Komitet Obrony Demokracji - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 23 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 131 do 195 z 1,482 ]

131 Ostatnio edytowany przez _miszmasz (2016-01-25 21:02:30)

Odp: Komitet Obrony Demokracji

I gdzie macie 'krzykacze' z kitkąoskara na czele podatek nałożony na wszystkie sklepy w tym sklepy internetowe?
Podatek zapłacą sklepy z rocznym dochodem powyżej 18 mln złotych i będzie wynosił 1,3%.

Pomysł PiS o stawce minimalnej 12 zł brutto też jest krytykowany, bo...prezesi i firmy stracą. Znowu nic o zwykłych ludziach tylko o firmach. Tak wyglądało właśnie życie w Polsce za PO, bogaci robili się jeszcze bogatsi a o obywateli się nie martwił nikt. U mnie w mieścinie jest pełno takich wyzyskiwaczy co po 5-6zł płacili za godzinę roboty kobitom.

Paweło nie kompromituj się z tym pijusem i komunistą Kwaśniewskim a Radzia Sikorskiego też sobie daruj, bo to zwykła marionetka. Sobie poczytaj o przekrętach fundacji Kwaśniewskiej.

a tu masz coś na temat Orbana:

''A jednak warto opodatkować zagraniczne banki, hipermarkety i wspierać rodzimy kapitał! MFW ostatecznie przyznał rację Orbanowi!
W kontekście następujących w Polsce zmian przypomnijmy jakież zaskoczenie musieli przeżyć eurokraci z Brukseli, kiedy w ich ręce wpadł raport Międzynarodowego Funduszu Walutowego (MFW) z kwietnia 2015 r. Raport ten chwalił Węgry za niezwykle skuteczną - jak się okazało - politykę makroekonomiczną, a z jego treści można było wywnioskować, iż - wbrew temu co mówią unijni liderzy - warto opodatkować zagraniczne banki, hipermarkety, koncerny medialne i teleinformatyczne, a przy okazji wspierać rozwój rodzimego kapitału''

''Przypomnijmy - Viktor Orban, po przejęciu na Węgrzech władzy z rąk zdemoralizowanej pro-europejskiej lewicy, zaczął wprowadzać gruntowne reformy kraju o charakterze strukturalno-gospodarczym. Co jednak istotne - węgierski rząd koszty tych reform w większości przerzucił na zagraniczne koncerny, banki i hipermarkety. Nowe podatki dotykały przede wszystkim zagranicznych firm działających na terytorium Węgier. Niektóre z nich były wręcz punktowo nakierowane na konkretne koncerny, których siedziby mieściły się we Wiedniu, Berlinie czy Paryżu (np. 50 proc. podatek od zysków z reklam naliczany po przekroczeniu odpowiednio wysokiej kwoty zysku; w praktyce dotykał on jedynie zagranicznych koncernów medialnych, bowiem tylko one przekraczały określoną granicę zysku z publikowanych reklam). W tym kontekście nie powinny dziwić ostre protesty brukselskich eurokratów, którzy - wylewając pomyje na węgierskim rządzie - przede wszystkim występowali w obronie własnych państw narodowych. To one traciły bowiem na nowej polityce Orbana grube miliardy euro łatwego do tej pory zysku.

I tu niespodzianka! Po kilku latach nieustającego hejtu ze strony Brukseli i unijnich neofitów, okazało się, że Orban miał rację. Jego polityka makroekonomiczna, której jednym z głównych elementów było zmuszanie zagranicznych podmiotów działających na terytorium Węgier do partycypacji w kosztach funkcjonowania państwa, przyniosła całkiem przyzwoite rezultaty. Ograniczenie drenażu kapitału poza granice oraz wspieranie rodzimego biznesu stało się podstawą do trwałego wzrostu i gospodarczej odbudowy. Docenił to także - do tej pory krytyczny Węgrom - MFW. W wydanym raporcie przedstawiciele tej organizacji pochwalili politykę gospodarczą rządu Orbana stwierdzając, że: "Węgierska gospodarka systematycznie się rozwija dzięki korzystnej polityce makroekonomicznej".

Warto o tym wspominać, szczególnie teraz, kiedy w naszym kraju toczy się polityczna walka o ostateczny kształt reform gospodarczych, których celem będzie przerzucenie części kosztów funkcjonowania państwa na korporacje, banki i hipermarkety.''

Zobacz podobne tematy :

132

miszmasz, bez ekscytacji wink
nie przekonasz tych, co nie chcą się przekonać smile

133 Ostatnio edytowany przez _miszmasz (2016-01-26 00:47:03)

PunBB bbcode test

134

oprócz tej pani glosował na Tak, pan Halicki, a potem mówił: on nie chciał wink

135 Ostatnio edytowany przez Czarna Kotka (2016-01-26 12:13:25)

Z podatków od hipermarketów już się wycofali, podatki od banków obniżają.
Za to mają 27% vat.
Był też pomysł podatku od przesyłu danych smile

136 Ostatnio edytowany przez _miszmasz (2016-01-26 13:43:18)

''Rządowa kroplówka, która przez lata płynęła do Agory została odłączona. Na jaw wyszło teraz, że za jeden (!) tekst w „Gazecie Wyborczej” rząd Donalda Tuska zapłacił niemal 120 tys. zł. Nasza reporterka zebrała komentarze polityków. Najzabawniejszy, poseł Marcin Kierwiński z Platformy Obywatelskiej. – Nie wiem czego dotyczył ten artykuł – stwierdził. Ależ oni przewidywalni.''

Chodzi o dane jakie udostępniono na stronie Ministerstwa Cyfryzacji. Punkt 85 mówi:

Umowa zawarta z Agora S.A., dotycząca „publikacji artykułu dotyczącego cyfryzacji telewizji naziemnej w dzienniku ogólnopolskim” za kwotę 119 223,92 zł.

PunBB bbcode test

Przypomnijmy tylko niektóre fakty:

W latach 2010-2014 dwanaście ministerstw wydało na reklamę w prasie, radiu, telewizji i internecie ponad 260 mln złotych. Największa kwota przypadła koncernowi Agora SA, wydawcy „Gazety Wyborczej”.

W latach 2008-2012 rząd Donalda Tuska wydał niemal 125 milionów złotych na reklamy i ogłoszenia. Co ciekawe ponad połowę środków przeznaczonych na reklamę w ogólnopolskich dziennikach otrzymała... „Gazeta Wyborcza”.

Faktury warszawskiego ratusza. 6 milionów dla wydawcy "Wyborczej".

Pewnie przypadek…

W grudniu ubiegłego roku Urząd Marszałkowski Województwa Dolnośląskiego za kilka stron promujących region w ogólnopolskim wydaniu „Gazety Wyborczej” zapłacił niemal 74 tys. zł. Pieniądze te trafiły do spółki Agora S.A. (oddział we Wrocławiu).''

Przykład jak szastano publicznymi pieniędzmi. Teraz się nie ma co dziwić, że jest jazgot jak pieniądze się skończyły, dlatego trzeba ludzi na ulicę wyciągać by bronili 'demokracji'.

Przejrzyjcie na oczy w końcu;)

137 Ostatnio edytowany przez _miszmasz (2016-01-26 13:50:09)

Czarna Kotka napisał/a:

Z podatków od hipermarketów już się wycofali, podatki od banków obniżają.
Za to mają 27% vat.
Był też pomysł podatku od przesyłu danych smile

Daj coś na potwierdzenie swoich słów bo jeszcze kilka dni temu pisano tutaj że podatki zostaną nałożone na wszystkie sklepy w tym internetowe.

138

Wczoraj w radiu mówili, że będą podatki od sklepów ale tylko w przypadku dochodu powyżej 1,5mln miesięcznie. Te mniejsze nie będą płacić.

139

Martainn napisał/a:

Wczoraj w radiu mówili, że będą podatki od sklepów ale tylko w przypadku dochodu powyżej 1,5mln miesięcznie. Te mniejsze nie będą płacić.

Hehehe big_smile
Nie ma jak to dezinformacja lub przekłamana informacja.

A wracając do meritum:
"Zgodnie z zapisami nowej ustawy podatek handlowy będą musiały zapłacić sklepy, których miesięczny obrót przekracza 1,5 mln złotych. Marże do 300 mln miesięcznie zostaną objęte podatkiem w wysokości 0,7 proc., te powyżej – 1,3 proc. W weekendy i dni wolne stawka wyniesie 1,9 proc. obrotów."

140

Miszmasz, ja o Węgrach pisałam.

141

kitkaoskara napisał/a:
Martainn napisał/a:

Hehehe big_smile

A wracając do meritum:
"Zgodnie z zapisami nowej ustawy podatek handlowy będą musiały zapłacić sklepy, których miesięczny obrót przekracza 1,5 mln złotych. Marże do 300 mln miesięcznie zostaną objęte podatkiem w wysokości 0,7 proc., te powyżej – 1,3 proc. W weekendy i dni wolne stawka wyniesie 1,9 proc. obrotów."

ale ty potwierdziłaś słowa Martina skąd to hehehe ? no chyba, że tak dla relaksu wink

142 Ostatnio edytowany przez _miszmasz (2016-01-26 17:24:52)

kitkaoskara napisał/a:

Hehehe big_smile

A wracając do meritum:

I gdzie widzisz przekłamanie w tych informacjach, które podaliśmy?

A tutaj jeszcze taka informacja, którą jakoś dziwnym trafem przeoczyłaś:

"Podatnikami nowej daniny będą wszystkie sieci handlowe oraz sprzedawcy detaliczni. Przedmiotem opodatkowania będzie miesięczny przychód ze sprzedaży towarów. Kwota wolna od opodatkowania to 1,5 mln zł netto miesięcznie (18 mln zł rocznie - PAP). Podatnicy, którzy nie przekroczą tej kwoty będą zwolnieni z podatku i nie będą obowiązani do składania deklaracji podatkowych" - głosi komunikat resortu finansów.

A poniżej co sama pisałaś kilka dni temu. I kto tutaj kłamie i dezinformuje big_smile

kitkaoskara napisał/a:

.Nie zmienia to także faktu, źe po skutecznym lobbingu szykuje się, że zamiast zapowiadanego objęcia podatkiem obrotowym ponad 100 mld przychodów z największych sieci handlowych, PiS postanowił objąć "haraczem"cały biznes handlowy (640 mld zł i 354 tys. sklepów). Zarżną drobny handel i spowdują exodus sklepów internetowych za polską granicę.

143 Ostatnio edytowany przez Paweło (2016-01-26 22:02:13)

Kwadrat przypominam Hitler też doszedł do władzy w drodze demokratycznych wyborów i wcale nie obiecywał Holokaustu oraz wojen.
Codo podatków.
Od hipermarketów :
Węgierski parlament zlikwidował dodatkowy podatek nałożony na duże sieci handlowe, przywracając tym samym ryczałtowy podatek dla wszystkich sklepów wnoszący 0,01 proc. wartości sprzedaży netto.
Ustawa, która weszła w życie z początkiem tego roku, nakazywała płacenie podatku w wysokości 6 proc. dla sieci osiągających najwyższe obroty w kraju.

Na takie rozwiązania nie przystała jednak Unia Europejska, która argumentowała, że godzą one w wolną konkurencję.
Źródło gazeta.pl
Podatku bankowego:

Węgierski dziennik "Nepszabadsag" przytaczał w tamtym roku wyliczenia rządowe. Wspominał, że jedyną siecią, która zapłaci najwyższą stawkę, będzie Tesco. Z wyliczeń wynikało, że gdyby podatek wszedł w życie, to na podstawie obrotów z 2013 r. brytyjska sieć mogłaby zapłacić 25,5 mld forintów (348 mln zł), a drugim największym "poszkodowanym" byłby holenderski Spar, mający do zapłacenia 12 mld forintów.

Szybka reakcja UE uznająca ustawę za niezgodną z przepisami unijnymi spowodowała, że rząd nie zdążył pobrać należnych podatków.
Premier Węgier Wiktor Orban ogłosił rozpoczęcie nowej ery we współpracy z bankami. Zapowiedział rozpoczęcie obniżania opodatkowania banków, obecnie największego w Europie.

Orban zapowiedział, że w 2015 i 2016 roku podatek nałożony na banki będzie „znacząco niższy”. Premier Węgier wyraził także nadzieję, że w 2017 i 2018 roku opodatkowanie banków nadal będzie spadać .

Orban nie podał konkretnych stawek, powiedział jedynie, że wpływy do budżetu z opodatkowania banków spadną o 60 mld HUF w 2016 roku. W 2015 roku mają wynieść 144 mld HUF.

- Nadszedł czas, aby otworzyć nową erę naszej współpracy z bankami – powiedział Orban. - Naszym celem jest zbliżenie opodatkowania banków na Węgrzech do średniego poziomu w Unii Europejskiej – dodał.

Od wprowadzenia we wrześniu 2010 roku podatku bankowego węgierski budżet został zasilony z tego tytułu łączną kwotą 843 mln HUF (11,5 mld zł).

Podatek, który nie zostanie zniesiony całkowicie, to jedna ze specjalnych danin, które rząd Orbana nałożył na sektory węgierskiej gospodarki zdominowane przez zagraniczne firmy. Oprócz bankowego, chodzi o sektory energii, handlu detalicznego i telekomunikacji.
Źródło pb.pl

Co do sklepów internetowych przeniosą się za granicę wypytajcie ludzi z branży tak już zadeklarował min. Xcom  Grupa allegro (min. allegro, agito.pl, olx.pl, payU), komputronik .

144 Ostatnio edytowany przez in_ka (2016-01-26 22:54:50)

Paweło napisał/a:

Co do sklepów internetowych przeniosą się za granicę wypytajcie ludzi z branży tak już zadeklarował min. Xcom  Grupa allegro (min. allegro, agito.pl, olx.pl, payU), komputronik .

Jedne się wyniosą, inne zostaną - proste, wiesz Paweło, co to konkurencja ? Może wreszcie małe polskie sklepy dojdą do głosu i się rozwiną smile

145 Ostatnio edytowany przez Paweło (2016-01-26 23:01:53)

in_ka napisał/a:
Paweło napisał/a:

Jedne się wyniosą, inne rozwiną - proste, wiesz Paweło co to konkurencja ?

Wszystkie przeniosą się formalnie tj  siedzibę a będą sprzedawali tu i to wystarczy proste smile

146 Ostatnio edytowany przez in_ka (2016-01-26 23:00:59)

Paweło napisał/a:
in_ka napisał/a:
Paweło napisał/a:

Jedne się wyniosą, inne rozwiną - proste, wiesz Paweło co to konkurencja ?

Wszystkie przeniosą się formalnie tj  siedzibę a będą sprzedawali tu i to wystarczy proste smile

to i tak będzie zysk ...
a wiesz Paweło, że allegro, o które się tak indyczysz to nie jest polska firma i nie może się wynieść z Polski bo nie mogłaby doić allegrowiczów (faktury)
o widzę, że edytowałeś, ty dostrzegasz, ze sam sobie zaprzeczasz?
najpierw piszesz, że allegro się wyniesie, potem, że zyska ...

147 Ostatnio edytowany przez Paweło (2016-01-26 23:04:49)

Można żadnego zysku nie będzie. Polski czy nie nie ma różnicy bo właściciel kupi dla siebie co ma kupić i w 90% kupi to za granica bo atm są produkowane w dobra luksusowe. Mój wykładowca już dawno śmiał się z  tych gadek populistów.
Kto zyska proste alibaba, amazon, allegro i inne duże sieci nie płacąc przy tym już żadnego podatku (to był dotychczas obecny kompromis). Kto straci małe sklepy Polskie ponieważ mają one siką płynność finansową i nie będzie ich stać na to. Zrozum tak zaciekle bronisz PISu i Kukiza wkraczając na obcy ci temat. To jest bubel prawny jak 500 zł na dziecko.

148 Ostatnio edytowany przez in_ka (2016-01-26 23:07:59)

Paweło napisał/a:

Zrozum tak zaciekle bronisz PISu wkraczając na obcy ci obszar.

zrozum Paweło, że to ty poruszasz się po nieznanym dla ciebie obszarze, co ty wiesz o handlu Paweło lol
to co lewackie czy POwskie media donoszą wink
podatek dla dużych sklepów, w tym internetowych pozwoli polskim małym sklepom internetowym konkurować, z dużymi typu: media Markt, itp.

149 Ostatnio edytowany przez Paweło (2016-01-26 23:09:57)

Moja żona prowadzi mały sklep internetowy razem ze mną więc nie wciskaj mi kitu. Nie oceniaj ludzi po sobie (większość tak robi) Plewnie czytając prawacki bełkot jak w Sieci dorzeczy , nasz dziennik, gazeta "polska"
Nikt mi nie donosi myślę samodzielnie a ty nie wiesz nawet kto to lewak widać to nie pierwsze twoje konto ten styl gadania nie jest mi obcy. Nigdy nie głosowałem na PO jak zwykle klasyka w wykonaniu PIS nie PIS to PO dla mnie to POPIS. PO oddało władze i tyle. Plan zniszczenia lewicy wykonany. Projekt IV RP powstał już dawno, wiem z przeciwników wiki leaks. Ja uznaję doktrynę Skubiszewskiego a odejście od niej to zaproszenie Putina na obiad.

150

Paweło napisał/a:

Moja żona prowadzi mały sklep internetowy razem ze mną więc nie wciskaj mi kitu. Nie oceniaj lduzi po sobie (większość tak robi) Plewnie czytając prawacki bełkot jak w Sieci dorzeczy , nasz dziennik, gazeta "polska"
Nikt mi nie donosi myślę samodzielnie a ty nie wiesz nawet kto to lewak widać to nie pierwsze twoje konto ten styl gadania nie jest mi obcy.

A kogo ty nie znasz, i kim nie są ci wszyscy, w twojej rodzinie lol
Jak to kto lewak, Ty Paweło - tak tutaj na forum się przedstawiasz, mam zacytować post?
I kitu mi nie wciskaj, bo w przeciwieństwie do ciebie opieram swoje wypowiedzi na wiedzy, doświadczeniu czy umiejętnościach własnych.

151 Ostatnio edytowany przez Paweło (2016-01-26 23:18:04)

Ja się pytam co według ciebie znaczy lewak nie kim ja jestem. A tobie żyłka pęka stąd ten głośny śmiech wink
Skończ waść te gierki ja nie jestem od ble bble ble tylko konkretów. Zaśmiecasz te forum. Ja piszę dużo i podaję przykłady a ty jak MajkaSzpilka tylko agitujesz jakby wybory trwały przez większość tego rządu a rząd był rządem i opozycją w jednym. Poza tym odchodzisz od tematu. Śmieszą mnie najęci klakierzy PIS i marionetka Beata którą aż niosą fałszywe peany działaczy. Zero konkretów np pytanie o grafen wymijanie Beaty Gosiewskiej i brawa jakieś siksy co już psiałem. Teraz duda nie odpowiada a podobno maiło być tak wspaniale a jest jak zwykle wink

152 Ostatnio edytowany przez in_ka (2016-01-26 23:28:34)

Paweło napisał/a:

Ja się pytam co według ciebie znaczy lewak nie kim ja jestem. A tobie żyłka pęka stąd ten głośny śmiech wink
Skończ waść te gierki ja nie jestem od ble bble ble tylko konkretów. Zaśmiecasz te forum. Ja piszę dużo i podaję przykłady a ty jak MajkaSzpilka tylko agitujesz jakby wybory trwały przez większość tego rządu a rząd był rządem i opozycją w jednym. Poza tym odchodzisz od tematu. Śmieszą mnie najęci klakierzy PIS i marionetka Beata którą aż niosą fałszywe peany działaczy. Zero konkretów np pytanie o grafen wymijanie Beaty Gosiewskiej i brawa jakieś siksy co już psiałem. Teraz duda nie odpowiada a podobno maiło być tak wspaniale a jest jak zwykle wink

uuu, zaczyna się brak argumentów, wycieczki osobiste, obrażanie interluktora, a wiesz, że łamiesz regulamin forum ?
offtopujesz, niemerytoryczne wypowiedzi, uuu na bana to zasługuje wink

Wracając do tematu podatku, uważam, że nie masz pojęcia, o ekonomii, chyba, że o tej socjalistycznej wg której podatek VAT, jest sprawiedliwym podatkiem.
Jeśli tak myślisz tzn., że jesteś lewakiem lub jak Petru uczniem Balcerowicza, co na jedno wychodzi big_smile

153

He, he po 8 latach rządów PO będziesz za grafen rozliczał PiS po 2 miesiącach?

154

Paweło napisał/a:

Hola,hola...Panie Kolego,licz się Pan ze słowami.
W tym wątku wypowiedziałam się może z pięć razy i nie miało to formy AGITACJI.

Bez urazy Paweło,ale twarzy sobie mną nie wycieraj,nie ta liga "Panie Kolego".

Jeżeli jeszcze raz przeczytam taki bełkot,nie omieszkam Cię raportować.

155

majkaszpilka napisał/a:

od dawna mu się to należy ...

156 Ostatnio edytowany przez emde (2016-01-27 00:43:50)

in_ka napisał/a:
majkaszpilka napisał/a:

od dawna mu się to należy ...

Chyba bardziej potrzebna mu jest korekta dawki leków...

157 Ostatnio edytowany przez _miszmasz (2016-01-27 11:01:14)

Przejrzałem trochę posty Paweło i okazuje się, że on nawet w tematach 'miłość', 'zdrada' wtrąca ten swój bełkot o prawakach, nacjonalistach. Coś faktycznie musi być nie w porządku z gościem. Określa się kulturalnym człowiekiem, innym zarzuca agitację i plucie na innych a sam pluje i pomawia bez wyjątku wszystkich co 'na prawo'. Nawet osobie, która napisała tutaj kilka postów zarzucił agitację na rzecz PiSu nazywając ich najętymi KLAKIERAMI. Jakiś typ napisał, że był na jakimś meczu reprezentacji to od razu go porównał do pseudokibiców i prawaków big_smile

Dziwi mnie też, że kilka osób stąd zostało zbanowanych za poglądy(nikt z tych osób nikogo nie pomawiał) a Paweło dalej pisze, obraża i szkaluje nie otrzymując nawet upomnienia smile

No dobra ale to tylko internet ;-)

158

Fajnie Kępa dowaliła Kijowskiemu:D Ma tu rację kobita. Gość na lewo trzepie kasę, a na swoje dzieci nie płaci. Łajza.

159 Ostatnio edytowany przez _miszmasz (2016-01-27 12:26:10)

Martainn napisał/a:

Fajnie Kępa dowaliła Kijowskiemu:D Ma tu rację kobita. Gość na lewo trzepie kasę, a na swoje dzieci nie płaci. Łajza.

Alimenciarz dalej jest liderem KODu? Około 100 tys.zł jest winny.

Paweło, czy według ciebie nie jest on jakąś zakamuflowaną opcją 'prawacką'?

160 Ostatnio edytowany przez in_ka (2016-01-27 12:43:55)

motywacja KODu smile
https://pbs.twimg.com/media/CZqrbanWEAAo4L3.jpg

i jeszcze ciekawostka, rzetelność dziennikarska GW smile

https://pbs.twimg.com/media/CZt4LDNWQAASSo4.jpg

161 Ostatnio edytowany przez _miszmasz (2016-01-27 14:47:01)

''Rating agencji towarzyskiej ('towarzysze banksterzy') Standard & Poor’s wobec Polski ma taki sam status wiarygodności jak ten wobec banku Lehman Brothers tuż przed jego słynnym upadkiem w 2008 r.
Agencje ratingowe zostały stworzone po to, by banki mogły wpływać na bieżącą politykę rządów w poszczególnych krajach. Wywierają międzynarodową presję wobec państw o silnym narodowym morale, są formą ekonomiczno-polityczno-medialnego bicza na niepokorne i zbyt niezależne rządy.

Ratingi agencji towarzyskiej Standard & Poor’s (S&P) mają taki sam status wiarygodności jak ten z 2008 r. wobec banku Lehman Brothers tuż przed jego słynnym upadkiem, jak ten z 2001 r. w stosunku do koncernu Enron na chwilę przed międzynarodowym skandalem z jego udziałem, czy ten w stosunku do Grecji tuż przed jej słynną niewypłacalnością.

Rating agencji Standard & Poor’s wobec Polski najzupełniej przypadkowym przypadkiem został ogłoszony kilka godzin po podpisaniu przez prezydenta Andrzeja Dudę ustawy wprowadzającej w Polsce podatek bankowy oraz po prezydenckiej zapowiedzi udzielenia konkretnej pomocy frankowiczom – i tylko dziennikarze na usługach lichwiarsko-bankowego lobby mogą uważać tę sekwencję następujących po sobie zdarzeń za czysty przypadek. Wytrawni analitycy ekonomiczni doskonale bowiem wiedzą, że jest to nic innego jak kolejny już po unijnych połajankach akt starannie rozgrywanego spektaklu wywierania międzynarodowej presji na nasz niepokorny i budzący się wreszcie z ponad ćwierćwiekowego letargu kraj.''

162 Ostatnio edytowany przez Paweło (2016-01-27 21:28:14)

Na Węgrzech są najwyższe podatki, nie byłem za VAT tylko wolę Petru od drugiego Orbana (poza VAT-em oczywiście choć i tak teraz rośnie big_smile)
@Snake PO nie obiecywało a premier mówiła o tej sprawie jako o priorytecie a czasu mało. Jeszcze trochę  a Brytyjczycy opracują seryjną metodę i będzie pozamiatane. Po 5 latach (jesli tyle wytrwają) odbudowa zajmie 15 lat albo bardziej prawdopodobne zamkną TVN Polsat News. Chodzi o przygotowywaną ustawę o koncentracji zagranicznych mediów a narzekali na SLD...). Pawłowicz zdradziła iż koncesję można odebrać też powołując się SIC na klauzulę  iście Putinowską „zakazie szczucia grup społecznych, zakazie wprowadzania w błąd, zakazu wprowadzania w obieg „zepsutego”, fałszywego produktu (czyli informacji), zakazie demoralizacji, podważania zasad ustrojowych państwa i wzywania do obalenia demokratycznie wybranych władz”
Niedługo wyrzucą Michnika (przejęli już bank który był ich właścicielem) potem zmienią ordynację tak by okręgi gdzie PIS wygrywa były liczone inaczej ala USA więc będą rządzili nawet 20 lat.
Wtrącałem coś od pewnego czasu w przeciwieństwie do was nie tworzę nowych kont (patrzcie ile zostało zbanowanych) by tylko coś chamskiego dodać do tego tematu. Lewica nigdy nie mazała i nie darła plakatów innych partii. Robią to najęci ludzie jak o tym wspomniałem to poleciało setki gróźb i wyzwisk na email oraz na psotach co administracja błyskawicznie zauważyła i zbanowała gościa. Dotąd śle mi groźby stąd moja lekka nerwowość. Zgłoszę to na policję ciekawe czyje konto przestanie być aktywne.
O kijowskim pisałem już nawet jego żona jest wkurzona na wyciąganie brudów. Ponieważ ona jest tu winna zdradzała urodziła nie swoje dzieci on wybaczył jej uznał dzieci a później znów go zdradzała. Więc przestał jej płacić. Niestety jak już się uzna dzieci to nie ma odwrotu chyba że uzna je ich prawdziwy ojciec. Na odwrót nie wiem czy nie jest to prawnie możliwe ale w praktyce sądy tak nie postępują.
ja się cały czas pytam czepu pani Szydło nie wytłumaczyła się po co niszczy trybunał konstytucyjny. Jeszcze raz przypominam Słowa Lecha Kaczyńskiego o trybunale konstytucyjnym.
Lech Kaczyński, gdy 4 listopada 2006 r. powoływał Jerzego Stępnia na stanowisko prezesa TK, powiedział:

"Trybunał Konstytucyjny jako instytucja kontroli konstytucyjności (...) jest instytucją utrwaloną w kulturze europejskiej. (...) tam gdzie istnieje praworządne państwo, tam istnieją i organy kontroli konstytucyjności. Nawet jeżeli w moim przekonaniu każda władza może podlegać krytyce, a więc także i Trybunał, to jest to władza, której istnienie, kompetencje są co do zasady niepodważalne. To też niezwykle wzmacnia pozycję tych, którzy funkcje sędziów Trybunału objęli. Zdaję sobie sprawę, że między różnymi organami władzy, organami władzy sądowej, władzy wykonawczej, ustawodawczej bywają napięcia. To jest rzecz normalna w demokracji. Jest również rzeczą normalną, że orzecznictwo Pań i Panów sędziów może być przedmiotem dyskusji. Ale nie zmienia to faktu, że ta dyskusja, szczególnie po wydaniu orzeczenia, ma jedynie teoretyczny charakter, ponieważ zgodnie z naszą Konstytucją orzeczenie takie ma moc powszechnie obowiązującą. To kolejny dowód na ogrom Pań i Panów władzy. Wspominam o tym dlatego, że w trakcie uroczystości, która wiąże się ze zmianą na stanowisku prezesa Trybunału, z powołaniem jednej piątej składu sędziów Trybunału, o takich rzeczach wspominać należy".

30 listopada 2006 r. Lech Kaczyński powołał sędziego Janusza Niemcewicza na stanowisko wiceprezesa TK. Mówił wtedy m.in.: "Trybunał Konstytucyjny jest nieodłączną częścią systemu ustrojowego państwa prawnego, a więc był, jest i pozostanie, dopóki Polska będzie miała taki charakter. Miejmy nadzieję, że na zawsze".

@INKA afery gospodarcze wpływy podmiotów gospodarczych lobbying to nie są zagrożenia demokracji chodzi o wolność słowa

163

Paweło napisał/a:

Ponieważ ona jest tu winna zdradzała urodziła nie swoje dzieci

Surogatka?

Paweło napisał/a:

on wybaczył jej uznał dzieci a później znów go zdradzała.

O ja pierdzielę, nie dość, że naczelnym bojownikiem o wolność i demokrację został alimenciarz, to jeszcze idiota...

164 Ostatnio edytowany przez Paweło (2016-01-27 22:32:17)

Nie po prostu go zdradziła z innym i powiedziała że to nie jego dzieci. Za to nasz naczelny nieoficjalny wódz Kaczyński poucza o polityce prorodzinnej  a z jak pani Pawłowicz oraz Kępa nie ma dzieci. W dodatku donosił an brata w stanie wojennym. Chwalił się kontaktami z Moczarem jego własny ojciec Rajmund na wieść o tym iż on został premierem a jego brat prezydentem powiedział iż "oni wszystko spieprzą"
Idiotą to prędzej sam jesteś, raczej idealista i w tych sprawach naiwny.

165

Paweło napisał/a:

@INKA afery gospodarcze wpływy podmiotów gospodarczych lobbying to nie są zagrożenia demokracji chodzi o wolność słowa

A co Paweło, brak tej wolności? A gdzie, bo przecież nie w Polsce.

166

A mnie się nasuwa jedno podstawowe pytanie - skąd w zwolennikach PiS tyle jadu i nienawiści? Wierzycie w "dobrą zmianę" - politykę prorodzinną koordynowaną przez bezdzietnego, 70-letniego kawalera i bezdzietną 60-letnią pannę, w wymiar sprawiedliwości tworzony przez absolwenta politologii i człowieka, który nie dostał się na aplikację. Oddaliście swoje głosy i w porządku, czekamy teraz tylko na efekty tej waszej "dobrej zmiany". Jak na razie, o sprawie  programu 500+ żadnych konkretów, o darmowych lekarstwach dla 75+ również, rząd wycofuje się za to z programu MdM, in vitro, konta bankowe drożeją, złotówka leci na łeb na szyję... ale wy wierzycie, że to dobrze, bo "kapitał zostanie w Polsce" (otóż nie zostanie, a rząd, nota bene, zadłuża się u Niemców, z którymi próbujecie walczyć).
To rolą wstępu, a wracając do tematu. Bojówkarze z ONR i jałowe, duchowe matki z Rzeszowa i okolic, próbują zrobić z osób zaangażowanych w ruch KOD oszołomów, którzy na rowerach i z marchewkami w rękach pójdą robić zamach stanu, dowodzeni przez alimenciarza-recydywistę. Niepłacone alimenty Kijowskiego to główny argument przeciwko KOD, podnoszony przez pisowskich obłudników, a to nie o to w tym wszystkim chodzi. Nikt nie mówi, że można nie płacić na swoje dzieci. To postawa godna najwyższej nagany (...jak już się tych dzieci dorobisz wink ). Uczestnicy demonstracji KOD w pokojowy sposób pokazują swój sprzeciw przeciwko przejmowaniu przez rząd kolejnych sfer życia publicznego. Nie chce mi się tłumaczyć, o co dokładnie chodzi z prokuraturą, komornikami, notariuszami, mediami, spekulacjami o zmianach w ordynacji wyborczej, bo są to tematy poruszane wielokrotnie, a kto nie chce dać się przekonać, ten się nie przekona. Podobno KOD krzyczy, bo krzyczą świnie odrywane od koryt... Tylko jakoś zdajecie się zapominać, że na miejsce poprzednich świń przyjdą następne, tylko jakby koryt było za mało, bo Warszawę trzeba odłączyć, żeby stworzyć nowe...
Najbardziej mi przykro z innego powodu. Po zwolnieniach dziennikarzy czytałam komentarze i słuchałam opinii moich znajomych, popierających to, co się dzieje dzisiaj w naszej polityce, i przecierałam oczy ze zdumienia. Większość była utrzymana w jednym tonie: "I BARDZO DOBRZE, ZOBACZĄ, JAK TO JEST ŻYĆ OD PIERWSZEGO DO PIERWSZEGO, JAK SIĘ ŻYJE ZA NAJNIŻSZĄ KRAJOWĄ!!!!". Zacieranie rąk z nieszczęście drugiego człowieka. Nieważne, że im samym dalej źle się wiedzie - ważne, że ktoś, komu się udawało, nagle stracił wszystko. Smutne sad.

167

Akurat sporej części tzw. dziennikarzy mi nie żal. Komorników też nie jak się do nich dobiorą smile Sprytne to zresztą...

168

Levkonia napisał/a:

A mnie się nasuwa jedno podstawowe pytanie - skąd w zwolennikach PiS tyle jadu i nienawiści?

a mnie się nasuwa pytanie skąd tyle jadu i nienawiści, w przeciwnikach PiSu, przecież tego już słuchać się nie da
smutne sad

169

Snake napisał/a:

Akurat sporej części tzw. dziennikarzy mi nie żal. Komorników też nie jak się do nich dobiorą smile Sprytne to zresztą...

Komorników nie żal, pod warunkiem, że sam jesteś niepłacącym dłużnikiem, albo nie masz niepłacącego dłużnika. Problemy zaczynają się jak ta sytuacja się zmienia wink. A mi żal wszystkich ludzi, którzy z politycznych powodów tracą stanowiska, na które pracowali latami.

170

Inka, gdzie dostrzegłaś jad i nienawiść w poście Levkoni? Tak bywa, że ktoś ma inne zdanie, nie warto uszanować? Czas pokaże kto miał rację...i tyle.
Dlaczego dobranie się do komorników jest sprytne?? Fakt zaskoczenie, bo nic o tym nie było mówione w kampanii, ale spryt? Powrót do regulacji z PRL i skok na kasę, tyle. Podobnie w informacjach o powrocie do pbn- ów.

171 Ostatnio edytowany przez in_ka (2016-01-27 23:44:32)

złata napisał/a:

Inka, gdzie dostrzegłaś jad i nienawiść w poście Levkoni? Tak bywa, że ktoś ma inne zdanie, nie warto uszanować? Czas pokaże kto miał rację...i tyle.
Dlaczego dobranie się do komorników jest sprytne?? Fakt zaskoczenie, bo nic o tym nie było mówione w kampanii, ale spryt? Powrót do regulacji z PRL i skok na kasę, tyle. Podobnie w informacjach o powrocie do pbn- ów.

ale ja odniosłam się do treści, nie do formy jej wypowiedzi

172

Ok, szkoda, że nie ma żadnych stycznych. Może wiosną, emocje zupełnie opadną.
I wyszłam tylko kundla przewietrzyć a tu Levkonia zbanowana, czym zasłużyła? Inka wiesz?
Z tym Kijowskim Paweło to skąd wiedza? Zdarzyło mi się kiedyś znać jedną osobę z tzw. świecznika i żadna z osobistych informacji podawanych o tej osobie publicznie nie zgadzała się z tym co faktycznie miało miejsce. Póki co o rewelacjach w postaci alimenciarz - ale w istocie wrobiony albo święty lub idiota, jak kto woli, nie czytałam ani nie słyszałam.A na Kodowych demonstracjach były również hasła "alimenty trzeba płacić", bo to raczej nie podlega dyskusji i nie powinno być różnicy ani dla panów z prawa ani z lewa. To, że wśród alimenciarzy zdarzają się panowie, którzy zalegają z alimentami nie na swoje biologiczne dzieci też chyba jakimś szokiem nie jest. Dzieci urodzone w małżeństwie przypisane są do męża, który o ile się dowie, że nie jego może zaprzeczyć ojcostwo ale wstecz nie uchyli obowiązku alimentacyjnego.

173 Ostatnio edytowany przez in_ka (2016-01-28 01:18:42)

złata napisał/a:

I wyszłam tylko kundla przewietrzyć a tu Levkonia zbanowana, czym zasłużyła? Inka wiesz?

Nie wiem dlaczego ban. Też zdziw.

174

Levkonia napisał/a:

Niepłacone alimenty Kijowskiego to główny argument przeciwko KOD, podnoszony przez pisowskich obłudników,

To nie jest główny argument i dobrze o tym wiesz. Głównym argumentem przeciwko jest to, że ludzie nie wiedzą dokładnie dlaczego i przeciw czemu protestują.
Czyja wolność jest zagrożona? Propagandzistów z telewizji, jakichś dziennikarzy co zamiast mówić o realnych problemach i  grubych aferach związanych z poprzednim rządem woleli przez 8 lat straszyć Kaczyńskim? Gdzie rzetelność dziennikarska? Gdzie rozliczanie z obietnic wyborczych?
O jakiej demokracji mówią skoro za poprzedniego rządu właśnie dziennikarzy i ich rodziny inwigilowano a niektórych zawijano z antyrządowych manifestacji i nie rzadko aresztowano? Gdzie była ta wolność słowa jak ludzie wychodzili na ulice wtedy? Nazywano ich podpalaczami Polski.
A teraz nagle można wychodzić na antyrządowe manifestacje? To już nie są podpalacze bo chodzi o rząd PiSu, prawda?
Wtedy nawet nie zapraszano do mediów prawicowych polityków, ktoś pisał tu o tym, że Kowalski dopiero za 3 razem wszedł do studia na program Pospieszalskiego a ten jeszcze powiedział, że ma za dużo nie mówić bo mu program zdejmą. Każdy kto źle wypowiadał się o rządzie PO był mieszany z błotem i nazywany oszołomem. Każdy kto wychodził na antyrządową manifestację liczył się z tym że może zostać poczęstowany pałą przez plecy albo dostać z gumowej kuli tak jak górnicy. Wtedy policja miała odgórne pozwolenie by jechać z ludźmi.
Czy teraz KODowcom spadł choćby włos z głowy??
Jak wyglądał Marsz Niepodległości w latach 2011-2014 a jak wyglądał w ubiegłym roku jak już zmienił się rząd? Niektórzy sraczki dostawali, że nie było żadnych zadym bo nie było co pokazywać w TV. A dlaczego nie było? Bo nie było policyjnych prowokacji jak w latach poprzednich - pamiętacie policjantów-przebierańców w oliwkowych kominiarkach którzy rzucali kamieniami?

Dajcie tu argumenty przeciwko czemu protestujecie, ale nie jakieś ble ble tylko konkrety z konkretnymi przykładami jak to wolność jest zagrożona.

175

Miszmasz, Levkoni nie ma, nie odpowie. Przykładów konkretnych na tym i zbliżonym wątku było dużo. Ty się z nimi nie zgadzasz i Twoje prawo. Miło, że jesteś bardzo zadowolony z dokonywanych zmian, że dopiero teraz czujesz, że jest demokracja i wolność, że cieszy Cię rzetelność dziennikarzy, że nic Ciebie nie niepokoi, i tak niech zostanie. Im więcej będzie zadowolonych ludzi w okolicy tym lepiej będzie się żyło.

176 Ostatnio edytowany przez _miszmasz (2016-01-28 01:58:47)

złata napisał/a:

Miszmasz, Levkoni nie ma, nie odpowie. Przykładów konkretnych na tym i zbliżonym wątku było dużo. Ty się z nimi nie zgadzasz i Twoje prawo. Miło, że jesteś bardzo zadowolony z dokonywanych zmian, że dopiero teraz czujesz, że jest demokracja i wolność, że cieszy Cię rzetelność dziennikarzy, że nic Ciebie nie niepokoi, i tak niech zostanie. Im więcej będzie zadowolonych ludzi w okolicy tym lepiej będzie się żyło.

Oczywiście, że jestem zadowolony.

A co dziennikarzy to ci co wylecieli z TV sami się do tego przyczynili swoją propagandą i kłamstwami także argument o wolnych mediach odpada. Pisałem, że przeciwników politycznych bardzo często nie zapraszano albo manipulowano ich wypowiedziami, ośmieszano i tak było między innymi u Lisa, który teraz najwięcej jazgocze. O wyborczej nie wspomnę, bo ci to przebili samych siebie w swej obłudzie. Rząd im odciął kasę to też zaczął się jazgot.
Taka jest prawda i to są fakty. Przeciwko rządowi PiSu żadnych konkretnych argumentów poza pomówieniami nie ma. Na razie jest tylko gadka co będzie a nic się nie sprawdza jak na razie.

Co najważniejsze, zostali wybrani w demokratycznych wyborach. Tak, wiem zaraz wpadnie Paweło i napisze, że Hitler też został wybranych w demokratycznych wyborach big_smile

Niech minie przynajmniej rok czy dwa i jak coś będzie nie tak to osobiście tutaj się wpiszę. Na razie rządzą 3 miesiące i widać same pozytywy.

177 Ostatnio edytowany przez Martainn (2016-01-28 08:56:47)

Nie, nie mnie to śmieszy bo pamiętam co się działo jak PO przejmowała władzę. Każda nowa władza zawłaszcza sobie sfery życia publicznego i następuje zmiana warty. To nie jest nic nowego. Ja PiS-u nie lubię i nie lubiłem, tak samo jak nie lubię PO, która kiedyś lubiłem, byłem jej członkiem, pomagałem w kampaniach, ale czuję się oszukany bo jak do PO przychodziłem to obiecali robić co innego. Ale doskonale pamiętam co było jak wygraliśmy wybory lokalne. Zaraz wymiana ludzi na najważniejszych stanowiskach w strukturach samorządowych. Nie dzieje się nic nowego. A tych "biednych" dziennikarzy mi też specjalnie nie żal, bo poziom dziennikarstwa niektórych z nich to niestety dno, metr mułu i manipulacja. Z obu stron zresztą. Kiedyś dziennikarz był moderatorem dyskusji, dziś często stara się grać pierwsze skrzypce i być gwiazdą. Dlatego mnie ich nie żal.

178

Martainn napisał/a:

Ale doskonale pamiętam co było jak wygraliśmy wybory lokalne. Zaraz wymiana ludzi na najważniejszych stanowiskach w strukturach samorządowych. Nie dzieje się nic nowego. A tych "biednych" dziennikarzy mi też specjalnie nie żal, bo poziom dziennikarstwa niektórych z nich to niestety dno, metr mułu i manipulacja. Z obu stron zresztą. Kiedyś dziennikarz był moderatorem dyskusji, dziś często stara się grać pierwsze skrzypce i być gwiazdą. Dlatego mnie ich nie żal.

No właśnie Martainn, i to jest to, co mnie wyraźnie drażni. Bo opozycja atakuje Pis za to, w czym sama była wręcz "mistrzem ceremonii". I wciąga, w tę wojnę dla własnych korzyści społeczeństwo. Kreuje działania Pis jako zło wszelakie, którego nigdy wcześniej nie było. A co było za czasów poprzednich rządów, co dzisiejsi "obrońcy demokracji" wyprawiali, kto chce wiedzieć, to wie.

Tak, niech opozycja wytyka błędy, niech mówi, o ewentualnych zagrożeniach ale niech wyjdzie, z tej hipokryzji. Jest taki wątek na forum - konstruktywna krytyka. Zupełnie obce dla naszych polityków, szczególnie po stronie opozycji. A już donoszenie na własny kraj, to dno - dna i hańba.
Dziennikarz to nie polityk, jasno należy oddzielić, bo inaczej jest tylko zwykła kompromitacja.

179

Moze troche mniej histerii i dopatrywania sie spiskow czy sPISkow wszedzie w opozycji? Czy naprawde sadzicie, ze kazdy obywatel, ktory bierze udzial chocby w marszach KODu, to zamnipulowany osiol, ktory sam z siebie nie potrafi do wnioskow i przemyslen dojsc? Wsrod przeciwnikow obecnych rzadow sa osoby publiczne i o wysokim ilorazie inteligencji, nie ida za glosem przywodcow jak stado baranow, bo im baca zielone laki obiecal. Ci ludzie, zarowno artysci, politycy, biznesmeni, naukowcy czy nawet osoby tzw. "szare" nie ida w tych marszach, bo cos tam ktos im obiecuje. Ida, bo sprzeciwiaja sie takiej formie wprowadzania zmian, jaka prowadzi obecna ekipa. Ida, bo widza dalej niz wlasny interes. I nie ma w tym prywaty, bo wielu z nich ma juz swoje osiagniecia i swoj status spoleczny oraz finansowy na wystarczajacym poziomie, rownie dobrze mogliby usiasc wygodnie w fotelu i pierdziec na te cala zawieruche polityczno gospodarcza, ew. zalozyc sobie po pare kont tu i owdzie i w przyjemnym klimacie wypoczywac. Podczas tych manifestacji nie ma walki o jakies koryto. Czy ci wiodacy "lud na barykady" cos obiecuja, jakies doplaty, nadplaty, zwolnienia, przyspieszenia itp?
Teraz u koryta mamy juz pisowskie warchlaki, dajcie im sie nachapac i nachlapac dookola (obserwatorzy z zewnatrz nie potrzebuja donosow, zeby ten harmider w chlewie slyszec i widziec) a innym, mniej zainteresowanym tymi obiecanymi wiankami na kiju, dajcie w spokoju protestowac. Polska to takze kraj przeciwnikow PIS i tacy ludzie tez maja prawo swoje opinie wyrazac.

A co do Tomasza Lisa - w kazdym Empiku u wejscia prezentowana jest jego ostatnia ksiazka, na polkach z bestsellerami:) Czyli jakos sobie radzi i na buleczki z maselkiem zarabia a nie tylko biadoli.

Elektoratowi obecnej trzodki polecalabym mocne zakasanie rekawow i ruszenie smialym krokiem do roboty, rzetelnej i oplacalnej dla kraju, bo skoro UE nie pasuje, skoro nie zachodni krwiopijcy i lobbysci, to samemu trzeba na te datki i darowizny harowac. Brutalna prawda.

180

Patrząc na takie obrazki zastanawia na ile to wojujące społeczeństwo rozumie za czym, a może przeciw czemu manifestuje, porażające https://www.youtube.com/watch?v=GlW-ze_-q7Y

181 Ostatnio edytowany przez _miszmasz (2016-01-28 13:44:17)

'To nie Kuba to nie Chiny my internet wywalczymy'

Faktycznie same inteligenciaki chodzą na te marsze big_smile

Szkoda, że linków nie można wklejać bo w wielu miastach tego typu inteligentne wierszyki 'zarzucają' a inteligentny lud bezmyślnie powtarza i skacze big_smile

182 Ostatnio edytowany przez _miszmasz (2016-01-28 13:40:54)

Mussuka napisał/a:

Teraz u koryta mamy juz pisowskie warchlaki, dajcie im sie nachapac i nachlapac dookola (obserwatorzy z zewnatrz nie potrzebuja donosow, zeby ten harmider w chlewie slyszec i widziec) a innym, mniej zainteresowanym tymi obiecanymi wiankami na kiju, dajcie w spokoju protestowac. Polska to takze kraj przeciwnikow PIS i tacy ludzie tez maja prawo swoje opinie wyrazac.

Dobrze powiedziane - Polska to także kraj przeciwników PiSu, więc protestują tylko i wyłącznie z tego powodu, że PiS doszedł do władzy i będą krytykować wszystko co zrobi PiS lol

Lis szczeka, bo nie będzie już zgarniał 92 tysięcy za odcinek w TVP. Szechter szczeka, bo im rząd kroplówkę z płynąca forsą odciął. Za nasmarowanie jednego artykułu poprzedni rząd potrafił zapłacić 120 tysięcy. Oczywiście biadolą coś o wolnych mediach, ale wcześniej jak nie zapraszano przeciwników politycznych do swoich programów to wtedy było wszystko cacy. Skończyły się dobre czasy, a KODowcy sobie pochodzą po ulicach kilka miesięcy i się znudzi. Zresztą czy ktoś im zabrania protestować, pałuje ich, strzela gumowymi kulami jak na protestach antyrządowych za PO? Czy policja  zawija jakichś dziennikarzy z tych manifestacji? Włos nikomu z głowy nie spada.

Jak media za PO dostawały sraczki, że ludzie chodzą na protesty antyrządowe to ich podpalaczami nazywano. Co to jakiś gorszy sort wychodził kiedyś?

183 Ostatnio edytowany przez in_ka (2016-01-28 14:45:37)

_miszmasz napisał/a:

'
Szkoda, że linków nie można wklejać bo w wielu miastach tego typu inteligentne wierszyki 'zarzucają' a inteligentny lud bezmyślnie powtarza i skacze big_smile

linki można wklejać jeżeli spełniają kryteria, nie łamią regulaminu forum
http://www.netkobiety.pl/t90011.html

184

_miszmasz napisał/a:

czyli rozumiem, ze te kobiciny, co sie tam u was w miescinie za 5 zeta daja wycyckac kapitalistom, to jest ten creme de la creme polskiej i pisowskiej inteligencji?:) no to pogratulowac szerokiej mysli gospodarczej, aspiracji, ambicji, przyszlosciowego planowania:) takimi wlasnie Kube czy Koree Polnocna stworzono.

185 Ostatnio edytowany przez Mussuka (2016-01-28 15:32:32)

_miszmasz napisał/a:
Mussuka napisał/a:

Dobrze powiedziane - Polska to także kraj przeciwników PiSu, więc protestują tylko i wyłącznie z tego powodu, że PiS doszedł do władzy i będą krytykować wszystko co zrobi PiS lol

Lis szczeka, bo nie będzie już zgarniał 92 tysięcy za odcinek w TVP. Szechter szczeka, bo im rząd kroplówkę z płynąca forsą odciął. Za nasmarowanie jednego artykułu poprzedni rząd potrafił zapłacić 120 tysięcy. Oczywiście biadolą coś o wolnych mediach, ale wcześniej jak nie zapraszano przeciwników politycznych do swoich programów to wtedy było wszystko cacy. Skończyły się dobre czasy, a KODowcy sobie pochodzą po ulicach kilka miesięcy i się znudzi. Zresztą czy ktoś im zabrania protestować, pałuje ich, strzela gumowymi kulami jak na protestach antyrządowych za PO? Czy policja  zawija jakichś dziennikarzy z tych manifestacji? Włos nikomu z głowy nie spada.

Jak media za PO dostawały sraczki, że ludzie chodzą na protesty antyrządowe to ich podpalaczami nazywano. Co to jakiś gorszy sort wychodził kiedyś?

a nie zauwazyles, ze malo kto z opozycjonistow nawet wypowiada sie w tych watkach, a tym bardziej szczeka? Za to Tobie i paru innym "zadowolonym" niemal zylka peka przy kazdym wPISie. Wiec kogo tak naprawde ponosi i agresywnie obszekuje innych?

Nie martw sie o Lisa, on szczwany jest i rade sobie da, w odrozniniu od lepszego sortu.

186 Ostatnio edytowany przez _miszmasz (2016-01-28 15:41:27)

Mussuka napisał/a:
_miszmasz napisał/a:

czyli rozumiem, ze te kobiciny, co sie tam u was w miescinie za 5 zeta daja wycyckac kapitalistom, to jest ten creme de la creme polskiej i pisowskiej inteligencji?:) no to pogratulowac szerokiej mysli gospodarczej, aspiracji, ambicji, przyszlosciowego planowania:) takimi wlasnie Kube czy Koree Polnocna stworzono.

A ja nie pytałem na kogo głosowały te 'kobiciny'. Może na PełO, bo im złote góry obiecali po raz kolejny.

No sorry, ale jak się widzi takich antypisowców skaczących i powtarzających durne wierszyki to trudno znaleźć większych kretynów, mimo szczerych chęci trudno big_smile

187 Ostatnio edytowany przez _miszmasz (2016-01-28 15:49:19)

Mussuka napisał/a:
_miszmasz napisał/a:
Mussuka napisał/a:

a nie zauwazyles, ze malo kto z opozycjonistow nawet wypowiada sie w tych watkach, a tym bardziej szczeka? Za to Tobie i paru innym "zadowolonym" niemal zylka peka przy kazdym wPISie. Wiec kogo tak naprawde ponosi i agresywnie obszekuje innych?

Nie martw sie o Lisa, on szczwany jest i rade sobie da, w odrozniniu od lepszego sortu.

O lisa się nie martwię, ale cieszę się że jego gęby już nie ma w TVP opłacanej między innymi z moich podatków.

Z opozycjonistów wypowiadała się tutaj ostatnio kitka psiocząc jak to PiS wyrolował ludzi i nałoży na wszystkie sklepy podatek w tym sklepy internetowe. Przestała się wypowiadać jak okazało się, że podatek zostanie nałożony na tych  których roczny dochód przekracza 18 baniek.
Nawet jak ta informacja została podana to jeszcze wpadła napisać, że to dezinformacja i kłamstwo choć stało jak byk, że ci z dochodem poniżej 1,5 mln są zwolnieni z tego podatku big_smile

188 Ostatnio edytowany przez in_ka (2016-01-28 19:35:31)

_miszmasz napisał/a:

Często chodzą ludzie zmanipulowani, niewiedzący, o co właściwie ten hałas, ale oni nie lubią pisiorów i to jest wystarczający powód.  Ten film świetnie pokazuje komizm całej sytuacji związanej, z KODem. "Wywalczymy internet" - pokrzykują, jakby tego internetu nie było. No kabaret.

189

in_ka napisał/a:
_miszmasz napisał/a:

Często chodzą ludzie zmanipulowani, nie wiedzący, o co właściwie ten hałas, ale oni nie lubią pisiorów i to jest wystarczający powód.  Ten film świetnie pokazuje komizm całej sytuacji związanej, z KODem. "Wywalczymy internet" - pokrzykują, jakby tego internetu nie było. No kabaret.

Może pomyliło im się z manifestacjami w sprawie acta wink

190

_miszmasz napisał/a:

A ja myślę, że to właśnie specjalnie organizatorzy Kodu mylą różne pojęcia, sprawy, zagadnienia dla podsycenia atmosfery zagrożenia. Bo chodzi, o - hałas i wyciągnięcie ludzi na ulicę.

191

No...ja to się ciesze,że neta w ogóle mam tongue

Pewnie mnie niedługo wyciągną za uszy,za coś tam ...
Boszzzz....życie w permanentnym strachu
big_smile

Weźcie wyluzujcie...idźcie sobie na ten KOD,potańczcie "lambadę albo kaczuchy" big_smile

Dla zdrowotności to wyjdzie.

192

in_ka napisał/a:
_miszmasz napisał/a:

A ja myślę, że to właśnie specjalnie organizatorzy Kodu mylą różne pojęcia, sprawy, zagadnienia dla podsycenia atmosfery zagrożenia. Bo chodzi, o - hałas i wyciągnięcie ludzi na ulicę.

Bardzo możliwe wink

193

majkaszpilka napisał/a:

big_smile

Weźcie wyluzujcie...idźcie sobie na ten KOD,potańczcie "lambadę albo kaczuchy" big_smile

majka, ty obejrzyj ten filmik (link wkleiłam) bo to hicior jest lol

194

in_ka napisał/a:
majkaszpilka napisał/a:

big_smile

majka, ty obejrzyj ten filmik (link wkleiłam) bo to hicior jest lol

Jak widzę tego guru...alimenciarza,który nie płaci na własne dzieci a bryluje na salonach Brukseli TVN-ów i innych,to rzygać mi sie chce.
Tak się kreuje liberalna "elita".

A ja Wam powiem....mam to w doopie kto rządzi,czy PIS czy PO,czy Nowoczesna.Dla mnie to jeden uj.Moja sytuacja jest zależna tylko od mojej kreatywności,gospodarności,pracy i zaangażowania.

I jakoś nie czuję się zagrożona.Ciekawe?Być może dlatego,że wałków nie kręcę?
Ale co ja tam wiem o polityce,prawie i sądach?Już mi tu taka jedna fochowata to wygarnęła,to się nie odzywam big_smile

195 Ostatnio edytowany przez in_ka (2016-01-28 20:18:42)

a to ze szczególną dedykacją dla fanów p. Lisa smile

https://pbs.twimg.com/media/CZzx5FvWIAAuXox.jpg

Posty [ 131 do 195 z 1,482 ]

Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 23 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024