Mamy w 2016 - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Mamy w 2016

Strony Poprzednia 1 66 67 68 69 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4,356 do 4,420 z 4,458 ]

4,356

Odp: Mamy w 2016

Czesc dziewczynki:) jak po swoetach?;)

U nas w swieta bylo ciezko, w sumie to i kilka dni przed swietami tak bylo bo malej wychodzil zabek..
Dzis po 14 wybieram sie do Lidla bo super rzeczy dla dzieciaczkow, i bardzo bardzo tanio, a lupilu to dobrej jakosci marka:) mam nadzieje ze o tej porze jeszcze cos znajde w rozmiarze 86;)

Powiedzcir uczycie juz dzieci powolutku siadsc na nocniczki?

Zobacz podobne tematy :

4,357

u nas Jakub doatal 39 goraczki od ndz wieczora. utrzymuje sie caly czas. po czopkach spada bylismy na pogotowiu i dzis u lekarza. niby 3 dniowka. nie dostal nic. ma brac tylko czopek i syrop ibufen forte dla dzieci. jak do czwartku nie przejdzie to cos wtedy przepisze.
my tez zrobilismy atak na lidla. mamy 3 zestawy rampersow do spania. 2 zestawy spodenek skarpetki ksiazeczki i chyba tyle smile

4,358

3 dniowka nic fajnego, jutro powinno Jakuboslawa obsypac:)

4,359

saya16 napisał/a:

3 dniowka nic fajnego, jutro powinno Jakuboslawa obsypac:)

czy Twoja Zuza to miala?
gdzie te krostki sie pojawiaja? na buzi? pupci? czy u Was  samo przeszlo bez antybiotykow?

4,360

Zuzia przechhodzila swoja 3 dniowie jak pojechalismy do zakopanego.. Najgorszy i najpieknirejszy weekend:p wysypalo ja wszedzie najpierw brzuszek potem buzia udka pupa wszystko:)  dostala recepte na antybiotyk od jednego lekarza ape drugi powiedzial ze lepiej nie podawac leku bo to 3 dnioeka to trzeba przejsc poprostu

4,361

hejka wink za szybko zlecialy te święta;) nie zdążyłam się porządnie najeść hah wink

Maja tez przechodziła trzydniowke. Miała ja 3-4 dni.  Dawałam jej tylko syropy na gorączkę.  po wszyyskim obsypalo ja na całym ciele. wysypka utrzymywala się ok 2 dni.

4,362

dzieki dziewczyny. u nas jak narazie sama temperatura. bez zmian sad tak sie martwie. dzis wzielam wolne w pracy.  moj kochany dzielny rycerz. duzo zdrowka dla Wszystkich.

4,363

Bimbulka również dużo zdrówka dla Kubusia. jutro już powinno być lepiej;) trzymajcie się. 

Saya jeżeli chodzi o nocnik to ja zamierzam  oswajac Maje bliżej drugich urodzin wtedy bd mądrzejsza i bd mi łatwiej jej wytłumaczyć co i jak.
starsza córkę próbowałam uczyć dość wcześnie bo jak skończyła półtora roku.  zawsze rano wysadzalam ja na nocnik.  Jak zrobiła siku była olbrzymia radość. brawa. No ale któregoś razu się zbuntowala i na widok nocnika był placz.  zainwestowałam w nakładki i też nic.  zawsze to samo.  odpuscilam.  po narodzinach Mai zabralam Zosie.do sklepu.  pokazałam że nie ma już dla niej pieluszek i od teraz.musi chodzić w majteczkach.   nic nie powiedziała.  zajechalysmy do domu zuzyla ostatnia pieluche i później założyłam jej majtki. nie było żadnej wpadki. aż byłam w szoku bo normamnie wolała.  No a nauczyła się jak miała prawie 2.5 roku. z dnia na dzień.   
Mai nie bd pospieszac też. przyjdzie czas i pora i się nauczy. całe życie w pieluchach chodzić nie będzie;)  wiadomo że to spory wydatek co miesiąc ale nic na siłę;)

4,364

Hej. U nas też była 3 dniowka i też tylko syrop przeciw gorączkowy podawalam. Po 3 dniach wysypka i gorączka ustapiła jak ręką odjal. U nas była wysypka na plecach i tulowiu.

4,365

U nas 3 dniówki póki co nie było... bimbula tej wysypki nie da się przeoczyć wink Wiem bo Zuza miała.
My w sumie wczoraj byliśmy u lekarza bo dzieci zasmarkane i kaszlą. Przed wczoraj wieczorem jak ich kładłam to tak mi kaszleli że obydwoje wymiotowali. Masakra. A w przychodni była babka z dzewczynką co jej cały czas wymiotowała i miała biegunke, i miała tak od trzech dni. Dziecko wygladało na odwodnione, nie wiem czy ja jestem jakaś nienormalna czy co ale ja w takim przypadku to już dawno byłabym na pogotowiu z dzieckiem a nie czekała 3 dni, poszła do pediatry i czekała spokojnie w kolejce na swoją kolej biegając z dzieckiem non stop do toalety hmm

Co do nocnika to również uwżam że na razie nie ma to sensu wink najlepiej koło 2 lat. Pamiętam że wtedy ściągałam co jakiś czas pieluchę Zuzce ale non stop leciało po nogach. W końcu kupiłam jej nocnik który grał. Raz zaczęła sikać, posadziłam ją w gaciach szybko na nocniku i ten zaczął grać. Po dwóch dniach było po pieluchach jeśli chodzi o sikanie, bo kupę robiła praktycznie na pampersa do teraz. Jakiś miesiąc temu zaczęła na nocnik. Każdy mi mówił, że nic na siłe, nie wolno na dziecko naciskać. Na noc jeszcze zakładamy ale w maju spróbujemy spać bez, jak da rade to będzie super.

4,366

u nas nie bylo tej wysypki... to ja juz nie wiem sama....

4,367

Hej mamuśki nie było mnie jakiś czas, znów mam gorszy okres, dużo problemów. Krótko powiem co z urodzinami Lenki, tesciowa zaprosiła na szczęście nie wyszła żadna awantura ale sztywna atmosfera była, ledwo wytrzymała z moim nawet słowa nie zamieniła może i dobrze bo by jeszcze jakaś awantura wyszła. Od świąt, zero kontaktu i to mnie cieszy. Ogólnie urodziny były ok, najważniejsze że mała zadowolona była, do przedszkola też kupiłam cukierki do poczestowania dzieci i pani.

Pisalyscie o trzy dniowka z Lenka to przechodziła ale bez wysypki, z małym na szczęście jeszcze nie i aby nie było.
Co do nocnika to coś koło półtora roku było jak tylko na noc zakladalismy.

4,368

Dziewczyny pomocy bo już nie wiem co mam robić, znacie sposoby na odparzenia pieluszkowe bo moje sposoby nie skutkują.

4,369

Niuska. a  jakie pieluszki uzywasz sprawdzalas inne? (podejrzewam że na pewno) slyszalam ze biale pampersy sa super.  my uzywamy zielonych i tez nic nie jest.
a czym przemywasz pupe? my uzywamy chusteczek pampers care te biale. nigdy nic nie bylo. i sypie duzo pudru z Johnson Johnson.  w sumie nie mam doswiadczenia z tym problemem wiec zapewne nic nie pomoge sad

4,370

Zuzia kiedys sie mocno odparzyla w wysokiej goraczce. Maka ziemniaczana  okazala sie najlepsza najtansza no i najbardziej dostepna:) od tamtego czasu posypuja ja maka caly czas. I wszystko jest ok

4,371 Ostatnio edytowany przez Akaya (2017-04-30 22:13:48)

Niuska, jeżeli Twoja dzidzia często ma odparzoną pupkę jak wiesz, to wietrz ją. Broń boże nie wycieraj chusteczkami nawilżanymi - tylko podrażniają delikatną skórę malca, która i tak ma już dość nawilżenia. Jak radzi saya16 posyp mąką ziemniaczaną, najfajniej będzie jak chwilę tak sobie poleży na pleckach.

Do przemywania TYLKO przegotowana woda (możesz używać chusteczek nawilżanych, ale tylko do "cięższych spraw" i w miarę szybko wytrzeć to mokrą od wody przegotowanej chusteczką, następnie wytrzeć do sucha, znowu przetrzeć wodą przegotowaną (aby zmyć "mydło" znajdujące się w zakamarkach), potem znowu do sucha i mąką ziemniaczaną). Oczywiście nie musisz robić tego cały czas. Dobrze jest używać też oczywiście kremiku, ja używam bambino (ale nie jest polecane ze względu na zawartość tlenku cynku, jednak u nas działa). To już Twoja decyzja smile

4,372

A ja na odparzenia polecam tormentiol. Posmarować na noc, rano pupa będzie super. Nie raz mnie ratował, trzeba tylko uważać bo bardzo brudzi. Jak odparza się nagminnie to polecam zmienić pieluchy wink Moja Zuza nie mogła nosić z biedronki dady, od razu po jednym użyciu się odparzała.

4,373

Dziewczyny pampersow używamy zielonych pampers, co do husteczek to różnie i to zmienię na te z pampersa są drogę ale może pomoże w aptece dała mi ekspedientka linomag, termentiol mam i wypróbuj ( wiem że brudzi bo używałam go przy córce po antybiotyku zawsze miała cały tylek jakby był poparzony jak jeszcze nosiła pampersy). Dzięki za rady.

4,374

Wszystkiego dobreo dla Kubusia!!

4,375

Wszystkiego dobreo dla Kubusia!!

4,376

saya16 bardzo dziekujemy :* u nas impreza udana. bylo fajnie. ale wieczorem juz padlam.  a trzeba bylo posprzatac pozmywac. no ale raz na rok to mozna ❤

4,377

Bimbulka szczere hodz opóźnione życzenia dla synka wszystkiego naj naj najlepszego.

Dziewczyny ja mam pytanie do was, pisała do mnie koleżanka z porodówki między naszymi chłopakami jest 1 dzień różnicy, a jej synek ma 8 miesięcy skończone ale nie siedzi nawet jak go posadzi sama co wy o tym myślicie ona się martwi

4,378

Niuska nasza rehanilitantka powiedziala tak ( a zuza jest z 1 kwienia)  ze jak do grudnia nie bd siedziala  i raczkowala to  trzeba ingerowac bardziej.. to tak by bylo 8 mc

4,379

My po wizycie u alergologa że starszą pociechą no i mamy alergie na mleko i orzechy laskowy.

4,380

Pozdrawiam :*

4,381

Hej mamuśki co tam u was i waszych pociech?

Ja mam zły chumor znów mi się nie udało zaliczyć testów na prawo jazdy. Ciężko się przygotować z dzieckiem.

Miłego dnia.

4,382

Niuska ja za to praktyczny zdalam dopiero za 5 razem:) spoko luzik

4,383

hej kochane. my dzisiaj z moja mama zrobiliśmy atak na lidla. myśleliśmy ze bd duzo ludzi a tu pustki. kupilismy Jakubowi piaskownice i namiot na dzialke smile  w sobote jedziemy testowac smile

4,384

Jak ubieracie swoje dzieci w taką pogodę piękną?

4,385

krotki rekaw krótkie spodnie.  z rana jak ze mna wychodzi ok 9 to zakladam jeszcze dlugie ale cieniutkie. i sandaly smile duzo filtru i czapka od slonca.

4,386

Dzeiwczyny, nie polecam filtru dla dzieciaczków firmy Bielenda, chyba 50'tka. Normalnie tak mi Ola wysypało, że szok. A tak myślałam, że lepiej Ziaję kupić tongue

4,387

Madziu wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń z okazji urodzin. 100 lat Kochana

4,388

Dziewczyny w piątek mam dzień mamy w przedszkolu i nie wiem jak się ubrać, na co dzień to leginsy tiszert i adidasy ale chyba w taki dzień to nie wypada a nie chciałabym też przesadzić z ubiorze, proszę doradzcie coś.

4,389

Niuska jakas fajna tunika czarne leginsy szpilki lub balerinki na lekko sportowo:)

4,390

Saya dziękuję zo podpowiedź, wybrałam białą bluzkę na krótki rękawy, (nie zwykły tiszert) i granatowe eleganckie spodnie, czarne balerinki i kurtka dżinsowa.

4,391

Agni, monali, kati, dziewczyny, a gdzie Wy jesteście? c:

4,392

Wszystkie tak pozajmowane swoimy  dziubkami ze nic nie pisza:)  wezcie dzieeczyny sie skleccie i napiszcie kazda kilka slow. Jakie postepy. Ile zabkow czy juz dzirciaki wszztko jedza:)

4,393

Hej. My w Pl. Ogólnie jest ok, Wojtuś od ok 3 tyg sam drepta:)  zębów ma 8. Je raczej wszystko a najbardziej lubi pomidorowa i pierogi ruskie:)  Chce go powoli oduczyc od piersi ale marnie to idzie, w dzień już go w sumie nie karmie tylko w nocy.
A co u was?
Pozdrowionka

4,394

Hey. My w czoraj byliśmy na bilansie czeka nas wizyta u chirurga dziecięcego, waga 11kilo. Chodzi za rączke bardzo ładnie, po woli się puszcza lecz słabo na tym wychodzi. Ząbków ma 8, je praktycznie wszystko. W nocy budzi się raz na jedzenie.

Pozdrawiamy.

4,395

Niuska ale w jakiej sprawie ta konsultacja?

4,396

Nasza Zuza ma zabkow 10.  Pierwsze podciecie grzywki juz za nia:) Chodzi juz sama a nawet biega.  Pierwsze zdarte kolano juz za nami:) Od niedawna zaczela kombinowac z podskakiwaniem. Tanczy do muzyki nasladuje dzieci z teledyskow.  Nie  posluguje sie slowami jakich ja ucze ale duzo duzo gada po swojemu. Za dnia spi moze godzinks albo wcale. Noc przespi cala chyba ze jest " czas na kolejny zabek" mo to marudzi i nurofen w ruch.duzo pije.  Nauczyla sie w koncu pic:) je wszystko co dozwolone. Uwielbia zabawe w piaskownicy i baseniku.  Ubranka nosimy na 86 cm ale czesto rekawki ma za dlugie.   Chvialam ja uczyc na topek ale ona to traktuje jako zabawe puki co:)  szybko lapie  nasladuje nas.  Jak mowie ty ty ty niewolno to macha palcem wskazujacym. Nie je sama za bardzo  o sztuccach mie ma mowy. Flipsy czy jakas chalka go tak ale tez bardziej sie bawi niz je.  Rozwala jedzenie na drobny mak i puzniej dopiero cos je.   Nie zauwazylam jeszcze zeby lapala przedmion dominujaca reka. Lapue na zmiane raczej.  Piszcie co u was:) pozdrawiamy

4,397

A u nas tak: Antoś chodzi od początku maja. Zębów ma 8 ale idą dwie górne czwórki (jedna przebita w połowie, druga zaczyna) i bywa marudny wink Je dosłownie wszystko. Parówkę potrafi widelcem, poprostu widzi jak Zuza to robi i łapie. Dużo gada, bardzo dużo. Potrafi powiedzieć: mama, Zuzia (Śuśia), a kuku, kawka, nie, da (daj), tak. Oprócz tego bardzo dużo gada po swojemu. Ulubiona zabawa - wodą wink Piaskownica też spoko. Ubranka na 92 big_smile Śpi w dzień raz, ale różnie, bywa że 1,5h a czasem 3h. W nocy raczej jedna pobudka żeby wziąść go do nas do łóżka. Dwie noce w całości przespane mamy za sobą.

4,398

Hej!! Co prawda jestem z mam  2015 ale udzielalam sie u was sporo;) jesli mnie pamietacie to przynosze wiesc ze wracam forum z dwoma kreskami

4,399

Hej!! Co prawda jestem z mam  2015 ale udzielalam sie u was sporo;) jesli mnie pamietacie to przynosze wiesc ze wracam forum z dwoma kreskami

4,400

ilo27 nie żartuj big_smile. Gratulacje mała! Cieszę się razem z Tobą smile
Od kiedy wiesz? big_smile

dantek ło panie, 92? Ale wielkolud big_smile. U nad też 8 zębów (ale Antoś jest starszy o cały miesiąc od Olka smile ).

U nas więcej gada po swojemu niż coś konkretnie, za to niesamowicie dużo naśladuje odgłosów zwierząt (najgorsze jest chyba to, że jego tata uczy go "potwora", czyli takiego zapowietrzania się z piszczeniem i złapał to strasznie szybko, ale to niezdrowe. I teraz jak schodzi z łóżka to broi i robi tego potwora smile ). Ale z czegoś co "mówi" to potrafi powiedzieć mama (niby do mnie, niby nie), tata (tak samo), brr (samochód), ka - koło. I to chyba tyle xD. Za do bardzo dużo stęka, już mnie tym wkurza.  Jednak jak wspomniałam, dużo naśladuje. Wie gdzie ręce, nogi, kolana, stopy, głowa, włosy itd. itp.. Potrafi pokazać u kogoś, u zwierzątek/maskotek.
Chodzi jakoś od końca maja, może od 20. Długo, długo się za to zbierał (niestety dużo chodził za ręce nawet jak nie potrafił chodzić, ale w domu są i teściowie więc wszyscy go tak uczyli), teraz też chce tylko za rękę ale już sam drepta. Ma ręce zawsze w górze. Jak słyszy jakąkolwiek muzykę to tak śmiesznie kuca i piąstkami macha, albo rączkami (sam to wymyślił big_smile), najbardziej lubi disco-polo, czego ja nie znoszę...
Dużo czytamy, nie zawsze mu się to podoba, ale wskazuje na obrazkach co go ciekawi. Za to z kolorami ma problem, nie wiem nawet jak go ich nauczyć. Mamy mnóstwo książek, ale jeszcze chyba nie czas smile
Klaszcze, robi a-ku-ku!, pa-pa, dyryguje (tak macha łapkami w górę i w dół), jak się przewróci mówi "bach-bach!", a jak mocniej i zabilo, to wskazującym palcem robi takie "nu-nu-nu" tongue
Jeść widelcem, cóż. Czasami się uda, czasami nie (częściej nie), łyżką.. o matko, zawsze się uwali jogurtem, ale ćwiczy, ćwiczy.

Co idzie raczej.. kiepsko.
Z kubeczka nic, zero. W ogóle go nie ciągnie (kiedyś prawie się zakrztusił i od tamtej pory nam idzie to bardzo słabo). Chciałam bawić się z nim w układanie klocków LEGO duplo, ale też jakoś go nie ciągnie (bardziej samochodziki które składam). Zawsze przy przebieraniu ryczy, od samego początku i nic się nie zmieniło tongue. W piaskownicy niby sobie radzi, ale chyba woli rozwalać niż kopać/sadzić.
Prawie w ogóle mleka nie pije.. tyle, co mu wmuszę na śniadanie i kolację (bo inaczej nie mam jak!) płatki kukurydziane na mleku modyfikowanym. Codziennie mu robię dodatkowo mleko w kubeczku/bidonie i nic. Bierze łyka i fe. I ciągle, ciągle bierze co popadnie do buzi. Najgorzej jest z kamieniami - zawsze musi ich spróbować.

UWIELBIA KAMIENIE. Jezu, jak ten chłopak zobaczy dużego kamienia to leci do niego nawet 20 metrów tongue. I bardzo lubi samochody i te zabawkowe i te prawdziwe. Mamy sąsiada, który nie jest zbyt przyjaznie nastawiony do kogokolwiek i zawsze biegnie do jego samochodu, ale oczywiście muszę go zabrać stamtąd i jest ryk.

To tak w skrócie. Dużo jest co mi się nie podoba, z tym mówieniem szczególnie. Ale widocznie taki chłopak. Martwi mnie wszystko co jest możliwe, kiedyś odginał głowę do tyłu tak "przypadkowo". Podejrzenie padaczki, ale na razie niby jest okej pod względem neurologicznym. 3 tygodnie temu miał pobieraną krew. Nic nie pobrały, za to zrobił mu wielkiego krwiaka na całą rączkę. I znowu czekamy aż się zagoi żeby zrobić badanie na tarczycę (bardzo często zapatruje się w jedno miejsce. U normalnych, dorosłych ludzi to normalne, ale u takich małych dzieci - nie.).

saya16 tak czytam, ale mama mówi, albo tata? Czy też bardziej po swojemu? smile I z czego pije, z kubeczka? Wow smile

4,401

4,402

Ilo serdecznie gratuluję. Dużo zdrówka dla was.

4,403 Ostatnio edytowany przez saya16 (2017-06-08 10:44:23)

Ilo gratuluje

Akaya tak mowi mama tata  cos tam baba.  Miala etap ze na dzien dobry ceś mowila ale jakos teraz niebardzo. Raczej po swojemy gada i to zmienia glosy i ton.  Z kubka pije ale najbardziej lubi przez slomke:)

Kuma ogolnie duzo. Tez umi akuku. Papa podrzuca juz pileczka smile pomaga przy ubieraniu podaje raczke nuzke sama:) nawet buty chciala sama unierac ale lewy na prawy prawy na lewy czapke naklada na glowe tak byle jak. Byle by byla nie wie ze to trzeba odpowiednio zlapac i naciagnac. Jest taka  hej siup do przodu nie boi sie ludzi a nawet wszystkich zaczepia. Na gadanie przyjdzie czas:) opanowala wychodznie z luzeczka. wieczorem jak ja wkladam to wychodzi biega biega biega pada zasypia i ja tam zanosze spowrotem:)  dalam jej wczoraj do malowania ktedki to lapala oby dwiema rekami

4,404

Dantek ten twoj chlopak ogromny:) nie ma to jak czyste gorskie powietrze:)

4,405

hejo wink to i ja napiszę coś o swojej Mai. zacznę od tego że jest niezwykła gadula. naduzywa słowa mama, nie, nie chce;) czasem powie da.  i mówi te słowa w pełni świadomie. No a tak mówi bardzo dużo w swoim języku.  buzia jej się nie zamyka.  tańczy.  tak śmiesznie kręci tyleczkiem. najbardziej lubi hity zenka. zaczęła chodzić 2 tygodnie przed roczkiem . teraz to biega.  nauczyła się  wchodzić na łóżko. No ale na szczęście schodzić też więc już nie boję się że spadnie.  straszny psotnik. rzeczy niedozwolone są dla niej świetna zabawa i jak a coś spsocic robi to z   takim cudnym uśmiechem.   jak już o uśmiechu mowa to ma 9 ząbków i Maja myje je bardzo chętnie.    myc też się lubi. ciężko ja z wanny wyciągnąć.  lubi bawić się w piasku, grać w piłkę, czytać książki  i udawać że gada przez telefon.   jest duża. nosi ubranka na 86-92.  z jedzeniem też nie ma problemu. najbardziej lubi frytki.  No i jest niezwykle towarzyska.  i bardzo przywiązana do nnie. wszyscy się śmieją że mam w sobie jakiś magnes bo Maja chodzi za mną non stop a wielka tragedia jest jak traci mnie z oczu. nocy nadal całych nie przesypia. w dzień śpi raz ok godziny.   No i to chyba wszytsko;)

4,406

TO fakt że Antoś jest duży, ma wymiary 2 letniego dziecka. Jak stanie on i Zuza obok to różnica tylko o głowę jest, Zuza nosi na 110 ciuchy. Myślę że przyjdzie taki czas że ją przerośnie wink A i Antek waży 11,5 kg a ona 13,5 kg wink
Ostatnio zauważyłam że zaczynają razem psocić, bawią się, śmieją, Zuza go przytula. Oczywiście jak jej coś zabiera to wrzeszczy na niego wink Kij ma dwa końce.

Akaya uśmiechnęłam się jak przeczytałam o nauce o kolorach, na to przyjdzie jeszcze czas i przyjdzie samo, serio. Tak myślę jak będzie miał ze 3-4 lata.

Saya u nas to pełno wala się kredek i flamastrów i niestety Antoni mazia flamastrami po wszystkim smile

ilo gratki. Mnie tam do dwóch kresek nie ciągnie ale tym które mają gratuluję smile

4,407

Hop hop jest tu ktos jeszcze, zagladacie tu? Wiadomo że każda z nas ma duuuuuuzo zajęć w domu, przy dzieciach no i w pracy. Kochane dawać znać co u was i waszych pociech.

Pytanie mam dotyczące nas mamusiek ile schudlyscie/ przytylyscie po poródzie, stosujecie diety ćwiczenia?

Co do mnie :

9 miesięcy po porodzie waga 66kg brzuch wygląda nie za dobrze a wakacje niedługo, wczoraj zaczęłam ćwiczyć z Lenka dla niej to zabawa no a dla mnie nie. Moja wymarzona waga 56-60 kg, mam nadzieję że do końca roku uda mi się ją zdobyć.

My w poniedziałek z Lenka do laryngologa jedziemy zobaczymy co powie. We wtorek z Ksawciem do chirurga dziecięcego.

Miłego weekendu.

4,408

My po urlopie bylo cudnie:) opaleni wypoczeci:)

Co do wagi przytylam:p wole sie nie chwalic ile. No ale zrzucam powolutku od miesoaca. Chodz teraz ostatnie 10 dni jadlam wszystko jak to na wczasach:p wie pewnie wrocilo to co zrzucalam. Moja nadwaga jest spora puki co nie cwicze bo to moze byc niebezpiecze do moich kolan. Zrzucam niejedzac a jak dojde do rozsadniejszej wagi go zaczne a6w i skakanke:)

Pozdrawiam pa:)

4,409

A ja wręcz przeciwnie, próbuję przytyć bo strasznie schudłam.  Ważę 48.5 i pasowało by chociaż do 50 dobić.  Odstawilam 2 tyg temu Wojtka od piersi więc biorę się za siebie smile  pozdrowionka

4,410

Saya  gdzie byliście na wakacjach ? jak Zuzia zniosla podróż?

Wróbelek gdyby była taka możliwość z chęcią oddalabym ci moje nadprogramowe kilogramy;) nawet więcej niż dwa;) hah

mi po porodzie zlecialy 4 kg. mam brzuch jakbym była w połowie ciąży i ogólnie wszędzie jest mnie więcej. zaczęło mi to przeszkadzać . co tydzień jestem na diecie a potem nastaje wieczór i zjadam coś nadprogramowo i moja dietę szlak trafia wink A ćwiczyć też nie lubię. zdecydowanie wolę polezec na kanapie i poczytać książkę niż się pocic.
No ale kiedyś się ogarnę.   na razie idealna sylwetka jest moim marzeniem.  A czym byłoby życie bez marzeń;)

4,411

My bylismy nad morzem na takiej wsi malo ludzi plaza prawie pusta:) idealnie dla malego dziecka. A tez blisko do wladyslawowa i caly polwsep helski a w droga strone to znow blisko trojmiasto:) wiec dziennie gdzies jechalismy zwiedzac. Zuza jezdzic autem uwielbia chodz te 7 h troche sie jej juz dluzylo;p zabawki telefon z teledyskami do dzieci i jakos bylo:) statkiem plywalismy tez jej sie podobalo. A przewodnik powiedzial ze fele tego dnia miala 4 w skali boforta sory niewiem jak sie to pisze to napisze fonetycznie;p ogolnie fajnie  gotowalam tam dla nas sama posilki. A zuzia apetyt nad morzem miala ogromny:)

4,412

Dziewczyny co to może być jak mały wypije mleko nan 2 to wymiotuję i mam biegunkę od razu w czoraj w nocy się zaczęło, jak zje lub wypije coś innego to nic mu nie dolega, jak myślicie czy jest możliwość że organizm nie przyswaja już mleka modyfikowanego?

4,413

Niuśka, idź do pediatry z małym.

4,414

No niewiem nie slyszalam nigdy takiej historii. Najlepiej to skonsultuj i chyba powolutku prxehodz na inne mleko

4,415

Dzięki dziewczyny, jutro idę do lekarza z małym.

4,416

Pediatra kazała zmienić mleko na bebiko, dziś dostał pierwszy raz no i nic się nie dzieje, mam nadzieję że będzie dobrze..

4,417

Niuska po Olku wiem, że zmiana mleka może zdziałać cuda. Ale lekarze mówią swoje - dobrze, że chociaż Twoja zaproponowała zmianę mleka.

Dziewczyny wstawcie zdjęcia swoich pociech smile

4,418

http://i66.tinypic.com/2vc8bon.jpg

Akaya czekam rowniez na zdj:)

4,419

Saya to super że wyjazd Wam się udał;)
my w tym roku nigdzie nie wyjezdzamy, ale może za rok wink
gdzie byliście dokładnie;)  ? nam też by się przydało taka bezludna wyspa wink hah

a Zuzia świetna wink A jaki uśmiech;) widzę że ubieramy dziewczyny w tym samym sklepie. moja Maja tez ma taką samą bluzkę;)

Niuska dobrze że twojemu synkowi przeszły te wymioty. my też jesteśmy na bebiku i bardzo sobie chwale to mleko wink

4,420

Mechelinki. Czysta wiocha rybacka:)spokoj cisza idealnie:) no akurat taka minka bo ja razilo:) tez jestesmy na bebiko. Ale tez prawie dziennie Zuza dostaje butelke krowiego mleka

Posty [ 4,356 do 4,420 z 4,458 ]

Strony Poprzednia 1 66 67 68 69 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Mamy w 2016

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024