Dziewczyna mnie zostawiła - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Dziewczyna mnie zostawiła

Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 261 do 325 z 363 ]

261

Odp: Dziewczyna mnie zostawiła

Nie jestem z tą dziewczyną w Polsce. Może i bym z nią był gdybym mieszkał w kraju, a tak to nic nas nie łączy prócz koleżeństwa, chociaż wiem, że ona by chciała.

Ostatnio ktoś powiedział, żebym w życiu kierował się tylko biciem serca. Nie wiem czy dobrze robię, wiem że ryzykuję dużo, bardzo dużo, ale postanowiłem na jakiś miesiąc uciąć ponownie wszelki kontakt. Po tym czasie chcę spotkać się z moją ex i powiedzieć jej co czuje. Drugi raz chce o nią zawalczyć, po pół roku ponownie chce spróbować i chociaż jest spora szansa, że znów będę cierpiał to jestem na to zdecydowany. Jeżeli mnie odrzuci, wracam do Polski, bo tutaj nie będzie już dla mnie miejsca.

Zobacz podobne tematy :

262 Ostatnio edytowany przez zodiac87 (2014-01-11 00:20:19)

Jeżeli się nie odezwie do Ciebie przez pół roku? Zainicjujesz kontakt?

Jeżeli się odezwie w jaki sposób będziesz ją ignorował?

Musisz przemyśleć te sytuacje.

Gdybym miał taką sytuację jak Twoja zadzwoniłbym do niej i porposił by na jakiś czas nie kontaktowała się z Tobą. Ona powinna zdać sobię sprawę, że Ty jesteś jak najbardziej gotowy żyć godnie bez niej. Ja jestem na tym etapie. Ale nie robię tego by wróciła - tylko dla siebie. Żeby szacunek mój do mnie powrócił, by odbudować moją wartość a wreszczcie by się zacząć szczerze uśmiechać. Pamiętaj możesz być z tą z inną i tak "na koniec dnia" zostajesz sam ze sobą.

Wiesz kiedy ja bym się ze swoją skontaktował? Kiedy byłbym pewny, że po  tej próbie mojej/jej kontaktu - jestem na tyle silny i pewny tego, że jestem w stanie bez niej żyć i być szczęśliwy.

W tym stanie duszy/ mimo wszystko nadziei wydaje mi się, że gdybyś chciał być z tą laską wPL - możesz zrobić jej dużą krzywdę. Przecież nie chcesz by czuła coś to Ty czułeś na pierwszej stronie tematu?

263

Ja już zdążyłem powrócić do normalności. Od rozstania minęło prawie 7 miesięcy. Swoje przeżyłem, byłem na dnie, podniosłem się i odbudowałem. Odbiłem się od tego dnia i wyszedłem na prostą. Dlatego teraz chce jeszcze raz zaryzykować, ten ostatni raz.

264

Życzę Tobie dużo siły i wszystkiego  dobrego! smile

I tak najważniejsze w życiu to czuć szacunek do osoby, którą się widzi w lustrze. I tego też Tobie życzę!

3maj się!

265

Tobiasz228 napisał/a:

Jeżeli mnie odrzuci, wracam do Polski, bo tutaj nie będzie już dla mnie miejsca.

Have a nice and safe trip back home! smile

266 Ostatnio edytowany przez bullet (2014-01-13 13:42:50)

Cześć Tobiasz: Przypomnij sobie pierwsze posty w twoim wątku. Boli, nie ? Dobrze, ze one są bo byś nie uwierzył, ze tak było.
Zastanawiająca jest ta recydywa: ona będąc w związku (z tym obecnym) bierze się za kolejnego (Ciebie) za plecami obecnego.
Teraz to Ty jesteś tym co rozbija związek.
Twoja ex najpierw powinna pozamiatać swoje podwórko. Skoro jednak ponownie robi tak jak napisałeś znaczy, ze nie do końca zrozumiała o co kaman. Jeśli szybko odpuścisz obawiam się, ze przy kolejnej okazji ... wrócimy do początkowych postów.
Wg mnie zobaczyła, że sobie dobrze radzisz bez niej, a nie tak sobie to wyobrażała. To może ja boleć bardziej niż myśl, że nie jesteście razem. Motylki odleciały, obudziła się pewnego dnia i stwierdziła, że z bliska książę nie ma takiej pięknej zbroi, nie jest taki rycerski jak sadziła, a pałac jego w rzeczywistości nie jest taki fajny. A Ty jaki nie byłeś, to miałeś to wszystko co obecny, a nawet duuużżżżoooo więcej. Czyli "zamienił stryjek siekierkę na kijek".

A wujek ? Wujek chce dobrze więc jeśli masz wątpliwość to faktycznie może warto ale ...
Ja sugeruję - na razie bądź konsekwentny. OBSERWUJ, Stań z boku, niech teraz ONA walczy. Teraz Ty rozdajesz karty.
Zobaczysz ile to jest warte, ile zrozumiała. Nie stawiaj sprawy na ostrzu, nie mów NIE !
Jeśli jej zrozumienie jest chwilowe szybko odpuści, co będzie znaczyć, ze miałeś rację. Jeśli to nie słomiany zapał i ona nie odpuści możesz się zastanowić, oznaczać to będzie, że .... miałeś rację. WIDZISZ: zawsze wyjdzie na Twoje wink
Nie może za łatwo dostać to co wcześniej podeptała i wyrzuciła.

Ale przede wszystkim zakończ układ z dziewczyną w kraju. Bądź uczciwy.

267

bullet napisał/a:

Cześć Tobiasz: Przypomnij sobie pierwsze posty w twoim wątku. Boli, nie ? Dobrze, ze one są bo byś nie uwierzył, ze tak było.
Zastanawiająca jest ta recydywa: ona będąc w związku (z tym obecnym) bierze się za kolejnego (Ciebie) za plecami obecnego.
Teraz to Ty jesteś tym co rozbija związek.
Twoja ex najpierw powinna pozamiatać swoje podwórko. Skoro jednak ponownie robi tak jak napisałeś znaczy, ze nie do końca zrozumiała o co kaman. Jeśli szybko odpuścisz obawiam się, ze przy kolejnej okazji ... wrócimy do początkowych postów.
Wg mnie zobaczyła, że sobie dobrze radzisz bez niej, a nie tak sobie to wyobrażała. To może ja boleć bardziej niż myśl, że nie jesteście razem. Motylki odleciały, obudziła się pewnego dnia i stwierdziła, że z bliska książę nie ma takiej pięknej zbroi, nie jest taki rycerski jak sadziła, a pałac jego w rzeczywistości nie jest taki fajny. A Ty jaki nie byłeś, to miałeś to wszystko co obecny, a nawet duuużżżżoooo więcej. Czyli "zamienił stryjek siekierkę na kijek".

A wujek ? Wujek chce dobrze więc jeśli masz wątpliwość to faktycznie może warto ale ...
Ja sugeruję - na razie bądź konsekwentny. OBSERWUJ, Stań z boku, niech teraz ONA walczy. Teraz Ty rozdajesz karty.
Zobaczysz ile to jest warte, ile zrozumiała. Nie stawiaj sprawy na ostrzu, nie mów NIE !
Jeśli jej zrozumienie jest chwilowe szybko odpuści, co będzie znaczyć, ze miałeś rację. Jeśli to nie słomiany zapał i ona nie odpuści możesz się zastanowić, oznaczać to będzie, że .... miałeś rację. WIDZISZ: zawsze wyjdzie na Twoje wink
Nie może za łatwo dostać to co wcześniej podeptała i wyrzuciła.

Ale przede wszystkim zakończ układ z dziewczyną w kraju. Bądź uczciwy.

Nie czytałem całego tematu 1,2 strona parę dni temu i teraz kawałek 7. Ale post Bulleta przedstawia mi obraz całej sytuacji. Jestem na początku sytuacji Tobiasza. Mam nadzieję, że ktoś mi napisze to samo co Bullet za jakiś czas.
Powodzenia smile

268

Życie jest nieprzewidywalne... w ostatnim czasie pewna nowa dziewczyna dosłownie przebiła moje serce strzałą amora. Sam nie wiem jak to się stało. Ja tutaj ciągle myślami byłem z ex, aż nagle poznałem dziewczynę przez internet, gadaliśmy, gadaliśmy i oboje zauroczyliśmy się w sobie po uszy. Przestałem myśleć o ex, zobaczyłem do razu jej wady, których wcześniej nie widziałem. Nowa znajoma jest moim ideałem. Z nikim mi się tak dobrze nie rozmawiało od czasu mojej ex. Dużo dziewczyn poznałem po rozstaniu, ale ta to jest ta jedyna, czuje to, to jest to. Może to głupie, ale jakbym widział swoje lustrzane odbicie. Mam wrażenie, że jeszcze więcej mnie z nią łączy, niż z byłą.

Jestem gotów wrócić dla niej do Polski! Dzięki za rady smile

269

Dobra wiadomość smile Pamiętaj, żebyś zyl z szacunkiem dla siebie. Nawet jak jesteś z kimś. Nie buduj szczęścia na kimś innym. Tylkomtak można stworzyć udany związek.

Życzę powodzenia.

Odzywaj sie czasem smile

270 Ostatnio edytowany przez senior1939 (2014-01-19 19:48:37)

Zauroczenie ,ktore trwało aż 7 lat i Ona odeszła do drugiego ,ktory obiecywał złote góry  i nie tylko .I to przetrwało wiele lat ale niestety skonczyło sie dla Niej fatalnie bo o tym nie wiedziała ze Jej Matka zmarła na białaczkę i ten gen przekazała swojej córce .Ale to zeby utajnic swoja swobode w seksie swojemu przyszłemu mezowi /mojemu rywalowi/  ,przekazala tylko,że jego poprzednik był bardzo złym mezem ,partnerem,kochankiem i to przekazała córce jako przestroge na życie do nieujawniania nikomu bo lepiej zeby prawda została w rodzinie .Takie zachowanie cechuje typ kobiety ,która jest zaborcza i tylko jej relacja sie liczy .Ale to juz przeszłosc bo  ona sama juz odeszła z tego swiata a ja mam nowa partnerke i tylko to sie liczy .Ale wspomnienia zostaja ,tyle ze klin klinem trzeba wybijac choc kazdy klin jest inny a milosc jest slepa .Ale kazda z pan ma inna nature i podejscie do seksu tez
senior1939

271

Jednak nie podjąłem tego ryzyka. W ostatniej chwili uświadomiłem sobie, że nie ma to na ten moment żadnego sensu. Moja była żyje w innym świecie i pomimo tego, że odnowiliśmy nasz kontakt i układał się on dobrze, to postanowiłem go ponownie uciąć. I tak od miesiąca się nie widzieliśmy, ani nie rozmawialiśmy. Pisała ostatnio tylko, że ma nowy numer, polubiła jakieś tam zdjęcia na fb, ale ja się nie odzywam, nie kontaktuje i jest mi ponownie lepiej. Brak kontaktu daje dużo siły i pozwala na wszystko spojrzeć z innej strony. Dopóki ona nie zejdzie na ziemie, to nie ma sensu utrzymywać kontaktu. Kwestia czasu, kiedy zerwie z tym swoim chłopakiem, ona po prostu młoda i głupiutka chce szaleć i się bawić.

272 Ostatnio edytowany przez mmmsss (2014-02-24 21:48:27)

Hej a ja mam wrażenie , że jej na Tobie zależy i myslę, że nie powinieneś przestawać o nia walczyć jesli znaczyła dla Ciebie naprawdę bardzo wiele. Może sie zagubiła w pewnym momencie , może potrzebuje chwili przerwy a może faktycznie cos się stało i boi się Tobie o tym powiedzieć. Miałam podobną sytuację . Mój były juz narzeczony z kórym byłam 4 lata przez pierwszy rok chodzenia w ogóle nie mówił mi że mnie kocha po prostu nic nie czuł ale było nam razem dobrze a ja byłam w nim strasznie zakochana. Po roku powiedział mi ze nie wie co czuje , że potrzebuje przerwy bo chce sprawdzić czy zatęskni. Ja byłam zrozpaczona nie wiedziałam co ze sobą zrobić. Ale nadal mieliśmy ze sobą kontakt, nie usuwalismy sie ze znajomych itd bo to faktycznie dziecinne. Jednak w naszym przypadku on wrócił bo stwierdzil ze jest mu strasznie żle i nie potrafi tak dłuzej. Ja myslę ze podobnie bedzie w przypadku Twojej dziewczyny. Po prostu potrzebuje czasu i być może chce zobaczyć czy będziesz sie starał czy odpuścisz... Walcz nie poddawaj się ! Oczywiście nie zatruwaj jej życia pisaniem non stop czy telefonami jak Ci jest okropnie chociaz wiadomo ze rozwala Cię od środka. Ale pokaz jej ze jest dla Ciebie mega wazna !

273

Wiesz, ja uważam, że ruch teraz powinien należeć do niej. Zapytałem ją kiedyś, jak już odnowiliśmy kontakt czy żałowała kiedykolwiek, że mnie zostawiła, to powiedziała, że nie. Wiem, że to są tylko słowa. Ja sam jej mówiłem niedawno, że bym do niej już nie wrócił, a w środku myślałem zupełnie co innego.

Od naszego rozstania minęło już 8 miesięcy i najgorsze mam już za sobą. Teraz czasami mam takie etapy, że za nią tęsknie, wspominam jak wiele fajnych chwil spędziliśmy i brakuje mi jej. Ale mam też etapy gdzie nie wyobrażam sobie na ten moment być z nią, patrząc jak ona się zachowuje, nawet wobec obecnego chłopaka, którego traktuje jak marionetkę, olewa go kompletnie. Nie robi sobie nic z jego uczuć. Ona chce teraz się bawić, spotykać z innymi chłopakami, Londyn jej odbił, odbiła jej woda sodowa, co to nie ona. Nawet jej rodzina tutaj z Londynu to widzi i coraz bardziej są na nią cięci za to jej zachowanie, chociaż i tak wszystkiego mi nie mówią zapewne.

Nie chce w takim razie z nią utrzymywać kontaktu, skoro tak się zachowuje, chociaż de facto to zachowanie nie dotyczy mojej osoby. Ale chcę, żeby zeszła na ziemię i mam nadzieje, że pewnego razu jak już się wyszaleje, zobaczy co robi.. jak odsuwa się coraz bardziej od bardzo bliskiej dla niej rodziny, jak jest z chłopakiem, którego nie kocha i że straciła mnie. Wszystko jest do czasu i pewnego dnia skończy się jej sielanka.

274

lakos napisał/a:

smile

A niech zdupca! Nie minęły dwa tygodnie i już randek się zachciało. To nie mogła być miłość. Nie wierzę..

Hahaha stwierdzenie "niech zdupca" mnie rozwalilo big_smile Ale masz racje takie szybkie randkowanie nic nie daje. To tylko ulga na chwile ze ktoś jest Toba zainteresowany ale tak naprawde nie wymazuje wspomnień, uczuć itd wrecz przeciwnie w tej drugiej osobie sie doszukujesz jej/jego cech. Bez sensu

275

Dokładnie, moja była w rozmowie sama stwierdziła, że on był dla niej plastrem po naszym rozstaniu. Że na początku było fajnie, ale z upływającym czasem czuła do niej coraz większą niechęć... powiedziałem jej, że nie zbuduje szczęścia na cudzym nieszczęściu, zgodziła się z tym. Ma teraz to co chciała.

Powiem wam, ten temat powinien zostać przyklejony na głównej.
No może pomijając ostatnie jego 3 strony.

Ale ja zobaczyłem w tym temacie trochę siebie, i wszystkie te mocne hejty paru osób, Tobiasz twoja nadzieja i starania, i dalej hejty innych osób.
Dało mi to tyle do myślenia że aż się poczułem szczęśliwy że moja była mnie zostawiła. Jeśli to jest przejściowe i za parę dni znów będzie ciężko to od razu odpalam ten temat i czytam go ponownie. Dzięki big_smile

277

Mnie tez zostawil chlopak ,tylko w moim przypadku jest pewne ,ze mu uczucie zniknelo ,a u Ciebie Tobiasz 228,widac ,ze ona czula ,ze nie skreslila Cie ,ja chcialam o niego walczyc ,ale pozniej moja walka bylo wlasnie nic nie robienie ,czyli nie pisanie ,jak mi zle ,podkresle ,ze on mi zaproponowal kontakt ,to wlasnie jak byl ten kontakt ,naprawde super sie dogadywalismy ,zadnych klotni , mile rozmowy ,z mojej strony ,zadne pretensje czy blaganie ,wrecz przeciwnie ,deliktanie mu pokazywalam ,ze zostawil mnie ,ale nei ejstem zalamana ,bo robie to co lubie itp ,nie "widzial" dalam cudzyslow ,bo tylko mielismy kontakt przez fb ,ja jestem za granica ,a on w polsce i z tego powodu mu przeszlo ,bo za dlugo tu siedze i on nie dal rady na ta odleglosc ..niewazne zreszta ..Ostatnio zastanawialam sie choc nasz kontakt bl naprawde ok ,zeby go urwac ..On wie ,ze nadal go kocham ,ostatnio dalej fajnie pisalismy,super ,ekstra i ja w pewnym momencie wyskoczylam ,ze nie chce meic z nim kontaktu itp ,chyba poczul sie troszke zdezorientowan,ze tu fajnie piszemy ,wie ze go kocham ,a jednak bm i nie chce tego kontaktu?Nie zaluje tej decyzji ,bo ajk mielismy kontakt ,to to i tak do niczego nie prowadzilo ,on nie daal zadnych znakow ,ze jest nadzieja,wiec ja zdecydowalam ze to urwe ,moze wlasdnie etraz mysli ,ze kocha ,a urwala kontakt ,dlaczego ? ..trudno mi bardzo bylo ,ale odwazylam sie na tn krok ,a co do fb ,pow ,zebysmy sie usuneli i wcale nie uwazam tego za dziecinne ,wrecz przeciwnie ..po co sie meczyc ,jak masz go w znajomych ,mozesz przeciez wszytsko zobaczyc ,co on dodaje ,co ktos jemu dodaje ,zdj ,posty itp i na co to komus ? ,zeby bardziej bolalo ? a jak nie ma sie eks na fb ,to jest inaczej ..ja tak mialam jak mielismy kontakt ,jakas dziewczyna wysllaa mu buzke ,niby nic ,ale zabolalo..na drugi dzien ja bylam na fb ,on mnie zobaczyl napisal co u mnie i jakims dziwnym zbiegiem okolicznosci od razu polubil ten post i rowniez jej wyslal buzke..Nie wiem czy byl az tak bezczelny ,ze wiedzial co czuje i ze to zoabcze i to mnie zaboli ,ale tak sobie dal ,bo chcial ,czy wlasnie specjalnie ,zebym to widziala w momencie kiedy weszlam na tego fb  ,ale po co jak nic nie czuje ,po co takie gierki ,jak myslicie ?..Najlepsze ejst w tym wszytskim ,ze nie dalam mu odcuzc nic ze mnie to zabolalo ,jakbym tego nie widziala,,zero reakcji ,nic mu o tym nie napisalam ,moze tego oczekiwal ,ale sie nie doczekal..Nie wiem jak faceci mysla ,czuje ze go naprawde stracilam ,moze tak mialo byc ..

278

Mój problem polega na tym że 3 tyg temu moja kobieta spakowała moje rzeczy i wywiozła do mojej matki i powiedziała że to już koniec. A powodem tego było moje pijaństwo po pracy po nocnej zmianie z okazji urodzin kolegi, oznajmiłem o tym moja ukochana ale że wypije tylko kilka kieliszków i wracam do domu, prawda była taka że wypiłem dosyć sporo, dzwoniłem po nią żeby po mnie przyjechała, po przyjeżdzie koledzy nie chcieli mnie puścić więc oznajmiłem że zostaje z kolegami, była bardzo zła i krzyknęła że jak wybieram kolegów to z nami koniec. po powrocie do mieszkania( ona je wynajmowała, ale razem płaciliśmy) zastałem zamknięte drzwi więc próbowałem się dostać gdyż zabrała mi klucze do mieszkanie, swoje karty z bankomatu i inne rzeczy,nie chciała mnie puścic i zadzwoniła po policje, zabrali mnie na tzw dołek, rano wróciłem do matki gdzie przed klatka spotkałem Gosię z Darią(młodsza jej córka,niemam z nia dzieci,ona ma dwie córki 4 i 12 lat) była zła i płakała mówiąc zebym jej zostawił w spokoju. Po kilku dniach sprowadziłem się do brata gdyż ma wolną kawalerke. Kilka rzeczy zostało jeszcze u niej( tv,pralka itp.)  zostawiłem jej też na razie auto, chciała mi to wszystko oddać ale nakłoniłem ja żeby się wstrzymała jeszcze ,że te rzeczy nie są mi na razie potrzebna bo wszystko mam. Podjąłem terapię dla alkoholików o której Ona wie ,dałem nawet nr do terapeuty.Nasz związek trwał 10 miesięcy, było ok ,dzieci bardzo mnie polubiły zwłaszcza młodsza Daria,chciałem być dla nich jak ojciec,kupowałem prezenty jeździliśmy na wycieczki na basen itp., chciałem spędzać z nimi jak najwięcej czasu. Z Gosia układało się różnie kilka razy się namnie zawiodła jak to powiedziała ostatnio,ale nigdy jej nie zdradziłem nie wyzwałem itp. w łóżku było ok. ,bardzo Ją Kocham tak jak dziewczynki,niewiem co mam robić. Od tamtego czasu widziałem dziewczynki dwa razy, z Gosia 3, w sobote nawet odebrała mnie z pracy autem, ale stanowczo mówi że niechce na razie żadnego związku,zawiodła się na mnie,woli być sama. Czasem jak dzwonie to jest miła rozmowa czasem jest wkurzona jak napisze sms-a z pytaniem o spacer wspólny albo kilka miłych słów typu że mi zależy że dalej je kocham itp. Dzień przed rozstaniem zapłaciłem rachunki za mieszkanie i prawie całe pieniądze dałem jej, dwa dni po rozstaniu dałem jeszcze pare groszy i bony żywnościowe na 300zł,bo wiem że ma ciężko. dwa dni temu zaproponowała że jak dostanie alimenty to da mi 150zł , bo wie ze niemam na życie, co niestety jest prawdą, jak zachować się w tej sytuacji?  Mówie jej często lub piszę ,że zachowałem się jak świnia,że bardzo żałuje ,że zależy mi,że zrobie wszystko żebyśmy byli znowu razem, ale Gosia mówi że chce być teraz sama,że mi już nie ufa, że się zawiodła, ja jej że się zmienie ,ze się lecze ona że mam się zajać sobą teraz i nie zawracać jej głowy. Mieszkanie jest wynajmowane i wynajmujący dowiedział się o całej akcji dlatego stanowczo mnie nie chce widzieć w tym mieszkaniu,Gosia się boi że zostanie wylana,dlatego mniemam tam wstępu. Acha jeszcze jedno,zmienia zdania co chwile, raz że się zgadza na widywanie raz w tyg raz że nie chce mnie widzieć wcale, nie wiem już co myśleć i co robić? Mówi że uczucia do mnie wygasły, że to ja to spowodowałem zawodząc ja kilka razy. Wszystkim znajomym powiedziała ze się rozstała. Mówi że teraz będzie żyła sama bo ma dla kogo żyć ma dwie córy i nie potrzebuje faceta. Na walentynki dałem jej kwiaty bomboniere i maskotke. Co robić pomocy!!!

279

Cytryna12 i Lucky75 sorry, ale to jest mój temat, załóżcie swój, nie róbmy zamieszania wink

Tobiasz a co z tą znajomą która okazała się ideałem?

281

Tobiasz 228 ,nie badz egoista:) dokladnie Twoj temat ,duzo ludzi pomaga ,Doradza ,Ale rowniez tez chce uzyskac pomocy i rady ,Tak jak i my ...Nie Boj sie nie Bd zamieszania ,jezeli Kazdy Bd sie podpisywal...Jestem w tej samej sytuacji Co Ty ,nawet gorszej ,pisalam rowniez na Forum ,all wlasnie nie uzyskalam odp od facetow ,a na Tym mi tez zalezy ,bo wiadomo jestes faceta mi tez chcialam od Cb uzyskac jakas rade cz nawet odp ,moze wiesz Co moglo to oznaczac ,jak wyzej napisalam,masz myslenie faceta i wiesz Co chodzi Wam po Glowie ,nie mowiw ze Tak samo alle podobnie...Jezeli nie Masz ochoty Czy naprawde Ci przeszkadza jak Ktos tu Pisze to z Görs przepraszam;)

282

Wszystkienickisazajete napisał/a:

Tobiasz a co z tą znajomą która okazała się ideałem?

Odległość zgasiła uczucie. Z jej strony jest chęć z mojej już nie bardzo. Potrzebuje kobiety obok siebie, a nie 1,5 tyś km od siebie.

Cytryna12 - mieliście dobry kontakt, odbudowaliście go i wasze relacje układały się poprawnie czyt. po koleżeńsku. A Tobie nie chodzi o to by być jego koleżanką, tylko po to żeby do niego wrócić. Nie wiem co on ma w głowie, ale skoro nie uciął z Tobą całkowicie kontaktu tzn. że dalej zajmujesz jakieś miejsce w jego sercu, ale nie twierdzę, że ma ochotę do Ciebie wrócić. Taka sytuacja była dla niego dość dobra, bo z jednej strony utrzymywał z Tobą kontakt i wiedział co u Ciebie, a z drugiej nie miał żadnych zobowiązań, bo przecież nie jesteście razem. Nie ma sensu utrzymywać takich relacji z byłymi szczególnie gdy jedna strona wciąż ma nadzieje na happy end. To Ciebie zamęczy, a brak z jego strony inicjatywy tylko będzie pogłębiał Twoje cierpienie. Dobrze zrobiłaś, że zerwałaś z nim kontakt, nic tak nie działa na wyobraźnie jak obojętność. Być może pasować do was będzie ten cytat: "zbyt dumni by do siebie wrócić, zbyt zakochani by o sobie zapomnieć". Nie wiem czy tak w waszym przypadku jest, ale jest to możliwe. Czas, czas i jeszcze raz czas. Nie odzywaj się pierwsza. Niech on zobaczy, odczuje że Ciebie stracił. Bądź dla niego chłodna, ale bez przesady. Po prostu jak napisze traktuj go jak zwykłego kolegę. Sama już nie inicjuj kontaktu, on wie, że Tobie na nim zależy i ma nad Tobą przewagę. Uwierz faceci może i chcą stosować gierki tak jak kobiety, ale rzadko to wychodzi, a już na pewno nie na dłuższą metę. Przy drugim, trzecim spotkaniu z faceta można czytać jak z kartki. Tym bardziej jak się go zna. Ruch należy do niego, Ty już swoje zrobiłaś. Faceci to zdobywcy i im bardziej coś jej dla nas nieosiągalne tym bardziej chcemy to mieć, pamiętaj. Pokaż mu się szczęśliwa, nie rozmawiaj o was, bo was już nie ma. Jak zacznie temat powiedz "było minęło", niech on wie, że Ciebie stracił, daj mu zatęsknić. Mistrzostwem byłoby gdybyś pokazała się szczęśliwa z innym facetem. Uwierz, zazdrość to potężna broń, którą już wiele związków scaliła po rozpadzie. Powodzenia. Ale i tak radzę założyć własny temat wink

283

Zalozylam ,ale wyszlo ,jak wyszlo ..Tzn duzo z poprzedniego tematu sie nauczylam ,duzo porad itp a,le to bylo na etapie jak wlasnie chcialam go odzyskac i nie ymslalam w jakis sposob ,tylko zeby odzyskac ,aa teraz minal miesiac od rozstania i mam inne myslenie ,tak jak napisaless obojetnosc..Dziekuje Ci rowniez za odpowiedz ,jezeli cos moge wtracic ,to ja jestem za granica ,on w polsce i ja jak zrywalam kontakt ,to powiedzialam mj,ze moze za jakis czas sise odezwe ,on sam mi napisal z 3 razy ,jezeli bd chciala ,to zebym go zaprosila na fb  i myslalam ,zeby dac o sobie znac tak za dwa miesiace ,dobry pomysl ? ..Napisze jeszcze ,ze do Polski wracam w licpu na stale juz..jeszce na koniec napisalam mu zeby mu sie wszytsko ulozylo ,ze tego mu zycze smile ,on mi odp nawzajem smile ,ja mu odp "uklada:)" i wtedy jego pytanie "uklada Ci sie dobrze smile?" tak jakby sie zdziwil ..Nie wiem juz co mu siedzi w glowie ,moze dopiero ajk mnie zobaczy odzyje w nim cos i czy ejst w ogole mozliwosc zakochac sie  w tej samej osobie 2 razy ..podrawiam Tomasz 228 smile

284

Ja bym Tobie osobiście radził zerwać kontakt całkowicie, uwierz, że to działa dla Ciebie więcej niż myślisz. Brak kontaktu działa na wyobraźnie, ja się o tym przekonałem. Kiedy pisałem do mojej ex, nie chciała nic ode mnie, czasem odpisywała, czasem nie, ale zawsze odczuwałem niechęć, stałem jej na drodze do szczęścia. Kiedy zerwałem z nią całkowicie kontakt na prawie 3 miesiące dopiero po tym czasie mówiła, że tęskniła, teraz od miesiąca znów nie mamy kontaktu, bo już nie chce, ale przed tym odpisywała już od razu, sama zagadywała, inna dziewczyna niż zaraz po rozstaniu. Dlatego tak ważne jest konsekwentne trzymanie się tego, żeby za żadne skarby się nie odezwać. Moja ex mi powiedziała, że przez te 3 miesiące jak nie mieliśmy kontaktu chciała już wiele razy napisać do mnie, ale nie miała odwagi.

285

Wiem ,ze w tym masz racje ,ale juz sama nie wiem co robic..Nie wiem czy czytales tuaj temat "prawo przyciagania ,a odzyskanie eks " i tam bylo napisane ,zeby przyciagnac eks ,na poczatku trzeba odzyskac siebie ,swoje szczescie ,a jezeli juz ci sie to uda ,to wtedy mozna sie odezwac po 3 miesiacach i zapytac po postu co slychac itp .. I tu mi sie wszystko miesza ,ok napisze np do niego za 2 miesiace  co  u niego slychac itp ,on mi zapewne odp ,bedzie chwile rozmowy i co dalej zerwac kontakt mowiac ,ok chcialam tylko po takim czasie wiedziec ja u cB LECI ,A TERAZ JUZ URYWAM DALEJ ? .Jak Ty bys to odebral jako facet, jakby dziewczyna Ci tak napisala ,rowniez bys byl w takiej sytuacji ,ze mnie nie kochasz ,a wiesz ze ja cb kocham ,ale robie takie cos

286

a mialam zapytac ,po tych 3 miesiacach nie odzywanie sie ,kto pierwszy sie odezwal? ,Ty czy ona ?

287

Właśnie po tych 3 miesiącach ja się odezwałem, ale tak naprawdę wcześniej to ona napisała mi pierwsza składając życzenia urodzinowe. Później polubiła zdjęcia na fb (pierwszy raz po zerwaniu) dlatego postanowiłem się odezwać i napisałem właśnie "co słychać" i ku mojemu zaskoczeniu rozmowa potoczyła się bardzo fajnie, widać było, że się ucieszyła i na drugi dzień zaproponowała, żebyśmy poszli na piwo.

Inaczej myśli kobieta, a inaczej myśli facet. Gdybym zerwał z dziewczyną, bo jej już nie kocham, ale nie poznałem nikogo nowego to pewnie sporadyczny kontakt by mi nie przeszkadzał. Z czasem, kiedy dalej byłbym sam, a widziałbym, że moja ex wciąż mnie kocha to pewnie postępował bym podobnie do Twojego byłego. Nie chce Cię martwić, ale mam jednak wrażenie, że jeżeli on kogoś znajdzie to on już nie będzie chciał się z Tobą kontaktować. Ale tutaj nie jest dla Ciebie jeszcze koniec świata, a wręcz możesz upatrywać w tym cień nadziei. Bo może się okazać, że jego nowa wybranka po czasie okaże się wredna, brzydka i kompletnie do niego nie pasująca i dopiero wtedy doceni Ciebie. Tak być może, ale nie musi.

Zajmij się sobą. Baw się, oddaj się swoim hobby, umawiaj się z innymi facetami, odzyskaj siebie. Ja pierwsze 2 miesiące po rozstaniu byłem wrakiem człowieka, byłem na samym dnie. Moja była widziała mnie w tym stanie, nie chciała mnie widzieć na oczy. Brzydziła się moim upadkiem, gardziła mną, za to w jakim znalazłem się stanie. I wiesz co? Kiedy nie miałem już żadnej nadziei, nie mogłem wydostać się z tego dna, wróciłem do swojej poprzedniej pracy, bo po rozstaniu nie pracowałem. I to był strzał w dziesiątkę. Odżyłem na nowo i z każdym kolejnym dniem wstawałem z kolan. Pogodziłem się z przyjaciółmi, krok po kroku wracałem do swoich pasji, odnawiałem kontakty ze znajomymi, przestałem robić głupstwa, ludzie inaczej na mnie patrzyli i wyjechałem za granicę. Mieszkam w Londynie, tak samo jak i moja ex. Jej rodzina jest dla mnie jak moja rodzina, pracuje dla jej wujka. Odbiłem się od tego dna, zacząłem żyć dla siebie. Ludzie to zobaczyli. Zobaczyła to moja ex. Kiedy wyjeżdżała widziała próbującego powstać z kolan byłem chłopaka, wrak człowieka. Kiedy zobaczyła mnie po tych 3 miesiącach zobaczyła szczęśliwego, pracującego, radzącego sobie na obczyźnie faceta, który odżył i już za nią nie lata. I to jest jakaś recepta. Najpierw trzeba pogodzić się z rozstaniem, zacząć żyć dla siebie, a dopiero później próbować nawiązać kontakt z byłym, jeżeli będziesz miała na to jeszcze ochotę. Odetnij się od niego i zaskocz go za jakiś czas swoją zmianą.

288

Ok ,rozumiem ,tylko u mnie jest inaczej niz u Cb,bo Ty miales szanse sie spotkac ,Tak jak napisales zaproponowala Ci spotkanie jak po 3miesiacach sie odezwales ,u Mnie nie ma niestety takich szansy ,nawet jak sie odezwe ,bo odleglosc ..Wychodzi na to ,ze musze przeczekac to i zajac sie soba ,a jaka wroce ,to wtedy sie spotkac...Moze zrobie Tak ze za 2 miesiace dam o sobie znac ,zapytam Co tam u niego i Dalej zerwe kontakt ,a pozniej jak Juz Bd w Polsce to sie odezwe ,jak myslisz ?

289

Ok, koniec. Historia z odzyskaniem ex i pobytem w UK zakończona. Kilkanaście dni temu podjąłem decyzje, że wracam za 2 miesiące do Polski. Powiedziałem o tym szefowi, rodzinie. Postanowiłem tak, bo męczyła mnie już ta sytuacja z byłą i nasze relacje kolega - koleżanka z których nic nie wynikało, a tylko mąciło mi w głowie. Dzisiaj jednak dowiedziałem się czegoś co zakuło mnie porządnie w serce. Otóż moja była rozstaje się ze swoim chłopakiem, powiedziała mu, że był on tylko pocieszeniem po mnie, ale nic do niego nie czuje już. I wszystko byłoby pięknie, gdybym równocześnie nie dowiedział się, że moja ex ma romans ze swoim dużo starszym szefem, który notabene ma żonę i dzieci. W tym momencie straciła cały szacunek jaki do niej miałem, jest dla mnie zerem. Postanowiłem przyśpieszyć w takim razie swój przyjazd do Polski i planuje wrócić już za 3 tygodnie. Z nią nie chce mieć już nic wspólnego. Ona nie ma nawet pojęcia, że ja o tym wiem. Jestem jedyną osobą, prócz jej przyjaciółki, która o tym wie. Zostawię sobie tą tajemnicę dla siebie, ale ona dla mnie już nie istnieje. Dziękuje za wasze porady i wskazówki. Zdobyłem dzięki wam cenne doświadczenie.

Pozdrawiam

290

Tobiasz228 napisał/a:

Ok, koniec. Historia z odzyskaniem ex i pobytem w UK zakończona. Kilkanaście dni temu podjąłem decyzje, że wracam za 2 miesiące do Polski. Powiedziałem o tym szefowi, rodzinie. Postanowiłem tak, bo męczyła mnie już ta sytuacja z byłą i nasze relacje kolega - koleżanka z których nic nie wynikało, a tylko mąciło mi w głowie. Dzisiaj jednak dowiedziałem się czegoś co zakuło mnie porządnie w serce. Otóż moja była rozstaje się ze swoim chłopakiem, powiedziała mu, że był on tylko pocieszeniem po mnie, ale nic do niego nie czuje już. I wszystko byłoby pięknie, gdybym równocześnie nie dowiedział się, że moja ex ma romans ze swoim dużo starszym szefem, który notabene ma żonę i dzieci. W tym momencie straciła cały szacunek jaki do niej miałem, jest dla mnie zerem. Postanowiłem przyśpieszyć w takim razie swój przyjazd do Polski i planuje wrócić już za 3 tygodnie. Z nią nie chce mieć już nic wspólnego. Ona nie ma nawet pojęcia, że ja o tym wiem. Jestem jedyną osobą, prócz jej przyjaciółki, która o tym wie. Zostawię sobie tą tajemnicę dla siebie, ale ona dla mnie już nie istnieje. Dziękuje za wasze porady i wskazówki. Zdobyłem dzięki wam cenne doświadczenie.

Pozdrawiam

Ale nie odejdziesz z forum, prawda? sad

291

Nie smile Służę chętnie pomocą innym, bo sam uczyłem się na własnych błędach i dalej uczę.

Moja historia kończy się tak: 14 kwietnia wracam do Polski, z ex moje kontakty to kolega - koleżanka. Wczoraj powiedziała mi, że wie, że mnie po rozstaniu potraktowała okropnie i przeprasza. Nie ma pojęcia czego się dowiedziałem. Przed samym wyjazdem może jej to powiem, sam nie wiem. Jestem zadowolony, że nasze relacje są koleżeńskie, a nie wrogie. Bo wbrew wszystkiemu to dobra dziewczyna i nie życzę jej źle. Razem już nie będziemy, ale chociaż pokazałem jej, że stanąłem na nogi i stałem się taki jakim byłem na początku. Jestem z tego zadowolony.

292

To super, gdyż bardzo cenię sobie Twoje rady smile I z nich korzystam w potrzebie big_smile

A co do byłej dziewczyny to słusznie postąpiłeś smile

293

Kolejny przypadek ze dziewczyna rzuca chlopaka. A gdy on wstsje i sie otrzepuje to ona zdaje sobie sprawe z glupoty i jest w tylku. Ciekaw jestem jak to u mnie sie skończy. Chociaz widze w tym.cien nadziei..aczkolwiek jak sie z kims.zwiaze.to nie bedzoe zadnych powrotow juz. Czas po zerwaniu jedt czasem na przemyslenia w innym wypadku gdy ona wiaze sie z kims innym. Trudno trzeba to olac. Ciesze sie stary ze Tobie sie udalo ;-)

294

Witam. Moglibyście mi wyjaśnić zachowanie mojej byłej? Miesiąc temu wróciłem do Polski, ona jest dalej w UK. Pożegnaliśmy się, mówiła, że mnie uwielbia, że jestem super chłopakiem, że jej cała rodzina mnie uwielbia, a jej chłopaka nikt nie trawi. Że zachowałem się super i nie chce żebym wyjeżdżał, ale nie możemy być razem. Tak więc wyjechałem. I nagle ostatnio moja była po raz pierwszy od rozstania napisała do mnie pierwsza... co słychać, co robię, gdzie pracuje, czy w Polsce jest mi lepiej, jak się czuje w Polsce. Odpisałem jej, że pracuje tam gdzie pracowałem, że dostałem podwyżkę i jest zupełnie inaczej. Że teraz mogę powiedzieć, że dobrze zrobiłem wracając, bo odżyłem i że dzień jest dla mnie zbyt krótki. Odpisała mi, żebym się z tego cieszył, że oby mi się ułożyło jak najlepiej i że u niej spoko, nic ciekawego się nie dzieje". Na tą wiadomość już nie odpisałem, bo po co... Dziwi mnie jedynie jej zachowanie, że teraz nagle sobie o mnie przypomniała, jak wróciłem do kraju... jak już złapałem oddech, wszystko się układa, to nagle ona pisze jakby nigdy nic i mi ten spokój trochę targa.

295

Tobiasz228 napisał/a:

Witam. Moglibyście mi wyjaśnić zachowanie mojej byłej? Miesiąc temu wróciłem do Polski, ona jest dalej w UK. Pożegnaliśmy się, mówiła, że mnie uwielbia, że jestem super chłopakiem, że jej cała rodzina mnie uwielbia, a jej chłopaka nikt nie trawi. Że zachowałem się super i nie chce żebym wyjeżdżał, ale nie możemy być razem. Tak więc wyjechałem. I nagle ostatnio moja była po raz pierwszy od rozstania napisała do mnie pierwsza... co słychać, co robię, gdzie pracuje, czy w Polsce jest mi lepiej, jak się czuje w Polsce. Odpisałem jej, że pracuje tam gdzie pracowałem, że dostałem podwyżkę i jest zupełnie inaczej. Że teraz mogę powiedzieć, że dobrze zrobiłem wracając, bo odżyłem i że dzień jest dla mnie zbyt krótki. Odpisała mi, żebym się z tego cieszył, że oby mi się ułożyło jak najlepiej i że u niej spoko, nic ciekawego się nie dzieje". Na tą wiadomość już nie odpisałem, bo po co... Dziwi mnie jedynie jej zachowanie, że teraz nagle sobie o mnie przypomniała, jak wróciłem do kraju... jak już złapałem oddech, wszystko się układa, to nagle ona pisze jakby nigdy nic i mi ten spokój trochę targa.

Bliscy doradzają mi, żebym jej napisał, że skoro nie możemy być razem, to żebyśmy nie utrzymywali kontaktu, żeby dała mi psychicznie odpocząć. Nie wiem co o tym myśleć.

296

A wiesz co to znaczy, gdy tak jej napiszesz? Że jesteś wciaz zalezny od niej emocjonalnie - słaby.
Chcesz powrotu? Nie ma powrotów, gdy kochasz, a druga strona nie. Nie ma szans na coś takiego, bo ta osoba kochająca zachowuje sie na odwrót niz powinna. Obie strony musza byc na tym samym poziomie emocji, by coś mogło z tego wyjsc.

297 Ostatnio edytowany przez bullet (2014-05-13 16:12:05)

Witamy w kraju

Tobiasz228 napisał/a:

...żebym jej napisał, że skoro nie możemy być razem, to żebyśmy nie utrzymywali kontaktu, ..

Zrób tak jak napisał thepass ale wg mnie musisz uciąć temat. Odpisz, wyłacznie gdy do Ciebie jeszcze raz napisze, tylko wtedy. Sam nie podejmuj tematu.
Absolutnie żadne "skoro nie możemy być razem" lecz odpisz, że życzysz jej wszystkiego najlepszego ale nie chcesz więcej z nią utrzymywać kontaktu.
Albo nie odpisuj wcale i ew. na którąś tam próbę (bo będą) możesz tak odpisać. Opcja zależy od Ciebie. Tyle.

298

Dzięki za rady. Wciąż mnie jednak zastanawiają raz - jej słowa, które mi powiedziała przy pożegnaniu, padło nawet stwierdzenie "kocham cię". Dwa - jej nagłe zainteresowanie co u mnie. Wcześniej nie miało to miejsca. To ja raczej pierwszy inicjowałem rozmowę, tym razem ona.

299

Ale zastanawianie nic nie daje. Nie bądź baba. Jak ktoś kocha to nie tylko mowi, a pokazuje to czynami. Gdyby kochała, to by pisała, interesowała się, chciała sie widywac. Sam wiesz jak to jest, gdy się kocha.

300

I widywaliśmy się jak byłem jeszcze w UK. Teraz to niemożliwe, bo ona jest tam, a ja wróciłem do kraju. Ja coś jej przy pożegnaniu powiedziałem, że chyba nie ma sensu utrzymywać dalej kontaktu... to powiedziała, że jak wyjadę to nie da mi spokoju i będzie do mnie pisać. Że mnie przeprasza, że mnie tak skrzywdziła i że jestem cudownym chłopakiem.

301

To nie wiem gdzie jest problem, jeśli ona pokazuje, że kocha.

302

Problem jest w tym, że pomimo tych jej słów wszystkich, ona twierdzi, że nie możemy być razem. Powiedziałem jej w dniu pożegnania, że ma 12 godzin, żeby mnie zatrzymać, bo rano miałem samolot. To stwierdziła, że nie chce żebym wyjeżdżał i chce żebym został, ale nie możemy być razem. A jednocześnie mówi, że mnie uwielbia i nawet kocha, że jestem cudowny itp. I po moim wyjeździe była cisza, raz tylko pisaliśmy ale to o innej sprawie. I przedwczoraj do mnie napisała.

303

Jak dla mnie ona Cie nie kocha, ale uważa Cie za wspaniałego człowieka. Byc moze ma też kogos innego. Musisz sie odciąć totalnie, a nawet więcej - odpychać ją i sugerować by znalazła sobie innego. Jesli w ogole widzisz sens w utrzymywaniu kontaktu BEZ NADZIEI na powrót.

304

Ona mieszka z chłopakiem, z którym związała się po rozstaniu ze mną. Jednak go nie kocha, co już chyba powiedziała wszystkim. Ostatnio nawet mu powiedziała, że był tylko pocieszeniem po mnie, ale zauroczenie prysło. Jak stwierdziła "moja cała rodzina cię uwielbia, a tomka (jej chłopaka) nikt nie trawi". Jest z nim tylko dlatego, bo go tam ściągnęła i razem opłacają za mieszkanie... ale jak sama powiedziała, nawet z nim nie śpi, bo kompletnie do niego nic nie czuje.

305 Ostatnio edytowany przez asanas29 (2014-05-13 17:35:02)

Tobiasz228 napisał/a:

I wszystko byłoby pięknie, gdybym równocześnie nie dowiedział się, że moja ex ma romans ze swoim dużo starszym szefem, który notabene ma żonę i dzieci. W tym momencie straciła cały szacunek jaki do niej miałem, jest dla mnie zerem. Zostawię sobie tą tajemnicę dla siebie, ale ona dla mnie już nie istnieje.

Pozdrawiam

.....??? skąd teraz te wątpliwości ??
Thepass ma rację: też myślę że Cie nie kocha i nie powinieneś zawracać sobie nią głowy...wiem że to trudne .... ale nie warto być z kimś kto traktuje cię tylko jako opcję (kogoś tu cytuję  z forum ale nie wiem kogo:P) ....  uśmiechnij się i walcz o SIEBIE!!!!!!!!!!

306 Ostatnio edytowany przez thepass (2014-05-13 17:56:41)

Plasterek nie wypalił, więc została sama, a Ciebie nie kocha od momentu jak znalazła plaster. Tylko nie po rozstaniu z Twojej strony, ale nie umiała jakos uwolnic sie od Ciebie. Powodow tego moze byc mnostwo i tego sie nie domyslimy.

307

Trzymam ją raczej na dystans, ale po prostu zastanawia mnie jakie ona ma wobec mnie plany. Byliśmy razem prawie 3 lata i tworzyliśmy naprawdę fajny związek, było może zbyt dużo kłótni, ale ogólnie wskoczylibyśmy za sobą w ogień. Ja po powrocie do kraju zdecydowałem się więcej z nią nie kontaktować i mi to pomaga. I w momencie, kiedy wydaje mi się, że jest ok, to ona nagle się odzywa. W jakim celu? Skoro nie chce ze mną być, dzieli nas teraz spora odległość to w jakim celu taka ciekawość co u mnie się dzieje?

308

Moze chce sprawdzic czy dalej cos czujesz i czy dalej jestes tym samym człowiekiem w którym sie odkochała smile i pokazujesz, że jednak tak.

309

Ludzie trzymaj rękę na pulsie  obserwuj a tak w ogóle spytaj się o co jej w ogóle chodzi.

310

thepass napisał/a:

Moze chce sprawdzic czy dalej cos czujesz i czy dalej jestes tym samym człowiekiem w którym sie odkochała smile i pokazujesz, że jednak tak.

Ale jej tego nie pokazałem. Z wami mogę szczerze porozmawiać. Możliwe, że liczyła na to, że napiszę jej, że jednak jest mi źle w Polsce, że chcę wrócić do UK. A jednak napisałem jej, że jest mi dobrze w Polsce i że dobrze zrobiłem wracając. Czas pokaże o co w tym wszystkim chodzi...

311

Tobiasz, Twoj temat jest chyba najlepszy na calym forum. Sporo dawal mi do myslenia i wiele razy staralem sie zagladac czy cos sie tutaj zmienilo. Nie dam Ci konkretnej rady, bo nie jestem tutaj bez powodu - sam nie dzwignalem swojego zwiazku i radzic w sumie nie potrafie, ale na Twoim miejscu bym zaczekal jak sie sytuacja rozwinie. Moze cos jeszcze z tego bedzie, jesli dziewczyna w koncu dojrzeje, a jesli nie to i tak juz jestes na tyle silny, ze to dzwigniesz. Nic Ci nie przeszkadza w sumie w tym, zeby dac sie znalezc jakiejs fajnej dziewczynie wink
Trzymam za Ciebie kciuki

312

Tak jak wspominałem nie odpisałem jej już więcej nic. Dzisiaj rano dostałem od niej kolejną wiadomość. Tym razem napisała, że jest jej głupio ale ma prośbę czy mógłbym załatwić od mojej siostry perfumy dla niej i dać jej mamie (jak byliśmy razem to moja siostra już jej perfumy załatwiała od siebie z pracy) i jeżeli nie chce to żebym śmiało napisał. Odpisałem jej, że powiem siostrze i czy takie same co używa.

313

I znów się odezwała... ponownie pyta jak mi się wszystko układa w Polsce. Przypomnę, że trochę ponad miesiąc temu wróciłem z UK, gdzie moja ex dalej jest. Po zerwaniu wcześniej nigdy nie pisała do mnie pierwsza raczej, a teraz od mojego wyjazdu już trzeci raz do mnie piszę, pyta się jak mi się układa itp. O co jej chodzi?

314 Ostatnio edytowany przez Zyczliwy (2014-05-27 12:17:11)

Żal dupe ściska? Powiem Ci, że czytałem Twoją historię wiele razy, w większości się odnajdowałem. Po tym co miewam ostatnio, mianowicie, nie moja eks, lecz jej przyjaciółka, moja zresztą też zaczeła mnie wypytywać czy mam kogoś, czy dziewczyna ze zdjęcia to moje nowe bejbe (a wiem, żę jej wszystko mówi, bo jakiś czas temu, pomyliła osoby w telefonie i sms zamiast do eks mojej wysłała do mnie). Gdzie idę na praktyki i takie różne zapytania. Co przypuszczam, że się stało, to sytuacja jej nowego związku, czyli, że albo z nim zerwała, albo jest tak tragicznie, bo nawet zdjęc z nim nie wstawia, totalnie nic, nawet innych znajomych dodają na fejsie, mimo, że razem studiują (wiem, jestem mistrzem inwigilacji). Ta sytuacja, strasznie mi przypomina Twoją, z tą różnicą, że moja eks to liscia i choćby nie wiem co, nie odezwie się pierwsza, ze względu na jej dumę, ale kombinować, żeby się dowiedzieć co u mnie pośrednio, to już owszem. Śmieszne co? Sam takich gierek nie rozumiem, ale patrząc na Twoją relację, to chyba zrozumiała, że miała fajnego chłopaka, a teraz ma i trafia na bezwartościowe wymoczki, stąd chce mieć kontakt z Tobą, by być może (raczej prawdopodobnie, bo po co by się tak trudziła i w tym momencie poniżała) odzyskać Ciebie.

315

Nie mam pojęcia o co jej chodzi. Zamiast dać mi święty spokój, to coraz częściej się odzywa. A nie ukrywam, że trochę wadzi to mój spokój psychiczny. Na jej pytanie jak mi się układa, odpisałem krótko, że dobrze i narzekać nie mogę. Odpowiedzi już nie otrzymałem. Może spodziewała się innej odpowiedzi... mam ochotę się jej zapytać o co jej chodzi, bo tak bezinteresownie to na pewno nie piszę, znam ją. Pamiętam jak byliśmy razem to nawet wtedy rzadko pierwsza do mnie pisała, ma taki uraz po pierwszym chłopaku. A po moim wyjeździe jakby nigdy nic pisze do mnie raz, drugi, trzeci...

316 Ostatnio edytowany przez Zyczliwy (2014-05-27 23:05:25)

A Ty dalej jesteś z ta swoim? Ona jest z tym swoim? Stary, klasyczny przykład wydaje mi się, że chciałaby czegoś.
Wątpie żeby Ci odpowiedziała wprost "chcę wrócić", raczej liczyłaby na spotkania, wspólne wyjścia i.. tak przypadkiem wyszło, że znowu jesteście razem, one tak urabiają faceta. Moja była to samo po pierwszym rozstaniu zrobiła, ja tylko się z nią spotkać chciałem i tyle, żeby nie strzępić noży, z czasem jakoś pisaliśmy do siebie, spotykaliśmy się, dzwoniliśmy i.. uczucie we mnie powróciło i sam zapytałem czy chce wrócić do mnie pod wpływem emocji i uczuć, beka co?

Powiem Ci, że jestem praktycznie za Tobą i sam też nie czjaę niektórych akcji, po prostu kobiety nie zrozumiesz.. ;p

317

Chcialbym sie jeszcze doradzic czy dobrze robie odpisujac jej tak krotko i obojetnie. Czy moze lepiej normalnie pogadac?

318

Pogadaj, bo w kotka i myszke bawią sie w podstawowce

319

One takie są, więc nie powie Ci wprost o co chodzi. Chyba, że spróbowałbyś wjechać trochę w sposób "słuchaj mam dosyć tego bawienia się, o co Ci chodzi?" z jednej strony może się spiąć, nie odpowie Ci, albo podładuje swoje ego, że wywołała w Tobie jakieś emocje.

320

Na sam koniec chciałem napisać jak to się zakończyło.

Ostatnio znów napisała do mnie moja ex jakby nigdy nic. Pytała co u mnie słychać itp. Odpowiedziałem jej, ale później się jej zapytałem o co jej chodzi, czy coś się stało, że do mnie pisze, bo wcześniej nie chciała mieć ze mną kontaktu. Odpisała mi, że oczywiście że chce ze mną utrzymywać kontakt. Odpisałem jej, że utrzymywanie kontaktu nie ma sensu i do niczego nie prowadzi i tak będzie lepiej dla wszystkich. Odpisała, że spoko, i zaraz dodała, że jest jej przykro, że uważam, że pisze do mnie tylko wtedy kiedy coś potrzebuje albo jak coś się stało, że w takim razie chyba jej nie znam. Napisała, że w takim razie życzy mi wszystkiego co najlepsze i dla mojej rodziny też.

Uważam, że dobrze zrobiłem. Zastopowałem to i będzie to dla mnie tylko na plus.

321

Cześć Tobiasz. Rok temu zacząłeś wątek. Byłeś załamany, zrozpaczony, "skomlałes" o jej uwagę.

Cieszę się, że się podniosłeś, że twardo stoisz na nogach.
Jak sam widzisz po roku sytuacja się odwróciła. Teraz to Twoja ex robi wszystko byś zwracał na nią uwagę.
Dobrze, że to zakończyłeś. Bądź konsekwentny.
Pozdrawiam.

322

No ja zbijam piątkę z Toba stary. Pokazales ze to Ty wygrales szczescie nie ona. I ze to Ty wygrales te wojne. A tak w ogole ona dalej z tym gosciem jest czy go rzucila?

323 Ostatnio edytowany przez bullet (2014-07-07 14:08:17)

Zyczliwy napisał/a:

... tak w ogole ona dalej z tym gosciem jest czy go rzucila?

...przepraszam Cię Zyczyliwy ale lepiej niech go to nie interesuje.
Sądzę, że powinien przestać o niej myśleć i jak najszybciej zapomnieć.
To jej zabawki, jej piaskownica. Takie jest moje zdanie.

Pozdrawiam

324

Ale on to zakończył przecież, więc dlaczego mam nie pytać?

325

Zyczliwy - ona już go jakiś czas temu zostawiła. Już dużo razy chciałem jej napisać, że ten kontakt nie ma sensu, ale nie miałem odwagi wszystkiego tak przekreślać. Ostatnimi czasy poznałem dużo dziewczyn, nabrałem pewności siebie, jestem szczęśliwy, zaczęło mi się układać, może nie tylko co w życiu miłosnym, ale ogólnie w życiu. Po kolejnym jej odzewie jakby nigdy nic się nie stało, zakończyłem ten kontakt mam nadzieje, że skutecznie i jestem z tego zadowolony. Ona na pewno się tego nie spodziewała, przecież jak to ja mogłem zakończyć ten kontakt, skoro to ona była panią tej sytuacji. A jednak, przeliczyła się. Przeliczyła się tym, bo myślała, że będzie mnie mieć zawsze w rezerwie, że będę na jej każde zawołanie, a teraz się przekonała, że mnie straciła. Sobie nie mam nic do zarzucenia - zrobiłem wiele i dałem jej wiele okazji do powrotu, nie wykorzystała tego. Jej czas minął.

Posty [ 261 do 325 z 363 ]

Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Dziewczyna mnie zostawiła

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024