moje cudowne życie po rozwodzie - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » moje cudowne życie po rozwodzie

Strony Poprzednia 1 101 102 103 104 105 232 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6,631 do 6,695 z 15,029 ]

6,631

Odp: moje cudowne życie po rozwodzie
Piotr Introwertyk napisał/a:

Co do piniedzy ~dla was dziewczyny konkretnie i jak na spowiedzi ~czy facet moglby zarabiac mniej od was ? Powiedzmy 50 % tego co wy ? Bylyscie w takich zwiazkach ?

Widzisz, ja byłam w takim związku. Może nie 50% a 40% mój ex zarabiał mniej niż ja smile
Nie patrzyłam nigdy na związek w takich kategoriach, nie przeszkadzało mi to... może powinno, nie wiem.  Powoli dochodzę do tego, że mój związek w ogóle był oparty chyba nie na tym co powinien, źle go skonstruowaliśmy.
Ehh... mam różne przemyślenia i czasem gubię się w nich smile

Miłego popołudnia smile

Zobacz podobne tematy :

6,632 Ostatnio edytowany przez I_see_beyond 7176 (2016-11-28 18:25:30)

W pewnym momencie u mnie tak było. Zarabiałam więcej od męża.

Mnie to nie przeszkadzało, jemu tak.

Piotrze, ja też dziś robię sałatkę. Twój przepis już wypróbowałam, przyszła kolej na sałatkę z brokuła Mysti. smile I tak po kolei będę próbować Waszych przepisów, aż się w końcu nauczę gotować. Dzięki portalowi netkobiety.pl. big_smile

AiR, dawaj te przemyślenia. wink

Wrócę z aerobiku, to pomogę Ci się w nich odnaleźć. smile

6,633 Ostatnio edytowany przez Symbi (2016-11-28 20:53:55)

Witam wieczorową porą smile
Własnie piję sobie glogg, kupiłam dwie butelki, jedna pewnie wyjdzie do świąt, drugą przechowam na Wigilię na specjalny poczęstunek dla moich drogich gości, kierowcy dostaną z herbatą, pasażerowie w wersji alkoholowej.

6,634

U mnie jest tak pięknie dzisiaj - prószy śnieg, jest biało, bajkowo ...

http://slonskogodka.com/wp-content/uploads/2012/01/Pani-Zima.gif

Mysti, zrobiłam sałatkę z brokuła według Twojego przepisu. Wyszła przepyszna. smile Dziękuję!

Symbi, widzę, że gromadzisz powolutku zapasy na święta. smile Ja zacznę o nich myśleć za jakiś czas.

Życzę Wszystkim miłego wieczoru.

See you!

6,635

Dźiń dybry. Ach co za piękny sen miałem dzisiaj taki rekompensujący brak kobiecego ciała ale delikatnie tylko erotyczny. Oczywiście trochę szkoda że to nie na żywo ale jak sie nie ma co sie lubi...

I_see_beyond napisał/a:

Zarabiałam więcej od męża.Mnie to nie przeszkadzało, jemu tak.

Tak- rożne rzeczy sie w zyciu układają niekoniecznie jak byśmy chcieli ale przecież tak dużo można załatwić rozmawiając, otwierając się żeby druga osoba zrozumiała.  Autentycznie szkoda że tego nie uczą gdzieś w szkołach.
Ja w ramach terapii poszedłem do małej fundacji pomocowej dla dzieci i alkoholików i bezdomnych. Może sie do czegoś przydam i dostanę to czego potrzebuję - słowa podziękowania. Taki egoista ze mnie smile

6,636

Dzień dobry Wszystkim! smile

Piotrze, to Ci się bardzo chwali, że chcesz pracować w tej fundacji, o której piszesz. Twoja pomoc podopiecznym z pewnością będzie cenna.

Podziękowania zawsze są miłe, no już nie pisz, że idziesz tam tylko po słowa podziękowania. wink To często ciężka praca, wymagająca cierpliwości, zaangażowania, empatii...

W kwestii rozmowy i otwartości - DWIE OSOBY muszą być otwarte na dialog i wzajemne zrozumienie. DWIE OSOBY muszą CHCIEĆ się otworzyć i rozmawiać.
Skutecznej komunikacji zaś uczymy się CAŁE ŻYCIE.

Widzę, że zacytowałeś fragment mojej wypowiedzi odnośnie nierównych zarobków. Tu zahaczamy o poczucie własnej wartości, czy mężczyźnie przeszkadza, że zarabia mniej od kobiety.

Miłego dnia Wszystkim życzę!

6,637

I ja wszystkich witam dzisiaj serdecznie smile
Moje pobliskie big city było wczoraj sparaliżowane na drogach, tak ślisko było.
Piotrze Twoje potrzeby przynależności, szacunku i bycia potrzebnym na pewno poprzez prace w fundacji na pewno zostaną zaspokojone. Kaja napisała kiedyś, że trzeba być mocno poukładanym emocjonalnie, by pracować jako wolontariusz, więc skoro Cię przyjęli, wnioskuję z tego, że jesteś bardzo zrównoważony.

6,638

Symbi napisał/a:

wnioskuję z tego, że jesteś bardzo zrównoważony.

Dziekuję. A może po prostu w brudnej wodzie brudną szmatą da się nieźle umyć brudne talerze? Tylko trzeba chcieć? Zobaczymy co sie z tego urodzi.

6,639

Witam wieczorową, zimową porą! smile

Jaki mam piękny widok z okna na ośnieżony świat po przebudzeniu się rano! Dopiero teraz dotarłam do domu.

Dopiero teraz dotarłam do domu. Dziś planuję wieczór pod kocem, z ciepłą herbatą z pysznym sokiem malinowym własnej roboty od Przyjaciółki i książką poleconą przez AiR. Tak jak napisałam, książka wciąga, jednak czytanie rozkładam na kilka dni - nie wyrabiam w tej chwili z ilością zadań "w realu".

O Świętach Bożego Narodzenia jeszcze nie myślę, zostawiam jednak taką zimową, przyjemną, łagodną piosenkę.
Idealna na spacer z MP3 : Walking in a winter winterland

Miłego wieczoru Wszystkim życzę! smile

6,640 Ostatnio edytowany przez Lilka787 (2016-11-30 10:53:34)

O nie Moi Kochani, tak nie może być w moim cudownym życiu. Ani porannej kawy, ani muzki, ani żartów. sad Chris tęsknię za Twoimi żartami.

W takim razie ja zagram super kawałek. Jak zobaczyłam klip to od razu pomyślałam, że to Krych tam wystąpił smile pełen zapału, pasji i dobrego humoru big_smile

Obyśmy wszyscy umieli cieszyć się życiem, ja "już" zrozumiałam, że to kwestia naszego podejścia, jeśli zechcemy to kto nas zdoła powstrzymać.

I żarty ode mnie smile

Zaraz zaraz - przecież Andrzeja dopiero we wtorek! ale na całusy ja zawsze chętny smile

Nareszcie Piotrek przemówiłeś męskim głosem ( powiedziane z zalotnym uśmiechem smile ).

A może po prostu w brudnej wodzie brudną szmatą da się nieźle umyć brudne talerze? Tylko trzeba chcieć? Zobaczymy co sie z tego urodzi.

Ja obstawiam zakażenie organizmu. big_smile

alika40+ napisał/a:

ps Mag, eeetam wiesz przeciez,że z tymi ksieciamiiiiiii to różnie bywa,

Księcia może i nie było, ale był za to kustosz, czarujący zresztą smile

A teraz czekam na kawę u Przyjaciół smile

6,641

Witam smile
ja od rana miałam dzień integracji w pracy, wiec dopiero teraz udało mi się zasiąść do komputera i od razu do was zaglądam. A ja nastrajam się świątecznie, Mag, piosenka świetnie wpasowuje się w moje nastroje, po południu przygotowuję prezenty dla klasy mojego młodszego dziecka.

6,642

No i kawusia dla was
http://imgup.pl/di/8LSV/kawa02.jpg

6,643

Witam Wszystkich! smile

Tak, nasza netkafejka lekko zapadła w zimowy sen. Wynika to z "ogarniania" wielu tematów "realu".

Bardzo dziękuję za pyszną kawę, Symbi! Ja też jestem jej WIELKĄ AMATORKĄ. To już zapewne klasowe Mikołajki Twojego synka?

Lily, piosenkę odsłucham w domu. Dziś do południa wpadam tylko na chwilę - jak na złość mam bardzo intensywny dzień.

A tak w ogóle - to dziś andrzejki. To jak - lejemy wosk na dobre wróżby? wink

Miłego dnia Wszystkim życzę - naszym obecnym i nieobecnym netkafejkowiczom. smile

Oraz tym z troską śledzących i analizującym moje życie poprzez śledzenie mnie na forum. smile

6,644 Ostatnio edytowany przez Mystique71 (2016-11-30 12:38:49)

dzień dobry

U mnie ostatnio mało czasu, ale to dobrze...jeszcze 15 dni do urlopu i ..... będę mieć jeszcze mniej czasu big_smile big_smile big_smile

Wosk przygotowany, można wróżyć wink

http://static1.iwoman.pl/i/art/175/116655_art.jpg

Bo- podobno:

http://imgup.pl/di/9QBX/fb-20161129-06-13-47-saved-picture-1-.jpg

6,645

Ja w ramach terapii poszedłem do małej fundacji pomocowej dla dzieci i alkoholików i bezdomnych. Może sie do czegoś przydam i dostanę to czego potrzebuję - słowa podziękowania. Taki egoista ze mnie smile

Podobno nie istnieją bezinteresowne dobre uczynki wink Więc taki egoistą śmiało bądź, trzymam kciuki smile

6,646

Witaj ram! smile Miło Cię widzieć po dłuższej przerwie!

Mysti, ściskam na powitanie z radości, że Cię widzę! smile

Jeśli chodzi o wróżby andrzejkowe, największy problem zawsze miałam z odczytywaniem kształtu / symbolu wosku.
Znalazłam ciekawą stronę z interpretacją podstawowych kształtów. Nie wkleję tutaj linku, wiadomo, jednak najczęściej pojawiają się takie symbole:

Anioł
Motyl
Koło
But
Chmura
Dziecko
Dom
Gwiazda
Obrączka lub pierścionek
Serce

Gdybyście się dziś bawili w takie wróżby i wyszłyby Wam takie symbole, dajcie znać. wink
Napiszę, co znaczą. wink

6,647

I od razu lepiej się człowiek czuje. smile Nie ma to jak wypić kawę w towarzystwie Przyjaciółek, powróżyć, pomarzyć...
Kochane Dziewczyny, dla Was białe, śnieżne i puszyste całusy, najwięcej dla Rampampamki, która stanowczo za rzadko nas odwiedza smile

http://www.bomabycmrucznie.pl/wp-content/uploads/2012/12/tumblr_mectmp0ofd1qi1c55o1_500_large.jpg

6,648

Dzień dobry smile

Na przywitanie stawiam poobiednią kawę, ktoś się przyłączy ??
https://images-blogger-opensocial.googleusercontent.com/gadgets/proxy?url=http%3A%2F%2F2.bp.blogspot.com%2F-gCjxjT_88EI%2FUzNrQZ0iFpI%2FAAAAAAABWhU%2Fnm8TgCfZNY8%2Fs1600%2Fkawa%2BAnimation%2Btlo%2Bczarne2-22-3.gif&container=blogger&gadget=a&rewriteMime=image%2F*

Miłego dnia !!!!

6,649

Cześć Ali smile
Ja napiję się chętnie popołudniowej kawy, akurat taką lubię, czarną, świeżo zmieloną i zaparzoną w dzbanku.

PS
Mąż zostawił mnie dzisiaj bez nadzoru internetowego i sami widzicie jakie tego skutki. A tak dobrze mi szło. big_smile

6,650

Lilka787 napisał/a:

I od razu lepiej się człowiek czuje. smile Nie ma to jak wypić kawę w towarzystwie Przyjaciółek, powróżyć, pomarzyć...
Kochane Dziewczyny, dla Was białe, śnieżne i puszyste całusy, najwięcej dla Rampampamki, która stanowczo za rzadko nas odwiedza smile

http://www.bomabycmrucznie.pl/wp-content/uploads/2012/12/tumblr_mectmp0ofd1qi1c55o1_500_large.jpg

Jednak wciąż podczytuję, i owszem! Pozdrawiam, też zimowo nieco smile

6,651

Dziękuję Ram smile

6,652

To ja też poproszę filiżankę dobrej kawy.: )

Dużą - z mlekiem i cukrem. smile

Fajnie, że zaglądacie Dziewczyny. smile

6,653

big_smile  Lili ,się usmiałam z tego ,,nadzoru ''

Proponuję ciacho do kawy, a co raz się żyje tongue  big_smile
http://1.bp.blogspot.com/-2pY1EZSgR74/VYfF-rZQLpI/AAAAAAAAPmo/224dmkKFNXs/s1600/1-tureckie%2Bciasteczka%2Bziarna%2Bkawy%2Bprzepis%2Bna%2Bciastka%2Bkawowe%2B%25281%2Bof%2B1%2529-4.JPG

Narka,zmykam się przewietrzyć wink

6,654 Ostatnio edytowany przez Lilka787 (2016-11-30 19:23:49)

Racja Ali, zapomniałam że mnie nie da się nadzorować big_smile , zresztą On nawet nigdy nie próbuje, to ja proszę Go żeby wyciągnął kartę z laptopa i zabrał ze sobą jak wychodzi, ale dziś mi uwierzył że będę grzeczna, choć Mu kilka razy powtarzałam, żeby nie ulegał prośbom nałogowca. big_smile

Łapię ciacho i zmuszę się resztkami silnej woli do pracy.

I_see miło Cię widzieć, a teraz coś miłego dla ucha smile

I jeszcze kawa dla I_see smile

http://fineartamerica.com/images-medium-5/cafe-au-lait-lourry-legarde.jpg

6,655

I_see_beyond napisał/a:

To ja też poproszę filiżankę dobrej kawy.: )

Dużą - z mlekiem i cukrem. smile

Fajnie, że zaglądacie Dziewczyny. smile

Cześć  Mag smile

Przepraszam , nie zauważyłam Twojego wpisu sad

Juz sie poprawiam wink

Duza z mlekiem i cukrem , proszę smile
http://animowane-gify.pl/uploads/Dwie%20fili%C5%BCanki%20kawy%20i%20dzbanek%20ciep%C5%82ego%20mleka.jpg

ps u mnie szaro buro i ponuro sad

6,656

Dziewczyny, bardzo Wam dziękuję!

Jesteście cudowne!

Do zobaczenia później! smile

6,657 Ostatnio edytowany przez alika40+ (2016-11-30 17:15:00)

Mag , eeeeeee tam  ja wcale nie jestem ,,cudowna ''  tongue
,,Prosta baba ''  ze mnie jest  wink  big_smile

ps zmykam się rozerwać warcabowo hmm  big_smile

6,658

Mag--- cieszę się, że sałatka z brokuła smakowała.
Możesz na mnie liczyć w razie kolejnej wizyty przyjaciół.

Miłego wieczoru (ciemno już, więc to określenie będzie odpowiednie).

6,659

hej wszystkim , w krakowie Balowałem w ten weekend. Było mega dobrze, poczułem się jak buntownik lat 90'   hehehe. W sumie tego było mi trzeba a tak to cały czas robie na swojej budowie popołudniami smile

6,660

Dzień dobry Wszystkim Cudownym Netkafejkowiczom! smile

Alika, ja tam wiem, co piszę. Jak piszę, że jesteś cudowna, to tak jest. smile

Astral, zazdroszczę Ci tej imprezy. Pracy na tej własnej budowie już trochę mniej, jednak warto to wszystko robić - końcowy efekt będzie rewelacyjny.

Mystique71 napisał/a:

Mag
Możesz na mnie liczyć w razie kolejnej wizyty przyjaciół.

Dziękuję, Mysti. smile W weekend wypróbuję pozostałe sałatki.

Lily, Tobie przesyłam wirtualny uścisk - może do nas jeszcze dziś zajrzysz?

Mnie się szykuje intensywny i długi niestety dzień w pracy. Wieczorem mam jeszcze aerobik, zajrzę późno.

Zostawiam kawę na dobry początek nowego dnia:

http://www.hdwlp.com/wp-content/uploads/2016/09/Good-Morning-Coffee-Cup-HD-Wallpaper.jpg

6,661

Dzień dobry smile
Wielkimi krokami zbliża się dzień pieczenia pierniczków, zgromadziłam foremki i inne niezbędne akcesoria oraz całe mnóstwo kolorowych lukrów i przeróżnych słodkich koralików do ozdoby. Młodszy syn nie może się doczekać,  nawet kolegów z klasy zaprosił na wspólne wypieki. Chyba muszę dokupić mąki big_smile

6,662

Dzień dobry wink

Symbi, nie piekłam nigdy pierników, a przepisów zatrzęsienie w necie smile Jak masz sprawdzony sposób/przepis  to podaj proszę. Może w tym roku podejmę wyzwanie.

Dziś rano dziewczyny zobaczyły moje kalendarze smile Ja się wzruszyłam, bo widziałam zachwyt, szczęście i podziw w ich oczkach.
Powiedziały, że najważniejsze jest to, że zrobiłam je sama - specjalnie dla nich.

Miłego dnia smile

6,663

Witajcie Dziewczyny! smile

Symbi, jak dzieciaki zaczną zabawę z pieczeniem, to rzeczywiście możesz potrzebować sporego zaopatrzenia w mąkę!

AiR, popatrz, jakie mądre te Twoje córeczki - mają 11 lat, a już wiedzą, co w życiu ważne.

Przepis na pierniki swego czasu podawała tutaj Mysti.

Ja to mam taki plan - kiedy już kupię swoje wymarzone mieszkanie i DOBRY piekarnik, zrobię ... domek z piernika. wink

http://3.bp.blogspot.com/-rOJwIbOapTI/VI6zEfAfEGI/AAAAAAAALxI/J5Xx-Lk50vg/s1600/ASC_0006.JPG

6,664

W mojej rodzinie mama jest mistrzynią wypieków. Ale ja też czasem lubię się pobawić,  tym bardziej że moje dziecko ciągle jeszcze to lubi :-)

6,665

Uff na szczęście Panie w tym wątku i ja  jesteśmy  "ZUPEŁNIE NORMALNI".  Przykro mi Panowie wychowujący dzieci sad

https://www.wprost.pl/kraj/10032953/Kur … rzeni.html

6,666

AiR7 napisał/a:

Dzień dobry wink

Symbi, nie piekłam nigdy pierników, a przepisów zatrzęsienie w necie smile Jak masz sprawdzony sposób/przepis  to podaj proszę. Może w tym roku podejmę wyzwanie.

To było do Symbi, ale się wtrącę.
Mag wspomniała, że podawałam przepis na pierniki.

Pozwolę sobie go przypomnieć, bo warto spróbować.
W mojej długiej karierze pani domu wypróbowałam wiele przepisów, ten mam od chyba 10 lat (!) i według mnie te pierniczki są najlepsze.
Nieraz piekłam z podanej ilości i jedliśmy je jeszcze długo po świętach (puszki były pochowane w różnych miejscach i czasem jakaś się później odnalazła).

PIERNIKI
Składniki:
- 5 jaj
- 0,5 kg cukru
- 1,5 kg mąki
- 0,5 kg miodu
- 0,5 kg tłuszczu
- 0,5 łyżki sody
- 1 proszek do pieczenia
- 5 dkg kakao
- 5 dkg przyprawy do pierników

Wykonanie:
Połowę cukru rozpuścić na złoty kolor.
Resztę cukru ubić z 5 jajkami.
Gdy cukier się rozpuści- dodać tłuszcz i miód (chwilę gotować).
Do miski wsypać mąkę, przyprawy, kakao, sodę, proszek - do tego wlać przestudzoną masę i ubite jajka.
Wszystko dobrze wyrobić.
Odstawić na parę dni w chłodne miejsce. Rozwałkować na grubość 5 mm, wykrawać foremką pierniczki. Piec w temp. 170 stopni.
Podczas pieczenia sprawdzam:  spód powinien być podpieczony,a wierzch delikatnie miękki.

Można zmniejszyć ilość składników, bo z przepisu wychodzi ich ponad 300 sztuk

6,667

Dziękuję Mysti smile

Nie zauważyłam wcześniej przepisu i dzięki za przypomnienie.
Rozumiem, że pierniki piecze się długo przed świętami tak? bo na początku są twarde i trzeba je w puszce trzymać aż zwilgotnieją...
Wypróbuję ten przepis smile

6,668

Proszę bardzo :-)

Nie są takie twarde, jak pierniki z innych przepisów. W puszkach, czy innych zamkniętych pojemnikach zawsze trzymam, żeby były miękkie cały czas.
U nas to była tradycja pieczenia na początku grudnia.
Kilka dni wcześniej sama robiłam ciasto, bo nawet surowe jest tak smaczne, że było podjadane.
W tym roku będę je piec dopiero za 2 tygodnie, jak zajadę do domu, więc krótko przed świętami.

6,669 Ostatnio edytowany przez Lilka787 (2016-12-01 17:39:01)

I_see_beyond napisał/a:

Lily, Tobie przesyłam wirtualny uścisk - może do nas jeszcze dziś zajrzysz?

Dziękuję Mag, uwielbiam uściski smile

I żarty...

Uff na szczęście Panie w tym wątku i ja  jesteśmy  "ZUPEŁNIE NORMALNI".

No nie wiem, ja to diagnozy jeszcze nie mam, ale dzięki Piotrek, że we mnie wierzysz big_smile big_smile big_smile

A teraz na poważnie, ja to najbardziej ubolewam nad traumą, którą przeżywają dzieci, kiedy bezpowrotnie rozpada się ich bezpieczny świat, czasami nie jeden raz, one nie skarżą się jak dorośli, często cierpią nie dając po sobie nic poznać, tłumią uczucia albo odreagowują w inny sposób.
Kto ma siły niech obejrzy ten smutny klip

6,670

Witam popołudniową porą.
Dzięki serdeczne za przepis, ale nie wiem, czy z niego skorzystam, bo napisane jest, że ciasto ma leżakowac kilka dni w chłodnym miejscu, a ja pierniki będę piec za mniej niż 24 godziny - tak jestem umówiona z przyjaciółką, która do mnie na tę małą uroczystość przyjeżdża oraz kilku kolegów młodszego syna. Ja pierniczę, ty pierniczysz, wszyscy chca bawić sie w pierniczki big_smile

6,671

Witajcie! smile

Dotarłam do domu ... Jestem przeszczęśliwa! Kiedy wychodziłam dziś z pracy było ciemno, zimno i padał deszcz ze śniegiem. Brrr! Wyglądałam dziś mniej więcej tak:

http://www.lovethisgif.com/uploaded_images/2106-cold-bambi.gif

Jak miło wejść do ciepłego domu i do naszej pełnej ciepła netkafejki! smile

Dziewczyny, ja już wypróbowałam kilka Waszych przepisów - i nigdy się nie zawiodłam! Tak jak piszecie, zawsze wychodzą. Kuszą mnie te pierniki ... wink

Te wykonane przez dzieci smakują najlepiej, prawda?  Home made pierniki rulez! wink

Jestem dziś padnięta, nie mam na nic siły, od rana jestem na nogach.

Ciepłe uściski dla Wszystkich! smile

6,672 Ostatnio edytowany przez AiR7 (2016-12-01 20:53:14)

Hej,

U mnie pada deszcz, który już dawno roztopił wczorajszy śnieg. Do tego okropnie wieje i jest zimno... ale to nic, taka pora roku też musi być smile
Siedzę w ciepłej sypialni z korzenną herbatką i przygotowuję się do sobotnich zajęć z dziećmi smile 
W domu jest ciepło i przytulnie.

Dobrego wieczoru smile

Lilka lubię ten klip, zresztą jak całą Peszek smile

6,673 Ostatnio edytowany przez Lilka787 (2016-12-01 23:04:12)

AiR7 napisał/a:

Lilka lubię ten klip, zresztą jak całą Peszek smile

Tak, Peszek porusza w swoich utworach trudne tematy.

AiR7 napisał/a:

W domu jest ciepło i przytulnie.

I_see_beyond napisał/a:

Dotarłam do domu ... Jestem przeszczęśliwa!

Cudownie to słyszeć dziewczyny smile

A oto dom moich marzeń, pokochałam ten wiersz dawno, dawno temu...

Pieśń o domu

Kochasz ty dom, rodzinny dom,
Co w letnią noc, skroś srebrnej mgły,
Szumem swych lip wtórzy twym snom,
A ciszą swą koi twe łzy?

Kochasz ty dom, ten stary dach,
Co prawi baśń o dawnych dniach,
Omszałych wrót rodzinny próg,
Co wita cię z cierniowych dróg?

Kochasz ty dom, rzeżwiącą woń
Skoszonych traw i płowych zbóż,
Wilgotnych olch i dzikich róż,
Co głogom kwiat wplatają w skroń?

Kochasz ty dom, ten ciemny bór,
Co szumów swych potężny śpiew
I duchów jęk, i wichrów chór
Przelewa w twą kipiącą krew?

Kochasz ty dom, rodzinny dom,
Co wpośród burz, w zwątpienia dnie,
Gdy w duszę ci uderzy grom,
Wspomnieniem swym ocala cię?

O. jeśli kochasz, jeśli chcesz
Żyć pod tym dachem, chleb jeść zbóż,
Sercem ojczystych progów strzeż,
Serce w ojczystych ścianach złóż!...

Dobrej nocy Kochani smile

6,674 Ostatnio edytowany przez I_see_beyond 7176 (2016-12-01 23:59:52)

Lily, wrażliwa Duszyczko ... smile

Mój wieczór dzisiaj:

http://w-spodnicy.ofeminin.pl/g/Kobieta.obiekt3.aspx/0/460/Kobieta/1ad25459-1f09-4aa6-b0e4-f9f971388e36_20120424025908_Problemy-z-pamiecia-63.jpg

... i rozwiązanie problemu.

http://www.apteka-eliksir.pl/461-large_bosky/neomag-forte-tabletki-na-pamiec-przemeczenie-magnez-witamina-b6-podwojna-dawka-magnezu-30-tabletek.jpg

6,675

Oj Maggie smile Jesteś taka Kochana smile

6,676

Lily, no sama widzisz, że bez Ciebie wątku nie ma. smile

Na dobranoc piosenka: Phil Collins "In the AiR tonight"

6,677 Ostatnio edytowany przez I_see_beyond 7176 (2016-12-02 11:01:51)

Dzień dobry,

Postanowiłam Was ... obudzić i pobudzić do życia. wink

Aromatem pysznej kawy z przesłaniem:

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/236x/cc/01/71/cc01719b65235e432ec824ad5cf67b30.jpg

6,678

I_see_beyond napisał/a:

Dzień dobry,

Postanowiłam Was ... obudzić i pobudzić do życia. wink

Aromatem pysznej kawy z przesłaniem:

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/236x/cc/01/71/cc01719b65235e432ec824ad5cf67b30.jpg

Rewelacyjna myśl! Od razu "kradnę" wink

6,679

Witajcie smile
Wreszcie piątek!
Piątkowo przesyłam piosenkę, którą wczoraj uslyszałam w radiu jako pierwszy świąteczny utwór

Po śniegu dzisiaj zostało wspomnienie i mokra ciapa.

6,680

Dzień dobry.

Dziś ja stawiam.

http://www.hoteldobosz.eu/_img/848x445x90/catering_14-21-08_11-34-20.jpg

https://drinkinaimpreze.files.wordpress.com/2016/02/liquor-429428_1280.jpg?w=900

6,681

a to moja ulubiona polska wersja

6,682 Ostatnio edytowany przez I_see_beyond 7176 (2016-12-02 16:34:36)

Witajcie Dziewczyny, smile

Ram, pewnie, warto tę myśl "przechwycić". wink

Symbi, dziękuję za muzykę. Driving home for Christmas to jedna z moich ulubionych piosenek świątecznych. Lubię tego wykonawcę za wiele jego utworów, ale to już wiecie.

Mysti, ja jestem jeszcze w pracy. Jak zobaczyłam to pyszne śniadanko, to zapragnęłam być w domu i zrobić sobie coś dobrego do jedzenia. wink

A ja chyba w ten weekend zafunduję sobie mały shopping - nie chcę zostawiać zakupów na ostatnią chwilę.

http://www.5gr.com.pl/sklep/2/11407_4_1.jpg

Lily, wpadaj do nas raz na jakiś czas.  Ja już teraz nie mam potrzeby pisania w wiadomym Wam dziale - napisałam wszystko, co chciałam i co można było napisać na ten temat. Jednak TU będę zaglądać - za bardzo Was Wszystkich lubię, żeby rezygnować z forum. smile

6,683

Witajcie, jak tu przytulnie smile

Twoje zdrowie Mysti smile

http://i2.vpx.pl/2014/02/06/p5t7.gif

Dla Ciebie śpiewamy z dziewczynami tę piękną piosenkę.

---
Dziękuję Mag, tak trudno mi się z Wami rozstać, zajrzę "kiedyś tam"  wink

6,684

Lily... wink My Cię tu nie rozliczamy z obecności i nieobecności. wink

Mysti, czy przeoczyłam jakąś ważną datę? smile

6,685

Dzień doberek smile

Pozdrawiam Wszystkich i zmykam się przewietrzyć wink

ps Mag, pochwal się pózniej co kupiłaś wink

Twoje zdrowie Mysti smile
http://i2.vpx.pl/2014/02/06/p5t7.gif

Przyłączam się do Lili , zdrówka  smile  tongue

Miłego  dnia !!!!

6,686

Czołem popołudniem

I_see_beyond napisał/a:

Mysti, czy przeoczyłam jakąś ważną datę?

Nie przeoczyłaś, bo szczegółów nie podawałam.
Ale data ważna dla mnie.

Dziś minął rok, odkąd rozpoczęłam Moje cudowne życie po rozwodzie.

Dziękuję wszystkim za życzenia smile

Miałam dziś tak dziwny sen, że aż sprawdziłam w senniku jego znaczenie.

Uwaga..... według niego moje erotyczne życie nabierze tempa.

To już drugi znak wink

http://s3.amazonaws.com/op24-forum-images/4709/ad10a20205cc76b482d00fa53d5cfc74.jpg

6,687

Mystique71 napisał/a:

Dziś minął rok, odkąd rozpoczęłam Moje cudowne życie po rozwodzie.

Mysti, no to ode mnie druga kolejka w gronie przyjaciół! smile

https://media4.giphy.com/media/l2JdVok6YiPQhkfS0/giphy.gif

Oprócz życzeń wszystkiego najlepszego...  aby były to sny prorocze! wink

6,688 Ostatnio edytowany przez alika40+ (2016-12-03 11:23:27)

Dzień doberek smile

Zapodaję kawę, jak ktos ma ochote to zapraszam smile
http://4.bp.blogspot.com/-FybURt-c2VM/T8KBDMAxu1I/AAAAAAAAElA/DvCaxlB21AE/s320/kawa+animation0000-01.gif

Dzisiaj mam spotkanie, pogadam sobie po naszemu:)  bo przyznam , że mi tego bardzo brakuje wink
Miłego dnia życzę Wszystkim  i sobie też  smile

ps  12 dni .....  wink

6,689

Witam wieczorową porą!

Na poranną kawę na wątku się spóźniłam, ale ... w realu nadrobiłam trzykrotnie.

Alika, mam nadzieję, że spotkanie się udało. smile

Ja miałam jak zwykle intensywny dzień, jednak udało mi się wszystko ogarnąć i jutro przede mną prawdziwa niedziela, tzn. taka przeznaczona na odpoczynek, relaks, zero pracy.

Zastanawiam się nad obejrzeniem filmu "Paulo Coelho. Niesamowita historia". Kiedyś czytałam Alchemika - pamiętam, że WTEDY książka zrobiła na mnie duże wrażenie.

Dam Wam znać, czy warto go obejrzeć.

Miłego wieczoru!

6,690

Dzień dobry smile Witam przy kawusi smile
Rosołek wstawiony o 8 rano, mięsko na obiad zamarynowane w ziołach, jeszcze się tylko zastanawiam, czy gotować ziemniaki czy smażyć frytki. Na obiad przychodzą do mnie rodzice dzisiaj, ponieważ choinkę mam już ubrana, będzie to taki przedsmak wigilijnej kolacji. Przeglądam internety w poszukiwaniu pomysłu na prezent dla starszego syna, dla młodszego już mam i dla całej rodzinki
Właśnie oglądałam zapowiedź nowego serialu z Kingą Preis, przyznaję, że ta aktorka w blond krótkich włoskach wygląda niesamowicie seksi i kobieco.

6,691

Witam i ja w niedzielę wieczorem! smile

Po bardzo udanym dniu. Ten tydzień, jak i każdy w zasadzie, miałam zabiegany. Dziś jednak - chwila wytchnienia i nadrabianie zaległości w przyjemnościach, a więc kino i shopping. Alika pytała, co kupiłam. Zaszalałam na początku miesiąca i kupiłam piękną plisowana spódnicę w Stradivarius'ie. Spodobało mi się do tego awangardowe wdzianko na górę, jednak uznałam, iż cena jest lekko z kosmosu. W pracy mam spory luz jeśli chodzi o tzw.dress code, ale to cudo, choć oryginalne i zachwyca, byłoby mało wygodne, a ja jestem non stop w ruchu. Zamówię sobie coś bardziej klasycznego i w bardziej przystępnej na Allegro.

Symbi, odkąd mieszkam sama, gotuję to, co lubię najbardziej. Jakiś czas temu pokochałam pieczone ziemniaki w ziołach jako dodatek do mięs.

Mam nadzieję, że Twój obiad z rodzicami i chłopcami się udał. Brzmi to wszystko smakowicie, co proponujesz do zjedzenia. Z prezentów świątecznych dla innych (spódnica była dla mnie big_smile), zakupiłam na razie domowej roboty słodycze. Wyślę je jako część dużej paczki mojej Przyjaciółce, która mieszka z rodziną za granicą. Choć to kraj bogaty, to takich dobrych słodkości tam nie mają. wink Prezenty zamówię najprawdopodobniej przez internet. Nic dziś nie rzuciło mi się w oczy, a chcę, aby wszyscy byli zadowoleni. Za to dostałam piękne kartki bożonarodzeniowe. Wysyłam jeszcze takie.

Kingę Preis lubię. Ale nie widziałam jeszcze zwiastunu tego serialu. Coś mało TV oglądam. I to prawda, odpowiednia fryzura potrafi odmienić twarz.

Miłego wieczoru Wszystkim życzę! smile

6,692

Nic nie pisze bo problemy techniczne mam ale wszystkich pozdrawiam serdecznie w ten przedswiateczny czas. I nadal nie wiem co odlicza alika ?

6,693

Witam smile

Mag , ta spódniczka to jakiego koloru ??
Kurcze jak ja tęsknię za naszymi galeriami hmm  sad
Spotkanie porażka, ostatni raz dałam sie wkręcić.....
ps Piotrze odliczam dni odsiadki tongue

10 dni i 11 nocy  .......;)

Dobranoc, spokojnych snów  smile

6,694

Może ktoś z was wie, czy można jakoś wejść na konkretną stronę tematu? czytam wątek, który mnie zainteresował,  ale po kawałku i za każdym razem muszę pojedynczo te strony przewijać... Może jest na to jakaś opcja, której ja nie odkryłam?

6,695

Witajcie,

dziś na wątku muszę powiedzieć: przykro mi.

Alika, z powodu tego spotkania.
Piotrze, z powodu problemów z internetem.
Ram, niestety nie wiem, jak to zrobić.

hmm

I jeszcze jest mi przykro, bo jest dziś strasznie ciężki poniedziałek. U mnie w pracy wszyscy dziś narzekali, nie mogli się skupić - chociaż swoją pracę bardzo lubię, nie mogłam się doczekać dziś jej końca. Dawno tak nie miałam.

http://i1.celebixy.pl/d3289af6815b33d574431786d095c7eb33086fc0/nie-lubie-poniedzialkow-jpg?h=230

Na szczęście są jeszcze inne dni tygodnia. smile

alika40+ napisał/a:

Mag , ta spódniczka to jakiego koloru ??

Spódnica jest wzorzysta - na ciemnozielonym tle są kwiaty. Bardzo mi się spodobała, dobrze leży, jest moim zdaniem bardzo kobieca. Wróciła moda na plisy. wink

Dawno tu muzyki nie wstawialiście. smile

Posty [ 6,631 do 6,695 z 15,029 ]

Strony Poprzednia 1 101 102 103 104 105 232 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » moje cudowne życie po rozwodzie

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024