Problem: HYBRYDA NIE ODCHODZI PO ACETONIE A ODPRYSKUJE po 1,5tygodnia - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA TWARZY I CIAŁA » Problem: HYBRYDA NIE ODCHODZI PO ACETONIE A ODPRYSKUJE po 1,5tygodnia

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

Temat: Problem: HYBRYDA NIE ODCHODZI PO ACETONIE A ODPRYSKUJE po 1,5tygodnia

Witam.
Moze zaradzicie kobietki na: "NIE ODCHODZENIE HYBRYDY NA PAZNOKCIU PO ACETONIE", dodam, że najpierw scieram pilnikiem lakier az do bazy, praktycznie zawsze zostaje na moich malutkich i krotkich paznokciach (na każdym paznokciu) tylko polowe lakieru (bez zadnych zdobien, a nakładam ZAWSZE tylko 2warstwy lakieru: semilac, neonail, artvital, silcare i inne) i tak żaden aceton nie radzi sobie z rozpuszczeniem lakieru, na srodku praznokcia "czasami" sobie radzi, ale na koncowkach zupełnie nic nie rozpuszcza lakieru!!!! A dodam ze każdy z tych lakierow trzyma się na paznokciach nie dłużej niż 1,5 tygodnia, tzn: przewaznie po tym czasie mam na polowie palcach odpryski.
Co ja mam za dziwne paznokcie, ze lakier trzyma się krotko (wiec aceton raz dwa powinien się uporac z tymi lakierami bo mam po tak krotkim czasie odpryski), ale nic z tego, żaden aceton nie radzi sobie z rozpuszczeniem zadnego lakieru  dodam ze lakier zdrapuje metalowym radelkiem, ze czasami zdrapuje niestety kawalek paznokcia
nie ma innego sposobu aby lakier ściągnąć, przez co mam bardzo kruche i lamiace się paznokcie.

a dodam jeszcze, ze:
1.najpierw nasaczam dosc solidnie wacik, nastepnie mocno zawijam w sreberko, a na koncu przyciskam klipsem,
2. po drugie: czasami z nerwow wlewam do miseczki pol acetonu i trzymam pazurki tam PRAWIE POL GODZINY i laskawie po pol godziny cos tam odchodzi ale i tak bardzo slabo, kompletna zalamka:/
i co z tego jak efekty marne. Nie moge godzine trzymac w acetonie paznokci, bo chyba mi rozmiekną:/

Co mi radzicie?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Problem: HYBRYDA NIE ODCHODZI PO ACETONIE A ODPRYSKUJE po 1,5tygodnia

Jedyna hybryda która na prawdę dobrze schodzi to shellac, reszta niestety tak już ma.

Tylko lakier tej firmy? Jak dla mnie ma uboga game kolorystyczna i jest przerazliwie drogi. Czasami stosuje lakierozel bluesky shellack jest drogi najmniej kosztuje 30zl. Ale ma ogromna ilosc kolorow i swietna wytrzymalosc-ok 3tyg trzymal mi sie mimo ze robilam wszystko i nie widze zadnej roznicy w sciganiu lakierozelu czy zwyklej hybrydy.
Wydaje mi sie ze jak na forach a tym bardziej blogach dziewczyny zachwalaja ze hybryda rozpuszcza im sie pod nasaczonym wacikiem gora do20min i potem wystarczy ja lekko podwazyc i juz schodzi- to nie wierze i wydaje mi sie ze to sa przedstawicielki firm ktore chca sprzedac lakiery.
Tym bardziej ze ABSOLUTNIE NIGDZIE NIE MOGE ZNALEZC INFO JAK SCIGANAC LAKIER JAK ACETON SLABO ROZPUSZCZA, moze jest jakis srodek co intensywnie rozpuszcza hybryde, tylko jest zakazany i mozna go zdobyc na czarnym rynku?

4

Nie smile po prostu tańsze marki tak mają.

Shellac u mnie schodzi w dwie minuty bez uszkadzania paznokci, inne kilkadziesiąt minut zdrapywania.

Wolę wydać 60 zł i nie tracić czasu i nie drapać paznokci niż za 20 się wnerwiać ;p

W takim razie zainwestuje w lakier shellac 30zl tzn. U mnie w miescie prywatnie dziewczyny robia juz za 30zl hybryde ale nie wiem czy akurat maja ten lakier co ty, podzwonimy zobaczymy.
Jak zmywasz paznokcie to acetonem czy remowerem, i w sreberku?
Uzywalas kiedys removera, slyszalam ze jest "mniej szkodliwy" dla paznokci ale jak tak jest to pewnie ma slabsza moc

6

Removerem, ale remover to ponad 90% acetonu i tak i tak smile Waciki plus klipsy.

shellac za 30 zł to bałabym się że podróba, najtańszy kupowałam za 50+.

Nie pisalam ze maja shellacka, tylko ze ogolnie ceny za hybryde zaczynaja sie od 30zl, ale sadze ze hybrydy z tych lepszych lakierow pewnie kosztuja wiecej.
Mam obecnie ta sama od roku baze z neonail i jak zauwazylam-nie wysusza sie, jest bardzo dobra, moze trafilam na dobry sort, a wytrzymalosc paznokci kompletnie nie zalezy od bazy, poniewaz jak nakladam obojetnie jaka hybryde to wytrzymuje bez odprysu tak jak pisalam do 1,5tyg, a jak lakierozel to na spokojnie bez odprysku do3tyg.
Shellack po roku nie zgestnieje? Pytam sie bo mam tez lakiery  neonail i jakiejs taniej firmy za 7zl. juz rok i konsystencje ich nic sie nie zmienily na gorsze.
A moze ktos uzywal lakierow COSMETICS ZONE? slyszalam ze szybko rozpuszczaja sie, ale jak jest naprawde nie wiem.

8

Nic mi się z shellacami nie dzieje z tym że shellac ma w ogóle dość gęstą konsystencję.

9

Może faktycznie to kwestia samego lakieru? Ja niedawno robiłam hybrydy z OPI i podczas ściągania nie było najmniejszego problemu, po kilku minutach wszystko zeszło. A dodam, że trzymały się na paznokciach 3 tygodnie i to bez odprysków.

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA TWARZY I CIAŁA » Problem: HYBRYDA NIE ODCHODZI PO ACETONIE A ODPRYSKUJE po 1,5tygodnia

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024