Samotne osoby, czemu są szykanowane? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » RELACJE Z PRZYJACIÓŁMI, RELACJE W RODZINIE » Samotne osoby, czemu są szykanowane?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

Temat: Samotne osoby, czemu są szykanowane?

W naszym dennym społeczeństwie utarło się, że do jakiegoś wieku trzeba mieć męża, a jak nie masz to cię wyśmiewają jak w gimnazjum. Co z wami ludzie?
Mam prawie 27 lat, i nie wiem , czy trafiam na takich tępaków i przygłupawych ludzi?Czy tak jest wszędzie?
Teksty czy znalazłam męża już, że marnuje młodość, jak patrzę na zegarek teksty "po co panna patrzy na czaS"?
Czy dałam sobie wejść na głowę?

Jak postępować z takimi ludźmi?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Samotne osoby, czemu są szykanowane?
paula990 napisał/a:

W naszym dennym społeczeństwie utarło się, że do jakiegoś wieku trzeba mieć męża, a jak nie masz to cię wyśmiewają jak w gimnazjum. Co z wami ludzie?
Mam prawie 27 lat, i nie wiem , czy trafiam na takich tępaków i przygłupawych ludzi?Czy tak jest wszędzie?
Teksty czy znalazłam męża już, że marnuje młodość, jak patrzę na zegarek teksty "po co panna patrzy na czaS"?
Czy dałam sobie wejść na głowę?

Jak postępować z takimi ludźmi?

Nie jest tak wszędzie, bywa i w drugą stronę tak jak w moim środowisku - większość to single i nabijają się z par świętujących walentynki, estetyki ślubów i samej ich idei oraz z rozmów o bobasach.

Po prostu: ludzie są różni. Dopóki sama nie uważasz, żebyś "marnowała młodość",robisz w życiu to co uważasz za słuszne i czego potrzebujesz: wszystko jest ok wink

3

Chyba zależy od wieku i środowiska. Moi rodzice regularnie życzą mi "znalezienia chłopaka", jakby to było coś, o czym najbardziej marzę tongue babcia czasem pyta o narzeczonego. Ale w mojej rodzinie chyba tak jest - spośród osób z mojego pokolenia w mojej rodzinie tylko trzy (z 12 osób) b7yły lub są w jakimś dłuższym związku.

Myślę, że może trochę dajesz sobie wchodzić na głowę. Też jestem z 90' ale moi znajomi ani moja rodzina z tego powodu nie uprzykrza mi życia. To w końcu moje życie, i tak im mówię, że to mój wybór. A jeśli byliby naprawdę zainteresowani powodami, to by zapytali.

4 Ostatnio edytowany przez Kasia5 (2017-01-26 15:08:49)

Ja znam kilka dziewczyn które mają chłopaka i bez przerwy się tym chwalą. Mi też czasami ludzie życzą znalezienia sobie chłopaka. Albo pytają czy jestem zakochana. A   teraz wszyscy mówią że jestem zakochana w jednym chłopaku. Tylko że tak naprawdę to on się dziwnie zachowuje. Niektórzy ludzie są po prostu tak wkurzający że nawet żal ich słuchać...

5

Dajesz sobie wejść na głowę i masz kompleksy, bo gdybyś nie miała nie ruszało by Cię takie gadanie.

6

Może... W sumie to nawet to nie jest dla mnie takie ważne tylko to że z mojej ,,kochanej klasy'' wierzą to prawie wszyscy, nawet jedna dziewczyna wierzy w to i uważa się za moją (oczywiście taką wspaniałą) przyjaciółkę. No i oczywiście sporo ze mną rozmawia.  A jej ulubiony temat to to że według wszystkich (jej również) jestem zakochana w tym chłopaku. Nie obchodziłoby mnie to gdyby nie fakt że ona uważa się za moją przyjaciółkę ale się mnie czepia bo klasa (w tym jej chłopak) coś sobie wymyśliła i ona musi w to wierzyć. I w sumie o to chodzi... Nie wiem czemu dopiero teraz to piszę ale to już nieważne...

7

Paula> powtórzę to co pisano wyżej. Po 1. brak Ci pewności siebie, dlatego Cie to dotyka. Gdybyś była 100% pewna, że dobrze być samemu to mogliby sobie gadać, a Ty śmiałabyś się im w twarz. Brak pewności siebie to masa kompleksów, a inni Twoją słabość widza i wykorzystują.
Po 2. To także zależy od ludzi. Moja rodzina jest jakaś walnięta pod względem dogadywania o samotności i zamążpójścia. Najpierw mnie szykanowali, nawet mama... a potem mama została wdową i ledwie minął rok żałoby to ją szykanowali wink . Kazdy każdemu docina jak tylko nadarzy się okazja... chore. Z kolei męża rodzina ma to w nosie. Żadnych podejść tego typu (nooo dość rzadko teściowa w formie żartów, ale zależy od sytuacji). Toteż wole unikać mojej rodziny wink

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » RELACJE Z PRZYJACIÓŁMI, RELACJE W RODZINIE » Samotne osoby, czemu są szykanowane?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024