Aborcja na żądanie!!! - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony Poprzednia 1 14 15 16 17 18 29 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 976 do 1,040 z 1,857 ]

976

Odp: Aborcja na żądanie!!!
in_ka napisał/a:
Yerba napisał/a:
in_ka napisał/a:

Informacja!
Tematy polityczne: TK, Kaczyński, KOD w wątku obok.

Ale to sie wszystko naklada na siebie bo na KOD tez protestuja ws aborcji.I ty Inka sama sie stosuj do tego bo najbardziej tutaj macisz i narzucasz swoje zdanie.

E tam zaraz najbardziej, są lepsi ode mnie lol
KOD protestuje w sprawie aborcji ? Czyli KODowcy, to zwolennicy aborcji wink

Na KOD protestuja przeciwko zakazowi aborcji.

Zobacz podobne tematy :

977

Yerba napisał/a:
majkaszpilka napisał/a:

Kolejne wcielenie obrońcy uciśnionych?Czytaj ...Kammiś?
A gdzie Paweło?
Pewnie w gułagu...za poglądy big_smile

Mozesz napisac co robisz w tym watku poza prowokacjami?Przeciez sama bronisz ucisnionych i nic nie wnosisz madrego do rozmowy.

Od prowokacji,to jest kto inny.I nie bronię "uciśnionych",coś Ci się pomieszało.

978 Ostatnio edytowany przez Yerba (2016-04-12 21:51:15)

majkaszpilka napisał/a:
Yerba napisał/a:
majkaszpilka napisał/a:

Kolejne wcielenie obrońcy uciśnionych?Czytaj ...Kammiś?
A gdzie Paweło?
Pewnie w gułagu...za poglądy big_smile

Mozesz napisac co robisz w tym watku poza prowokacjami?Przeciez sama bronisz ucisnionych i nic nie wnosisz madrego do rozmowy.

Od prowokacji,to jest kto inny.I nie bronię "uciśnionych",coś Ci się pomieszało.

Dziwi mnie ze jako kobieta nie potrafisz mowic glosem wszystkich kobiet i sprzeciwic sie temu co robia rzady w Polsce od 23 lat.A PiS tylko dalej to zabetonuje albo jeszcze pogorszy.

Do inki juz nawet nie pisze bo to chyba nie ma sensu.

979

Ale przeciez zwolennicy zakazu aborcji wcale nie sa ucisnieni, w JAKIMKOLWIEK systemie. Nawet jak prawo jest mega liberalne, to przeciez moga nie usuwac i rodzic 10 dzieci. Nikt ich nie represjonuje.

980 Ostatnio edytowany przez in_ka (2016-04-12 21:57:11)

Yerba napisał/a:

Dziwi mnie ze jako kobieta nie potrafisz mowic glosem wszystkich kobiet i sprzeciwic sie temu co robia rzady w Polsce od 23 lat.A PiS tylko dalej to zabetonuje albo jeszcze pogorszy.

Majka, no czego nie mówisz głosem wszystkich kobiet, a tylko własnym wink

981

in_ka napisał/a:
Yerba napisał/a:

Majka, no czego nie mówisz głosem wszystkich kobiet wink

WSZYSTKIE kobiety powinny w tej sprawie stac po jednej stronie a faceci niech splywaja.

982

Yerba napisał/a:
majkaszpilka napisał/a:
Yerba napisał/a:

Dziwi Cię,że jako kobieta nie jestem za skrobaniem,bo się myślało cipką zamiast głową?

983 Ostatnio edytowany przez in_ka (2016-04-12 21:59:58)

Yerba napisał/a:

WSZYSTKIE kobiety powinny w tej sprawie stac po jednej stronie a faceci niech splywaja.

Jak w komunie, wszystkie Razem wink Wszystkie za aborcją !

984

To ciekawe dlaczego w innych krajach europejskich nie ma zakazu?Bo tam kler sie nie wtyka w sprawy obywateli tak jak w Polsce od lat.

985

WSZYSTKIE kobiety powinny w tej sprawie stac po jednej stronie

Czyli po której?

a faceci niech splywaja.

noooo...jak spłyną faceci to i problem aborcji sam się rozwiąże

Czy mamy do czynienia z powtórką z rozrywki? Mówię o wczorajszym, wieczornym szale...

986 Ostatnio edytowany przez Yerba (2016-04-12 22:09:42)

Jakim szale?

mamamamusia po wlasciwej stronie tak jak stoja na zachodzie no ale Polska mam wrazenie ze sie cofa w tyl.23 lata jest ta ustawa a teraz chca jeszcze zaostrzyc.

987

Nic prostszego.
Wyjedź do innego kraju europejskiego, przestań się mazać i szukać wroga.
Za sukienkowymi nie przepadam,ale bez przesadyzmu.

988 Ostatnio edytowany przez Yerba (2016-04-12 22:15:27)

majkaszpilka napisał/a:

Nic prostszego.

A co z Polkami ktore nie moga wyjechac?Dlaczego nie daje sie wyboru im w wlasnym kraju tylko musza wyjezdzac?

989 Ostatnio edytowany przez in_ka (2016-04-12 22:16:23)

Yerba napisał/a:

(...) no ale Polska mam wrazenie ze sie cofa w tyl (...)

a można się cofnąć w bok wink

990

Yerba napisał/a:
majkaszpilka napisał/a:

Nic prostszego.

A co z Polkami ktore nie moga wyjechac?

Hmmm...pomyślmy?
Może zanim zaczną się pieprzyć...pomyślą,i zaczną się zabezpieczać?
Może wezmą odpowiedzialność za konsekwencje współżycia?

Wiem,że trudne...ale wykonalne.

991

in_ka napisał/a:
Yerba napisał/a:

Nie a ty akurat cofasz sie w rozwoju chyba.

992

Teraz świat i wychowanie nie promuje odpowiedzialności. Premiowane są rozwiązania łatwe i przyjemne. Dziecko to odpowiedzialność, a ta jest czymś tak okropnym... dlatego mamy, będziemy mieć społeczeństwo dzieciuchow. Zabawa, podróże, pseudo rozwój...

993 Ostatnio edytowany przez majkaszpilka (2016-04-12 22:25:18)

Yerba napisał/a:
in_ka napisał/a:
Yerba napisał/a:

Nie a ty akurat cofasz sie w rozwoju chyba.

A Ty co taka/i niegrzeczna/ny?
Sorrki,nie chce mi się dochodzić jakiej płci jesteś.

No to było chyba logiczne stwierdzenie?Czy też nie?

994

majkaszpilka napisał/a:

No to było chyba logiczne stwierdzenie?Czy też nie?

Majka, logika nie jest darem dla wszystkich wink

995 Ostatnio edytowany przez Yerba (2016-04-12 22:30:53)

Jestem kobieta.Wystarczy troche pomyslec Majka i bys nie musiala pytac.A co do Inki to ona nic nigdzie nie wnosi do tematu tylko glupkowato zaczepia.Tak sie zachowuje dorosla kobieta?

996 Ostatnio edytowany przez majkaszpilka (2016-04-12 22:39:04)

Yerba napisał/a:

Jestem kobieta.Wystarczy troche pomyslec Majka i bys nie musiala pytac.A co do Inki to ona nic nigdzie nie wnosi do tematu tylko glupkowato zaczepia.Tak sie zachowuje dorosla kobieta?

O jeny...
Przepraszam "Jasną Wysokość"...to sie już więcej nie powtórzy. Pokłony uniżone.

A poza tym,wcale nie pytałam.
Jak interesuje mnie interlokutor,to staram się go poznać poprzez wcześniejsze jego
wpisy.Twoja osoba jakoś mało mnie interesuje, więc stąd moje wątpliwości,a nie pytanie.

997

Beyondblackie napisał/a:

Ale przeciez zwolennicy zakazu aborcji wcale nie sa ucisnieni, w JAKIMKOLWIEK systemie. Nawet jak prawo jest mega liberalne, to przeciez moga nie usuwac i rodzic 10 dzieci. Nikt ich nie represjonuje.

Wiesz, równie dobrze można powiedzieć, że zwolennicy wolnego ćpania używają takiej samej argumentacji. Też mówią że łamane są ich prawa, też mówią że jest podziemie narkotykowe i wojny gangów, które jednym przepisem można by zlikwidować. Prawda to? Tak, wszystko to prawda. Tyle że chyba nikt znas nie chciałby twardych narkotyków w wolnym obrocie i na półkach sklepowych. Kto bardzo chce i tak dostanie i i tak sobie poćpa, natomiast utrudnienie dostępu i sankcje karne odstraszają wszystkich średnio zdecydowanych, i dobrze.

998

Yerba napisał/a:

Jakim szale?

mamamamusia po wlasciwej stronie tak jak stoja na zachodzie no ale Polska mam wrazenie ze sie cofa w tyl.23 lata jest ta ustawa a teraz chca jeszcze zaostrzyc.

A ja własnie na Zachodzie mieszkam.... No więc, która strona jest tą właściwą?
Nad tymi zaostrzeniami, które jeszcze w ogóle nie istnieją , płaczę się już tu od ładnych kilkunastu stron więc Ameryki nie odkryłaś...

999

szakisz napisał/a:
Beyondblackie napisał/a:

Wiesz, równie dobrze można powiedzieć, że zwolennicy wolnego ćpania używają takiej samej argumentacji. Też mówią że łamane są ich prawa, też mówią że jest podziemie narkotykowe i wojny gangów, które jednym przepisem można by zlikwidować. Prawda to? Tak, wszystko to prawda. Tyle że chyba nikt znas nie chciałby twardych narkotyków w wolnym obrocie i na półkach sklepowych. Kto bardzo chce i tak dostanie i i tak sobie poćpa, natomiast utrudnienie dostępu i sankcje karne odstraszają wszystkich średnio zdecydowanych, i dobrze.

Szakisz, tylko wstrzykiwanie sobie hery ma medyczne, naukowo udowodnione negatywne efekty uzależnienia, a aborcja, jak wskazywałam na badania Royal College of Psychiatrists ma się nijak do jakichkolwiek zaburzen. Wedlug badan, prowadzonych na setkach kobiet, NIE MA KORELACJI pomiędzy aborcja a depresja, chorobami psychicznymi czy tez ideacja samobojcza.

1,000 Ostatnio edytowany przez szakisz (2016-04-12 23:55:33)

Beyondblackie napisał/a:

Szakisz, tylko wstrzykiwanie sobie hery ma medyczne, naukowo udowodnione negatywne efekty uzależnienia, a aborcja, jak wskazywałam na badania Royal College of Psychiatrists ma się nijak do jakichkolwiek zaburzen. Wedlug badan, prowadzonych na setkach kobiet, NIE MA KORELACJI pomiędzy aborcja a depresja, chorobami psychicznymi czy tez ideacja samobojcza.

Jedne badania mówią że nie ma inne że ma. Wszystko zależy kto robił badania i dla kogo, podobnie jak z sondażami tongue Poza tym dużo zależy od samej kobiety. Depresję poporodową też nie każda przechodzi, prawda? Jednak się zdarza. Nie chodzi już nawet o konsekwencje dla samej kobiety, ale o konsekwencje demograficzne. Właśnie dlatego ten problem, nie jest tylko problemem samej zainteresowanej kobiety. Statyski mówią że rocznie w Polsce dokonuje się pi razy drzwi  100-150 tysięcy aborcji (tu niespodzianka, tylko 7-15% zabiegów wykonuje się za granicą, więc nie jest zbyt ciężko o zabieg w ojczyźnie, jak widać wink). To bardzo dużo, a to są tylko te kobiety najbardziej zdesperowane - takie które mają kasę i na podróż i na lekarza i mają wywalone na prawo. Pomyśl jak drastycznie zwiększy się ten odsetek jeśli aborcja będzie dostępna za pstryknięciem paca, ot tak? Na całym swiecie to spokojnie idzie w dziesiątki milionów. Teraz, nie powiesz chyba mi, że (minimum) taki kraj wielkości Polski jest co roku wypleniany z powodu złych warunków ekonomicznych czy wad wrodzonych. Jednak taką argumentację spokojnie nadal się słyszy wink

1,001

Serio? Przymusowe rodzenie w sytuacji zagrożenia życia matki, ciężkiego uszkodzenia płodu lub ciąży z przestępstwa jako lek na problemy demograficzne? Śmiała teoria. Szkoda tylko, że ma się nijak do realiów - w takiej Francji aborcja na życzenie jest i wskaźnik dzietności prawie dwukrotnie wyższy niż w prorodzinnej Polsce. Dziwne te Francuzki. Mogłyby usuwać ciąże taśmowo, a rodzą jak opętane. Cywilizacja śmierci w pełnej krasie.

Zakaz aborcji nie powstrzymuje aborcji. Tworzy zwyczajnie podziemie i turystykę aborcyjną. Śmiem wątpić, czy ich liczba skoczyłaby tak gwałtownie w momencie legalizacji - bo przed aborcją powstrzymują osobiste przekonania, presja środowiska, stygma społeczna, lęk. A na te kwestie zakaz lub jego brak nie mają większego wpływu. Kto nie chce, nie zrobi tego "bo można" - kto jest zdeterminowany już dziś znajdzie sposób.

Powodem aborcji są niechciane ciąże - w związku z tym elementarna logika wskazuje, że najlepszą drogą do zmniejszenia liczby aborcji jest zmniejszenie liczby niechcianych ciąży. A żeby tego dokonać należy zapewnić łatwy dostęp do antykoncepcji w rozsądnych cenach - dla wszystkich, którzy mogą legalnie podjąć współżycie. Potrzebna jest też rzetelna edukacja seksualna - taka, która nie demonizuje i nie straszy, ale daje wiedzę o fizjologii człowieka, metodach zapobiegania ciąży i kładzie nacisk na ODPOWIEDZIALNE współżycie, które wiąże się m.in. ze świadomością, że antykoncepcja jedynie minimalizuje ryzyko ciąży (nieraz niemal do błędu statystycznego), ale go w 100% nie eliminuje. Tylko tyle. Mniej ciąży z wpadki, z bezmyślności, z bezwolności - to mniej nielegalnych aborcji. Całkowity zakaz - tylko upasie kieszenie łapiduchów wykonujących zabiegi pokątnie.

Żeby było jasne - nie popieram liberalizacji. Nie popieram też zaostrzenia przepisów. Ot, mam takie egzotyczne przekonanie, że świat nie jest czarno-biały i w związku z tym forsowanie czarno-białych rozwiązań jest jak wbijanie kwadratowego kołka w okrągłą dziurę.

1,002

szakisz napisał/a:
Beyondblackie napisał/a:

Jeżeli chodzi o filmik, to widziałam wcześniej i nie mogę się do teraz nadziwić, ze mloda dziewczyna chce Polski, w której kobieta ciezarna, co prawda ma prawo do badan prenatalnych (taki episkopat i PIS laskawy), ale do decyzji czy chce urodzić pol martwego potworka, to już nie. Bo kurna, co kogo obchodzi jej bol i trauma, liczy się DZIECKO POCZETE. Już nie wspominając o sytuacjach gwałtu i kazirodztwa. No, i oczywiście, laskawie, jak baba prawie na stole umiera, to ja będziemy ratować. Zenua jakich mało. Wstyd mi czasem, ze Polka jestem hmm

A może po prostu niektóre Polski po prostu widzą że z aborcją wcale nie jest w Polsce tak tragicznie jak się to przedstawia. Może po prostu widzą, że jak ktoś naprawdę jest w potrzebie to i tak znajdzie do tego dostęp i nie ma na sensu na siłę uszczęśliwiać ludzi i tworzyć alternatyw, których nie chcą?

Jak to wygląda na tle cywilizowanych i zamożniejszych państw od nas. Sekundo

A) Owszem w projekcie napisane jest: "Nie podlega karze matka dziecka poczętego, która dopuszcza się czynu określonego w par. 2". Kluczowe jest tu właśnie sformułowanie "nie podlega karze". Otóż wbrew pozorom nie znaczy to, że matka "nie popełnia przestępstwa". Oznacza to, że policja i prokuratura będzie musiała wszcząć postępowanie i ewentualnie skierować akt oskarżenia do sądu, ale w razie skazania, sąd nie wymierzy kary (jednak pomimo to kobieta i tak będzie miała status "osoby skazanej" i zostanie wpisana w wspomnianym niżej KRK). Gdyby natomiast zostało użyte sformułowanie "Nie popełnia przestępstwa" to sąd nie miałby prawa skazać kobiety i wpisać jej danych do KRK.

Abstrahując już od tych zawiłości: wyobraź sobie zresztą jaką traumą musi być dla kobiety która właśnie nieszczęśliwie straciła dziecko wzywanie jej na policję, do prokuratury czy sądu w charakterze podejrzanego/oskarżonego.

B) Moment  4:06 Mowa jest tu o NADZWYCZAJNYM ZŁAGODZENIU KARY, ewentualnie o ODSTĄPIENIU od niej. Oznacza to, że nawet jeśli sąd odstąpi od wymierzenia kary to kobieta i tak będzie miała status osoby SKAZANEJ i będzie wpisana do Krajowego Rejestru Karnego. Uniemożliwi jej to pracę w wielu prestiżowych zawodach i może bezpowrotnie odebrać pewne przysługujące nie-winnemu obywatelowi prawa.

Mając na uwadze powyższe nasuwa mi się pewne pytanie: Dlaczego prawnicy Ordo iuris nie zauważyli tak dużego błędu w ich projekcie?Są dwie możliwości:
1) Nie znają się na swojej robocie
2) Zrobili to celowo

1,003

in_ka napisał/a:
Yerba napisał/a:

Majka, no czego nie mówisz głosem wszystkich kobiet, a tylko własnym wink

Tak samo ty i twoja klika

1,004 Ostatnio edytowany przez Paweło (2016-04-13 02:21:51)

Snake napisał/a:

Teraz świat i wychowanie nie promuje odpowiedzialności. Premiowane są rozwiązania łatwe i przyjemne. Dziecko to odpowiedzialność, a ta jest czymś tak okropnym... dlatego mamy, będziemy mieć społeczeństwo dzieciuchow. Zabawa, podróże, pseudo rozwój...

Np w kościele fajna melodyjka ludzie się modlą śmierci nie ma bo jest dusza jest niebo, zdradziłem pomodlę się grzechu nie ma. System mną kieruje.
A jak ci się nie podoba większość cywilizowanego świata idź do zakonu i biczuj się jak zazdrościsz ludziom przyjemności bo sam jej na całe szczęście już nigdy nie zaznasz ale do ateistko najbardziej restrykcyjnego bez dzieci wink
Co do aborcji
https://s19.postimg.org/6v8kh7cib/aborcja.png
Teraz widać do czego Polska dąży szach mat. Im jaskrawszy kolor tym większe łajno. Inka to taki troll co ma odchuchać ludzi od dyskusji wyprowadzając ich z równowagi. Omijajcie Snake, Inke Miszmasza i majkeszpilkę. Jakby ich nie było to może odejdą.
I do tego inka przypomina mi Irydiona platinium, białego brata, lenina, brat numer jeden(kolejne kasowane wcielenia trolla na pewnym portalu) troll ten nawet udawał ateistę a był osobą skrajnie prawicową. Podobnie inka mówi że nie jest taka wierząca ale o dziwo klerykalizacja jej nie przeszkadza a ws aborcji mówi jednym głosem z episkopatem.

1,005

"Zabawa, podroze, pseudo rozwoj"...
I spanie do poludnia, Snake, o spaniu do poludnia zapomniales!
Bezdzietni maja ten luksus ze - o ile maja prace od poniedzialku do piatku - co weekend moga byc...wyspani wink
Jeszcze o braku koniecznosci ukrywania sie z seksem we wlasnym domu wink
A, i o mozliwosci wydawania kasy na pierdoly tez wink
Jak juz wymieniac, to po calosci wink

1,006 Ostatnio edytowany przez Paweło (2016-04-13 02:39:43)

Nie przejmuj się nim to nieudacznik jak każdy sympatyk PIS stary a zachowuje się jak rozkapryszony gówniarz może to kryzys wieku średniego nie wiem nie wnikam. Dawniej na tym portalu dałem w swoim poście wyniki ciekawego badania  którego jasno wynika iż konserwatyści tworzą o dziwo mniej stabilne związki niż ludzie o liberalnych poglądach. Przykład Snake Inka (jej historia i cała masa ludzi). Ilu znam lewicowców to wesołe szczęśliwe małżeństwa. Jeśli single z wyboru (rzadziej) to też szczęśliwi. Wystarczy popatrzeć jaka żółć gromadzi się wokół rodziny Lewandowskich najnormalniejszej rodzin z większości tych pseudo-gwiazd. Porównajmy Tigera Dariusza Michalczewskiego z Adamkiem. Ten drugi zdecydowanie więcej dostał po łbie i już mu całkiem odbiło.

1,007

No ja znam pare lewicowcow (oboje czlonkowie SLD, on nawet dosc znany) i tworza swietny zwiazek. Hajtac sie beda niedlugo.

Moja przyjaciolka jest lewicowa, glosuje na Razem, za aborcja, za rozwodami, za uznaniem praw homoseksualistow, za in vitro, za eutanazja. Nie widze zeby jej w zwiazku nie wychodzilo.

Znam tez PiSowca ktory do mnie wyskoczyl z "propozycja" (za ktora oberwal) na imprezie (duzej, w hotelu) na ktorej byla obecna jego zona, maja dwojke dzieci.
Drugiego PiSowca tez znam, co to nie moze sobie zycia za cholere ulozyc. I wpada ze zwiazku w zwiazek.
Tak...konserwatywnie big_smile

1,008 Ostatnio edytowany przez Snake (2016-04-13 06:12:51)

Paweło napisał/a:

Nie przejmuj się nim to nieudacznik jak każdy sympatyk PIS stary a zachowuje się jak rozkapryszony gówniarz może to kryzys wieku średniego nie wiem nie wnikam. Dawniej na tym portalu dałem w swoim poście wyniki ciekawego badania  którego jasno wynika iż konserwatyści tworzą o dziwo mniej stabilne związki niż ludzie o liberalnych poglądach. Przykład Snake Inka (jej historia i cała masa ludzi).

Ależ ty jesteś zabawny lol Wiem, że w zasadzie nie powinno się z tobą dyskutować ale jak ma cię żółć zalać, to czemu nie smile Niestety jestem od 22 lat z jedną tylko kobietą, nie szukałem innych, mam dwójkę fajnych dzieci, zawodowo od lat robię to co kocham robić, mam dom, mieszkanie, 2 samochody, trochę ziemi i nie głosowałem na PiS lol Do kościoła chodzę raz na rok albo rzadziej, a na dodatek nie przepadam za kościelną hierarchią i nie zgadzam się z paroma katolickimi dogmatami. Dla ciebie mogę być moherem lol Tak na marginesie, ponieważ golę łeb na łyso, to taki moherowy berecik zimą super sprawa lol A no właśnie, golę łeb na łyso, chodzę na siłownię, jestem za liberalizacją dostępu do broni i prawa do zastrzelenia każdego żłoba, który nie proszony przekroczy metr mojej własności.
Ach, zapomniałem dodać, że moja kobieta, ta sama od lat, jest super laską, do tego inteligentną i z tupetem. Nie znosi gotować, za to lubi sobie zrobić fajne pazurki i spędzić pół soboty u kosmetyczki. Ja nawet gdybym chciał, to nie bardzo mam po co rozglądać się za innymi kobietami, bo jakoś konkurencyjnego towaru wobec mojej żony brak smile

1,009

Chwila, chwila, ja tu czegos chyba nie rozumiem. Zwolennicy aborcji wchodza na FORUM, na watek o aborcji na zadanie, DYKUSTUJA (no bo po to jest forum) i ...''krzycza'', ze ktos ich do czegos zmusza... No kuzwa, po to jest ten watek, by WYMIENIC sie pogladami. Samym pisaniem postow nie mozna kogos ''zmuszac'' do czegos. Ale mam prawo wyrazic swoja opinie, jak kazdy tu. Jakos nie widze, by ktos do kogos napisal: musisz, zrob tak, powinienes, itp. A co kto chce to i tak zrobi. Nie mamy wplywu na siebie nawzajem na forum, malo tego- nikt z przeciwnikow aborcji raczej udzialu w tych wszystkich manifestach nie bierze, chodzi mi o uzytkownikow. Jakie wiec zmuszanie? Napisze po raz kolejny: nikt tu nie jest za radykalizacja przepisow. Nie widze tu goracych zwolennikow czy wyborcow PiS-u, za to dostrzegam, po slepo rzucanych epitetach (typu pisowiec, moher, zascianek), ze przesiaduja tu lewaccy fanatycy. A zaden fanatyzm, bez wzgledu na to, czego dotyczy, dobry nie jest. Ja sie pytam, czego Wy, zwolennicy aborcji, sie spodziewaliscie wchodzac tutaj? Ze ten watek to kacik wzajemnej adoracji? Ze kazdy bedzie mial takie samo zdanie jak Wy? Nie spodziewaliscie sie odmiennych opinii?

1,010 Ostatnio edytowany przez Summerka (2016-04-13 10:13:19)

Właśnie o to chodzi, żeby kobietom dać wolność wyboru. Dlaczego się przyjmuje, że wszystkie kobiety zaczną stosować aborcję jak środek antykoncepcyjny?
Wiadomo, że zakaz uderzy w biedotę, Nie trzeba  dużo myśleć, żeby zrozumieć, że bywają najdziwniejsze przypadki losowe i najlepiej, żeby były rozpatrywane indywidualnie, a nie odgórnym nakazem.

1,011

Ewika99 napisał/a:

Chwila, chwila, ja tu czegos chyba nie rozumiem. Zwolennicy aborcji wchodza na FORUM, na watek o aborcji na zadanie, DYKUSTUJA (no bo po to jest forum) i ...''krzycza'', ze ktos ich do czegos zmusza... No kuzwa, po to jest ten watek, by WYMIENIC sie pogladami. Samym pisaniem postow nie mozna kogos ''zmuszac'' do czegos. Ale mam prawo wyrazic swoja opinie, jak kazdy tu. Jakos nie widze, by ktos do kogos napisal: musisz, zrob tak, powinienes, itp. A co kto chce to i tak zrobi. Nie mamy wplywu na siebie nawzajem na forum, malo tego- nikt z przeciwnikow aborcji raczej udzialu w tych wszystkich manifestach nie bierze, chodzi mi o uzytkownikow. Jakie wiec zmuszanie? Napisze po raz kolejny: nikt tu nie jest za radykalizacja przepisow. Nie widze tu goracych zwolennikow czy wyborcow PiS-u, za to dostrzegam, po slepo rzucanych epitetach (typu pisowiec, moher, zascianek), ze przesiaduja tu lewaccy fanatycy. A zaden fanatyzm, bez wzgledu na to, czego dotyczy, dobry nie jest. Ja sie pytam, czego Wy, zwolennicy aborcji, sie spodziewaliscie wchodzac tutaj? Ze ten watek to kacik wzajemnej adoracji? Ze kazdy bedzie mial takie samo zdanie jak Wy? Nie spodziewaliscie sie odmiennych opinii?

Uspokój się, kobieto!
Wątek tytułowany był "Aborcja na żądanie". Jasno określono, czego dotyczy.
Nie zgadzam się na takie rozwiązanie. Jednocześnie, nie wyrażam zgody na zaostrzenie obecnych przepisów. Czyżbym był lewakiem? Nie wydaje mi się.
O lewactwie najpierw poczytaj, nim po raz kolejny zechcesz użyć tego określenia, jako "obelgi". smile

1,012

Po pierwsze to nie musze sie uspokajac, po drugie gdybys przeczytal dokladnie moje wpisy, to wiedzialbys, ze moje zdanie jest dokladnie takie samo jak Twoje. I nie przypominam sobie, bym akurat do Ciebie kierowala jakies epitety typu lewak.

1,013 Ostatnio edytowany przez Mussuka (2016-04-13 11:16:39)

majkaszpilka napisał/a:
Yerba napisał/a:
majkaszpilka napisał/a:

Nic prostszego.

Hmmm...pomyślmy?

no to moze pochwal sie swoimi przezabawnymi dykteryjkami z waszej kafejki: http://www.netkobiety.pl/viewtopic.php? … &p=222 - post 8408 zdaje sie. Polecam przeczytac i pomyslec, zanim sie zacznie..no wlasnie: pieprzyc glupoty.

Opowoiastka o tym, jak to mlodociana majka dziurawila tasmowo prezerwatywy na sprzedaz w kiosku Ruchu u swojej mamy.

Jakiez to zabawne bylo i nadal jest, ha ha ha, prawda? A panie moralizatorki z owego cafe grzmia tutaj teraz o tym, ze dobre zabezpieczenie pomaga uniknac niechcianej ciazy. I w calej tej zabawnej historyjce nie dostrzegly, ze byc moze stalas sie przyczyna czyjegos nieszczescia.

Doprawdy, poklady smiechu. I hipokryzji.

Natomiast cala dyskusja napawa mnie osobiscie wstretem i odraza do tych Polek, ktore potrafia w ten sposob okreslac swoje rodaczki i nazywac je lafiryndami, dziwkami, puszczalskimi i tym podobnymi epitetami je opisywac. W zyciu nie spotkalam sie z takim nastawieniem kobiet do kobiet w zadnej innej nacji.

1,014 Ostatnio edytowany przez Ewika99 (2016-04-13 11:25:45)

No tak- za to Ty masz prawo i czelnosc nazywac swych rodakow (nie tylko radaczki) ciemnogrodem, zasciankiem, i jest git! Pamietam, jak w watku o imigrantach ktos przytoczyl Twoje slowa, ktore brzmialy mniej wiecej tak, ze nie rozumiesz osob, co to pojada za granice i pluja na wlasny narod. Dzisiaj sama to robisz.To tak a'propos hipokryzji...

1,015

Ewika99 napisał/a:

No tak- za to Ty masz prawo i czelnosc nazywac swych rodakow (nie tylko radaczki) ciemnogrodem, zasciankiem, i jest git! Pamietam, jak w watku o imigrantach ktos przytoczyl Twoje slowa, ktore brzmialy mniej wiecej tak, ze nie rozumiesz osob, co to pojada za granice i pluja na wlasny narod. Dzisiaj sama to robisz.To tak a'propos hipokryzji...

Tu nie o mnie chodzi, tylko o to jak opisujesz Ty i pare innych osob swoje rodaczki w kraju. O mnie sobie mozesz pisac co Ci do glowy wpadnie, bo mnie to generalnie zwisa, ale piszesz per ladacznice o swoich byc moze sasiadkach i znajomych. O calej rzeszy naszych matek, ciotek i babek, skrobiacych swoje niechciane dzieci jeszcze nie tak dawno, tez zapominasz - w Twoim pojeciu, to tez ladacznice byly. Ano jak Polska dluga i szeroka - kobiety usuwaly ciaze.

1,016

Mussuka napisał/a:
majkaszpilka napisał/a:
Yerba napisał/a:

Hmmm...pomyślmy?

no to moze pochwal sie swoimi przezabawnymi dykteryjkami z waszej kafejki: http://www.netkobiety.pl/viewtopic.php? … &p=222 - post 8408 zdaje sie. Polecam przeczytac i pomyslec, zanim sie zacznie..no wlasnie: pieprzyc glupoty.

Opowoiastka o tym, jak to mlodociana majka dziurawila tasmowo prezerwatywy na sprzedaz w kiosku Ruchu u swojej mamy.

Jakiez to zabawne bylo i nadal jest, ha ha ha, prawda? A panie moralizatorki z owego cafe grzmia tutaj teraz o tym, ze dobre zabezpieczenie pomaga uniknac niechcianej ciazy. I w calej tej zabawnej historyjce nie dostrzegly, ze byc moze stalas sie przyczyna czyjegos nieszczescia.

Natomiast cala dyskusja napawa mnie osobiscie wstretem i odraza do tych Polek, ktore potrafia w ten sposob okreslac swoje rodaczki i nazywac je lafiryndami, dziwkami, puszczalskimi i tym podobnymi epitetami je opisywac. W zyciu nie spotkalam sie z takim nastawieniem kobiet do kobiet w zadnej innej nacji.

Gdybyś się wczytała,to wiedziałabyś,że byłam wtedy dzieckiem.

Ale fajnie,że śledzisz wpisy swoich oponentów w dyskusji.

Widzę,że na siłę szukasz zaczepki?No cóż,proponuję jeszcze oskarżyć mnie o to,że konsekwencją moich poczynań, był wysoki przyrost naturalny w ZSRR.
Mam nadzieję,że Ci ulżyło big_smile big_smile

Co do wstrętu i odrazy...powróć pamięcią do własnych postów w innym wątku.I skończ pieprzyć głupoty.

Bajjjoo tongue

1,017 Ostatnio edytowany przez szakisz (2016-04-13 11:47:23)

ruda102 napisał/a:

Serio? Przymusowe rodzenie w sytuacji zagrożenia życia matki, ciężkiego uszkodzenia płodu lub ciąży z przestępstwa jako lek na problemy demograficzne? Śmiała teoria. Szkoda tylko, że ma się nijak do realiów - w takiej Francji aborcja na życzenie jest i wskaźnik dzietności prawie dwukrotnie wyższy niż w prorodzinnej Polsce. Dziwne te Francuzki.

Zaraz zaraz, w ustawie masz klarownie opisane kiedy aborcji można doknać więc takie gadanie że kobiecie nakazuje się urodzić dziecko z gwałtu czy "umrze nie umrze, ważne żeby urodziła" to pie*rzenie farmazonów. Jeżeli jest kilka osób w stanie krytycznym to lekarz ratuje tę, u której widzi większe szanse na przeżycie. Tak było zawsze, chociażby przy wypadkach. We Francji moja droga różnych rzeczy jest więcej, mają też zdecydowanie większy od Polski problem z imigrantami dokładnie z tych samych powodów, co znacznie wyższa liczba urodzeń wink

1,018

W ramach tego, ze każdy tutaj się może wypowiedzieć na temat dostepnosci aborcji w Polsce, to chce wyraźnie zaznaczyć, ze nawet tzw. "kompromis", który obecnie wystepuje, jest niesamowicie pozbawiony szacunku w stosunku do kobiet. Wedlug tej ustawy, zycie i plany przeciętnej Polki sa nieistotne, jej swiatopoglad tez, bo KK w porozumieniu z grupka (demokratycznie wybranych, czyli w teorii, mających respektować WSZYSTKICH obywateli) panow w srednim wieku uznaje, ze pare komorek ma więcej do gadania niż Kowalska. Ona jest glupia, ona może mieć "zle" sumienie, ja trzeba chronić przed używaniem własnego mózgu.

O ile uważam, ze dla terminacji powinien być jakiś termin (powiedzmy 12 tydzień), to najlepszym rozwiązaniem byłoby gdyby decyzja o donoszeniu ciąży nalezala WYLACZNIE do kobiety. Tak jak to się dzieje w cywilizowanych nacjach, gdzie nikt nie wątpi w to, ze kazda obywatelka ma wlasny rozum.

1,019 Ostatnio edytowany przez Il Condottiero (2016-04-13 12:04:29)

Mussuka napisał/a:

W zyciu nie spotkalam sie z takim nastawieniem kobiet do kobiet w zadnej innej nacji.

(nie)Znajomość języków obcych się kłania

Beyondblackie napisał/a:

gdzie nikt nie wątpi w to, ze kazda obywatelka ma wlasny rozum.

czytając niektóre komentarze domagających się aborcji na żądanie, wątpliwości to najdelikatniejszy termin a propos powyższego.

1,020 Ostatnio edytowany przez Excop (2016-04-13 12:12:45)

Ewika99 napisał/a:

Po pierwsze to nie musze sie uspokajac, po drugie gdybys przeczytal dokladnie moje wpisy, to wiedzialbys, ze moje zdanie jest dokladnie takie samo jak Twoje. I nie przypominam sobie, bym akurat do Ciebie kierowala jakies epitety typu lewak.

Tak, Ewiko, ale ja się tak nie emocjonuję innym poglądem niż mój na problematykę zakazu aborcji.
Lewactwo to ideologia, która w jej zamierzeniu, obejmować powinna wszystkie sfery życia publicznego. Natomiast określanie tym słowem (bo epitet to nie jest) ludzi, którzy nie potrafią zachować kultury wypowiedzi, miało wydźwięk obelgi jednak. Choć nie kierowanej do mnie, przyznaję.
Czyli dałaś się jednak ponieść emocjom.:)

1,021 Ostatnio edytowany przez ruda102 (2016-04-13 12:37:11)

szakisz napisał/a:
ruda102 napisał/a:

Serio? Przymusowe rodzenie w sytuacji zagrożenia życia matki, ciężkiego uszkodzenia płodu lub ciąży z przestępstwa jako lek na problemy demograficzne? Śmiała teoria. Szkoda tylko, że ma się nijak do realiów - w takiej Francji aborcja na życzenie jest i wskaźnik dzietności prawie dwukrotnie wyższy niż w prorodzinnej Polsce. Dziwne te Francuzki.

Zaraz zaraz, w ustawie masz klarownie opisane kiedy aborcji można doknać więc takie gadanie że kobiecie nakazuje się urodzić dziecko z gwałtu czy "umrze nie umrze, ważne żeby urodziła" to pie*rzenie farmazonów. Jeżeli jest kilka osób w stanie krytycznym to lekarz ratuje tę, u której widzi większe szanse na przeżycie. Tak było zawsze, chociażby przy wypadkach. We Francji moja droga różnych rzeczy jest więcej, mają też zdecydowanie większy od Polski problem z imigrantami dokładnie z tych samych powodów, co znacznie wyższa liczba urodzeń wink

To nie jest temat o imigrantach, więc zamknijmy ten offtop stwierdzeniem, że problem z imigrantami nie bierze się wyłącznie z socjalu - również z przyjmowania od lat (bo obecny kryzys to jest wybuch konsekwencji, na które Francja pracowała sobie latami) rzesz ludzi, których państwo nie umiało zagospodarować, z długiego tolerowania bytowania tych ludzi na absolutnym marginesie społeczeństwa i z fatalnej polityki deportacyjnej. Między innymi.

Natomiast socjal (i szeroko ujmowane udogodnienia od państwa związane z rodzicielstwem) + zupełnie inne podejście do "panien z brzuchem" + dostęp do antykoncepcji = mniej kobiet, dla których wiadomość o ciąży jest wyrokiem, czyli kobiet, które w naszym kraju są klientelą aborcyjnego podziemia. Nie bez powodu, w wielu krajach, w których aborcja jest w pełni legalna wskaźnik jej "użycia" jest niższy niż w krajach, gdzie teoretycznie dostęp do aborcji jest utrudniony lub niemożliwy. Chodzi o stworzenie jak najlepszych warunków do rodzenia z jednej strony i dostępu do metod ciąży zapobiegającym - bo wbrew temu, co czytam w tym wątku, większość kobiet nie ślini się z radości na myśl o usuwaniu ciąży.

Poza tym - co chyba dość oczywiste - moja wypowiedź nie dotyczy obecnej ustawy w stanie jej faktycznej realizacji. W rzeczywistości wciąż u nas przepisy sobie (czyli w dramatycznych sytuacjach dopuszczenie aborcji), a praktyka sobie (czyli z jednej strony wystawianie kobietom skierowania na aborcje bez tłumaczenia, jakie płód ma wady i traktowanie ich w sposób urągający człowieczeństwu - świetny artykuł o hospicjach perinatalnych w Newsweeku, jeden z niewielu sensownych w tej gazecie ostatnimi czasy - a z drugiej przeciąganie procedur tak długo, by zablokować drogę do aborcji osobom, którym prawo ją gwarantuje, jeśli taka jest ich decyzja).

Także gdyby obecna ustawa się utrzymała, jej realizacja była pełna i faktyczna, wiedza o płodności i odpowiedzialnym seksie upowszechniana, a dostęp do antykoncepcji prosty dla wszystkich, którzy jej chcą, to obecny stan prawny jest moim zdaniem znośnym kompromisem. Za to jakiekolwiek próby zaostrzania obecnych przepisów uważam za wprowadzenie rządu dusz.

1,022

Ciekawa jest również "logika" obrońców moralności, którzy we wszystkich możliwych wątkach wypisują jak to biedni i niezaradni ludzie potrzebują od wszystkich pomocy, czyli nie są i nie muszą być za siebie odpowiedzialni. Dlaczego niby mają ponosić konsekwencje swoich złych decyzji? Przecież nie ma ludzi idealnych, a słabym trzeba pomagać. Natomiast jeśli chodzi o seks, to każdy musi być super odpowiedzialny i koniecznie ponieść odpowiedzialność, nawet jeśli zniszczy to czyjeś życie. Ba, nawet jeśli zniszczy to życie dziecka. Bo zakaz nie uderzy w te "lafiryndy" i "karierowiczki", tylko w przeciętne, biedne kobiety. No ale sumienie pozostaje czyste, bo nieużywane. smile Dzięki temu można pouczać innych i poczuć się lepiej samemu ze sobą.

Fajnie też, że najwięcej mądrują się osoby, których problem niechcianej ciąży już dawno nie dotyczy albo nigdy nie dotyczył.

1,023

Bo z tej perspektywy najłatwiej wydawać kategoryczne sądy. Osoba z odrobiną wyobraźni i gramem empatii nie ma problemu postawić się w położeniu potencjalnej kobiety w niechcianej/zagrażającej życiu/patologicznej ciąży - szczególnie jeśli zdaje sobie sprawę, że jest w grupie zagrożenia. A w grupie zagrożenia są wszystkie kobiety w wieku reprodukcyjnym - choć niektóre żyją chyba w jakiejś bańce mydlanej i myślą, że "ich to nie dotyczy".

Najbardziej wkurza mnie właśnie to zawłaszczanie sumień. Bo jeśli wychodzimy z założenia - jak wielu przeciwników aborcji - że to prawo jest oparte na sumieniu, to dlaczego sumienie Iksińskiego czy Igrekowej, ma być ważniejsze niż sumienie kobiety (i jej partnera - co jest notorycznie pomijane), których ta konkretna ciąża dotyczy. Przecież Bóg dał sumienie wszystkim - żeby korzystali. Jakby uważał, że Iksiński i Igrekowa mają podejmować decyzje w oparciu o sumienie za tę kobietę i tego mężczyznę, to dał by tylko pierwszym, a nie drugim.

1,024

Mussuka napisał/a:

(...) Natomiast cala dyskusja napawa mnie osobiscie wstretem (...)

Nie tylko ciebie.

1,025

cslady napisał/a:

Bo zakaz nie uderzy w te "lafiryndy" i "karierowiczki", tylko w przeciętne, biedne kobiety.

Lafirynda to cecha charakteru a nie statusu majątkowego. Poza tym to właśnie z owej biedy i przeciętności została wykuta tarcza "praw kobiet do samostanowienia" za którą to chowają się te co głośno nawet tu przyznają, że jest im ona do niczego nie potrzebna bo wyskrobać się mogą gdziekolwiek tyle, że za pieniądze a tak mogłyby zrobić to na koszt podatnika. Stąd ta wrzawa.

1,026

Snake napisał/a:
Paweło napisał/a:

Nie przejmuj się nim to nieudacznik jak każdy sympatyk PIS stary a zachowuje się jak rozkapryszony gówniarz może to kryzys wieku średniego nie wiem nie wnikam. Dawniej na tym portalu dałem w swoim poście wyniki ciekawego badania  którego jasno wynika iż konserwatyści tworzą o dziwo mniej stabilne związki niż ludzie o liberalnych poglądach. Przykład Snake Inka (jej historia i cała masa ludzi).

Ależ ty jesteś zabawny lol (...)

Paweło ma problemy ze sobą. Wynika, to z jego zaburzeń funkcjonalnych, o których napisał na forum. Jego zachowanie dlatego odbiega od standardów. Trzeba na niego patrzeć zachowując odpowiedni dystans. Wystarczy. Wyraźnie jest zafiksowany na pewne nicki. To częsty objaw w tym zaburzeniu.

1,027

majkaszpilka napisał/a:
Mussuka napisał/a:
majkaszpilka napisał/a:

Hmmm...pomyślmy?

Widzę,że na siłę szukasz zaczepki?No cóż,proponuję jeszcze oskarżyć mnie o to,że konsekwencją moich poczynań, był wysoki przyrost naturalny w ZSRR.

Co do wstrętu i odrazy...powróć pamięcią do własnych postów w innym wątku.I skończ pieprzyć głupoty.

Bajjjoo tongue

cala majka w swojej krasie.

Dzieckiem bylas w momencie szpilkowania tych kondonow, ale nie kiedy opisywalas to w zabawny sposob na forum. I dorosle rowniez byly osoby to komentujace, w jakze beztroski sposob.

Nie wiedzialam natomiast o paru sprawach po tym poscie:

1. ze mieszkalas wowczas w ZSRR i tam ten proceder odstawialas
2. ze to mezczyzni rodza dzieci, bo chyba to oni korzystali z tych dziurawcow a nie ich POLSKIE partnerki. Bo oczywiscie nie tylko zonaci przyjezdzali na tzw. bratnia wymiane do Polski, prawda?

Smieszny epizodzik, czyz nie? Ale grunt to myslec a nie pieprzyc - Twoje slowa. Czy to wazne, ze sie jakiejs dziewczynie albo kobiecie nieplanowana ciaza w rezultacie przytrafila? Grunt, to miec "polewke" na forum. A potem krytykowac te puszczalskie i bezmyslne.

1,028

MamaMamusia napisał/a:
Czarna Kotka napisał/a:
MamaMamusia napisał/a:

Nie Czarna Kotko, nie jestem za tym żeby ograniczać ludziom wolność. Po prostu mój subiektywny pogląd kłoci sie z twoją , również subiektywną ,wizją wolności. Tak naprawdę cała sprawa rozbija się o to, że różnimy sie w podejściu co do tego kiedy zaczyna sie życie i jaka jest etyczna korelacja matki z zarodkiem/płodem (czy jest ona jego właścicielem, czy ma prawo o nim decydować, a jeśli tak to dlaczego). To jest spór światopoglądowy , a nie polityczny czy religijny. I gdyby pozostał tylko na tej płaszczyźnie, to rzeczowa dyskusja byłaby możliwa. śmiem twierdzić, że mogłaby być nawet konstruktywna i kształcąca dla obu stron. Kiedy jednak do głosu dochodzi amok i złość oraz dziki, oskarżający krzyk, to mamy to co mamy.

Ten spór nie może pozostać w sferze wyłącznie światopoglądowej, bo prawo musi być jakieś. Na coś pozwalać, czegoś zabraniać.
I zawsze znajdą się niezadowoleni.

Ale czy prawo reguluje światopogląd? Mojego nie.
Weźmy np alkohol. W świetle prawa jest legalny i ogólnie dostępny,a według mojego światopoglądu wcale być nie powinien. jak myślisz, czy gdy zaczęłabym dyskusje na ten temat, to polałoby się takie pomyje? Nie sądzę, zwłaszcza, że prawo byłoby po przeciwnej niż moja stronie. I tu jest pies pogrzebany - jak idziesz pod prąd toś bohater, ale jak twoje poglądy zgadzają się nie daj Boże z kościołem , to giń głupi fanatyku. a tymczasem np moje przekonania nie są zależne od tego kto sprawuje władzę, ani tym bardziej od księdza i ja osobiście nie chce być przez taki pryzmat postrzegana.
Na temat przerywania ciąży myślę w sposób radykalny, a mimo to nie jestem za tym aby aborcja była całkowicie zakazana prawem. Już o tym pisałam kilka stron temu. Dostrzegam potrzebę zauważenia tzw środka problemu, czyli ludzi, którzy  nie są radykalni w żadną stronę i nie chcą ani aborcji na życzenie, ani całkowitego jej zakazu. To jest najliczniejsza grupa i uważam, że ich głos przede wszystkim powinien być usłyszany. wkurza mnie natomiast, gdy skrajni zwolennicy aborcji biorą sobie na sztandar zgwałconą kobietę i posługują sie nią w celu promocji własnej ideologii. To jest właśnie manipulacja i chęć kontroli oraz narzucanie sposobu myślenia, czyli wszystko to co zarzuca się drugiej stronie

Prawo nie reguluje światopoglądu, tylko rzeczywistość.
Podczas gdy my sobie dyskutujemy, jakaś kobieta właśnie dowiedziała się o niechcianej ciąży i zastanawia się nad aborcją. 
Prawo jej na to pozwoli, albo nie.
Wg Twojego światopoglądu, ona nie ma prawa do wyboru, o ile nie znalazła się w jednej z trzech sytuacji.
Wg światopoglądu ostrego pro-life, w ogóle nie powinna mieć żadnego wyboru.
Wg mojego, powinna mieć wybór.
Ale prawo nie będzie po "mojej" stronie, dopóki myślących tak jak ja nie będzie więcej. A na to jak ludzie myślą ma wpływ bardzo wiele czynników.
Za pomocą sztandaru ze zgwałconą kobietą uda się wywalczyć pomoc dla zgwałconej kobiety, w innych przypadkach sztandar jest nieskuteczny. Naprawdę jesteś zdania, że przypadek zgwałconej kobiety jest w stanie przekonac do aborcji na żądanie kogoś, kto tego nie popiera?

Poglądy konserwatywne są kojarzone z Kościołem, a liberalne z komuchami i lewactwem. To jest trend obecny w każdej dyskusji ocierającej się o politykę, ja zazwyczaj wyjaśniam raz, czy dwa a potem nie tracę czasu na walkę z wiatrakami.

1,029

Mussuka napisał/a:
Ewika99 napisał/a:

Tu nie o mnie chodzi, tylko o to jak opisujesz Ty i pare innych osob swoje rodaczki w kraju. O mnie sobie mozesz pisac co Ci do glowy wpadnie, bo mnie to generalnie zwisa, ale piszesz per ladacznice o swoich byc moze sasiadkach i znajomych. O calej rzeszy naszych matek, ciotek i babek, skrobiacych swoje niechciane dzieci jeszcze nie tak dawno, tez zapominasz - w Twoim pojeciu, to tez ladacznice byly. Ano jak Polska dluga i szeroka - kobiety usuwaly ciaze.

Mussuka, tu nie o mnie chodzi, tylko o to jak opisujesz Ty i pare innych osob swoje rodaczki/rodakow w kraju. O mnie sobie mozesz pisac co Ci do glowy wpadnie, bo mnie to generalnie zwisa, ale piszesz per ciemnogrod o swoich byc moze sasiadkach i znajomych. O calej rzeszy naszych  matek/ojcow, ciotek/wujkow i babek/dziadkow, ktorzy aborcji nie popieraja, tez zapominasz- w Twoim pojeciu to tez ciemnogrod i zascianek. Ano jak Polska dluga i szeroka- ludzie nie popieraja aborcji...
Naprawde nie widzisz analogii? Problem w tym, ze Ty sobie dajesz przyzwolenie na obrazanie kogos, bos Ty oswiecona, a oburzasz sie, gdy ktos mysli o kims innym rownie ''nieladnie''. Bo zasciankowi nie wolno.

1,030

Mussuka napisał/a:
majkaszpilka napisał/a:
Mussuka napisał/a:

Bajjjoo tongue

Dzieckiem bylas w momencie szpilkowania tych kondonow, ale nie kiedy opisywalas to w zabawny sposob na forum. I dorosle rowniez byly osoby to komentujace, w jakze beztroski sposob.

2. ze to mezczyzni rodza dzieci, bo chyba to oni korzystali z tych dziurawcow a nie ich POLSKIE partnerki. Bo oczywiscie nie tylko zonaci przyjezdzali na tzw. bratnia wymiane do Polski, prawda?

Smieszny epizodzik, czyz nie? Ale grunt to myslec a nie pieprzyc - Twoje slowa. Czy to wazne, ze sie jakiejs dziewczynie albo kobiecie nieplanowana ciaza w rezultacie przytrafila? Grunt, to miec "polewke" na forum. A potem krytykowac te puszczalskie i bezmyslne.

Dobra,przejrzałaś mnie(choć nie przeczytałaś ze zrozumieniem,tak się zaperzyłaś)...kolaborowałam z wrogiem.Miałam nawet teczkę TW "Guma".
Mało tego,że dziurawiłam prezerwatywy,to w nocy mieszałam zaprawę,aby naprawiać podupadający Mur Berliński.
Pisząc to na Forum,byłam świadoma powszechnego ostracyzmu,za czyny,które były dziecięcymi wybrykami.
Mam skromną nadzieję,że potrafię jeszcze...i mam realną szansę na rehabilitację.

Zastanawiam się tylko,co ten "argument" ma wspólnego z toczącą się dyskusją??
I chyba nie zrozumiem,bo niestety nie jestem tak "oświecona" jak Ty.
W "ciemnogrodzie" nie brało się pod uwagę tak dalekosiężnych i brzemiennych w skutkach konsekwencji.

Mam nadzieję,że nie dopadnie mnie obowiązek alimentacyjny tongue

1,031

Beyondblackie napisał/a:

to chce wyraźnie zaznaczyć, ze nawet tzw. "kompromis", który obecnie wystepuje, jest niesamowicie pozbawiony szacunku w stosunku do kobiet. Wedlug tej ustawy, zycie i plany przeciętnej Polki sa nieistotne, jej swiatopoglad tez, bo KK w porozumieniu z grupka (demokratycznie wybranych, czyli w teorii, mających respektować WSZYSTKICH obywateli) panow w srednim wieku uznaje, ze pare komorek ma więcej do gadania niż Kowalska.

Ale masz coś więcej do powiedzenia niż te hasełka o kościele, grupką panów? Ci panowie, to ojej także panie z sejmu i senatu, to także kobiety, które na nich głosowały. No ale wiadomo, to musiały być ciemne starowinki, których problem już nie dotyczy. Z uporem godnym lepszej sprawy ignorujesz wyniki serii badań na temat poglądów Polaków na temat aborcji jakie się cyklicznie powtarza od lat. Dla ułatwienia zrozumienia tego co napisałem objaśnię, że jeśli używam określenia "Polaków", to zawiera on również obywateli płci żeńskiej. Tak są bowiem robione te badania, że próbka sondażowa ma być reprezentatywna, a więc odzwierciedlać zróżnicowanie społeczeństwa ze względu na płeć i wiek. Jeśli ci się bardzo zechcesz, to możesz dotrzeć do opracowań na ten temat, dużo informacji udostępniają same sondażownie.
Był tu na forum taki temat o dostępie do broni palnej, gdzie jak pamiętam większość wypowiadających się była raczej przeciwna liberalizacji obecnych przepisów w myśl "spluwa dla każdego na żądanie". Ja zaś chciałbym sobie normalnie jak człowiek zajechać w sobotę do sklepu z bronią, pooglądać i kupić elegancką Berettę, bo.... mam taki kaprys. No i nie mogę. W myśl sterty argumentów ludzi, którym taki pomysł aby Kowalski mógł sobie w galerii handlowej kupić spluwę nie mogę. Muszę się nagimnastykować, nawymyślać jak to się boję w podaniu o pozwolenie albo zostać myśliwym lub ... sportowcem. W ostateczności mogę wyjechać do innego kraju i tam sobie kupić spluwę. Tylko po co skoro nie mogę jej do Polski przywieźć? I wiesz co? Ja szanuję, że wielu ludziom pomysł liberalizacji dostępu do broni się nie podoba. Nie składam nakłamanego podania, nie zostałem myśliwym, ani nie param się strzelectwem sportowym. Nie chowam w domu nielegalnej spluwy smile Jest takie prawo, to jest. Co najwyżej kupię sobie czarnoprochowy rewolwer, bo jest w Polsce legalny albo pojadę sobie raz na miesiąc postrzelać na strzelnicy za kasę. Nie zmienia to faktu, że jestem ze swoim pragnieniem posiadania broni w Polsce prześladowany, zapewne przez lobby wystraszonych kobitek o lewackich umysłach lol

1,032

Excop napisał/a:
Ewika99 napisał/a:

Tak, Ewiko, ale ja się tak nie emocjonuję innym poglądem niż mój na problematykę zakazu aborcji.
Lewactwo to ideologia, która w jej zamierzeniu, obejmować powinna wszystkie sfery życia publicznego. Natomiast określanie tym słowem (bo epitet to nie jest) ludzi, którzy nie potrafią zachować kultury wypowiedzi, miało wydźwięk obelgi jednak. Choć nie kierowanej do mnie, przyznaję.
Czyli dałaś się jednak ponieść emocjom.:)

Akurat nie jestem jedyna, ktora sie ''dala poniesc emocjom'', mysle nawet, ze co poniektore panie i co poniektorzy panowie bardziej sie emocjonuja. Swiadczy o tym ilosc slow, jaki padly na forum: pisowiec, moher, zascianek jednak czesciej padaly niz lewak. Byly tez groteskowe historyjki o zupach z plodow. Poczytaj Excop, nie wiesz, co tracisz. Ja juz swoja opinie na forum wyglosilam, ze jestem za pozostaniem przy obecnych przepisach. Nie akceptuje aborcji z przyczyn ekonomiczno-spolecznych, bo dziecko mozna po prostu oddac do odpowiedniej placowki. A tym bardziej nie dopuszczam aborcji, bo kobieta boi sie o swoj wyglad, czy o to, ze nie bedzie wyspana. A sa tu takie. I jesli ma z tych wzgledow pozbywac sie dziecka, to lepiej zeby po prostu uwazala i do ciazy nie dopuscila. Moze zakaz aborcji na zadanie sprawi, ze beda uwazac bardziej?

1,033

Snake jak zwykle perfekcyjnie zaorane big_smile

1,034 Ostatnio edytowany przez kammiś (2016-04-13 13:25:15)

Mussuka napisał/a:
majkaszpilka napisał/a:
Yerba napisał/a:

Hmmm...pomyślmy?

O fuck.
No naprawde.
Bardzo smieszne.
Wtedy bylas dzieckiem, dzisiaj NADAL sie z tego smiejesz.
Mogla komus zycie zmarnowac, bardzo smieszne.
Toz to juz trzeba byc ponizej jakiegokolwiek poziomu rozumowac.

SMIESZNE Majeczko to moze byc jak sobie ktos w dziecinstwie obcial wlosy do lysa albo jak myslal ze zostanie superbohaterem.

Tyle ma to wspolnego wspolnego ze nie jestes jedyna ktora dziurawila gumki (czytalam o tym w prasie kiedys jeszcze) i tyle ma wspolnego ze SWIADOMA ANTYKONCEPCJA jak widac moze nie podzialac przez zewnetrzne dzialanie jakiegos debila.

1,035

kammiś napisał/a:
Mussuka napisał/a:
majkaszpilka napisał/a:

Hmmm...pomyślmy?

O fuck.
No naprawde.
Bardzo smieszne.
Wtedy bylas dzieckiem, dzisiaj NADAL sie z tego smiejesz.
Mogla komus zycie zmarnowac, bardzo smieszne.
Toz to juz trzeba byc ponizej jakiegokolwiek poziomu rozumowac.

SMIESZNE Majeczko to moze byc jak sobie ktos w dziecinstwie obcial wlosy do lysa albo jak myslal ze zostanie superbohaterem.

A co mam robić,przepraszam?

PONIŻEJ POZIOMU SĄ TWOJE ZUPKI Z PŁODÓW....

I śmieszne jesteście OBIE...ja wyrosłam z dzieciństwa,a wy?

Jeszcze raz pytam,jaki to jest argument w toczącej się dyskusji?
Czy chodzi tylko o to,żeby zrobić kwas,bo masz w końcu kogoś za plecami?

1,036

majkaszpilka napisał/a:
Mussuka napisał/a:
majkaszpilka napisał/a:

Bajjjoo tongue

Dobra,przejrzałaś mnie(choć nie przeczytałaś ze zrozumieniem,tak się zaperzyłaś)...kolaborowałam z wrogiem.Miałam nawet teczkę TW "Guma".
Mało tego,że dziurawiłam prezerwatywy,to w nocy mieszałam zaprawę,aby naprawiać podupadający Mur Berliński.
Pisząc to na Forum,byłam świadoma powszechnego ostracyzmu,za czyny,które były dziecięcymi wybrykami.
Mam skromną nadzieję,że potrafię jeszcze...i mam realną szansę na rehabilitację.

Zastanawiam się tylko,co ten "argument" ma wspólnego z toczącą się dyskusją??
I chyba nie zrozumiem,bo niestety nie jestem tak "oświecona" jak Ty.
W "ciemnogrodzie" nie brało się pod uwagę tak dalekosiężnych i brzemiennych w skutkach konsekwencji.

Mam nadzieję,że nie dopadnie mnie obowiązek alimentacyjny tongue

widze, ze komiksy tez moglabys pisac, fantazji nie brakuje.

Skad ten argument w dyskusji o aborcji..no pomyslmy..

majkaszpilka napisał/a:

Hmmm...pomyślmy?

cos masz do dodania? Ktos wzial odpowiedzialnosc za konsekwencje swojego wspolzycia ale nie przewidzial, ze wezmie tez konsekwencje czyjejs dziecinnej zabawy.

Ja tylko mialam nadzieje doczytac wowczas, ze mama jednak te wybrakowane prezerwatywy wyrzucila z polki, ale nie doczytalam.

1,037

Ale zupki z płodów są super Mussuka,prawda?

Mniam, mniam.
W moim ciemnogrodzie tego nie ma.

1,038

majkaszpilka napisał/a:

Ale zupki z płodów są super Mussuka,prawda?

Mniam, mniam.
W moim ciemnogrodzie tego nie ma.

tylko na tyle Cie stac? No to niewiele. Nie przypominam sobie, bym komukolwiek takie dania polecala i odnosze sie do TWOICH postow.

1,039

Kammiś, na którymś kanale w TV co jakiś czas powtarzają program o ludziach gustujących w łożyskach poporodowych. To w Europie więc nie trzeba by nawet daleko samolotem lecieć. Jak zagadasz z jakimś ginekologiem, to ci z porodu dobrze zmrożone wyniesie. Jedna już lata po telewizjach i opowiada, że chyba na złość kościołowi i moherom zrobiła sobie aborcję 2 miesiące temu, to czemu nie latać opowiadając, że takie łożyska to się wcina z chianti... O fuck, a ja dziś tylko wołowego tatara smile

1,040

Nie musisz sobie nic przypominać,zrobiłam to celowo,abyś ujrzała ten WYSOKI poziom.
Ale jak widać to Ciebie nie razi.
A wiesz dlaczego?
Bo personalnie chciałaś się do mnie przyczepić.

Posty [ 976 do 1,040 z 1,857 ]

Strony Poprzednia 1 14 15 16 17 18 29 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024