A czym jest "normalny" seks małżeński?
"Puszczanie się"? to co w młodości nie wolno się zakochiwać, uprawiać seksu z kolegą/koleżanką, poznawać swoje ciało? Mieć przygody? To nie jest puszczanie tylko korzystanie z życia plus dbanie o własną psychikę.
Dobrym przykładem jest mój kolega również po wazektomi. Do zabiegu był cichy, zero kobiet, bał się ciąży. Po zabiegu? Całkowicie inny człowiek. W ciągu roku miał tak wiele kobiet, że ich nie policze. Teraz już nie ma kompleksów, normalnie się wysławia i co najważniejsze widać, że jest szcześliwy. A chyba lepsze to niż samoudręczenie. Kiedyś sam powiedział, że wazektomia być może uratowała mu życie.
Innym przykładem jest pewna znana mi młoda kobieta, która również ma za sobą wiele związków/kolegów/kochanków itp Nie umie być samotna, jest bardzo atrakcyjna i chciała się bawić. To coś złego? Bawiła się okres młodości, a teraz od 2 lat jest żoną i to bardzo fajne małżeństwo.
Tak więc nie każdy pozamałżeński seks to zły seks, czy tam puszczanie czy jak tam nazywacie.
A już nawet jak ktoś ma brak seksu, to co masturbacja też odpada?
Przez takie coś właśnie rośnie frustracja i niechęć do życia. Mężczyzna czy kobieta jeśli nie może zaspokoić takich potrzeb to nie jest dobre. Jeśli nie seksem to przynajmniej masturbacją, ale oczywiście to pewnie też jest złe.
Wazektomia jest świetna też dla wolnych facetów. Taki facet może spokojnie randkować i bawić się. Bez obaw, że zostanie złapany na dziecko/dzieci.
Wiele osób mało wie o wazektomii dlatego tyle mitów.
Np po wazektomii spokojnie można mieć dzieci, jest kilka opcji. Np pobranie plemników z jąder, zamrożenie materiału, czy w skrajnym przypadku rewazektomia. Wiele ludzi myśli, że to nie możliwe.
To samo z wytryskiem. Spotkałem się z opiniami facetów, że wszystko ok z takim zabiegiem, ale wytrysk na twarz/piersi/pupę/do buzi jest zbyt fajny aby z tego rezygnować. Większość facetów myśli, że po zabiegu nie ma wytrysku, a oczywiście jest ale bez plemników.
Jednak nie można wykluczać powyższego podejścia. Jeśli para chce żyć w taki sposób, bez antykoncepcji, to ich prawo i jest to w porządku. Jednak jeśli jakaś kobieta/facet chcą się bawić i mieć wielu, lub jakieś małżeństwo chce mieć seks z innymi metodami antykoncepcji takimi jak wazektomia to też jest w porządku.
Więc każde rozwiązanie jest ok, tyle że dla każdego coś innego.