Kłótnie i nienawiść do wszystkiego - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Kłótnie i nienawiść do wszystkiego

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

Temat: Kłótnie i nienawiść do wszystkiego

W sumie sama nie wiem od czego zacząć. Jestem na świeżo po kłótni z chłopakiem i już sama nie mam pojęcia w jaki sposób z nim rozmawiać. Tym razem poszło o telewizję i oglądanie różnych programów typu rolnik, mam talent itp. Wiem, że to jest śmieszne kłócić się w związku o takie pierdoły, szczerze mówiąc w poprzednich związkach nic takiego nie miało miejsca. Jeszcze na początku obecnego związku mój chłopak lubił oglądać ze mną od czasu do czasu tv nie tylko jakieś zabijacze czasu na tvn czy polsat, ale też coś ambitniejszego na programach przyrodniczych. Nie było to dla niego żadnym problemem. Ostatnio zmienił się do tego stopnia, że jak mi to napisał dzisiaj "całym sercem nienawidzi wszelkiej telewizji"... że woli obejrzeć coś na necie jakiś serial, film niż telewizję. Kiedy napisałam mu, że przecież poświęcenie w tygodniu tej godzinki czasu na obejrzenie dosłownie jednego programu to nie jest problem, a zrobi tym przyjemność tylko mnie bo jestem takim typem człowieka, że nie lubi samemu oglądać film, serialu, programu, lubię oglądać go z kimś bliskim. On dalej, że mam uszanować jego zdanie bo on nie ma zamiaru go zmieniać...
Wiem, że to jest śmieszne w związku kłócić się o takie rzeczy, ale uderzyło mnie bardzo to, że on nawet nie jest skłonny do jakiegokolwiek kompromisu w tak błahej sprawie, że w tym co mówił była taka nienawiść jakby mu ta telewizja coś zrobiła. Z nim na żaden poważny nawet temat nie da się zbytnio porozmawiać bo od razu narasta w nim taka agresja w tonie wypowiedzi, że odechciewa mi się kontynuować rozmowę. Oczywiście jak mu mówię, że takie zachowanie nie jest normalne to on twierdzi, że to jest normalne i kółeczko się zamyka. Ja mogę mówić, że coś co powiedział było chamskie, a on twierdzi, że nie jest chamskie i znowu kółeczko się zamyka.
Kocham go bo naprawdę czasem potrafi być bardzo dobrym człowiekiem, ale nie potrafię w żaden sposób przebić jego muru bo czasem podczas poważnych rozmów na jakieś tematy związane z codziennością, z tym co się teraz dzieje na świecie kończą się gadaniną, że nie szanuję jego zdania. Nie potrafi normalnie powiedzieć, że on to widzi inaczej czy coś w tym stylu, tylko od razu jak ma inne zdanie niż ja to zaczyna się taka agresja w głosie.

Drugą sprawą, która mi przyszła na myśl jest też to, że jak on jest u mnie to jest całkowicie innym człowiekiem, jak jedzie do siebie do domu, nagle zmienia mu się myślenie, to jest złe, tamto złe itd. Dodam, że mieszkamy od siebie jakieś ponad 300 km więc raz ja jadę do niego na 2 tygodnie, raz on do mnie. W jego domu jego mama cały czas traktuje go jak dziecko, w tym też mnie jak przyjeżdżam. jesteśmy półtora roku razem, a w ich domu nie ma mowy o tym żebyśmy spali nawet chociażby w jednym pokoju na osobnych łóżkach. Potrafi przyjść w nocy do mojego pokoju i sprawdzić czy go tam nie ma. Wiem to bo jak śpię w obcym miejscu, a tylko ktoś podejdzie do drzwi to nagle się budzę, a jak już otworzy te drzwi tak jak robi to ona to tym bardziej.
Kiedyś oglądaliśmy film, to weszła i stwierdziła, że lepiej żebyśmy sobie włączyli radio maryja, a nie takie głupoty oglądać...takich sytuacji było wiele. I za każdym razem widzę, że jak jest u mnie jest kochanym człowiekiem, szczęśliwym, jak jest tam, to nagle wszystkiego nienawidzi.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Kłótnie i nienawiść do wszystkiego

Nie dziwię się Twojemu partnerowi. Kiedy widzę, że moja mama ogląda Zdrady, Trudne sprawy albo inne badziewie, nóż mi się w kieszeni otwiera.

3

moja mama też czasem ogląda to badziewie, nie wspomnę już o klanie. ale widzę też, że wraca umordowana z pracy, a ma już prawie 60 lat i pewnie nie ma siły na nic poważniejszego podczas gotowania obiadu. a jak ogląda się durne filmiki na youtubie i czasem wytraca godziny z życia, to nie jest głupie? come on, czasem każdy z nas ma ochotę na coś odmóżdżającego. ja też nie lubię tych programów, ale dla rozrywki oglądam czasem meksykańskie telenowele w oryginale big_smile

ale do rzeczy, bo nie tu pies pogrzebany. myślę, że zwłaszcza mieszkając daleko od siebie, fajnie czasem się nawet ponudzić godzinkę przed tv. ciągle coś się dla siebie robi w związku. mój facet ma hobby, które zabiera multum czasu i często nie ma go w weekendy w domu. czasem się podenerwuję, ale on mi się stara to wynagrodzić i zrobić coś ze mną co mnie sprawia przyjemność. widzę, że się stara. i tak w kółko. związek na tym polega, że robi się rzeczy i razem i osobno i robienie takiej fety z tego powodu to przesada.

nie wiem ile masz lat, ale zastanów się czy to jest chłopak dla Ciebie. czasami tak jest, że kogoś kochamy, a ta osoba jest kompletnie nie dla nas. piszę tak dobitnie, bo napisałaś, że on jest "czasami kochany". on czasami powinien być "mniej kochany", a przez większość czasu "kochany". czasami mnie rozbraja ile dziewczyn jest w jakiś chorych związkach, z kompletnie niedobranym partnerem, sama byłam prawie 6 lat z kimś kto do mnie nie pasował. takie coś zawsze prędzej czy później się skończy fiaskiem. bo albo będziesz się bawiła w matkę teresę (ale wnioskuję, żeście już dorośli), albo będziesz próbowała go zmienić i ciągle coś Ci będzie nie pasowało, albo zmienisz się we frustratkę i stracisz całą pewność siebie. tyle.

4

Bez kitu nie masz sie chyba o co czepiać

5

Na forum obowiązuje zasada: jeden związek=1 wątek. Kontynuuj swój poprzedni watek i zapoznaj się z regulaminem forum

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Kłótnie i nienawiść do wszystkiego

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024