
17 2017-07-23 12:44:43 Ostatnio edytowany przez lilly25 (2017-07-23 12:46:02)
Mnie też się tak ogólnie z seksbombą nie kojarzy, a przynajmniej nie takie skojarzenia przychodzą mi do głowy kiedy o niej myślę, ale stwierdzenie że w 'Fuksie' wyglądała na tzw. laskę podtrzymuję (choć słowa 'laska' nie utożsamiam z 'seksbomba', to pierwsze odnoszę raczej do ładności/piękna, natomiast drugie dodatkowo do sex appeal'u). Tak na marginesie: Czy zauważyliście że ona ma taki nienaturalny kolor oczu?
Belluci to już raczej też nie (chyba ma lekką nadwagę), ale ona ma chyba coś ok. 50-ciu lat.
Moim zdaniem Jolie jest prawdziwą seksbombą:
18 2017-07-24 11:44:45 Ostatnio edytowany przez adiafora (2017-07-24 11:45:55)
Nie wiem, moze to rzecz gustu, ale mnie się akurat Jolie nie kojarzy z seksbomba. Jakas taka malo kobieca, ma ostre, męskie rysy i zarys szczeki. Zwłaszcza w wychudzonej wersji "skora i kości". A Bellucci to taka słodka i miękka jest, ze aż się człowiek chce do niej przytulic i nie tylko
Nie wiem, moze to rzecz gustu, ale mnie się akurat Jolie nie kojarzy z seksbomba. Jakas taka malo kobieca, ma ostre, męskie rysy i zarys szczeki. Zwłaszcza w wychudzonej wersji "skora i kości". A Bellucci to taka słodka i miękka jest, ze aż się człowiek chce do niej przytulic i nie tylko
Dla mnie rowniez M.Belluci ma urok, ale rowniez Salma Hayek.
20 2017-07-26 21:12:36 Ostatnio edytowany przez Falco (2017-07-26 21:40:18)
Dla mnie rowniez M.Belluci ma urok, ale rowniez Salma Hayek.