Wędzenie w domu - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » W KRĘGU DOMOWEGO OGNISKA » Wędzenie w domu

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

1

Temat: Wędzenie w domu

Drogie panie (tudzież panowie)

Jako że ostatnio dość mocno próbuję zagospodarować balkon, to oprócz roślinek wymyśliłam sobie domowe wędzenie (ryb, serów, mięsa)
Znalazłam nawet domowe wędzarnie, które można postawiać na balkonie.
I teraz pytanie: czy macie jakieś doświadczenia z tego typu wędzeniem?
Ktoś próbował, może się podzielić jakimiś informacjami, czy po prostu wrażeniami?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Wędzenie w domu

Jeżeli mieszkasz w budynku wielorodzinnym, to zapomnij o wędzarni na balkonie. Po pierwsze jest to na pewno niezgodne z regulaminem, po drugie dym brudzi ściany, po trzecie na bank nie spodoba się sąsiadom.

3

na pewno? sprawdzilas?
bo ja czytalam cos odwrotnego

a dymu jest niewiele, bo wedzarnia jest zamknieta
czytalam nawet, ze jak sie ma mocny wyciag w domu,to nawet kuchnia wystarczy

poza tym pytalam ludzi,którzy probowali,a nie takich, którym sie cos wydaje

4

Witam
Ja mam domek na wsi więc nie wiem jak na balkonie i w bloku.Nie mam doświadczenia .
Ale o wędzeniu mogę ci opisać bardzo wiele robie to od lat i nic nie zastąpi smaku swojej wędzonki.po za tym wiesz co jesz.
Ja zawsze kupuję szynkę z wyprzedaży jak są promocję po 9,90 taka szynka ma ok 3,5-5kg robię z tego 4- 5 szynek mniejszych i rozcinam jak leci zależy jak się mięśnie układają ,jak coś nie pasuje odcinam na obiad.to wynosi ok 50zł do tego 1kg peklosoli kosztuje 5zł i starcza na długo .Ja zioła używam w zależności od natchnienia co lubie i jaka mam fantazję .wędzi mój ojciec on jest specjalistą w tej dziedzinie ja pekluję ale jeszcze nikt nie zapomniał smaku jaki daje domowe wędzenie i to za małe pieniądze bo jedna szynka nas kosztuje 12-15 zł a nie 35 za kilogram a smak jest nie do porównania i może w lodówce leżec długo i się nie zepsuje.

Polecam super sprawa ja to robię w ramach oszczędności bo nie mam zbyt dużego budżetu ale wiem co jem .

5

_v_ napisał/a:

a dymu jest niewiele, bo wedzarnia jest zamknieta
czytalam nawet, ze jak sie ma mocny wyciag w domu,to nawet kuchnia wystarczy

Jeśli jest to urządzenie elektryczne, to teoretycznie nie powinno być problemu. Teoretycznie, bo emitując dym z wkładu drewnianego nie jest już takie obojętne. Kanał wentylacyjny może być wspólny dla kilku mieszkań i różnie to bywa z jego funkcjonowaniem, a nie każdy musi lubić czuć, że sąsiad wędzi... Budynki wielorodzinne mają regulaminy opracowane przez zarządców, warto więc sprawdzić czy nie ma w nim zapisów na taki temat.

6

Dziewczyny, zastanawiam się nad zakupem wędzarni elektrycznej na działkę, bo świeżo wędzone jedzenie brzmi mega smakowicie. Ale nie wiem, czy taki sprzęt nie będzie za duży albo za trudny w obsłudze dla mnie.

7

Wiesz, też miałam obawy, ale jak zobaczyłam te dostępne w ofercie — są różne rozmiary, od takich całkiem kompaktowych, po te większe, ogrodowe. Duży plus: regulacja jest prosta, nie trzeba ciągle pilnować ognia. Ja osobiście wolałabym coś, co ma automatyczne sterowanie albo termoobieg — dużo wygodniej. Możesz sobie przejrzeć tutaj i sprawdzić rozmiary i modele: https://pietrzykwedzarnie.eu/kategorie/ … lektryczne

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » W KRĘGU DOMOWEGO OGNISKA » Wędzenie w domu

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024