przeszłość rujnuje mój związek - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » przeszłość rujnuje mój związek

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

Temat: przeszłość rujnuje mój związek

Witajcie, chciałabym przedstawić Wam mój kilkuletni problem...

Od ponad 3 lat jestem z moim chłopakiem Adamem. Poznaliśmy się przypadkiem w autobusie i po kilku spotkaniach zakochaliśmy się w sobie i postanowiliśmy związać się. Pomyślelibyście, że to historia kolejnej dziewczyny, nastolatki, nieszczęśliwie zakochanej, albo coś w ten deseń. Sama nie wiem, to inna sytuacja. Za sobą miałam wcześniej kilka, a dokładnie 3 związki w których pozwoliłam doświadczyć intymności, ale to z Adamem straciłam po roku bycia ze sobą dziewictwo. Adam nie miał za sobą żadnych przygód intymnych, ani seksualnych w ogóle, dlatego gdy dowiedział się po 3 miesiącach bycia ze mną że z innymi już coś próbowałam... załamał się psychicznie. Przez 2 tygodnie chodził zraniony przeze mnie. Powiedział mi o tym dopiero nie dawno co przeżywał i co nadal przeżywa. Jesteśmy tacy zakochani, dzięki niemu zmieniłam się na lepsze, zdałam maturę, dostałam się na dobre studia i wydoroślałam i sama nie wiem gdzie bym była teraz gdyby nie on, a on wini siebie że nie skorzystał z życia kiedyś jak ja. Nie bawił się na imprezach i nie ma żadnych przygód seksualnych z innymi. Na początku nie potrafiłam tego zrozumieć, ale jego ból z roku na rok się pogłębia. Tak bardzo go kocham że nie potrafię już na to patrzeć, to nas zabija, zabija nasz związek... To nie takie proste jak ma się tyle za sobą, po tych trzech latach nie potrafię się z nim rozstać, i gdyby nie moja okrutna przeszłość to bylibyśmy teraz szczęśliwi i niedługo on by mi się oświadczył, a tak to wszystko stracone, nie umiem sobie z tym poradzić. Nie jestem osobą która rani innych, nie chce go ranić, bo bardzo go kocham i ani on ani ja nie potrafimy z siebie zrezygnować. Czy jest więc z tego jakieś wyjście? Co należy zrobić? Bo ja nie wyobrażam sobie funkcjonować bez niego sad

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: przeszłość rujnuje mój związek

Przestań się biczować. Nie masz powodu, bo niczego złego nie zrobiłaś. Skąd miałaś wiedzieć, że na twojej drodze stanie kiedyś Adam, który nie będzie w stanie przeżyć, że jego dziewczyna nie jest tak nietknięta jak śnieg na szczycie Chomolhari? Sam fakt, że on po tylu latach wciąż to międli w głowie i nie jest w stanie odpuścić świadczy o jego niedojrzałości.

Na marginesie dodam, że jak mało czym gardzę postawą "teraz, jak już za późno, by coś zmienić, to będę jojczyć, że coś tam się wydarzyło/nie wydarzyło - zamiast ruszyć do przodu i skupić na tym, co zmienić można". Krew mi się gotuje na myśl o takich smętach. Szczególne, że to bardzo często idzie w parze z obwinianiem innych o swój ból rzyci. I tak jest w twoim przypadku - chłopię się nie wybawiło za młodu, ale wina jest Twoja, że ty sobie życia popróbowałaś. To jest dziecinada, Autorko.

Dojrzałość do związku polega w dużej mierze na tym, że się umie:
A. zaakceptować przeszłość partnera i nie czuć o nią zazdrości,
B. zdecydować o kulturalnym rozstaniu, gdy związek prowadzi do wzajemnego męczenia się, którego przyczyny usunąć się nie da.

Twój facet nie posiadł obu tych umiejętności, Ty nie posiadłaś tej drugiej. Radzę nadrobić - im prędzej, tym zdrowiej.

3

Wyślij go do psychiatry albo do przedszkola, bo nigdzie indziej się nie nadaje.

"Okrutna przeszłość", bo całowałaś się, dotykałaś, uprawiałaś seks oralny ze swoimi chłopakami w przeszłości?
Z całym szacunkiem, ale ten Twój Adam ma chyba coś nie tak z głową, a Ty zaczynasz się wkręcać w jego schizy.

5

Dla mnie to napisał troll - facet (prawiczek) by nawoływać dziewczątka do czystości.
Przeważnie gdy w historii są imiona, to troll. smile

madoja napisał/a:

Dla mnie to napisał troll - facet (prawiczek) by nawoływać dziewczątka do czystości.
Przeważnie gdy w historii są imiona, to troll. smile

Też od razu pomyślałam, że troll.

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » przeszłość rujnuje mój związek

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024