tabletki daylette, co o nich możecie powiedzieć? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ANTYKONCEPCJA HORMONALNA ORAZ NATURALNA » tabletki daylette, co o nich możecie powiedzieć?

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 87 z 87 ]

66

Odp: tabletki daylette, co o nich możecie powiedzieć?

Juz zagadka się rozwiązała wraz z ostatnią tabletką placebo :-) . Po prostu przechodzę kumulację nieszczęść zdrowotnych wiec już nie wiedziałam co myśleć. Dzięki wielkie!

Zobacz podobne tematy :

67

dostałam dzisiaj receptę na daylette ( to moje pierwsze tabletki anty ) i trochę się zaniepokoiłam tym, co tu przeczytałam ale jak to ktoś napisał "każdy organizm reaguje inaczej" więc jestem ciekawa jak to u mnie będzie

mam jeszcze pytanie co do plamień w trakcie brania tabletek - jak bardzo są one obfite?

68

Czy któraś z Was miała problemy z żyłami zwiazane z antykoncepcją?
Ja przed 3 opakowaniem zaczęłam odczuwać w łydkach nieprzyjemne tłoczenie, prawie "bulgotanie" (nieregularne pulsowanie, drżenie)... Przerażona udałam się do lekarza i przerwałam branie przy 5. tabletce. Orientujecie się moze czego się spodziewać po odstawieniu? I czy ktoś miał podobny problem, jaki opisałam wyżej? Nie chcę robić antyreklamy, najwidoczniej to nie jest metoda dla każdego a przepisują ją jak cukierki sad

69

witam dziewczyny wink
mam sprawę - otóż od zawsze mam nieregularny okres. ostatnio miałam 3-7 kwiecień, a 15 byłam pierwszy raz u ginekologa
przepisał mi wtedy daylette. co prawda nie zdążyłam ich jeszcze ani razu wziąć, bo nie miałam od tego czasu okresu, ale - tutaj pojawia się mój problem - od wczoraj wydziela mi się czerwono-brązowy śluz. nie jest to taki okres jak zawsze, ale wyczytałam na internecie, że u dorastających dziewczyn, można zaliczyć to jako okres (mam 18 lat). i teraz pojawia się pytanie - czy powinnam wziąć pierwszą tabletkę dziś czy czekać do okresu, który miałam zazwyczaj, czyli bardziej obfitego?!?
dodam, iż nigdy nie miałam zbyt obfitego okresu, ale z pewnością wyglądał inaczej niż "to" co wydziela się ze mnie teraz

70

Ja bym nie radzila Ci brac teraz tych tabletek, na twoim miejscu poczekalabym do normalnego okresu , bo to moze byc zwykle plamienie spowodowane np zazywaniem ostatnio antybiotykow, choroba lub poprostu zmianami pogody z zimowej na wiosenna...roznie bywa. Jesli cie to niepokoi to udaj sie z tym do ginekologa. Spoznia Ci sie okres...wspolrzylas wczesniej, zabezpieczalas sie jakos, wykluczasz ciaze??

71

biorę daylette ponad dwa tygodnie i plamienie było tylko przez pierwsze 2-3 dni
teraz nie ma żadnych efektów ubocznych smile zobaczymy co będzie dalej

72

cześć dziewczyny smile dziś wzięłam pierwszą tabletkę daylette (bo mam miesiączkę), trochę się przestraszyłam po tym co tu przeczytałam ale jestem dobrej myśli. mam tylko pytanko, czy okres pojawi się od razu po skończeniu białych tabletek? czy jak nie dostane w trakcie zielonych to mam przerwać i poczekać czy brać dalej białe? pozdrawiam

73

u mnie okres pojawił się po 3 zielonej tabletce w dniu brania czwartej smile
jeżeli nie dostaniesz okresu w trakcie brania zielonych tabletek to się nie przejmuj i zaczynaj nowe opakowanie.
ja też się obawiałam trochę brania tabletek po niektórych postach tutaj ale tak jak wszyscy piszą - każdy organizm reaguje trochę inaczej. Teraz po pierwszym opakowaniu mogę powiedzieć, że nie zauważam żadnych skutków ubocznych, plamienie u mnie występowało tylko przez kilka pierwszych dnia brania tabletek, a potem wszystko wróciło do normy

74

Witam. Przyjmuję tabletki daylette od jakis 9 miesiecy codziennie o 18. Mam pewnien problem. A mianowicie dzisiaj po 5 rano przpomnialam sobie ze wczoraj nie zazylam tabletki o tej ustalonej 18 i oczywscie zazylam ja jak najszbciej. Minęło lekko ponad 12 h. Dodatkowo dla pewnosci policzyłam ktora tabletke powinnam dzisiaj przyjac i okazalo sie ze jeszcze jedna tabletka została pominieta! nie mam pojecia kiedy to sie stało. Dzisiaj powinnam wziac 16 a jest jeszcze 15! Najgorsze że chyba pominęłam ją kiedy miałam dni płodne i wtedy tez kochałam się z chłopakiem bez zabezpieczenia! nie wiem co mam robic.. Jakie jest ryzyko zajscia w ciaze? BŁAGAM POMÓŻCIE!

75

Witam, potrzebuję tabletki Daylette, czy ma któraś z Was je do sprzedania? Proszę o odpowiedź

76

roksana321 napisał/a:

Witam. Przyjmuję tabletki daylette od jakis 9 miesiecy codziennie o 18. Mam pewnien problem. A mianowicie dzisiaj po 5 rano przpomnialam sobie ze wczoraj nie zazylam tabletki o tej ustalonej 18 i oczywscie zazylam ja jak najszbciej. Minęło lekko ponad 12 h. Dodatkowo dla pewnosci policzyłam ktora tabletke powinnam dzisiaj przyjac i okazalo sie ze jeszcze jedna tabletka została pominieta! nie mam pojecia kiedy to sie stało. Dzisiaj powinnam wziac 16 a jest jeszcze 15! Najgorsze że chyba pominęłam ją kiedy miałam dni płodne i wtedy tez kochałam się z chłopakiem bez zabezpieczenia! nie wiem co mam robic.. Jakie jest ryzyko zajscia w ciaze? BŁAGAM POMÓŻCIE!

na ulotce od tabletek masz napisane co powinnaś zrobić jak zapomnisz wziąć tabletki!

77

Witam ! Dziewczyny potrzebuję Waszej pomocy. Biorę 4 opakowanie tabletek Daylette i dalej występują u mnie plamienia. Myślicie, że powinnam je odstawić czy czekać dalej na rezultaty ?.. Chodzę do ginekologa, który cieszy się bardzo dobrą opinią i byłam u niego w tamtym tygodniu i w sumie nic się nie dowiedziałam- przepisał mi następne opakowania. Wiem, że organizm musi się przystosować, ale żeby 4 miesiące to nie było dużo ?.. Może ma też taki problem, któraś z Was, albo miała ?..  Męczy mnie to, że więcej nie korzystam niż korzystam z możliwości jakie dają tabletki antykoncepcyjne wiecie o co mi chodzi na pewno wink

78

Ja używam Daylette ponad rok, na poczatku też miałam plamienia prawie pół roku, ale później ustały.
może jeszcze poczekaj chwilę ... albo zmień ginekologa .?

79

Witam jestem na 22 tabletce z 5 blistra Daylette. Po zażyciu 14 tabletki zaczęłam plamić co przeistoczyło się w krwawienie (trwało 5 dni-tyle co mój zwykły okres). Moje pytanie czy to normalne że dostałam okres 10 dni wcześniej, czyli podczas białych pigułek i co mam teraz zrobić z tymi placebo? Proszę o szybką odpowiedź.

80

hej Dziewczyny!
czy któraś z was przy stosowaniu tych tabletek miała straszne zmiany nastrojów? jestem przy 3 blistrze i od dwóch tygodni regularnie płaczę:P staje się to już bardzo uciążliwe, bo w jednym momencie się smieje a w drugim (wystarczy, że usłyszę coś smutnego) wyję tak jakby mi się jakaś największa tragedia w życiu przydarzyła:P
w sumie organizm ma 3 miesiące na przystosowanie się, ale obawiam się, że to nie minie, a nie chcę cały czas płakać i mieć doła. help!

81

Witam....czy ktoś z tu zgromadzonych ma zespół policystycznych jajników

82

Lauraaa napisał/a:

Witam ! smile Mam 20 lat i właśnie zdecydowałam się zacząć brać tabletki anty , byłam dziś u ginekologa i przepisał mi daylette , wiem że każdy organizm reaguje inaczej na tabletki anty ale chciałabym ppoznać Wasze zdanie na temat daylette. Ginekolog powiedział, że są one nowe i dobre ale chciałabym wiedzieć jak Wy się po nich czujecie? AA i mam pytanie , jak to jest z tymi czterema ostatnimi, gin mi mówił ale jakoś tak niezrozumiale, jak wezmę te 24 tabletki najpierw , potem te cztery na innym kolorze i po tych czterech dopiero następne opakowanie tak? i w ciągu tych czterech ostatnich potrzebna jest dodatkowa antykoncjepcja? Bo podobno są one nieaktywne? z góry dzięki za odpowiedzi !

Witam smile też mam 20lat i ginekolog przepisał mi tabletki daylette   
. Te 4 tabletki trzeba wziąć ostatnie bo niby są najmocniejsze. Ginekolog mówił że 4 ostatnie mogą zahaczyć o następną miesiączkę. Niestety więcej Ci nie powiem bo jeszcze ich nie wykupiłam .

83

Czy przed wypisaniem tych tabletek lekarz wykonał wam badania hormonalne?

Czy spożywanie alkoholu ma na ich działanie jakiś wpływ lub odwrotnie?

84

szkoda

85

ODKUPIE DAYLETTE . Proszę pisać

86

Hejka, dziewczyny piszę do was bo zastanawia mnie jedna rzecz... Biorę Daylette od Października na początku tak jak niektóre z was plamienia itp, potem w styczniu miałam opóźnienie przy braniu 16 czy 21 tabletki okres dostałam wcześniej, jednak ginekolog powiedziała, że mam brać dalej tabletki.. Problem który mnie niepokoi zaczął się w marcu... mój okres trwa 1,5 dnia w porywach do 2 przy czym krwawienie jest malutkie... Czy powinnam się zacząć niepokoić?

87

Ja ostatnio jestem po kuracjach z yasminelle i sobie chwale.

Posty [ 66 do 87 z 87 ]

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ANTYKONCEPCJA HORMONALNA ORAZ NATURALNA » tabletki daylette, co o nich możecie powiedzieć?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024