Witam i ja
Piotrze, z dnia na dzień obserwuję jak odsłaniasz coraz więcej swej wrażliwej duszy. 
Kochani, nie wiem dlaczego, ale czuję się jakbym dopiero co zbudziła się ze snu i zobaczyła świat tak pięknym jak w muzyce, którą wstawiła nam Mag.
Z tym, że to co jakiś czas się powtarza, tzn. kolejny raz budzę się w coraz to piękniejszej krainie.
A oto i program.
Jest to podróż do krainy przyjemności, przyrody oraz świadomego a zarazem pysznego jedzenia.
Nie istnieje cudowna pigułka, która nas uleczy kiedy zachorujemy.
Obecną plagą jest przedwczesna śmierć z powodu chorób serca i nowotworów.
Nie istnieje również skuteczne leczenie chorób przewlekłych jak cukrzyca, miażdżyca, RZS i itd.
Tylko poznanie potrzeb naszego organizmu i zmiana stylu życia jest nasza szansą.
Oczywiście wszystko to wiemy, ale nic z tym nie robimy, czas płynie aż pewnego dnia jest już za późno.
Pozostaje tylko ogromny żal, że nie da się cofnąć czasu, że jeszcze tyle byśmy chcieli, a tu czas na nas.
Dla kogo jest ten program:
- dla tych którzy mają problemy z układem krążenia,
- dla tych którzy chcą pozbyć się zbędnych kilogramów,
- dla tych którzy chcą mieć mnóstwo życiowej energii,
- dla tych którzy chcą jak najdłużej cieszyć się zdrowiem
- dla tych którzy chcą pięknie wyglądać (skóra, włosy, paznokcie) i na dłużej zachować młodość
- szansa dla tych którzy chcą opuścić wirtualny świat i powrócić do rzeczywistości
Problem z realizacją celów polega na tym, że nam się nie chce. A nie chce nam się bo brak energii. Kiedy zaczniemy wróci energia i będzie coraz łatwiej.
Jak sprawić by nam się zechciało rozpocząć - dobrym wyjściem jest zawiązanie grupy i zdawanie relacji z sukcesów z każdego tygodnia.
Oczywiście musi być program i lider grupy. Uczestnictwo musi być aktywne, każdy dzieli się swoimi uwagami i doświadczeniami.
Pomocne będzie jak każdy założy sobie dziennik działania, to daje kontrolę i motywację.
Przykłady kolejnych działań: tydzień 1 - słońce, tydzień 2 - ruch, tydzień 3 - zieleń na talerzu, tydzień 4 - woda, tydzień 5 - olej kokosowy źródłem energii; kolejne tygodnie to wprowadzanie kolejnych zdrowych pokarmów do diety w konkretnych propozycjach, stopniowe komponowanie fajnego jadłospisu na którym później będzie można bazować, dodamy także ciekawostki odnośnie naszego umysłu i ducha.
Sami widzicie, że nie da się tak po prostu jednego dnia przestawić się na zdrowy tryb życia, to wymaga czasu, który jak wiemy i tak upływa.
Tu konieczna jest krok po kroku zmiana przyzwyczajeń, co jak wiemy łatwe nie jest i jeśli się tego nie uwzględni to nie ma co liczyć na efekty.
Korzyści:
- finansowe - na profilaktykę wydaje się grosze a na leczenie fortunę
- profilaktyka to przyjemność a choroba i jej leczenie to koszmar
- profilaktyka jest skuteczna a leczenie? No właśnie ilu wyjdzie z raka, ilu uniknie zawału, chorób z autoagresji jeśli nic nie zrobi ze swoim życiem?
- poprawa komfortu psychicznego, pomoc w leczeniu zaburzeń
- satysfakcja z własnych osiągnięć,
- w pewnym sensie zapanowanie nad swoim życiem, nauka przedsiębiorczości i systematyczności.
Jak sprawdzić skuteczność tego programu - można wykonać podstawowe badania na początku i za jakiś czas. Ja tak zrobiłam.
W ten sposób sprawdzam również skuteczność suplementów które wprowadzam do jadłospisu.
W grupie siła Kochani!
Ja zaczynam od poniedziałku niezależnie do tego czy ktokolwiek się przyłączy.
Ja rozumiem, że to łatwe nie jest i że każdy ma inne priorytety w życiu.
Przemyślcie sprawę i jakby ktoś był chętny to rozpoczniemy wspólnie.
Miłego weekendu