Twarda woda i wlosy - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA WŁOSÓW » Twarda woda i wlosy

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

Temat: Twarda woda i wlosy

Od kiedy przeprowadzilam sie do nowego miasta, moje wlosy wygladaja jak siano. Pomimo zrobienia sobie profesjonalnego koloru i fajnego ciecia u fryzjera, juz po dwoch dniach zamiast platynum mialam zolta slome, a wlosy sie kompletnie nie ukladaly. Poszlam i kupilam fioletowy szampon w Lushu, ktory zawsze byl swietny na zniwelowanie blacharskich tonow, ale nic to nie pomoglo.

W koncu Misiek zauwazyl, ze woda tutaj jest jakas dziwna w posmaku, wiec sprawdzilam w necie, no i okazalo sie, ze mamy super twarda wode sad Czyli, ze na glowie mam tone wapnia, ktory matowi mi wlosy i daje ohydny odcien. Po przeplukaniu czupryny woda z octem, jak mi ktos poradzil, wlosy byly nie do poznania- platynum, blyszczace, fajnie sie ukladaja.

Problem jest jednak taki, ze nie moge ich codziennie plukac w occie, bo je na amen przesusze sad Czy macie jakies inne sposoby na twarda wode?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Twarda woda i wlosy

Jak uzywasz tego octu?

Ja do plukania uzywam takiego pol na pol z woda co 2 -3 dzien i nie zauwazylam, zeby mi wlosy wysuszyl.

3

Ja uzylam 3 lyzki octu na kubek wody (oczywiscie pomnozone przez kilka, zeby wystarczylo na pozadne przeplukanie). Myje wlosy codziennie wiec troche sie boje, ze takie kwaszenie zrobi im krzywde. Mam naturalnie bardzo cienkie wlosy, a do tego sa mocno rozjasnione.

Gdzies tam w necie tez przeczytalam, ze mozna filtr do prysznica kupic. Uzywalas?

4 Ostatnio edytowany przez Iceni (2016-11-24 15:13:19)

Boisz sie, że ci 3 lyzki octu na kubek wody wlosy przwsuszy? No way!

Pisze ci, ze ja uzywam wody z octem pol na pol - czyli 3 lyzki octu na 3 lyzki wody big_smile i moje wlosy sa perfect (a tez cienkie i farbowane).

Uzyj przynajmniej 5 lyzek na kubej i jeden kubek wystarczy.
Wyplukaj wlosy normalnie woda zeby pozbyc sie szamponu, potem tylko polej powoli woda z octem zeby pokryla wlosy i poczekaj z minute.

Potem szybko jeszcze raz splucz wlosy sama woda zeby pozbyc sie octu.

Done.

Moje wlosy sa w lepszej kondycji niz poprzednio po roku uzywania octu - jak napisalam pol na pol z woda. Z pewnoscia nie sa przesuszone bo ocet tak nie dziala.

Bey... tak sobie teraz pomyslalam - a ty uzywaj moze po prostu wody dobrze przegotowanej - nawet takiej z czajnika, ale ze 3 razy podgotowanej i ostudzonej przed uzyciem

Ja filtrow nie uzywam bo u nas jest jedna z lepszych wod, to mam szczescie smile

5

Po pierwsze sprawdź, czy nie masz twardej wody lub wody z jakimiś zanieczyszczeniami. Kup na allegro najzwyklejszy tester (tylko nie paskowy bo to pic, lepiej kropelkowy) i zobacz. Ja nie miałam może tak mocnego problemu z włosami jak ze skórą, ale jak się pozbyliśmy twardej wody to wszystko się poprawiło. smile

A co do octu - faktycznie nie powinien zrobić krzywdy, ale nie codziennie! W ogole nie myje się włosów codziennie. smile

6 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2018-12-13 14:29:17)

Twarda woda to probelm wielopłaszczyznowy. Można stosowac filtry do wody pitnej, specjalne zmiękczające środki do zmywarek i pralek. Najwiękzy problem jest z instalacją grzewczą. Ostatnio na bligu fachowca nieregulaminowy link znalazłam info oz miękczaczach wody. Podobno taki kamień w instalacji grzewczej jest w stanie zwiększyć koszty ogrzewania i o 15%. Lepiej już chybaraz wydać więcej i chronić instalację przez zakamienieniem niż potem co chwila bawić się w odkamienianie i czyszczenie hmm

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA WŁOSÓW » Twarda woda i wlosy

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2021