Komitet Obrony Demokracji - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 23 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 261 do 325 z 1,482 ]

261

Odp: Komitet Obrony Demokracji
złata napisał/a:

A to wszystko nakręca to:
https://www.youtube.com/watch?v=2stNE3FXZO8
gromadzenie w jednym miejscu dużej ilości młodych, zdrowych, pełnych energii, niezadowolonych mężczyzn bez względu na to czy krzyczą "koran" czy "ewangelia" powoduje, że zastanawiam się czy Snake nie ma racji z tym pozwoleniem na broń.

No widzisz, w Święto Niepodległości gromadzi się w jednym miejscu duża ilość Polaków, nie tylko młodych pełnych energii, niezadowolonych mężczyzn ale również kobiet, ludzi starszych, całych rodzin.

Czy ci ludzie są mordercami lub gwałcicielami, że chciałabyś spluwę nosić w torebce? Jesteś przepełniona strachem, ale nie bój się, nikt Ci krzywdy nie zrobi. No chyba, że masz jakieś złe doświadczenia z tymi młodymi, zdrowymi i pełnymi energii mężczyznami.

Ten ksiądz może i za bardzo się nakręcił ale nie mówi nic o zabijaniu niewiernych także spokojnie, nie musisz wierzyć i chodzić do kościoła. Ja też nie chodzę i jakoś nikt mnie z tego powodu nie prześladuje.

Zobacz podobne tematy :

262 Ostatnio edytowany przez in_ka (2016-01-31 12:08:06)

złata napisał/a:

(...) gromadzenie w jednym miejscu dużej ilości młodych, zdrowych, pełnych energii, niezadowolonych mężczyzn bez względu na to czy krzyczą "koran" czy "ewangelia" powoduje, że zastanawiam się czy Snake nie ma racji z tym pozwoleniem na broń.

różnica jest zasadnicza, co krzyczą, czy jakie wartości wyznają, bo to wpływa na obraz i kształt przyszłości, jak również na to, co robią po takich zgromadzeniach

może dlatego marsze KODu nie wywołują reakcji, nie stanowią "siły" bo średnia wieku patrząc po uczestnikach "mocno dojrzała" wink

263

Kurcze, ale ci KOD-owcy są przepełnieni strachem. Za niedługo nawet na manifestacje nie pójdą, bo będą się bali wyjść z domu wink

Pozostanie walka w internetach.

264

Zupełnie nie zrozumieliście przekazu i na tym polega zasadniczy problem. O broń się nie będę starała, nie żyję w strachu, też nie zrozumieliście. Mam takie zwykłe codzienne obawy związane z zapewnieniem bytu swoim dzieciom, z ich przyszłością, itp. Ale Miszmasz masz rację gromadzenie się w jednym miejscu tłumów niezadowolonych mężczyzn bez względu na to kim są nie jest atrakcją, na którą wybrałabym się z córkami. 
Miszmasz, a chodź sobie na manifestacje, choć nie bardzo rozumiem czemu mają obecnie służyć, widać uczestnicy czują jakieś zagrożenie... Tylko proszę nie mi pod oknami, bo wrzaski, rzucanie petardami kiboli jak i ONR- owców po prostu mi przeszkadzają.  Nie możecie się zbierać na jakichś polach? Jak masz ochotę możesz sobie poprawić humor, poużywać na "kodowcach" samemu czując potrzebę manifestowania, możesz sobie szukać wroga, czuć się wojownikiem, odważnie umawiać się na ustawki, zamknąć się na jakąkolwiek dyskusję ale weź poprawkę na to, że nie tylko Twoje  skrajne przekonania są jedynie właściwymi. Błądzić jest wszak rzeczą ludzką.
Inka, Miszmasz Ci chyba wyjaśnił jak się ma to co wykrzykuje się na manifestacji, na którą chodzi, do tego co wyznaje. Po prostu psychologia tłumu.

265

złata napisał/a:

(...) Mam takie zwykłe codzienne obawy związane z zapewnieniem bytu swoim dzieciom, z ich przyszłością, itp. (...)

Każdy złata ma. Wprawdzie ja już, o zapewnienie bytu mojemu dziecku się nie martwię, bo dorosły chłop ale myślę, o własnej przyszłości, w moim kraju.
Nic nie mam przeciwko marszom, demonstracjom. Stanowią stały element życia, w demokratycznym kraju. Śmieszy mnie natomiast udział, w takich demonstracjach osób, które właściwie nie wiedzą po co tam są lub dają się zmanipulować (czytaj:ogłupić)

266 Ostatnio edytowany przez _miszmasz (2016-01-31 18:56:09)

złata napisał/a:

Ale Miszmasz masz rację gromadzenie się w jednym miejscu tłumów niezadowolonych mężczyzn bez względu na to kim są nie jest atrakcją, na którą wybrałabym się z córkami. 
Miszmasz, a chodź sobie na manifestacje, choć nie bardzo rozumiem czemu mają obecnie służyć, widać uczestnicy czują jakieś zagrożenie... Tylko proszę nie mi pod oknami, bo wrzaski, rzucanie petardami kiboli jak i ONR- owców po prostu mi przeszkadzają.  Nie możecie się zbierać na jakichś polach? Jak masz ochotę możesz sobie poprawić humor, poużywać na "kodowcach" samemu czując potrzebę manifestowania, możesz sobie szukać wroga, czuć się wojownikiem, odważnie umawiać się na ustawki, zamknąć się na jakąkolwiek dyskusję ale weź poprawkę na to, że nie tylko Twoje  skrajne przekonania są jedynie właściwymi. Błądzić jest wszak rzeczą ludzką.
Inka, Miszmasz Ci chyba wyjaśnił jak się ma to co wykrzykuje się na manifestacji, na którą chodzi, do tego co wyznaje. Po prostu psychologia tłumu.

No, ale czy ktoś Ci każe gdzieś się wybierać? Ja byłem na MN kilka razy i co roku widziałem ludzi starszych, rodzinki z dziećmi, po prostu obchodzą Święto Niepodległości. Największym zagrożeniem w ubiegłych latach były ogromne zastępy policji, w zeszłym roku policjantów było jak na lekarstwo, nie było żadnych prowokacji i MN przeszedł bardzo spokojnie. Poprzedniej władzy nie na rękę były takie Marsze, więc ZOMOwcy mieli prikaz z góry, by kontrolować i zatrzymywać ludzi już w drodze do Warszawy, a na samym MN urządzać prowokacje. Tak wyglądała demokracja w kraju rządzonym przez PO.

To gdzie się zbieramy nie zależy ode mnie, uderz sobie do organizatorów jak coś Ci się nie podoba. Debile rzucający petardami hukowymi byli, ale to był malutki odsetek. Kilka lat temu byli też lewaccy debile, którzy przy pomocy swoich koleżków z Niemiec skopali jakąś grupę rekonstrukcyjną czy łapali jakieś pojedyncze osoby. Ogólnie to nie przedstawiają żadnej siły i wzbudzają śmiech w środowiskach kibicowskich i prawicowych.

Co do KODowców to niech sobie manifestują ile wlezie. Może w końcu ogarną, że nie bronią demokracji a koryta tych co ich na te marsze zwołują smile

267 Ostatnio edytowany przez Paweło (2016-01-31 19:04:35)

_miszmasz napisał/a:
złata napisał/a:

A to wszystko nakręca to:
https://www.youtube.com/watch?v=2stNE3FXZO8
gromadzenie w jednym miejscu dużej ilości młodych, zdrowych, pełnych energii, niezadowolonych mężczyzn bez względu na to czy krzyczą "koran" czy "ewangelia" powoduje, że zastanawiam się czy Snake nie ma racji z tym pozwoleniem na broń.

No widzisz, w Święto Niepodległości gromadzi się w jednym miejscu duża ilość Polaków, nie tylko młodych pełnych energii, niezadowolonych mężczyzn ale również kobiet, ludzi starszych, całych rodzin.

Czy ci ludzie są mordercami lub gwałcicielami, że chciałabyś spluwę nosić w torebce? Jesteś przepełniona strachem, ale nie bój się, nikt Ci krzywdy nie zrobi. No chyba, że masz jakieś złe doświadczenia z tymi młodymi, zdrowymi i pełnymi energii mężczyznami.

Ten ksiądz może i za bardzo się nakręcił ale nie mówi nic o zabijaniu niewiernych także spokojnie, nie musisz wierzyć i chodzić do kościoła. Ja też nie chodzę i jakoś nikt mnie z tego powodu nie prześladuje.

Spokojnie bo razem z Kukizowcami do rządu weszli faszyści a to co robił ten ksiądz to po prostu jest skandal. Manipuluje to PSI i to na wszystkich forach jego działacze straszą śmiercią Zeplińskiego np na Interii oraz Wrtualnej Polsce którego nie popieram zwykle (przyklapnął religię i wiele innych kontrowersyjnych rzeczy) ale w sprawach konstytucji maił rację. Chodziło o kolejne spotkanie w europarlamencie gdzie będzie na szczycie naukowców prawników na wschodzie. Zaproszenie dostał 2 lata temu. Widze tą całą maszynę nowego ładu i przeraża mnie ona. To są manipulacje na wszystkich forach i portalach. Podbijane plusami komentarze.

268 Ostatnio edytowany przez _miszmasz (2016-01-31 19:01:42)

Paweł, a naziści też jacyś weszli?

Cieszy, że lewicy brak smile

269 Ostatnio edytowany przez in_ka (2016-01-31 19:06:56)

_miszmasz napisał/a:

(...) Cieszy, że lewicy brak smile

tak, cieszy to fakt,
tak pięknie się sami wypstrykali big_smile

270 Ostatnio edytowany przez Paweło (2016-01-31 19:12:12)

Neonaziści i neofaszyści tak ruchu narodowego. jesteś no life taka aktywna na tym blogu. Co napisze komentarz zaraz odpowiedź. Lepiej przysięgnij na boga żeś nie troll na wynajęcie ani działacz prawicowy czy żoną/mężem działacza/działaczki.
Anarchistów brak ponieważ mają dość prowokacji policyjnej (pół policji sympatyzuje z prawicą) Anarchiści są przeciwni finansowaniu policji z budżetu państwa w każdym razie z tak rozbudowanym aparatem stąd taka nienawiść. Anarchiści chcą większych uprawnień samorządów decentralizację władzy oraz ochotnicze grupy ludzi tak jak ochotnicza straż pożarna do większości prostych zadań. Do tego ograniczenie roli komorników, pogłówne emerytury ograniczenie urzędników oraz większa odpowiedzialność urzędników min. własnym majątkiem. Także sędziów i prokuratorów gdy np skażą niewinnego.  Dość immunitetów dla urzędników oraz posłów.

271

Paweło napisał/a:

Neonaziści i neofaszyści z ruchu narodowego

Aha. Może najpierw ogarnij sobie definicje faszyzmu i nazizmu lol

272 Ostatnio edytowany przez Paweło (2016-01-31 19:16:02)

Faszyzm jest charakteryzowany przez:

totalitarne próby nałożenia kontroli państwowej na wszystkie aspekty życia: społeczne, polityczne, kulturalne i ekonomiczne
państwo faszystowskie reguluje i kontroluje (zamiast nacjonalizowania) środki produkcji
faszyzm wynosi państwo jako nadrzędną ponad jednostki, instytucje oraz grupy je tworzące
faszyzm używa wyraźnej retoryki, wzywa do heroicznego, masowego wysiłku w celu np. odtworzenia minionej potęgi
wzywa do posłuszeństwa wobec jednego lidera, często prowadzi do kultu jednostki
Faszyzm jest wiązany przez wielu naukowców z jedną lub więcej spośród poniższych charakterystyk:

wysoki poziom nacjonalizmu
ekonomiczny korporacjonizm
silny dyktatorski przywódca, który przedstawia naród, państwo albo wspólnotę jako nadrzędną wobec jednostek albo grup je tworzących.
Przeczytaj Main kampf (niedługo będzie możliwe) i porównaj motywy Hitlera nienawiść do esperanto międzynarodowych organizacji z obecnymi ruchami także wynikającymi z kryzysu frustracji słabych jednostek.
Jeszcze raz powtarzam Anarchistów brak ponieważ mają dość prowokacji policyjnej (pół policji sympatyzuje z prawicą) Anarchiści są przeciwni finansowaniu policji z budżetu państwa w każdym razie z tak rozbudowanym aparatem stąd taka nienawiść. Anarchiści chcą większych uprawnień samorządów decentralizację władzy oraz ochotnicze grupy ludzi tak jak ochotnicza straż pożarna do większości prostych zadań. Do tego ograniczenie roli komorników, pogłówne emerytury ograniczenie urzędników oraz większa odpowiedzialność urzędników min. własnym majątkiem. Także sędziów i prokuratorów gdy np skażą niewinnego.  Dość immunitetów dla urzędników oraz posłów.

273

A teraz szach mad a to to co lol www.bhpoland.org/strona/index2.htm www.bhpoland.org/strona/pl_kryzys.htm
patrzcie co pisze na tej stronie
Blood & Honour/Combat 18 Poland   popiera ideę Narodowego Socjalizmu i wyznacza sobie za główny cel walkę o Aryjska kulturę, tradycję, jej dziedzictwo i przyszłość naszej rasy. W Narodowym Socjalizmie i idei White Power upatrujemy środek do przetrawiania białej cywilizacji i rasy oraz zabezpieczenia przyszłości następnym pokoleniom. Popieramy politykę prowadzoną przez Combat 18 i jesteśmy lojalni wobec zagranicznych towarzyszy jak i ich decyzji oraz metod działania. Nie interesują nas jakiekolwiek kontakty z przedstawicielami i sympatykami Unity Movement oraz osobami próbującymi prowadzić działalność zarobkową w związku z ruchem NS/White Power. Naszym głosem będą magazyny, takie jak Stormer, broszury oraz strony internetowe www.bhpoland.org i www.redwatch.info.

Są Tylko Dwie Strony -Nasza i Ta Druga

----------------------------------------------------------------------------------------

Nadszedł Czas Rasowej Dominacji
Biała Pięść W Imieniu Naszej Nacji
Krew Za Krew Od Dziś Już Na Zawsze
Thora Młot Combat Adolf Hitler

POTOP 318

----------------------------------------------------------------------------------------       

• COMBAT 18
Narodowy Socjalism jest jedyna nadzieją jaka ma Biała Rasa Aryjska na przetrwanie w nowym tysiącleciu. Zapomnijcie o "pseudo-patriotach", o tych którzy wymachują flagami i o tych, którzy płaszcza się przed królami i książętami. Oni są słabi i głupi oraz pełni uwielbienia dla sił, które trzymają ich w łańcuchach. Zapomnijcie o politykach i "demokratach". Istnieją tylko po to, by osłabić i przyczynić się do zmiany naszego Ruchu. Ich bogami jest egoizm i pieniądze, za które zaprzedali się żydom. Zapomnijcie o "przedsiębiorcach" , którzy dorobili się na sprzedaży ozdóbek ludziom z Ruchu. Odrzucili oni swoje Aryjskie pochodzenie i stali się żydami. Zapomnijcie o tych, którzy skomlą "Jeżeli tylko pokazalibyśmy się z dobrej strony, jako mili i poważni, szanujący ludzie, wtedy Wrogowie pozwolą nam na wszystko to, co chcemy". Oni są słabi i głupi oraz nie rozumieją Wiecznych Praw Natury. Nowe tysiąclecie musi być czasem nieustannej walki. Jeżeli my nie zniszczymy Wroga, to On zniszczy nas. Zbliża się ostateczne starcie, ostatnia szansa dla Białej Aryjskiej Rasy. Jeżeli będziemy czekać, wtedy z pewnością nie zasłużymy na przetrwanie i wszystkie nasze osiągnięcia oraz historia i dziedzictwo zostanie zapomniane i starte z powierzchni ziemi. Na zawsze.

Nadszedł czas Wojowników Narodowego-Socjalizmu!

http://stopnacjonalizmowi.files.wordpress.com/2014/06/56101.jpg
http://stopnacjonalizmowi.files.wordpress.com/2014/06/images-3.jpg

274

Miszmasz, skoro chodzi tylko o obchody Święta Niepodległości, to ok. Też obchodzę, dużo jest różnych rodzajów obchodów tego święta w kraju. Zomo w 1989r. zostało rozwiązane, a zarzuty prowokacji to kiedyś często w dzienniku były podawane, jakieś ulubione słowo - wytrych, czy co. 
Nie twierdzę, że na każdej manifestacji wszyscy uczestniczący w niej wiedzą o co chodzi. Nadużyciem jest jednak twierdzenie, że wszyscy chodzący na KOD nie wiedzą o co im chodzi, że tylko ta część społeczeństwa niczego nie rozumie, jest ogłupiona. Dobrze, że zauważyliście, że demonstracje KOD są spokojne, nie stanowią zagrożenia (chociaż tyle).
Pewnie osoby uczestniczące w MN byłyby zdziwione gdyby się dowiedziały, że obchodzą tylko Święto Niepodległości. A może w końcu ogarną, że walczą o dostęp do koryt tych którzy ich na te marsze zwołują.
Ten 6 luty jako data manifestacji to dobry wybór - to w końcu Międzynarodowy Dzień Zerowej Tolerancji dla Okaleczania Żeńskich Narządów Płciowych. Popieram.
Miszmasz, wyedukuję się przy Tobie. Dzięki. (za spokojne posty też) Jakbyś jeszcze mógł o tym działaczu RN Jerzym Kenigu, czy np. płaci zobowiązania (jego drzewo genealogiczne mnie nie obchodzi), widziałam tylko, że taki do Kijowskiego podobny, facet z kitką. ( sorry kitkaoskara).

275

_miszmasz napisał/a:
Mussuka napisał/a:

miszmasz, badz laskaw, pomysl troszke a potem mi odpowiedz: dlaczego to Twoj szef ma firme, a nie Ty, czemu to on Tobie placi, a nie Ty jemu. Tylko szczerze i otwarcie ze soba pogadaj o tym:) bez rzucania idiotyzmow typu: bo mu Tusk dal, bo to zlodziej i mafiozo i pewnie Zyd w kolejnym pokoleniu itd. I masz wtedy odpowiedz dlaczego tacy ludzie wybieraja inna niz PIS partie rzadzaca.

Firmę przejął po ojcu. Zacznijmy od tego, że ja nikomu nie zazdroszczę pieniędzy, firm itd. Gość ogólnie nie traktuje źle pracowników także jeśli chodzi o pracę to jest ok.

Większość  ich woli PO, bo mają kasy po sufit i nie interesuje ich co się w Polsce dzieje, nie interesuje ich czy rząd obywatela okrada, nie interesuje ich służba zdrowia, ceny, stać ich na wszystko i w razie czego mogą iść prywatnie albo dadzą pod biurkiem kopertę. PO to jest głównie partia ludzi zamożnych, którzy mają w 4 literach co się koło nich dzieje. Dodatkowo jak mają kasę to myślą, że wszystko im wolno i ludzi mogą traktować byle jak. Nie mówię, że wszyscy tak robią, ale jest dużo takich biznesmenów-cwaniaczków.

Mussuka już wiemy, że biznesmeni i ludzie zamożni są cool, inteligentni, zajebiści, z klasą, a ci co dymają za grosze to plebs.

No widzisz jak Ty nic nie rozumiesz i nie rozumiesz, zupelnie jak Rysia Siarzewska, jak dziecku trzeba wyluszczac proste prawdy zyciowe.

Mnie nie interesowalo skad ten Twoj boss ma firme tylko jak to jest, ze on ma a Ty nie. I sam doskonale wiesz jaka jest prosta i szczera odpowiedz, ale jej nie napiszesz.

Wiec dam Ci dobra rade, umow sie z najlepszym kumplem na piwo, ale jedno, nie zgrzewke, po tym jednym piwie rzuc haslo: zakladamy firme. Ciekawe co kumpel na to.

Jak chcesz zyc tak jak Ci krwiopijcy, to zrob cos sam dla siebie, a nie siedzisz i tworzysz bzdurny post jeden za drugim, albo drzewa genealogiczne wklejasz albo zdjecia jakichs lysych palek zamiast spozytkowac ten czas produktywnie. Kto Ci broni wziac los we wlasne rece, kto Ci broni bogacic sie? Ustroj, religia, zdrowie?

Tacy jak Ty beda zawsze na jakas partie liczyc, a prawda odwieczna jest taka, ze jeszcze nie bylo takiego ustroju i takiej partii, ktora by o szarakow dbala:) Obietnice sie koncza a zyskuja i tak Ci najblizej swiecznika, tak juz od niepamietnych czasow bylo wiec trzeba byc naiwniakiem do potegi entej, zeby w laskawosc panska wierzyc a nie swoj wlasny spryt i pracowitosc.

I teraz patrz na swojego szefa: firma rodzinna, tak? Wiec sam widzisz, ze lata mijaja, pokolenia tez, partie sie zmieniaja, a oni biznes i kase nadal trzymaja. Bo takim ludziom jest naprawde obojetne w gruncie rzeczy kto tam jakie hasla wykrzykuje, wiedza, ze jak sie liczyc umie, to sie liczy na siebie.

in_ka napisał/a:

Śmieszy mnie natomiast udział, w takich demonstracjach osób, które właściwie nie wiedzą po co tam są lub dają się zmanipulować (czytaj:ogłupić)

Rozumiem, ze wniosek wyciagniety na podstawie osobistych rozmow z przynajmniej kilkunastoma uczestnikami owych demonstracji? Rownie dobrze mozna te przeciwna czesc spoleczenstwa nazwac zmanipulowana i oglupiona. Ba, nadal oglupiana.

276 Ostatnio edytowany przez kitkaoskara (2016-02-01 12:50:24)

Mussuka napisał/a:

Wiec sam widzisz, ze lata mijaja, pokolenia tez, partie sie zmieniaja, a oni biznes i kase nadal trzymaja. Bo takim ludziom jest naprawde obojetne w gruncie rzeczy kto tam jakie hasla wykrzykuje, wiedza, ze jak sie liczyc umie, to sie liczy na siebie.

Otóż to.
Na początku, jako osoba bez żadnych sympatii politycznych, nie wiedziałam o co chodzi zwolennikom PIS, skąd u nich taka zajadłość, nienawiść do tego, co było i jest, roztrząsanie niechlubnych fragmentów historii. Moja "dyskusja" z kilkoma osobami tutaj uzmysłowiła mi, że (przynajmniej tutejsi PIS) są źli, bo im się nie wiedzie tak, jakby chcieli żeby im się żyło i SAMI nie są w stanie sobie poradzić z własną frustracją, która aż kipi. Dlatego chętnie podpisują się pod programami tych politycznych ugrupowań, które dają coś za nic, podkreślają różnice i dzielą Polaków na "gorszych i lepszych" oraz roztrząsają błędy.

277 Ostatnio edytowany przez in_ka (2016-02-01 13:16:06)

kitkaoskara napisał/a:

Moja "dyskusja" z kilkoma osobami tutaj uzmysłowiła mi, że (przynajmniej tutejsi PIS) są źli, bo im się nie wiedzie tak, jakby chcieli żeby im się żyło i SAMI nie są w stanie sobie poradzić z własną frustracją , która aż kipi. Dlatego chętnie podpisują się pod programami tych politycznych ugrupowań, które dają coś za nic, podkreślają różnice i dzielą Polaków na "gorszych i lepszych" oraz roztrząsają błędy.

Aż tak nie potrafisz wyciągać wniosków, zadziwiające. No chyba, że takie wnioski chcesz wyciągać.
No, ale stawianie właściwej diagnozy, nie jest łatwą sztuką wink

278 Ostatnio edytowany przez kitkaoskara (2016-02-01 13:30:27)

in_ka napisał/a:
kitkaoskara napisał/a:

Moja "dyskusja" z kilkoma osobami tutaj uzmysłowiła mi, że (przynajmniej tutejsi PIS) są źli, bo im się nie wiedzie tak, jakby chcieli żeby im się żyło i SAMI nie są w stanie sobie poradzić z własną frustracją , która aż kipi. Dlatego chętnie podpisują się pod programami tych politycznych ugrupowań, które dają coś za nic, podkreślają różnice i dzielą Polaków na "gorszych i lepszych" oraz roztrząsają błędy.

Aż tak nie potrafisz wyciągać wniosków, zadziwiające. No chyba, że takie wnioski chcesz wyciągać.
No, ale stawianie właściwej diagnozy, nie jest łatwą sztuką wink

ovzywiście, źe chcę wyciągać WŁASNE wnioski, nawet jeśli są one nie w smak innym big_smile
i oczywiście nie potrafię wyciągać CUDZYCH wniosków tongue

279 Ostatnio edytowany przez _miszmasz (2016-02-01 15:50:29)

Mussuka napisał/a:

No widzisz jak Ty nic nie rozumiesz i nie rozumiesz, zupelnie jak Rysia Siarzewska, jak dziecku trzeba wyluszczac proste prawdy zyciowe.

Mnie nie interesowalo skad ten Twoj boss ma firme tylko jak to jest, ze on ma a Ty nie. I sam doskonale wiesz jaka jest prosta i szczera odpowiedz, ale jej nie napiszesz.

Wiec dam Ci dobra rade, umow sie z najlepszym kumplem na piwo, ale jedno, nie zgrzewke, po tym jednym piwie rzuc haslo: zakladamy firme. Ciekawe co kumpel na to.

Jak chcesz zyc tak jak Ci krwiopijcy, to zrob cos sam dla siebie, a nie siedzisz i tworzysz bzdurny post jeden za drugim, albo drzewa genealogiczne wklejasz albo zdjecia jakichs lysych palek zamiast spozytkowac ten czas produktywnie. Kto Ci broni wziac los we wlasne rece, kto Ci broni bogacic sie? Ustroj, religia, zdrowie?

Tacy jak Ty beda zawsze na jakas partie liczyc, a prawda odwieczna jest taka, ze jeszcze nie bylo takiego ustroju i takiej partii, ktora by o szarakow dbala:) Obietnice sie koncza a zyskuja i tak Ci najblizej swiecznika, tak juz od niepamietnych czasow bylo wiec trzeba byc naiwniakiem do potegi entej, zeby w laskawosc panska wierzyc a nie swoj wlasny spryt i pracowitosc.

I teraz patrz na swojego szefa: firma rodzinna, tak? Wiec sam widzisz, ze lata mijaja, pokolenia tez, partie sie zmieniaja, a oni biznes i kase nadal trzymaja. Bo takim ludziom jest naprawde obojetne w gruncie rzeczy kto tam jakie hasla wykrzykuje, wiedza, ze jak sie liczyc umie, to sie liczy na siebie.

No to lecimy.

Nie wiem gdzie by był mój szef gdyby nie firma jego ojca, która prosperuje już od prawie 30 lat i to ojciec miał pomysł na biznes. Jest różnica pomiędzy założeniem firmy a przejęciem jej po rodzicu. No ale Ty jak widać tego nie kapujesz pani mądralińska. Zresztą ludzie którzy pracują tam dłużej mówili, że za 'starego' było bardzo dobrze, bo stary dbał o ludzi i ich szanował, a młody za dużo cwaniakuje.

Mi zarzucasz, że czegoś nie rozumiem a sama nie zrozumiałaś tego co napisałem do Ciebie, Rysia S. to bardziej do Ciebie pasuje, bo dla niej też liczyła się przede wszystkim mamona i pozycja społeczna ludzi, którzy ją otaczali. Pieniądze to nie wszystko, dla mnie liczy się też kto i jak rządzi Polską, bo mi zależy na Ojczyźnie. Postkomuchy z SLD a potem PO działało na szkodę Polski, to trzeba sobie jasno powiedzieć. PiS to nie jest żadna zajebista partia, ale na razie jedyna, która może jakoś ogarnąć ten burdel, który zostawili poprzednicy.

Co do PiSu to oni również mają swoje za uszami, głosowanie za przekazaniem grubych milionów lobby żydowskiem, nie wstrzymanie tego haniebnego procederu. Dokładnie też pamiętam, że za rządów PiSu w roku 2007 LK 'wskrzesił' lożę masońską B'nai B'rith, którą w 1938 dekretem zdelegalizował Ignacy Mościcki(jak masz czas to poczytaj o BB, jakie cele ma ta organizacja). No ale PiS zawsze był proamerykański a co za tym idzie również prożydowski. Dlatego też mieszają się w konflikt na Ukrainie, Jarek szedł dumnie w 1 szeregu na Majdanie, a Duda nie widzi niczego złego w tym by przekazać im pożyczkę. Tym, którzy nie uznali zbrodni wołyńskiej i czczą morderców polskich dzieci i kobiet, bo na walkę z polskimi żołnierzami brakło jajec. Jaki to naród dla których banderowcy czyli więksi zwyrodnialcy od czerwono armistów i niemców razem wziętych są bohaterami? To tak jakby Niemcy teraz czcili hitlera i jego przydupasów.

Teraz trzeba patrzeć co robi PiS, ale nie to co robią z TK czy Lisami i innymi antypolskimi propagandzistami. ale na to jak dbają o interesy Polski. Nie zachodu a Polski. Zobaczymy co będzie po 4 latach ich rządów, bo chyba nikt nie myśli, że KODowi uda się obalić ten rząd.

Mussuka, co do firmy to dobrze wiesz jak w Polsce wyglądają sprawy z opłatami, ZUSy itd, przecież ZUS jest chyba najwyższy w Europie u Nas.
Firmy zakładać nie muszę, jak będzie potrzeba to sobie wyjadę za granicę do pracy. Angielski znam, pracować mi się chce także nie ma problemu. Nie pierdzę w stołek i nie czekam na mannę z nieba. Po prostu piszę o sprawach Polski i źle zauważyłaś, że liczę na którąś z partii, może na to by choć trochę temu obywatelowi pomogli na starcie.

Dla Ciebie widzę tylko mamona się liczy, dla mnie nie. Nie uważam też by jakiś biznesmen był lepszym człowiekiem od zwykłego szaraka. Dla mnie są ważne również inne wartości.

Pajaców biznesmenów, którzy traktują ludzi jak bydło jest pełno. Znam kilku takich, którym wydaje się, że mogą wszystko bo mają kasy po sufit. Znam też takich, którzy dorobili się pieniędzy ciężką pracą i oni ludzi szanują, bo sami zaczynali od zera.

I jeszcze jedno. Co do tych łysych pałek, 'kiboli' to nie wrzucaj może wszystkich do jednego worka, bo nie jeden by Cię zagiął kobieto. Przekrój społeczeństwa jak wszędzie.

280 Ostatnio edytowany przez _miszmasz (2016-02-01 15:13:54)

Paweł, odpowiem na Twój post jak mi napiszesz co sądzisz o Che Guevarze?? I dlaczego antifa i lewactwo uważa go za bohatera skoro był takim samym zbrodniarzem jak hitler czy stalin?

281

_miszmasz napisał/a:
Mussuka napisał/a:

No to lecimy.

Nie wiem gdzie by był mój szef gdyby nie firma jego ojca, która prosperuje już od prawie 30 lat i to ojciec miał pomysł na biznes. Jest różnica pomiędzy założeniem firmy a przejęciem jej po rodzicu. No ale Ty jak widać tego nie kapujesz pani mądralińska. Zresztą ludzie którzy pracują tam dłużej mówili, że za 'starego' było bardzo dobrze, bo stary dbał o ludzi i ich szanował, a młody za dużo cwaniakuje.

Mi zarzucasz, że czegoś nie rozumiem a sama nie zrozumiałaś tego co napisałem do Ciebie, Rysia S. to bardziej do Ciebie pasuje, bo dla niej też liczyła się przede wszystkim mamona i pozycja społeczna ludzi, którzy ją otaczali. Pieniądze to nie wszystko, dla mnie liczy się też kto i jak rządzi Polską, bo mi zależy na Ojczyźnie. Postkomuchy z SLD a potem PO działało na szkodę Polski, to trzeba sobie jasno powiedzieć. PiS to nie jest żadna zajebista partia, ale na razie jedyna, która może jakoś ogarnąć ten burdel, który zostawili poprzednicy.

Co do PiSu to oni również mają swoje za uszami, głosowanie za przekazaniem grubych milionów lobby żydowskiem, nie wstrzymanie tego haniebnego procederu. Dokładnie też pamiętam, że za rządów PiSu w roku 2007 LK 'wskrzesił' lożę masońską B'nai B'rith, którą w 1938 dekretem zdelegalizował Ignacy Mościcki(jak masz czas to poczytaj o BB, jakie cele ma ta organizacja). No ale PiS zawsze był proamerykański a co za tym idzie również prożydowski. Dlatego też mieszają się w konflikt na Ukrainie, Jarek szedł dumnie w 1 szeregu na Majdanie, a Duda nie widzi niczego złego w tym by przekazać im pożyczkę. Tym, którzy nie uznali zbrodni wołyńskiej i czczą morderców polskich dzieci i kobiet, bo na walkę z polskimi żołnierzami brakło jajec. Jaki to naród dla których banderowcy czyli więksi zwyrodnialcy od czerwono armistów i niemców razem wziętych są bohaterami? To tak jakby Niemcy teraz czcili hitlera i jego przydupasów.

Teraz trzeba patrzeć co robi PiS, ale nie to co robią z TK czy Lisami i innymi antypolskimi propagandzistami. ale na to jak dbają o interesy Polski. Nie zachodu a Polski. Zobaczymy co będzie po 4 latach ich rządów, bo chyba nikt nie myśli, że KODowi uda się obalić ten rząd.

Mussuka, co do firmy to dobrze wiesz jak w Polsce wyglądają sprawy z opłatami, ZUSy itd, przecież ZUS jest chyba najwyższy w Europie u Nas.
Firmy zakładać nie muszę, jak będzie potrzeba to sobie wyjadę za granicę do pracy. Angielski znam, pracować mi się chce także nie ma problemu. Nie pierdzę w stołek i nie czekam na mannę z nieba. Po prostu piszę o sprawach Polski i źle zauważyłaś, że liczę na którąś z partii, może na to by choć trochę temu obywatelowi pomogli na starcie.

Dla Ciebie widzę tylko mamona się liczy, dla mnie nie. Nie uważam też by jakiś biznesmen był lepszym człowiekiem od zwykłego szaraka. Dla mnie są ważne również inne wartości.

Pajaców biznesmenów, którzy traktują ludzi jak bydło jest pełno. Znam kilku takich, którym wydaje się, że mogą wszystko bo mają kasy po sufit. Znam też takich, którzy dorobili się pieniędzy ciężką pracą i oni ludzi szanują, bo sami zaczynali od zera.

I jeszcze jedno. Co do tych łysych pałek, 'kiboli' to nie wrzucaj może wszystkich do jednego worka, bo nie jeden by Cię zagiął kobieto. Przekrój społeczeństwa jak wszędzie.

Jednym slowem g..no potrafisz poza gadka szmatka:) bo jakos I twoj szef i jego stary i pewnie dziesiatki starych i nowych potrafilo firmy zalozyc i przetrwac (co nie jest takie proste, gdybys mial o tym blade pojecie) i  , nie tylko sobie kabze nabic ale i takim jak Ty dac robote i z czego zyc. Zrob to samo to pogadamy. Tyle, ze do tego trzeba miec glownie miedzy uszami co nieco a nie arbuzy pod pachami nosic i gola glaca swiecic wywrzaskujac Bog, honor i ojczyzna. Pytanie, co takie stago baranow dla tej ojczyzny kiedykolwiek zrobilo albo zrobi. Poza zadymami i niszczeniem dobr publicznych. Jesli jakakolwiek partia opieralaby swoj sukces na takich obywatelach, to pewnie do dzis latalibysmy z maczugami po lasach. Twoje muskuly sa potrzebne jedynie do wyrebu, poza tym do niczego.

Funta klakow nie warta rozmowa z Toba, walcz sobie tutaj i w swojej miescinie z duchami przeszlosci sam, o ile nie zwiejesz na ten paskudny lewacki zachod nabijac kiese zydowskim, niemieckim i innym takim teczowym biznesmenom. Gdziebys sie nie obejrzal, bez kasy sie nie ruszysz. I ja wcale nie wstydze sie przyznac, ze zarowno dobra sytuacja finansowa jak i odpowiedni status spoleczny sa dla mnie wazne. O dziwo, to wlasnie ludzie ceniacy sobie i jedno i drugie od zawsze i wszedzie rzadzili innymi a nie odwrotnie.

282

_miszmasz napisał/a:

jak na kogos, dla kogo mamona sie nie liczy, wyjatkowo czesto i gesto wypominasz zarobki innych i to jak doszli do swojej pozycji. Swietnie orientujesz sie w zarobkach dziennikarzy a mnie to akurat lotto. Dla mnie licxza sie moje pieniadze i to jak na nie zarobie. I nie czekalam ani nie czekam, zeby mi jakas wladza w czymkolwiek pomogla, na starcie, na polmetku czy na mecie. Tylko moja glowa i moj spryt oraz upor moga mi zapewnic odpowiednia przyszlosc, nie zadne Jarki, Donaldy, Leszki czy Janosiki. Tym sie roznimy. A jesli juz chcesz mnie porownywac do bohaterow Killera, to niech zostane Siara, bo on chociaz lebski chlopak byl a Rysia, to wlasnie taki typ, co na krzywy zyje z kasy innych..:)

283

Mussuka, tylko żeby wszystko było ładnie i pięknie trzeba by tym łysym i niezaradnym odebrać prawo głosu wyborczego. Tak jednak nie ma i ci może niezaradni skorzystali ze swojego prawa i odsunęli od władzy PO. Moim zdaniem słusznie. Teoretycznie można im mówić, to co wymieniłaś powyżej ale to nie zadziała smile Jest spora część społeczeństwa, która nie założy firmy, a jak założy to sobie z tym i tak nie poradzi, i tylko w większe kłopoty się wpakuje. Oczywiście można udzielać porad w rodzaju: to niech sobie pojadą gdzieś na Zachód dorobić sezonowo ale to chyba nie o to chodzi? PO ale i ogólnie wszystkie dotychczasowe rządy nie poradziły sobie z tym problemem jakim są zwykli ludzie, którzy chcieliby po prostu pójść do pracy, na umowę, która daje im jakieś ubezpieczenie i której nie muszą podpisywać co 3 miesiące ze strachem czy znów podpiszą..., a zarobione pieniądze nie skończą się 10-tego po zapłaceniu czynszu itp. Od 25 lat wmawiało się ludziom, że najważniejsza jest transformacja kraju, nie ludzie. A ludzie mają tego dość, oni nie chcą słuchać o jakichś wskaźnikach ekonomicznych, bo i tak ich nie rozumieją za to doskonale widzą, że o tych wskaźnikach i wyrzeczeniach mówią im ludzie w dobrych garniturach, opaleni na plażach jakichś fajnych wysp i jeżdżący kolejnym nowym samochodem. Platforma była ponoć kiedyś Obywatelska więc można było myśleć, że będzie dbać o interesy wszystkich obywateli, a nie tylko tych rzutkich i obrotnych. Zresztą nawet w tym ostatnim przypadku nie była taka super, bo mógłbym przytoczyć kilka rzeczy, które wprowadziło PO, a na których ja sam osobiście straciłem finansowo. Zrobili to tylko po to żeby z takich jak ja ściągnąć kasę i tylko dlatego, że po prostu... mogli. Ja osobiście głosowałem na PO od samego początku jej istnienia i już przed przedostatnimi wyborami parlamentarnymi wieściłem im porażkę w 2015 r. jeśli czegoś nie zmienią. Pierwszą kadencję częściowo im odpuściłem, bo faktycznie zaczęli ją w trudnym momencie ale drugą zwyczajnie zmarnowali. Przeputali sami kredyt zaufania jaki mieli i dostali właśnie dwie żółte kartki, a wiadomo co to znaczy...

284 Ostatnio edytowany przez _miszmasz (2016-02-01 18:32:52)

Mussuka napisał/a:

Jednym slowem g..no potrafisz poza gadka szmatka:) bo jakos I twoj szef i jego stary i pewnie dziesiatki starych i nowych potrafilo firmy zalozyc i przetrwac (co nie jest takie proste, gdybys mial o tym blade pojecie) i  , nie tylko sobie kabze nabic ale i takim jak Ty dac robote i z czego zyc. Zrob to samo to pogadamy. Tyle, ze do tego trzeba miec glownie miedzy uszami co nieco a nie arbuzy pod pachami nosic i gola glaca swiecic wywrzaskujac Bog, honor i ojczyzna. Pytanie, co takie stago baranow dla tej ojczyzny kiedykolwiek zrobilo albo zrobi. Poza zadymami i niszczeniem dobr publicznych. Jesli jakakolwiek partia opieralaby swoj sukces na takich obywatelach, to pewnie do dzis latalibysmy z maczugami po lasach. Twoje muskuly sa potrzebne jedynie do wyrebu, poza tym do niczego.

Funta klakow nie warta rozmowa z Toba, walcz sobie tutaj i w swojej miescinie z duchami przeszlosci sam, o ile nie zwiejesz na ten paskudny lewacki zachod nabijac kiese zydowskim, niemieckim i innym takim teczowym biznesmenom. Gdziebys sie nie obejrzal, bez kasy sie nie ruszysz. I ja wcale nie wstydze sie przyznac, ze zarowno dobra sytuacja finansowa jak i odpowiedni status spoleczny sa dla mnie wazne. O dziwo, to wlasnie ludzie ceniacy sobie i jedno i drugie od zawsze i wszedzie rzadzili innymi a nie odwrotnie.

Funta kłaków nie jest warta a ciągle dyskutujesz i na co drugi post odpowiadasz. Po co tutaj walczysz? Nie masz nic pożyteczniejszego do roboty niż dyskutować z 'plebsem' i 'zaściankiem'. Taka oświecona jak ty to powinna sobie inne grono rozmówców znaleźć. lol

Reszta jakieś pomówienia także szkoda klawiatury na takie lemingowe wypociny.

Walcz dalej a przyjedź czasem wspomóc KOD-owców, ty taka mądra to może jakieś nowe hasła wymyślisz co poniosą tłumy do zwycięstwa w walce o koryta i interesy innych...ups, przepraszam, o demokrację big_smile

285

Historia już nie raz pokazywała, że prawica rośnie w siłę podczas gospodarczych kryzysów. W Polsce dobrze nie jest, tak jak kolega wyżej napisał od 25 lat mydlą oczy ludziom o wolności i transformacji i dlatego też takie ugrupowania jak Ruch Narodowy przyciągają młodych wysportowanych byczków, kiboli i niestety nie są to ludzie,którzy mogliby się przed czymś cofnąć.
Kiedyś będąc w Krakowie widziałem wychodzących z dworca kiboli i aż mi ciary po plecach przeszły, grubo ponad 100 osób co szło na początku to goście naprawdę sporych gabarytów w jednakowych bluzach Lech Hooligans. Aż strach pomyśleć co jest 11 listopada jak najedzie takich byków z całej Polski. Tu nie ma co gadać bo to faktycznie jest siła na dzień dzisiejszy  i trzeba wszelkimi siłami z tym walczyć bo za niedługo w Polsce będzie naprawdę niebezpiecznie. Kibole są dobrze zorganizowani i co gorsza potrafią się dogadać ponad podziałami.
Prawicowe ugrupowania powinno się zdelegalizować ale czy jakaś władza by się tego podjęła?

286 Ostatnio edytowany przez _miszmasz (2016-02-01 22:33:42)

Mussuka napisał/a:

Tym sie roznimy. A jesli juz chcesz mnie porownywac do bohaterow Killera, to niech zostane Siara

W Finlandii jak widać gender w modzie lol

Miyagi napisał/a:

Historia już nie raz pokazywała, że prawica rośnie w siłę podczas gospodarczych kryzysów. W Polsce dobrze nie jest, tak jak kolega wyżej napisał od 25 lat mydlą oczy ludziom o wolności i transformacji i dlatego też takie ugrupowania jak Ruch Narodowy przyciągają młodych wysportowanych byczków, kiboli i niestety nie są to ludzie,którzy mogliby się przed czymś cofnąć.
Kiedyś będąc w Krakowie widziałem wychodzących z dworca kiboli i aż mi ciary po plecach przeszły, grubo ponad 100 osób co szło na początku to goście naprawdę sporych gabarytów w jednakowych bluzach Lech Hooligans. Aż strach pomyśleć co jest 11 listopada jak najedzie takich byków z całej Polski. Tu nie ma co gadać bo to faktycznie jest siła na dzień dzisiejszy  i trzeba wszelkimi siłami z tym walczyć bo za niedługo w Polsce będzie naprawdę niebezpiecznie. Kibole są dobrze zorganizowani i co gorsza potrafią się dogadać ponad podziałami.
Prawicowe ugrupowania powinno się zdelegalizować ale czy jakaś władza by się tego podjęła?

No popatrz do czego to doszło. Masakra normalnie big_smile

Następny co portkami trzepie.

287 Ostatnio edytowany przez Paweło (2016-02-02 01:06:47)

Intelektualiści (za wyjątkiem mnie i kilku osób) boją się agresywnych pasożytów. Miszmasz co się śmiejesz jak głupi do sera, pewnie żyjesz an garnuszku mamuśki big_smile C18 to naziści z takimi tylko na ostro słowa to jak walenie grochem o ścianę.
Ja potrafię ośmiu takich byczków załatwić na raz cios w grdykę i utrata przytomności na pół minuty kilka chwytów i pogotowie. Uratowałem w ten sposób Czeczeńską rodzinę 6 dzieci plus matka oraz chory mąż oraz wcześniej synagogę przed wandalami. Wtedy to załatwiłem 3 na raz. To byli z NOP. ja przynajmniej robię coś pożytecznego z wandalami. A podobno faszyzm jest zakazany..

288

Może posada Batmana jest wolna, więc aplikuj chłopie...

289 Ostatnio edytowany przez Martainn (2016-02-02 09:40:59)

Dobre dobre. Jakieś bajania o faszyzmie i narodowym socjalizmie i prawicy. A to przecież ruchy.... lewicowe. To ja już nic nie rozumiem. Prawicowcem to był Dmowski, a on przeciw obcokrajowcom nie był i potępiał uciskanie mniejszości. Ale to trzeba przeczytać teksty źródłowe pisane przez samego Dmowskiego, a nie internet gdzie jest pełno bzdur. Dmowski nie odrzucał ani demokracji, ani republiki, ani monarchii. Żadnego z tych ustrojów nie uznawał za najlepszy. Bycie Polakiem rozumiał znaczie szerzej. I Polakiem wg. Dmowskiego mógł być każdy, bez względu na obywatelstwo. Mógł być nawet murzyn z Czadu jeśli utożsamiał się z Polską jako ojczyzną i z narodem. A sam uważał siebie za nacjonalistę. Warto by więc się douczyć czym był nacjonalizm wg. Dmowskiego, a czym nie był. I że wrogość wobec sąsiadów, innych ras jest tego zaprzeczeniem.

290 Ostatnio edytowany przez in_ka (2016-02-02 09:44:04)

Paweło napisał/a:

Ja potrafię ośmiu takich byczków załatwić na raz cios w grdykę i utrata przytomności na pół minuty kilka chwytów i pogotowie. Uratowałem w ten sposób Czeczeńską rodzinę 6 dzieci plus matka oraz chory mąż oraz wcześniej synagogę przed wandalami. Wtedy to załatwiłem 3 na raz. To byli z NOP. ja przynajmniej robię coś pożytecznego z wandalami. A podobno faszyzm jest zakazany..

a co to nowy odcinek Matrixa lol
Nerd często tak ma, przestaje odróżniać świat fikcji od realu ...

291

Martainn napisał/a:

Dobre dobre. Jakieś bajania o faszyzmie i narodowym socjalizmie i prawicy. A to przecież ruchy.... lewicowe. To ja już nic nie rozumiem. Prawicowcem to był Dmowski, a on przeciw obcokrajowcom nie był i potępiał uciskanie mniejszości. Ale to trzeba przeczytać teksty źródłowe pisane przez samego Dmowskiego, a nie internet gdzie jest pełno bzdur. Dmowski nie odrzucał ani demokracji, ani republiki, ani monarchii. Żadnego z tych ustrojów nie uznawał za najlepszy. Bycie Polakiem rozumiał znaczie szerzej. I Polakiem wg. Dmowskiego mógł być każdy, bez względu na obywatelstwo. Mógł być nawet murzyn z Czadu jeśli utożsamiał się z Polską jako ojczyzną i z narodem. A sam uważał siebie za nacjonalistę. Warto by więc się douczyć czym był nacjonalizm wg. Dmowskiego, a czym nie był. I że wrogość wobec sąsiadów, innych ras jest tego zaprzeczeniem.

Lewacy powinni się douczyć trochę. W 2014 roku pisali list do Bredzisława, by 11 listopada nie składać hołdu pod pomnikiem Dmowskiego.

''11 listopada Prezydent RP, Bronisław Komorowski poprowadzi marsz „Razem dla Niepodległej”. Głowa państwa wraz zaproszonymi gośćmi ma złożyć kwiaty pod pomnikami ojców niepodległości m.in. Wojciecha Korfantego, Józefa Piłsudskiego i Wincentego Witosa. W programie znalazł się również przystanek pod pomnikiem Romana Dmowskiego - z jednej strony uczestnika Konferencji Wersalskiej, z drugiej zajadłego antysemity, inspiratora ataków na robotników walczących z caratem w rewolucji 1905 roku, polityka jawnie zafascynowanego faszyzmem niemieckim i włoskim.

W XXI wieku Państwo Polskie, będące członkiem Unii Europejskiej i Rady Europy, historycznie niezwykle silnie doświadczone skutkami ksenofobicznych ideologii nie może promować postaci takich jak Roman Dmowski .

Dziś ideowe dzieci Romana Dmowskiego atakują squoty, dokonują pobić imigrantów i homoseksualistów, odwołują się do tradycji przedwojennego antysemityzmu.

Upamiętnienie Romana Dmowskiego w tym dniu mogłoby tworzyć wrażenie, że Prezydent RP uznaje tradycje endecji jako równoprawną w przestrzeni publicznej. A za taką uznana być nie może i nie powinna: zalicza się do niej getto ławkowe i numerus clausus, ataki na sklepy żydowskie, pobicia i okaleczenia studentów pochodzenia żydowskiego, kampanie nienawiści rozpętywane przez prasę, popieranie działań Hitlera wyrażane przez takich ideologów narodowej demokracji jak chociażby Jędrzej Giertych, którego wnuk i spadkobierca w ubiegłym roku towarzyszył Panu Prezydentowi w obchodach Dnia Niepodległości.

Dlatego apelujemy o ominięcie w tym roku przystanku przy pomniku Romana Dmowskiego.''

List podpisało ok. 600. Wśród nich m. in. Barbara Nowacka, Agnieszka Grzybek, dr Adam Ostolski, Agata Nosal-Ikonowicz, dr Agnieszka Graff, dr Robert Suski, Jacek Poniedziałek, Jaś Kapela, Antoni Pawlak, Roberto Salvadori, Piotr Szumlewicz, Piotr Bratkowski, Jan Ordyński, Agnieszka Ziółkowska, Piotr Niemczyk.

292 Ostatnio edytowany przez Martainn (2016-02-02 10:40:34)

Dmowski i ataki na Żydów. Dobre, naprawdę dobre. Boże Święty. Dlatego mamy za naukowców takich idiotów. Lepiej niech poczytają co Dmowski sądził o żydach, narodzie i obcokrajowcach w ogóle i jeśli im to będzie pasowało do antysemityzmu to dobre piwo postawię. serio. Owszem, za Żydami nie przepadał. Ale zabijania czy eksterminacji nie popierał nigdy.

293

Dla niedouczonych lewaków bohaterem jest zbrodniarz Che Guevara. Jacy ludzie taki bohater.

294 Ostatnio edytowany przez luc (2016-02-02 20:39:48)

Martainn napisał/a:

Sam siebie uważał za nacjonalistę.
Owszem, za Żydami nie przepadał. Ale zabijania czy eksterminacji nie popierał nigdy.

Martainn ma zupełną rację. Tak to jest jak ludzie opierają się na przekazach, a nie na źródłach.
Dodam jeszcze, że w czasach Dmowskiego nacjonalizm nie miał tak negatywnych konotacji jak dzisiaj.
Wiele osób w czasach II RP nie lubiło Żydów, co nie zmienia faktu, że w czasie wojny to oni nieśli im pomoc. 

Co do Che, to jak widzę młodych ludzi z jego podobizną na koszulce, to sama nie wiem, czy płakać, czy się śmiać sad

295

luc napisał/a:

Co do Che, to jak widzę młodych ludzi z jego podobizną na koszulce, to sama nie wiem, czy płakać, czy się śmiać sad

Bardziej chyba płakać, bo świadczy to, o braku wiedzy lub rozumu ...

296 Ostatnio edytowany przez MamaMamusia (2016-02-02 15:54:39)

Co wy z tymi firmami??
Jak wszyscy firmy pozakładamy, to kto w nich będzie  pracował??

No i bez przesady, że firma to taki niby nektar dla wybranych i jakieś nieprzeciętne predyspozycje są potrzebne do jej założenia i prowadzenia.

A jak ktoś firmy nie ma to gorszy? a może gorszego sortu....Oj nieładne szufladkowanie!!! Jakże niezgodne z ideami i wartościami KOD-u smile

297 Ostatnio edytowany przez Snake (2016-02-02 19:51:12)

MamaMamusia napisał/a:

Co wy z tymi firmami??

No jak to kto? Właściciele... zgadnij ilu z polskich "przedsiębiorców" to ludzie, którym dotychczasowy pracodawca dał propozycję nie do odrzucenia - przechodzisz na własną działalność gospodarczą albo nie masz czego tu dłużej szukać. I tak mamy przedsiębiorców co dalej latają po sklepie ze szmatą i paletami, i zarabiają grosze. Tylko już nie na etat ale "dumnie" wystawiają fakturę... Do tego ich pracodawca, o pardon zleceniodawca nie musi się przejmować składkami ZUS, kodeksem pracy, urlopami. Kapitalizm z ludzką twarzą, już widzę Niemców jak zapieprzają tak w swoich fabrykach i sklepach. Do tego proszę dodać pracujących przez agencje pośrednictwa wymyślone przecież nie dla korzyści pracownika. No i całą resztę, które z całym olaniem przepisów pracują na umowy zlecenie, bo tak im każe pracodawca. Na końcu mamy wybrańców co chwycili Pana Boga za nogi i mają umowę o pracę na... pół etatu tylko nikt ich z roboty jakoś po 4 h nie chce wypuścić. Platforma miała 8 lat żeby ten system uporządkować ale nie robiła tego. Wręcz przeciwnie, w imię pobudzenia gospodarki rozluźniała jeszcze kodeks pracy, bo najważniejsze były warunki rozwoju przedsiębiorstw. A ludzie się w końcu zbuntowali, bo oni też w tym kraju żyją. Pod koniec PO próbowało jeszcze sprzedać społeczeństwu kolejne oszustwo czyli, że niby chce poprawić los tych wszystkich na umowach śmieciowych i je w większym stopniu oskładkowała. Smiechu warte, bo przecież nie o los tych ludzi chodziło. Tak poluzowali formy zatrudnienia (nie tylko oni, wszyscy wcześniej też), że po prostu tylko głupi płacił te składki. Z roku na rok coraz większa dziura w ZUS i komuś trzeba te pieniądze zabrać. Wina PO polega na tym, że miała 8 długich lat żeby coś z tym zrobić. Pamiętam tą partię kiedy nie tylko głosiła ale i miała jakieś idee i wizje. Ja za tym głosowałem, a nie za polityką ciepłej wody w kranie. Gdzie są ci wszyscy politycy PO, którzy mieli czelność samodzielnie myśleć? Wylecieli co do jednego, zostali tylko ci co nie negowali przywódczej roli Donalda Tuska i jego linii. Ja nie głosowałem na partię, której jedynym realnym pomysłem jest administrowanie i byle nie przegrać kolejnych wyborów. Aby to zrobić, to najlepiej co? Hejtować największego konkurenta ale ja i zapewne wielu Polaków już rzygaliśmy tym, że nie ważne co robi PO, ważne jaki jest paskudny PiS. Naprawdę największa partia w prawie 40 milionowym kraju nie potrafi wymyśleć nic innego co mogłoby dać im głosy? Aż tak beznadziejne mamy partie? Chyba tak, bo proszę mamy teraz taką świetną opozycję. Jest taka nowoczesne, że jej posłanki jeszcze nie nauczyły się programu własnej partii. Nie zaproponowali żadnej innej wizji kraju niż żeby nie było jak chce PiS. Platforma siedzi cicho i słusznie, bo co zaproponują, to się ośmieszą. Ludzie się zapytają - skoro macie takie świetne propozycje dla nas, kraju, to czemu ich nie wprowadziliście jak rządziliście? No więc po staremu PO jedyne co może robić to być anty-pis. Smutne to...

Faktycznie jest o co walczyć z tym wstrętnym PiS-em smile Grunt to przedsiębiorczość... Rzutcy i przedsiębiorczy ludzie z PO przez 8 lat brali pensje i PO smile prawie 100 tys. miesięcznie zarządzając spółkami, które miały doprowadzić do powstania pierwszej w Polsce elektrowni atomowej. Kasę przez lata brali ale nie zdołali nawet wybrać lokalizacji elektrowni. W końcu po co? Gdyby wybrali lokalizację, być może w końcu elektrownia by powstała i te spółki straciłyby rację bytu. A tak kasa płynie, misie zadowolone, naród płaci, a w razie czego powie się, że PiS zły...

298 Ostatnio edytowany przez _miszmasz (2016-02-02 19:48:56)

in_ka napisał/a:
luc napisał/a:

Bardziej chyba płakać, bo świadczy to, o braku wiedzy lub rozumu ...

Nie tylko młodzi, lewackie barany w różnym wieku chodzą w takich koszulkach.

'Piewcy komunizmu będą ścigani'

''Propaganda komunizmu zakazana tak samo jak faszyzmu i antysemityzmu.

Wszystko dzięki niedawnej nowelizacji kodeksu karnego. Teraz przewiduje on do dwóch lat więzienia za propagowanie symboli komunistycznych.

Do tej pory ich ściganie przypominało zabawę w kotka i myszkę, chociaż konstytucja jednakowo zakazuje działania organizacjom odwołującym się do totalitarnych metod i praktyk nazizmu, faszyzmu oraz komunizmu.

W październiku 2009 roku prokuratura zamknęła stronę internetową „Lewica bez cenzury” nawołującą do rozprawy z burżuazją i Kościołem, ale śledztwo umorzyła, nie dopatrując się przestępstwa. Z kolei Polska Partia Komunistyczna doniosła sama na siebie, deklarując, że jeśli prokuratura rozpocznie śledztwo, wówczas uda się ze skargą do Strasburga.

Teraz nowy przepis daje podstawy prokuraturze do ścigania komunizujących organizacji i zamykania chwalących tę ideologię stron internetowych. Oręż może zyskać także IPN, który stworzył wykaz nazw ulic i pomników do usunięcia.

Przepis może też uderzyć w handel symbolami komunizmu. – Nie jest tak, że jeśli ktoś włoży koszulkę z wizerunkiem Che Guevary, to będzie ścigany. Istotnym znamieniem tego przestępstwa jest cel: rozpowszechnianie. Nie jest jednak potrzebny ideologiczny motyw. Wystarczy na przykład handlowy – wskazuje jeden z prokuratorów.

Czy śledczy będą korzystać z tego przepisu? Wątpi w to prokurator Małgorzata Bednarek. – Do tej pory można było to ścigać na podstawie zapisu zabraniającego wychwalania ustrojów totalitarnych. Do ścigania propagujących komunizm go jednak nie wykorzystywano – mówi.

– Pochwalam zmianę. Konstytucyjny zakaz wymagał ochrony, a może to nastąpić w kodeksie karnym. Praktyka pokaże, czy będzie to ochrona rzeczywista, czy sądy poradzą sobie z dość ogólnym zwrotem „symbole” – mówi Wiesław Johann, sędzia TK w stanie spoczynku.

Przeciwny przepisowi jest Sławomir Sierakowski z lewicowej „Krytyki Politycznej”. – Widzę różnicę między komunizmem i nazizmem. Idea komunistyczna wyrasta z jednoznacznie pozytywnych intencji i wciąż inspiruje filozofów – mówi „Rzeczpospolitej” Sierakowski.

Choć przepis obowiązuje od 8 czerwca, Lewica już zaskarżyła go do TK.''

Artykuł z  2010 roku.

299

Snake napisał/a:

(...) Hejtować największego konkurenta ale ja i zapewne wielu Polaków już rzygaliśmy tym, że nie ważne co robi PO, ważne jaki jest paskudny PiS. (...)

I nadal na tym jadą nadal, to samo, a nie jeszcze skarżenie do Brukseli dołożyli, żałosne ...

300 Ostatnio edytowany przez Snake (2016-02-02 20:50:05)

_miszmasz napisał/a:

Przeciwny przepisowi jest Sławomir Sierakowski z lewicowej „Krytyki Politycznej”. – Widzę różnicę między komunizmem i nazizmem. Idea komunistyczna wyrasta z jednoznacznie pozytywnych intencji i wciąż inspiruje filozofów – mówi „Rzeczpospolitej” Sierakowski.

Idiotów nie sieją, sami się rodzą. Komunizm i jego klony był wielokrotnie groźniejszy niż nazizm właśnie z tego powodu, że mącił w głowach takich cymbałów. Dzięki czemu mógł dłużej w spokoju i ciszy eksploatować i mordować ludzi. Kiedy Niemcy kombinowali nad tym jak ma wyglądać pierwszy obóz koncentracyjny, nie mówiąc jeszcze o obozach zagłady komuniści sowieccy mieli już sprawnie działający system gułagów, który nastawiony był na śmiertelną eksploatację ludzi. Kiedy Niemcy bawili się w wyganianie z Rzeszy dziesiątków tysięcy żydów oraz rozbijaniem ich sklepów, to Sowieci właśnie kończyli swój wielki terror w wyniku, którego zginęły setki tysięcy ludzi, miliony przesiedlano i pakowano do gułagów. Nie mówiąc już o tym, że zdążyły już zgnić na polach trupy 6-7 milionów zagłodzonych Ukraińców. Tak, ja też widzę różnicę...

301 Ostatnio edytowany przez kitkaoskara (2016-02-02 21:14:22)

Snake napisał/a:
MamaMamusia napisał/a:

Co wy z tymi firmami??

No jak to kto? Właściciele... zgadnij ilu z polskich "przedsiębiorców" to ludzie, którym dotychczasowy pracodawca dał propozycję nie do odrzucenia - przechodzisz na własną działalność gospodarczą albo nie masz czego tu dłużej szukać. I tak mamy przedsiębiorców co dalej latają po sklepie ze szmatą i paletami, i zarabiają grosze. Tylko już nie na etat ale "dumnie" wystawiają fakturę... Do tego ich pracodawca, o pardon zleceniodawca nie musi się przejmować składkami ZUS, kodeksem pracy, urlopami. Kapitalizm z ludzką twarzą, już widzę Niemców jak zapieprzają tak w swoich fabrykach i sklepach. Do tego proszę dodać pracujących przez agencje pośrednictwa wymyślone przecież nie dla korzyści pracownika. No i całą resztę, które z całym olaniem przepisów pracują na umowy zlecenie, bo tak im każe pracodawca. Na końcu mamy wybrańców co chwycili Pana Boga za nogi i mają umowę o pracę na... pół etatu tylko nikt ich z roboty jakoś po 4 h nie chce wypuścić. Platforma miała 8 lat żeby ten system uporządkować ale nie robiła tego. Wręcz przeciwnie, w imię pobudzenia gospodarki rozluźniała jeszcze kodeks pracy, bo najważniejsze były warunki rozwoju przedsiębiorstw. A ludzie się w końcu zbuntowali, bo oni też w tym kraju żyją. Pod koniec PO próbowało jeszcze sprzedać społeczeństwu kolejne oszustwo czyli, że niby chce poprawić los tych wszystkich na umowach śmieciowych i je w większym stopniu oskładkowała. Smiechu warte, bo przecież nie o los tych ludzi chodziło. Tak poluzowali formy zatrudnienia (nie tylko oni, wszyscy wcześniej też), że po prostu tylko głupi płacił te składki. Z roku na rok coraz większa dziura w ZUS i komuś trzeba te pieniądze zabrać. Wina PO polega na tym, że miała 8 długich lat żeby coś z tym zrobić. Pamiętam tą partię kiedy nie tylko głosiła ale i miała jakieś idee i wizje. Ja za tym głosowałem, a nie za polityką ciepłej wody w kranie. Gdzie są ci wszyscy politycy PO, którzy mieli czelność samodzielnie myśleć? Wylecieli co do jednego, zostali tylko ci co nie negowali przywódczej roli Donalda Tuska i jego linii. Ja nie głosowałem na partię, której jedynym realnym pomysłem jest administrowanie i byle nie przegrać kolejnych wyborów. Aby to zrobić, to najlepiej co? Hejtować największego konkurenta ale ja i zapewne wielu Polaków już rzygaliśmy tym, że nie ważne co robi PO, ważne jaki jest paskudny PiS. Naprawdę największa partia w prawie 40 milionowym kraju nie potrafi wymyśleć nic innego co mogłoby dać im głosy? Aż tak beznadziejne mamy partie? Chyba tak, bo proszę mamy teraz taką świetną opozycję. Jest taka nowoczesne, że jej posłanki jeszcze nie nauczyły się programu własnej partii. Nie zaproponowali żadnej innej wizji kraju niż żeby nie było jak chce PiS. Platforma siedzi cicho i słusznie, bo co zaproponują, to się ośmieszą. Ludzie się zapytają - skoro macie takie świetne propozycje dla nas, kraju, to czemu ich nie wprowadziliście jak rządziliście? No więc po staremu PO jedyne co może robić to być anty-pis. Smutne to...

Faktycznie jest o co walczyć z tym wstrętnym PiS-em smile Grunt to przedsiębiorczość... Rzutcy i przedsiębiorczy ludzie z PO przez 8 lat brali pensje i PO smile prawie 100 tys. miesięcznie zarządzając spółkami, które miały doprowadzić do powstania pierwszej w Polsce elektrowni atomowej. Kasę przez lata brali ale nie zdołali nawet wybrać lokalizacji elektrowni. W końcu po co? Gdyby wybrali lokalizację, być może w końcu elektrownia by powstała i te spółki straciłyby rację bytu. A tak kasa płynie, misie zadowolone, naród płaci, a w razie czego powie się, że PiS zły...

Wiesz, Snake, niezmiernie bawi mnie twoja retoryka w stylu: "ach jak dobrze, że wspaniały PIS doszedł do władzy, bo wreszcie ktoś się zaopiekuje ofiarami losu, uciskanymi przez złych kapitalistów z PO, dorabiających się na krzywdzie owych ofiar losu. Nareszcie nastanie sprawiedliwość i ofiary losu wreszcie zostaną zauważone i wreszcie dostaną coś za nic.
Ręce opadają i w ogóle wszystko opada, gdy się czyta te bzdety o ofiarach losu i ich niemocy w obronie swej godności.
Itd. wreszcie, nareszcie, ofiary losu, wspaniały PIS, niedobre PO,...

302

Kitka, naucz ty się w końcu czytać te literki jakie ci się pokazują przed oczami. Wtedy będziemy mogli pogadać, bo jak na razie za mało kumasz, a na dodatek brak kumania rekompensujesz sobie urojeniami jak np., że w cytowanej mojej wypowiedzi znajdujesz jakąś pochwałę PiS-u. Nie chcę nic sugerować ale jeśli masz jakieś urojenia i na dodatek one właśnie cię bawią, to może jakiś specjalista by się przydał?

303 Ostatnio edytowany przez kitkaoskara (2016-02-02 21:29:37)

Snake napisał/a:

Kitka, naucz ty się w końcu czytać te literki jakie ci się pokazują przed oczami. Wtedy będziemy mogli pogadać, bo jak na razie za mało kumasz, a na dodatek brak kumania rekompensujesz sobie urojeniami jak np., że w cytowanej mojej wypowiedzi znajdujesz jakąś pochwałę PiS-u. Nie chcę nic sugerować ale jeśli masz jakieś urojenia i na dodatek one właśnie cię bawią, to może jakiś specjalista by się przydał?

Oh tak, teraz mam urojenia ?
Tak samo, jak wcześniej nie rozumiałam, co mówi Rzepliński a potem jakoś się okazało, że to ty nie słuchasz zbyt uważnie.
Daj luz człowieku z tym ciągłym deprecjonowaniem niezgodnych z twoim myśleniem, wypowiedzi.

EDIT: wyobraź sobie, źe moja przygoda z działalnością gospodarczą zaczęła się dokładnie tak, jak opisałeś. Ale nie podpisałam jak ofiara losu pierwszego papierka, który mi dali do podpisania, ale wynegocjowałem sobie i stawkę uwzględniającą ZUSy, srusy i wymiar urlopu analogiczny do tego, co gwarantuje KP. A potem gdy pracodawca chciał zaostrzyć warunki, bez żalu się z nim pożegnałam i nie jęczałaby na niesprawiedliwość losu, ale wzięłam swoje sprawy w swoje ręce. Nie luczyłam, że przyjdzie wielki PIS i mnie wyzwoli.

304 Ostatnio edytowany przez _miszmasz (2016-02-02 21:29:01)

Czyżby mussuka pod innym nickiem? Podobny bełkot.

PO poleciało za niespełnienie ani jednej obietnicy wyborczej i za złodziejstwo za które notabene powinni zostać rozliczeni. Pojmijcie w końcu, że to nie obywatel ma służyć władzy a odwrotnie. Obywatel płaci podatki, więc ma prawo wymagać. Nie dość, że złodzieje nie spełnili obietnic to jeszcze te podatki podwyższyli a ludziom zamydlili oczy, że tak trzeba i kolejny raz ich wydymali. To samo z wiekiem emerytalnym.

Przez takie persony jak między innymi mussuka władza może pozostać bezkarna. Mało tego, tacy ludzie jeszcze się chwalą jacy to są och i ach, bo są wyborcami PO. Rzygać się już chce tym pierdzieleniem o tych 'ofiarach losu' co to niby za darmo chcą coś dostać. Jak lubicie to dawajcie się dymać dalej, tym razem jako KOD-owcy.

305

kitkaoskara napisał/a:

Och tak teraz mam urojenia ?

Masz, proszę o cytat z mojej wypowiedzi sugerujący, że:
1. ach jak dobrze, że wspaniały PIS doszedł do władzy, , bo wreszcie ktoś się zaopiekuje ofiarami losu
2. nareszcie nastanie sprawiedliwość i ofiary losu wreszcie zostaną zauważone i wreszcie dostaną coś za nic
3. wspaniały PIS

Czas start. Ciekawe ile ci to zajmie, a może ci się coś znów uroi?

306

_miszmasz napisał/a:

PO poleciało za niespełnienie ani jednej obietnicy wyborczej i za złodziejstwo za które notabene powinni zostać rozliczeni. Pojmijcie w końcu, że to nie obywatel ma służyć władzy a odwrotnie. Obywatel płaci podatki, więc ma prawo wymagać. Nie dość, że złodzieje nie spełnili obietnic to jeszcze te podatki podwyższyli a ludziom zamydlili oczy, że tak trzeba i kolejny raz ich wydymali. To samo z wiekiem emerytalnym.

Przez takie persony jak między innymi mussuka władza może pozostać bezkarna. Mało tego, tacy ludzie jeszcze się chwalą jacy to są och i ach, bo są wyborcami PO. Rzygać się już chce tym pierdzieleniem o tych 'ofiarach losu' co to niby za darmo chcą coś dostać. Jak lubicie to dawajcie się dymać dalej, tym razem jako KOD-owcy.

Następny Snake, powtarzający te same dyrdymały o POprzednikach.
Już mi się nudzi powtarzanie, że zgadzam się, że tamci TEŻ narobili masę przekrętów i oszustw, igrali z prawdą.

307 Ostatnio edytowany przez kitkaoskara (2016-02-02 21:39:51)

Snake napisał/a:
kitkaoskara napisał/a:

Och tak teraz mam urojenia ?

Masz, proszę o cytat z mojej wypowiedzi sugerujący, że:
1. ach jak dobrze, że wspaniały PIS doszedł do władzy, , bo wreszcie ktoś się zaopiekuje ofiarami losu
2. nareszcie nastanie sprawiedliwość i ofiary losu wreszcie zostaną zauważone i wreszcie dostaną coś za nic
3. wspaniały PIS

Czas start. Ciekawe ile ci to zajmie, a może ci się coś znów uroi?

Nie staję w te "szranki". Nie widzę najmniejszej potrzby udawadniania, wystarczy poczytać twoje wypowiedzi.
Ponadto, po udowodnieniu tobie wcześniej, ze się myliłeś i niepotrzebnie mnie ośmieszałeś w nawiązaniu do wywiadu z Rzeplińskim, to zaniemówiłeś i potraktowałeś sprawę jakby jej nie było.
To mnie zniechęciło do kolejnych udowodnień twoich zaniedbań, oszczerstw itp.

308

kitkaoskara napisał/a:
_miszmasz napisał/a:

Następny Snake, powtarzający te same dyrdymały o POprzednikach.
Już mi się nudzi powtarzanie, że zgadzam się, że tamci TEŻ narobili masę przekrętów i oszustw, igrali z prawdą.

TEŻ? Może poczekaj te kilka lat z takimi ocenami.

309 Ostatnio edytowany przez Snake (2016-02-02 21:44:39)

kitkaoskara napisał/a:

Nie staję w te "szranki". Nie widzę najmniejszej potrzby udawadniania, wystarczy poczytać twoje wypowiedzi.

Odpowiedź, której można się było spodziewać po zwykłym trollu. Napisałaś swoje głupie urojenia, przeczytałaś w końcu (może) uważnie tekst, którego się czepiłaś i już widzisz biedactwo, że palnęłaś głupotę ale troll nie pozwala ci wybrnąć z własnych urojeń, nie?
Nic nie zaniemówiłem. Oglądałem ten wywiad na żywo, oglądałem w powtórkach i nie widzę niczego w ówczesnej mojej wypowiedzi z czego miałbym się wycofywać. Tylko tyle i aż tyle...

310

_miszmasz napisał/a:

już teraz mają bogatą listę "prawd objawionych", ponoć gotowych ustaw, priorytetów, które okazały się tylko zasłoną dymną. Jak tak dalej pójdzie, to za kilka lat, będziemy nurzać się w kryzysie a ja chciałabym spokojnie żyć w kraju swoich przodków.

311

Snake napisał/a:
kitkaoskara napisał/a:

Odpowiedź, której można się było spodziewać po zwykłym trollu. Napisałaś swoje głupie urojenia, przeczytałaś w końcu (może) uważnie tekst, którego się czepiłaś i już widzisz biedactwo, że palnęłaś głupotę ale troll nie pozwala ci wybrnąć z własnych urojeń, nie?

Chyba nie doczytałeś całego postu.
I kolejne oszczerstwa big_smile
Ty chyba inaczej nie umiesz, Snake

312 Ostatnio edytowany przez _miszmasz (2016-02-02 21:48:51)

kitkaoskara napisał/a:
_miszmasz napisał/a:

już teraz mają bogatą listę "prawd objawionych", ponoć gotowych ustaw, priorytetów, które okazały się tylko zasłoną dymną. Jak tak dalej pójdzie, to za kilka lat, będziemy nurzać się w kryzysie a ja chciałabym spokojnie żyć w kraju swoich przodków.

Myślałem, że dotarło do Ciebie, że ten kraj jest tak rozgrabiony i rozdupcony przez poprzedników czy to z SLD czy to z PO, że potrzeba wielu lat na naprawę tego bajzu, o ile już nie jest za późno. Oczywiście będzie, że PiS to zniszczył i nikt nie dostrzeże, że niszczenie tego kraju trwa od wielu lat.

313

Czy nie umiem inaczej? Wiesz, za krótka jesteś na mnie smile Już takie panienki tutaj egzaminowałem z cytowania moich postów i z tego co z nich zrozumiały. Nie martw się, one też niewiele potrafiły skumać, tak że masz towarzystwo smile Nie przejmuj się zresztą, ja w sumie w takich przypadkach niewiele oczekuje od interlokutora więc nie musisz się upijać, wyżywać na swoim chłopie, czy jak tam odreagowujesz.

314 Ostatnio edytowany przez kitkaoskara (2016-02-02 21:57:38)

_miszmasz napisał/a:

Myślałem, że dotarło do Ciebie, że ten jest tak rozgrabiony i rozdupcony przez poprzedników, że potrzeba wielu lat na naprawę tego bajzu o ile już nie jest za późno. Oczywiście będzie, że PiS to zniszczył, a nikt nie dostrzeże, że niszczenie tego kraju trwa od wielu lat.

Aaaa...już rozumiem.
Kolega z tych, którzy uważają, ze Polska jest w ruinie.
A nie zauważyłeś, ze partia rządząca już zmieniła zdanie i w ciągu miesiąca wyciągnęli kraj z tej ruiny. Teraz już okazuje się, że Polska to piękny kraj, gospodarka ma się doskonale a Polacy to wspaniali przedsiębiorcy.

Snake napisał/a:

Czy nie umiem inaczej? Wiesz, za krótka jesteś na mnie smile Już takie panienki tutaj egzaminowałem z cytowania moich postów i z tego co z nich zrozumiały. Nie martw się, one też niewiele potrafiły skumać, tak że masz towarzystwo smile Nie przejmuj się zresztą, ja w sumie w takich przypadkach niewiele oczekuje od interlokutora więc nie musisz się upijać, wyżywać na swoim chłopie, czy jak tam odreagowujesz.

Oh...taki jesteś bohater na KOBIECYM forum?
Wszystkie panienki odpadają w szrankach z twoim intelektem?

Wow... Rozumiem teraz bardziej twoje ośmieszanie, wyzywanie od trolli, gdy ktoś nie podziela twojej opinii i nie widzi z twojej perspektywy. To z pewnością jest doskonała droga do wymiany poglądów.
BRAWA, Snake. Bo zdaje się, że po aplauz tu przyszedłeś. Czy twoja potrzeba uznania została zaspokojona?

315 Ostatnio edytowany przez kitkaoskara (2016-02-02 21:56:47)

Dubel

Przepraszam

316 Ostatnio edytowany przez _miszmasz (2016-02-02 21:59:28)

A czy możesz przytoczyć te słowa? Choćby nawet ktoś z PiSu je wypowiedział to ja osobiście w takie brednie nie wierzę.

317

_miszmasz napisał/a:

A czy możesz przytoczyć te słowa? Choćby nawet ktoś z PiSu je wypowiedział to ja osobiście w takie brednie nie wierzę.

Wpisz w przeglądarkę "komentarze PiS po obniżeniu ratingu"

318

kitkaoskara napisał/a:

Wszystkie panienki odpadają w szrankach z twoim intelektem?

Nie wszystkie, tylko te mało kumające. Nie czuję się władny oceniać jaki to procent populacji kobiecej smile

kitkaoskara napisał/a:

Wow... Rozumiem teraz bardziej twoje ośmieszanie, wyzywanie od trolli, gdy ktoś nie podziela twojej opinii i nie widzi z twojej perspektywy.

Nie przypominam sobie np. odnośnie mojej ostatniej dłuższej wypowiedzi żebyś odnosiła się do moich opinii i mojej perspektywy. Zauważyłem tylko, że odnosisz się do własnych urojeń. To stara metoda internetowych trolli - stworzyć sobie chochoła żeby z pracowitością mrówki z nim walczyć. Za dużo już takich trolli i chochołów widziałem lol

kitkaoskara napisał/a:

To z pewnością jest doskonała droga do wymiany poglądów.

Najlepiej ci wychodzi wymiana poglądów z samą sobą smile Napisz czy to jakoś organizujesz czy to zupełny spontan?

kitkaoskara napisał/a:

BRAWA, Snake. Bo zdaje się, że po aplauz tu przyszedłeś. Czy twoja potrzeba uznania została zaspokojona?

Od kobiet przyjmuję tylko z solidnym tygrysim mruczeniem...

319 Ostatnio edytowany przez kitkaoskara (2016-02-02 22:42:18)

Snake,
To, że ty zauważasz to, czego nie ma, to ja nie mam najmniejszych wątpliwości big_smile

Przyznam tobie rację, że często nie idę twoim tokiem myślenia, bo jest on dla mnie nielogiczny, nieracjonalny, mija się z prawdą, "gra na niskich emocjach", ale niemniej czasami i z czasem się z tobą zgadzam.
To, co nas różni to reakcje na niepożądane opinie. Ty lubisz rzucić "trollem", wyśmiać, zdeprecjonować, rzucić coś protekcjonalnie, a ja patrzę z lekkim zdziwieniem, ale staram się mieć uszy i oczy otwarte i nie traktuję dyskusji jak okazji do oratorskich występów i puszenia się big_smile

Aaa... i ja jeszcze przeprosić potrafię, w przeciwieństwie do ciebie tongue

320

kitkaoskara napisał/a:

Przyznam tobie rację, że często nie idę twoim tokiem myślenia, bo jest on dla mnie nielogiczny, nieracjonalny, mija się z prawdą, "gra na niskich emocjach", ale niemniej czasami i z czasem się z tobą zgadzam.

Nie oczekuję, że ktoś ma się ze mną zgadzać, nie musi nawet podążać tokiem mojego myślenia. W tym konkretnym przypadku jeśli podążałaś tokiem mojego myślenia, to sporo pobiegłaś do przodu. Po prostu wmawiasz mi coś czego nie napisałem. Chcesz się odnosić do tego co napisałem, to się odnoś. Jeśli jednak odnosisz się do tego czego nie napisałem, a twierdzisz, że tak lub tak uważam, to jest to tylko twoja interpretacja lub jak to określiłem urojenia. Za cudze interpretacje zaś nie odpowiadam. Tak na marginesie, to co ja napisałem, to tylko luźne spostrzeżenia na temat tego dlaczego PO przegrała i wręcz dlaczego musiała przegrać i czego na czas nie odczytała. Smutne jest to, że być może już tak jesteś wytresowana przez ten duopol, że jak pies Pawłowa słów krytyki nie potrafisz odebrać inaczej jak afirmacji konkurenta.

321 Ostatnio edytowany przez kitkaoskara (2016-02-03 00:21:22)

Snake napisał/a:
kitkaoskara napisał/a:

Nie oczekuję, że ktoś ma się ze mną zgadzać, nie musi nawet podążać tokiem mojego myślenia. W tym konkretnym przypadku jeśli podążałaś tokiem mojego myślenia, to sporo pobiegłaś do przodu. Po prostu wmawiasz mi coś czego nie napisałem. Chcesz się odnosić do tego co napisałem, to się odnoś. Jeśli jednak odnosisz się do tego czego nie napisałem, a twierdzisz, że tak lub tak uważam, to jest to tylko twoja interpretacja lub jak to określiłem urojenia. Za cudze interpretacje zaś nie odpowiadam. Tak na marginesie, to co ja napisałem, to tylko luźne spostrzeżenia na temat tego dlaczego PO przegrała i wręcz dlaczego musiała przegrać i czego na czas nie odczytała. Smutne jest to, że być może już tak jesteś wytresowana przez ten duopol, że jak pies Pawłowa słów krytyki nie potrafisz odebrać inaczej jak afirmacji konkurenta.

Tak Snake,
Interpretuję większość twoich wypowiedzi w tym konkretnym wątku jako zawoalowane peany na cześć PISu i notoryczne bezpardonowe obrzucanie błotem PO. Innych ugrupowań nie wymieniasz niemal w ogóle, więc to faktycznie wyglądać może jak duopol.
Jest to dla mnie tak nonsensowne, gdy weźmie się pod uwagę, że póki co jesteśmy skazani na proces polityczny, w którym partie polityczne konkurują ze sobą o głosy wyborców i kasę. A to oznacza, że będą powtarzać się kłamstwa i demagogię, mijanie się z prawdą, naciąganie faktów. Trochę z obietnic wyborczych spełnią, część nigdy nie zostanie zrealizowanych (głównie z powodu opozycji wink ). Członkowie poszczególnych ugrupowań będą siebie przedstawiać w najlepszym świetle i umniejszać dokonaniom swoich oponentów, którzy doprowadzili lub doprowadziliby kraj do ruiny.
Jestem przekonana, że jeszcze długo, długo, długo w Polsce nie będzie rządów ekspertów, dbających JEDYNIE o rozwój kraju i dobro narodu.

Stąd moje uśmiechy, niedowierzanie i zdziwienie, gdy słyszę, jak ci z jednej i drugiej strony sceny politycznej krzyczą, że gdyby nie ci drudzy, to Polska byłaby krajem mlekiem i miodem płynącym.

A ja tymczasem chciałabym żyć w kraju, w którym szanowana jest praworządność, bo to dla mnie ważne, gdyż daje mi poczucie bezpieczeństwa i pewną przewidywalność. Chciałabym też żyć w Polsce nie skłóconej z sąsiadami, nie podkreślającą różnić, ale szukającą podobieństw.

I jeszcze jedno
Uważam, że demokracja w Polsce JEST ZAGROŻONA, właśnie dlatego, ze obecna władza nie szanuje prawa i jawnie z niesłychaną butą i nadęciem uważa, że im tak wolno, bo zyskali głosy nieco ponad 1/3 wyborców, biorących udział w wyborach.

322

Mnie zastanawia skąd to przekonanie przeciwników PiSu, że są inteligentniejsi, zaradniejsi, kulturalniejsi, w ogóle tacy fajniejsi, niż ci, którzy tego PiSu nie atakują ?
Niż ci, którzy dostrzegają i krytykują przepieprzonych prawie 8 lat przez PO.

Totalne zdurnienie czy co ...

323 Ostatnio edytowany przez Paweło (2016-02-03 04:32:44)

PO to nie moja bajka ale to wolę już te PO od PISu
http://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpt1/v/t1.0-9/12105963_765654543564205_4147223206287092886_n.jpg?oh=1028df12a6728be2b4622bd4fd00263e&oe=572E3379

324 Ostatnio edytowany przez Martainn (2016-02-03 08:51:35)

Snake napisał/a:

Snake to jest dokładnie to samo co mi napisałeś jakiś czas temu. Musisz być za albo przeciw:) Nie możesz być po trochu;) Ot co. Ja też nie jestem zwolennikiem PiS, ani nawet PO, a za Dmowskiego pewnie zaraz zostanę jeszcze kibolem, onr-owcem i pisowcem. Do tego faszystą i nazistą:D (bo to dwie różne ideologie, ale "lewica" często nie odróżnia)
Paweło a teraz dla porównania pokaż jak wzrosły ceny i co można było kupić za minimalną w 2007 roku, a co dziś;) Jest to typowe zestawienie pod tezę nie pokazujące dlaczego jest tak a nie inaczej. A skoro chcesz wiedzieć o ci wytłumaczę. Ale to będzie długie. Powiem tylko, że PO niewiele ma z tym wspólnego. Przypominam, że w 2007 roku Polska była dopiero 3 lata w UE i nie korzystała w pełni z funduszy. Tak na dobrą sprawę żadna z władz nie miała na to wpływu żadnego. Poza tym jak chcemy porównywać 8 letni dorobek to porównajmy go za 8 lat a nie po niecałym pół roku.

325

Ja już na tym forum faszystą i nazistą byłem więc cóż jeszcze mogę przeczytać o sobie lol Na dodatek golę łeb na łyso i chodzę na siłownię. Masakra...

Posty [ 261 do 325 z 1,482 ]

Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 23 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024