Aborcja na żądanie!!! - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony Poprzednia 1 19 20 21 22 23 29 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1,301 do 1,365 z 1,857 ]

1,301

Odp: Aborcja na żądanie!!!
diana-1971 napisał/a:

W Twoim pobliżu tz. w jakiej odległości, 500 m, kilometr, w Twojej dzielnicy, mieście, gminie ?

W zasięgu prawa polskiego smile Cóż, ja staram się nie robić rzeczy nie miłych sąsiadom. Zamawiam dla przykładu regularnie szambowóz zamiast zrobić jak wielu dziurki i puszczać zawartość w "niczyją" ziemię. Mógłbym też wylać to szambo do sadu, niech sobie drzewka rosną ale biorę pod uwagę, że niektórych sąsiadów mogłoby to brzydzić. To taki przykład, gdzie można zrozumieć wprost reakcję postronnych na określone działania. Przykład trochę odmienny. Ludzie nie chcą aby w pobliżu ich domów lokalizowały się zakłady pogrzebowe oferujące kremację. Nie przetłumaczysz im, że teraz są nowoczesne piece, filtry itd. Tych ludzi zapewne po prostu brzydzi świadomość, że tuż obok pali się zwłoki i tysiąc tabelek z wynikami czystości powietrza nie zmieni tego poczucia obrzydzenia. Mnie akurat to by nie brzydziło ale musiałbym wziąć pod uwagę odczucia tych ludzi, a to jest na dodatek działalność legalna.

femte napisał/a:

A co jak kobieta jest lekarzem?

A chodzi ci o seksistowskie rozróżnianie kobieta-zawód, mężczyzna-zawód? Ja nie rozróżniam płci kiedy oceniam zawód. Jeśli chodzi ci o przypadek kiedy lekarz będący kobietą przeprowadzi aborcję sam na sobie, to nadal jest w Polsce niekaralne.

adiaphora napisał/a:

a nie stoisz pod kliniką i nie pikietujesz śpiewajac "dlaczego mnie nie chciałaś mamusiu?" Pasuje do Twojego profilu.

Oj to słabo znasz mój profil. Mam w nosie czy mamusia chciała czy nie chciała i dlaczego.

Zobacz podobne tematy :

1,302

czy ten sąsiad będzie wychowywał dziecko z poważnymi wadami rozwojowymi? będzie je myl, przewijal do konca życia,karmil i przewracal z boku na bok?

nie sądzę
podejrzewam nawet, że bedzie obrażał np. dziecko z zespołem Downa - wprost może nie, ale we własnym domu na pewno.
no i będzie sobie życzył,żeby taki ktoś nie pokazywał sie na ulicy, bo.narusza jego komfort.
niech sobie zyje w swoim domu.

tak wyglada,Snake, polska rzeczywistość sasiedzka.

więc nie widzę powodu, żeby przy podejmowaniu zyciowych decyzji kierować sie komfortem sąsiadów.

Snake, jakoś nigdzie nie odniosles sie do moich ostatnich postów. czyzby naruszyly Twoj komfort psychiczny?
jestes w stanie wyobrazić sobie 2 000 000 sierot?

1,303

_v_ napisał/a:

czy ten sąsiad będzie wychowywał dziecko z poważnymi wadami rozwojowymi? będzie je myl, przewijal do konca życia,karmil i przewracal z boku na bok?

To lubię smile W dyskusji o aborcji na żądanie czyli z powodu "że przeszkadza" wrzucać przykład wad rozwojowych. Ogarnijcie się i zacznijcie rozróżniać stan faktyczny w polskim prawie i jakieś projekcje na ten temat. Obecnie w Polsce wady rozwojowe są jednym z powodów dopuszczenia do wykonania aborcji. Twój przykład wrednego sąsiada jest więc z czapy wzięty.

_v_ napisał/a:

czy tak wyglada,Snake, polska rzeczywistość sasiedzka

Sorki ale jako rodzica dziecka niepełnosprawnego od urodzenia nie musisz mnie uświadamiać jak wygląda polska rzeczywistość. Przy czym poprawię cię, ten mityczny sąsiad najczęściej jako osoba dorosła umie się powstrzymać, natomiast zdrowe, dobrze wychowane dzieci z nowoczesnych polskich rodzin mówią wszystko co trzeba żeby poznać prawdę o wychowaniu w światłych domach Polaków...

_v_ napisał/a:

Snake, jakoś nigdzie nie odniosles sie do moich ostatnich postów. czyzby naruszyly Twoj komfort psychiczny?

A miałem się odnieść?

_v_ napisał/a:

jestes w stanie wyobrazić sobie 2 000 000 sierot?

No jestem.

1,304

Snake, to Ty sie ogarnij, człowieku, bo chyba nie wiesz jak wyglada rzeczywistość kobiety, ktora chce skorzystac z tego prawa.

przyklad: pani, ktorej Chazan tak przedluzal proceduey, ze musiała urodzic dziecko zdeformowane,ktore cierpiało i umarlo niedlugo po urodzeniu. widziałam zdjęcia tego dziecka.

nie masz za grosz empatii. intetesuje Cie jedynie swoj komfort. tudzież komfort sasiada.

w Twojej wypowiedzi wyczytalam jeszcze jedno. kobieta ma rodzic, a potem ma sie chowac po kątach z dzieckiem, bo powinna wiedziec jakie jest polskie społeczeństwo.

bleee,rzygac mi sie chce jak widze taka hipokryzje hmm

1,305

_v_ napisał/a:

Snake, to Ty sie ogarnij, człowieku, bo chyba nie wiesz jak wyglada rzeczywistość kobiety, ktora chce skorzystac z tego prawa.

przyklad: pani, ktorej Chazan tak przedluzal proceduey, ze musiała urodzic dziecko zdeformowane,ktore cierpiało i umarlo niedlugo po urodzeniu. widziałam zdjęcia tego dziecka.

Co nie zmienia faktu, że prawo do aborcji miała. Jeśli złamane zostały procedury, to jest to podstawa do podjęcia odpowiednich czynności przez prokuraturę i żądania zadośćuczynienia od lekarza. Skazali go już, bo nie śledzę?
Tak na marginesie skoro jest problem z przeprowadzeniem aborcji w sytuacjach dopuszczalnych przez prawo, bo lekarze nie chcą ich wykonywać skąd wiara, że będą je wykonywać w przypadku dopuszczenia aborcji "na życzenie"? Przecież dziś lekarz, który chce przeprowadzać aborcję w dopuszczalnych przypadkach ma prostą drogę do tego, a jednak nie garną się...

_v_ napisał/a:

nie masz za grosz empatii. intetesuje Cie jedynie swoj komfort. tudzież komfort sasiada.

Zależy smile W przypadku prof. Chazana pisałem kilka razy, że jeśli naruszył obowiązujące przepisy złośliwie powinien za to odpowiedzieć. Tak samo jak każda placówka zdrowia, która bierze pieniądze z NFZ na wykonywanie dopuszczalnych przez prawo aborcji, a potem komplikuje procedury kobietom albo nie potrafi znaleźć lekarza, który przeprowadzi aborcję. Wtedy jest to forma wyłudzenia pieniędzy publicznych i za to trzeba karać.

Natomiast jeśli chodzi o komfort kobiety, której nie widzi się urodzić zdrowe dziecko, bo coś tam, coś tam jej się wydaje, to masz rację - nie mam w tym przypadku za grosz empatii. Przyznaję bez bicia i wstydu...

_v_ napisał/a:

w Twojej wypowiedzi wyczytalam jeszcze jedno. kobieta ma rodzic

Może coś przegapiłem w życiu ale wydaje mi się, że na tyle jestem ogarnięty żeby wiedzieć, że aby doszło do ciąży musi być akt seksualny. Skoro był i nie odbył się w wyniku przestępstwa, to zapewne odbył się przez osoby świadome możliwych konsekwencji. Nawet takich, że antykoncepcja jest skuteczna tylko w jakimś zakresie. Cóż, wybacz ale nie będę udawał, że odpowiada mi aborcja jako forma antykoncepcji po fakcie. Jak się mówi w życiu A, to trzeba powiedzieć B, a nawet Z smile

_v_ napisał/a:

bleee,rzygac mi sie chce jak widze taka hipokryzje hmm

Mam nadzieję, że planowałaś późne śniadanko...

1,306

Snake chyba naiwnie mysli ze aborcja to szczypce, porozrywane raczki i nozki, placzace dzieciatka.
Najlatwiejsza aborcja farmakologiczna jest bezpieczna, nie wplywa na dalsza plodnosc. W efekcie mamy cos na rodzaj miesiaczki. Ot, i caly dramat.
Chyba nie zabronisz kobietom miesiaczkowac? Takie to oburzajace?
O kobiete- lekarke zapytalam nie bez powodu. Zeby wywolac miesiaczke wystarczy wiedza i dostep do lekow. Ja co prawda nie mam uprawnien do leczenia ludzi, ale moge leczyc sama siebie.
Moge wymyslic co najmniej kilkadziesiat sposbow zeby ciaze usunac. Od srodkow synchronizujacych ruje - niszcza cialko zolte. Poronienie wystapi po jakims czasie, sladu nie bedzie po leku, a jak cos jesczcze zostanie to i tak glowny skladnik czynny (prostaglandyny) wystepuje naturalnie w organizmie.
Estrogeny - byly nawet przypadki ze kobiety je podajace, majace minimalny kontakt poprzez skore poronily.
Cytostatyki - sa przeznaczone do zabijania szybko mnozacych sie komorek.
No i oksytocyna - jakby sie cos opoznialo, choc moze byc i jedynym uzytym lekiem. Tylko ze wtedy dosc bolesnym. Oczywiscie i estrogeny i oksytocyna sa znajdowane w organizmie - wiec spokojnie mozna isc do szpitala z "poronieniem w toku". Watpie zeby robiono badania na wszystkie mozliwe srodki kazdej roniacej kobiecie.
Prosze tego nie kasowac, ja podaje tylko nieco wiedzy medycznej.

1,307

femte napisał/a:

[ciach].

No i ulepiłaś sobie pracowicie chochoła i teraz sobie zawzięcie z nim walczysz? Zmartwię cię. Nie zatrzymałem się na etapie urywanych rączek. Zmartwię cię po raz drugi. Jest mi zupełnie obojętne, tak samo jak polskiemu systemowi prawnemu co kobieta sama robi. Jeśli do tej pory nie załapałaś tego, to nawet sto spacerów na rześkim, morskim powietrzu tego nie zmieni ale to już nie mój problem...

1,308

Znowu nic nie rozumiesz. Pisalam celowo o sobie - chociaz, co bylo nadmierna ostroznoscia. Mnie nie oskarzysz o propagowanie aborcji - sprobuj. Po prostu uwazam ze lepiej dokonac aborcji bezpiecznie i w pewny sposob. A nie lodygami roslin, cebula, domestosem.

1,309

Snake napisał/a:

Dlaczego kobiety czy dlaczego lekarz?

Lekarz. W koncu to jest najlepiej przeszkolona osoba do wykonania takie go zabiegu. Po prostu nie rozumiem ze twierdzisz ze kobiety maja prawa do aborcji ale juz lekarza wykonujacego zabiegu nie zdzierzysz w swoim otoczeniu. Twierdzisz ze nie robisz rzeczy niemiłych sąsiadom. Mam swoje życie uzależniać od sąsiadów? Zeby im sie przez przypadek przykro nie zrobiło? Ty tez możesz mieszkać przez ścianę/miedze/pole z osoba która miała 17 aborcji ale wiedzieć o tym nie musisz. No i jak ty rozumiesz sąsiedztwo? 5 km, 50km, 500? Niemcy czy Czechy to tez nasi sąsiedzi w Europie i tam aborcje sa na porządku dziennym. Masz na myśli ten sam blok co ty? To samo województwo? W ogóle dziwie sie ze w Polsce te rzeczy sie jeszcze roztrząsa podczas kiedy w innych państwach europejskich jest to wszystko dawno uregulowane...

1,310

femte napisał/a:

Mnie nie oskarzysz o propagowanie aborcji - sprobuj.

Ale po co mam oskarżać? Dziel się swoją wiedzą z kim chcesz...

Jaguar napisał/a:

Po prostu nie rozumiem ze twierdzisz ze kobiety maja prawa do aborcji...

W kilku określonych w polskim prawie przypadkach. W pozostałych nie tyle mają prawo lub nie do aborcji co po prostu prawo nie zajmuje się ich ściganiem. Ja też się nimi nie zajmuję smile

Jaguar napisał/a:

ale juz lekarza wykonujacego zabiegu nie zdzierzysz w swoim otoczeniu...

Cóż o przypadkach określonych w prawie jw. nie ma co dyskutować. W pozostałych przypadkach czyli tzw. aborcji z przyczyn społeczno - ekonomicznych w skrócie na żądanie jestem w stanie zrozumieć różne motywy kierujące kobietą. Ustawodawca też, dlatego nikt nie zajmuje się karaniem kobiet, które nielegalnie aborcję przeprowadzą. Natomiast lekarz robi to dla kasy i w tym momencie niczym się nie różni od pospolitego rzezimieszka, a tych też nie lubię, szczególnie w moim sąsiedztwie smile

Jaguar napisał/a:

Mam swoje życie uzależniać od sąsiadów? Zeby im sie przez przypadek przykro nie zrobiło?

Zmartwię cię ale jest tak wiele sfer życia i prawa, gdzie zdanie sąsiada ma znaczenie, że ho, ho...

Jaguar napisał/a:

No i jak ty rozumiesz sąsiedztwo? 5 km, 50km, 500? Niemcy czy Czechy to tez nasi sąsiedzi w Europie i tam aborcje sa na porządku dziennym

To proste bardzo. Moje sąsiedztwo, to te na które ma wpływ. W tym przypadku jest to wręcz obszar całego kraju, bo mam taki wpływ jak głos wyborczy. Mogę tym głosem obdzielać tych co są za liberalizacją obecnych przepisów albo tych co są za status quo lub tych co są za zaostrzeniem prawa. W tym przypadku mam możliwość wyboru i korzystam z niego. Na to co robią u siebie Czesi, Niemcy i inni nie mam wpływu więc zupełnie nie zajmuję sobie głowy ich problemami.

Jaguar napisał/a:

W ogóle dziwie sie ze w Polsce te rzeczy sie jeszcze roztrząsa podczas kiedy w innych państwach europejskich jest to wszystko dawno uregulowane...

W UE jesteśmy, kto broni korzystać z wolności podróży, miejsca pracy i zamieszkania?

1,311

Snake napisał/a:
femte napisał/a:

Mnie nie oskarzysz o propagowanie aborcji - sprobuj.

Ale po co mam oskarżać? Dziel się swoją wiedzą z kim chcesz...

Jaguar napisał/a:

Po prostu nie rozumiem ze twierdzisz ze kobiety maja prawa do aborcji...

W kilku określonych w polskim prawie przypadkach. W pozostałych nie tyle mają prawo lub nie do aborcji co po prostu prawo nie zajmuje się ich ściganiem. Ja też się nimi nie zajmuję smile

Jaguar napisał/a:

ale juz lekarza wykonujacego zabiegu nie zdzierzysz w swoim otoczeniu...

Cóż o przypadkach określonych w prawie jw. nie ma co dyskutować. W pozostałych przypadkach czyli tzw. aborcji z przyczyn społeczno - ekonomicznych w skrócie na żądanie jestem w stanie zrozumieć różne motywy kierujące kobietą. Ustawodawca też, dlatego nikt nie zajmuje się karaniem kobiet, które nielegalnie aborcję przeprowadzą. Natomiast lekarz robi to dla kasy i w tym momencie niczym się nie różni od pospolitego rzezimieszka, a tych też nie lubię, szczególnie w moim sąsiedztwie smile

Jaguar napisał/a:

Mam swoje życie uzależniać od sąsiadów? Zeby im sie przez przypadek przykro nie zrobiło?

Zmartwię cię ale jest tak wiele sfer życia i prawa, gdzie zdanie sąsiada ma znaczenie, że ho, ho...

Jaguar napisał/a:

No i jak ty rozumiesz sąsiedztwo? 5 km, 50km, 500? Niemcy czy Czechy to tez nasi sąsiedzi w Europie i tam aborcje sa na porządku dziennym

To proste bardzo. Moje sąsiedztwo, to te na które ma wpływ. W tym przypadku jest to wręcz obszar całego kraju, bo mam taki wpływ jak głos wyborczy. Mogę tym głosem obdzielać tych co są za liberalizacją obecnych przepisów albo tych co są za status quo lub tych co są za zaostrzeniem prawa. W tym przypadku mam możliwość wyboru i korzystam z niego. Na to co robią u siebie Czesi, Niemcy i inni nie mam wpływu więc zupełnie nie zajmuję sobie głowy ich problemami.

Jaguar napisał/a:

W ogóle dziwie sie ze w Polsce te rzeczy sie jeszcze roztrząsa podczas kiedy w innych państwach europejskich jest to wszystko dawno uregulowane...

W UE jesteśmy, kto broni korzystać z wolności podróży, miejsca pracy i zamieszkania?

Snake masz tak pokrętny sposób myślenia że, chyba jakiemuś lekarzowi coś nie pykło w Twoim przypadku. wink Mamusia potem powiadała, Snake nie chciany, ale jak już jest, jest kochany. big_smile

1,312

Oj zawsze jak kogoś nie potrafisz zrozumieć, to zaczynasz obrażać? To taki kobiecy savoir vivre czy tylko twój osobisty?

1,313 Ostatnio edytowany przez diana-1971 (2016-09-04 15:02:07)

Snake napisał/a:

Oj zawsze jak kogoś nie potrafisz zrozumieć, to zaczynasz obrażać? To taki kobiecy savoir vivre czy tylko twój osobisty?

Oooo obraziłam Cię ? Raczej jestem blisko prawdy, dlaczego wypisujesz głupoty. Która kobieta z Twojego otoczenia dokonała aborcji na żądanie, matka, siostra, żona, kochanka ? Jakiś lekarz wziął kasę i okazał się rzeźnikiem, teraz chcesz się mścić na wszystkich ?
Tylko tak można zrozumieć Twój udział w tej dyskusji, bo co Cię obchodzi zupełnie obca Pani X korzystająca z pomocy lekarza Y z innego końca kraju?

1,314

He, he jakie rozczarowanie ale żadna z powyższych i babcia też nie lol

1,315

Snake napisał/a:
Jaguar napisał/a:

Z tego prawa skorzystałam juz ponad 10 lat temu. Jak będę zmuszona do aborcji to jedyne co potrzebuje to opinia dwóch lekarzy i wybrać szpital w którym chce dokonać procedury. Żadnych pytań, oskarżeń, winy, grzechu...Czemu uważasz ze lekarze wykonują skrobanki tylko dla pieniędzy? Może niektórym naprawdę leży na sercu los kobiet? A za darmo nie robią bo w końcu anestetyk, igła, skalpel tez kosztuje. Tak samo sie płaci u prywatnego dentysty. Ten tez leczy tylko dla pieniędzy a ludzie sie za to nie oburzają...ty tez pracujesz dla pieniędzy a nie samej tylko potrzeby altruizmu.

1,316

Wybacz ale jeszcze nie jestem płatnym mordercą więc nie zarabiam zabijaniem. To, ze ktoś zarabia leczeniem jest w porządku, nie wymagam altruizmu :-) A skoro za granicą dobrze, to się szczerze cieszę.

1,317

Ja jestem platnym morderca, i co z tego?
W kazdym kraju gdzie obywatele moga naprawde decydowac aborcja jest dozwolona.
W kazdym kraju demokratycznym kobieta idac do lekarza moze miec pewnosc ze jej zycie i zdrowie bedzie najwazniejsze. Tylko kraje ktore ciaza w kierunku totalitaryzmu wtracaja sie w decyzje dotyczace czyjegos zdrowia i zycia.

1,318

To na szczęście zmierzamy ku totalitaryzmowi smile   ale widzisz, póki mamy jeszcze namiastkę demokracji kto broni przegłosować w wyborach przeciwników aborcji na życzenie? Jak się wam uda, to naprawdę będę taki wynik szanował ale czy to moja wina, że za mojego życia widzę na to znikome szanse?

1,319

Snake napisał/a:

He, he jakie rozczarowanie ale żadna z powyższych i babcia też nie lol

Sądząc po Twoim wieku w  profilu, w czasach Twojej matki aborcja na życzenie, była prawnie dozwolona. Bardzo możliwe że, nie jesteś tylko plemnikiem który " wygrał ", ale i zarodkiem, który matka zostawiła.
Te same kobiety które, kiedyś miały i korzystały z aborcji na żądanie, dziś krzyczą o zakazach.
Hipokryzja.

1,320

Snake napisał/a:
adiaphora napisał/a:

a nie stoisz pod kliniką i nie pikietujesz śpiewajac "dlaczego mnie nie chciałaś mamusiu?" Pasuje do Twojego profilu.

Oj to słabo znasz mój profil. Mam w nosie czy mamusia chciała czy nie chciała i dlaczego.

tak sobie mów... Twoja nadaktywność w tym wątku mówi sama za siebie. Myślisz, że masz jakiś wpływ na ilość aborcji? Ha, ha. Rozczulasz mnie.
Napisałeś: "Interesuje mnie aby żaden lekarz w moim pobliżu nie przeprowadzał aborcji i jakbym miał wiedzę o czymś takim, to policję bym zawiadomił."  Zalatuje z Twojego pobliża fanatyzmem. To najgorszy smrodek ze wszystkich.

1,321

diana-1971 napisał/a:

Sądząc po Twoim wieku w  profilu, w czasach Twojej matki aborcja na życzenie, była prawnie dozwolona. Bardzo możliwe że, nie jesteś tylko plemnikiem który " wygrał ", ale i zarodkiem, który matka zostawiła.

Kombinujesz jak koń pod górę ale kombinuj do woli lol W jednym masz rację, wszyscy zwolennicy aborcji na świecie, to ci, których matki nie usunęły...

adiaphora napisał/a:

tak sobie mów... Twoja nadaktywność w tym wątku mówi sama za siebie.

Dużo pracy, a jak pracuję, to jest to forma rozrywki i odpoczynku umysłu wink

adiaphora napisał/a:

Myślisz, że masz jakiś wpływ na ilość aborcji? Ha, ha. Rozczulasz mnie.

Zupełnie nie mam ambicji mieć na to wpływ. Za to na ich legalność na terytorium Polski jako taki miałem i mam. Nie pamiętam abym oddał kiedyś głos na partię, która miała w programie liberalizację aborcji.

adiaphora napisał/a:

Zalatuje z Twojego pobliża fanatyzmem. To najgorszy smrodek ze wszystkich.

Hm, a mnie się wydawało, że praworządny obywatel informuje odpowiednie służby jeśli ma wiedzę o łamaniu prawa ale co ja tam wiem... w państwie totalitarnym żyję, a tu się nie donosi lol Dom sąsiada okradają ale ty na policję nie dzwonisz, bo to fanatyzm?

1,322

Snake napisał/a:

Wybacz ale jeszcze nie jestem płatnym mordercą więc nie zarabiam zabijaniem. To, ze ktoś zarabia leczeniem jest w porządku, nie wymagam altruizmu :-) A skoro za granicą dobrze, to się szczerze cieszę.

Wybaczam. Tylko ze ginekolodzy nie utrzymują sie tylko i wyłącznie z aborcji. Zaradzaja tez problemom niepłodności, lecza infekcje zarówno u kobiet jak i mężczyzn...wykonują cała masę innych zabiegów za które tez sie płaci. Płacenie za przepisanie tabletek anty czy antybiotyków jest w porzo a płatne wykonanie aborcji juz nie? Po raz kolejny powtórzę ze prawne dozwolenie aborcji nie równa sie nakazowi aborcji. Chcesz robisz, nie chcesz nie robisz. Co cię obchodzi czy i ile dzieci urodziłam? Mnie nie interesują twoje i twojej zony poczynania w tej dziedzinie...

1,323

Snake nie nadymaj się tak, bo Ci żyłka pęknie. wink
Rany, wlazł facet na kobiece Forum i robi wszystko aby mieć ostatnie zdanie. Chłopie, kompleksy jakieś leczysz ?
Jesteś taki praworządny, to może zamiast zajmować się cudzymi macicami, wrzeszczeć o prawach nienarodzonych, włożyłbyś tą energie w obronę praw dzieci np. bezdomnych. Tak, tak, w naszym cudownym kraju, rośnie liczba bezdomnych dzieci.
Szkoda że, nikt ich nie broni.

1,324

Snake
chyba zartujesz. Znam ludzi ktorzy zbierali podpisy pod liberalizacja ustawy. I podobno duzo osob by chcialo tej liberalizacji, ale sie boja. Teraz kazde stanowisko, do szkolnej sprzataczki i ciecia w magistracie jest upolitycznione.

1,325

Szczerze mówiąc,nie wiem o co Wam chodzi dziewczyny?
Skoro jest łamane prawo,to takie podejście jest całkowicie słuszne.

1,326

Jaguar napisał/a:

Co cię obchodzi czy i ile dzieci urodziłam?

Eeeech... już pisałem z 5 razy, że nic...

diana-1971 napisał/a:

Snake nie nadymaj się tak, bo Ci żyłka pęknie. wink

Mnie do tego daleko ale czy to tobie lol

diana-1971 napisał/a:

Rany, wlazł facet na kobiece Forum i robi wszystko aby mieć ostatnie zdanie. Chłopie, kompleksy jakieś leczysz ?

Oj tam, oj tam, jestem tu jakieś 3 lata dłużej niż ty lol

femte napisał/a:

Snake
chyba zartujesz. Znam ludzi ktorzy zbierali podpisy pod liberalizacja ustawy. I podobno duzo osob by chcialo tej liberalizacji, ale sie boja. Teraz kazde stanowisko, do szkolnej sprzataczki i ciecia w magistracie jest upolitycznione.

No jeśli ty i twoi znajomi jesteście tacy zorientowani w polskich realiach, że świata poza tym magistratem nie widzicie... Zdradzę ci mały sekret wink Gros Polaków nie pracuje w sektorze tzw. państwowym. Tak się wszyscy boją piszesz, ach zacytowałbym ci co lepsze kwiatki jakie na temat rządzącej partii usłyszałem od urzędników. Jakoś się nie bali, nie zerkali przez ramię, nie sprawdzali czy nagrywam. Gdzie to ci twoi znajomi szukali? Patrz, do mnie nikt z taką petycją nie przychodził... ale odsyłam po raz kolejny do badań socjologicznych. Są anonimowe więc trudno w tym przypadku mówić o argumencie strachu. Po raz kolejny przytaczam te liczby - 80 % ankietowanych Polek i Polaków nie akceptuje wprowadzenia legalnej aborcji na życzenie. Przepraszam bardzo ale z czym wy chcecie dyskutować? Z głosem przytłaczającej większości obywateli tego kraju? Oj macie zacięcie...

1,327

majkaszpilka napisał/a:

Szczerze mówiąc,nie wiem o co Wam chodzi dziewczyny?
Skoro jest łamane prawo,to takie podejście jest całkowicie słuszne.

To prawo, w obecnym kształcie,  tak naprawdę służy tylko temu, żeby uspokoić sumienia takich ludzi jak Snake, bo to czy ono faktycznie ma jakiś pozytywny wpływ na zmniejszenie liczby niechcianych ciąż i aborcji już go wyraźnie nie interesuje. Bo sam pisze:
Jest mi zupełnie obojętne, tak samo jak polskiemu systemowi prawnemu co kobieta sama robi.
Takie zamiatanie problemu pod dywan. No bo przecież legalnie kobieta nic nie może, ale co ona tam samodzielnie wykombinuje jest mu obojętne. Sam tym samym przyznaje, że jest to w istocie martwy przepis.

Nie zależy mu na przeciwdziałaniu problemowi, a jedynie na spokoju własnego sumienia. Ci, którzy są za legalną aborcją nie traktują tego jak antykoncepcji i często w parze idą pomysły o wprowadzeniu edukacji seksualnej, czy większym dostępie do środków antykoncepcyjnych, żeby właśnie tych aborcji było jak najmniej, o czym przeciwnicy aborcji notorycznie zapominają. Poza tym jak masz legalną aborcję, to masz statystyki i widzisz co naprawdę działa a co nie. Można z takim podejściem faktycznie coś zrobić, a nie udawać, że się robi.

1,328

Snake
nie udawaj ze nie wiesz o co chodzi. Kolega jest zastepca wojta w gminie, i tam bez pozwolenia proboszcza nic sie nie zrobi. Mowie konkretnie np. o handlu nawozami i paszami.

1,329

No i? Bo dalej nie łapię co to ma wspólnego z anonimowym zdaniem 80 % Polek i Polaków?

1,330

Czyli masz zdanie jakie masz bo tak i juz?

1,331

No tak mniej więcej smile

1,332

Snake, dajesz radę, ale uważaj co byś bana nie dostał. Wiesz jak to jest, moderacja nie może dopuścić do tego by kobiety na kobiecym forum były ośmieszane lol

1,333

na razie to pan Snake się sam.ośmieszył, bo wyszło, że jest zasciankowym hipokryta, który życiowe decyzje podejmuje pod kątem komfortu sąsiada wink ciekawe, czy żonę też pod tym kątem wybierał tongue

1,334

_v_ napisał/a:

na razie to pan Snake się sam.ośmieszył, bo wyszło, że jest zasciankowym hipokryta, który życiowe decyzje podejmuje pod kątem komfortu sąsiada wink ciekawe, czy żonę też pod tym kątem wybierał tongue

Jeśli chodzi o temat aborcji na żądanie to z tego co wiem Snake od zawsze podkreślał, że jeśli któraś się chce wyskrobać to droga wolna. Niemcy czy Słowacja przyjmą z otwartymi rękami.
Nie wiem o czym tutaj jeszcze pisać.

1,335

_v_ napisał/a:

Wywalić łajno do sadu czy do szambowozu - życiowa decyzja lol ale masz rację wiele decyzji podejmuję myśląc o otaczających ludziach, w tym sąsiadach. Nie wychodzę kosić trawnik w sobotę o 5 30 choć jest to dla mnie optymalna pora, bo przyjmuję, że sąsiedzi mogą chcieć w weekend dłużej pospać. Nie palę im pod nosem opakowań z tworzyw sztucznych, bo to śmierdzi. Może następną razą wywalę im tą kupę pod sam płot i przybiję dedykację "tak robiłaby koleżanka _v_"... smile

1,336

no to ośmieszyłeś się porównując aborcję do wywozy szamba czy koszenia trawnika o 5 rano big_smile na jedno wychodzi wink

1,337

Snake napisał/a:
_v_ napisał/a:

Wywalić łajno do sadu czy do szambowozu - życiowa decyzja

No właśnie. Porównać aborcję do wywalenia łajna do sadu...w końcu waga czynu ta sama i konsekwencje też...

Serio, Snake? Naprawdę popłynąłeś.

1,338

lol argumenty się skończyli... lol

1,339

Snake, osmieszasz sie. Pprzejdz sie przez nieznana wies pytajac kto i ile ma swin. Ciekawe jak "prawdziwe" dostaniesz odpowiedzi.
Co do szamba i koszenia trawnika - rada osiedla u mnie prezglosowala ze nie wolno kosic po 18, w weekendy po 12. Jak sie nie dostosujesz -mandat. I to sie nazywa demokracja- na osiedlu sa zasady ustanowione przez mieszkancow.

1,340 Ostatnio edytowany przez Snake (2016-09-05 10:17:45)

femte napisał/a:

I to sie nazywa demokracja- na osiedlu sa zasady ustanowione przez mieszkancow.

O jej, a kiedy mieszkańcy "dużego osiedla" wybierają swoich przedstawicieli do "rady osiedla", a ci przegłosowują, że nie wolno na jego terenie robić aborcji, to już nie jest demokracja... Ktoś coś pisał o hipokryzji? Wy nie będziecie zadowolone nawet jak ogłoszą możliwość  bezpośredniego wypowiedzenia się obywateli w drodze referendum. Bo jak przegracie, to wina kościoła, ciemnogrodu, jak tu żyć...

1,341

Snake napisał/a:

lol argumenty się skończyli... lol

Tak, Tobie.

1,342

Snake - nie ma obawy. Tutaj nikt nie boi sie mowic co mysli.

1,343

Snake napisał/a:

No tak mniej więcej smile

No to sie rozczarowałam. Spodziewałam sie po tobie o wiele więcej niż po przydrożnym pniu...on tez leży tam gdzie leży bo tak...

1,344

Jaguar napisał/a:

No to sie rozczarowałam. Spodziewałam sie po tobie o wiele więcej niż po przydrożnym pniu...on tez leży tam gdzie leży bo tak...

A ty jak pani nauczycielka oczekiwałaś rozprawki filozoficzno-etyczno-religijnej na 3 strony? No wybacz ale to byłoby bez sensu. Co to, ja pierwszy raz się udzielam w podobnym temacie i nie wiem, gdzie zwolennicy aborcji mają zdanie przeciwników? Nie przejmuj się jednak mnie żadna łatka nie boli smile Mogę być pniem, to nawet takie ekologiczne lol i lepiej brzmi niż tępy, ciemny zaścianek, mizogin, faszysta, katol, którego nie chciała matka, z którym żona jest z litości czy co tam jeszcze przeczytałem na swój temat od światłych, mądrych, tolerancyjnych kobiet na tym forum lol

1,345 Ostatnio edytowany przez Cyngli (2016-09-05 14:05:51)

Snake napisał/a:
Jaguar napisał/a:

Mogę być pniem, to nawet takie ekologiczne lol i lepiej brzmi niż tępy, ciemny zaścianek, mizogin, faszysta, katol, którego nie chciała matka, z którym żona jest z litości czy co tam jeszcze przeczytałem na swój temat od światłych, mądrych, tolerancyjnych kobiet na tym forum lol

Wzruszające. Dodaj trochę wymuszonych łez, będzie wiarygodniej.

1,346

Cyngli napisał/a:

Wzruszające. Dodaj trochę wymuszonych łez, będzie wiarygodniej.

Nie będzie smile Do łez wzruszam się tylko w temacie dzieci, a w temacie kobiet moje serce jest jak głaz wink A skoro temat dotyczy głównie bólu pewnej części ciała, pewnej grupy kobiet, to jak mam się wzruszać?

1,347

A ja w sumie nie wiem jaki sens ma ten temat? W katolickiej Polsce gdzie i tak przez najbliższe 3 lata większością bezwzględną rządzi partia proklerykalna która ściśle współpracuje z KK lol

1,348 Ostatnio edytowany przez Karolev (2016-09-06 10:30:51)

Przecież w tym temacie nie zmienia się nic od 26 lat. Każda po kolei partia niczego w tej kwestii nie zmieniła.

Ja wiem, że największy problem mają jakieś ladacznice bez kręgosłupa moralnego(oraz ich obrończynie) chcące mieć możliwość skrobania się na żądanie, ale na szczęście w Polsce takiej możliwości nie będą miały.
Oczywiście, że owe ladacznice i ich obrończynie winę będą zwalać na faceta(ileż tu takich głosów już było), który zalał formę i nie czuje się odpowiedzialny za to co zrobił. Oczywiście, że winni muszą być wszyscy inni tylko nie ta, która dała dupy pierwszemu lepszemu. Ale według mnie niech jedna z drugą też bierze odpowiedzialność za to co robi i pretensje w razie czego niech ma tylko i wyłącznie do siebie. Jest tyle form zabezpieczenia, że naprawdę jak się nie chce to się w ciąże nie zajdzie. Ale trzeba trochę myśleć.

Ja znam dziewczynę, która w wieku 19 lat zaszła w ciążę. Chłopak ją zostawił, ale jej nawet nie przyszło przez myśl, by się wyskrobać. Także są ludzie i ludziska. Sytuacji ta dziewczyna łatwej nie ma, wręcz przeciwnie, ale powiedziała, że da radę.

1,349

największy problem to masz ty - ze sobą

1,350

Karolev ale jest różnica między aborcją bo się "wpadło"a dzieckiem które będzie uszkodzone genetycznie lub z gwałtu bądź przez zagrożenie życia matki

1,351

Przez to ze w Polsce nie ma możliwości aborcji Polacy nie staną sie w żaden sposób lepsi od innych narodów. Nie wiem...bardziej świętsi niż swieci..lepsi. Nie bardzo rozumiem jak braki na polu miłości do bliźniego maja uczynić nas lepszymi.

1,352

w statystykach będzie ładniej wyglądać wink

1,353

A te nadal płaczą lol

1,354

Karolev napisał/a:

A te nadal płaczą lol

Marny z Ciebie prowokator.

1,355

Aborcja powinna być dokonywana wtedy kiedy życie matki jest narażone, poczęło się z gwałtu na małej dziewczynce lub wiadomo że dziecko nie będzie żyć bo jest np bez połowy głowy. W innym wypadku typu wpadka czy niechęć bo się pracuje i nie ma czasu na dzieci, to taka aborcja powinna być karana minimum 5 lat pozbawienia wolności.

1,356 Ostatnio edytowany przez Karolev (2016-09-07 06:52:48)

Revenn napisał/a:

Aborcja powinna być dokonywana wtedy kiedy życie matki jest narażone, poczęło się z gwałtu na małej dziewczynce lub wiadomo że dziecko nie będzie żyć bo jest np bez połowy głowy. W innym wypadku typu wpadka czy niechęć bo się pracuje i nie ma czasu na dzieci, to taka aborcja powinna być karana minimum 5 lat pozbawienia wolności.

100% racji.

Ja osobiście nie mam za grosz szacunku do ladacznic dla których skrobanka po każdej wpadce to nic zdrożnego i najnormalniejsza w świecie czynność. Dla ich obrończyń również.
Na szczęście w Polsce legalnie takiej możliwości mieć nie będą.

1,357

Karolev napisał/a:
Revenn napisał/a:

100% racji.

Ja osobiście nie mam za grosz szacunku do ladacznic dla których skrobanka po każdej wpadce to nic zdrożnego i najnormalniejsza w świecie czynność. Dla ich obrończyń również.
Na szczęście w Polsce legalnie takiej możliwości mieć nie będą.

Ile znasz takich kobiet? Bo ja ani jednej.
Ile jest takich kobiet? Kilka na ileś tysięcy?
Jak mnie wnerwia takie wyolbrzymianie...

1,358 Ostatnio edytowany przez Karolev (2016-09-07 09:14:39)

Na szczęście nie znam osobiście, bo naplułbym takiej w twarz.

Ale przecież chodzi o aborcję na żądanie, więc umożliwianie takim osobom skrobanki bez podawania przyczyny. Ja rozumiem że są przypadki gdzie aborcja jest konieczna i matka po prostu musi podjąć ciężką decyzję, ale wydaje mi się, że takie panie nie będą robić szumu wokół tego tematu.

Najbardziej szczekają właśnie takie, którym wydaje się, że jak w innych krajach jest to dozwolone to w Polsce też musi być. No bo przecież co w tym złego by dziewucha jedna z drugą nie mogła sama sobie, bez podawania przyczyny decydować o wyskrobaniu się.

Droga wolna, obrać kierunek na Słowację czy Niemcy i można tam zrobić co się chce.

1,359

A "tatusiom" niepłacącym alimentów i nieinteresującym się dziećmi też byś napluł w twarz, czy to tylko w jedną stronę obowiązuje?

1,360

diana-1971 napisał/a:

O, widzę że, Panów, fantazja ponosi.
Drodzy Chłopcy, zamiast zachwycać się cudzym prawem, warto poznać własne.
W Polsce od dawna obowiązuje przepis o zaprzeczenia ojcostwa. Każdy mężczyzna który, ma wątpliwości w tej kwestii, może wnieść taki pozew do sądu, w ciągu 6 mies. od narodzenia dziecka.
Niczyja wina że, mężczyźni w Polsce, mało kiedy z tego przepisu korzystają.

Żeby kpić wypadałoby wykazać się umiejętnością czytania analizowanego tekstu, jak również wiedzy pozyskanej niechby i od wujka gugla.
Nowe niemieckie przepisy mają umożliwić mężczyznom zmuszonym do łożenia na nie swoje dziecko do pociągnięcia do finansowej odpowiedzialności biologicznego ojca. Wiesz co to ma do polskich przepisów o zaprzeczeniu ojcostwa? W Polsce umiarkowanie skomplikowane jest zaprzeczenie ojcostwa do 6 miesięcy od momentu uzyskania wiedzy, że dziecko "nam" się urodziło, choć i tak jest to droga sądowa. Później jest to już trudniejsze, bo wymaga wystąpienia do prokuratury. I tak np. mąż, który po 3 latach wychowywania dziecka wchodzi w posiadanie wiedzy, że w okresie kiedy dziecko się poczęło, żona się puszczała musi zachować stalowe nerwy. Po pierwsze się nie ujawniać z taką wiedzą, tylko pobrać materiał od dziecka i zrobić prywatnie badania genetyczne. W razie wyniku potwierdzającego brak pokrewieństwa zatrudnić dobrego mecenasa i występować do prokuratury. Ta zaś może ale nie musi zgodzić się, że dziecko nie jest jego. Dlatego też istotna jest dyskrecja na początku i stalowe nerwy, bo jeśli facet wygarnie kobiecie zanim pobierze materiał do badań, a ta będzie cwana, to zabierze razem z dzieckiem tyłek w troki. Facetowi zaś zostanie przedstawianie prokuratorowi zdjęć dziecka, że nie podobne... Przyjmijmy jednak, że się udało, prokuratura występuje do sądu o zaprzeczenie ojcostwa. Sąd zleca ponowne badania, te potwierdzają, że dziecko nie jest jego, wygrana? Otóż nic bardziej mylnego, bo sąd nie ma obowiązku zaprzeczyć ojcostwa. Sąd może uznać, że w interesie dziecka jest posiadać ojca, choćby nie biologicznego, który będzie łożył na jego utrzymanie. Sąd nie wie kim jest biologiczny ojciec dziecka, a matka nie musi go wskazywać i po co? To nie w jej interesie... Były takie sprawy w Polsce.
I tu właśnie kłania się odniesienie do nowych, niemieckich przepisów, bo w takiej sytuacji aby umożliwić mężczyznom zwrot kosztów utrzymania nie swojego dziecka muszą mieć wiedzę kto jest biologicznym ojcem. To wie tylko matka, a jeśli nie chce powiedzieć, to proszę bardzo będzie kara.

1,361 Ostatnio edytowany przez diana-1971 (2016-09-07 09:42:06)

Snake napisał/a:

Żeby kpić wypadałoby wykazać się umiejętnością czytania analizowanego tekstu, jak również wiedzy pozyskanej niechby i od wujka gugla.
Nowe niemieckie przepisy mają umożliwić mężczyznom zmuszonym do łożenia na nie swoje dziecko do pociągnięcia do finansowej odpowiedzialności biologicznego ojca. Wiesz co to ma do polskich przepisów o zaprzeczeniu ojcostwa? W Polsce umiarkowanie skomplikowane jest zaprzeczenie ojcostwa do 6 miesięcy od momentu uzyskania wiedzy, że dziecko "nam" się urodziło, choć i tak jest to droga sądowa. Później jest to już trudniejsze, bo wymaga wystąpienia do prokuratury. I tak np. mąż, który po 3 latach wychowywania dziecka wchodzi w posiadanie wiedzy, że w okresie kiedy dziecko się poczęło, żona się puszczała musi zachować stalowe nerwy. Po pierwsze się nie ujawniać z taką wiedzą, tylko pobrać materiał od dziecka i zrobić prywatnie badania genetyczne. W razie wyniku potwierdzającego brak pokrewieństwa zatrudnić dobrego mecenasa i występować do prokuratury. Ta zaś może ale nie musi zgodzić się, że dziecko nie jest jego. Dlatego też istotna jest dyskrecja na początku i stalowe nerwy, bo jeśli facet wygarnie kobiecie zanim pobierze materiał do badań, a ta będzie cwana, to zabierze razem z dzieckiem tyłek w troki. Facetowi zaś zostanie przedstawianie prokuratorowi zdjęć dziecka, że nie podobne... Przyjmijmy jednak, że się udało, prokuratura występuje do sądu o zaprzeczenie ojcostwa. Sąd zleca ponowne badania, te potwierdzają, że dziecko nie jest jego, wygrana? Otóż nic bardziej mylnego, bo sąd nie ma obowiązku zaprzeczyć ojcostwa. Sąd może uznać, że w interesie dziecka jest posiadać ojca, choćby nie biologicznego, który będzie łożył na jego utrzymanie. Sąd nie wie kim jest biologiczny ojciec dziecka, a matka nie musi go wskazywać i po co? To nie w jej interesie... Były takie sprawy w Polsce.
I tu właśnie kłania się odniesienie do nowych, niemieckich przepisów, bo w takiej sytuacji aby umożliwić mężczyznom zwrot kosztów utrzymania nie swojego dziecka muszą mieć wiedzę kto jest biologicznym ojcem. To wie tylko matka, a jeśli nie chce powiedzieć, to proszę bardzo będzie kara.

Dalej nie wyjaśniłeś, jak to się ma, do tematu aborcji.
Kto Ci broni, wnieść sprawę za każdym razem gdy żona urodzi ? Nie ma limitu. Swoją drogą, już widzę ten lament, gdyby zaczęły wypływać nazwiska facetów i nagle okazałoby się że, bogobojny mąż, ma dzieci na boku. big_smile

1,362

Bo metoda na kukułkę jest alternatywą dla aborcji smile Co prawda jak się zaszalało tak, że nawet matka nie wie kto jest ojcem z całej grupki, to dla celów regresu trzeba by może żądać listy gości klubu lol
Tak na marginesie to co pisałem powyżej, że sąd może uniemożliwić pozbawienia ojcostwa dla dobra dziecka, to jest prawo wymyślone przez świat zdominowany przez samców ha, ha...

1,363

Karolev napisał/a:

Na szczęście nie znam osobiście, bo naplułbym takiej w twarz.

Gentleman...
Zgłaszam do moderacji.

1,364 Ostatnio edytowany przez Karolev (2016-09-07 11:13:10)

santapietruszka napisał/a:

A "tatusiom" niepłacącym alimentów i nieinteresującym się dziećmi też byś napluł w twarz, czy to tylko w jedną stronę obowiązuje?

Takich uważam za kanalie.

Ale, żeby płacić czy nie płacić to najpierw dziecko musi się urodzić. Napisałem, że znam 19latkę, która jest w ciąży i zostawił ją chłopak. Jej pomimo, że ma ciężką sytuację nie przeszło przez myśl by poddać się aborcji, bo zaliczyli wpadkę. Prawdopodobnie będzie samotną matką.

Są ludzie i ludziska.

Cyngli, zgłaszaj. Obrończyni osobniczek bez kręgosłupa moralnego się znalazła.

1,365

ja tez zglaszam karoleva do moderacji, bo jeszcze troche i mu zylka peknie z nadmiaru emocji,  albo w ferworze opluwania tych wszystkich  ladacznic udusi sie biedaczysko wlasna slina :-)

Posty [ 1,301 do 1,365 z 1,857 ]

Strony Poprzednia 1 19 20 21 22 23 29 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024