Irytująca siostra narzeczonego- jak się zachować? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » RELACJE Z PRZYJACIÓŁMI, RELACJE W RODZINIE » Irytująca siostra narzeczonego- jak się zachować?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 17 ]

1 Ostatnio edytowany przez higiennistka (2017-03-21 17:50:55)

Temat: Irytująca siostra narzeczonego- jak się zachować?

Na początek krótko... Mój narzeczony ma 4 rodzeństwa. Dwóch braci i dwie siostry. Jedna z nich jest najmłodszą latoroślą przyszłych teściów. Ma 19 lat. Jest mega rozpieszczona. Poprostu jej nie trawie. A sposób w jaki sie zwraca do mojego T wyprowadza mnie z równowagi....  Powiedzcie czy tez macie takie przypadki?? Przez tę gówniarę nieraz się sprzeczamy z T.... Hilfe błagam ludzie

Co mnie wkurza i wyprowadza z równowagi?? Ano to:

Siedząc z rodzicami i rodzenstwem przy stole siostra T zwraca się tylko i wyłącznie do niego. Nie patrząc że ja jestem obok. Kiedy mowa była o przyszłych igrzyskach olimpijskich to ta z tekstem "T pojedziemy na igrzyska? " T jak uwazasz drogie bilety będą? ". Non stop ma jakąś sprawe do Niego, dzwoni o 7 rano tylko po to by pozawracać głowę... Mieszka na codzien w internacie wiec co niedziele trzeba ją odwozić. Raz T ją odwoził bo przeskrobała sobie u ojca tekstem "że nic nie dostała od rodziców na osiemnastkę, a kolezanka dostała 5000 zł". W trakcie podrózy z domu do internatu sfochała sie tylko dlatego ze T zmienił nagle temat i zwrocił sie do mnie. Wyszła z auta nawet bez pozegnania... Powiedzcie jak zlać tę gówniarę bo juz nie moge....

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Irytująca siostra narzeczonego- jak się zachować?

Może cie nie lubi i dlatego cię lekceważy, tak cię to złości?

3

Jesteś jego pierwszą dziewczyną? może być zazdrosna o ciebie.

4

Nie lubi Cię i to z wzajemnoscią.
Nic nie poradzisz, to jego siostra i zawsze będzie dla Ciebie ważna  - a  dla Ciebie być nie musi.

5

A czy Ty gdy ona cały czas zwraca się do brata próbowałaś zwrócić się d niej? Zagadać coś? Jeśli tak, to jak ona zareagowała?

Rozmawiałaś o tym ze swoim T?

6

Ewidentnie jest zazdrosna o Ciebie i to chyba ze wzajemnością-co wink ? A czy rozmawiałaś o tym z narzeczonym, czy tylko nam się zwierzasz? Próbowałaś gadać z nią samą? Jak się zachowywała wobec brata, gdy tylko byliście parą, nie narzeczeństwem?

7 Ostatnio edytowany przez higiennistka (2017-03-23 14:26:23)

Rozmawiałam z T to na początku twierdził, że poprostu wymieniają się uszczypliwościami i tyle. ale jak któryś raz z kolei zwróciłam na jej zachowanie uwagę to stwierdził, że mam rację bo patrzę na to z boku. Narazie T ją ignoruje i traktuje bez żadnych przywilejów... Zobaczymy co z tego wyjdzie. Co do tego jak się zachowywałam kiedy się zwracała tylko do T. Wychodziłam z pomieszczenia albo nic nie odzywałam się. Przecież nie kieruje słów do mnie.

Pozatym, drze się niemiłosiernie na rodziców, nie umie sie normalnie odezwać tylko z krzykiem.

8

ósemka napisał/a:

Jesteś jego pierwszą dziewczyną? może być zazdrosna o ciebie.

Nie nie jestem jego pierwszą dziewczyną. Ale narzeczoną owszem.

9

Ostatnio będąc cały tydzień w domu, młoda w piątek umyła podłogę w łazience. Zostawiła mopa w wodzie i zaczął śmierdzieć w niedziele. Więc mówię do T że idę mopa ogarnąć bo jeszcze troche to zacznie kwitnąć. Ten na to "Co znowu zostawili mopa do kiśnięcia? Zostaw to niech żyją jak brudasy" No ale powiedzcie jak to zostawic i wąchać stęchlizne.... Po tym jak wyprałam mopa i opłukałam wiadro T dorwał młodą i pyta jej kto ostatnio używał mopa, wiec odpowiedziala ze ona, wiec T zapytal czy ciezko wziac i wylac wode po uzyciu i uprac mopa... Zaczela pyskowac ze ciezko. Ja dałabym jej w pysk za taki ton. T odpowiedzial tylko ze jesli nie pasuje to won do internatu.... teraz jest cisza bo gowniara nie odzywa sie do niego po tym jak dał jej bure...

10

higiennistka napisał/a:

Ostatnio będąc cały tydzień w domu, młoda w piątek umyła podłogę w łazience. Zostawiła mopa w wodzie i zaczął śmierdzieć w niedziele. Więc mówię do T że idę mopa ogarnąć bo jeszcze troche to zacznie kwitnąć. Ten na to "Co znowu zostawili mopa do kiśnięcia? Zostaw to niech żyją jak brudasy" No ale powiedzcie jak to zostawic i wąchać stęchlizne.... Po tym jak wyprałam mopa i opłukałam wiadro T dorwał młodą i pyta jej kto ostatnio używał mopa, wiec odpowiedziala ze ona, wiec T zapytal czy ciezko wziac i wylac wode po uzyciu i uprac mopa... Zaczela pyskowac ze ciezko. Ja dałabym jej w pysk za taki ton. T odpowiedzial tylko ze jesli nie pasuje to won do internatu.... teraz jest cisza bo gowniara nie odzywa sie do niego po tym jak dał jej bure...

W pysk, to możesz dawać swojej rodzinie, serio.
Jak możesz tak pisać?
Nie masz prawa, jesteś tylko dziewczyną jej brata.
To do rodziców należy ogarnięcie chamskiej małolaty,  nie do Ciebie ani jego.

11

Ty wchodzisz do rodziny, czy ona wprowadza się w twoje prywatne życie?
Przez 19 lat dziewczyna budowała relację z bratem, a ty ze swoim narzeczonym, ile czasu jesteś? Sam fakt, że jesteś narzeczoną nie sprawia, że masz specjalną pozycję w rodzinie i wszyscy będą cię traktować ze specjalną atencją.
Kim ty jesteś w tym domu, by ją pouczać, jak ma sprzątać swój dom? Dziewczyno wyluzuj, nie wygrałaś konkursu na najfajniejszego członka rodziny, ani nie stałaś się nadzorcą zwyczajów w nowym domu, jeśli chcesz żyć ze swoją nową rodziną w poprawnych stosunkach to wyluzuj i skup się na sobie, swojej relacji z facetem, swoim domu (będziesz u nich mieszkać? może pomyśl o lokum 2 osobowym dla ciebie i narzeczonego).

12

higiennistka napisał/a:

Co to za teksy ,żeby kogoś bić za brudnego mopa? i w ogóle stosować przemoc, autorko za bardzo sobie pozwalasz w mieszanie się w relacje między rodzinne. Kurde inny by tu lamentował ,że nastolatka jest rozpieszczona i nie sprząta czy nie robi nic w domu a tu narzekanie ,że sprząta w domu do którego jeździ tylko na weekendy i jeszcze problem o głupią końcówkę od mopa - masakra. Wcale nie dziwię się dziewczynie ,że szuka zainteresowania u rodziny jak przyjeżdża do domu. Nie widzę w jej zachowaniu nic niestosownego , może tylko to że jest niedojrzała jeszcze ale wiek ma swoje prawa. Problem jest w Tobie bo wcinasz się między nich nie potrzebnie. Nie lubisz jej ?ok tylko po co tak się w to mieszać , źle to o Tobie świadczy i Twojej dojrzałości. Niby jesteś starsza a rusza cię to zachowanie jakbyś też nastolatką była.

13

Cyngli napisał/a:
higiennistka napisał/a:

Jak możesz tak pisać?

Ameryki nie odkryłaś i nie pouczaj mnie. Napisałam że dałabym gówniarze za pyskowanie gdybym byla na miejscu T, a że rodzice nie widzą tego problemu to juz inna sprawa, ale powinna się ogarnąć bo chwilowo nie mieszka u siebie w domu tylko u T.

14

higiennistka napisał/a:

inna sprawa, ale powinna się ogarnąć bo chwilowo nie mieszka u siebie w domu tylko u T.

I dlatego to T. moze ja pouczac, nie Ty smile
Jakos palam wieksza sympatia do siostry niz do Ciebie. hmm

15 Ostatnio edytowany przez Averyl (2017-03-28 13:50:40)

higiennistka napisał/a:
Cyngli napisał/a:
higiennistka napisał/a:

Jak możesz tak pisać?

Ameryki nie odkryłaś i nie pouczaj mnie. Napisałam że dałabym gówniarze za pyskowanie gdybym byla na miejscu T, a że rodzice nie widzą tego problemu to juz inna sprawa, ale powinna się ogarnąć bo chwilowo nie mieszka u siebie w domu tylko u T.

To po co nam zawracasz gitarę, skoro jesteś najmądrzejsza we wsi i zjadłaś wszystkie rozumy. Szukasz poklasku? szukasz klakierów, którzy będą przytakiwać, twojej infantylnej postawie? To ty robisz negatywne wrażenie i pamiętaj to ty wchodzisz do rodziny, jeśli chcesz z nimi żyć w zgodzie, to uszanuj ich zwyczaje, nawet jeśli ich nie akceptujesz, skup się na swoim narzeczonym.

Czy fakt że będziecie małżeństwem oznacza, że wpakujesz się do domu jego rodziców, czy zamieszkacie osobno sami?

16

Dla mnie dziecinada obustronna - obie jesteście siebie warte, obie zazdrosne i zaborcze, próbujące zawłaszczyć i przeciągnąć chłopaka/brata na swoją stronę i "zabrać" tej drugiej. U 19-latki jeszcze to jakoś rozumiem, szczególnie, że jako najmłodsza w rodzinie pewnie do niedawna była oczkiem w głowie wszystkich i pewnie pierwszy raz w życiu przechodzi odstawienie, a i okres ogólnego buntu pewnie trwa w najlepsze. Ale Ty piszesz, jakbyś uważała, że masz w tej sytuacji moralną wyższość. Otóż nie masz, równasz poziomem do małolaty i trzymasz go mocno.

Odpuść, przestań ustawiać relację między bratem i siostrą, bo to się kiedyś na Tobie zemści i będzie płacz i zgrzytanie zębów. A jak chcesz ustalać zasady utrzymania porządku w jakimś domu, to proponuję posiadać własny. Jesteś narzeczoną, ale jesteś też gościem w tym domu, on nie będzie w 100% Twój - na pewno nie póki tam żyją rodzice Twojego faceta i jego siostra. To jest ich dom, ich zasady i to Ty się powinnaś dostosowywać. Nawet, jeśli obiektywnie rzecz biorąc mop nie powinien gnić w wiadrze. Jak chcesz to zmienić, to grzecznie i kulturalnie, a nie siłowo, bo wychodzi z Ciebie straszna, terytorialna zołza.

17

higiennistka napisał/a:
Cyngli napisał/a:
higiennistka napisał/a:

Jak możesz tak pisać?

Może w rodzinie T nie załatwia się wszelkich problemów biciem, które nie jest żadną metodą wychowawczą.
A pouczać będę, bo mi się tak podoba. smile

Ty też u T nie mieszkasz, więc wiesz... możesz sobie pogadać. I chyba to Cię tak strasznie boli, że masz ''gie'' do gadania.

Posty [ 17 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » RELACJE Z PRZYJACIÓŁMI, RELACJE W RODZINIE » Irytująca siostra narzeczonego- jak się zachować?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024