Dziś zaproponuję również jedną z moich ukochanych piosenek.
Kiedy patrzę na twarz Sinead myślę sobie, że człowiek jest jak dzieło sztuki.
Przyjemnej soboty. ![]()
Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!
Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » moje cudowne życie po rozwodzie
Strony Poprzednia 1 … 180 181 182 183 184 … 232 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Dziś zaproponuję również jedną z moich ukochanych piosenek.
Kiedy patrzę na twarz Sinead myślę sobie, że człowiek jest jak dzieło sztuki.
Przyjemnej soboty. ![]()
Lilko, pięknie zaśpiewana. Kiedyś uwielbiałam tańczyć przytulanki do tej piosenki.
Ale tekst - to tak jakby z pierwszej fazy po porzuceniu, kiedy człowiek jeszcze się nie otrząsnął z emocji przywiązania ![]()
Tym niemniej dobrze się tego słucha.
Właśnie słoneczko u mnie wyjrzało, aż się niebo zaniebieściło. Czy tylko w moich okolicach niebo jest takie niebieskie co roku w październiku?
U mnie w październiku pogoda w kratę, parę dni słońca, to znowu pochmurno, tak jak dziś.
Ja myślę, że Sinead śpiewała do swojej matki, tak jak Prince do swojej.
Widać prawdziwe emocje w tej piosence. To niezwykłe jak ludzie potrafią emocje zamienić na sztukę.
Chciałabym potrafić tak pięknie śpiewać, albo chociaż grać, albo malować, albo tańczyć. ![]()
Patrz Lilko, tyle mam lat, a nie wiedziałam, że to piosenka Prince'a. Właśnie słucham sobie pierwowzoru i też jestem zachwycona.
Ja to nie mam specjalnych zdolności do zapamiętywania np. tytułów piosenek czy nazwisk wykonawców. Musi mnie coś poruszyć żebym zapamiętała.
hey hey czołem coś tu dzisziaj cicho
Czołem Wodzu. Nakłapałyśmy się wczoraj to dziś nas jadaczki bolą. ![]()
Oglądałam właśnie Mam Talent. Super odcinek był.
Dobrej nocy ![]()
Dzień doberek ![]()
Niedzielna nietypowa kawa

Miłego dnia !!
Dzień dobry!
Astralu, Ciebie nie ma tu za dużo
Ale pewnie podczytujesz cichaczem...
Kawa i śniadanko dla wszystkich
O cześć Aliko, weszłyśmy w tym samym czasie ![]()
O cześć Aliko, weszłyśmy w tym samym czasie
Hejka
i znikam ![]()
Dla niektórych może być śniadanie po fińsku
Dzień dobry
A ja z piosenką ![]()
Symbi , biereee to śniadanie
tylko bez wódki
![]()
Lili , śniadanie do łóżka, hymmm nie do spełnienia niestety ![]()
Nigdy nie wiadomo co przyniesie jutro Aliko.
A tymczasem programujmy podświadomość
U mnie dzisiaj ciepło i słonecznie, chyba wyruszymy pochodzić po lesie, może będą jeszcze grzyby.
![]()
Lili, co przyniesie jutro , to ja wiem
Ale pomarzyć zawsze można ![]()
Byłam na rowerku, ale wczesniej zjechałam bo mi meszki wpadły do oka ,( sztuk dwie)
Jutro muszę zakupić jakieś Brille bo się nie da jeździć
swoje w domu zostawiłam..
Nutkę taką wygrzebałam dla Was ![]()
![]()
Cześć i czołem
A ja dziś serwuję pierogi, jako że pora popołudniowa ![]()

Wczoraj robiłam ![]()
A do tego kubek mleka, bo ja zawsze mlekiem ruskie popijam.
![]()
Cześć i czołem
A ja dziś serwuję pierogi, jako że pora popołudniowa
Biere ,
w ciemno, ![]()
Ps Piegusku podobno się wahasz, cos mi się obiło o uszy ??
Edit: bleee tylko nie mleko ![]()
OOO Lili z lasu wrociła
i jak tam polowanie na grzyby ??? ![]()
Waham się? Tylko trochę, prawie nic ![]()
Kurcze , ale jak zaprogramować tę podświadomość ??
Lili, moze jakiś instruktaż ??
Cześć Dziewczęta ![]()
Dzięki za piosenkę i pierogi. Uwielbiam wszelakie i często robię. ![]()
Byliśmy na grzybach. Nazbieraliśmy podgrzybków, a ja jednego pięknego prawdziwka. Będą duszone na kolację. Też zaliczyłam jedną muszkę. ![]()
Waham się? Tylko trochę, prawie nic
ale jednak ??
A kiedy końcowa decyzja ?? ![]()
Zaraz muszę zmykać, zaprogramowane mam juz koniec mojej przerwy ![]()
Pozniej zajrzę , narka ![]()
Ja do ruskich lubię maślankę, a moja córka słodkie mleko.
Ali mam książkę "Potęga podświadomości", ale jeszcze nie przeczytałam. Za to czytałam, że powstała nowa nauka, która właśnie zajmuje się tym jak nasze myśli sterują organizmem. Muszę do tego wrócić, mój brat ma książkę o tym. Opowiem Wam jak poczytam.
Lili, etam ksiażkę, ja chciałam tak łopatologicznie wiesz
ksiązkę to u mnie , mówisz i masz
Tylko cos straciłam zapał do czytania
jak na razie..
Sąsiadka przyszła i mogę luknąć do Was, przyniosła ten przepis na to pyszne ciasto agrestowe, i nawet nie jest takie trudne do zrobienia ![]()
Przetłumaczę to Ci zapodam ten przepis bo naprawdę jest pyszne ![]()
Znalazłam w swojej płytotece taki utworek, hymmm troszkę jakby do myślenia daje ![]()
Podoba się ??? ![]()
Ja do ruskich lubię maślankę, a moja córka słodkie mleko.
Ali mam książkę "Potęga podświadomości", ale jeszcze nie przeczytałam. Za to czytałam, że powstała nowa nauka, która właśnie zajmuje się tym jak nasze myśli sterują organizmem. Muszę do tego wrócić, mój brat ma książkę o tym. Opowiem Wam jak poczytam.
spoko książka doprowadza do refleksji i sporo zmienia spojżenie na rzeczywistość
A gdzie żeście się wszyscy pozaszywali ???
Astral był i poszedł sobie , a reszta towarzystwa ???
Lilka787 napisał/a:Ja do ruskich lubię maślankę, a moja córka słodkie mleko.
Ali mam książkę "Potęga podświadomości", ale jeszcze nie przeczytałam. Za to czytałam, że powstała nowa nauka, która właśnie zajmuje się tym jak nasze myśli sterują organizmem. Muszę do tego wrócić, mój brat ma książkę o tym. Opowiem Wam jak poczytam.spoko książka doprowadza do refleksji i sporo zmienia spojżenie na rzeczywistość
Dzięki Astral za rekomendację. ![]()
Ali ja oglądałam "Wyjście awaryjne".
A potem przepytywałam córkę z przygotowania do sprawdzianu.
Czekam na przepis. ![]()
A piosenka była super nastrojowa. ![]()
Na mnie działa baaardzo zapach mężczyzny w łóżku. Dlatego mąż rozważnie wybiera kosmetyki takie jak żel do kąpieli czy woda po goleniu. ![]()
Ali ja oglądałam "Wyjście awaryjne".
A potem przepytywałam córkę z przygotowania do sprawdzianu.
Czekam na przepis.A piosenka była super nastrojowa.
Na mnie działa baaardzo zapach mężczyzny w łóżku. Dlatego mąż rozważnie wybiera kosmetyki takie jak żel do kąpieli czy woda po goleniu.
Nioo , też ją lubię
a głos Andrzejczaka ponadczasowy nie tylko w tej piosence ![]()
Parę lat temu byłam na takim małym kameralnym koncercie, miałam ciary
![]()
,Zapach mężczyzny hymm, ja już zapomniałam
![]()
To jeszcze jeden utworek , na dobranoc ![]()
i ten ![]()
Dobranoc ![]()
Wspaniały repertuar na wieczór Aliko.
Kiedyś znałam na pamięć te piosenki.
Spokojnej nocy. ![]()
Hello.
Kawa na początek nowego tygodnia. Miłego dnia.

Dzień dobry! Lilko, dziękuje za kawkę, właśnie konsumuję.
Mam bardzo pozytywne doświadczenia z pozytywnym myśleniem, czytałam kilka książek na ten temat i od czasu do czasu stosuję afirmacje. Mnie to pomaga, oprócz krótkiego okresu widzę swoje życie w pozytywnych barwach. Widzę dobre znaczenie wszystkich moich doświadczeń życiowych, także dzięki pozytywnemu myśleniu.
Dokładam jajecznicę
Dzień doberek ![]()
Dzięki za kawę ![]()
Pozytywne myślenie od czasu do czasu stosuję, tylko te teorie książkowe nijak się mają do rzeczywistości ![]()
Miłego dnia ![]()
Cześć dziewczyny ![]()
Aliko, jeśli ktoś oczekuje, że mu np. dóbr przybędzie od samego myślenia, to tak to nie działa. Ja w życiu doświadczyłam skutków działania myśli.
Witajcie dziewczyny.
Jakie pyszne śniadanko, mniam mniam.
Podsumowując wiedzę z literatury, z którą się zapoznałam uważam, że myśl człowieka jest jak klucz co otwiera wszelakie możliwości.
A kolejny klucz to słowo.
Pozdrawiam zatem złoto-jesiennie wszystkich piszących i czytających w naszej kafejce.

(...)Mnie to pomaga, oprócz krótkiego okresu widzę swoje życie w pozytywnych barwach. Widzę dobre znaczenie wszystkich moich doświadczeń życiowych, także dzięki pozytywnemu myśleniu.
I to to właśnie chodzi, rzeczy stają takie jakimi je widzimy. Mamy wpływ na swoje myśli, słowa, czyny.
Zamiast tracić czas i energię na biadolenie czego nie mamy, można docenić to co się ma i jeszcze zakasać rękawy i sięgnąć po to o czym się marzy.
Ja taką filozofię stosuję i jestem z niej zadowolona. ![]()
Aliko, jeśli ktoś oczekuje, że mu np. dóbr przybędzie od samego myślenia, to tak to nie działa. Ja w życiu doświadczyłam skutków działania myśli.
Symbi, ależ ja rozumiem ![]()
Teoria w książkach , często odbiega od praktyki, takie jest moje zdanie ![]()
Lili, czy ja biadolę ,że jest mi źle ?? ![]()
Pozdrawiam zatem złoto-jesiennie wszystkich piszących i czytających w naszej kafejce.
![]()
Przecudnie! Zamierzałam wczoraj wybrać się na 12-kilometrowy pieszy rajd z PTTK, ale na przeszkodzie stanęło kiepskie samopoczucie i figle matki-natury. Szkoda.
Symbi napisał/a:Aliko, jeśli ktoś oczekuje, że mu np. dóbr przybędzie od samego myślenia, to tak to nie działa. Ja w życiu doświadczyłam skutków działania myśli.
Symbi, ależ ja rozumiem
Teoria w książkach , często odbiega od praktyki, takie jest moje zdanie
Lili, czy ja biadolę ,że jest mi źle ??
Ależ absolutnie nie Ali.
Ja napisałam o permanentnym stanie biadolenia.
Ja uważam, że część literatury jest bardzo cenna i naprawdę jest na teorię pokrycie życiu, a w innych przypadkach nie.
To ta część jest cenna, która powstaje na podstawie życiowych obserwacji i licznych uczciwych badań, a także taka która nie zamyka przestrzeni do własnych wniosków.
Zresztą żaden z dwóch psychologów, których poznałam absolutnie nie trzymał się jakichkolwiek szablonów - to była praca na konkretnym człowieku, w konkretnej sytuacji. W jednym przypadku (jeśli chodzi o bezpieczeństwo dziecka w sieci) nie posłuchałam pani psycholog i po kilku tygodniach pani psycholog przyznała mi rację. Nie wolno trzymać się sztywno schematów. Ja dzięki swoim obserwacjom doszłam do lepszych wniosków niż pani psycholog, tak że i ona mogła się ode mnie czegoś nauczyć, a mianowicie, że w niektórych sytuacjach zostawianie dziecku zbyt wielkiej odpowiedzialności, jest dla niego przytłaczające i nie poradzi sobie samo. A zdjęcie tego ciężaru daje mu ulgę i bezpieczeństwo.
Wracając do znaczenia myśli - jest ona kluczem do wolności, ale pamiętajmy że nie każdy o niej marzy.
Wielu rzeczy nie da się tak po prostu komuś wytłumaczyć, trzeba do nich dojść samemu.
Przecudnie! Zamierzałam wczoraj wybrać się na 12-kilometrowy pieszy rajd z PTTK, ale na przeszkodzie stanęło kiepskie samopoczucie i figle matki-natury. Szkoda.
Może będzie jeszcze piękna pogoda i kolejna okazja. Ten klub PTTK to fajna sprawa. ![]()
Właśnie Lili,życie wszystko weryfikuje,a najlepiej jak się na własnej,, skórze ''przejedzie ![]()
Chociaż człowiek to taka skomplikowana natura,że raz nie wystarczy i dalej się brnie w pewne rzeczy i schematy,
Az staje się na rozdrożach i nie wie się w którą stronę iść .
Nieraz tak mam,wtedy się wyciszam i stawiam wszystko na jedną kartę, ale ja to trochę zakręcona jestem;)
Raz wygrywam ,a parę razy po doo...e dostaję, ale cóż życie toczy się dalej i nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem
![]()
Ja też wykorzystałam czas w weekend na wyjścia z domu, siedząc na ławce w blasku popołudniowego słońca, w tych wszystkich zieleniach, czerwieniach i żółciach, z muzyką na uszach, obserwując grające w piłkę dzieci, było mi superdobrze.
Zostałam wyśmiana kiedyś przez kogoś za moje poglądy na temat pozytywnego myślenia i miałam takie wydarzenia w życiu, że chwilowo zachwiała się moja wiara w pozytywne myślenie, ale potem doszłam do wniosku, że te złe zdarzenia też przyciągnęłam myślami, a mój dobrostan zależy tylko ode mnie. Kiedy było mi źle, pisałam i powtarzałam afirmacje prosto z książek,trwało to przez jakiś czas, potem po prostu samo przyszło, jak przestałam myśleć o tym świadomie. Jako samotna matka borykam się z wieloma problemami, ale udaje mi się zachować życiową radość, myślę, że właśnie dzięki pozytywnemu myśleniu. Dla mnie to jest bardziej filozofia życiowa, niż jakieś czary-mary. Czytałam też oczywiście "Sekret", ale najbardziej wpłynęła na mnie pewna opowieść przytoczona w książce "Sekret szczęścia. 7 fundamentów życiowej radości", Za pierwszym razem przeczytałam bez zrozumienia, ot tak, jak czyta się literki, po dwóch latach wróciłam do książki i wtedy ta opowieść i metoda w niej zastosowana, była jak olśnienie.
Symbi, rózni są ludzie, jedni Cię wspomogą w trudnych chwilach inni wyśmieja, ot takie zycie ...
Nie ma co patrzeć na ludzi,tylko robić to co uważasz za słuszne i dobre dla Ciebie i Twojej rodziny ![]()
Podaj proszę cały tytuł tej ksiązki i autora , bo strasznie duzo jest tego typu ksiązek na rynku, bo troszkę mnie zaintrygowałaś ![]()
Sekret szczęścia. 7 fundamentów życiowej radości
Autorzy:
Marci Shimoff, Carol Kline
Jeśli mi sie uda, napisze tez do Ciebie maila przez forum, który fragment tej książki akurat do mnie przemówił.
Ok , dziekuję Symbi , chyba się skuszę na tę książkę ,bo ze mnie to taki niedowiarek
sama się muszę przekonać
![]()
Nutka na dzień dzisiejszy ![]()
Edit: zmieniłam,bardzo słaba jakość nagrania.
Papatki ![]()
Alez mi słońce grzeje dziś przez okno, chyba zaraz popełnię striptiz ![]()
A jeszcze Ali taką sexy nutkę zapodała. ![]()
U mnie też bajeczna pogada, więc korzystam. ![]()
Dzień dobry! Kawa i herbata.
Dzień dobry
Proponuję przy łyku kawy, taką oto miłą muzykę na początek dnia.
Cześć Dziewczyny ![]()
Dzięki za kawę, juz drugą piję ![]()
Symbi , ksiązka już zamówiona,jak wrócę do domu będzie na mnie czekała ![]()
Wczoraj pogrzebałam troche w necie , jest do pobrania w PDF na chomiku.
ale ja tradycjonalistka jestem ,wolę papierową ![]()
Lili , ładna nutka ![]()
Może coś słodkiego do drugiej kawy ![]()

Miłego dnia życzę, piszącym i zaglądającym ![]()
Dzień dobry
Proponuję przy łyku kawy, taką oto miłą muzykę na początek dnia.
Moje klimaty! Dziękuję!
A to ode mnie:
Aliko, miło mi. że kupiłaś książkę. Ja też wolę papierowe wersje, ale może dlatego, że nie mam czytnika. Może ktoś mi go wreszcie sprezentuje. Zobaczysz sama, czy te tresci do Ciebie trafią. To, że do mnie trafiło w sumie dla Ciebie nic nie musi znaczyć, może ja akurat podatna byłam na takie treści, bo trafiło na mój epizod depresyjny, który leczyłam u lekarza.
Inne książki z dziedziny radzenia sobie z życiem, które zrobiły na mnie wrażenia to "Koniec współuzależnienia" Melodie Beattie oraz Elisabeth Kubler-Ross "Rozmowy o śmierci i umieraniu", chociaż przyznaję, że tę drugą książkę czytałam etapami, tak ciężka tematyke podejmuje.
Miło mi, że nutka przypadła Wam do gustu. Ja sobie odsłucham teraz propozycji Piegowatej. Właśnie gotuje obiad. Dziś krem z kalafiora, polędwiczki smażone z szałwią i macierzanką z ocetem balsamicznym, a na deser ryż na mleku zapiekany z uprażnonymi jabłkami.
Symbi "Koniec współuzależnienia" który mi kiedyś poleciłaś, był początkiem mojej drogi.
U mnie bajecznej pogody ciąg dalszy. Zażyłam dziś półgodzinnej kąpieli słonecznej. Kocham słońce. ![]()
Piegowata daje do myślenia ta piosenka. Mnie przyszły na myśl, te chwile kiedy przed snem leżymy przytuleni, a ja całuję dłonie mojego męża.
One są takie dobre dla mnie, tulą mnie, niosą pomoc, lubię je po prostu. Jest wiele rzeczy za które jestem im wdzięczna.
Te słowa najbardziej do mnie przemawiają:
"...bo nikogo aż tak nie kochałem,
kto by mógł przed śmiercią mnie ustrzec."
Symbi , nie wiem okaże się,chociaz ja nie bardzo jestem podatna , z ciekawości zamowiłam ![]()
Ja to chyba zginę śmiercią tragiczną
Zdarłam sobie dziś pół pięty,jak byłam na rowerze,sprytna jestem no nie ??
A najśmieszniejsze jest to ,że w adidasach byłam
![]()
Echhh jakaś niegramotna jestem ![]()
Lili, troszkę Ci zazdraszczam , też bym tak chciała ![]()
Pewnie Aliko, nie ma co oczekiwać cudu, lepiej za to dać się pozytywnie zaskoczyć.
Ja z całej książki najbardziej pamiętam fragment,który przesłałam CI na maila i on zmienił moje myślenie na temat tego, co mnie bolało. Dziś w skali szczęścia 1 do 10 daję sobie 10, momentami nawet 11. Mimo choroby, życia bez pary, samotnego macierzyństwa.
Generalnie z tych wszystkich książek, które wyczytałam, a był ich co najmniej kilka, wynika, żeby nigdy się nie poddawać.
Jak Ty pięty na rowerze zdarłaś, to nie mam najmniejszego pojęcia....
Lilko, trochę tych książek przeczytałam w życiu i to był element mojej pracy nad sobą. W zasadzie myślę, że dobrze, że czytałam je po pewnych przejściach i swoich przemyśleniach, bo bardziej mogłam się odnieść do ich treści i wyciągnąć, to co najlepsze albo czasem po prostu potwierdzić, że dobrze robiłam z emocjami.
Symbi , własnie sprawdziłłam maila , nic nie dostałam od Ciebie ![]()
Wyslę ja Tobie a Ty mi odpisz ok ?
Strony Poprzednia 1 … 180 181 182 183 184 … 232 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » moje cudowne życie po rozwodzie
Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności
© www.netkobiety.pl 2007-2024