Ja własnie skończyłam pierwszy blister, dostałam krwawienia z odstawienia dokładnie tak jak w ulotce 3 dnia tabletek placebo
czuję się dobrze, zero skutów ubocznych przynajmniej narazie. Ochota na igraszki taka sama jak wczęsniej (duża)
Także polecam te tabletki !
67 2010-12-28 12:51:45 Ostatnio edytowany przez agniecha9 (2010-12-28 12:53:27)
Witam!
Mam problem,otóż... Zażywam tabletki YAZ,własnie kończę pierwsze opakowanie. Problem polega na tym,że nie wiem czy te tabletki są pod względem hormonalnym silne czy nie. Głównie chodzi o to,że gdy zaczęłam miewać silne migreny,lekkie mdłosci,zawroty głowy to poszłam do ginekologa. Pani ta,gdy mi je wypisywała za pierwszym razem(pierwszy raz biorę tabletki antykoncepcyjne tak w ogóle) powiedziała,że na moje dolegliwosci (totalnie rozwalony cykl m.in.) trzeba czegos konkretnego,więc trafiło na yaz. Po czym jak przyszłam do niej na alarmie,że nie wiem co się ze mną dzieje to stwierdziła,że tabletki te są najsłabsze na rynku. Odmówiła mi wszelkich tabletek i przepisała krążek,który kosztuje plus minus od 45 do 60zł . Zastanawiam się jak to jest,czy ta kobieta bzdury gada,czy ma kontrakt podpisany z yazem i niechętnie cos innego przepisuje,czy ma jakies uprzedzenia czy ki dziad. Czy ktos mi cos na to powie konkretnego? Byłabym wdzięczna. Wiadomym jest,że pójdę do innego ginekologa. Pozdrawiam
i z góry dziękuję za odpowiedzi!!
Wydaje mi sie, ze ma podpisany kontrakt z Yaz;/
Ja jak poszlam po pierwsze tabletki od razu powiedziala Yaz, sa super i bla bla to przepisala mi od razu 2 opakowania i teraz koncze drugie i jestem bardzo rozczarowana. Na szczescie udalo mi sie umowic do ginekolog za 2 dni wiec powiem jej jak dzialaja te super taletki!! Mam takie zmiany humorow ze szlag mnie trafia , a pomyslec co czuja moi bliscy;/ kolejna sprawa plamienia!! przeciez to jest istna rzez!! ja teraz w grudniu mam 3 plamienie, ktore trwa po 4-5 dni!! Piersi mnie bola od pierwszego opakowania do teraz;/ na twarzy troche mnie wysypalo;/ normalnie szlag mnie zaraz trafi!! I ogolnie zamiast pomagac to szkodzi;/ Wiec nie polecam, albo nie, zle napisalam. Mozna sprobowac, bo a noz beda dobre dla niekorych ale nie bierzcie wiecej opakowan tak jak to mi wcisnela ginekolog 2 opakowania a ja nie doswiadczona zgodzilam sie..;/
Faktycznie tabletki Yaz zawierają najmniejszą ilość hormonów ze wszystkich dostępnych...ja osobiście biorę je od początku i mam się świetnie żadnych dolegliwości( nie mam plamień, zmian nastrojów, nie bolą mnie piersi). Wszystko jest w porządku i jestem z nich bardzo zadowolona. Poproś o zmianę ich na inne. To powinno pomóc. Z tego co słyszałam to w zasadzie takie objawy są dość powszechne przy początkach brania tabletek...i moja ginekolog powiedziała że jeśli coś się bedzie działo to powinno unormowac sie to do 4 opokawania. Tak też miała moja koleżanka. Wszelkie dolegliwośći zniknęły przy 3 opakowaniu...ale namęczyła sie nieźle..plamiła cały czas i te nastroje, ciągle ryczała...w ogóle wyglądała tak jak się czuła..trądzik też wystapił..teraz jest zadowolona...na Twoim miejscu tez bym spróbowała bo to jest reakcja organizmu na hormony...bronisz sie przed nimi...co nie oznacza ze tabletki sa zle dobrane...zmiane tabletek polecam tylko wtedy gdy nic się nie zmieni do 4 opakowania
A jeśli chodzi o libido to tym które się tak cieszą, że wciąż jest ochota popsuję trochę humor...jedno czy 2 opakowania to jeszcze nic...ochota bedzie...hehe ale potem jest już tylko coraz gorzej...ja specjalnie odstawiłąm tabletki po roku ich zażywania żeby chodź na chwilę poczuć takie samo pożądanie jak kiedyś...udało się...niedługo zacznę nastepny blister po 3 misiecznej przerwie...ale co sie wyszalałam to się wyszalałam...zresztą same zobaczycie... Pozdrawiam...
70 2011-01-11 13:01:52 Ostatnio edytowany przez exolka (2011-01-11 13:05:26)
witacie kobietki:) pisze bo mam problem a zawsze moge na was liczyc, jestescie niezawodne:) a wiec tak. Uzywam tabletek YAZ i ostatnio sobie minelam 4biale tabletki i zaczelam nowe opakowanie bo nie chcialam miec okresu na Sylwestra. I teraz w sobote wspolzylam ze swoim facetem i od niedzieli rana splywa ze mnie taka bronzowawa wydzielina. nie raz juz sobie okres przesuwalam bo mialam imprezy,wczasy i niechcialam miec okresu wiec sobie go minelam i nigdy mi sie tak nie robilo zeby taka wydzielina bronzowa ze mnie schodzila. moze to byc spowodowane cofnieciem okresu??i pod czas wspolzycia cos mi sie tam w srodku poruszylo i stad ta wydzielina bronzowa????i przez ta wydzieline zaczely mnie po bolewac od czasu do czasu jajniki wlasnie od tej niedzieli.pomozcie,doradzcie z gory dzieki:):) czekam na odp
Ja właśnie kończe pierwsze opakowanie i jak narazie jedynym skutkiem ubocznym jest ból piersi. Mniejszy niż na początku więc mam nadzieje, że szybko minie. Trochę mi też urosły więc mój chłopak jest zachwycony
Poza tym innch zmian nie zauważyłam. No może większa ochota na sex?
Nie brałam wcześniej nic innego dlatego nie napisze że polecam, ale po zapoznaniu się z nimi myśle, że są warte uwagi.
Ja stosuje Yaz ponad tydzien ale chyba odstawie bo:
mam mdlosci, jestem zmeczona, mam bole miesni (plecow), zmiennosc nastrojow.
Czy mozna je odstawic w polowie cyklu? czy musze skonczyc opakowanie?
Hej dziewczyny. Mam pytanie. Kończe pierwsze opakowanie tabletek yaz. Współżyłam z chłopakiem przy ostatniej jasno-różowej tabletce. Nastepnego dnia zabrałam białą tabletke placebo ale i tak kilka godzin za pozno, po czym pozniej ją zwymiotowałam. Jestem przed krwawieniem czuje bóle owulacyjne. Czy jest możliwość że moge zajśc w ciąże ??
Białe tabletki placebo nie mają substancji czynnych , są po to byś nie zapomniała o kolejności ich zażywania ! każdego dnia po jednej . Więc nie martw się o ciążę . W ulotce jest napisane nawet, że jeżeli nie zażyłas białej tabletki to ją wyrzuć i następnego dnia weź kolejną tabletką wedlug kolejności ! W ciąże nie zaszłas na pewno !
Witam, Mam problem. Parę dni temu byłam chora na grypę i zażyłam w ciągu niej jedną tabletkę duomoxu. Stosuję tabletki antykoncepcyjne yaz. Chciałam się dowiedzieć czy ta jedna tabletka duomoxu może osłabić działanie yazu po stosunku. Dodam, że zażywam yaz regularnie.
Witajcie! Mam pewien problem i liczę na waszą pomoc kobietki
Mianowicie zapomniałam 17 tabletki, czyli 3 rząd (poniedziałek) zorientowałam się na drugi dzień niestety po ok. 16h. Postanowiłam zastosować pierwszą metodę (tj. dokończenie przyjmowanie różowych tabletek, wyrzucenie białych i rozpoczęcie nowego opakowania). Wczoraj (czwartek - 20 tabletka) dostałam okres. Gdybym nie pominęła tej tabletki to okres powinnam dostać też w czwartek tyle, że tydzień później (27 tabletka). Czy to możliwe? Czy mam się czym martwić? W ulotce pisze, że okres powinnam dostać pod koniec tego drugiego opakowania.
ja brałam ale były dla mnie za drogie i trudno dostępne w aptece
Mam pytanie w tym miesiącu dopiero pierwszy raz zacznę stosowanie tabletek Yaz.Wiem,że naklejkę należy nakleić w dniu spodziewanej menstruacji,czyli w dniu,w którym zacznie się stosowanie tabletek np.naklejkę wtorek we wtorek.Wiem,że w trakcie brania tabletek placebo powinno wystąpić krwawienie czy ten moment wystąpienia w tych dniach krwawienia też muszę oznaczyć?Bo to już nie będzie ten sam dzień,który oznaczyłam pierwszy raz przy stosowaniu jakim był wtorek.Czy wystarczy skończyć pierwszy blister i zacząć następny bez ponownego oznaczania dnia krwawienia,bo on przecież może mieć miejsce w 2 białej tabletce.Dwa razy mam oznaczać ten moment,nawet jeśli będzie miał miejsce na tym samym starym blistrze w trakcie tabletek placebo? Jeszcze nie przyjmuję,wolę się najpierw upewnić.Proszę o odpowiedź.
Stosuję tabletki Yaz od sierpnia 2010, są to moje pierwsze tabletki antykoncepcyjne i jestem z nich prawie zadowolona. Mam trochę mniejszą ochotę na seks ale jeżeli uprawia się go regularnie to nie jest źle. ;) Nie tyję, nic mnie nie boli, jednak mój problem polega na tym, że cały czas muszę używac wkladek. Do tej pory tego nie robilam i jest to dla mnie bardzo meczące. (śluz). Czy macie może podobny problem? (dodam, że jestem młoda i nie mam dzieci oraz jednego partnera).
Tabletki kupuję w aptece z plusem, kupuję je po 3opakowania na raz, ponieważ podobno miało byc taniej jednak czytając wasze wypowiedzi wcale tak nie jest, poniewaz place okolo 130zl za 3opakowania, jednak kupuje je tam, ponieważ mam karte na punkty.
Droga Marcik ja zaczynam brac tabletki w środę i po miesiącu równiez przyklejam naklejkę na środę na nowe opakowanie. Nic innego nie oznaczam Okres dostaję w 3białej tabletce jest to dzień 27przyjmowania tabletki i trwa on ok 5-6dni i tak jest co miesiac nic innego nie oznaczam wiec nie ma nic skomplikowanego w przyjmowaniu tych tabletek. ;)
Ja rowniez stosuje te tabletki od okolo 3 lat. Poza mniejszym libido nie zauwazylam niczego nadzyczajnego.
Ale to jak zwykle zalezy od organizmu. Trzeba poprostu wybrobowac na wlasnej skorze ![]()
Dziewczyny czy to prawda,że pierwsze opakowanie tabletek Yaz jest nieskuteczne?Ginekolog zalecił mi "pełne współżycie"dopiero przy drugim opakowaniu,czy to prawda?Mówił,że istnieje ryzyko zajścia w ciążę przy stosowaniu pierwszego blistra,jednakże na ulotce jest napisane,że kobieta jest chroniona już od pierwszego dnia stosowania tabletek.Kto zatem ma rację?
Proszę o odpowiedź.
He he to jakis smieszny ten ginekolog..... Tabletki dzialaja od samego poczatku....
Jest jednak jedna mozliwosc, jesli zaczelas je brac kilka dni po tym gdy dostalas miesiaczki a nie od razu z pierwszym dniem.
Wtedy jest mozliwosc, ze tabletki nie dzialaja tak jak powinny...
W innym wypadku dzialaja od pierwszego dnia brania.
W ulotce jest wyraźnie napisanie,że można je stosować w 2-5 dniu cyklu natomiast wymagane jest wówczas zabezpieczenie mechaniczne przez pierwsze 7 dni.Ja zaczęłam stosowanie w 3 dniu jak zatem jest z tą ochroną?
Witam, mam do was pytanie
byc moze pojawiło sie ono we wczesniejszych postach, ale jakos nie mogłam znaleźć ( jak by co, prosze o przekierowanie). Tabletki yazz przyjmuje 3 miesace, przez 1,5 miesiaca wystapił bol brzucha (do zniesienia) i lekkie bóle głowy
Problem lezy w tym, że przez ostatnie 1,5 tygodnia zaczełam plamic. Nie jest to zwykłe plamienie jak podczas okresu tylko troche ciemniejsze ( sory za dokladnosc
). Jestem umówiona na wizyte ale juz nie moge wytrzymac z ta swiadomoscia i potrzebuje zaczerpnąć rady
) czekam na odpowiedzi
Pozdrawiam ![]()
Cześć dziewczyny. Biorę pierwsze opakowanie Yaz, wcześniej brałam harmonet i Yasminelle. Jednak przy Yaz cały czas mam plamienie, już drugi tydzień. Przy poprzednich tabletkach tego nie miałam. Ogólnie czuję sie dobrze, chociaż na początku codziennie bolała mnie głowa ( ale to może dlatego, że cierpię na migreny ).
Powiedzcie mi czy plamienie może być przyczyną złego dopasowania tabletek?
Ps. dostałam Yaz ponieważ mam torbiel, a te tabletki podobno pomogą go zlikwidować.
Vanillia, to są skutki uboczne tabletek. Ja przy Yasminelle miałam plamienia przez całe pierwsze opakowanie tak samo jak inne doelgliwości. Potem wszystko minęło, więc myślę, ze u Ciebe bedzie tak samo. Organizm musi się przyzwyczaić do hormonów, a skutki moga trwac do 3 miesiecy, potem ich powinno nie byc. Na razie wszystko jest ok, to jest normalne ![]()
słuchajcie dziewczyny mam taki problem i w sumie tu to postanowiłam napisać. biore yaz od tego miesiąca to moje pierwsze opakowanie, wcześniej brałam novynette i nie miałam przerwy pomiędzy jednymi a drugimi. moja ginekolog powiedziała, żebyśmy się dodatkowo zabezpieczali, jednak w weekend byliśmy z moim facetem nad jeziorem i nie mieliśmy prezerwatyw i postanowiliśmy bez. z tego co widziałam i co on mówi to on był suchy i nie było na nim spermy, bo mój facet dochodził poza nią. jednak było to 3 razy. dziś wzięłam 20 tabletke i nie wiem czy pójść do ginekologa po jakąś wczesnoporonną czy nie? jak myślicie? doradźcie jeśli możecie ![]()
ja biore je od pół roku, i super sie czuje ciągłość w przyjmowaniu jest dla mnie ułatwianiem bo zdarzało mi sie po przerwie między opakowaniami zapomniec zabrac tabsy. A tu przerwy nie ma tylko jedno opk za drugim. Wczesniej miałam novynet i tragicznie sie czułam, zamulona, śpiąca, zdołowana, teraz jest ok
kupuje w aptekach stylowych za ok 37zł
witam mam do sprzedania 3 opakowania YAZ jesli ktos zainteresowny prosez pisac ja niestey nie moge ich przyjmowca bo czuje sie bardzo zle po nich:( ale to wiadomo inaczej kazdy organizm reaguje
Do Basia chętnie kupię yaz możesz podać jakieś namiary?
ja teraz zaczynam 12 opakowanie YAZ i jestem barzdo zadowolona, nie mam skutkow ubocznych, cera mi sie bardzo poprawiła, jak dla mnie są super ![]()
Ja własnie dzisiaj byłam na pierwszej wizycie. Ginekolog zapisała mi właśnie tabletki Yaz. Hm, powiedziała mi, że w razie biegunki bądź wymiotów, należy przez tydzień wraz z tabletkami w czasie stosunku używać prezerwatyw. A znowu w książeczce, którą od niej dostałam jest napisane, że mam wtedy wziąć po prostu jeszcze jedną tabletkę. Jak to jest?
Hej!
Gdzie kupujecie najtańsze Yaz we Wrocławiu?
Ze 4 m-ce temu kupowałam w SuperPharm i kosztowały 39zł, a m-c temu już 43zł. W Aptece Dbam o Zdrowie w Pasażu też ze 43zł dałam.
ja teraz zaczynam 12 opakowanie YAZ i jestem barzdo zadowolona, nie mam skutkow ubocznych, cera mi sie bardzo poprawiła, jak dla mnie są super
Droga Igo mam pytanko.. . a miałaś wcześniej problemy z cerą? Przy którym opakowniu się polepszyło? bo ja nie wiem czy mi muszą wszytkie wyjść żeby było lepiej? Czy poprostu u mnie to działa na odwrót i dlatego mam takie ropne paskudztwo ;(( na buzi. Wczoraj zaczęłam 3 opakowanie.
95 2011-12-06 19:26:50 Ostatnio edytowany przez iga_ (2011-12-06 19:27:23)
ja wcześniej miałam pryszcze i takie podskórne krostki po 2, 3 opakowaniu zgineły, teraz sporadycznie (raz na msc) coś mi "wyskoczy" (malutka krostka)
Jeju no miejmy nadzieję, że mi też pomoże:( bo puki co jestem załamana. . .
witam,mam problem,zazywam tabletki yaz juz od 2 lat...biore je rano o 8.00 a w niedziele roznie dzisiaj akurat ok 12.30 zaylam 5 tableke z pierwszego tygodnia tylko,ze niestety za jakies 20 minut zwymiotowalam wiec tabletka sie nie wchlonela i zazylam nastepna w kolejnosci czyli ta ktora mialam jutro zazyc...niestety z mojej glupoty wyzucilam ulotke ktora jest przy opakowaniu.Prosze mi powiedziec czy dobze zrbilam czy jutro moge znow o 8 rano zazyc kolejna tableke czy musi byc jakis odstep godzinowy?? Pozdrawiam
Witajcie!
Mam pytanie - dzisiaj (22 tabletka YAZ) wzięłam ją bez popicia wodą (nie było takiej możliwości) i poczułam, że trochę stanęła w gardle. Ponieważ było to baardzo rano położyłam się znowu spać i po 2 godzinach wstałam - tabletki nie było, wyłącznie uczucie pieczenia w miejscu gdzie ona sie zatrzymała.
Byłam w aptece, farmaceutka powiedziała, ze powinna się wchłonąć, ale 100% pewności nie da.
Nie wiem co mam zrobić, założyć że 22 tabletka nie znalazła się we krwi w odpowiednim stężeniu
a) przejść jutro do 2 tabletki białej (placebo) i zacząć nowy blister w piątek (a normalnie zaczynałam w poniedziałek)
b) przejść jutro do 1 tabletki białej (placebo)
c) założyć że skoro nie było wymiotów hormony trafiły do krwi i jutro wziąć 23 tabletkę różową?
Dzięki wielkie za odp:)
Odpowiedź c
Skoro nie wydaliłaś w żaden sposób tabletki, musiała się ona wchłonąć. Pewnie w przełyku została rozpuszczona przez ślinę (lub soki żołądkowe, które czasem są zarzucane do przełyku) i wchłonęła się przez śluzówkę.
Swoją drogą na jakiej podstawie oczekujesz, że użytkowniczki forum dadzą Ci tę 100% pewność, której nie jest w stanie Ci dać nawet znająca się bardziej na rzeczy farmaceutka? ![]()
Heh nie szukam 100% pewności tylko chciałabym żeby ktoś pomógł mi pomóc podjąć decyzję w oparciu o "chłopski rozum" ![]()
Też pierwsza moja myśl - na bank się wchłonęła. Potem czytałam o tabletkach utkniętych w przełyku i już taka pewna nie byłam. A swoją drogą za nic nie mogłam dogadać się tą babką odnośnie placebo ![]()
ja wcześniej miałam pryszcze i takie podskórne krostki po 2, 3 opakowaniu zgineły, teraz sporadycznie (raz na msc) coś mi "wyskoczy" (malutka krostka)
I miałam nadzieję. 2 dni bez pryszczy... zrobiłam taki "myk", że po 3 opakowaniu nie zrobiłam tej 4 dniowej przerwy tylko wzięłam kolejne opakowanie i o dziwo pryszcze na chwilkę jakby ustąpiły. Już myślałam, że będzie ciut lepiej ale... w czwartym opakowaniu przez własną głupotę zapomniałam 7mej tabletki. oczywiście zastosowałam się do ulotki ale od tamtego czasu tzn gdzieś od 9 tabletki mam plamienia. Nie wiem czy powinnam udać się do lekarza czy to normalne w takiej sytuacji??
brałam yasmin,yasminell i yaz - jeśli mam być szczera to nie polecam żadnych tabletek.
Ja sobie do dziś pluję w brodę,że to łykałam ![]()
U mnie sie nie sprawdziły zupełnie. Lekarka powiedziała mi, że to dlatego, że Yaz jest dla bardzo młodych kobiet. dlatego ze swojego doswiadczenia moge powiedzieć, że się nie sprawdziły w moim przypadku
104 2012-01-16 14:03:42 Ostatnio edytowany przez miśka1234 (2012-01-16 14:04:56)
U mnie sie nie sprawdziły zupełnie. Lekarka powiedziała mi, że to dlatego, że Yaz jest dla bardzo młodych kobiet. dlatego ze swojego doswiadczenia moge powiedzieć, że się nie sprawdziły w moim przypadku
Bardzo młodych? Ja mam 26 i też je dostałam (a nie uważam się za młódkę raczej starą d**cie) hihihi. A powiedz mi co Ci dokładnie po nich było? Bierzesz teraz jakieś? Czy odpuściłaś całkiem? ![]()
Cześć,
Mam do sprzedania nowe zafoliowane opakowanie tabletek antykoncepcyjnych YAZ. Termin ważności: 02.2014
Dla mnie były ok, ale odstawiłam tabletki, bo chciałam zajść w ciążę. Teraz jestem już mamą 3,5 miesięcznej dziewczynki i ponieważ karmię piersią mogę brać tylko tabletki CERAZZETTE. Potem myślę o założeniu sprali, bo o tabletkach niestety często zapominałam ![]()
Pozdrawiam, Agnieszka
KUPIĘ TABLETKI YAZ !!! TYLKO ZAFOLIOWANE !!!! PILNE !!! PROSZĘ O KONTAKT 723534679 (tylko sms)
No dla nastolatek ten Yaz jest podobno. Na mnie działał jakieś 2-3 miesiące. Potem zaczęły się drobne plamienia w połowie cyklu. W kolejnym miesiącu dostałam okres o tydzień za wcześnie. Ponadto czułam się spuchnięta, osłabiona, zmęczona. Mój lekarz wolał twierdzić, że jestem chora niż kazać mi odstawić hormony. Inna lekarka była już mądrzejsza. Stwierdziła, ze Yaz jest dla mnie za słaby. Przepisała mi coś mocniejszego. Było ok. W tym momencie zrezygnowałam z hormonów w ogóle. Zastanawiam się nad dzieckiem ![]()
Cześć,
Mam do sprzedania nowe zafoliowane opakowanie tabletek antykoncepcyjnych YAZ. Termin ważności: 02.2014
Dla mnie były ok, ale odstawiłam tabletki, bo chciałam zajść w ciążę. Teraz jestem już mamą 3,5 miesięcznej dziewczynki i ponieważ karmię piersią mogę brać tylko tabletki CERAZZETTE. Potem myślę o założeniu sprali, bo o tabletkach niestety często zapominałamPozdrawiam, Agnieszka
NIEAKTUALNE!!!
109 2012-03-27 15:31:51 Ostatnio edytowany przez agnes91 (2012-03-27 15:33:08)
Yaz zażywam od 2008 roku.
Nigdy nie miałam skutków ubocznych.
Czasem po przymusowej przerwie w zażywaniu przesuwa mi się okres.
Ale to tylko co pół roku ![]()
I bardzo jest fajne to że mimo zażywania tabletek placebo zachowana jest ochrona antykoncepcyjna ![]()
Znajoma, która zażywa tabletki ma dość sporo tych skutków ubocznych - zatrzymanie wody w organizmie, powiększenie piersi o 2 rozmiary i do niedawna problemy z cerą.
Ale oczywiście wszystko zależy od człowieka.
Każdy jest inny i inaczej reaguje na różne substancje.
Niestety z ceną jest różnie.
Raz znalazłam za 28zł innym razem cena 48zł.
Jest różnica i to dość spora.
Nie wiem czemu tak właśnie się waha cena.
Witam,
Ja stosuję YAZ od 1,5 roku. Czuję sie dobrze i żadnych skutków ubocznych nie mam. Jedyne co mnie ostatnio niepokoi to od kilku miesiecy mam bardzo słaby okres, pojawia sie przy 3-4 białej tabletce, trwa max 2 dni. Jest to prawie nic:/ . Ciąże chyba można wykuczyć. Wizyte u gin mam 11 kwietnia, a teraz nie wiem czy zaczynać kolejne opakowanie, czy odstawić:/ Miała któraś z Was podobne problemy?
Pozdrawiam
zagląda tu ktoś?
No ja biorę "troszkę" krócej bo od pół roku ale krwawienia mam dłuższe bo koło 5-6 dni, jeśli prócz tego dobrze się czujesz to ja bym brała dalej i czekała na wizytę u specjalisty ![]()
Ja brałam Yaz jakis czas temu i bardzo dobrze wspominam ten okres, pierwsze po wycofanym Minulecie pigułki które mi bardzo odpowiadały.
Zero dzialan niepozadanych , przetestowalam wiele i z YAzu bylam bardzo zadwolona.
Osobiscie używam tabletek YAZ od ponad pół rokui jestem z nich bardzo zadowolona. Jednak w tej sytuacji nie mozesz , nie powinnas kierować się naszym zdaniem , poniważ do każdej kobiety dostosywane sa inne tabletki , ze względu na to , ze każdy organizm jest inny. Dobry ginekolog cię przebada i powinnien dopasowac ci takie tabletki , które powinny ci służyć
Dla wielu mogą być dobre a innym mogą szkodzić . Ale na p[ewno dobry ginekolog zapisze ci odpowiednie tabletki dla ciebie ![]()
115 2012-04-13 11:40:22 Ostatnio edytowany przez gogos (2012-04-13 11:43:20)
hej;) ja tez brałam pół roku YAZ teraz mam trzy miesięczna przerwe. Jestem b. zadowolona z tych tabletek, są to moje pierwsze tabletki antykoncepcyjne, bardzo bałam sie ich zazywac, bo tyle sie naczytałam o skutkach ubocznych itd. ale jak najbardziej jestem zadowolona i po przerwie znów je bede brała.
oczywiście kazdy oraganizm inaczej reaguje. jednemu odpowiadaja drugiemu nie. Ja osobiście polecam;)
Patrzyszja jak po wizycie u gin?
Oj kochane te tabletki nie są tylko dla młodych a ulotki tych tabletek są dostępne w internecie więc można sobie poczytać
Ja osobiście jestem bardzo zadowolona z tabletek Yaz. Brałam je przez ponad pół roku z przerwą na oczywiście zaplanowaną 2 ciążę i teraz znowu zaczynam je brać
nie miałam żadnych nieprzyjemnych skutków ubocznych tj.spadek libido, tycie, itp. Głównym powodem dla którego zaczęłam brać tabletki były nieregularne i bardzo bolesne miesiączki, nawet po urodzeniu pierwszego dziecka nic się nie zmieniło. Dopiero po tych tabletkach wszystko mi się unormowało. Cykle mam równiutkie jak w zegarku co 28 dni i ból który w pierwszych dniach miesiączki był zawsze tak silny że nie szło nawet wstać z łóżka zmalał o 80 % Teraz mam tylko takie bardzo leciutkie bóle podbrzusza
. Poza tym nie muszę pamiętać o tym żeby łykać je o stałej godzinie i o tej przerwie na okres jak przy innych tabletkach , wystarczy pamiętać żeby połknąć 1 tabletkę dziennie, bez przerwy
Ale wiadomo każdy organizm inaczej reaguje na tabletki.U mnie Yaz się sprawdził i z czystym sumieniem mogę go polecić. Jedyne co może odstraszać to cena bo te tabletki do super tanich nie należą. Ja u siebie płacę w zależności od apteki w której kupuje max.45zł za 1opaowanie.
Hej Dziewczyny:) Byłam w środę u ginekologa i już jestem spokojna:) Liche miesiączki to normalny objaw przy stosowaniu YAZ-u. Ginekolog powiedziała mi że jeżeli przyjmowałam regularnie Yaz to właśnie tak może być, mówiła że niektóre kobiety nie mają w ogóle okresu przy tych tabletkach. Widocznie błona śluzowa w macicy pod wpływem tych tabletek jest cieniutka i w efekcie mogłam mieć okres taki mały, trwający 1,5 -2 dni. Po badaniu itp ginekolog stwierdziła że nie ma żadnych obaw że są to nie odpowiednie tabletki. Także już luzik:)
patruszja to super:) ja tez mialam takie delikatne:) ciekawe jak teraz bede miala (pierwszy raz po odstawieniu)
JA TABLETKI YAZ BIORE OD GRUDNIA. SA OK.SKUTKI UBOCZNE -NA POCZATKU TROCHE BOLALA MNIE GLOWA. OKRES MAM REGULARNIE. DO TEJ PORY TRWAL 1 DZIEN ,POLTORA. KRWAWIENIE BYLO SLADOWE. JEST OK. NAPEWNO NIE ZAMIENIE ICH NA INNE.
A ja mam troszkę innaczej o u mnie krwawienie trwało zazwyczaj 5 - 6 dni, ale w tym miesiącu do nie dostałam wogóle. Czym to może być spowodowane? Ciążę wykluczam, więc co? Czy ktoś może podzielić się swoimi takimi doświadczeniami?
a brałaś w ostatnim miesiącu jakieś leki? np. antybiotyki? być może dlatego nie masz wcale.
Nie. Właśnie nic nie brałam, chora też nie błam także nie mam zielonego pojęcia...
Hmmm a robiłaś test ?
Tak robiłam w pierwszy dzień spodziewanego krwawienia. Ciążę więc wykluczam. Nie wiem dlaczego zobaczę co będzie dalej. . . najgorsze jest to tylko, że mam teraz trochę wahań nastroju tylko nie wiem czy od tabletek czy nie bardziej od trybu życia i tego co się teraz w nim dzieje. . .
Hmm w poniedziałek miałam mieć następne krwawienie i dalej nici
w ciąży nie jestem byłam u lekarza i ciąże wykluczył. Mówił, że jak tego teraz nie dostanę to będziemy coś kombinować także idę w poniedziałek na wizytę zobaczymy co i jak...
moze powinnas porobic podstawowe badania....
Czesc . Od 02-11-2012 biore tabletki yez, sa to moje piierwsze tabletki, i mam maly problem, przez pierwsze 3-4 dni mialam obfitszy okres, jednak do dzis mam lekkie krwawienie, mam troche twarde piersi, no i mnie bola . Czy ktoras z was miala cos podobnego ? Jezeli tak to, co zrobilyscie ? Isc do ginekologa nawet jezeli mam w pewnym sensie okres ?
Twoje objawy sa zupelnie normalne, jest to skutek uboczny tabletek ktory moze trwac do trzech miesiecy.
Ja biore daylette jest to zamiennik ( tanszy ) yazu.
Na poczatku brania ich mialam lekkie plamienia tygodniowe zaraz po pierwszym krwawieniu przy przyjmowaniu tabletek, bolaly mnie piersi, teraz sa troche wieksze i nabrzmiale, bolala mnie glowa i lapaly skurcze w lydke ale nie wiem czy to od tabletek czy od ciaglej pracy na nogach. Pani ginekolog powiedziala mi zebym przyjmowala magnez bo tabletki go wyplukuja.
Kazdy organizm reaguje inaczej na tabletki ale jesli sie na nie zdecydowalas to musisz przecierpiec to przez trzy miesiace jesli ci nie ustapi to wtedy zglos to do lekarza bo w tak krotkim czasie jak ty bierzesz tabletki kazdy lekarz ci powie ze to normalne bo organizm przezywa zachwiania hormonalne i musi sie przyzwyczaic do sztucznego sterowania tabletkami.
Wiec dobra rada, nie wkrecaj sobie chorob itp. bo tak poprostu jest ja sama mialam podobnie.
Bedzie ok i poczytaj ulotke tabletek tam naprawdw wszystko jest napisane.
Sandziax2
Dziekuje
troche mnie uspokoilas, ale tez troche przestraszylaś . Pociesza mnie to ze na szczescie nie mam humorków jak przed normalnym okresem .
Niestety ulotke mam w jezyku angielskim(tabletki kupione w Irlandii) , za dobrze angielskiego nie znam, ale poszukam w internecie ulotki po Polsku .
Sprzedam tabletki Yaz.
Tabletki kupione w grudniu 2012r. w aptece- data ważności do 2017r.; zafoliowane opakowanie.
Sprzedaję tabletki, ponieważ ze względów zdrowotnych jestem zmuszona do zaprzestania terapii antykoncepcyjnej.
Odbiór osobisty w Warszawie lub możliwość wysyłki.
Cena: 50zł
E-mail: mastja861(małpa)wp.pl