Aborcja na żądanie!!! - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony Poprzednia 1 10 11 12 13 14 29 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 716 do 780 z 1,857 ]

716 Ostatnio edytowany przez kammiś (2016-04-10 16:06:53)

Odp: Aborcja na żądanie!!!
Paweło napisał/a:
MamaMamusia napisał/a:

kammiś, tu nie chodzi o twoją chęć posiadania dzieci bądź jej brak. To jest mało istotne. Chodzi o to, że uważasz, iż twoje "nie chcę" ma rangę większa niż czyjeś prawo do życia. Zauważasz, że jest spora grupa kobiet, która nie nadaje sie na matki i na pewno nie spełni sie w tej roli  (siebie do nich zaliczasz). Jestem w stanie się z tym zgodzić, ale następny krok już mojej aprobaty nie uzyskuje, ponieważ ty widzisz dla  nich ratunek w aborcji, tzn mówisz coś w tym stylu - nie chcesz mieć dzieci? spoko, nic mi do tego , ale począć je możesz, to nic nie szkodzi, bo przecież najwyżej usuniesz...Ja natomiast mówię - nie chcesz mieć ? spoko, nic mi do tego, tylko bądź tak dobra i ich w związku z tym nie stwarzaj.

W sumie to dyskusja z tobą naświetla coś w rodzaju sedna całej tej awantury o aborcję na życzenie, które mimo iż ubrane w liczne werbalne fajerwerki, jest tak naprawdę dość banalne i opiera się właśnie na czyimś "nie chcę!" . to wszystko przypomina zachowanie rozkapryszonej nastolatki, która niby wie, niby świadoma, ale jak się okaże, że współżycie może doprowadzić do ciąży (cóż za prawda objawiona....), to raczej będzie nóżka tupać i modne hasła wykrzykiwać niż przyzna, że jednak jakiś tam udział w tym nie niekopalnym poczęciu  miała. Zwrot " nie chcę!" bardzo często zastępuje odpowiedzialność. a wystarczy pomyśleć przed szkodą...
Powtarzam więc jeszcze raz - nie chcesz mieć dzieci to ich nie miej i tyle. Nie ma obowiązku ani ich posiadania, ani płodzenia!

Ale nikt nie ma prawa zabraniać im seksu to ich ciało ich macice i ich wolność mają usunąć ciążę tak jak każdy ma prawo założyć firmę.

Hehe.
Nie każdy ma prawo założyć firmę, ale dobra big_smile może mieć orzeczony środek karny big_smile big_smile big_smile

To był żart oczywiście! wink

Zobacz podobne tematy :

717 Ostatnio edytowany przez Paweło (2016-04-10 16:09:28)

oczywiście przestępca nie ale zależy jaką np Plichta nawet teraz tj gdy wyjdzie na wolność mógłby założyć np sklep warzywny oczywiście jeśli zostanie mu kasa big_smile
Patrzcie na siebie wy od początku uważacie się za najmądrzejsze najmoralniejsze to wy zaczęliście antyaborcyjną krucjatę i myślicie iż każdy jest taki jak wy. oceniacie na podstawie siebie.

718 Ostatnio edytowany przez kammiś (2016-04-10 16:12:23)

Paweło napisał/a:

Patrzcie na siebie wy od początku uważacie się za najmądrzejsze najmoralniejsze to wy zaczęliście antyaborcyjną krucjatę i myślicie iż każdy jest taki jak wy. oceniacie na podstawie siebie.

Mnie mierzi najbardziej to, że walczą o to "życie", tylko do momentu kiedy się ono pojawi na świecie. Jak się już urodzi to mają gdzieś i dziecko i matkę.

A nie kojarzę gościa, tego Plichty wink Biję się w piersi i przyznaję do niewiedzy, a nie zgrywam że coś wiem i sadzę błędy wink
Ano masz rację, bo sąd zakazuje prowadzenia OKREŚLONEJ działalności, a nie każdej.

719 Ostatnio edytowany przez Paweło (2016-04-10 16:14:04)

Gdyby my faceci mogliśmy by zachodzić w ciążę to i w biblii by pisało iż jest to święte mężczyzny by rodzić dziecko a kobiety by wychować je.
Tak mawia moja żona i uważam iż ma rację.

720

Mądrą masz żonę.
To ta pani od wierszyka o glistach dwóch? wink
Dobrze kojarzę?

721

Tak smile

722

Paweło napisał/a:

Tak smile

To już jestem jej fanką!
Pewnie byśmy się dogadały big_smile
Pozdrów małżonkę! wink

723

Drogie panie dyskutujące z Kammiś nie martwcie się smile PiS zmieni wkrótce kodeksy i ustawy, którymi się podpiera. Z przyjemnością wtedy poczytam dalszy ciąg dyskusji lol

724 Ostatnio edytowany przez kammiś (2016-04-10 16:31:15)

O, a zobacz, jednak nie ruszyli zasady nullum crimen sine lege mimo że ustawę nowelizującą k.k. już uchwalili.
Pudło więc.

Mój drogi, kodeks JEST również ustawą, więc wystarczyło napisać ustawy.

725

Dobrze smile

726

kammiś napisał/a:

Mnie mierzi najbardziej to, że walczą o to "życie", tylko do momentu kiedy się ono pojawi na świecie. Jak się już urodzi to mają gdzieś i dziecko i matkę.

Rozmawiamy o aborcji , tak? Czyli o przerwaniu ciąży, więc o tym "życiu" własnie, tym do momentu narodzin.... Czego oczekujesz od przeciwników aborcji? że będą odpowiadać za całe zło świata? Czyli rozumiem, że przeciwnicy eutanazji są zobligowani do opieki nad ludźmi terminalnie chorymi. Oczywiście wszyscy.

Dyskusja toczy się pewnych aspektów etycznych i moralnych, przynajmniej ja  tak ją odbieram. Wszyscy wiemy, że na świecie zdarzają sie dramaty, tragedie, katastrofy. Ludzie cierpią z różnych powodów, są śmiertelnie chorzy, albo krzywdzeni, albo zabijani na wojnach. tak to niestety jest. I teraz pojawia sie pytanie - czy mój dramat osobisty może stanowić o czyimś życiu lub śmierci? Moim zdaniem - nie! Argumentacja pada tu rożna - od pękniętej gumy po prawdziwe moralne dylematy i bardzo trudne sytuacje.  Jak już próbowałam ci udowodnić - zarodek nie jest własnością kobiety, więc co z tego że ona zakłada iż przez niego będzie nieszczęśliwa, albo on po porodzie zmieni się się w cierpiącego człowieka? Dlaczego taka hipoteza ma decydować o czyimś istnieniu? Dla mnie to jest niepojęte. Nikomu nie nakazuję kochać dzieci, posiadać ich, niańczyć i wychowywać, ale na litość boską - jakim prawem mamy je unicestwiać? Mówię o pewnym uniwersalnym prawie etycznym, żeby nie było....

Zwolennicy aborcji zakładają, że lepiej usunąć kilkutygodniowy  zarodek niż zabić dziecko wieku Madzi z Sosnowca. A dlaczego lepiej? I dla kogo? Ani zniszczony zarodek , ani śp Madzia nie posiadali właściciela, a skoro zaistnieli, to mieli prawo do życia.... Oboje takie samo. Bez względu na jego jakość w przyszłości.

Paweło - nikt nikomu nie zabrania uprawiać seksu! cóż to za dziwne zarzuty ? Pomyśl jednak - jak nazwać podjęcie współżycia bez jakiejkolwiek świadomości, że może ono zakończyć się ciążą??? podpowiem ci - takie słowo na G.... Wielka litera użyta celowo

727

MamaMamusia napisał/a:
kammiś napisał/a:

Rozmawiamy o aborcji , tak? Czyli o przerwaniu ciąży, więc o tym "życiu" własnie, tym do momentu narodzin.... Czego oczekujesz od przeciwników aborcji? że będą odpowiadać za całe zło świata? Czyli rozumiem, że przeciwnicy eutanazji są zobligowani do opieki nad ludźmi terminalnie chorymi. Oczywiście wszyscy.

Dyskusja toczy się pewnych aspektów etycznych i moralnych, przynajmniej ja  tak ją odbieram. Wszyscy wiemy, że na świecie zdarzają sie dramaty, tragedie, katastrofy. Ludzie cierpią z różnych powodów, są śmiertelnie chorzy, albo krzywdzeni, albo zabijani na wojnach. tak to niestety jest. I teraz pojawia sie pytanie - czy mój dramat osobisty może stanowić o czyimś życiu lub śmierci? Moim zdaniem - nie! Argumentacja pada tu rożna - od pękniętej gumy po prawdziwe moralne dylematy i bardzo trudne sytuacje.  Jak już próbowałam ci udowodnić - zarodek nie jest własnością kobiety, więc co z tego że ona zakłada iż przez niego będzie nieszczęśliwa, albo on po porodzie zmieni się się w cierpiącego człowieka? Dlaczego taka hipoteza ma decydować o czyimś istnieniu? Dla mnie to jest niepojęte. Nikomu nie nakazuję kochać dzieci, posiadać ich, niańczyć i wychowywać, ale na litość boską - jakim prawem mamy je unicestwiać? Mówię o pewnym uniwersalnym prawie etycznym, żeby nie było....

Zwolennicy aborcji zakładają, że lepiej usunąć kilkutygodniowy  zarodek niż zabić dziecko wieku Madzi z Sosnowca. A dlaczego lepiej? I dla kogo? Ani zniszczony zarodek , ani śp Madzia nie posiadali właściciela, a skoro zaistnieli, to mieli prawo do życia.... Oboje takie samo. Bez względu na jego jakość w przyszłości.

Paweło - nikt nikomu nie zabrania uprawiać seksu! cóż to za dziwne zarzuty ? Pomyśl jednak - jak nazwać podjęcie współżycia bez jakiejkolwiek świadomości, że może ono zakończyć się ciążą??? podpowiem ci - takie słowo na G.... Wielka litera użyta celowo

Doczytałam do momentu: "Jak już próbowałam ci udowodnić", podczas gdy wcześniej powiedziałaś "nie chcę nikogo przekonywać".
Dziękuję bardzo wink

728 Ostatnio edytowany przez Paweło (2016-04-10 18:19:37)

Mają świadomość ale to już sama prawica mówi iż prezerwatywa nie zabezpiecza w 100 i jest to fałszywa ułuda bezpieczeństwa to były argumenty kato-prawicy wobec tego iż JP II potępił środki antykoncepcyjne w afryce. Monika Olejnik przypierając rzecznika episkopatu do muru wymusiła by odpowiedział na pytanie i odpowiedział iż kościół nie wykluczy za 20 lat zakazu badań prenatalnych. Terlikowski znów mówi o konieczności zakazu antykoncepcji do do tego dąży i ze obecny  papież nie zmieni chrześcijaństwa.
Winno być referendum dla kobiet w wieku produkcyjnym ws aborcji którą bym w moim mieście nie spytał jest za prawem do wyboru i by obecnie  uszanowała decyzję swojej matki ws aborcji. Ja bym uszanował z resztą już o tym pisałem.

Snake napisał/a:

Drogie panie dyskutujące z Kammiś nie martwcie się smile PiS zmieni wkrótce kodeksy i ustawy, którymi się podpiera. Z przyjemnością wtedy poczytam dalszy ciąg dyskusji lol

Polska wtedy wyleci z UE i będą sankcje wtedy kaczka wyleci na taczkach albo gorzej kto wie co zrobią wkurwieni ludzi. A chłopki roztropki zleją się w gacie.

729

Może to i dobrze, że wyleci. Trudniej będzie na aborcję do Niemiec się udać he, he...

730

kammiś napisał/a:

Doczytałam do momentu: "Jak już próbowałam ci udowodnić", podczas gdy wcześniej powiedziałaś "nie chcę nikogo przekonywać".
Dziękuję bardzo wink

Ale przeciez udowodnic cos to nie to samo co przekonac. MamaMamusia mogla Ci cos udowodnic, ale Ty i tak moglas sie do tego nie przekonac. Zreszta, przeciez dokladnie tak jest.

731 Ostatnio edytowany przez Paweło (2016-04-10 20:08:43)

Snake napisał/a:

Może to i dobrze, że wyleci. Trudniej będzie na aborcję do Niemiec się udać he, he...

Będzie wtedy dostępna  w Polsce bo zniknie parlament i powróci normalność.

Ewika99 napisał/a:
kammiś napisał/a:

Dziękuję bardzo wink

Ale przeciez udowodnic cos to nie to samo co przekonac. MamaMamusia mogla Ci cos udowodnic, ale Ty i tak moglas sie do tego nie przekonac. Zreszta, przeciez dokladnie tak jest.

W przypadku ciebie owszem choćbyś widziała filmik na którym np Kaczyński gardzi swoimi wyborcami, Winnicki posuwa młodych chłopców z ruchu narodowego a Rydzyk śmieje z wiernych to i tak byś się nie przekonała.

732

Paweło napisał/a:

O dzięki za kwintesencję obecnej tzw. opozycji. Lepsza lewacko-unijna dyktatura niż władza demokratycznie wybranej przez społeczeństwo prawicy. Doprawdy dzięki lol

733

kammiś napisał/a:
bbasia napisał/a:

kammiś, a ja mam takie wrażenie (czytając to w jaki sposób piszesz o swoim kocie), że gdybyś urodziła dziecko, to byłabyś jedną z tych mamusiek, które uważają że ich potomstwo jest ósmym cudem świata, i że świat powinien się  nim zachwycać bez względu na to jakim wrednym bachorem by było. smile

Problem w tym ze ja wszystkie zwierzaki kocham odkad pamietam. A kota chcialam miec od zawsze (pierwszego dostalam jak mialam 10 lat, niestety Ona umarla po roku zycia). Kot byl wychodzony u ojca. Byl chciany i planowany wink i to jest stworzenie nieklopotliwe. Szkody czyni niewielkie, trzyma sie ziemi (ciezki zad), nie musisz do niego wstawac (jak chce drzec morde, to niech drze, ja nie wstaje), nie ma problemow z wyjazdami, z nauka,z praca, z tym zeby zostal sam caly dzien a nawet od 6 rano do 23 wieczorem. Koty nie choruja tyle ile dzieciaki. Moj kot - odpukac! - przez cale 12 lat chorowal dwa razy - raz mial zapalenie pecherza, raz ja wszczelam szum ze rzekomo nie pije, wyszly enzymy watrobowe zle, wiec chodzilismy na badania. Ale kot - nawet jak byl chory - nie wymagal opieki 24 na dobe. Podajesz leki i juz. Badania umawiasz wtedy kiedy nie masz zajec. Oczywiscie gdyby bylo cos naglego to bym nie poszla, ALE koty nie choruja co miesiac jak np. dzieciak ktory lapie w przedszkolu. Jest istotna roznica miedzy wybieraniem sie z kims do lekarza raz na 6 lat a raz na miesiac albo raz na dwa tygodnie. Roznica czasowa (szczepienia zamawiamy do domu). Kota nie musze nigdzie prowadzac, a zabawa to przyczepienie sobie czegos atrakcyjnego do tego paseczka na pasek od spodni i chodzenie z tym jak z ogonem (kot za Toba wtedy lata i ma fun, a Ty sobie np. sprzatasz). Z dzieciakiem mozesz sobie pozwolic na taka forme optymalizacji czasu? Nie. Bo od razu wyrodna matka. A, jeszcze. Kot mnie kosztuje mniej pieniedzy. Podliczylam wlasnie wydatki typowe na caly rok (karma sucha, karma mokra, zwirek, leki na watrobe, pasta odklaczajaca, obroza przeciw kleszczom jak jedziemy do rodzicow i chodzi po ogrodzis, szczepienie) - kot mnie kosztuje okolo 200 zl miesiecznie. I to kot z PROBLEMAMI - karma weterynaryjna i leki. Znajdz mi takiego ekonomicznego dzieciaka big_smile
Jak mi kot miauczy to mu rzucam karme sucha za ktora biega przez 10 minut i mam spokoj, nie musze nawet poswiecac uwagi, moge rzucac mechanicznie i czytac ksiazke jednoczesnie.
Przyjscie kota na ten swiat nie wiazalo sie dla mnie z bolem, brzydkim brzuchem i obwislymi cyckami.
Kotu nie podcieram d*py ani nie wycieram rzygow (kot ktory dostaje paste na klaki nie rzyga). Ja kota nie musze karmic - odkad jest to karmi sie sam. Moim obowiazkiem jest nasypanie mu suchej karmy co rano. Niezaleznie o ktorej "se" wstane, bo ma ją caly czas w misce. I danie wody. Lek podaje z sosem z mokrej karmy, tez raz dziennie, godzina niewazna.
Znajdz mi takiego dzieciaka ktory bedzie wymagal umycia miski, nasypania chrupek, mieszakania leku z sosem do wylizania, nalania wody, sprzatniecia kuwety raz dziennie, pobawienia sie 20 minut, wyszczotkowania z 5-10 minut i niczego wiecej w ciagu dnia nie bedzie wymagal. Co bedzie cicho jak kot i przyjdzie do mojego zycia jak kot - pojawi sie i nie bedzie sprawial klopotow.
Z ktorym nie bedzie problemow bo wychowa sie sam i nie bedzie wyrzadzal szkod i ktorego nie bede musiala pilnowac, bo jak wyjde to sobie pojdzie spac caly dzien. Ktorego nie bedzie trzeba zabierac na wakacje ani wysylac nigdzie bo i tak bedzie wolal zostac w domu z moim ojcem.
Ktory mi nigdy nie zniszczy zadnego ubrania, nie bedzie pchal lap gdzie nie trzeba, ktory w dodatku bedzie pozyteczny i bedzie za mnie zabijal i zjadal pajaki czy robale.
Albo dzisiaj - jest sobota, kot sobie albo chodzi albo spi, cisza spokoj. Nikt mi nie jeczy za uszami. I moglam spac do 13.17 (tak spalam) big_smile kot spal razem ze mna wink nie budzil mnie i nie trul d*py ze glodny, bo zarcie stalo. 
Wiec jak dla mnie jest bez porownania smile

czy nikt tego nie kontroluje? to jest temat o aborcji a nie o kotach
zaczyna mnie to wkurzac
mam dość czytania o kocie Kamis i o jej niechęci do posiadania dzieci
jeszcze trochę forum zmieni nazwe na ,,Życie Kamiś i jej kota,,.

734

Paweło napisał/a:

Mają świadomość ale to już sama prawica mówi iż prezerwatywa nie zabezpiecza w 100 i jest to fałszywa ułuda bezpieczeństwa

Prawica nie odkryła w tym momencie Ameryki. Ty tez nie. W miarę ogarnięta szesnastolatka wie, że nie ma pewnego w stu procentach środka antykoncepcyjnego. Czy jednak aborcja ma być lekarstwem na ten dramat? I czy ten "dramat" aby na pewno istnieje?
Pomyśl, ile może powstać ciąż w sytuacji, gdy antykoncepcja została zastosowana porwanie i starannie oraz mamy do czynienia z elementarną choćby wiedza na temat kobiecej płodności......Czy aby na pewno chodzi tu o tabuny kobiet torturowanych przez obecne przepisy ? (podkreślam słowo OBECNE, czyli nie te, które są w fazie projektu...)

kammiś - jeżeli nie odróżniasz znaczenia słów "udowadniać" i "przekonywać", to ja również dziękuję
Gratuluję Pani Mecenas , doprawdy błysnęłaś intelektem

735

Paweło napisał/a:
Snake napisał/a:

Ewika99 napisał/a:
kammiś napisał/a:

Dziękuję bardzo wink

W przypadku ciebie owszem choćbyś widziała filmik na którym np Kaczyński gardzi swoimi wyborcami, Winnicki posuwa młodych chłopców z ruchu narodowego a Rydzyk śmieje z wiernych to i tak byś się nie przekonała.

Co to znaczy: w przypadku Ciebie? Wyskakujesz mi tu z Kaczynskim, Rydzykiem, a gdybys czytal moje posty (w tym i innych watkach) dokladnie to bys wiedzial, ze nie glosowalam nigdy na PiS i nie popieram wszystkiego, co robia. Tak trudno wbic sobie do glowy, ze mozna byc przeciwnikiem aborcji nie tylko ze wzgledow religijnych czy politycznych (i tu znowu gdybys dokladnie czytal, to wiedzialbys, ze nie popieram zaostrzenia obecnych przepisow aborcyjnych...). Ale jakie to typowe: jak ktos ma poglady zgodne w jakims stopniu z nauka kosciola, to od razu fanatyk albo moher... Jesli chodzi o aborcje to nie kieruje sie w zadnym stopniu religia tylko WLASNYMI pogladami na ten temat. Zreszta, bylabym hipokrytka, bo jestem zarazem za stosowaniem antykoncepcji (czego kosciol rowniez nie akceptuje). Wiec daruj sobie- akurat dla mnie Rydzyk nie jest czlowiekiem bez skazy, nie jestem slepo zapatrzona w jego osobe, jak i w to, co robi. A wrecz przeciwnie. Nie trafiles.

736 Ostatnio edytowany przez _miszmasz (2016-04-10 20:55:39)

Paweło napisał/a:

Jakaś normalność już jest, bo znikła lewica i raczej nie ma szans na jej powrót big_smile

737 Ostatnio edytowany przez Paweło (2016-04-10 21:15:11)

Istnieje najlepiej udawać że czegoś nie ma. Tak jak małe dzieci odwracają się i myślą w ten sposób iż jak sami nie widzą to ich nie zobaczą. Koleżanko mówiłem i powtórzę jeszcze raz nie wiesz urodzić dziecko przez nastolatkę która sama jest dzieckiem i ma się uczyć a nie wychowywać dziecko bądź zwalać to na kark matki a tym bardziej księżniczko gdy urodzi się upośledzone dziecko. Ja znam wiele takich rodzin bo niestety maiłem pecha pracować 1,5 roku w wolontariacie i znam też inne osoby które zauważyły to samo co ja. Zdecydowana większość tych rodzin żałuje iż urodziło te dziecko które wymaga nie rzadko całodobowej opieki mało tego matki nie tylko żałują z powodu męki jaką znoszą (także większość mężów/partnerów rzuca je w takim przypadku) ale chodzi o cierpienia tego dziecka traktowanie je przez rówieśników oraz najczęściej krótki żywot, to nie zniknie to jest twoje życzeniowe myślenie. proszę bardzo dajcie im w zamian 2500 zł na rękę z własnych podatków tych co popierają tą ustawę.
Poza tym przypominam kodeks zbrodni przeciw ludzkości wchodzący w skład traktatu rzymskiego podpisanego  przez Polskę w 1998 roku.
Artykuł 7
Zbrodnie przeciwko ludzkości

1. Dla celów niniejszego statutu "zbrodnia przeciwko ludzkości" oznacza którykolwiek z następujących czynów, popełniony w ramach rozległego lub systematycznego, świadomego ataku skierowanego przeciwko ludności cywilnej:
(a)    zabójstwo;
(b)    eksterminacja;
(c)    niewolnictwo;
(d)    deportacja lub przymusowe przemieszczanie ludności;
(e)    uwięzienie lub inne dotkliwe pozbawienie wolności fizycznej z naruszeniem podstawowych reguł prawa międzynarodowego;
(f)    tortury;
(g)    zgwałcenie, niewolnictwo seksualne, przymusowa prostytucja, wymuszona ciąża, przymusowa sterylizacja oraz jakiekolwiek inne formy przemocy seksualnej porównywalnej wagi;
(h)    prześladowanie jakiejkolwiek możliwej do zidentyfikowania grupy lub zbiorowości z powodów politycznych, rasowych, narodowych, etnicznych, kulturowych, religijnych, płci (gender) w rozumieniu ustępu 3 lub z innych powodów powszechnie uznanych za niedopuszczalne na podstawie prawa międzynarodowego, w związku z jakimkolwiek czynem, do którego odnosi się niniejszy ustęp, lub z jakąkolwiek zbrodnią objętą jurysdykcją Trybunału;
(i)    wymuszone zaginięcia osób;
(j)    zbrodnia apartheidu;
(k)    inne nieludzkie czyny o podobnym charakterze celowo powodujące ogromne cierpienie lub poważne uszkodzenie ciała albo zdrowia psychicznego lub fizycznego.

źródło http://www.bip.ms.gov.pl/Data/Files/_pu … statut.doc

738

Paweło napisał/a:

Istnieje najlepiej udawać że czegoś nie ma. Tak jak małe dzieci odwracają się i myślą w ten sposób iż jak sami nie widzą to ich nie zobaczą. Koleżanko mówiłem i powtórzę jeszcze raz nie wiesz urodzić dziecko przez nastolatkę która sama jest dzieckiem i ma się uczyć a nie wychowywać dziecko bądź zwalać to na kark matki a tym bardziej księżniczko gdy urodzi się upośledzone dziecko. Ja znam wiele takich rodzin bo niestety maiłem pecha pracować 1,5 roku w wolontariacie i znam też inne osoby które zauważyły to samo co ja. Zdecydowana większość tych rodzin żałuje iż urodziło te dziecko które wymaga nie rzadko całodobowej opieki mało tego matki nie tylko żałują z powodu męki jaką znoszą (także większość mężów/partnerów rzuca je w takim przypadku) ale chodzi o cierpienia tego dziecka traktowanie je przez rówieśników oraz najczęściej krótki żywot, to nie zniknie to jest twoje życzeniowe myślenie. proszę bardzo dajcie im w zamian 2500 zł na rękę z własnych podatków tych co popierają tą ustawę.

Ciekawe czy nastolatka owa tak samo mocno żałuje decyzji o podjęciu współżycia w wieku lat nastu?
Księżniczką nie jestem. Nieszczęść w swoim życiu doświadczyłam więcej niż jesteś w stanie sobie wyobrazić, ale to nie jest na ten watek i na pewno nie na twoją głowę
w wolontariatach rozmaitych pracowałam i pech to dla mnie żaden
Gdybym mogła decydować o pieniądzach publicznych to dałabym im nawet po 5 tyś na rękę, ale nie mogę niestety....a , no i ustawy najnowszej nie popieram.

Ewiko - luz!!! to nie jest pierwszy wątek , w którym razem płoniemy na stosie ,co nie? smile smile No....to co tam u ciebie? zorganizowałaś sobie już jakiś przewiewniejszy moherek na wiosnę? Jak tam ze składkami na Radio Maryja stoisz, bo ja z ostatnią zalegam i boje się czy odpustu w związku z tym dostąpię....

739 Ostatnio edytowany przez in_ka (2016-04-10 21:38:59)

MamaMamusia napisał/a:

(...) Ewiko - luz!!! to nie jest pierwszy wątek , w którym razem płoniemy na stosie ,co nie? smile smile No....to co tam u ciebie? zorganizowałaś sobie już jakiś przewiewniejszy moherek na wiosnę? Jak tam ze składkami na Radio Maryja stoisz, bo ja z ostatnią zalegam i boje się czy odpustu w związku z tym dostąpię....

Spoko, nie jesteście na tym forumie osamotnione wink
Uwielbiam kaszmir w każdej porze roku.

740

MamaMamusia napisał/a:

Ewiko - luz!!! to nie jest pierwszy wątek , w którym razem płoniemy na stosie ,co nie? smile smile No....to co tam u ciebie? zorganizowałaś sobie już jakiś przewiewniejszy moherek na wiosnę? Jak tam ze składkami na Radio Maryja stoisz, bo ja z ostatnią zalegam i boje się czy odpustu w związku z tym dostąpię....

big_smile big_smile

Wariatki.

741

MamaMamusia napisał/a:
Paweło napisał/a:

Ciekawe czy nastolatka owa tak samo mocno żałuje decyzji o podjęciu współżycia w wieku lat nastu?
Księżniczką nie jestem. Nieszczęść w swoim życiu doświadczyłam więcej niż jesteś w stanie sobie wyobrazić, ale to nie jest na ten watek i na pewno nie na twoją głowę
w wolontariatach rozmaitych pracowałam i pech to dla mnie żaden
Gdybym mogła decydować o pieniądzach publicznych to dałabym im nawet po 5 tyś na rękę, ale nie mogę niestety....a , no i ustawy najnowszej nie popieram.

Po pierwsze w młodości trzeba się wyszaleć to jest prawo młodości, po drugie pech to dla ciebie..

742 Ostatnio edytowany przez in_ka (2016-04-10 22:40:21)

Paweło napisał/a:

Po pierwsze w młodości trzeba się wyszaleć to jest prawo młodości, po drugie pech to dla ciebie..

W sexie ? W niechcianych ciążach ? W głupocie ?

743

Paweło napisał/a:

Tak Paweło, masz rację!!!! Wiek 15 lat jest najlepszym czasem z możliwych np na inicjacje seksualną. wtedy bowiem człowiek jest najbardziej świadomy, odpowiedzialny, nie ma burzy hormonów we łbie i doskonale zdaje sobie sprawę z konsekwencji swoich działań. tak, trzeba szaleć!!! I to szaleć na całego, bo kiedy jak nie teraz. nie ma to jak seks pomiędzy wkuwaniem krain geograficznych a zadaniem z matmy.
Oczywiście taka samą postawę przyjąłbyś wobec swojej piętnastoletniej córki (gdybyś ja miał), no bo przecież konsekwencja to twoje drugie imię. mogłoby to brzmieć np tak - no jak tak skarbie upływa ci szaleństwo młodości? udał sie wczorajszy seks? jakby co to zaklepałem ci wstępnie skrobankę na Słowacji , wiec się tam za bardzo nie przejmuj, tylko szalej bo to twoje prawo przecież.
Fajna wizja, no nie? Czy w przypadku bliskich osób już jakby trochę mniej...?

744 Ostatnio edytowany przez in_ka (2016-04-10 23:14:03)

MamaMamusia napisał/a:

(...) Wiek 15 lat jest najlepszym czasem z możliwych np na inicjacje seksualną.(...)

Obecnie ten wiek inicjacji przerażająco szybuje w dół. Poniżej 15 lat. sad

745

in_ka napisał/a:
MamaMamusia napisał/a:

(...) Wiek 15 lat jest najlepszym czasem z możliwych np na inicjacje seksualną.(...)

Obecnie ten wiek inicjacji przerażająco szybuje w dół. Poniżej 15 lat.

I wcale mnie to nie dziwi... Edukacja seksualna ala Paweło, czyli kochaj i szalej, nie myśl co dalej...bo jakby co to Słowacja blisko, potem długo, długo nic...a na końcu płacz, że jak to tak można nastolatce kazać urodzić...

746

MamaMamusia napisał/a:

Edukacja seksualna ala Paweło (...)

A kto Paweło na poważnie traktuje wink

747

in_ka napisał/a:
MamaMamusia napisał/a:

Kammiś big_smile

748

Jednym słowem 'róbta co chceta' jak prawi Owsiak.

749

in_ka napisał/a:
MamaMamusia napisał/a:

no tutaj nikt ;)prawie nikt...
ale niestety jakiś tam model pewnych , nazwijmy to -"norm" , które prezentuje, bywa popularny gdzieniegdzie...
ten płacz nad nastolatką , która musi urodzić nie bierze sie znikąd, podobnie jak jej ciąża. wydaje mi się , że jej, a być może i całemu jej otoczeniu, ktoś zasugerował taki sposób myślenia i funkcjonowania ...no wiesz - z tymi wszystkimi mądrościami o sumieniu, wolności wyboru, randze popędu seksualnego. Uważam, że mentalne rodzeństwo Paweła maczało w tym palce wink

750

majkaszpilka napisał/a:
in_ka napisał/a:
MamaMamusia napisał/a:

Kammiś big_smile

No nie da sie ukryć  wink

751

MamaMamusia napisał/a:

no tutaj nikt ;)prawie nikt... (...)

uff wink

752 Ostatnio edytowany przez Paweło (2016-04-10 23:57:49)

MamaMamusia napisał/a:
Paweło napisał/a:

Tak Paweło, masz rację!!!! Wiek 15 lat jest najlepszym czasem z możliwych np na inicjacje seksualną. wtedy bowiem człowiek jest najbardziej świadomy, odpowiedzialny, nie ma burzy hormonów we łbie i doskonale zdaje sobie sprawę z konsekwencji swoich działań. tak, trzeba szaleć!!! I to szaleć na całego, bo kiedy jak nie teraz. nie ma to jak seks pomiędzy wkuwaniem krain geograficznych a zadaniem z matmy.
Oczywiście taka samą postawę przyjąłbyś wobec swojej piętnastoletniej córki (gdybyś ja miał), no bo przecież konsekwencja to twoje drugie imię. mogłoby to brzmieć np tak - no jak tak skarbie upływa ci szaleństwo młodości? udał sie wczorajszy seks? jakby co to zaklepałem ci wstępnie skrobankę na Słowacji , wiec się tam za bardzo nie przejmuj, tylko szalej bo to twoje prawo przecież.

Mówię jak jest, to są dzieci a konsekwencją tego jest nie raz seks tak jest i tego nie zmienisz. Wzorce to chociażby Pan Tadeusz Zosia miała 14 lat (wiele kobiet się z nią utożsamia). Ponadto ludzie dojrzewają płciowo szybciej(nie umysłowo) coraz szybciej. Przyczyna dotąd nie jest znana choć sa różne teorie (dieta bogatsza w tłuszcze zwierzęce). I jak widzisz ciąża nie blokuje tego zjawiska.

753 Ostatnio edytowany przez in_ka (2016-04-11 00:05:20)

Paweło napisał/a:

(...) Wzorce to chociażby Pan Tadeusz Zosia miała 14 lat (wiele kobiet się z nią utożsamia). (...)

ha, ha, ha
"Pan Tadeusz" - tak, zdecydowanie hicior dzisiejszej młodzieży.
Paweło Bredziejowski lol

754

Paweło napisał/a:
MamaMamusia napisał/a:
Paweło napisał/a:

Mówię jak jest, to są dzieci a konsekwencją tego jest nie raz seks tak jest i tego nie zmienisz. Wzorce to chociażby Pan Tadeusz Zosia ma 14 lat. Ponadto ludzie dojrzewają płciowo szybciej(nie umysłowo) coraz szybciej. Przyczyna dotąd nie jest znana choć sa różne teorie (dieta bogatsza w tłuszcze zwierzęce). I jak widzisz ciąża nie blokuje tego zjawiska.

Fajny przykład..Zosia...postać fikcyjna, ale co tam. Na dodatek totalnie nieświadoma tego co sie wokół niej dzieje, zeswatana ze starszym kolegą dziewczynka...Hmm...tak sobie myślę, czy użyć tego przykładu gdy będę rozmawiać o seksie ze swoimi córkami. Właściwie to już z nimi rozmawiam, więc może jutro.... Nie, wiecz co, sorry, ale chyba jednak  nie skorzystam wink

755 Ostatnio edytowany przez Paweło (2016-04-11 00:04:24)

Wbrew twoim wyobrażeniom jeśli chodzi o dziewczyny to tak. W każdym razie w moim pokoleniu. I proszę już nie zbaczać z tematu.

756

Strażnik Teksasu się odezwał tongue

757 Ostatnio edytowany przez in_ka (2016-04-11 00:14:39)

I warto przypomnieć i młodym uświadamiać !!!

art. 200 KK
§ 1. Kto obcuje płciowo z małoletnim poniżej lat 15 lub dopuszcza się wobec takiej osoby innej czynności seksualnej lub doprowadza ją do poddania się takim czynnościom albo do ich wykonania, podlega karze pozbawienia wolności od lat 2 do 12

758

in_ka napisał/a:

art. 200 KK
§ 1. Kto obcuje płciowo z małoletnim poniżej lat 15 lub dopuszcza się wobec takiej osoby innej czynności seksualnej lub doprowadza ją do poddania się takim czynnościom albo do ich wykonania, podlega karze pozbawienia wolności od lat 2 do 12

Inka...

Ty nie syp paragrafami,bo zaraz przyjdzie Nadworny Prawnik i znowu elaborat posiśnie,wytykając Ci Twoją nieznajomość materii  big_smile

759

majkaszpilka napisał/a:
in_ka napisał/a:

art. 200 KK

Inka...

Ty nie syp paragrafami,bo zaraz przyjdzie Nadworny Prawnik i znowu elaborat posiśnie,wytykając Ci Twoją nieznajomość materii  big_smile

a wiesz, gdzie ten nadworny prawnik może mnie cmoknąć wink

760

in_ka napisał/a:
majkaszpilka napisał/a:
in_ka napisał/a:

art. 200 KK

Inka...

Wiem...ale nie powiem big_smile

Bo zostanę zgłoszona...albo dostanę w pysk.

761 Ostatnio edytowany przez in_ka (2016-04-11 00:28:13)

majkaszpilka napisał/a:

Wiem...ale nie powiem big_smile

Bo zostanę zgłoszona...albo dostanę w pysk.

oplułam ze śmiechu ekran przez ciebie big_smile

762

Akurat Inka wlasciwy przepis przytoczyla.
Ja jestem ZA poznym wiekiem inicjacji seksualnej. Na pewno nie 15 lat.
A za aborcja jestem z innych wzgledow, nie ze wzgledow nierozsadnych nastolatek.
Porzadna dziewczynka w wieku lat 15 i jeszcze hohoho dluzej jest dziewica wink ja bylam porzadna dziewczynka wink

763

Inuś,słyszałaś?

Normalnie qwa...jestem dumna,że mam taką ogarniętą koleżankę jak Ty Kochana smile
Dałaś radę z tym paragrafem...no,no,no.

Ty Kammiś, to "wogle" jesteś porządna we wszystkim.A nawet jak nie jesteś,to i tak jesteś...no!

Spoko.

"Blaty" tylko robię,bo mi Strażnik Teksasu na temat nakazał mówić,a ja się wyłamuję tongue big_smile

764

majkaszpilka napisał/a:

Inuś,słyszałaś?

Normalnie qwa...jestem dumna,że mam taką ogarniętą koleżankę jak Ty Kochana smile
Dałaś radę z tym paragrafem...no,no,no.

Ty Kammiś, to "wogle" jesteś porządna we wszystkim.A nawet jak nie jesteś,to i tak jesteś...no!

Spoko.

"Blaty" tylko robię,bo mi Strażnik Teksasu na temat nakazał mówić,a ja się wyłamuję tongue big_smile

Widac czego nie powiem bedzie zle wink

765

E tam.
Nie bądź taka nieskromna, Kammiś.

766

majkaszpilka napisał/a:

E tam.
Nie bądź taka nieskromna, Kammiś.

Nie jestem porzadna we wszystkim wink bycie porzadnym we wszystkim jest lekko naiwne

767 Ostatnio edytowany przez Paweło (2016-04-11 01:15:43)

Potakiwacze jedna wspiera drugą . Proszę nie pomawiać i nie obrażać kammiś. Mam pytanie czy wszystkie kobiety głosujące na PIS, KUkiza czy ruch narodowy są takie żenua ? Jeśli tak to współczuję ich męża jeśli mają choć trochę rozumu.

768 Ostatnio edytowany przez in_ka (2016-04-11 01:35:48)

Paweło napisał/a:

(...)Mam pytanie czy wszystkie kobiety głosujące na PIS, KUkiza czy ruch narodowy są takie żenua ? Jeśli tak to współczuję ich męża jeśli mają choć trochę rozumu.

Współczuj przede wszystkim to ty sam sobie, bo jest czego Paweło Bredziejowski.

769 Ostatnio edytowany przez emde (2016-04-11 01:36:13)

Paweło napisał/a:

Potakiwacze jedna wspiera drugą . Proszę nie pomawiać i nie obrażać kammiś. Mam pytanie czy wszystkie kobiety głosujące na PIS, KUkiza czy ruch narodowy są takie żenua ? Jeśli tak to współczuję ich męża jeśli mają choć trochę rozumu.

Cześć Paweło,
Jeżeli masz dostęp do informacji stanowiących naruszenie tajności wyborów, to oznacza, że znów doszło popełnienia ciężkiego przestępstwa na tym polu i natychmiast należy to wyjaśnić. smile
A co się stało z twoim rezystorkiem w awatarze? Przeszedłeś do mainstreamu? smile

770 Ostatnio edytowany przez Paweło (2016-04-11 02:37:56)

Skasowali podobnie jak temu co promuje nieład skasowali awatar z ruchem narodowym. Bo to jest reklama która narusza regulamin.
Ima, anata wa rikai shi te i masu ka ?

771

in_ka napisał/a:

Inka... takie perwersje Ci się marzą...  wink smile

772

in_ka napisał/a:

Inka... takie perwersje Ci się marzą...  wink smile

773

MamaMamusia napisał/a:

Hehe, u mnie pogoda taka, ze od babci szalinowke pozycze. Skoro mowa o skladkach, to gdziez bym smiala zalegac? Wszystko zaplacone na pol roku z gory wink
Echh, dla niektorych jestesmy wyznawczyniami PiS-u i coz na to poradzimy... Kurcze, az w nastepnych wyborach zaglosuje na ta partie...
Inko, wyglada na to, ze we trzy jedziemy na tym samym wozku... Taka Swieta Trojca z nas, i co my na to poradzimy? wink

774

Ewika99 napisał/a:

(...)
Inko, wyglada na to, ze we trzy jedziemy na tym samym wozku... Taka Swieta Trojca z nas, i co my na to poradzimy? wink

Jakie trzy smile
Takich na forumie jest sporo, tylko może wychodzą ze słusznego skądinąd założenia, po co bić pianę, jak i tak nie dotrze. Lepiej omijać wink

775 Ostatnio edytowany przez MamaMamusia (2016-04-11 11:30:20)

in_ka napisał/a:

Takich na forumie jest sporo, tylko może wychodzą ze słusznego skądinąd założenia, po co bić pianę, jak i tak nie dotrze. Lepiej omijać wink

a ja tam lubię pianę smile
Fajnie jest posłuchać tej pokrętnej logiki, popatrzyć na tą złość, na te inwektywy, na to dojadanie i oburzenie, a najbardziej na totalny brak argumentów ukryty pod oskarżeniami typu - jesteś zacofanym moherem.
Moje ulubione teksty to:
- Jak możesz tak myśleć???
-Zrozum...
-ciekawe co ty  byś zrobiła...
-narzucasz innym swoją opinię.... (najfajniejsze, bo najbardziej enigmatyczne )

No i oczywiście - jesteś taka, siaka i owaka

Ogólnie, mnie to bawi, choć przyznam, że w tym konkretnym wątku , to raczej średnio w sumie.

776

MamaMamusia napisał/a:
in_ka napisał/a:

Fajnie jest posłuchać tej pokrętnej logiki, popatrzyć na tą złość, na te inwektywy, na to dojadanie i oburzenie, a najbardziej na totalny brak argumentów ukryty pod oskarżeniami typu - jesteś zacofanym moherem.
Moje ulubione teksty to:
-Zrozum...

Ogólnie, mnie to bawi, choć przyznam, że w tym konkretnym wątku , to raczej średnio w sumie.

Boli Cie "zycie" tych wyskrobanych w Niemczech plodow? big_smile

777

kammiś napisał/a:

nie kammiś, boli mnie bezmyślne i bezrefleksyjne zabijanie ludzi

dlatego (tylko dlatego) twoje poglądy mnie nie śmieszą, no chyba, że te o kotach...

778

kammiś napisał/a:
MamaMamusia napisał/a:
in_ka napisał/a:

Moje ulubione teksty to:
-Zrozum...

A Ciebie to śmieszy?

779

kammiś napisał/a:

Kammiś, ty taka niby dziewczyna na poziomie, a takimi tekstami zrównujesz się poziomem z tą panią od serduszka na głowie. Lata po mediach i wszędzie musi nadmienić, że szóstego stycznie, czy jaki tam dzień podaje, usunęła ciążę. Łaaaał.....

780 Ostatnio edytowany przez luc (2016-04-11 15:13:59)

in_ka napisał/a:
Ewika99 napisał/a:

(...)

Jakie trzy smile

Ja już się na ten temat sporo "nagadałam" kiedy był poprzednio wątek o aborcji.
Teraz mi się już nie chce tym bardziej, że poprzednio zwolennicy byli - w większości wink - na dojrzałym poziomie mentalnym (Snake pewno też pamięta tamtą dyskusję, bo też brał udział).
A contrario...

Posty [ 716 do 780 z 1,857 ]

Strony Poprzednia 1 10 11 12 13 14 29 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024