Życzenia dla byłej dziewczyny którą Kocham - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Życzenia dla byłej dziewczyny którą Kocham

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 16 ]

Temat: Życzenia dla byłej dziewczyny którą Kocham

Witam,  dwa miesiące temu zakończyłem relacje z kobietą którą pokochałem, miała dużo wad, klneła jak szewc, głupie odzywki ogólnie to jakieś toksyczne nastawienie do facetów, że wszyscy to świnie itp - po jakimś czasie udało mi się to wyprostować u niej, nie wiem dlaczego, ale pokazywałą się z takiej strony wrednej, twardej babki a w środku serce miała tak jak by gdzieś głęboko zaszyte bo potem się otworzyła i były miłe słowa itp, lecz nie okazywała uczuć, ja jej powiedziałem po 4 miesiącach, że ją kocham no a ona odpowiedziała, że długo od niej tego nie usłysze i żebyśmy uznali, że jeszcze tego nie powiedziałem (w skrócie powiem jaki był koniec by co nie co rozjaśnić: zakończyło się to z przyczyn trochę moich, ale zostałem zmanipulowany chyba?, pewnego dnia napisała do mnie jej przyjaciółka, że nie wie jak jej pomóc bo zrobił się z niej totalny agresor, nigdzie nie wychodzi itp to jej odpisałem, że byłem u niej i było wszystko ok, była miła itp smile, po jakimś czasie ta przyjaciółka mi pisze, żebym odpuścił bo ona nie chce tego związku, że z kimś się spotyka itp, opowiada mi o niej, że ona ma samych kolegów, nikt jej nie rzucił tylko ona rzucała, źle się czuje w związkach itp same negatywne opinie na jej temat.
Po jakimś czasie zadzwoniłem do mojej dziewczyny (przyznam się, że mówiliśmy sobie różne dziwne rzeczy związane z seksem)  i napisałem jej głupiego, sms, albo raz napisałem do niej "Moja kochana , wstałaś już? kolorowe sny miałaś?" ja okazywałem jej dużo uczuć, przytulanie, pocałunki w usta, policzki, czoło, ona mówi że jak tak będzie dalej to będziemy musieli zakończyć, bo ja przecież nikim dla Ciebie nie jestem, mówi że z początku traktowała mnie trochę więcej itp (odwidziałem się jej?) to mówie dobra, chcesz to możemy zakończyć, a ona okej, potem była przerwa z 2 tyg i znów się odezwaliśmy do siebie, wyszło to że napisała do mnie jej przyjaciółka i mówi "moje imie Kur**a piszesz do mojej przyjaciółki, bylibyśmy razem, ale już ci nie zaufam" weszły negatywne emocje (wypier,spier itp) i był definitywny koniec.

Mineły dwa miesiące u mnie od tego momentu nie ma dnia bym o niej nie myślał, bardzo tęsknie a u niej to nie wiem jak jest, może podobnie a moze i nie.
Zbliżają się święta a to czas rodziny, miłości, przebaczenia itp i zastanawiam się czy wysłać jej kartkę świąteczną z życzeniami a w środku list, tęsknie za nią oraz dodatkowe życzenia od siebie, jeśli sie odezwie po tym to fajnie, jak nie to trudno sprawa przegrana... jak myślicie?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Życzenia dla byłej dziewczyny którą Kocham

Na pewno Rozdarteserce? Bo mnie się wydaje, że Nierównopodsufitem...
Od początku traktuje Cię jak śmiecia i na koniec wyrzuca jak śmiecia, a Ty tęsknisz i chcesz powrotów. Co za masochista. Zero szacunku do siebie, a oczekuje ciepłych uczuć od innych...

3

Przecież to jakiś niezrównoważony psychicznie babochłop. Naprawdę chcesz się babrać w tym bajorku?

4

WaltonSimons napisał/a:

Przecież to jakiś niezrównoważony psychicznie babochłop. Naprawdę chcesz się babrać w tym bajorku?

A myślisz, że zrównoważony psychicznie wchodzi w związek z kimś takim i się jeszcze w to pcha po zerwaniu...

5

Klio napisał/a:

A myślisz, że zrównoważony psychicznie wchodzi w związek z kimś takim i się jeszcze w to pcha po zerwaniu...

To pewnie desperatio iuveni smile

6

Młodość nie tłumaczy takich zachowań. I też nie mówimy raczej o mężczyźnie w wieku naście, a dzieścia... a tu już zakrawa o pomstę do nieba. Zresztą jemu ta pomsta by się spodobała. Ewidentnie lubi takie klimaty big_smile

7

Odpuść ją sobie! Ona nigdy się nie zmieni, a Ciebie ma w tak głębokim poważaniu, że po ewentualnym powrocie - nie życzyłbym tego nawet wrogowi - nawet przez 5 min nie będzie udawała, że się zmieniłą. Naprawdę chcesz być z kimś, kto nie szanuje Cię? Kto żeruje na Twojej dobroduszności?  Idę o zakład, że to Ty poświęcałeś się dla tego związku, nie dostając niczego w zamian. No może poza kilkoma miłymi chwilami, które teraz trzymasz w pamięci. Powinieneś też pamiętać, że na każdą taką chwilę przypadają setki, w których zwyczajnie Cię krzywdziła.

Zła wiaodmość jest również taka, że najprawdopodobniej dziewczyna Cię zdradzała. To taki typ kobiety, że zdradza, nie ma wyrzutów sumienia, nie czuje żalu, ma uczucia innych za nic, a sama zapewne gra ofiarę. Ofiarę, która doznała jakiejś mitycznej krzywdy w przeszłości, a dziś krzywda ta usprawiedliwia wszystko, co robi.

Nigdy nie wyznała Ci miłości, bo nigdy Cię nie kochała. Po co Ci taka relacja? Przecież możesz mieć normalną dziewczynę, dla której będziesz ważny.

8

priorty napisał/a:

nawet przez 5 min nie będzie udawała, że się zmieniłą.

A po co miałaby się zmieniać? Ona nie ma takiej potrzeby, a i on takiej też, bo przecież taka, jaka jest, jest najwspanialsza, najukochańsza, najmilsza... lol

9

Jedyne co możesz zrobić, to uciąć sobie napletka, wsadzić w koperte i jej wysłać, jak to ktoś na dniach gdzieś napisał smile

10

Mozesz jej wyslac na urodziny kartke z zyczeniami, kosz z kwiatami...
Ale po co ?
D;aczego ludzie na w;asne zyczenie brna w takie toksyczne zwiazki ?
Moga miec dobrych partnerow,a wybieraja zlych ?
Lubia byc biczowani ?
Niedawno poznalam chlopaka, ktory byl z taka sucza cztery lata.W koncu sie opamietal.Dlaczego ludzie w czyms takim trwaja ?
I jestem ciekawa, jak kiedys sobie znajdzie nowa dziewczyne, to juz bedzie ostrozny , bedzie dlugo obserwowal, nim zdecyduje sie na cos powaznego, czy dalej bedzie szukal jedzy.
Jak myslicie ?

11 Ostatnio edytowany przez Klio (2016-12-03 12:07:45)

verdad napisał/a:

Lubia byc biczowani ?
Niedawno poznalam chlopaka, ktory byl z taka sucza cztery lata.W koncu sie opamietal.Dlaczego ludzie w czyms takim trwaja ?

Nie to, że lubią. Najczęściej już to znają. Najczęściej zanim takie osoby weszły w taki związek doświadczyły przemocy, a przez to granice tolerancji dla takich zachowań są przesunięte. Żeby wejść w związek przemocowy i trwać w takim mężczyzna musi mieć też predyspozycje osobowościowe, jak niskie poczucie własnej wartości, lękliwość, lęk przed porzuceniem, skrajne przyjmowanie odpowiedzialności za wszystko, tj. łatwość brania winy na siebie, problemy z podejmowaniem decyzji (to ma związek z lękliwością i samooceną) itd.

verdad napisał/a:

I jestem ciekawa, jak kiedys sobie znajdzie nowa dziewczyne, to juz bedzie ostrozny , bedzie dlugo obserwowal, nim zdecyduje sie na cos powaznego, czy dalej bedzie szukal jedzy.
Jak myslicie ?

To zależy, czy przed wejściem w kolejne związki poradzi sobie z powyższymi problemami, które doprowadziły go do związku przemocowego w pierwszej kolejności, czy też nie. Jeżeli nie to jednak będzie poszukiwał znanych schematów i znanych emocji, bo w zwykłym związku będzie mu tego brakowało. Normalność w tym przypadku będzie nienormalna. Jeżeli doprowadzi się do porządku, to nic nie będzie stało na przeszkodzie w wejściu w związek nieprzemocowy. Potrzebna jest jednak świadomość, a o tę nie tak łatwo we własnym zakresie.

12

verdad napisał/a:

Ale po co ?
Lubia byc biczowani ?

Znam dwa powody:

1. desperacja
akurat ta się zgodziła, po latach suszy, okazać jakiekolwiek zainteresowanie i chłopak zgłupiał, uznając, że już tylko ona, że do śmierci, bla bla bla.

2. potrzeba mocnych wrażeń
niektórzy potrzebują emocjonalnego rollercoastera. Toksyczne emocje nadają ich związkowi większą "wartość" w ich oczach, mocniej pobudzają ich mózg. Kłótnie, rozstania, zdrady, niedomówienia - wszystko to działa jak narkotyk.

13

Mówiła, że nie jestem obojętny jej, gdy ja jej też mówiłem że nie traktuje jej jak kolezanke, zależy mi na Tobie, bardzo szybko się denerwowała i dlatego tak klneła - raz jak jej powiedziałem że miła jesteś to odpowiedziała "haha taak ja miła jestem, my chyba nie pasujemy do siebie" spotykaliśmy się raz w tyg bo miała mało czasu, zawsze jak pisałem do niej to odpisywala po paru h, czasem się zdazalo że za 15 min, gdy dzwoniłem to nieodbierala ani nieodzwaniala, ciągle ja musiałem gonić ... gonić.. grała trudną do zdobycia chyba, najbardziej mnie denerwowała jedna rzecz a mianowicie to gdy do niej przyjechałem to telefon był najważniejszy a ja sobie mogę mówić do sciany, tak samo w kinie, telefon najwazniejszy, przytulić sama niepodeszla by tylko musiałem ją złapać za rękę i powiedzieć chodz usiadz koło mnie przytule cie bo się już stesknilem to dopiero wtedy, dawała się dotykac, całować itp także ok, niepotrzebnie jej przyjaciółka do mnie napisała że ona mnie zdradza z kimś i w ogóle bo przez to się zakończyła naszą relacja a potem już tylko gorzej było. Dużo było takich sytuacji jak np. ide z nią w parku i dzwoni jej siostra a ona patrzy i mówi: "co ta suka chce?" odebrała ale ponoć nie mieli dobrych relacji, albo np. Spotkałem się z nią w poniedziałek i tak gadamy, pytam się co robiła w sobotę to mówi że poszła na imprezę a za chwile odpowiada "a co miałam robić? Siedzieć i kurw* biblię czytać?"  albo były jeszcze sytuacje jak przyjechałem do niej i siedzimy gadamy, to mówiła mi że szybko nudzi się facetami, nigdy nie chciała bym ja odwozil do domu nawet jak była godzina 22 a do domu miala 20 km to wolała jechać sama, ale to na + dla niej bo nie naciagala mnie. Była bardzo wrazliwa, delikatna, klneła ale jak powiedziałem żeby nie klneła to powiedziala, widzisz Misiu już nie klne, raz ja oskarzylem i kłamstwo to wpadła w furie i pojechała po nie deczko, prawie codziennie wysylalem jej przed spaniem SMS dobranic, też odpisywala, wysylalem jej emotikonki, że pamiętam o niej itp smile to mi raz odpowiedziała tak: "masz 27 lat a wysyłasz mi kur** jakieś lofki kiski" a sama oglądała bajki bo mówiła cchciala by się cofnąć do dzieciństwa a miala 25 lat. Ja ją pokochałem i popsułem niestety to tym że pisałem z jej przyjaciolką i wyszło że jestem fałszywy a ona mi już nie zaufa

14

A opisujesz to wszystko bo?

15

Chciałem się wyżalić bo Cięzko zapomnieć niestety a po za tym to nie mam szczęscia do dziewczyn wiec byłem z nią bo ją pokochałem:) a miłość slepa jest.

16

Ta dziewczyna, to po pierwsze jakiś masakryczny pustak musi być, a po drugie ty jesteś dla niej nikim.
Chłopaku co jest z tobą? 27 lat i nie widzisz, kiedy panna cię olewa, traktując jak wiejskiego głupka?
Jak najszybciej o niej zapomnij i znajdź sobie normalną dziewczynę, bo życia szkoda na takie chore jazdy.

Posty [ 16 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Życzenia dla byłej dziewczyny którą Kocham

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024