YAZ - nowe tabletki 28 dni przyjmowania - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ANTYKONCEPCJA HORMONALNA ORAZ NATURALNA » YAZ - nowe tabletki 28 dni przyjmowania

Strony Poprzednia 1 2 3

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 131 do 140 z 140 ]

131

Odp: YAZ - nowe tabletki 28 dni przyjmowania

Biore Yaz napewno juz drugi rok, wczesniej przetestowalam chyba wszystke dostepne na rynku pigulki:) Jedynie po yaz nie tyje, dobrze sie czuje,nie bola mnie piersi, a okres trwa krotko i jest skapy.Ale to wszystko to sprawa indywidualna, kazdy organizm jest inny..

Zobacz podobne tematy :

132

Najgorsze tabletki anty. Teraz uzywam yasminelle. Po tych tabletkach mialam straszne problemy na podlozu psychicznym mdlalam. Pozniej bylo ok.

133

Ja stosuje leki ponad 3lata i jestem z nich bardzo zadowolona.stosowanie 28tabletek jest dobrym rozwiazaniem poniewaz ma sie ciaglosc w braniu ich a nie robienie przerw czlowiek przyzwyczaja sie do tego i jest to dla niego normalne ze kazdego dnia bierze ta tabletke. nie przypominam sobie dnia w ktorym mialabym zapomniec o wzieciu jej.

Ja osobiscie czasami, przy ktoryms tak z kolei opakowaniu trace na wadze, powiekszaja sie mi piersi
wiec nie narzekam;) ale co do tego ze nie pozostawiaja wody w organizmie jak pisala kolezanka troszke wyzej to nie moge sie zgodzic.  ale POLECAM!!

134

zapomnialam dodac ze poprawila sie mi cera bylam bardzo pryszczata dziewczyna a teraz mam sztukowe wypryski a minusem tabletek jest tylko to ze duzoooo kosztuja no ale jak sie to mowi cos za cos;)

135

Zdecydowanie za drogie jak na tabletki anty. Mi ginekolog zasugerowała zamiennik - Vibin, również dwuskładnikowe tabletki. Jestem zadowolona.

136

Ja na początku brałam Zoely, byłam senna i ochoty na sex zdecydowanie mniej. Zmieniłam na YAZ,biorę 2 tygodnie  i mam... bóle głowy, przy których mam nudności i wymioty,mroczki przed oczami, ochoty na sex=zero,  cały czas bym spała, a od kilku dni mam przyspieszony puls(waha się miedzy 100-120 czasem powyżej) połączony z lekka arytmią serca. I nie mam zamiaru brać ich przez 3 miesiące, aż organizm być moze się dostosuje, bo wyląduje na pogotowiu jak dobrze. Ale każdy organizm jest inny i mam nadzieję, że jestem wyjątkiem, bo nikomu nie życzę tego co, aktualnie przeżywam... smile

137

Używam już prawie 4 lata i jestem bardzo z nich zadowolona.
Nie przytyłam, nie mam skutków ubocznych wink

Nie chce tworzyć kolejnego tematu a, że wątek jest ogólnie poświęcony tabletką JAZ zapytam tutaj.

Tabletki biorę o 21. 24 dnia ( ostatnia różowa tabletka) wzięłam normalnie tabletkę o 21. Około 3 godziny po zażyciu zwymiotowałam. Następnego dnia rozpoczęłam tabletki placebo. Niestety to, że wtedy wymiotowałam uświadomiłam sobie dopiero dzisiaj! A dziś zaczęłam brać tabletki z nowego blistra. Tamtego dnia kochałam się z moich chłopakiem. Wiem, że tabletka wchłania się do 4 godzin. Pytanie brzmi czy istnieje duże ryzyko ciąży i czy nadal mam przyjmować tabletki czy nie brać zważywszy na ryzyko ciąży? Dodam, że krwawienie z odstawienia nie wystąpiło szybciej niż zwykle tylko normalnie.

139 Ostatnio edytowany przez Judytkaaa (2014-10-07 23:26:51)

Dziewczyny, nie boicie się, że regularne i dluzsze stosowanie tabletek antykoncepcyjnych moze przyczynic sie do rozwoju chorob nowotworowych? Nikt Wam tego nie powie wprost a juz na pewno nie firmy farmaceutyczne ale tak wlasnie jest. Ja w ogole na Twoim miejscu zrezygnowalabym z nich.

Mało tego! Z narzeczonym na razie nie planujemy dzieci ale sam zabrania mi stosowania tabletek bo jak on to ujął: "te pigulki ingeruja w uklad rozrodczy, a on chce miec zdrowe dzieci". Dziewczyny, badzmy bardziej swiadome i nie dajmy soba manipulowac. Moj ginekolog sam mi kiedys na hama probowal wcisnac tabletki anty, po co? Dla nich to biznes i nic wiecej...

140

Hej dawno nikt tu nie pisał, biorę pierwsze opakowanie yaz i mam obolałe piersi, ciężkie i się powiększyły,  mam mdłości. Przeczytałam że to w miarę normalne przy tych tabletkach, więc mnie troszkę uspokoiłyście.

Posty [ 131 do 140 z 140 ]

Strony Poprzednia 1 2 3

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ANTYKONCEPCJA HORMONALNA ORAZ NATURALNA » YAZ - nowe tabletki 28 dni przyjmowania

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024