Badania hormonalne - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Badania hormonalne

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1 ]

Temat: Badania hormonalne

Witam.
Ostatnio byłam u ginekologa na kontroli. Z racji moich często nieregularnych cykli zlecił mi badania hormonalne. Mam już wyniki, jednak wizyta u ginekologa dopiero we wtorek. Wiem, że mam podwyższone tsh ale reszta jest dla mnie trochę niejasna, nie znam się na tym po prostu. Stąd moje pytanie: Czy ktoś orientuje się w przedziale norm dla poniższych wyników:
tsh - TSH                  5,226    µIU/ml   
Prolaktyna        21,33    ng/ml   
DHEA-SO4        369,90    µg/dl           
Testosteron        39,66    ng/dl   
SHBG                74,13    nmol/l   
17-hydroksyprogesteron  3,81    ng/ml
Tutaj podałam swoje wyniki. Nie chce panikować, jednak podwyższone TSH mnie martwi, no i trochę ta prolaktyna, ponieważ wyczytalam że taki wynik może zwiastować hiperprolaktynemie. Wiem że być może to moja panika, jednak jestem w takim wieku (26 lat), że niedługo chcę z narzeczonym starać się o dziecko, dlatego też tak się stresuję. Pisze tutaj, bo być może któraś z forumowiczek miała takie badania i orientuje się, co jest normą.
Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Zobacz podobne tematy :

Posty [ 1 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Badania hormonalne

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024