Wszyscy Ci tu dobrze radzą, ja zbagatelizowałam podobną sytuację i po 20 latach małżeństwa mój mąż się zakochał w innej . Też była tylko klientką , biedna , poszkodowana, po rozwodzie , mąż ją bił, nie dawała sobie rady z firmą, mój mąż jej pomagał, doradzał, tylko rozmawiali i stało się. Tradycyjnie - ona go rozumie, są do siebie podobni ,połączyła ich praca,a teraz łączy i uczucie i łóżko. Oczywiście dowiedziałam się przez przypadek w czerwcu, a trwa to od lutego. Mógł się świetnie maskować bo jego praca wymaga wielu wyjazdów, kłamał do tego stopnia że planował w jej mieście szkolenia z innymi klientami , a noce zamiast w hotelu spędzał u niej. Nieraz miałam przeczucie ,że coś się dzieje ale też go tłumaczyłam i to był błąd. Kobieta jest zmuszana postawą mężczyzny że zachowuje się jak detektyw we własnym domu, a jak nie to zawsze wykorzysta zaufanie i naiwność. Na dzień dzisiejszy mam brazylijski serial na żywo,mąż zamieszkał sam i zastanawia się którą z nas kocha naprawdę , bo jednak mnie też kocha. Nie wiem co z moim życiem będzie dalej ale nikomu nie życzę żeby przez to przechodził.
A dlaczego nie wiesz co dalej z twoim życiem, przecież ty też masz wybór, ponieważ to TY SAMA decydujesz o sobie, o tym co myślisz, akurat na to masz REALNY wpływ. Szczególnie na to czy chcesz życ z mężem.
Dlaczego on ma decydować, o tym z kim chce być? On zdecydował się na zdrade ciebie, i to był wyłącznie jego wybór.
Jesteś wolną kobietą, decyduj sama o sobie i o swoim życiu, nie daj nikomu sobą manipulować. ![]()