Na co zwrócić uwagę kupując blender? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » W KRĘGU DOMOWEGO OGNISKA » Na co zwrócić uwagę kupując blender?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 15 ]

1

Temat: Na co zwrócić uwagę kupując blender?

Mam w domu mnóstwo przeróżnych urządzeń, jednak wciąż nie mam blendera. Do tej pory korzystałam z odpowiedniej końcówki w moim wieloczynnościowym mikserze, sprawdza się dobrze, ale niestety jest to dosyć uciążliwe, dlatego postanowiłam, że pora na zmianę - czyli trzeba nabyć typowy blender wink.

Czy możecie mi polecić dobre, sprawdzone modele? Na co szczególnie powinnam zwrócić uwagę, aby w pełni cieszyć się z zakupu?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Na co zwrócić uwagę kupując blender?

Zwracaj uwagę na moc, mój (Bosch) ma  600W i nie zawiódł od dwóch lat mimo intensywnej eksploatacji. Jeśli robisz zupy kremy, lub będziesz mielić gorące rzeczy to polecam takiego z metalową końcówką. I uważam że nie ma sensu przepłacać za dodatkowe gadżety, bo chyba nikt ich nie używa (np nigdy nie użyłam nakładki do ubijania piany, ani pojemniczka do siekania)

3

Żeby miał dużą moc (dużo watów) i żeby był jakieś bardziej znanej firmy a nie "no-name", żeby w razie zepsucia uzyskać w miarę porządny serwis smile

4

http://robotkuchenny.pl/p/2013/12/robot-kuchenny-mikser-blender-braun-mq-775-750w-6-3801385396.jpg

Blender... właściwie rozgniatacz warzyw i owoców,że tak powiem. Znany już od dawna,popularność zdobył pewnie dzięki reklamom.Do końca nie wiem,ale moje zetknięcie z tym urządzeniem miałam po raz pierwszy kupując robota wraz z dodatkowymi końcówkami.
Był bardzo pomocny,ale jednak do ciast i mas są lepsze łopatki.Po raz kolejny miałam do czynienia z tym za granicą,gdzie tylko posiadano Blendera  Tam też upiekłam piernik mieszając składniki do niego tymże urządzeniem.Denerwowało mnie że owa osoba nie posiada nic po za tym, ani robota ani dodatkowych końcówek... ale ok ciasto rozmieszało się dobrze,choć  nie tak jak bym sobie tego życzyła. Obecnie  nie mając małych dzieci,które potrzebowały by papek z warzyw do jedzenia, uważam że nie jest mi potrzebny i niezbędny. smile

Pozdrawiam.

5

Jakiś czas temu sam sprawiłem sobie takie urządzenie, trochę szperałem w necie przed tym i zapadło mi w pamięć to by sprawdzić odpowiednią moc ( co jest raczej oczywiste ), podobno zdecydowanie lepsze są 'żyrafki' posiadające metalową ... rączkę? Mieszadło? Zwał jak zwał. smile No i warto też spojrzeć na to jakie ma funkcje, dodatkowe nakładki ( np: do ubijania piany - mój sprawdza się średnio ale od biedy da radę, kwestia cierpliwości i większej ilości czasu ), pojemniki ( tutaj zwłaszcza przydają się wysokie pojemniki w których można coś ubijać / miksować i tak dalej bez obawy, że ochlapiemy siebie i pół kuchni ). Zawsze też można poczytać opinię na forach lub na stronie sklepu, jak oceniają go inne osoby i jakie wady wymieniają. Ja za swojego dałem jakieś ~120-150 zł chyba. I jak na moje potrzeby sprawdza się dość dobrze.

6

Pamiętajmy,żeby go nie używać do gorących potraw,bo tępi się ciachająca część . smile

7 Ostatnio edytowany przez Bubuś (2014-01-03 08:25:16)

http://www.fotoelektro.pl/media/products/074ed02ba36a0cc77328a8f913e03a63/images/thumbnail/big_mikser-blender-braun-mr-550-buffet.jpg?updated_at=1367856286

Ja jestem posiadaczką takiego oto zestawu i jak na moje zdolności i potrzeby kulinarne jest on w zupełności wystarczający.
Nie korzystam z innego urządzenia wielofunkcyjnego.

"Brałni" robi wszystko co mu karzę - ubija pianę, miesza masy, sieka czosnek, mięso na mięso mielone, ziemniaki na placki zieminaczane, czerstwe bułki na "bułkę tartą" itp. Ma 15 stopni mocy i opcje "turbo", która naprawdę ma kopa wink Pojemniki mają antypoślizgowe dna, wszystko łatwo się myje i ogólnie jestem zadowolona wink

Co mogę mu zarzucić? Irytuje mnie, że przycisk "on" trzeba cały czas trzymać, żeby urządzenie działało, nie wiem jak ta kwestia wygląda u innych firm, ale z tego co wiem wszystkie brauny tak mają.

8

Blender już zakupiony Olinko? wink

9

Nie, jeszcze nie sad. Tak się złożyło, że w natłoku innych spraw ten temat odłożyłam na później, za to już namierzyłam całkiem niezły model Zelmera. Zgodnie z opiniami jest trwały, bardzo mocny i bezproblemowy w użytkowaniu.

10

moc jest bardzo ważna. metalowa końcówka też jest przydatna, ale póki co ja mam blender z plastikową i narazie nie narzekam. może poczytaj na ceneo, tam znajdziesz dużo opinii i przy okazji porównasz ceny? ja swój mam hiundaya, bo braun był dla mnie za drogi hmm

11

Przede wszystkim blender trzeba "pomacać" w sklepie. Sprawdzić czy nożyki się dziwnie nie wyginają czy "zamknięcie" blendera jest trwałe (to oddzielające końcowkę od silnika). Co do późniejszego użytkowania to faktycznie warto zwrócić uwagę na moc - 600 watt w zupełności wystarczy. Warto też zaopatrzyć się w sztukę, która wyposażona jest w pojemnik siekający.

12

Minęło sporo czasu od założenia tego wątku, ale że przypadkiem dziś się na niego natknęłam, to wrócę do tematu i napiszę, że ostatecznie zdecydowałam się na markę Zelmer. Blender ma piętnaście stopni prędkości, funkcję turbo, moc 700 W, metalowe nożyki i osłonkę. Sprawuje się rewelacyjnie i po tak długim czasie od zakupu z pełną świadomością mogę go polecić.
Teraz planuję zakup wersji kielichowej, w której będę mogła kruszyć lód i przygotowywać pyszne smoothie smile.

13

Temat już troszkę ma ale to pierwszy na jaki trafiłam w wyszukiwarce, nie chcę zakładać nowego...Też przymierzam się do zakupu blendera. Tym razem chcę kupić cos porzadnego o naprawde dużej mocy, mam spore oczekiwania względem sprzętu. Zastanawiam sie nad nutribullet w wersji 600 lub 900W. Czy ktoś ma jakieś doświadczenia??

14

Hej, ja mam przyjemność korzystać z nutribullet 900W na co dzień smile o 600w za dużo nie powiem bo nie używałam. Blender jest naprawde dzielny, daje rade ze wszystkim (masło orzechowe, lód, mielenie kawy). Sprzedawany w dużym zestawie, jest duży kielich, mały kielich, dodatkowe pokrywki żeby wygodnie zabrać ze sobą gotowy koktajl bez przelewania do butelek. Do zakupu skłoniła mnie głównie konstrukcja, nutri jest dość wąski i zajmuje mało miejsca na blacie.

15

Ja polecam blendygo Jest mały, poręczny, dzięki kielichowi podczas mieszania nic się nie chlapie Do umycia wystarczy wlać wodę z płynem, chwilę zamieszać i gotowe

Jeśli jednak szukasz urządzenia do profesjonalnej kuchni, dobrze jest zajrzeć sobie na stronę:
https://www.wpiekarni.pl/blendery-gastr … ej-kuchni/

Opisane jest tutaj jak wybrać odpowiednie narzędzie.

Posty [ 15 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » W KRĘGU DOMOWEGO OGNISKA » Na co zwrócić uwagę kupując blender?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024