Hej witam jeszcze świątecznie! Słoneczka pięknego, ciepłego i miłego dnia życzę.
46,931 2016-03-28 08:42:08
46,932 2016-03-28 09:04:09
Dosiadam do kafejkowej kaffki...dzisiaj tylko obiadek i leże bykiem do wieczora
46,933 2016-03-28 09:10:47
bo coz tu robic . tylko lezec i objadac sie ...
dobrze , ze jutro juz normalny dzionek
46,934 2016-03-28 14:38:31 Ostatnio edytowany przez tajemnicza75 (2016-03-28 14:54:33)
Witam słonecznie i świątecznie
.
Wczorajsze wizyty u mamy i teściowej odpękane
. Najbardziej nie lubię w takich gościnach zmuszania do jedzenia i picia
. Bo się mamusie napracowały (postaw się a zastaw się ), bo kto to wszystko zje (to po co tyle "żarcia" narobiły), bo inni jedzą/piją a ja tylko siedzę ( a czemu to innym przeszkadza?) itp itd. Dobrze, że chociaż ogólna atmosfera była znośna (bo też różnie bywa).

Elus> a pisanki malowałaś? Czasem tak bywa, ze nie czuć świat ale okres świąteczny trwa dłużej, moze przyjdzie później.... lepiej później niż wcale
.
BAska> tylko z powodu żarcia... znaczy nie-żarcia nie czujesz świąt? Eee tam, toż to nie powód, święta to nie żarcie
.
Bacha> kiedyś chciałabym pierwsza postawić kawę
ale raczej mi się nie uda, bo za późno w neta wchodzę
.
Bulinko> u mnie słonecznie na szczęście.
Mamuśka> a ja wyjątkowo- jak nigdy w życiu- nie gotuję nam obiadu w święta. Tylko dziecku kotleta odgrzeję i ziemniaka ugotuję bo się upiera nad obiadem. Ja i mąż będziemy wyjadać z lodówki co jest. Hurraaa!!! Mam wolne od stania przy garach, nie muszę nigdzie iść, mogę się byczyć podobnie jak Ty
.
Zaglądnę do Was później, spokojnego wypoczynku wszystkim bez wyjątku
.
46,935 2016-03-28 16:28:28
Też nie wariowałam z obiadem...tylko spagetti..i nic mi się nie chce...
Pogoda przepiękna..chyba pierwszy taki wiosenny...cieplutki dzień
![]()
Idę dalej spać
46,936 2016-03-28 20:11:21
hey
dobrze,że już po świętach
:lol:
Taja a proszeM Cię bardzo ... jutro wstań i zapodaj kawkę ....
poczekam śpiochu
też nie lubię jak ktoś 100 razy powtarza - a zjedz ... to a tego spróbuj wrrrr
do innych
jestem dobrym gościem bo co mi podadzą to zjem..
a u siebie - wykładam na stół i tylko RAZ ! mówię poczęstuj się ...:lol:
najlepiej porobic porcje - i postawić przed nosem... sprawdzone ![]()
46,937 2016-03-28 21:22:02
Bacha> nie ma szans
. Rano to ja owszem- wstaję wcześnie ale do pracy. A w pracy mam za duży zapiernicz aby w necie siedzieć.
Dopiero po południu mogłabym zapodać ale dziewczyny tyle czasu bez kawy nie wytrzymają
.
Stawiaj kawkę, a ja poczekam na lepsze czasy, aż będę mieć prace, w której głównie się będę nudzić
.
46,938 2016-03-29 06:46:47
Hej .... Hej .....
Smacznej porannej kawusi .
Juz normalny dzionek .
wkoncu .
wczoraj na obiadku bylam u znajomych i do wieczorka sie zleciało .
Taja malowalismy
a dzisiaj za oknem juz pochmurno ale tez chyba deszczyk pada .
46,939 2016-03-29 07:15:59
Hej,no to mamy po świętach.
Tylko będziemy jeszcze dojadac.
Dziś u mnie dzień w drodze.Jedziemy z Mają do kontroli do kliniki ortopedycznej.
46,940 2016-03-29 07:25:40
hey Dziewuszki
witajcie Ela i Bulinka .....
uchachana jestem bardzo,ze to już po świętach
wreszcie normalne dni 
zapodaje naoczną kawcię

Bulinka jak tam wracasz do diety ?????
mam jeszcze kawałek ciasta do kawki ......... i dość
znowu odrzucam słodycze
pozdrawiam WSZYSTKIE Mychy .....
46,941 2016-03-29 07:42:21
kobitki przestancie z tymi dietkami .
jest sie takim jakim jest sie .
kazdy musi byc inny .
bo swiat byłby nudny jakby wszyscy byli tacy sami
46,942 2016-03-29 08:05:30
Cześć Dziewczyny! O jak mi się spać chce jeszcze. To chyba przez tę pogodę i nisko wiszące chmury, bo w święta wybyczyliśmy się za wszystkie czasy
Dosiadam do kawki z telefonu i życzę Wam miłego dnia ![]()
46,943 2016-03-29 08:35:47
witam dziewczęta
też dosiadam do kawki , mam lenia na karku
nie chcę go , ale czas wziąć się do roboty
święta i po świętach , za jakiś czas znów Boże Narodzenie
u mojej mamy ozdoby zostały bo jej to nie przeszkadza i jest fajnie
miłego dnia ![]()
46,944 2016-03-29 09:51:25
Również dosiadam na łyczka do Baśkowej kawy ![]()
..a potem...troche prania się nazbierało...no i czas pikować ogórki i pomidorki ...muszę poszukać jakąś grubą folię na doniczki..
46,945 2016-03-29 15:23:08 Ostatnio edytowany przez tajemnicza75 (2016-03-29 15:29:37)
Witajcie kobitki,
dosiadam z zieloną herbatą.
Po świętach popsuła się pogoda ale z innej str. patrząc, to roślinom potrzebny jest deszcz, a gdy potem wyjdzie słońce to sie wszystko pięknie zazieleni.
Lekko senna jestem i jakaś nieswoja-jak zwykle po zmianie czasu.
My dziś mamy lekki obiad, bo należy dojeść ciasta, zwłaszcza te śmietanowo-budyniowe aby się nie popsuły. W ogóle w tym tygodniu będą lżejsze obiadki
.... dobrze nam to zrobi.
Dziewczyny, które mają zapędy dietowe, a chcą jeść słodkie to róbcie sobie ciasta z ksylitolem. Wiecie, że ja zdrowotnie nie jem cukru ale nie znaczy, że nie ma u mnie ciast. Po prostu zastępuję cukier ksylitolem i syropem z agawy i smacznego
.
Pozdrawiam i życzę lekkiego powrotu do rzeczywistości.
46,946 2016-03-29 15:59:03
Elu masz racje z tą rozmaitością,ale u mnie znów wysiadają kolana.Tak więc czas zacząć.Zaczynam od 01.04. i tak jak już pisałam nie będzie to prima aprilis.Wracam na dukana.Tylko jeszcze mi się myśli kręcą,czy nie robić III fazy,ale chyba normalnie zacznę od pierwszej,bo tak myślę,żeby wybrać się na Boże Ciało nad morze na cztery dni.Znalazłam bardzo tanie oferty z noclegami,a jeść to wszędzie trzeba.Parę kilo mniej,to będzie się lepiej spacerowało.
Córka już w drodze do Holandii.Droga trudna,bo korki i pełno samochodów.Umowy podpisane na salę,grajka,fotografa i barmana.Wesele 22 kwietnia 2017r.Oj będzie się działo.Smutne było pożegnanie,ale trudno...życie.
To dla Was,można sie pośmiać.
46,947 2016-03-30 06:32:23 Ostatnio edytowany przez takasobiemamuśka (2016-03-30 06:33:28)
Hej z rańca...kawkę nienaoczną stawiam dobrego dzionka życząc...
46,948 2016-03-30 06:43:13
hey srana
Mamuśka - witaj Twojej kawci nie widzę hiiiiiiiiiiiii

Taja najlepiej nie piec - bo kusi
ale z tym ksilitolem to jest pomysł
tylko pytanie : szklanka normalnego cukru - to tyle samo tego ksilitolu ?????
to diabelstwo
jest drogie
pozdrawiam WSZYSTKIE .... MIŁEGO DNIA .....
46,949 2016-03-30 07:09:44
Cześć Dziewczynki,
Melduję się na porannej kawie
Znowu z telefonu, ale Bacha zapodała taką kawusię, że ciężko przebić ten widok.
Życzę Wszystkim miłego dnia i... będę podglądać. ![]()
46,950 2016-03-30 11:03:04
witajcie ....
miłego dnia wszystkim ....
u nas z rana pogoda niezapowiadała sie ciekawie
ale teraz sie rozjasniło słonko wyglada .
ja dopiero usiadłam do kawki i zagladam aby netki poczytac .
46,951 2016-03-30 12:55:16
Witam witam i o zdrowie pytam,bo ja smarkata i boli mnie gardło,jeju a wiosna piękna za oknem,kawusi nie piłam jeszcze dzisiaj,nie mam nawet smaku na nią,ale może coś popołudniu,buziaczki kochane
46,952 2016-03-30 13:19:03
Hej Dziewczynki pozdrawiam!
46,953 2016-03-30 14:18:43
Witam Was, witam i o zdrowie pytam, mam nadzieje, ze dobre
.
Bacha> owszem drogie ale generalnie nie jest tak strasznie jak się wydaje
. Ksylitol jest o 3 razy słodszy niż cukier więc można go dawać o tyle mniej. Dla osób przyzwyczajonych do bardzo słodkich potraw można zmniejszyć o połowę
... bo np. mojej mamie wydaje się niedosłodzone ciasto gdy proporcje zmniejszam o 3. Jedyne na co trzeba uważać na początku spożywania, ze nagłe odstawienie cukru i zastąpienie go brzozowym w pełnej ilości jak było dawniej cukru, może powodować szok organizmu i lekkie biegunki. Ale to jest z początku, potem się organizm przyzwyczaja. Ja po prostu stopniowo zwiększałam ilość dziennej dawki i nic mi nie było.
Pozdawiam wszystkie równo
.
46,954 2016-03-30 19:04:23
...pogoda zmienna...raz pada...raz wychyli się słońce, by za chwilę się schować...
Nachodzą mnie dzisiaj wspomnienia i tęsknota za bliskim sercu mężczyzną..mam nadzieję, że ułożył sobie życie i jest szczęśliwy...
Dobrego wieczoru dziewczyny
46,955 2016-03-30 20:25:04
Witam wieczorowa porą.
Chyba pójdę zaraz spać,bo muli mnie już.
Niusa mam:nie czekam do pierwszego,zaczynam jutro dietę. Witaj Dukanie!
46,956 2016-03-31 08:53:39 Ostatnio edytowany przez Sponi (2016-03-31 08:54:21)
Dzień dobry...

Wbrew pozorom ta kawa budzi do życia.
A to co znalazłam jest piękne....

Bulinko tylko wtedy dieta zadziała, gdy Ty tego będziesz chciała kochanie. Dopóki czujesz na sobie presje otoczenia dopóty nie osiągniesz celu. Tobie musi sprawiać to satysfakcję...
Chłopiec ma trochę racji...
46,957 2016-03-31 09:44:58
Cześć Dziewczyny ![]()
Sponi -> Co za piękna kawa! Zjawiskowa... Kawałek muzyczny moje dziecię katuje po 500 razy na dobę, oczywiście nie ze względu na podniosły tekst... ![]()
A u mnie od rana nastrój jazzowy:
Mam do przeczytania kilkadziesiąt stron dokumentu, więc muzyka jak znalazł.
Wiecie, że w drodze do pracy, na przestrzeni ok. 200 - 300 metrów spotkałam dziesięciu policjantów na patrolach? Delikatny nerw się udziela jednak.
46,958 2016-03-31 11:34:50
kobitki ,,,, witajcie ...
milego dnia ...
cos tu mało nas , czyzby wiosna i wszystkie wziely sie za wiosenne pozadeczki .
albo wyszły na spacerki pooddychac swiezym wiosennym powietrzem
i posluchac wiosny w spiewie ptakow .
wiecie jak pieknie juz swiergocza
46,959 2016-03-31 12:02:18
Hej witam,ta pogoda mnie dobija,masakra -miało być pięknie wiosennie a leje non stop,rower jak stoi w pokoju tak stoi.
Bulinko właśnie podoba mi się Twoje podejście!Nie ma że zmieniasz nawyki żywieniowe od pierwszego czy od następnego tygodnia DZISIAJ i koniec.
Miłego dnia dla wszystkich,pamiętajcie jutro zrobić komuś jajca bo prima aprilis jest
46,960 2016-03-31 12:31:00
hej dziewczyny
dosiadam do kawki , wszak już popołudniu , pora o obiedzie myśleć , u mnie teraz koniec pracy więc zimnej kawy też nie odmówię ![]()
bulinko ja od pierwszego dnia postu , jem co 3-4 godz to na co mam ochotę ale bez słodkości , waga powoli naprawdę powoli spada, na razie 1,35 kg w dół , niby to nie wiele ale coś , tym bardziej ze wiem co to efekt jojo (kiedyś się katowałam potrafiłam w miesiąc i 11 kg spaść , im starsza tym mądrzejsza myślę jestem , ważniejsze zdrowie )
pogoda dziś nie rozpieszcza ![]()
rok temu w prima aprilis mojego szefa tak wkręciłam w" telefon pomocy " że jak już decyzję podjął to się dodzwonił do ojca Rydzyka
ale miałyśmy ubaw , a szef o mało by swoją sztuczną szczekę połknął ![]()
46,961 2016-03-31 14:51:59 Ostatnio edytowany przez bulinka_1969 (2016-03-31 14:56:30)
Sponi,ale ja chcę i nie mam żadnej presji z otoczenia.Chcę,bo pamiętam jaka byłam szczęśliwa,gdy po raz pierwszy schudłam.Nie wiem w sumie dlaczego sobie olałam wszystko.Teraz już tak nie zrobię.Zaczęłam dziś tego dukana i już nie odpuszczę.Jedynie co dopuszczam,to jakiś owoc,bo one jednak są alternatywą dla mnie dla słodyczy.Zaczynam od I fazy i mam do zrzucenia co najmniej 25 kg.
Mam jeszcze do Was prośbę.Trzymajcie kciuki,bo byłam dziś na rozmowie w sprawie kolejnego bloku ze wspólnoty mieszkaniowej.Mam nadzieję,że tym razem nie przesadziłam z ceną.
Kamoa Twoje odchudzanie jest najlepsze,ale ja tak nie potrafię.Ja muszę mieć rygor,w przeciwnym razie upadam.
46,962 2016-03-31 14:56:16
bulinko ja od pierwszego dnia postu , jem co 3-4 godz to na co mam ochotę ale bez słodkości , waga powoli naprawdę powoli spada, na razie 1,35 kg w dół , niby to nie wiele ale coś , tym bardziej ze wiem co to efekt jojo (kiedyś się katowałam potrafiłam w miesiąc i 11 kg spaść , im starsza tym mądrzejsza myślę jestem , ważniejsze zdrowie )
Rajusa... i ja poszłam za Waszym przykładem. U mnie w pracy dziewczyny szczupluteńkie, eleganckie, w dopasowanych sukienkach... tylko ja taki pączek. Na początek postanowiłam jeść mniej, odstawić bułki i słodycze. Rano owsianka z miodem i bananami, w pracy ryż z kurczakiem i suszonymi pomidorami, po powrocie do domu lekka kolacja. Ale mój żołądek jeszcze nie przywykł i BUŁY MI SIĘ CHCE!!! CUKRU ŁAKNĘ oraz JESTEM GŁODNA!
Zaraz pójdę i kogoś ugryzę.
Help?
46,963 2016-03-31 14:58:16
Anna zjedz coś z chudego białka.Białko spala tłuszcz i jest sycące.Tego możesz jeść do woli.
46,964 2016-03-31 15:11:33
Anna zjedz coś z chudego białka.Białko spala tłuszcz i jest sycące.Tego możesz jeść do woli.
Niestety nie bardzo mogę teraz wyleźć z pracy. Próbuję oszukać żołądek herbatą na odchudzanie i miętą. Poza tym muszę się jakoś przyzwyczaić do mniejszej ilości pochłanianego jedzenia. Kiedyś poszłam na zorganizowaną dietę, więc wiem, że te pierwsze dni są najgorsze. Jeszcze ze trzy dni i będzie mniej mnie ssało. Jakoś ze mną wytrzymają ;D
Póki co jestem na etapie stekowidzenia:
46,965 2016-03-31 15:23:29
Mnie syci też kawa,ale nie wiem,czy pijesz.
46,966 2016-03-31 15:48:43
Wypiłam już dwa wiadra z samego rana ![]()
46,967 2016-03-31 18:55:57
Cześć ![]()
Częstuję herbatą i rozdaję wiosenne kwiaty.
Mamuska> kto żyje przeszłością ten się cofa, kto żyje przeszłością ten jest smutny. Nie smuć się, żyj teraźniejszością, ciesz sie dzisiejszym dniem... heloł
.
Anna> podobno orzechy (włoskie, laskowe i migdały) sycą, trochę złudnie na początku bo wydaje się, ze nie sycą ale po pół godzinie już nie ma uczucia ssania w żołądku. Tak więc miej zawsze takowe w pracy pod ręką.
Bulinka> powodzenia
Sponi> mroczna trochę ta Twoja kawa, chyba ostatnio coś z Twoim nastrojem nie gra-prawda?
Ela> wiem jak ćwierkają, bo mamy pod oknem w pracy żywopłot a tam takie wróblowe amory, że aż się nie można skupić na pracy
.
Miłego wieczoru wszystkim netkom
.
46,968 2016-03-31 19:16:20
tak ja tez na dworze slysze
46,969 2016-03-31 20:42:35
Witam wieczorową porą.Dzień pierwszy zaliczony.Dziękuje za wsparcie.Potrzebne mi bardzo.
Dziewczyny zna któraś Rusinowo?
46,970 2016-03-31 20:48:46
nie ja nie znam .....
ale myslami jestem z Toba Bulinko
46,971 2016-03-31 20:52:36 Ostatnio edytowany przez tajemnicza75 (2016-03-31 21:17:45)
Aaaa miałam zapytać i zapomniałam: Eluś> a gdzie ten wątek o konkursie wielkanocnym? Startujesz tam- pisałaś, tam się głosuje jak na BN-tak??? Zapodaj link może, jeśli nie jest jeszcze za późno
. Chociaż napisz w jakim dziale i jaki tytuł wątku, bo wpisuję w wyszukiwarkę różne hasła i nic nie wyskakuje
.
46,972 2016-04-01 00:52:41
46,973 2016-04-01 06:26:14
hey Doberek Dziewuszki
witam kwietniowo teraz niech czas zwolni
Basia obrazek genialny sprzedaje go dalej
Bulinka powodzenia w Diukanie
trzymam kciuki
a możesz napisać - co konkretnie jeść z chudego białka ... ????
kawa Cię syci ??? ale chiiiiba fusiara ?? tak ????

przeżyłam montaż okien
nie było tak źle ....
pozdrawiam WSZYŚCIUTKIE ....
.... i do przodu ![]()
46,974 2016-04-01 06:33:40
Witam!
Basiu ja tylko piję fusiarę i to czarną.Co zaś się tyczy zatykania,to kostka sera białego chudego,albo 4 jajka.To mnie zatyka.Jeszcze wieczorem jogurt naturalny duży jem codziennie jak mnie ssie.
46,975 2016-04-01 08:39:53
Do kawki dosiadam.witam się w piąteczek ![]()
Tajka...odganiam smuty..ja nie z tych, co skupiają się na tym, co odeszło...raczej plany i ich realizacje
...ale i refleksja od czasu do czasu zapuka ![]()
Na dzisiaj zaplanowałam sadzenie bluszczu wzdłuż ogrodzenia...mam go całe wiadro...podzielę na sadzonki...i hajda...robota do wieczora
Co do Dukana...dzięki niemu zaczęłam kombinować z przyprawami i używać takich, o których istnieniu nie miałam pojęcia...i do dzisiaj używam otrąb...fajna przygoda ![]()
Mykam powoli...jeszcze szybciutko wyskoczę po drewno z przyczepką do brata....zapowiada się miły dzień ![]()
46,976 2016-04-01 09:12:31
witam dziewczyny
kawy się napiję , coś naszkrybolę

choć my baby ponoć słaba płeć ! to i tak jesteśmy mocniejsze ,wytrwalsze , bierzemy 2,3,4 etat zapierdalamy , remontujemy , gotujemy ,oszczędzamy , zdychamy , kupujemy , inwestujemy , troszczymy , dbamy , nie śpmimy , płaczemy , przepraszamy , budujemy , żałujemy, odchudzamy ...............itd czego nie wymieniłam jeszcze ?
a nasi samce ? do roboty iiiiiii , uwielbiam film ze Szturem ' sexmisja' dziewczyny dały byśmy radę ?
46,977 2016-04-01 09:53:53
Cześć Dziewczyny,
Dosiadam do kawki. Mam ochotę wkleić jakieś pyszne ciasto, ale nie będę się nad nami głodnymi znęcać. ![]()
Basiu ja tylko piję fusiarę i to czarną.Co zaś się tyczy zatykania,to kostka sera białego chudego,albo 4 jajka.To mnie zatyka.Jeszcze wieczorem jogurt naturalny duży jem codziennie jak mnie ssie.
bulinko -> Ja fusiastej nie mogę. No nie trawię. Nie wypiję - nie ma mocnych! W pracy mam za to ekspres przelewowy więc faktycznie potwierdzam, że taka kawa jest bardziej sycąca niż z ciśnieniówki i faktycznie jedno wiadro wystarczy mi na pół dnia.
Próbuję się zmusić do takich zatykaczy, ale jak mnie w zęby kłują to pojęcia nie masz. Produkty mleczne kocham, ale... Nawet sobie kiedyś twaróg kupiłam, bo powinnam jeść ze względu na kości. Dwa razy poglamałam, zapchałam twarz i więcej nawet nie spojrzałam w tamtą stronę. Co innego twaróg z chlebem i dżemem
Jajka również przyswajam w dużych ilościach. Jaja są super! ![]()
mamuśka -> Zazdroszczę Ci powietrza, przestrzeni i prac ogrodniczych. Ja siedzę w swojej dziupli i tak do wieczora. Potem wracam z dziupli do dziupli. Ech...
kamoa -> Zgadzam się w zupełności! ![]()
Miłego dnia Kobitki!
46,978 2016-04-01 13:27:20 Ostatnio edytowany przez bulinka_1969 (2016-04-01 18:37:52)
Ją kupuję pieczywo chrupkie Graham.Kroje ser na to pieczywo i delikatnie sole.Tak mi wchodzi.Kiedyś słodzilam jogurt słodzikiem i zalewałam ser biały, ale mi się przejadlo. Nie jem otręb,bo jem ten chleb.
Dziewczyny jeżeli trzymalyscie kciuki,to robiłyscie to dobrze.Udało mi się. Mam kolejny blok za satysfakcjonujące pieniądze.
46,979 2016-04-01 15:00:35

Życzę Wam i sobie by lata było w tym kwietniu znacznie więcej
.
Basia> świetny tekst, mężowi sie pochwalę gdy wróci wieczorem.
Bacha> twoja kawa zawsze taka aromatyczna, że autentycznie ją czuję przez monitor.
Bulinko> gratuluję, powodzenia
.
Mamuska> podziwiam za te ogrodnicze chęci,masz do tego smykałkę i zamiłowanie- jak widać.
Kamoa> A wiesz, ze keidyś czytałam taki naukowy artykuł, ze podobno to wcale nie jest taka bajka z tą seksmisją. Podobno z komórek żeńskich da się wygenerować takie, które byłyby zdolne do zapłodnienia przez drugą żeńska komórkę. Mało tego, większość chorób wenerycznych których objawy mają kobiety, przenoszona jest przez meżczyzn. Oni są nosicielami, a kobiety chorują. Z kolei to oznacza, że gdyby świat istniał bez mężczyzn, to społeczeństwo byłoby zdrowsze
. I to bynajmniej nie jest prima aprilis. Tak więc kobiety górą!!!
Anna> ja tez nie trawie... ogólnie kawy z zasadzie ale zawsze najgorzej się czułam po fusiatej
. Dlatego zmuszona byłam przerzucić się na wszelakie herbaty
.
46,980 2016-04-01 15:19:03
Kama
pewnie byśmy sobie i poradziły bez panów...tylko po co rezygnować?
![]()
Uwielbiam ten film... Jak większość polskich starych komedii zresztą...
Anna...po rozwodzie i sprzedaży domu, podziale majątku, szukałam jakiegoś miejsca do życia....i zauroczyło mnie to miejsce..jak zaczęłam w myślach planować co i gdzie posadzę...jak przerobię...to już wiedziałam, że to właśnie to miejsce...
Oglądałam multum i domów...i mieszkań i innych budynków...tylko tutaj poczułam się tak jakbym chodziła po swoim...
Beata...a to gratulacje
super...bardzo się cieszę, będą wieczorem tańce...a co.
46,981 2016-04-01 16:27:24 Ostatnio edytowany przez annakomnena7 (2016-04-01 16:34:31)
Dziewczyny jeżeli trzymalyscie kciuki,to robiłyscie to dobrze.Udało mi się. Mam kolejny blok za satysfakcjonujące pieniądze.
Nie wiem o co chodzi, ale czuję, że trzeba gratulować, więc się cieszę i z serducha gratuluję! ![]()
Anna...po rozwodzie i sprzedaży domu, podziale majątku, szukałam jakiegoś miejsca do życia....i zauroczyło mnie to miejsce..jak zaczęłam w myślach planować co i gdzie posadzę...jak przerobię...to już wiedziałam, że to właśnie to miejsce...
Oglądałam multum i domów...i mieszkań i innych budynków...tylko tutaj poczułam się tak jakbym chodziła po swoim...
Mamuśko, nie ma chyba wiele cenniejszych w życiu rzeczy od świadomości, że się jest właściwym człowiekiem na właściwym miejscu. Dawno temu się rozwiodłaś? (Jeśli to nie zbyt osobiste pytanie...)
46,982 2016-04-01 17:13:29
Anna..hehe musiałam zerknąć w postanowienie, bo nie byłam pewna roku ( to pewnikiem dobry objaw
)..rozwiedliśmy się w połowie 2011 roku...dom sprzedaliśmy w ostatnich dniach 2014....prawie przez cały ten czas przyszło nam razem mieszkać...nikomu nie życzę takiego wspólnego życia po rozwodzie...
Ten domek kupiłam na początku 2015...w styczniu..przesadzałam dwie brzoskwinie, świerk i kallę w śniegu
Wszystko się przyjęło ![]()
Zakwalifikowałam to jako taki mały cud...początek dla mnie i dzieci ![]()
A teraz zaczynam znowu wariować ogrodniczo...hehe..
Niepoprawnammmm... ![]()
46,983 2016-04-01 18:48:59
Dzięki dziewczyny!
Aniu mam firmę sprzątającą.Tak się to nazywa,a w rzeczywistości na razie sama sprzątam od dwóch lat.Nie umiem wygrać w żadnych przetargach,więc zaczęłam we wspólnotach mieszkaniowych.Cały czas szukam obiektów.Jak nie dam rady sama tego obrobić,to zacznę zatrudniać ludzi.Na razie to tylko plany.Dla mnie ruch dobry,a że w tej chwili moje umowy nie ograniczają mnie w stosunku do Majki,to jestem hepi.Nikt mnie nie kontroluje:kiedy,jak,ile czasu.Ma być tylko czysto.
46,984 2016-04-01 19:30:49 Ostatnio edytowany przez bulinka_1969 (2016-04-01 19:32:10)
Co znaczy ten podpis pod moim nickiem:Jestem tu już zbyt długo.Kurcze,czy mam się zwijać stąd?Mój czas się skończył? Mamuśka u Ciebie to samo i Kamoa i Bacha.
46,985 2016-04-01 20:20:13
hej
no faktycznie nicki są zajeb...te
pasują do nas
bulinko czyli firma jedno osobowa , duzo musisz się napracować ? lokatorzy w porządku czy są jazdy ? moja koleżanka tez ma blok , mówiła mi ze są tacy którzy specjalnie śmiecą i mówią jej ze od tego ona jest za to płaca
wredniaki
takasobie... brawo , jak się cieszysz to ja z Tobą się też cieszę
może tak przy piąteczku poczęstujecie się

46,986 2016-04-01 22:37:27
Kamoa nie spotkałam się jeszcze ze złym traktowaniem.Wszyscy mówią mi dzień dobry i większość nawet kilka słów zamieni ze mną.Myślę jednak,że ten blok może być bardziej problemowy.Mam jednak nadzieję,że się mylę.
Przed chwilą córka puściła mi sms-a z Holandii,że będę babcią i ja uwierzyłam.Zaczęłam nawet liczyć ile to dziecko będzie miało jak będzie wesele.
46,987 2016-04-01 23:51:46
Bry bry he he ja też juz jestem tu zbyt długo ha ha jaja se robią z Nas hi hi no i dobrze niech wiedzą kto tu rządzi Jestem tu już zbyt długo fajnie ,idę nynać do jutra,a jutro będzie Przyjaciółka forum -koffam Was baj
46,988 2016-04-02 06:06:13
...bry Dziewuszki .....

kawencje zapodaje

Bulinka to ja Ci życzę tyle pracy ,żebyś musiała zatrudnić więcej osób a sama tylko byś kierowała zespołem hiiii
pozdrawiam WSZYŚCIUTKIE .......
miłej spokojnej soboty ... ![]()
46,989 2016-04-02 07:01:34
Dzień doberek,miłej sobotuni wszystkim życzę,mykam do pracy pomóc koleżance,bo ta co w soboty przychodzi jest w szpitalu,to narka do popołudnia buziaki
46,990 2016-04-02 08:20:17
witam
słoneczko na dworze , oj będzie się działo
miłego dnia dziewczyny , Basiu dobra kawa ![]()
46,991 2016-04-02 08:22:51 Ostatnio edytowany przez bulinka_1969 (2016-04-02 08:23:47)
Kurcze z tym podpisem to też był prima aprilis? Dobre sobie.
Basiu patrzeć jak inni pracują,to ja bym nie mogła.No chyba,że już tej pracy byłoby za dużo,to wtedy byłby ktoś do pomocy.Jeszcze inna opcja,że będzie tyle obiektów,iż nie będę miała czasu na sprzątanie,bo będę musiała pół dnia doglądać.Hi...hi...To nieosiągalne.Mam teraz inny problem.Jak dojdą mi te dochody,to mogą mężowi zabrać rentę,bo jak wiecie firma jest na męża zarejestrowana, jest też na etacie,a On by mi tego nie darował.Muszę coś z tym zrobić za wczasu.
Tak w ogóle,to śliczny poranek mnie powitał.Pewnie Was też.Miłego dnia Wam życzę.
46,992 2016-04-02 09:03:16
Aha..u nas również zapowiada się ładny dzień
Dobrego dzionka zatem wszystkim i mykam
46,993 2016-04-02 16:27:11
No i wszyscy pewnie w ogródkach,na polku sobie siedzicie i kawusie popołudniową siorpicie,całuski.
46,994 2016-04-02 16:44:08
Hej hej
To Was nabrali z tym podpisem, sama się zastanawiałam wczoraj skąd się wziął, ale niekumata jestem bo nie skojarzyłam.
Nie sądziłam, ze żarty się adminów trzymają
.
Bulinko> a dlaczego na męża, nie mogłaś na siebie? Skoro jesteś na etacie, to byś tylko zdrowotna składkę płaciła. A poza tym co dochody mają do renty? Owszem.... raz do roku należy złożyć w zus-ie informacje o dochodach ale nie faktycznych przecież!!! Wg zus -dochody- to podstawa od której on płaci składki zus, a podstawę ma na pewno najniższa.
Basia> ja w ogródku nie siedzę bo nie mam, nawet nie lubię
. Nowe ciasto piekłam, eksperymentalne... truskawkowe
.
Wszystkim netkom życze udanego weekendu. Słońca i pogody ducha
.
46,995 2016-04-02 16:52:13 Ostatnio edytowany przez Sponi (2016-04-02 16:53:37)
Dzień dobry Szczęśliwe i te Spełnione Kobiety. I te, które jeszcze błądzą... choć nie zdają sobie z tego sprawy. Mam rentgena w oczach i widzę. Ale... rety, wiem... Samemu trzeba dostrzec. Siebie...
Wciąż siebie poznaję i czasem zachodzę w głowę: jak to?
Wciąż jeszcze spoczywam po upadku, ale dobrze mi tu. Dostrzegam wiele. Nie mogę się ruszyć i tym samym cała moja uwaga spoczęła na tym co wokół mnie...
Doprawdy, warto istnieć choćby dlatego, by móc poznawać rzeczywistość, dowiadywać się, domyślać, doszukiwać rozwiązań problemów już uprzytomnionych, a po drodze stawać oko w oko z nowymi niespodzianymi problemami, coraz groźniej wystawiającymi na próbę umysł człowieka nieskłonny do cofania się przed trudnościami dowolnego rzędu komplikacji. Wreszcie, kto lubi po prostu doznawać wrażeń smakowitych, przed tym roztacza się bezmiar możliwości, tylko brać... Istnieje więc tysiąc powodów, by spróbować dalszego ciągu życia i uczynić zeń fabułę godną bogactwa baśni z tysiąca i jednej nocy. To prawda, że którąkolwiek wybrałoby się drogę spośród rozchodzących się na wszystkie strony z życiowego rozdroża, zawsze na każdej czyhają zapory i niebezpieczeństwa. Każdy wybór łączy się z ryzykiem.
To rozważania Tadeusza Kotarbińskiego. Podobają mi się. Mam napisać o nim między innymi pracę. Zakładam, że dogadalibyśmy się w niektórych kwestiach.
Bulinko... Czy jesteś w stanie mi pomóc? Przeszukuję noclegów nad jeziorem w Ślesinie. Mam z tym problem. Chciałabym w majowy weekend odpocząć. Pobyć sama. Nie lubię morza, ale akweny jeziorne owszem. Mają swój urok. Czy masz jakąkolwiek wiedzę o jakimś domu blisko jeziora? Marzę o wieczorach na piasku jeziornym. Gdybyś cokolwiek wiedziała...
Jestem - o zgrozo - niezniszczalna
Tyle powiem na okoliczność, gdyby któraś z Was przypadkiem o mnie się zamartwiała.