Symbi dzieki za słowa otuchy
Czekam na zimę z utęsknieniem , ja bardzo lubie tę porę roku
5,981 2016-11-02 21:52:15
5,982 2016-11-02 21:55:46
To ja dorzucę jeszcze jeden kawałek, który bardzo lubię
5,983 2016-11-02 21:56:54
Ja w każdym razie nie zamykam się na związek. Po rozwodzie. To podkreślam z pełną stanowczością. Że to tak się wszystko ciągnie w tych sądach ...
Niestety jeśli nie ma ugody to sprawa potrafi sie sporo ciągnąć wiem z własnego soświadczenia . Ja sie nie zamykam na związeklecz muszę poczuć że kobieci zależy na kontynuacji relacj i jak tego nie ma odpuszczam i tyle
5,984 2016-11-02 22:02:51
Coś Wam powiem.
Pięknie dzisiaj gracie. ![]()
5,985 2016-11-02 22:11:45 Ostatnio edytowany przez I_see_beyond 7176 (2016-11-02 22:12:40)
Astral, otóż to. Ogarnę te tematy sądowe jak i wszystkie pozostałe... Ugody, jak i u Ciebie, nie było. OK, to ostatecznie będzie ... po mojemu. ![]()
Ja się z Tobą zgodzę - nic na siłę, to się czuje.
A ja Wam powiem, że mnie dziś bardzo pozytywnie zaskoczył kolega mojego jeszcze męża, z którym znają się ze szkoły. Jest pewna zaleta tego, że wszyscy wszystko wiedzą tutaj, gdzie mieszkam. Miałam dziś kolejną awarię w domu. Nie znam się na tym. Tym razem hydraulika.
Niewierny sam go do mnie przysłał. Pogadaliśmy, pośmialiśmy się (znamy się już trochę) - zaoferował w każdej chwili pomoc wiedząc, że tu gdzie mieszkam nie mam nikogo bliskiego. Bez żadnych podtekstów, naprawdę. Sama często taką pomoc komuś oferuję. To się zdarza. Naprawdę.
Gość jest spoko, ma żonę i syna i naprawdę poukładane w głowie. Ja się skupiam na takich ludziach jak On. Przywracają mi wiarę w człowieka.
5,986 2016-11-02 22:12:14
To ja napiszę coś pozytywnego z perspektywy czasu ![]()
Mimo braku ugody przy zastosowaniu różnych wariantów winy przez pana w sumie to na 2 rozprawie sędzia orzekł winę pana. Pół roku i było po. Nie ciągnęło mi się to niepotrzebnie.
I tu pojawia się mój Anioł Stróż który zawsze stawia mnie w odpowiednim miejscu i czasie
I jak Mag bez marazmu ?
5,987 2016-11-02 22:15:01
I jak Mag bez marazmu ?
Lżej. I oświadczam, że dziś mam wieczór optymistyczno-relaksacyjny po ciężkim dniu. Proszę Wszystkich uprzejmie wziąć to pod uwagę. ![]()
Ja się w takim razie pomodlę do mojego Anioła Stróża. To zdecydowanie za długo trwa.
5,988 2016-11-02 22:19:28
Może pożyczyć Ci mojego? Gościu jest niesamowity. Na poważnie
dzięki niemu mam na czym siedzieć i co na tylek włożyć ![]()
5,989 2016-11-02 22:22:46 Ostatnio edytowany przez AiR7 (2016-11-02 22:37:07)
Witajcie
![]()
Ja też zajrzałem na siedemwiatrów. Dużo mądrych myśli ale... muszę poczytać dokładniej.Czytając niektóre z ostatnich wpisów szanownych koleżanek mam taką wątpliwości - czy w tym dążeniu do samowystarczalności i tworzeniu sobie szczęśliwego świata bez mężczyzny, nie zapędzacie się gdzieś w rejony klimatów z Sexmisji? Ja wiem, Kopernik była kobietą, ale że Skłodowska też?
![]()
A z Panią Bukałą się nie zgadzam. Wszelkie uogólnienia i powtarzanie stereotypów są niestety niesprawiedliwe. Dla mnie kobieta (żona/partnerka) to nie jest połączenie pralni, McDonald'sa i agencji towarzyskiej i nie chciałbym być również traktowany jak połączenie hydraulika z tragażem i żigolakiem.
W końcu faceci (a przynajmniej znaczna ich część) też posiadają wrażliwość i emocjonalnoś, może nieco inną niż kobiety, co nie znaczy, że mniejszą i gorszą.
A jak piszemy o Was wiersze i śpiewamy piosenki o miłości (no, może nie ja konkretnie) to wcale nie po to, żeby dostać michę na obiad a wieczorem ściągnąć wam majtki.A tak w ogóle, to i tak Was lubię.
Ja muszę powiedzieć, że ona mi też nie leży, ale filmik w tym czasie kiedy byłam w emocjonalnym dołku poprawił mi nastrój
Zresztą poniżej napisałam, że ja tak bez mężczyzny w ogóle to bym nie chciała
Teraz chcę się nauczyć życia w szczęściu sama ze sobą, ale wiem też bardzo dobrze, że za jakiś czas chcę u mojego boku mężczyzny
już nie chłopca - ( patrzcie wyżej - moja sypialnia
)
5,990 2016-11-02 22:32:36
AiR, jak minął Ci dzień? Jakieś pozytywne rzeczy, których można się uchwycić w tym ogólnopolskim i ogólnoforumowym marazmie?
Eh, nie najgorzej... dziś już oficjalnie wrzuciłyśmy na stronę informację o zajęciach jogi dla dzieci, więc klamka zapadła
Czasu mi brak powoli na wszystko... mam mnóstwo książek do przeczytania, każda zaczęta, muszę przygotować się do sobotnich zajęć i chciałabym obejrzeć kilka filmów
Dziś zaplanowałam ten :
http://www.filmweb.pl/film/Belgica-2016-709510
ale pewnie wcześniej po prostu zasnę
Przepiękna piosenka dla Was ![]()
5,991 2016-11-02 22:40:46
Symbi ten teledysk do tej piosenki ach....
5,992 2016-11-02 22:52:23
Air to gratuluję super ![]()
5,993 2016-11-02 22:56:15
Powiem dobranoc
babcia czeka na kolejne badania na pewno nie jest to udar uff dzisiaj jej już nie wypiszą to ja wracam do domu bo marzę o czymś miękkim pod tylek.
5,994 2016-11-02 23:18:38
Bardzo dziękujemy!
The book of Love Petera Gabriela też jest taka ... kojąca. ![]()
Przeczytałam sobie właśnie opis "Belgiki", który podałaś. Wygląda ciekawie. Ja też mam ten dylemat, kiedy oglądać filmy. Najszybciej to w kinie w chwili obecnej. Skrzykujesz ludzi i ... odwrotu nie ma.
Odkąd jestem na forum mam chyba kilkanaście polecanych filmów przez net-Przyjaciół. Niestety, jeśli nie obejrzę od razu - potem szansa na znalezienie czasu na obejrzenie w internecie - marna.
Mam zamiar obejrzeć Dziewczynę z pociągu w najbliższym czasie. Książki nie czytałam, miałam ją kupić w wakacje, ale odłożyłam ją wtedy na półkę i ... skończyło się na tym, że idę do kina obejrzeć film.
Opinie o tym filmie są różne, ma raczej średnie opinie, ale ja lubię generalnie ... kina. To jest świetna okazja do "wyjścia do ludzi", relaksu ... Znajomi często korzystają z moich zaproszeń. Wszyscy tacy spragnieni kultury.
Ja jako taka pół-singielka-jeszcze-przed-rozwodem stałam się nie zamierzoną animatorką życia kulturalnego znajomych w związkach, po rozwodach i typu "single". Wychodzimy czasem wspólnie - taki mix życiorysów.
Jeśli chodzi o jakość filmu, po to się chodzi do kina, żeby samodzielnie sobie wyrobić opinię o filmie. Przecież nie zawsze ogląda się arcydzieła, a te się docenia tym bardziej po obejrzeniu jakiegoś średniej klasy filmu.
To wieczór skończył się bardzo miło. Co mnie cieszy. Idę spokojna spać.
Uprzejmie proszę o równie miłą pobudkę jutro rano. Muszę wcześnie wstać. Proszę o zastrzyk optymizmu od rana.
Zresztą mam objawy syndromu odstawiennego od forum, to proszę się nade mną ulitować. ![]()
Może być ... muzyka. Takie granie na wstawanie.
Dobrej i spokojnej nocy.
Ja zajrzę jeszcze do Marianny. ![]()
5,995 2016-11-02 23:27:27
Dobrej nocy Mag ![]()
Odnośnie "Dziewczyny z pociągu" czytałam i widziałam. Film nie mnie nie zachwycił. Książka o niebo lepsza
Jednak tak jak powiedziałaś, trzeba obejrzeć samemu, żeby wyrobić sobie zdanie . Już Cię nie zagaduję ![]()
Miejmy nadzieje, że jutro Mysti poda nam dobrą, mocną i gorącą kawę ![]()
5,996 2016-11-03 00:47:28
Czółko ekipa ![]()
Jak tylko na chwilkę, coś na śmiesznego ![]()
5,997 2016-11-03 07:34:53
Miejmy nadzieje, że jutro Mysti poda nam dobrą, mocną i gorącą kawę
Dzień dobry.

5,998 2016-11-03 07:43:00
Cześć Krych! Okazuje się, że pewne rzeczy to ogromne wyzwania. Ja dziś idę do hydraulicznego... W torebce giwery nie mam, może tak drastycznie to nie będzie. ![]()
Mysti, dziękuję za kawę i Twoją obecność tutaj. To jest najlepsza kawa, jaką pijam, gdyż zawsze podana Z UŚMIECHEM! ![]()
Ustanawiam dzisiejszy dzień DNIEM BEZ MARAZMU.
Limit przewidziany na ten temat już się wyczerpał.
Miłego dnia wszystkim życzę! ![]()
5,999 2016-11-03 08:15:44
uwaga dziewczyny! czy już możecie z tego się śmiać ?
6,000 2016-11-03 08:23:28
uwaga dziewczyny! czy już możecie z tego się śmiać ?
Ha ha
Ja się smiałam słuchając tej fajnej piosenki i szykując się do pracy!
Dzięki Piotr! ![]()
Posłuchajcie jej, tekst jest naprawdę dobry.
Samo życie. ![]()
6,001 2016-11-03 09:01:58
Witam
Andrusa lubie w każdej postaci.
Mnie dziś rozbudziła w drodze do pracy ta piosenka
6,002 2016-11-03 09:06:11
A przypomniało mi sie o tej
i jeszcze o o tej z czasów wczesnej młodości
Pozdrawiam znad świeżo zaparzonej kawusi ![]()
6,003 2016-11-03 09:10:55 Ostatnio edytowany przez Symbi (2016-11-03 09:12:39)
A przy tej piosence jeszcze chodziłam do średniej szkoły, to mi sie na wspomnienia zebrało o poranku cha cha cha ![]()
A teraz zabieram sie do pracy, będe zaglądać.
6,004 2016-11-03 10:03:36 Ostatnio edytowany przez AiR7 (2016-11-03 10:06:11)
Dzień dobry ![]()
Dziękuję za pyszną kawę
Własnie ją popijam i jem śniadanie
Puszczę Wam coś, bo ta piosenka od rana mi w uszach gra
Zawsze mi się ten rudzielec podobał ![]()
Jadąc do pracy , tupałam nogami bo nie mogłam się już doczekać żeby to zrobić i się z Wami przywitać ![]()
Mag, jak to się nazywało ? czego to objaw ? ... ![]()
Eeee, nieważne ![]()
6,005 2016-11-03 10:04:37
Posłucham Was w domu, bo w pracy nie mogę ![]()
Miłego dnia!
6,006 2016-11-03 10:05:29 Ostatnio edytowany przez Facet_z_wąsem (2016-11-03 10:24:59)
Witajcie ![]()
Przyłączam się z druga już kawą.
Piosenka o misiu zaje...sta ![]()
mawa ostatnio przypomniała nam świetny kawałek Heya, to może ja coś takiego zapodam. ![]()
6,007 2016-11-03 10:33:58
Dzień dobry
Dziękuję za pyszną kawę
Własnie ją popijam i jem śniadanie
![]()
Puszczę Wam coś, bo ta piosenka od rana mi w uszach graZawsze mi się ten rudzielec podobał
Lubię tą piosenkę.
Coś Wam opowiem.
Kiedyś, jak byłam w Monachium wybrałam się pewnego ranka do centrum.
Na Marienplatz była (pewnie jest nadal) fajna kawiarnia z pyszną kawą i dobrymi śniadaniami. Już chyba wiecie,że ja słynne miejsca po kawie kojarzę
![]()
No i... Wzięłam tą pyszną kawę z dobrym śniadaniem w rękę, przespacerowałam się kawałek. Siadłam na ławce pod...sklepem Tiffany'ego
I miałam swoje breakfast at tiffany's ![]()
6,008 2016-11-03 10:40:43
Dziękuję za dobre rady tylko że ja nie chcę już przez to przechodzić brrrr nie nie jeszcze mi się tam coś małego wydłubie ale to już mikrookruszki. Chcę o tym zapomnieć. Chcę być szczęśliwa cieszyć się małymi rzeczami a z czasem i dużymi poznawać nowych ludzi dawać innym radość itp ja naprawdę jestem pogodną osobą i uśmiechniętą (zdanie przyjaciółki) tylko ten ostatni rok był taki inny. A przecież w ogóle napisałam na początku odnośnie wpisu Syzyfa że mi się wydawało że ja po zdradzie pracowałam i staralam się iść do przodu z rozwijaniem na lepsze naszego związku a że on był ciągle taki biedny że zdradzał a taki bałagan z tego wyszedl.
Kaja, ja tylko tego co podkreśliłem chciałem się odnieść.
To co robisz jest naturalnym mechanizmem obronnym. Widocznie teraz tego potrzebujesz.
Skąd ta data jednego roku jeśli chodzi o żałobę? Dlaczego nie mniej i dlaczego nie więcej?
Nie zapominaj, że to, co śmierdzi nawet jak mocno przykryjesz prędzej czy później da o sobie znać.
Z tego co wyczytałem najbardziej obawiasz się samej siebie. Można na tej podstawie wnioskować, choć niekoniecznie jest to prawda, że nie ufasz sobie. A jak myślisz, czy można zaufać innym jeśli nie ufa się sobie?
6,009 2016-11-03 10:47:43
Lubię tą piosenkę.
Coś Wam opowiem.
Kiedyś, jak byłam w Monachium wybrałam się pewnego ranka do centrum.
Na Marienplatz była (pewnie jest nadal) fajna kawiarnia z pyszną kawą i dobrymi śniadaniami. Już chyba wiecie,że ja słynne miejsca po kawie kojarzę![]()
No i... Wzięłam tą pyszną kawę z dobrym śniadaniem w rękę, przespacerowałam się kawałek. Siadłam na ławce pod...sklepem Tiffany'ego
![]()
I miałam swoje breakfast at tiffany's
Cieszę się, że Ci ją przypomniałam
Ja też ją lubię i po niej marzyła mi się podróż do New York ![]()
6,010 2016-11-03 10:50:14
AiR, pada. Ale ja lubię deszcz.
Mam sypialnię na poddaszu. Taki deszcz wspaniale ... ułatwia zasypianie.
Ta piosenka HEJ też mi się podoba. mawa, super, że ją wstawiłaś.
BTW, mawa, ja w ubiegłym roku też zapisałam się na francuski. Wspaniałe doświadczenie.
Na jakim poziomie zaawansowania jesteś?
Na poziomie przedstawiania się, I koniugacji i liczenia do 100
Uczę się od połowy września, niezbyt intensywnie, ale mam motywację - córka już dochodzi do poziomu B1, syn zaczął ze mną, a ma talent do języków. No ale - skoro gdzieś tu padło pytanie, czego nam zazdroszczą - ma go po mnie
To nie jest mój pierwszy ani drugi język obcy. Co prawda widzę, że nie uczę się już tak jak kiedyś (wystarczyło popatrzeć na listę słówek...), ale mam w planach wyjazd do Francji i gadanie z "tubylcami", więc liczę na to, ze za rok będę już znacznie wyżej, jeśli chodzi o poziom zaawansowania.
Nosowska napisała wiele piosenek o mnie, czekam na każdą ich płytę. W grudniu jest u nas koncert i myślę, czy by sobie i córce nie zrobić prezentu. Tylko że ja ciągle robię sobie prezenty... To jest oczywiście rodzaj pocieszenia, nigdy sobie tyle nie kupowalam, a teraz co chwilę coś - jakiś rozbuchany i obcy mi konsumpcjonizm.
6,011 2016-11-03 10:52:31 Ostatnio edytowany przez Symbi (2016-11-03 10:53:53)
Syzyf, zgadzam sie z Twoja wypowiedzią.
Jakkolwiek miało być dzisiaj bez marazmu, ale... Nasunęła mi sie własnie mysl. Padło tutaj stwierdzenie, że ran nie należy rozdrapywać. A ja się tak później jeszcze zastanawiałam nad tymi słowami i przypomniał mi się film "Znachor". Była tam postać młodego chłopaka, który wpadł w głęboką depresję po tym, jak po wypadku źle zrosły mu się nogi i nie mógł chodzić. Tytułowy znachor na powrót złamał źle złożone kości i ustawił je prawidłowo, chłopak wyzdrowiał i nawet mógł wyczyniać hołubce w tańcu. Tak więc uważam, że czasem warto zastanowić się nad przeszłością, żeby z niej wyciągnąć wnioski na teraźniejszość.
Kaja, mam nadzieje, że z babcia będzie wszystko OK, niech sobie jeszcze ta mądra osóbka pożyje długo i w dobrym zdrowiu.
6,012 2016-11-03 10:55:09
a teraz co chwilę coś - jakiś rozbuchany i obcy mi konsumpcjonizm.
przybij piątkę ![]()
Nosowską uwielbiam.
6,013 2016-11-03 12:08:37
mawa napisał/a:a teraz co chwilę coś - jakiś rozbuchany i obcy mi konsumpcjonizm.
przybij piątkę
Nosowską uwielbiam.
Przybijam i czuję się rozgrzeszona
Mój mąż nie kupował mi prezentów albo czynił to bardzo rzadko. Niech będzie, że teraz sobie to wynagradzam ![]()
6,014 2016-11-03 12:17:21
Dzień doberek ![]()
Jak miło Was czytać ![]()
Cofnęłam się w czasie i zapodaję taką starą nutkę, ktoś jeszcze pamięta ???;)
Ps Symbi, kazdy człowiek jest inny , jeden drąży i wałkuje temat, inny zaś ucina i zamyka drzwi za sobą...
Ja jestem z tych drugich ![]()
Kaju, duzo zdrówka dla babci życzę ![]()
Miłego dnia !!!!
6,015 2016-11-03 12:34:03
Cofnęłam się w czasie i zapodaję taką starą nutkę, ktoś jeszcze pamięta ???;)
Uwielbiam. Wstawiałam tez to kilka razy ![]()
6,016 2016-11-03 12:43:55 Ostatnio edytowany przez AiR7 (2016-11-03 12:45:44)
AiR7 napisał/a:mawa napisał/a:a teraz co chwilę coś - jakiś rozbuchany i obcy mi konsumpcjonizm.
przybij piątkę
Nosowską uwielbiam.
Przybijam i czuję się rozgrzeszona
![]()
Mój mąż nie kupował mi prezentów albo czynił to bardzo rzadko. Niech będzie, że teraz sobie to wynagradzam
To nie jest rozbuchany konsumpcjonizm
Do niego mi też daleko i całe szczęście... Dbasz o siebie, o swoją duszę
Przecież muzyka tak nam wiele daje
Rozwijamy się dzięki niej... Dlatego też u mnie w domu grają skrzypce i pianino ![]()
Widzę, że na wątku muzycznie ze sobą współgramy
Ja jeszcze o filmach rozwinęłabym temat.
6,017 2016-11-03 13:22:42
Alika
OK, ja Ciebie akceptuję. Ale czasem przydałoby się więcej tolerancji dla zachowań innych, w końcu każdy z nas jest indywidualnością.
Kate Bush - lubie kilka z jej piosenek.
Mawa, super, ja też lubię się porozpieszczac, choć niektóre prezenty ode mnie dla mnie mają po prostu wymiar emocjonalny lub symboliczny iz reguły nie są drogocenne. Warto się traktować dobrze ![]()
Poza tym padał u nas dzisiaj przez momencik pierwszy śnieg.
No i w przelocie o rozwodzie na wesoło co myślą dzieci
6,018 2016-11-03 14:18:13
Ale dziś miałem sporo wartościowych komentarzy na swoim blogu. Po wpisie o etapach w związku.
Pomijając fakt, że mam zatarczkę ze "zdradzaczem". ![]()
Nawet pewna terapeutka włączyła się w dyskusję.
Jak dla mnie bomba !
6,019 2016-11-03 14:33:36
Syzyf cieszę się, wiem co to za rodzaj radości ![]()
6,020 2016-11-03 14:51:35
Wyszło na to ,że to ja z całego tutejszego grona jestem ta zła ![]()
Trudno i z tym też się pogodzę
![]()
6,021 2016-11-03 15:02:33
Wyszło na to ,że to ja z całego tutejszego grona jestem ta zła
Trudno i z tym też się pogodzę![]()
Alika, co Ci wyszło? Gdzie? Rany boskie... ![]()
6,022 2016-11-03 16:06:34
Wyszło na to ,że to ja z całego tutejszego grona jestem ta zła
Trudno i z tym też się pogodzę![]()
Alika, nikt tu nie jest zły
co Ci przyszło do głowy ?
Wyraziłaś swoją opinię, na pewno tym chciałaś pomóc a nie zaszkodzić. Przecież po to tu jesteśmy.
Ja tam, chłonę wszystko co mówicie i wyciągam wnioski dla siebie ![]()
Na popołudnie pioseneczka
Kto ich lubi?
6,023 2016-11-03 16:20:49
Jak miło tutaj zajrzeć do Was.
Muszę Wam coś powiedzieć - jestem dziś dumna z siebie, bo nie pisałam na forum w godzinach pracy.
Było ciężko, ale dałam radę.
Słucham sobie teraz wstawionej przez Was muzyki - ogarnął mnie błogi spokój ... W takiej netkafejce z taką muzyką w tle to ja się mogę relaksować po pracy.
Jadąc do pracy , tupałam nogami bo nie mogłam się już doczekać żeby to zrobić i się z Wami przywitać
Mag, jak to się nazywało ? czego to objaw ? ...
AiR, moim zdaniem ... zakochałaś się w "Moim cudownym życiu". ![]()
He he Alika, jesteś kochana, wiesz o tym.
Ja mam podobnie - wyrażam po prostu swoje zdanie. Każdy ma do tego prawo. Też udzielam wsparcia, dopóki mogę.
Na odbiór przez innych nie mam wpływu - przećwiczyłam to ostatnio w dziale ZDRADA. Tam emocje czytających bardzo zniekształcają przekaz. A ile projekcji ... he he Bywa. Zastanawiam się czy jeszcze coś tam wyprostować - pewne przekłamanie, ale ... chyba mi się nie chce. Nie dziś. Uczę się sztuki odpuszczania głupot na tym forum. I wolę ten czas poświęcić Wam.
AiR, bardzo mi się podoba Twoja postawa - dlatego Twój proces rekonwalescencji przebiegnie pomyślnie i w miarę szybko, bo masz bardzo zdrowe podejście do wielu rzeczy. To mi się podoba. Zaufaj mi, widzę to. I see it. ![]()
Dzień bez marazmu w temacie jest piękny. Takie pozytywne wibracje stąd płyną ... A niech słyszą w tych wszystkich smutnych działach, jak tu się gra!
6,024 2016-11-03 16:24:40
Kto ich lubi?
AiR
szczególnie Gospel no i oczywiście Powstanie Warszawskie, ale pozostałe też.
A takie coś znasz? Ech... ta młodość ![]()
6,025 2016-11-03 16:31:30 Ostatnio edytowany przez Facet_z_wąsem (2016-11-03 16:36:01)
I jeszcze coś takiego ładnego i starego mi się przypomnialo:
...
Wybrać to co dobre, z mądrych starych ksiąg
Uszanować swoją godność, doceniając ją
A gdy wreszcie uda się, własne zło pokonać
Żeby zawsze mieć przy sobie, czyjeś ramiona.
...
Mag, czy wystarczająco optymistyczny przekaz? ![]()
6,026 2016-11-03 17:01:14
...
Mag, czy wystarczająco optymistyczny przekaz?
Oczywiście! ![]()
6,027 2016-11-03 17:16:03
Air, Mag , a co tam ja czasem lubię być taką ,,czarną owcą "
![]()
Chris, poproszę na drugi raz ,wstawiać tak, zebym i ja sobie pośpiwałaaaa troszkę
![]()
bo mam komunikat - nie jest dostępne w twoim kraju
![]()
musiałam pogrzebać na youtube
![]()
6,028 2016-11-03 17:19:34 Ostatnio edytowany przez AiR7 (2016-11-03 17:20:52)
Buzu Sqaut, jasne znam i lubię : ) Marian mi gdzieś umknął ![]()
Ile tu propozycji koncertowych ! ![]()
Wrócę tu dziś jeszcze
Muszę zadbać o real i te dwie moje śliczne ![]()
6,029 2016-11-03 17:20:18
Chris, poproszę na drugi raz ,wstawiać tak, zebym i ja sobie pośpiwałaaaa troszkę
![]()
Alika, hmmm ![]()
Ty sprytna dziewczyna jesteś to i tak sobie poradzisz ![]()
6,030 2016-11-03 17:27:17
alika40+ napisał/a:Chris, poproszę na drugi raz ,wstawiać tak, zebym i ja sobie pośpiwałaaaa troszkę
![]()
Alika, hmmm
Ty sprytna dziewczyna jesteś to i tak sobie poradzisz
Eeeetammm sprytna
![]()
Ps.zmykam do obowiązków,warcabowo czeka ![]()
6,031 2016-11-03 18:00:46
Potrzebowałam takiego klimatu luzu, dobrej muzyki, humoru ... Odpowiada mi wpadanie to tej kafejki po godzinach pracy na chill out.
Dziś wstawię Wam mój ulubiony z serii pomysłów - nr 17:
Przestać narzekać i mieć żal do siebie. Życie nie bez powodu zsyła przeszkody – wyznaczają nam ścieżkę. Możemy nie widzieć bądź nie rozumieć chwili, w której to się dzieje i to może być trudne. Jednak spójrz na trudności, które Cię spotykały w przeszłości. Zobaczysz, jak często prowadziły Cię do lepszej osoby, miejsca, stanu umysłu czy sytuacji. Uśmiechnij się więc! Niech każdy wie, że dziś jesteś silniejszy niż wczoraj. A będziesz.
Dlaczego ulubiony?
Bo w nim zawiera się kwintesencja mojego życia.
Wątek czasami pędzi, ma swoje tempo, bo to forum - tak to działa.
Jednak pod moim ulubionym "pomysłem" zatrzymajcie się na chwilkę, proszę. I odpowiedzcie sami sobie - czyż tak nie jest?... ![]()
6,032 2016-11-03 18:09:55
To ja Wam zostawię jeszcze jedną piosenkę (piękne video) i lecę się dokształcać
Dzisiaj hydrostatyka ![]()
6,033 2016-11-03 18:23:46
O rany ,mi się aż gorąco zrobiło od tej dzisiejszej, naszej muzyki ![]()
Ja zostawiam jeszcze dwa przepiękne polskie, kobiece głosy
6,034 2016-11-03 18:25:17
To ja Wam zostawię jeszcze jedną piosenkę (piękne video) i lecę się dokształcać
Dzisiaj hydrostatyka
video nie widziałam a utwór znam ![]()
6,035 2016-11-03 19:19:48
Muszę Wam coś powiedzieć - jestem dziś dumna z siebie, bo nie pisałam na forum w godzinach pracy.
Było ciężko, ale dałam radę.
Zauważyłam
Też jestem z Ciebie dumna
6,036 2016-11-03 19:30:52 Ostatnio edytowany przez I_see_beyond 7176 (2016-11-03 19:35:07)
Dziękuję, AiR.
I ... pożegnałam się z działem ZDRADA. Wtajemniczeni wiedzą jak ...
Wolę być tu, naprawdę. Mentalnie i wirtualnie.
Muszę Wam powiedzieć, że po dzisiejszym DNIU BEZ MARAZMU na wątku "Moje cudowne życie ..." moja prywatna PLAYLISTA powiększyła się o kilka utworów dobrze znanych, choć nieco zapomnianych, jak i nowych ...
Jest na forum dział KULTURA, ale ... słabiutki taki w porównaniu z tym, co my tu mamy. Tu jest HD.
Po prostu.
EDIT

6,037 2016-11-03 20:09:40
Ach wspomnienie z tą muzyką mam takie - miałem chyba z 16 lat i pracowałem u kuzyna na gospodastwie a przyjechała tam z 5-7 lat starsza ich krewna. Ładna. Z powodu jakiegoś remontu nie mieli drzwi w łazience i niechcący wpadłem do niej jak ona sie kąpała i pierwszy raz na zywo zobaczyłem nagą kobietę. Zatkało mnie kompletnie więc wycofałem sie jak niepyszny i zaraz potem zakochałem sie bez pamięci. Cierpiałem puszczając sobie ciągle od nowa tą "Anię" wiedząc że nic z tego nie może być bo zdecydowanie za duża róznica wieku - kompletny brak zainteresowania z jej strony. Miłość ta była chyba najkrótsza w moim życiu - pewnie dlatego że nigdy już jej nie zobaczyłem. A miłe wspomnienie zostało ![]()
6,038 2016-11-03 20:22:29
Miło mi, że już drugi utwór, który tu zamieściłam wiąże się Wam z jakimiś wspomnieniami ![]()
6,039 2016-11-03 20:39:21
Piotrze, ja widzę, że podejmowane przez Ciebie zajęcia przynosiły nie tylko profity finansowe, ale i wiele pięknych przygód.
Ja pamiętam tę historię z dziewczyną otwierającą Ci drzwi o poranku ...
Naprawdę, gorąco dopinguję wszystkich młodych ludzi do podejmowania pracy w młodym wieku! Argumenty za już kiedyś przedstawiłam.
AiR, dobre wspomnienia pozwalają nam zachować pogodę ducha.
Powiem tym, którzy jeszcze czasowo są za mną, coś ku pokrzepieniu serca.
Na początku dobre wspomnienia związane z moim mężem były dla mnie źródłem bólu. Oglądałam np. wspólne zdjęcia, na których byliśmy tacy szczęśliwi. Zadawałam sobie pytanie: "No jak to się mogło stać? MY? ... " Potem patrzyłam na te same zdjęcia z coraz mniejszymi emocjami. Dziś? Uśmiecham się do tych wspomnień wiedząc, że stanowią piękną część mojego życia. Jednak swoje trzeba odczekać, aby tak się stało.

6,040 2016-11-03 20:44:23
I ktoś wcześniej wpadł na to samo co ja odnośnie wspomnień. Proszę:

Ja moich wspomnień nikomu nie oddam. One są ... moje. No i takie piękne. ![]()
6,041 2016-11-03 20:50:43
AiR, dobre wspomnienia pozwalają nam zachować pogodę ducha.
Powiem tym, którzy jeszcze czasowo są za mną, coś ku pokrzepieniu serca.
Na początku dobre wspomnienia związane z moim mężem były dla mnie źródłem bólu. Oglądałam np. wspólne zdjęcia, na których byliśmy tacy szczęśliwi. Zadawałam sobie pytanie: "No jak to się mogło stać? MY? ... " Potem patrzyłam na te same zdjęcia z coraz mniejszymi emocjami. Dziś? Uśmiecham się do tych wspomnień wiedząc, że stanowią piękną część mojego życia. Jednak swoje trzeba odczekać, aby tak się stało.
Dobrze wiem o czym mówisz, wspomnienia są potrzebne, ale nie zatapiajmy się w nich, spoglądajmy na nie z uśmiechem i wracajmy do tego co jest teraz, właśnie w tym momencie ![]()
Ja, pewnie w tej sytuacji dla mnie lepiej, nie mam wielu zdjęć papierowych. Pewnie oglądając je teraz jeszcze czułabym ból. Jest ich mnóstwo w komputerze mojego bm. teraz jest zepsuty a z dyskami jest jakiś problem. Więc, kiedyś je odzyskam
jak już emocje opadną...
6,042 2016-11-03 20:55:43
U mnie z każdą praktycznie piosenką związane są jakieś wspomnienia. Mimo, ze dużo muzyki słucham, w różnych sytuacjach, jednak wspomnienia te są nierozerwalne.
Podobnie mam z zapachami, też mi się bardzo kojarzą.
Zdjęcia...? Mimo wszystko lubię oglądać (mam na myśli te z exem). Najczęściej uwiecznione są miłe chwile, więc staram się je równie miło oglądać.
6,043 2016-11-03 20:56:31 Ostatnio edytowany przez I_see_beyond 7176 (2016-11-03 21:01:00)
Nawet komputer b.m. sprzyja Twojej rekonwalescencji, AIR. ![]()
A mnie dziś słabo chodzi Internet. ![]()
EDIT
Tak, mnie muzyka też się kojarzy z określonymi osobami. Jednak z tym też się już uporałam.
Na początku, kiedy nasz temat startował, zadedykowano mi tu 2 piosenki, które wywoływały kiedyś we mnie wspomnienia małża. We wczesnej fazie porozstaniowej oznaczało to jedno - potok łez.
Dziś - nie wywołują emocji. A ja doceniam intencję wysyłającego te piosenki.
Bo są naprawdę bardzo miłe dla ucha.
6,044 2016-11-03 21:14:59
Dobrze, to skoro już tak o wspomnieniach, to ja Wam podeślę film
Mój ukochany z wczesnej mojej młodości
Mój i mojej bardzo bliskiej mi osoby ![]()
Z czasów kiedy to nosiłam glany, paliłam papierosy, jeździłam stopem za granicę i byłam zbuntowana ![]()
Widziałam go ze dwadzieścia razy, mam z nim związane cudowne wspomnienia.
Może ktoś podziela mój entuzjazm ? ![]()
6,045 2016-11-03 22:22:45
Niesamowite, ile "moich piosenek" dziś w kafejce... Prawie każdą znam i lubię i - jak już pisałam i nie tylko ja - prawie z każdą łączą się jakieś wspomnienia, przeżycia. Chciałabym dwie dorzucić. Ktoś (Symbi? przepraszam, jeśli pomyliłam) wspomniał o Kate Bush, a także moja wielka miłość, praktycznie całość - zastanawiam się, co by pasowało na wieczór, może niekoniecznie najbardziej popularnego. Może to (genialny teledysk!):
A skoro Kowalski, Hey i Kult, to ja Was przepraszam, ale mój pierwszy ulubiony rockowy zespół też musi być. Maanam z najlepszego okresu: