Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Strony Poprzednia 1 709 710 711 712 713 1,317 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 46,151 do 46,215 z 85,582 ]

46,151 Ostatnio edytowany przez Kamoa (2016-02-05 17:39:55)

Odp: Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

witam dziewczyny smile  ja tu rekordzistka w zeżarciu pączusiów , wcięłam w ciągu całego dnia 9 szt  wielkości mojej dłoni , he he...... jeszcze  tego mało ,  dziś z rańca dostarczono mi komplet pąków od mojej tesciowej i te chyba były zatrute arszenikiem ,
muli mnie i muli , a jeszcze dziś idę na imprezę , jak przeżyję to przysięgam że od postu  poszczę big_smile
dziewczyny a jak już mówicie o rozmiarach cycków to ja noszę 80F smile  grawitacja robi już swoje big_smile

Marka http://emoty.blox.pl/resource/23_130_2.gif

Zobacz podobne tematy :

46,152

Hejka
Kobity wow, co to za numery. Nawet sobie wyobrazić nie mogę.... w porównaniu z moimi wink .
Ja w ogóle mam ogromny problem z biustonoszami. Mam zwykle 2-3 na zmianę i noszę az znoszę sad . Ostatnio chciałam kupić... to w całym mieście nie znalazłam żadnego... . A mój ulubiony wieloletni sklep bieliźniarski zlikwidowany. Nie wiem gdzie ja mam po staniki jeździć sad . Musze mieć taki z wyjmowanymi wkładkami, bo mam różnicę w miseczkach o 2 n-ry i koniecznie muszę mieć 2 wkładki w mniejszej aby wyglądały w miarę równo i przede wszystkim były umiarkowanie wygodne. A jakie rozczarowanie mnie spotkało... nawet w triumfie nie było takich! Wszędzie bez wyjmowanych wkładek i nikt nie potrafił odp na pytanie dlaczego innych nie ma. Jedna powiedziała, ze takie nie schodzą.... naprawdę??? A podobno każda ma niesymetryczne piersi... to ja tu czegoś nie rozumiem.

46,153

Taja pierwsze słyszę,żebym miała nierówne cycki.Naprawdę.
Też mam już weekend.Hura....

46,154

Hej- no ja też mam cycki nie równe,lewy większy niestety i też mam doje duże cholerka ,ale mąż jest zadowolony big_smile
Jak się oficjalnie dowiedziałam dużo osób się źle czuło zjadając te pączki z cukierni co ja też jadłam,musieli coś spartaczyć ,dobrze że mi minęło.

46,155

No ja też chyba równe cycki mam lol

Wczoraj zeżarłam 4 pączusie ,dzisiaj 2 bo zostały hi hi smile

Coś na humor lol

https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfl1/v/t1.0-9/12507288_1017285051680593_1438283451103916848_n.jpg?oh=fd7666f3ed0ce5b2c3b97c92c4359b55&oe=576914A5&__gda__=1462272480_757ee7bbad1a85f802d086ae6859da96

46,156 Ostatnio edytowany przez Ba-Cha (2016-02-05 21:28:41)

bulinka_1969 napisał/a:

Basiu jak się cytuje w jednym poście kilka razy?

Bulinka zaraz Ci napiszę ... tylko pozwolisz ,że poćwiczę

tajemnicza75 napisał/a:

Hejka
Kobity wow, co to za numery. Nawet sobie wyobrazić nie mogę.... w porównaniu z moimi wink .
Ja w ogóle mam ogromny problem z biustonoszami. Mam zwykle 2-3 na zmianę i noszę az znoszę sad . Ostatnio chciałam kupić... to w całym mieście nie znalazłam żadnego... . A mój ulubiony wieloletni sklep bieliźniarski zlikwidowany. Nie wiem gdzie ja mam po staniki jeździć sad . Musze mieć taki z wyjmowanymi wkładkami, bo mam różnicę w miseczkach o 2 n-ry i koniecznie muszę mieć 2 wkładki w mniejszej aby wyglądały w miarę równo i przede wszystkim były umiarkowanie wygodne.

Taja taki problem jak masz TY - ma dużo kobitek
teraz nie mam tego programu ale w TVN Style często pokazywali takie operacje
była dziewczyna co miała różnicę chyba 4 rozmiary

Basia1973 napisał/a:

Hej- no ja też mam cycki nie równe,lewy większy niestety i też mam doje duże cholerka ,ale mąż jest zadowolony big_smile
Jak się oficjalnie dowiedziałam dużo osób się źle czuło zjadając te pączki z cukierni co ja też jadłam,musieli coś spartaczyć ,dobrze że mi minęło.

Basia te pączki - może były z salmonelą ?????

Markadia napisał/a:

Ba-Cha ona studiowała na Polibudzie krakowskiej "Inżynieria produkcji",praktyki miała w dozorze na  hali produkcyjnej gdzie wytwarzali m.in części samochodowe smile

Markadia a na magisterkę idzie >>> na jaką uczelnię i w tym samym kierunku ???

mój Syncio teraz na tej Politechnice robi podyplomówkę :

Bulinka cytowanie kilku Netek w jednym poście - jest łatwe .... hiiiii ....

odpowiadasz pierwszej Netce = wysyłasz
potem cytujesz drugą  prawym klikiem " zaznacz wszystko "  potem "kopiuj"
edytujesz swój pierwszy post  " wklej" i wysyłasz lol

poćwicz hiiiiiiiiiii

46,157 Ostatnio edytowany przez tajemnicza75 (2016-02-05 22:05:36)

Bacha> oglądałam czasem ten program, teraz leci podobny na innym kanale. Jako młódka miałam straszne kompleksy, chciałam nawet operacje przejść ale kosztowałaby tysiące, a ja ich nie miałam wink . Teraz mi to wisi (dosłownie i w przenośni wink ). Maż twierdzi, że tak dobrze jak on to mało kto ma, bo gdy ma ochotę na większego cycka... takiego mam, a jak na mniejszego.... tez mam big_smile ... full serwis wink. Szkoda tylko, że z biustonoszami taki problem sad .

46,158

A zapomniałam zapytać.
Mam pytanie dot: etykiety grzecznościowej.
Wiecie, że m-c temu zaczęłam nowa prace. Szefowa jest 4 lata młodsza ale zwracam się do niej na pani, bo tak jakoś nie wypadało od razu walić na Ty. Od kilku dni szefowa zwraca się do mnie po imieniu, ale teraz nie wiem czy wypada bym ja- jej pracownik- zaczęła mówić na Ty lub pytać czy mi wolno? Z tego co wiem, starsza osoba ma prawo pierwsza zaproponować ale w sytuacji relacji szef-pracownik chyba to ona powinna powiedzieć żebym jej nie paniowała, mimo, że jest młodsza-prawda?

Jutro do Was nie zajrzę niestety sad więc już dziś życzę koleżankom udanego weekendu.

46,159 Ostatnio edytowany przez bulinka_1969 (2016-02-05 23:18:31)

tajemnicza75 napisał/a:

Bacha> oglądałam czasem ten program, teraz leci podobny na innym kanale. Jako młódka miałam straszne kompleksy, chciałam nawet operacje przejść ale kosztowałaby tysiące, a ja ich nie miałam wink . Teraz mi to wisi (dosłownie i w przenośni wink ). Maż twierdzi, że tak dobrze jak on to mało kto ma, bo gdy ma ochotę na większego cycka... takiego mam, a jak na mniejszego.... tez mam big_smile ... full serwis wink. Szkoda tylko, że z biustonoszami taki problem sad .

To się uśmiałam.

tajemnicza75 napisał/a:

A zapomniałam zapytać.
Mam pytanie dot: etykiety grzecznościowej.
Wiecie, że m-c temu zaczęłam nowa prace. Szefowa jest 4 lata młodsza ale zwracam się do niej na pani, bo tak jakoś nie wypadało od razu walić na Ty. Od kilku dni szefowa zwraca się do mnie po imieniu, ale teraz nie wiem czy wypada bym ja- jej pracownik- zaczęła mówić na Ty lub pytać czy mi wolno? Z tego co wiem, starsza osoba ma prawo pierwsza zaproponować ale w sytuacji relacji szef-pracownik chyba to ona powinna powiedzieć żebym jej nie paniowała, mimo, że jest młodsza-prawda?

Jutro do Was nie zajrzę niestety sad więc już dziś życzę koleżankom udanego weekendu.

Dziękuję.

Udało się.Dzięki Basiu.

46,160

tajemnicza75 wydaje mi się żebyś za bardzo nie spoufalała się ze szefową,ja w swojej firnie pracowałam 17 lat i szef był starszy ode mnie o 14 lat ,i byłam z Nim na Ty i to jedyny błąd,za dużo sobie pozawalał,takie jest moje zdanie.

46,161

hey sobotnio DZIEWUSZKI lol

brawo Bulinka zacytowałaś 2 rózne posty w JEDNYM  lol

zapraszam na caffkę
                                                      http://imgup.pl/di/ZC8G/id.jpg

Taja lepiej być na pani pan smile 

pozdrawiam WSZYŚCIUTKIE

i miłego klikania   
                                      http://imgup.pl/di/6RYF/kotek-siedzi-na-facebooku.jpg

46,162 Ostatnio edytowany przez takasobiemamuśka (2016-02-06 09:09:28)

Hej sobotnio
Bacha komp mi padł  i już od dłuższego czasu piszę z fona, więc nici ze zdjęć do czasu zakupu nowego kompa.
Ale obiecuję...powysyłam i te zaległe ze zwierzętami...z Harym, Figlem i Urwisem oraz te remontowe.
Dzisiaj mocuję listwy przypodłogowe.
Słoneczka wszystkim..dosiadam do kawy.

46,163

http://3.bp.blogspot.com/-WOhOsJFsHys/VRXfbDLQ9FI/AAAAAAAAI-Y/7q8ycZlxF2s/s1600/udanej%2Bsoboty.jpg

Jakie plany na dzisiaj?

46,164

Hej Dziewczynki smile

No to mamy ostatni karnawałowy weekend lol
Macie jakieś plany?

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xta1/v/t1.0-9/12642985_1026547777420987_5943058838803301692_n.jpg?oh=6edb27d59c8e2dda89f8ed7e9ad30b62&oe=572B4E02&__gda__=1466703103_412452cc5f52a09ef31669cd0bc99816

46,165

W ostatnim czasie chodzi za mną ten utwór smile

46,166

witam smile dosiadam , poproszę mocną kawę , ja już od dziś mam sobotę popielcową smile zakończyłam karnawał

46,167

Markadia naprawdę ładny ten utwór.

Kaoma tak jak i u mnie.U mnie codzienność.

46,168

Hej zaraz mykam bawić się,również Wam życzę przyjemnego wieczorku pa

46,169

Basiu ale masz fajnie smile

A ja dzisiaj zamiast bawić się tak smile

http://img18.staticclassifieds.com/images_tablicapl/341944701_1_261x203_program-tv-jestes-zazdrosny-o-taniec-partnerki-na-imprezie-pila.jpg

to miałam raczej tak hmm

http://www.hss.pl/uploads/news/housewife.jpg

46,170

Hejka dziewczęta. Tak Was czytam i podziwiam z tymi pączuchami w czwartek. Mnie już po 2 zemdliło i miałam dość. Może to dlatego że sama jestem tłusta big_smile Co do cycków to zazdraszczam bo ja mam małe i nawet kremy push up mi nie pomogły. Jak się odchudzam to od razu tracę cycki. pupę i uda a brzuch zostaje prawie nienaruszony. Zamiast dzisiaj się bawić to siedzę i się nudzę bo ja abstynent jestem z wyboru więc jaka tam zabawa byłaby dla mnie z tymi co piją sobie i mają świetny humorek. Posiedzę więc z Wami.

46,171

witajciew ten sobotni wieczorwk

46,172

Ja też w domku.Nie jestem w typie zabawowych.Zresztą nie mam z kim i do kogo,żeby jakieś towarzystwo było.Jak Majka zaśnie,to na pewno winko sobie popiję.

46,173

Hej wróciłam,fajnie było,poczytam trochę i pójdę się położę-buziaczki robaczki

46,174

Hej, poleniuchowałam sobie dzisiaj po południu,aż miło smile  Też poczytam i do łóżeczka. Dobranoc

46,175

Dzień dobry a raczej dobry wieczór....
Przeczytałam o piersiątkach. Moje są jednakowe i raczej w miarę dobrze wyglądają smile mimo dinozaurowatowego wieku. Mam dobre geny chyba.

Siedzę w kuchni nad notatkami, zostały mi dwa egzaminy/ Ale chyba będą do poprawki. Ja po prostu nie mam siły już....

Nie jestem siłaczką. I nawet nie chcę nią być.

Jestem taka zmęczona...
Cieszę się, że się uśmiechacie.

46,176

Hej .... hej ......
stawiam porannna kawusie .....
http://static5.depositphotos.com/1001911/530/v/450/depositphotos_5305476-Coffee-emoticon.jpg

ale juz pomaludku blizej wiosny i corazto dłuzsze dni

46,177

Hej...witam się pięknie...kawa za 2 godzinki..muszę dojechać do domku

46,178

http://imgup.pl/di/YLR5/1335796wtchol9x7b.gif

zapraszam i ja na niedzielną kawencje lol

http://imgup.pl/di/5O2F/1535563-686322641390545-321363820-n.jpg

Sponi uczuć się uczuć ...... i tam zaliczysz na 5 -tkę lol

Megi masz z cycami tak samo jak ja lol

a te Mychy co mają większe
                                to zrobią tak ?????  http://imgup.pl/di/HPEM/funny-1.gif
                                                                                                                   >>>>> lol ?????

http://imgup.pl/di/V11R/rozne-87.gif

pozdrawiam WSZYŚCIUTKIE ....

46,179 Ostatnio edytowany przez bulinka_1969 (2016-02-07 09:17:05)

Co Ona robi?Otwiera puszkę z piwem?Hm...

Dzień lenistwa zapowiadam.Oprócz obiadku i dopilnowania młodej z lekcjami,ćwiczeniem na keyboardzie i nauki piosenki i modlitwy i wyjściem do kościoła,to reszta to lenistwo.

http://i.pinger.pl/pgr489/f4737f67000a211c52d220fa/taki_plan_na_niedziele_2014-01-12_05-56-29.jpg

46,180

Witanko Dziewczynki smile

Ja też dzisiaj mam luzik bo obiadek gotuje mój Pan big_smile

U nas dzisiaj wiosna,słoneczko za oknem i ma być 12 stopni smile

http://id.joe.pl/sub_images/pictures/1ec819d42c2a79006680360c3a400a9e_th2.gif

46,181

u nas tez od rana słonko swieci , wiec pogoda zapowiada sie super

46,182 Ostatnio edytowany przez wind (2016-02-07 12:41:56)

Piję sobie drugą kawkę...leniuchowania ciąg dalszy...no do wieczora, bo na nockę idę. Melduję, że u mnie również słońce pięknie świeci ale piź..i jak w kieleckim big_smile
Sponi, spinaj poślady i wszystko będzie dobrze big_smile Trzymam za Ciebie kciuki smile

Ba-cha ja tak cycem nie dam rady...:D big_smile big_smile Te rozmiarówki dzisiejsze są jakieś dziwne, mam faktycznie spory biust ale to nie są jakieś monstrualne melony. Wydaje mi się, że są całkiem normalne- takie z tych większych tongue  A dla dziewczyn z dużą nierównością w rozmiarze bimbolków polecam, niech poszukają sklepów w których zaopatrują się Amazonki smile

46,183

Cześć -u mnie też słoneczko piękna pogoda ale jest ale....właśnie tak jak wind napisała big_smile piź..i jak w Kieleckim he he
Chcę iść na spacerek z moimi pieskami ale zastanawiam się czy im ciężarków nie przyczepić żeby ich wiatr nie porwał big_smile

Ja chcę lato!!

http://images78.fotosik.pl/305/d99e82ecd0c08628med.jpg

46,184

No u nas też wiatrzycho,że hej ale dzisiaj  nie wybieram się nigdzie,więc niech se piździ tongue

Moja córcia (ta mała) z koleżanką znowu znalazły na boisku pod ławkami miot świeżo narodzonych kotków (w zeszłym roku było to samo big_smile)
No i oczywiście moje dobroduszne dziecko urodzona wolontariuszka załatwiła karton i szmaty z domu wzięła i starszy ręcznik i teraz poleciały to zanieść.
I jeszcze walnęły napis "Uwaga małe kotki nie przeszkadzać " he he lol
Kochane dziecko smile

46,185

Markadia jaka operatywna ta Twoja mała samarytanka. Fajne takie mądre dzieciaki smile
Basiu - na jak wieje to pewnie w całym dolnośląskiem...moja Lola wyszła dziś rano na próg domu zrobiła siku i szpula do domu tongue Coś ten wiatr jej nie przekonał. Lola waży trzy kilo więc jest nieźle ale Sonieczka to w najlepszych okresach 1,5 kg ważyła i naprawdę jak tak wiało to potrafiła się przewrócić i kulać aż ją złapałam smile

46,186

Jestem śpiąca i to bardzo.U nas też piździ i słoneczko świeci,ale jakoś nie nastawia mnie optymistycznie.

46,187 Ostatnio edytowany przez Marysia 1981 (2016-02-07 16:54:21)

smile błąd

46,188

Witajcie w to niedzielne leniwe popołudnie.
Przysiadłam z herbatą różaną i czytam.
Dzięki za rady. Szukałam potwierdzenia smile, bo też uważałam, że lepiej zostać z szefową na pani, dopóki sama oficjalnie nie powie żeby to zmienić.

Jeśli chodzi o biustonosze, to u mnie w mieścinie zapyziałej nie ma za wiele. Muszę jechać do 3-miasta specjalnie, a to dla mnie wyprawa na cały dzień niestety.... poczekam do wiosny wink . I dzięki za tę podpowiedź o sklepach dla Amazonek... nie wpadłam nigdy na to. Muszę poszukać w internecie.

46,189

Tajka sprawdź na allegro biustonosze firmy ESOTIQ - one prawie wszystkie są typu push up z kieszonką wewnątrz na wkładkę, tak mi przyszło do głowy, bo w Zgorzelcu jest ich sklep firmowy i widziałam, że mają śliczną bieliznę i ceny takie w miarę... Te sklepy dla amazonek jakieś takie drogie sad

46,190

Witaski big_smile U mnie dzisiaj też wiało jak w kieleckim choć ja daleko od Kielc. Słoneczny dzionek nastrajał pozytywnie i do tego moje słoneczko słyszane w telefonie ... ach żyć nie umierać. Teraz spokojne leniuchowanie bo pan pojechał do kościółka i na miting AA. Ja jakoś daleko od kościółka ... tak wyszło że dopadł mnie bunt za wszystkie krzywdy. Wolę być zła niż na siłę dobra zresztą moje sumienie nie pozwala mi przekroczyć p-rogu owego przybytku. Tak się nieraz zastanawiam czy to ja jestem zła do szpiku kości??? Ja po prostu chyba teraz myślę o sobie bo ileż można płakać.

Sponi trzymam mocno kciuki za egzaminy. Będzie dobrze. Luzik big_smile jak mówił mój synalek posuwając mi pod nos wszystkie zagrożenia na półrocze które to musiałam podpisać.

Pozdrawiam wszyściutkie Netki smile

46,191

Meg heh...z synalkiem mam to samo,z tym starszym.W tym roku,to luksus,bo tylko trzy zagrożenia na półrocze.

Przespałam się i już lepiej się czuję.

46,192 Ostatnio edytowany przez tajemnicza75 (2016-02-07 19:29:52)

Wind> dzięki za sugestie, zapisałam i sprawdziłam na allegro. Tanie bo skład marny:      85% poliamid, 15% elastan... szkoda, bo na lato się nie nadają. Będzie się z cycków lać jak z kranu wink ... ale mogę pomyśleć choć nad 1 sztuką na zimę i jesień smile .

Meg> daj sobie czas, ja miałam taki bunt kilka lat. Teraz jakoś bardzo gorliwa nie jestem, ale nie czuję już żalu.  Zrozumiałam, że każdy ma jakąś lekcję do przerobienia i bunt naprawdę nic nie da, bo ta lekcja będzie trwała jeszcze dłużej i boleśniej mnie dotknie. Pokornie ten fakt przyjęłam i lepiej mi od tamtej pory. Na wszystko przyjdzie czas... na zrozumienie, na przebaczenie, na powrót... tylko sobie trzeba dać szansę.

46,193

Przerabiam tą lekcję, myślę, analizuję i dochodzę do wniosku że teraz czas na mnie. Czas by pomyśleć o sobie. 21 lat myślenia o innych i stawiania sobie ich za priorytet tak dało mi w kość że mimo tych lat 40+ czuję się jak staruszka, wypalona uczuciowo i emocjonalnie. Doszłam do wniosku że dawanie tysiąca nowych szans nic nie dało , tylko sprawiło że ja byłam poniżana i deptana co dnia. Teraz czas na zdrowy egoizm i walkę o siebie. Też chciałabym tą resztę życia przeżyć w spokoju, być szanowana i kochana. Mam do tego prawo tylko że to wiąże się z rozpoczęciem wszystkiego od przysłowiowego zera. Boję się tego zaczynania bo to nieznane ... to coś nowego ... coś niepewnego ale myślę że warto.

46,194

Meg> to mądre i słuszne co piszesz , tylko wcale nie musi oznaczać odejścia od kościoła, obrazy na Majestat. Bynajmniej nie zamierzam Ci dawać rad, nawet jeśli tak brzmi. To tylko moje spostrzeżenia. Ja odniosłam wrażenie po dłuższym czasie, że moja obraza na Boga była tak naprawdę obrazą na mnie samą, że byłam taka naiwna, że się łudziłam, że się zwyczajnie oszukiwałam.... przecież Bóg nie maczał palców w moich złych decyzjach, miałam wolną wolę więc wybrałam co chciałam. Absolutnie Cię nie pouczam kochana, to moje osobiste przemyślenia. Pozdrawiam smile .

46,195

Taja jak Cię czytam,to widzę siebie.Tylko,że u mnie był strach.Odeszłam,bo bałam się,ze Bóg ode mnie za dużo żąda i bałam się,że cierpienie,które na mnie zsyła zaczyna dotykać moich bliskich.Dlatego zrezygnowałam z Boga.Po długim czasie zrozumiałam błąd.
Mego podpisuję sie pod tym co mówi Taja.

46,196 Ostatnio edytowany przez tajemnicza75 (2016-02-07 22:53:22)

Mamy tendencję do spychania na Boga, ale On dał nam wolną wolę i tu jest pies pogrzebany. Najczęściej nasza wola jest inna niż Jego i to nam się nie podoba. Życie to nie koncert życzeń, niestety. Zażyczyłam sobie coś i się obraziłam jak dziecko, że nie dostałam cukierka... ale jak bym dostała to kto wie czy bym się nie rozchorowała po nim? Tego nie wiem, ale Bóg moze wiedział i dlatego nie dał wink . Jak rodzic, który wie, że przed obiadem się słodyczy dziecku nie daje albo w mróz nie wypuszcza bez czapki. A czasem nie mamy wyjścia i musimy dziecku dać nauczkę, pozwolić mu się pochorować, by zrozumiało. Sądzę, że tak jest z nami i Bogiem... ale jako maluczkie wobec wielkiego mądrego rodzica, po prostu tego nie rozumiemy.

Taki mi się nasunął wątek... już nie nudzę, spadam do spania.

http://zdjecia.nurka.pl/images/media8.mojageneracja.pl-oittyttwii-mediumkrgrwt554ad4bc4d04ea617153.jpg

46,197

Ja też już mówię Wam...

http://i218.photobucket.com/albums/cc198/Lady_Azura_2007/Default%202/Dobranoc-1.gif

46,198

To i ja powiem:

http://e-kartki.net.pl/kartki/70/4/d/4302.jpg

46,199 Ostatnio edytowany przez Sponi (2016-02-08 00:04:57)

Do rozważań o bogu nie włączę się. Jedyne co w tej chwili przychodzi mi do głowy tak na szybko..
Ktoś kto kocha nie pozwala by działa nam się krzywda. To po pierwsze.  Po drugie, dlaczego zakładamy, że bóg nas za coś każe? Skoro podarował nam potężne narzędzie? - wolną wolę? Podejrzewam, że może sie na nas wściekać kiedy sugerujemy strach przed nim a czasem mamy do niego pretensje...
To tak w skrócie dla tych, którzy w niego wierzą.

Bo to tak jak z moją córką: na jakiej podstawie rości sobie wobec mnie jakiekolwiek żale, skoro postąpiła wedle swojego uznania? Bo co? Bo powie: mogłaś mnie przekonać? Akurat....

W kwestii sesji.
Dziś miałam dwa ostatnie egzaminy. Piątki nie mam. Zawiodłam BaChasię, ale na więcej na chwile obecną mnie nie stać. Jestem jednak pełna podziwu dla koleżanek, które uzyskiwały lepsze oceny aniżeli moje.  Nie znam jeszcze wyników z socjologii. Będą niestety za tydzień. To dość niekomfortowa sytuacja, bo pewności nie mam. Napisałam na 13 spośród 18 pytań. Okazało się, że ważyć o ocenie będzie punktacja sad

Cieszę się z zaliczenia na cztery historii administracji. Bo zakres materiału był powalający. Nie znałam odpowiedzi na wszystkie pytania, ale wpadłam na to że odpowiedzi na niektóre znajdowałam w treści pytań innych smile Taka ze mnie cwaniara big_smile Cos tam jeszcze strzeliłam i jest gitara big_smile

Mam ograniczone możliwości siłowe. Pracuję. Nie każdego dnia mam wytrzymałość by slęczeć nad materiałem do opanowania.
Prawoznawstwo poprawiłam, ale nadal kuleje z wykładnią. Sędzia polecił mi stosowna literaturę i skorzystam na pewno smile
Ekonomia na piąteczkę a nie ukrywam, że tego bałam sie najmocniej, bo nie czuję tego liczenia i innych pierdół. Jeszcze czwóreczka z czegoś tam z soboty. Jest dobrze smile
Jeśli zaliczę te socjologię mam semestr za sobą.
Gdyby rok temu ktoś powiedział mi o teraz kazałabym temu komuś stuknąć się w łepetynę.

Ich bin stolz auf mich smile

I na dobranoc....

Przyjemne dla uszków smile

Proszę to przemyśleć...

Żył sobie kiedyś pewien szary wróbel, którego życie było niekończącym się pasmem zmartwień i kłopotów.
     Był jeszcze w skorupie, a już miał swoje problemy: „Czy uda mi się wydostać z tej twardej skorupy? Czy nie wypadnę z gniazda? A czy moi rodzice zdołają mnie wyżywić?”.
     Zaledwie uporał się z tymi zmartwieniami i miał wyfrunąć w powietrze po raz pierwszy, pojawiły się już następne wątpliwości : „Czy moje skrzydła zdołają mnie utrzymać ? A jak rozbiję się w drobiazg? …Kto mnie pozbiera?”.
     Kiedy mógł już latać, to znów zaczął narzekać: „Czy uda mi się znaleźć żonę? Czy zdołam zbudować gniazdo?”.
     Pokonał również i te problemy, ale wciąż się zadręczał: „Czy wylęgną mi się pisklęta? A co będzie, jeśli urwie się gałąź, i cała rodzina zginie? A jeśli jakiś sokół rozszarpie moje pisklęta? I czy w ogóle zdołam je wyżywić?”. Kiedy wykluły się zdrowe, wesołe i śliczne pisklęta, zaczęły już trzepotać skrzydełkami, wróbel wciąż narzekał: „Czy oby mają wystarczająco dużo jedzenia? Czy uda im się uciec przed kotem i innymi drapieżcami?”.
     Pewnego dnia pod drzewem zatrzymał się Jezus. Wskazał palcem na wróbla i powiedział: „Spójrzcie na te ptaki niebieskie : nie sieją, nie orzą, nie zbierają żniwa... a Pan Niebieski żywi je!”. Wtedy to szary wróbel zdał sobie sprawę, że niczego mu nie brakowało... Nie uświadamiał sobie tego.

- Wierzysz w cuda?
- Tak.
- Naprawdę? A czy widziałeś jakiś cud?
- Cud? Oczywiście.
- Jaki?
- Ciebie.
- Mnie? Czyżbym był cudem?
- Tak.
- Nie rozumiem?
- Oddychasz. Masz delikatną i ciepłą skórę. Twoje serce bije. Widzisz. Słyszysz. Biegasz. Jesz. Śpiewasz. Myślisz. Śmiejesz się. Kochasz. Płaczesz…
- Czy tak? I to jest właśnie cud?

46,200 Ostatnio edytowany przez Ba-Cha (2016-02-08 08:34:15)

witam Dziewuszki w nowym tygodniu 

caffką   http://imgup.pl/di/M1G0/954632-600207743347567-261863876-n.jpg

i humorkiem 

http://imgup.pl/di/QDQY/12654229-785046911640638-9099919314758028316-n.jpg

Sponi no co TY ??? lol nie można jechać na samych piąteczkach - ważne,że zaliczone smile smile

pozdrawiam WSZYŚCIUTKIE   .... lol

46,201

Dzień doberek smile

Ja również nie włączę się do rozmów o Bogu bom daleka o tych zagadnień teologicznych smile

Dołączę jednak z kawką,bo coś niedospana jestem hmm

http://jajamioasfalt.pl/upload/gotowe/2015/03/5510310f408c2.jpg

Pozdrawiam Wszystkie Netki http://aniaw777.blog.onet.pl/wp-content/blogs.dir/714221/files/blog_xp_4740108_7241860_tr_blondyna_hello.gif

46,202

Skoro o ładowaniu baterii na poniedziałek....

:>

46,203

witam i dosiadam smile do smacznej kawencji , akumulator też  trza by  było naładować big_smile

46,204

Witam również,ja ale gapa jestem kurde rano "chyba" nie wiem czy wzięłam euthyrox czy propranolol a powinnam na czczo euthyrox  hhmmm i niestety zdarzyło mi sie już to nie raz.Oj ta tarczyca wszystko niszczy!
Miłego dnia -buziaki

46,205

Myślę,że nie miejsce na dyskusje o Bogu.Na to są inne kafejki.

Wrócilam z pracy,odebrałam Majkę,zrobiłam zakupy.Miały być kluski z serem,a syn wywalił ziemniaki wczorajsze i plany zawalił.Nie lubię jak mi ktoś zmienia życie heh.

46,206

Ja dzisiaj miałam kopytka bo mąż taki cwany wczoraj nie jadł drugiego dania bo chciał zeby zostały ziemniaczki i dzisiaj kopytka z mieskiem i kapustką na gęsto,mój mąż to taki klucha,pierogi pampuchy,kluski śląskie makaron

46,207

Hej Dziewczęta big_smile
Dogorywam po pierwszej nocce sad  U mnie na obiad pomidorowa bo wczoraj był rosół smile
Sponi, chyba administrację studiujesz http://emotikona.pl/emotikony/pic/07icon_smile4.gif
Super, że pozaliczałaś i nie przejmuj się wynikami - ja nie znosiłam historii administracji choć generalnie zawsze historia była moim konikiem..w tym przypadku i w przypadku ekonomii stosowałam zasadę 3x Z smile  Lubiłam i uczyłam się z przyjemnością wszystkich przedmiotów związanych z prawem.
Najważniejsze, że zaliczone smile

46,208

Cześć wieczorkiem smile

Wind jak tam,doszłaś już po nocce?
A z tą pomidorówką to robisz tak jak ja,najpierw rosół a potem przecier i jest nowa zupa big_smile
A co do klusek,pierogów i makaronów to ja mam to samo...uwielbiam big_smile

Bulinko zgadzam się z Tobą ,do rozmów o Bogu jest tu taki dział,w którym można pisać na takie tematy.
A to Ci synuś zrobił "przysługę" z tymi ziemniakami,ja też nie wywalam takich jednodniowych jak zostaną,bo robię z nich albo kluski albo kopytka,albo odsmażam z cebulką smile

Sponi i Kamoa co tak króciutko dzisiaj?

46,209

Bulinka> temat Boga może i drażliwy dla niektórych lub niewygodny.... ale muszę, po prostu muszę jedna rzecz Sponi sprostować... i kończę temat smile.

Sponi> ja akurat nie pisałam o karze ale nauczce, a to różnica. Gdy pozwalam dziecku wyjść na mróz bez rękawic, bo się ze mną wykłóca, że ich nie potrzebuje, to daję mu nauczkę. Przemarznie i następnym razem je założy bez sprzeciwu. To lekcja życia, nie kara. Tak gwoli wyjaśnienia, bo nie wiem czy miałaś na myśli jakaś konkretna wypowiedź, czy tak ogólnie big_smile . Pozdrówki.

Udanego wieczoru drogie koleżanki.

https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQNZOEnaE3fFXx_xLGRDMQgytRlUgw3_dpGpO9HqXSG3JUD1T6J

46,210

Nie ma nikogo więc się dzisiaj już pożegnam smile

https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQJOKJ8IoQtWUXl8HY4AbkOjOcQLmlwemk0cUxTwzRN9yMUSw1jmA

46,211

smile
Dobrej nocy wszystkim Netuchnom

46,212

witam wieczorową porą , wróciłam z urodzin i tak mnie zaduma przeszła , tematem przy stole na sam koniec było wzbudzanie w kimś litości na chorobę a zawsze był cwaniakiem temat morze i co charakter to inna opinia aż  trza było  tupnąć  ,  w ogóle to w sobotę pisałam że u mnie już post a tak naprawdę to co dzień,  to  coś mnie zaskakuje , najlepsze z wszystkiego złego to jest spontan big_smile  i dziś  w naszych okolicach imprezuje się na Rosenmontag , jutro śledzia  ,  w środę idę do kina nie wiem na co ale idę big_smile w czwartek ubijam interes , w niedzielę mam urodziny i znów masakra z przygotowaniami , reszta lutego to jeszcze urodziny 4 osób , ja chyba w psychiatryku wyląduję big_smile  Sponi kochana ucz się ucz  i zdawaj , trzymam zawsze mocno kciuki za fajne koleżanki  nawet wirtualne smile
Marko  złotko jestem , jestem choć nie piszę to czytam , dziś trochę na rauszu to zaczynam gadać bez przerwy a myśli nie nadążają za pisownią !
wszystkim  dziewczynom życzę  erotycznych  snów ( nie zboczonych !) takie są najbardziej przyjemne big_smile
co durnego tu napisałam to wybaczcie ale  chciałam dobrze  a wyszło tak jak zawsze w moim życiu , poskręcanie big_smile  dobra idę spać !

46,213 Ostatnio edytowany przez Basia1973 (2016-02-09 07:32:24)

Kochane Moje Netusie stawiam dzisiaj torcika i kawusie z ciachem a drinusie wieczorkiem

http://images78.fotosik.pl/311/13a742fa544d76cdmed.jpg

http://images76.fotosik.pl/312/2d6d47c8abbaa52cmed.jpg

Cmokam Was w czubki nochala -pozdrawiam

46,214

hey Dziewuszki wtorkowo

z kawencja się przysiadam poczytać 

http://imgup.pl/di/AMPY/06564857957630574677.jpg

Basia wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek 

http://imgup.pl/di/488I/happy-birthday-sisi-by-cubur-d5ny5jx.jpg

pozdrawiam wszystkie Mychy lol

46,215

witam , dosiadam do kawki i częstuję się torcikiem
- Basiu wszystkiego najlepszego http://www.waszakwiaciarnia.pl/pol_pl_Kwiaty-jak-ze-snu-1889_1.jpg

Posty [ 46,151 do 46,215 z 85,582 ]

Strony Poprzednia 1 709 710 711 712 713 1,317 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024