I ci którzy dokładają powinni decydować na co to ma iść. Zdecydowanie wolałbym na in vitro niż naprotechnologię promowaną przez Radziwiłła, która owszem działa, ale tylko w przypadku problemów z owulacją. W przypadku endomteriozy, niedrożności jajowodów, czy bezpłodności męskiej nie działa. Odbiera się więc tym ludziom szansę na dziecko. Przypominam też co niektórych, że bezpłodność jest chorobą. Więc jak ktoś chce to należy umożliwić jej leczenie.
Co do tych 500 zł to jeśli to ma być to należałoby tak to zorganizować żeby faktycznie skorzystały na tym dzieci. Więc nie w formie gotówkowej, ale dopłat do np. zajęć dodatkowych, prywatnych żłobków, przedszkoli, na podręczniki itd. Ale to wymaga praca i przemyślenia. Do zrobienia jest, ale łatwiej po prostu dać i zapomnieć.
43,031 2015-12-07 15:07:27
43,032 2015-12-07 15:11:05
Tak właśnie zaczynam męża w dziecko wrabiać
bardzo mu współczuje....
43,033 2015-12-07 15:12:56
Mnie też nie interesują.
A z Natką jest tak; w realu ją każdy olewa.Rodzice pozbyli się jej z domu.Bo zaszła w ciążę i jedna gęba mniej.Poza tym trzeba wziąść ślub Przecież są wierzący.Mąż ją olewa,teściowie też.Bo piją? Czy to prawda,nie wiadomo. Pracy nie znajdzie bo nie ma wykształcenia.A do byle jakiej nie pójdzie bo ma wysokie mnienanie o sobie i honor jej nie pozwala.
Koleżanek nie ma. I też nie wiadomo czy dlatego że jest nieżyczliwa i ma dziwne poglądy.
Więc szuka tu akceptacji.A jak jej nie znajduje to zmienia temat.I zaczyna się z nami niby zgadzać.
A potem jak tu jest cicho nakręca temat. Bo nikt się nią nie interesuje.
I nie ma takiej opcji żeby spojrzała krytycznie na siebie.
43,034 2015-12-07 15:16:36
CZeść
Natka legalnie tego zrobić nie można.
Paweło u nas dużo spraw działa na opak.
Pigwa nie strasz Niki.
Nie straszę,niech lepiej to szybko sprawdzi
ja bym sobie zrobiła badanie na markery,nie wiem dokładnie czy na poszczególne częśći ciała się robi czy na całość
ewentualnie CRP albo podstawowe OB
43,035 2015-12-07 15:18:59
Natka nie wierze nawet jesli to by sie tym nie chwalila ta kolezanka.
Na sile wymyślasz te tematy czy jak zeby nas za jezyk ciagnac?
Po co ci to?
MARIOLA u nas w rodzinie pobrały się dwie niemoty,robią te dzieci na potęge,był ktoś oświecony w temacie by jej podwiązali jajowody,nie ma takiej opcji
43,036 2015-12-07 15:23:46
Pigwa do lekarza jutro szoruje.Gdyby to były węzły chłonne to by wyszło na USG. Pani doktor od USG i rodzinna właśnie twierdzili że od uderzenia takie coś może powstać.Ale i tak mnie trochę zestresowała.
Ten chirurg do którego się zapisałam jest bardzo dobry.Wszyscy go chwalą u nas.
Natka ja też się zastanawiam skąd to pytanie.Skoro koleżanka chce to po cichu załatwić to jej sprawa. Chcesz na nią donieść czy co?
I też bym się na jej miejscu nie chwaliła.
Szczególnie teraz jak mamy taki rząd.Może teraz jakąś jednostkę założą jak za komuny SB.I będzie się donosić kto sobie podwiązał jajowody,kto kupił tabletkę po. Wszystko jest możliwe.
NIKI CHIRURG NA WIZYCIE NIC CI NIE POWIE!
O ILE TO ZLECI BADANIA
jak się wybierasz prywatnie to zrób te badania co ci napisałam,pójdziesz i darmo zapłacisz wizytę
nie wiem czy usg wykrywa stan zapalny,na pewno wykrywa powiększone,zmienione miejsca ale stan zapalny to tylko badania
43,037 2015-12-07 15:27:46
Niki zatem powodzenia niech to nic groźnego nie będzie.
A ten rząd cóż,zapowiada się wesoło
Nie mówię jedno mi pasuje co chcą zrobić,ale reszta...
Dlaczego odbierają nadzieję ludziom na posiadanie potomstwa? Program miał trwać jeszcze 3 lata,a tu bach ucinamy do pół roku.Jak Ci ludzie mają się czuć?
LENA ja zapytam moją fryzjerkę,ona miała in vitro,mają córeczkę,mówiła że kosztowało ją to 15tys
bardzo drogie są leki,wizyty prywatne a co jeszcze płaciła to nie wiem
miesiąc temu poszła na na następne zapłodnienie,nie udało się,więcej zarodków już nie mają
43,038 2015-12-07 15:28:00
Cayenne81 napisał/a:CZeść
Natka legalnie tego zrobić nie można.
Paweło u nas dużo spraw działa na opak.
Pigwa nie strasz Niki.
Nie straszę,niech lepiej to szybko sprawdzi
ja bym sobie zrobiła badanie na markery,nie wiem dokładnie czy na poszczególne częśći ciała się robi czy na całość
ewentualnie CRP albo podstawowe OB
Pigwa pójdę jutro to się dowiem co dalej.
Na razie nie ma co wyobrażać sobie nie wiadomo czego.
Natka powiedz mężowi jaki PIS jest hojny.Może się zgodzi na drugie dziecko. To on o tym nie wie?
Będziecie mieć 1500 zł więcej.Może sobie weźmie kredyt i kupi jeszcze nowszy samochód. Albo coś do domu teściowej kupicie. Żeby mieć porządnie jak ktoś przyjdzie i zobaczy.
A dziecko i tak się wychowa,ty będziesz zadowolona.
Najwyżej jak ci na lekarza braknie pójdziesz do mamy.Zasponsoruję cię.
43,039 2015-12-07 15:30:50
Pigwa ja nawet nie wiem jakie badania mam zrobić.Tak że pójdę jutro,zaryzykuje.
43,040 2015-12-07 15:32:06
nie nie chcę nic do nieść..to jej sprawa..tylko się dziwie że lekarz jej to zaproponował po drugiej ciąży. moja koleżanka nie jest wierząca...
jeju to już nic was nie można zapytać...:/co do rządu mi tam nie przeszkadza. niech rząd...
większość ludzi wybrała taki rząd..
co od in vitro jak ktoś chce to niech sobie sam płaci..
wyżej napisałam ile wydała fryzjerka by mieć córcię,pewnie też miała dofinansowanie,mimo wszystko to kosztuje
z tego co pamiętam to masz zespół policystycznych jajników,ona ma to samo,nie życz innym by płaciły ludzie którzy pragną dziecka a nie każdego stać na taki wydatek
43,041 2015-12-07 15:36:33
Natka wolno zapytać.Odpowiedzieliśmy ci.
Większość nie wybrała tego rządu.Sporo ludzi nie poszło do wyborów.Ale mniejsza z tym.
No widzisz.Ktoś nie ma dziecka i nie ma pieniędzy na in vitro.I musi się pogodzić z tym że rząd uciął dofinansowanie.
I to jest w porządku.
To dlaczego ty upierasz się żeby mieć dziecko skoro mąż nie chce.Powinnaś się z tym pogodzić i już.
w końcu jedno już masz.Może postaw się w sytuacji tych ludzi jak się czują.
NATKA masz zero empatii w stosunku do ludzi i zwierząt!
masz chore oczko u dziecka,może być tak że będzie potrzebna operacja np w niemczech,nie widzisz jak ludzie pomagają chorym dzieciom,ktoś może ci powiedzieć coś czego nie chciałabyś usłyszeć!
nie masz,miej chore dziecko,zero pomocy,miło by ci było
43,042 2015-12-07 15:41:17
Pigwa a gdzie ja napisałam by nie pomagać chorym dziacia!!!!
Ja jestem za pomaganiem chorym..
43,043 2015-12-07 15:41:53
Natka ty nie płacisz żadnych podatków.
Ta dyskusja nie ma sensu bo znowu dojdzie do wojny.
Ty jesteś tak przesiąknięta katolickim wychowaniem że i tak nic do ciebie nie dotrze. Beton i tyle.Więc spadam.
szkoda słów!
43,044 2015-12-07 15:50:39
Cayenne81 napisał/a:Nutka 23 napisał/a:niki ja rozumie tych ludzi co czują..
no ale czemu mają finansować to z moich czy męża podatków??
no wiem że tym ludziom trudno, no ale jak nie mogę mieć własnego dziecka, no ale mogą adoptować nawet noworodka bo strarsze to pewnie trudno wychować, wiem że cieżko cudze dziecko pokochać,ale znam ludzi co adoptowali i kochają jak swoje..A dlaczego ktoś ma z Twoich podatków finansować Twoje leczenie,leczenie twojej córki itd?
Wolę żeby podatki szły na In vitro niż na drogie samochody,podróże ,jedzenie polityków.Ty zdajesz sobie sprawę że nie każdy ma tyle kasy aby pokryć koszty In vitro?
Czy wiesz że co ludzie wyprzedają co się da aby podjąć chociaż jedną próbę?
Może być weszła na jedno forum związane z In vitro i przeczytała co Ci ludzie przeżywają?Poczytaj też na czym polega adopcja dziecka ,jakie są procedury i kto je przechodzi.
Pomijając już fakt że obce dziecko nie każdy jest w stanie pokochać.Leczenie z chorób to normalna rzecz...
Dobrze wiem jakie jest to drogię...no to jak nie mają kasy na In vitro to za co dziecko wychowają?
nie można mieć za wszelką cenne dziecko,(zaraz napisz że ja chcę, ale to nie o to chodzi) przecież nie da się dziecka kupić..
Kiedyś czytałam to są desperaci.
trudna jest adopacja,ale nie tak kosztowna jak in vitro..
nosz kurwa że tak się wyrażę
jej dziecko można leczyć z naszych podatków a innym nie można pomóc
czy ty oglądasz telewizję?
ostatnio oglądałam reportaż dwojga młodych ludzi z domu dziecka,dostali mieszkanie z piecem kaflowym,gdzieś poleciała iskra i wszystko spalone!
firmy dały materiały,pracowników,ludzie wyposażenie!
to są ludzkie chrzescijańskie serca,nie ważne jest klęczenie w kosciele ważne są uczynki!
męża brat nie daje na kosciół on robi duże zakupy na dom dziecka,mąż wali na kościół
ja wysyłam sms
mam ze 100 koszulek dziecinnych i już mówiłam mężowi że trzeba podjechać i dać je dzieciom
43,045 2015-12-07 15:53:03
Cayenne81 napisał/a:Nutka napisał/a:no to jak nie mają kasy na In vitro to za co dziecko wychowają?
A Ty za co wychowujesz dziecko?
Spójrz trochę krytycznie na swoją sytuację,Wy kupiliście samochód za ok 10 tys,a nie mieliście 100 zł żeby iść z dzieckiem do lekarza.Adopcja to zupełnie co innego niż In vitro.
Dlaczego Ty za wszelką cenę chcesz mieć drugie dziecko? Dlaczego sobie nie zaadoptujesz ?Aha oni nic nie kupują.
Normalnie..
A no wtedy nie miałam a ty zawsze masz kasę na wszystko?Bo nie chcę adoptować,nie ma takie potrzeby.. Ja nie pisze o sobie ...
No jak to nie..jak oni za wszelka cenne wysprzedają czy kredyty biorą??
bo to są ludzie pragnący dziecka ,nie biorą kredytu na wczasy czy na wyprawienie świąt
43,046 2015-12-07 15:54:33 Ostatnio edytowany przez Cayenne81 (2015-12-07 15:54:57)
lena pewnie i tak bym nie dostałe te 500 zł bo maż za dużo zarabia
Tak właśnie zaczynam męża w dziecko wrabiać
Ej no to źle poinformowana jesteś ![]()
JAk się postarasz o drugie to na nie dostaniesz 500 zł,zarobki się nie liczą wtedy.
A w to że męża zaczynasz wrabiać to w to akurat wierzę...ale wiesz co mówi 8 przykazanie? To chyba nie ładnie tak w stosunku do męza? Bo może do kościoła przestałaś chodzić,ale chyba religii się nie wyrzekłaś?
Ja jestem za pomaganiem chorym...
No własnie.
Wyżej podałam Ci przykład że o dziecko metodą In vitro starają się też osoby z problemami onkologicznymi.W wyniku choroby nowotworowej zostali pozbawieni szansy na normalne poczęcie dziecka.Czy oni są ludzmi gorszej kategorii bo chcą je mieć przez In vitro? Czy im się refundacja nie należy? W końcu czy nie mają prawa do tego aby posiadać dziecko?
Nie pisz mi w tym przypadku o adopcji,bo jest mało prawdopodobne że osoby po takich chorobach mogą dziecko adoptować.
43,047 2015-12-07 15:54:51
A ja nie chcę by z podatków moich i mojego męża było finansowane leczenie Natki czy jej córki. Idąc jej tokiem myślenia jak ktoś nie ma kasy nie rodzi dzieci a jak ona nie ma kasy na leczenie córki to po jaką cholerę chce drugie, jak ją na jedno nie stać??
Jestem jak najbardziej za refundacją in vitro. A to właśnie natka powinna najbardziej rozumieć ludzi, którzy nie mogą mieć dziecka. Ale widać, że ważne by jej dobrze było a inni się nie liczą. I jescze raz powtarzam nie chcę poniekąd opłacać leczenia kogoś takiego jak natka by mogła mieć drugie dziecko, przy okazji wrabiając swojego męża.
popieram ANIU w 100%
43,048 2015-12-07 16:01:41
Natka jesli ci sie uda oszukac meza to bedzie to dziecko poczete z milosci czy tylko z egoistycznego pragnienia?
43,049 2015-12-07 16:02:05
Ania9O napisał/a:A ja nie chcę by z podatków moich i mojego męża było finansowane leczenie Natki czy jej córki. Idąc jej tokiem myślenia jak ktoś nie ma kasy nie rodzi dzieci a jak ona nie ma kasy na leczenie córki to po jaką cholerę chce drugie, jak ją na jedno nie stać??
Jestem jak najbardziej za refundacją in vitro. A to właśnie natka powinna najbardziej rozumieć ludzi, którzy nie mogą mieć dziecka. Ale widać, że ważne by jej dobrze było a inni się nie liczą. I jescze raz powtarzam nie chcę poniekąd opłacać leczenia kogoś takiego jak natka by mogła mieć drugie dziecko, przy okazji wrabiając swojego męża.
A mnie się Aniu nie podoba że z podatków mojego męża będą rozdawać po 500 zł.
Bo już po znajomych widzę że co co mają dostać to wcale na dzieci tego nie wydadzą.
Nie mówię że wszyscy ,niektórym to pomoże.Ale znam takich co już się cieszą że nic nie będą robić.
Znam taką rodzinę..Troje dzieci,dwoje się uczy ale mają skończone 18 lat.
Najmłodsze w zerówce.Dostaną na jedno albo wcale bo może dochód przekroczy. A oni dbają o te dzieci,starają się.
A im jest ciężko ale zamiast nich dostaną jakieś nieroby z piątką czy szóstką dzieci. Z których żadne nie pracuje.a teraz to już w ogóle nie muszą.
A te dzieci i tak niewiele skorzystają na tym.
A Natka to egoistka.Myśli o sobie,nawet o dzieciach nie.
Nie obchodzi ją jakie jej dziecko będzie miało dzieciństwo z takim ojcem.Co go nie chce. A co dopiero żeby obcym ludziom współczuła.
Ważne jest tylko ja chce...
NIKI masz rację,te pieniądz będą zle spożytkowane
43,050 2015-12-07 16:04:38 Ostatnio edytowany przez Cayenne81 (2015-12-07 16:08:53)
Mariola z jakiej miłości? ![]()
Z miłości było by gdyby oboje pragnęli tego dziecka,oboje podjeli decyzję o staraniu o nie.Ostatecznie jeszcze gdyby kochaliby się naprawdę i wydarzyłaby się wpadka która nie byłaby problemem.
A tak to jest zwykłe spełnienie pragnienia Natki kosztem tego dziecka,męża i kosztem dziecka które już jest.
To nic że fajnie nie bedzie,ważne że natka poczuje się choc przez chwilę spełniona.
43,051 2015-12-07 16:25:44
Hej
Natka nie nie myślałam nad " ostatnim namaszczeniem" i ani ja ani dziadek (od dłuższego czasu bierny katolik jak większość- nie ubliżając tym z prawdziwego zdarzenia) nie wierzymy w tego typu "akcje" odprawiane przez ludzi, zwykłych ludzi tak samo grzesznych jak i my wszyscy różniących się tylko tym że ich praca zarobkowa związana jest z religią.
43,052 2015-12-07 16:35:38 Ostatnio edytowany przez Dolly85 (2015-12-07 16:39:44)
Aga Ty akurat dobrze wiesz o jakiej miłości pisałam
, dziękuję za ciepełko.
Cayenne wiem że wszystko mi już od siebie napisałaś odnośnie dziadka i też dziękuję za wsparcie i wszystkim innym również co mniej lub więcej skrobnęli w tym temacie.
Absolutnie nie oczekuję ciągnięcia tematu mojego dziadka na siłę bo wiadomo jaka jest kolej rzeczy, wtedy kiedy to był dla mnie jakiś tam szok i oczekiwałam wsparcia to go od Was dostałam, teraz jeśli tu o tym piszę to po prostu wylewam z siebie aktualne żale nie oczekując nic bardziej tak dla samooczyszczenia.
43,053 2015-12-07 18:56:08
Hej
Natka nie nie myślałam nad " ostatnim namaszczeniem" i ani ja ani dziadek (od dłuższego czasu bierny katolik jak większość- nie ubliżając tym z prawdziwego zdarzenia) nie wierzymy w tego typu "akcje" odprawiane przez ludzi, zwykłych ludzi tak samo grzesznych jak i my wszyscy różniących się tylko tym że ich praca zarobkowa związana jest z religią.
Wiesz czemu ci to zaproponowałam..bo moja mama zawsze opowiada jak pacjenci bardzo cierpiący przyjmują księdza plus ostanie namaszczenia to bez cierpienia w spokoju umierają..
43,054 2015-12-07 19:26:37
Poly ściskam Cię mocno,z powodu dziadka i innych *:
Służę pomocą tą wirtualną jak coś ![]()
NAtka czy pytania jakie zadałyśmy Ci z Mariolą są dla Ciebie niewygodne? Odpowiesz?
To moje pytanie,odnosnie tego co napisałaś ze nalezy pomagać chorym.
Wyżej podałam Ci przykład że o dziecko metodą In vitro starają się też osoby z problemami onkologicznymi.W wyniku choroby nowotworowej zostali pozbawieni szansy na normalne poczęcie dziecka.Czy oni są ludzmi gorszej kategorii bo chcą je mieć przez In vitro? Czy im się refundacja nie należy? W końcu czy nie mają prawa do tego aby posiadać dziecko?
Nie pisz mi w tym przypadku o adopcji,bo jest mało prawdopodobne że osoby po takich chorobach mogą dziecko adoptować..
A to pytanie Marioli.
Natka jesli ci sie uda oszukac meza to bedzie to dziecko poczete z milosci czy tylko z egoistycznego pragnienia?.
43,055 2015-12-07 19:31:02
Poly trzymaj sie.
Lenka przeciez Natka nie odpowie. Moim zdaniem jak nie ma milosci miedzy małżonkami nie ma co decydować sie na dzieci, ups na kolejną ,,wpadkę,,. ...
43,056 2015-12-07 19:46:58
Pigwa a gdzie ja napisałam by nie pomagać chorym dziacia!!!!
Ja jestem za pomaganiem chorym..
w tym wypadku chorzy są rodzice,im należy się pomoc
43,057 2015-12-07 19:48:25
Natka jesli ci sie uda oszukac meza to bedzie to dziecko poczete z milosci czy tylko z egoistycznego pragnienia?
z wyrachowania oraz dla kasy!
43,058 2015-12-07 19:50:56
Aga Ty akurat dobrze wiesz o jakiej miłości pisałam
, dziękuję za ciepełko.
Cayenne wiem że wszystko mi już od siebie napisałaś odnośnie dziadka i też dziękuję za wsparcie i wszystkim innym również co mniej lub więcej skrobnęli w tym temacie.
Absolutnie nie oczekuję ciągnięcia tematu mojego dziadka na siłę bo wiadomo jaka jest kolej rzeczy, wtedy kiedy to był dla mnie jakiś tam szok i oczekiwałam wsparcia to go od Was dostałam, teraz jeśli tu o tym piszę to po prostu wylewam z siebie aktualne żale nie oczekując nic bardziej tak dla samooczyszczenia.
pisz POLY jak ci to pomaga a my wesprzemy dobrym słowem
43,059 2015-12-07 20:30:03
Mariola to moja sprawa czy dziecko będzie z miłości czy z mojego egoizmu.
Lena nie że nie są nie wygodne tylko tak na szybko czytam i nie zobaczyłam.
Nie wiem. Aż tak bardzo mnie to nie interesuje. Jak sobie chcą to niech płacą z swoje kieszeni. I tyle ma do powiedzenia. Nie zaglabiam się bo mnie to nie interesuje ma inne zmartwienia..
Z moja mała nie jest za dobrze z oczkiem... Tak zaraz napisze że mogłam szybciej pójść do okulisty ale teraz to wiem..i żałuję
43,060 2015-12-07 20:40:52
Natka czasu nie cofniesz,teraz wiesz że czasem czas nagli i pieniądze trzeba wyciągnąć spod ziemia aby leczyć dziecko.
Nie jest za dobrze,a to dzisiaj okulistka stwierdziła?
co do Twojego dziecka kolejnego odpowiedziałam już wyżej.Egoizm Twój odbije się na innych,a Tobie czkawką.
43,061 2015-12-07 20:49:49 Ostatnio edytowany przez Bombelini (2015-12-07 20:58:45)
Z chęci posiadania kaski od rządu haha w końcu nikt się nie będzie czepiał że do pracy nie idzie
![]()
43,062 2015-12-07 20:57:21 Ostatnio edytowany przez Bombelini (2015-12-07 20:59:06)
Witajcie.
Ja oczywiście jak zwykle z doskoku ale jakoś doba za krótka jest. U mnie nic ciekawego, praca, dom, ćwiczenia, dzieci i szkoła, a teraz dużo nauki bo w styczniu już pierwsze egzaminy.
Poly słońce tulam Cię. Zresztą wiesz że o każdej porze dnia i nocy. Już Ci pisałam :*
43,063 2015-12-07 21:03:48
Lena. Narazie ta lekarka stwierdziła wadę wzroku.a w tym chorym oczku coś w siatkówce. Nie wiem czy to guz czy to blizną. Dała skierowanie do kliniki rogówki i siatkówki.
Poczekam do środy co tamta powie. Idę do. Najlepszej lekarki co zajmuję się bardzo trudnymi przypadkami jak dzieci niewidome i tak dalej..
Wiesz ja zawsze była egoista..to chyba źle czas na zmiany..
43,064 2015-12-07 21:08:52
Bombelek fajnie że się zameldowałaś ![]()
Ucz się pilnie przyda się,mojego siostra też zaocznie się uczy,ale tam mają tyle nauki , prawie jak normalnym dziennym liceum.
Natka z powodu córki Ci współczuję.Pójdziesz do tamtej lekarki zobaczysz co stwierdzi.
A doświadczenia zyciowe szybko Cię z egoizmu wyleczą.
43,065 2015-12-07 21:14:51 Ostatnio edytowany przez niki71 (2015-12-07 21:16:16)
Poly ja też cię przytulam mocno i życzę wam siły. Wiem jakie to ciężkie żegnać kogoś kogo się kocha.
Ja już pożegnałam babcię a potem mamę .
Obie zabrała ta sama choroba co twojego dziadka.
Trzymaj się.
Bombelku powodzenia na egzaminach.
43,066 2015-12-07 21:19:10
Mariola z jakiej miłości?
Z miłości było by gdyby oboje pragnęli tego dziecka,oboje podjeli decyzję o staraniu o nie.Ostatecznie jeszcze gdyby kochaliby się naprawdę i wydarzyłaby się wpadka która nie byłaby problemem.
A tak to jest zwykłe spełnienie pragnienia Natki kosztem tego dziecka,męża i kosztem dziecka które już jest.
To nic że fajnie nie bedzie,ważne że natka poczuje się choc przez chwilę spełniona.
Lena
Dla mnie wpadka byłaby wielkim wow!!! ![]()
Mąż też by się cieszył, gdybyśmy zaliczyli wpadkę, ale musiałby kupić drugą lodówkę, żeby pomieścić więcej jedzenia, bo już teraz jem za trzech ![]()
43,067 2015-12-07 21:22:32
Lena nauki też mam sporo ale jakoś ogarniam. Teraz poprostu jeszcze bardziej muszę się przyłożyć. Ale co tam muszę dać radę :-)
Dziękuję Wam za życzenia powodzenia.
Czytam Was codziennie ale naprawdę czasu mam jak na lekarstwo. Ostatnio nawet tv nie oglądam. A muszę bo pani z WOSu pyta co ostatnio w wiadomościach było ;-)
43,068 2015-12-07 21:24:43
Bombelku
Poradzisz sobie, mądra z Ciebie dziewczyna.
Natka powinna brać przykład, a nie wciąż tylko biadoli i wymyśla kolejne kontrowersyjne tematy.
43,069 2015-12-07 21:26:57
Lena bardzo się martwię, no muszę poczekać. Nawet mąż się zamartwia co u niego to nie podobne.
Dziś jeszcze tak mnie w przedszkolu wkurzyli, dziś nie miałam czasu rozmawiać,jutro porozmawiam..
43,070 2015-12-07 21:31:45
Mi się już nie chce uczyć,może kiedyś.
A do pracy pójdę ma zamiar iść..
43,071 2015-12-07 21:32:06
Cayenne81 napisał/a:Mariola z jakiej miłości?
To nic że fajnie nie bedzie,ważne że natka poczuje się choc przez chwilę spełniona.Lena
Dla mnie wpadka byłaby wielkim wow!!!
Mąż też by się cieszył, gdybyśmy zaliczyli wpadkę, ale musiałby kupić drugą lodówkę, żeby pomieścić więcej jedzenia, bo już teraz jem za trzech
Bo może Ty już wpadłaś?
![]()
p.s wiesz że żartuję ![]()
Bombelku powodzenia w egzaminach.
43,072 2015-12-07 21:36:02
Aguś raczej jestem ostatnią osobą z której można brać przykład. Żałuję paru kroków z przeszłości, teraz wiem że były złe. Czasu nie cofnę ale mogę co nie co naprawić. I mam zamiar też w dużej mierze skupić się na sobie anie ciągle na innych (nie mam na myśli dzieci). Za dużo złego się ostatnio działo więc muszę zrobić wszystko aby w przyszłości mieć dobrze i nie prosić sie nikogo o pomoc.
Mam gorsze dni i jak Natka biadole i się wyżalam jak mam komu ale to mi nic nie da.
Ale wywód napisałam ![]()
43,073 2015-12-07 21:36:05
Lena
Wiem, że żartujesz, nie musisz się tłumaczyć. ![]()
Może wpadłam jak śliwka w kompot ![]()
43,074 2015-12-07 21:38:50 Ostatnio edytowany przez agnesitas (2015-12-07 21:40:53)
Bombelku
Każdy ma czasem zły dzień i każdy z nas ma do tego prawo, ale nie non stop, dzień w dzień tak biadolić i wszystko krytykować.
Nie zgodzę się z tym, że nie powinno się brać z Ciebie przykładu.
Przeszłość zostaw za sobą i patrz na to co robisz teraz.
43,075 2015-12-07 21:39:55
Bombelku a czy ktoś powiedział żebyś nie żaliła?
Jesteś tutaj tak rzadko że możesz się żalić ile chcesz ![]()
Aga to jak coś poinformuj mnie kiedy ciocią zostanę ![]()
A Gojka się tak wczasuje że nawet na chwilę nie zajrzy ![]()
43,076 2015-12-07 21:41:21
Lena chciałam to samo napisać do Agi :-P
Aguś wiem i w niczym to nie pomaga.
Idę mojej kalece pomóc. Ma rękę w gipsie. Zaraz wracam.
43,077 2015-12-07 21:42:28 Ostatnio edytowany przez Bombelini (2015-12-07 21:43:24)
Lena złe dni poszły w niepamięć. Wiec nie ma z czego. Teraz energią tryskam ;-)
A poza tym nie lubię tu gdzie wszyscy czytają pisać o swoich problemach.
43,078 2015-12-07 21:42:43
A co Bombel mu się stało,toż to Ty się dopiero gipsu pozbyłaś.
43,079 2015-12-07 21:44:17
Same ciocie tutaj, a babcią to żadna nie chce zostać ![]()
43,080 2015-12-07 21:50:29 Ostatnio edytowany przez Cayenne81 (2015-12-07 21:51:36)
Same ciocie tutaj, a babcią to żadna nie chce zostać
Ej no weź nie spieszno mi do bycia babcią...chociaz w sumie była bym młodą babcią ![]()
Ale nic z tego mój syn jest przede wszystkim na to za młody ![]()
Mimo to mam kuzynkę która babcią była już w wieku 32 czy 33 lat ![]()
Ale zaraz,zaraz my przecież mamy juz jedną babcię tutaj PIGWĘ ![]()
43,081 2015-12-07 21:54:01
Bawił się z dziećmi i się przewrócił. Złamał rękę z niewielkim przemieszczeniem :-O
Ja tym bardziej babcią być nie mogę, wujkiem też nie więc pozostaje ciocia :-D
43,082 2015-12-08 08:27:13
Same ciocie tutaj, a babcią to żadna nie chce zostać
AGA ja się pisze na babcie
43,083 2015-12-08 08:46:43
Lena wszystkiego naj naj lepszego :*
43,084 2015-12-08 09:50:57
Lena wszystkiego dobrego.
43,085 2015-12-08 10:37:46
43,086 2015-12-08 10:52:50
Lena zdrówka,szczęścia i wszystkiego dobrego.
Marcin śliczny maluch.I roześmiana jak zawsze.
43,087 2015-12-08 10:53:51
Marcin piękna córeczka ![]()
43,088 2015-12-08 11:31:41
A co Bombel mu się stało,toż to Ty się dopiero gipsu pozbyłaś.
BOMBELKU coś za często trafiają się wam te nieszczęścia!
43,089 2015-12-08 11:33:46
do schrupania MARCELINKA,tak podobna do taty !
43,090 2015-12-08 11:59:29
Cayenne spełnienia wszystkich marzeń,zdrówka i miłości.. ![]()
43,091 2015-12-08 15:41:24
My znów byliśmy z małą u lekarza bo jest coraz bardziej niespokojna, a kupa wczoraj po czopku była już dość gęsta. Dostała jakieś leki, które w ciągu 2 tygodni mają pomóc. Jak nie to na usg.
43,092 2015-12-08 15:53:21
Dziękują Wam za życzenia
Starość nie radość ![]()
Marcin niestety fotka małej mi się nie wyświetla.
Mam nadzieję że unormują się jej te kupki,dalej tak rzadko robi?
43,093 2015-12-08 15:54:30
Wcale nie robi sama. Dostała debirat na wyregulowanie pracy. Ja też to dostałem w zeszłym roku jak miałem te przeboje i mi pomogło. Od tamtego czasu jest o niebo lepiej./
43,094 2015-12-08 16:01:16
Mój mały tez miał ten debirat i też pomogło, zaparcia miał od zawsze z powodu niedojrzałości jelit i dopiero teraz jak ma te 3 lata ten problem całkiem minął.
43,095 2015-12-08 16:57:47
marcin to nie dobrze że nic nie pomaga, może się unormuje się mała zacznie jeść zupki,soczki..
mała zadowolona z Mikołaja w przedszkolu,tak opowiadała..
u mnie od do 10 do 15 prądu nie było..