Witam, piszę tutaj ponieważ od dawna czytam ów forum i widzę, że w nie jednej sprawie jesteście w stanie pomóc. Mój problem odnosi się ewentualnemu związkowi z facetem młodszym ode mnie o 9 lat.Ogólnie poznałam go na zajęciach Zumby. Chłopak ogólnie wydaje się miły i sympatyczny oraz widocznie mną zainteresowany: codziennie pisze, zabiega o kontakt, spotkania itp. Nie powiem, że to jest miłe, jednakże różnica wieku oraz poglądy na pewne sprawy sprawia, że widzę przeszkodzę.
Ja mam 30 lat, stałą pracę i znalazłam swoje miejsce na ziemi. Zostałam również doświadczona w relacjach damsko - męskich (miałam brać ślub, ale odwołałam po tym, jak niedoszły mąż mnie pobił), teraz jestem ostrożniejsza i bardzo trudno zdobyć moje zaufanie. Wiem czego chce - założyć rodzinę.
On ma 21 lat, jeszcze w grudniu mieszkał w Warszawie, teraz wrócił do rodzinnych stron i zajmuje się wyłącznie zajęciami Zumby. Mówi o sobie jako o dojrzałym facecie, ale nie zawsze się tak zachowuje. Narzuca się i trudno mu niektóre rzeczy wyjaśnić. Uważa, że jeszcze ma czas na rodzinę, bowiem teraz chce pożyć (ja to już przerobiłam). Figlarz i czaruś - to pewne.
Najbardziej mnie martwi to, że spotkaliśmy się może ze 3,4 razy poza zajęciami, rozmawialiśmy praktycznie codziennie a on mi wyznaje, że się zauroczył... Trochę za szybko jak dla mnie. Obecnie nie wiem co robić, moi znajomi śmieją się, że wychowuję sobie faceta, ale wypowiadają się o nim jak o dziecku. Jako inteligentna kobieta powinnam powiedzieć "halo różnica wieku", ale zazwyczaj on odpowiada, że mu to nie przeszkadza. A najgorsze jest to, że boje się, iż po nim, nikt na mojej drodze się nie pojawi już..
Pytanie - co zrobić i jak rozwiązać sprawę "zauroczonego 21 latka?" Będę wdzięczna za przeczytanie i ewentualną odpowiedź.
1 2017-04-02 17:40:31 Ostatnio edytowany przez mzaw (2017-04-02 17:41:24)
Cieszyc się dobrym seksem jezeli takowy okaze sie dobry
3 2017-04-02 18:26:35 Ostatnio edytowany przez Klio (2017-04-02 18:27:14)
Witam, piszę tutaj ponieważ od dawna czytam ów forum i widzę, że w nie jednej sprawie jesteście w stanie pomóc. Mój problem odnosi się ewentualnemu związkowi z facetem młodszym ode mnie o 9 lat.Ogólnie poznałam go na zajęciach Zumby. Chłopak ogólnie wydaje się miły i sympatyczny oraz widocznie mną zainteresowany: codziennie pisze, zabiega o kontakt, spotkania itp. Nie powiem, że to jest miłe, jednakże różnica wieku oraz poglądy na pewne sprawy sprawia, że widzę przeszkodzę.
Ja mam 30 lat, stałą pracę i znalazłam swoje miejsce na ziemi. Zostałam również doświadczona w relacjach damsko - męskich (miałam brać ślub, ale odwołałam po tym, jak niedoszły mąż mnie pobił), teraz jestem ostrożniejsza i bardzo trudno zdobyć moje zaufanie. Wiem czego chce - założyć rodzinę.
On ma 21 lat, jeszcze w grudniu mieszkał w Warszawie, teraz wrócił do rodzinnych stron i zajmuje się wyłącznie zajęciami Zumby. Mówi o sobie jako o dojrzałym facecie, ale nie zawsze się tak zachowuje. Narzuca się i trudno mu niektóre rzeczy wyjaśnić. Uważa, że jeszcze ma czas na rodzinę, bowiem teraz chce pożyć (ja to już przerobiłam). Figlarz i czaruś - to pewne.
Najbardziej mnie martwi to, że spotkaliśmy się może ze 3,4 razy poza zajęciami, rozmawialiśmy praktycznie codziennie a on mi wyznaje, że się zauroczył... Trochę za szybko jak dla mnie. Obecnie nie wiem co robić, moi znajomi śmieją się, że wychowuję sobie faceta, ale wypowiadają się o nim jak o dziecku. Jako inteligentna kobieta powinnam powiedzieć "halo różnica wieku", ale zazwyczaj on odpowiada, że mu to nie przeszkadza. .
Z tego co piszesz to rozmijacie się we wszystkich dla Ciebie kluczowych sprawach, a rozważasz to pod kątem poważnego związku. Rozczarujesz się jeśli tak do tego podejdziesz.
Tak jak Iceni pisała do niezobowiązującej znajomości może się nadać, ale po pierwsze: czy Ty się do takiej nadajesz i czy nie zrobisz sobie nią kuku wyobrażając z czasem nie wiadomo co; po drugie: jeżeli się na taką znajomość zdecydujesz to warto, żeby on nie miał złudzeń. Przy czym z tego co piszesz, że on się wyszaleć chce itd to nie wydaje mi się, żeby widział waszą znajomość w poważnych barwach
A najgorsze jest to, że boje się, iż po nim, nikt na mojej drodze się nie pojawi już..
A to teraz niby się ktoś pojawił z kim chciałabyś wejść w związek? Wygląda na to, że jedyne co się stało to napatoczył się młody, który o Ciebie zabiega, ale który pod względem psychicznym zbytnio atrakcyjny dla Ciebie nie jest. Weźmiesz wszystko co leży na drodze i nie mówi nie? o.O
Miej trochę większy szacunek do swojej wartości.
on uważa się za dojrzałego, ty powinnaś już być dojrzała i niewiesz co zrobić?
szczera rozmowa... moim zdaniem
kto chce znajdzie sposób, kto nie, znajdzie powód
A jednak on jest osobą niedojrzałą. Zadzwoniłam do niego i wyjaśniłam co myślę oraz jakie mam odczucia wobec tej relacji. Że uważam go za fajnego i sympatycznego faceta, ale między nami nic więcej niż koleżeństwa nie będzie. Jak zareagował - powiedział, że miło było poznać i rozłączył się, po czym usunął z grupy związanej z zajęciami Zumby na FB. Ech...
A jednak on jest osobą niedojrzałą. Zadzwoniłam do niego i wyjaśniłam co myślę oraz jakie mam odczucia wobec tej relacji. Że uważam go za fajnego i sympatycznego faceta, ale między nami nic więcej niż koleżeństwa nie będzie. Jak zareagował - powiedział, że miło było poznać i rozłączył się, po czym usunął z grupy związanej z zajęciami Zumby na FB. Ech...
Taki to nawet na niezobowiązującą znajomość by się nie nadawał, bo ego ma kruchutkie, a ktoś taki ma w sobie zazwyczaj wielkie pokłady bezinteresownego sku...syństwa. Także kot za płot i daj sobie spokój z dziećmi
7 2017-04-02 18:56:26 Ostatnio edytowany przez lody miętowe (2017-04-02 18:59:00)
Hej, jestem w podobnym wieku i powiem Ci szczerze, że jeszcze jakiś czas temu nie dopuszczałam do siebie myśli, żebym kiedykolwiek mogła związać się z facetem sporo młodszym od siebie. Jakoś tak miałam w życiu, że zawsze interesowali się mną właśnie młodsi, wiem chyba dlaczego tak jest, po prostu jak na swój wiek młodo wyglądam. Z reguły takich facetów skreślałam, bo po co taki "małolat":) teraz patrzę na to inaczej, bo poznałam facetów, którzy jak na swój wiek byli dojrzali, i o to właśnie chodzi, wszystko zależy od człowieka, czasami młodszy będzie dojrzalszy, poważnie myślący o życiu, a ten starszy, który ze względu na wiek już powinien być dojrzały, będzie miał mentalność nastolatka. Wiadomo, często są głupie docinki, że młody facet i "stara baba", ale jak starszy ma młodą kobietę to jest ok., to jest zupełnie normalne, a w drugą stronę budzi to zdziwienie, mnie osobiście to śmieszy, takie podwójne standardy, osobiście się czymś takim nie przejmuję, ale wiadomo każdy może mieć inne podejście w tej kwestii. Jeśli chodzi o Ciebie, droga autorko, fakt ta różnica jest spora, ale jeśli facet miałby podobne priorytety jak Ty to myślę, że ta różnica wieku nie miałaby dla Ciebie znaczenia, ale z tego co napisałaś wynika, że facet nie ma jeszcze ochoty na poważny związek, rodzinę, tylko chce się jeszcze pobawić, tak więc zależy na co masz ochotę "tu i teraz", jeśli myślisz tylko o poważnym związku to chyba nie z tym gościem, ale jeśli na niezobowiązującą znajomość to czemu nie:):D i błagam Cię tylko nie pisz, że na Twojej drodze może już się nie pojawi nikt ciekawszy, bo zalatuje mi tu totalną desperacją, i związaniem się "z byle kim", aby tylko kogoś mieć, aby nie być samotnym, nie popełniaj takiego błędu:)
Teraz doczytałam i wszystko jasne:)
Już chciałam napisać; nie wchodź w to, bo zrobisz sobie krzywdę, a tymczasem chłoptaś jak szybko się zauroczył, to jeszcze szybciej oduroczył
Wypada tylko mieć nadzieję, że na zajęciach, które, jak sie domyślam, prowadzi, nie będzie Cię gnębił.
No rzeczywiście straszne. A mógł się kolegować. W końcu koleżeństwo jest takie piękne i każdy facet myśli o koleżeństwie z kobietami
21 lat ? Młodszych już nie produkują ?
Kobieto przygruchałaś sobie dzieciaka i dziwisz się, że on się zachowuje jak dzieciak ?
21 lat ? Młodszych już nie produkują ?
Kobieto przygruchałaś sobie dzieciaka i dziwisz się, że on się zachowuje jak dzieciak ?
21 lat to przecież nie dzieciak a dorosły mężczyzna i nie widzę w jego zachowaniu niczego nie dojrzałego to normalne że nie chce mieć nic do czynienia z osobą która go zraniła i do której coś tam poczuł to normalne że się odciął.
Tak samo wy byście postąpiły na jego miejscu.
wilczysko72 napisał/a:21 lat ? Młodszych już nie produkują ?
Kobieto przygruchałaś sobie dzieciaka i dziwisz się, że on się zachowuje jak dzieciak ?21 lat to przecież nie dzieciak a dorosły mężczyzna i nie widzę w jego zachowaniu niczego nie dojrzałego to normalne że nie chce mieć nic do czynienia z osobą która go zraniła i do której coś tam poczuł to normalne że się odciął.
Metrykalnie to on jest dorosły, ale mentalnie na pewno jeszcze nie.
13 2017-04-03 10:28:35 Ostatnio edytowany przez Klio (2017-04-03 10:28:52)
Zaproponowała koleżeństwo, więc gdybym chciała to kontynuowałabym znajomość jako koleżeńską właśnie. Gdybym nie chciała powiedziałabym wprost, że koleżeństwo mnie nie interesuje i wyjaśniła, że lepszym rozwiązaniem dla mnie będzie zerwanie kontaktu. Dla pewności nadmieniłabym, że chcę aby uszanowała tę decyzję i nie kontaktowała się. Tyle.
Tymczasem on rzucił miło było poznać, jak na odzywkę pięciolatka przystało i skasował ją z grupy na FB dotyczącej Zumby, bo jak nie zaliczył to nie wzniesie się przecież ponad małostkowe zemsty. Trzeba się odgryźć Dlatego z takimi nawet niezobowiązujące znajomości nie moga mieć miejsca, bo sku...yn wylezie prędzej czy później.
jeny, ludzie to sami sobie komplikują zycie - na własne życzenie
Tom94 napisał/a:Tak samo wy byście postąpiły na jego miejscu.
Zaproponowała koleżeństwo, więc gdybym chciała to kontynuowałabym znajomość jako koleżeńską właśnie. Gdybym nie chciała powiedziałabym wprost, że koleżeństwo mnie nie interesuje i wyjaśniła, że lepszym rozwiązaniem dla mnie będzie zerwanie kontaktu. Dla pewności nadmieniłabym, że chcę aby uszanowała tę decyzję i nie kontaktowała się. Tyle.
Tymczasem on rzucił miło było poznać, jak na odzywkę pięciolatka przystało i skasował ją z grupy na FB dotyczącej Zumby, bo jak nie zaliczył to nie wzniesie się przecież ponad małostkowe zemsty. Trzeba się odgryźćDlatego z takimi nawet niezobowiązujące znajomości nie moga mieć miejsca, bo sku...yn wylezie prędzej czy później.
Koleżeństwo ? A co to by było w tym koleżeństwie ? Tak się zadumałem co ja bym miał z kolegowania się z 21-letnią panną... Nic mi jakoś do głowy nie przychodzi.
Ło Jezu, zwykłe cześć, cześć, jakby się zobaczyli i może jakaś krótka pogaducha, a nie spuszczanie głowy i patrzenie spod byka. Proste. Ty nie masz takich znajomych, z którymi coś może kiedyś było, ale nie wyszło i nie skończyło się na ślubnym kobiercu? Z niektórymi zrywa sie kontakt, bo za skórę zaleźli, a z niektórymi jeśli się da to można porozmawiać jak sie zobaczymy od wielkiego dzwonu. Nie ma tu friendzonów, ani udawanych przyjaźni, wymuszonych miłych słów. Wszystko naturalnie bo w gruncie rzeczy było wcześniej miło i w cywilizowany sposób zostało zakończone. Nie ma urazów, krzywd, zemsty itp. Jest koleżeństwo właśnie.
Ło Jezu, zwykłe cześć, cześć, jakby się zobaczyli i może jakaś krótka pogaducha, a nie spuszczanie głowy i patrzenie spod byka. Proste. Ty nie masz takich znajomych, z którymi coś może kiedyś było, ale nie wyszło i nie skończyło się na ślubnym kobiercu? Z niektórymi zrywa sie kontakt, bo za skórę zaleźli, a z niektórymi jeśli się da to można porozmawiać jak sie zobaczymy od wielkiego dzwonu. Nie ma tu friendzonów, ani udawanych przyjaźni, wymuszonych miłych słów. Wszystko naturalnie bo w gruncie rzeczy było wcześniej miło i w cywilizowany sposób zostało zakończone. Nie ma urazów, krzywd, zemsty itp. Jest koleżeństwo właśnie.
No na upartego to pewnie z jedna, dwie znajome by się takie znalazły. Ale to nie jest nawet koleżeństwo. Jak się przypadkiem gdzieś spotkamy, np. na spotkaniu klasowym to jest "cześć, cześć, co słychać u Ciebie" i tyle. Koleżeństwem to już nie ma co sobie dupy zawracać. Po co mi to ?
wilczysko72 napisał/a:21 lat ? Młodszych już nie produkują ?
Kobieto przygruchałaś sobie dzieciaka i dziwisz się, że on się zachowuje jak dzieciak ?21 lat to przecież nie dzieciak a dorosły mężczyzna i nie widzę w jego zachowaniu niczego nie dojrzałego to normalne że nie chce mieć nic do czynienia z osobą która go zraniła i do której coś tam poczuł to normalne że się odciął.
W porównaniu do autorki to w sumie "gnojek" Tak jak jakaś laska powiedzmy 20-23l to dla mnie małolatka ^^
Jakby miał trochę oleju w głowie to by się nie obrażał tylko przyjął spokojnie do wiadomości a jak z niego taki lovelas to po trochu dalej mógł by próbować pod przykrywką przyjaciela ^^. Facet lepiej niech sie lepiej zabierze za laski ze swojego rocznika, być może (duze prawdopodobieństwo) szybsze będą od autorki
Cwaniak pewnie liczył na łatwy seks, myślał, ze trochę Cie pobajeruje, urobi i zmiękczy tak, ze bedziesz klaskac uszami ze szczescia na sama mysl o nim a Ty mu tu tekst o kolezenstwie... To juz nie mial powodu udawac milego i zawinął się szukać dalej okazji.
20 2017-04-03 13:56:36 Ostatnio edytowany przez mzaw (2017-04-03 14:21:43)
Zaproponowalam kolezenstwo, bowiem wiem ze w tej relacji czulabym sie lepiej, tlumaczac mu na spokojnie w czym ja widze problem itp. Z reszta mamy mimo wszystko wspolnych znajomych a ja nie potrafie grac nabzdyczonej pannicy,ktora udaje ze czlowieka nie zna.
Rozumiem,ze mogl poczuc sie urazony moja decyzja,ale ja od samego poczatku znajomosci niczego mu nie obiecywalam a bylam z nim szczera o czym doskonale wiedzial. Ponadto do niczego procz rozmow nie doszlo,a on wyobrazil sobie chyba za wiele. Mozliwe jest tak jak piszecie-liczyl na przygodny seks a jak go nie dostal, to odezwalo sie ego. I przez to nie potrafil inaczej...
tak czy siak, gówniarz z niego wylazł, szkoda klawiatury na takiego smarka.