Witamy ,cieszymy sie że do nas dołączysz. Zyczymy wytrwałosci w pisaniu.
Lido, napsz koniecznie jak będziesz malować w plenerze. Ciekawa jestem jak wam pojdzie.
Zycze udanych prac.
Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!
Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce
Strony Poprzednia 1 … 5 6 7 8 9 … 1,243 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witamy ,cieszymy sie że do nas dołączysz. Zyczymy wytrwałosci w pisaniu.
Lido, napsz koniecznie jak będziesz malować w plenerze. Ciekawa jestem jak wam pojdzie.
Zycze udanych prac.
???
???
Dzień dobry,piękny poranek.
W sam raz na prace ogródkowe, ewentualnie inne, przyjemne sprawy na powietrzu. Ja mam bogate plany na dzień
Marilyn, Lido , jak to dobrze że jestescie i trwacie na tym forum.
Przegladałam dzisiaj stare wpisy, jak duzo było kobiet na naszym forum, ale odeszły ,dlaczego?
Mam wielką nadzieje że będziemy zawsze na posterunku .
Idko bardzo bysmy chciały abys sie zaaklimatyzowała w nasze kafejce i została z nami.Wiem że nieraz jest trudno być nowa ,prawda?. ale my staramy sie zawsze zachęcac i serdecznie przyjmowac nowe uczestniczki.Kilka wpisow i juz nie będziesz nowa.
Ja wczesniej próbowalam uczestniczyć w innych forach zanim trafiłam na netkobiety.ale jakos mi nie wychodzilo uczestnictwo, może dlatego że forumowiczki które pisały już ze soba kilka miesięcy a nawet 2-3 lata miały juz swój jezyk swoje tematy itd.
I z tego powodu jest ta moja epistoła, Zeby nowe kobietki poczuły sie jak u siebie.
Piszcie dużo to predko sie zadomowiscie. Bierzcie przyklad z naszej Marilyn .Pisze dużo fajnie i szybko. Taka nasza gospodyni.
Lido, dlaczego macie obawy przed malowaniem w plenerze. To świetna zabawa,zareczam ci że juz po jednej godzinie nie przeszkadzaja gapie ,nawet jak gadaja i dyskutuja.
Pamietacie była jeszcze Portisa , niesmiala, Landa, aloeska, beatka, pestka ,i inne.
Idka , Bona ,kolej na was.
Wnętrze chaty burskiej ,czyli chaty kaszubskiej we wsi Nadole w skansenie.
Tak kuchnia kojarzy sie z domem na wsi ,kochana ciocią ,ciepłem domowego ogniska.
Napiszcie czy tez macie takie skojarzenia. A może inne,ale chyba podobne.
Hej!
Mnie ta kuchnia kojarzy się zyli z dzieciństwem, tyn najszczęśliwszym zanim straciłam pierwszą bliską osobę -czyli babcię. Mieszkała razem z dziadkiem w okolicach Puszczy Kozienickiej. Byli rolnikami. Druga babcia ślązaczka, też miała taki piec, ale wystrój kuchni był nieco inny. Ciepło mi się zrobiło na sercu od wspomnień. Do dziś uważam, że dzieciństwo się kończy jak nie ma się już babci.
Pozdrawiam wszystkie "czterdziestki z +", do wieczora!
Witam Was drogie Panie,
jestem tutaj zupelnie nowa,od chyba godziny.Tez czterdziestka z hakiem
Fajne jestescie,wesole i chetne do pomocy
???
Idka,czekam wiec na Ciebie.
Mam nadzieje,ze spedzasz czas bardzo milo ,w rownie milym towarzystwie.
Ja tez odezwe sie jutro
Chciałam zapytać do czego stosuje się odkwaszony torf. Gdyby była Portisa pewnie by wiedziała. Ale Ty Karmino pewnie też się na tym znasz. Kupiłam pelargonie, jutro je zasadzę. Musze też posadzić coś przed domem, w miejscu oddzilejącym od drogi i okien sasiadów. Moje 3 metrowa tuja nie przezyła zimy, a druga tuż obok stoi i chyba będzie dobra. Proszę o radę.
Marylin -wróciłaś? Co tam na Twojej działce?
Nowe koleżanki czas na mocne wejście, napiszcie więcej o swoich zainteresowaniach.
W rękawicach robię tylko to, co absolutnie tego wymaga.
Bardzo serdecznie witam, cieszę się, że dołączyłyście.
Pewnie zauważyłyście, że od jakiegoś czasu narzekamy na frekwencję w kafejce.
Ad.chaty kaszubskiej : ja w pierwszej chwili pomyślałam o babci.
Zrobiłam zdjęcia naszej rzeczki. Jutro przy kawie wkleję. Dobranoc.
Lido, wklejam - co znalazłam.
1.
Torf odkwaszony idealnie służy do sporządzania podłoży w uprawach ogrodniczych z możliwością indywidualnego nawożenia poprawiając jej urodzajność. Nadaje się również do sadzenia drzew i krzewów, zakładania trawników oraz użyźniania ziemi w przydomowych ogródkach i działkach. Znakomicie poprawia strukturę gleby (spulchnia i napowietrza), dostarcza próchnicy oraz reguluje stosunki powietrzno-wodne przywracając równowagę biologiczną. Stwarza idealne warunki do kiełkowania.Torf odkwaszony
2.
Zastosowanie: na działkach, w ogródkach i ogrodach, dla roślin wrażliwych na wartość pH oraz do pielęgnacji trawników.
Skład: torf wysoki sphangnowy, odkwaszony wapnem.
Właściwości: dostarcza próchnicę, spulchnia i napowietrza gleby, doskonale wchłania wodę, posiada włóknistą strukturę.
Wartość: pH 5,5 - 6,5
Wielkość opakowań: 50 l, 80 l
3.
Torf ten przeznaczony jest głównie jako okrywa do uprawy pieczarek.
Wyrób został wyprodukowany z torfu wysokiego pochodzenia organicznego, wydobytego z własnych pokładów torfowych.
Na 1m3torfu o niskim stopniu rozkładu, dużej pojemności wodnej i powietrznej dodano 25 kg kredy.
Dzień dobry przy porannej kawie,
chciałam już być wcześniej, ale nie mogłam otworzyć strony, a teraz mam tylko chwilę przed wyjściem do pracy.
???
Niedawno wspominałas, że namiętnie oglądasz Miasteczko TP. Ja tym razem nie ogladam, bo znam to już prawie na pamięć. Klimat nieziemski. Podkład muzyczny wywołuje "ciaryyyyy" na całym ciele !
To zależy... od nastroju, no i od tego, z kim rozmawiam.
Idka, fajnie, że piszesz. Rozpisuj się, dzięki temu lepiej się poznamy.
dziewczyny dziekuje WAM serdecznie.
wiem,ze musze przez to przejsc.Tylko ten pusty i cichy dom mnie deprymuje totalnie.
Narazie mam prace zawodowe (dwie),mam bardzo chorych rodzicow i kilka zwierzat,wiec mam jakies zajecie i narazie adrenalina wydziela mi sie w wysokim stezeniu
Ale ja lubie martwic sie na zapas.Co bedzie kiedys....
???
Czytam i czytam ,świetnie że tyle piszecie. Ja niestety nie mam specjalnych zdolnosci do przelewania myśli na papier . Myśle co mam napisac i wydaje mi sie że napiszę dużo i ciekawie a potem niewiele z tego wychodzi.
Podczytuje co napisałyście w waszych postach: Marilyn-ja tez jak kogos lubie to moge gadac godzinami a jak nie to naprawdę nic z tego nie wychodzi ,czasem jestem postrzegana jako niezbyt sympatyczna osoba. Powiedziano mi to. Niestety. Ale osoba która mi to zarzucila przyznała sie że jak mnie poznała blizej to diametralnie zmieniła zdanie.
Rzadko mówię ludziom prawdę w oczy, nie potrafie sprawic przykrosci. Ale zamiast tego unikam nielubianych osób lub najczęściej utrzymuje bardziej sztywne kontakty.
O rany ale wyszla ze mnie hetera. Ale to tylko czasami ,naprawde.
Moje uczennice na warsztatach malarskich lubia mnie. To sie czuje.
W ubiegłym roku szkolnym na zakończenie dostalam kwiatki likierek kawowy i czekladki. Było mi bardzo miło.
Barwinek mam tz o ogrodku. Nie lubi silnego nasłonecznienia i zle znosi suszę. Wiednie i usycha.
W głębokim cieniu tez niezbyt rosnie.
Mam piekielna susze w ogródku, nie zapowiadaja niestety deszczu. Troche podlewam zasiane grządki .
Słucham z niepokojem wiadomosci o grypie. Naprawde to jest niepokojace.
Marily , nie ograniczaj pisania, byłoby szkoda, Ja na pewno nie nadrobie za ciebie, nie potrafie.
Patrze przez okno ,troche sie zachmurzylo, to dobrze ale i tak raczej nie popada.
No właśnie, dziewczyny, spod jakich jesteście znaków zodiaku ?
???
ja tez długo nie wytrzymam ,i zajrzałam.
Ja jestem ryba urodzona 03.03.
nieumiem umiescic awatara
Nie wytrzymałam i zaraz bo po pracy zajrzałam i jestem w szoku. Dopiero co otwierałam swoim wpisem 17 stronę a teraz!
No to lecę! Acha i dzięki za informacje dot. barwinka! I za wszystkie inne też!
Piszcie! Piszcie!
.
http://www.netkobiety.pl/help.php#bbcode - korzystałam z tych instrukcji forum.
Juz po obiedzie. Dziś jakiś zakręcony / forumowy dzień. To przez te nowe babki !
Jakby mi się szelki zaczepiły o komputer
Jak Ci się nie uda - pytaj proszę, jutro po 9-tej będę.
mon61- użalaj się jak jest Ci to potrzebne, ale nie zamartwiaj się za bardzo. Byłam przez dwa lata słomianą wdową -mąż pracował za granicą. Jakie piękne były wspólne chwile, prawdziwe święta. A teraz znów jesteśmy razem, czas szybko mija (niestety).
Lido ! dzisiaj o godz13 00 napisalam długiego posta.
.
Lido : fajny ludzik.
Podaj mi jakąś strone z której można pobrac fajny obrazek .
Trochę szukalam ale jakos mi nie wyszło.
Jak nas było tak mało i mało postów to starałam sie pisać aby kafejka nie umarła, teraz daję pole do popisu innym. Ale oczywiście będę się starała.
Czy ogladałyście wczoraj na 1 Tv. film Swiat Harmony ?. Taki kicz ,ale lubie poogladac takie filmy o miłosci.
Chyba nieprawdziwe, ale to nieważne, w prawdziwym świecie chyba nie ma takich uczuć.
Napiszcie jeżeli któraś ogladała.
dzień dobry,
koty obudziły mnie o 4 rano, czuja wiosnę, ja mam przechlapane.
Zaraz robię poranną kawę, ale w realu, więc tylko załaczam stronkę z gifami i pędzę do pracy
http://www.gify.org
Film ogladałam kiedyś, właściwie nie lubię specjalnie filmów o miłości, wolę obyczajowe (z miłosnym wątkiem może być), no i klimatyczne thrillery.
Witam Was serdecznie,
Lida i mialas biopsje tej torbieli?kiedy wynik?
No nic ,ide na kawe,siade na balkon i pomysle nad tym moim marnym zyciem )
???
Witam serdecznie w sloneczny choc chlodny narazie dzien
Mon61 - ależ Ty musisz być dzielna !
Witaj kora40. Miło Cię "widzieć".
Czuj się u nas dobrze. Napisz coś o sobie. Poznamy się.
Muszę lecieć. Pa.
Marilyn,ladne masz widoczki.
ale mialabym gdzie wyganiac moje psy....
U mnie same blokowiska
Kora,witam i zycze milego klikania z nami.
narazie jako calkiem nowa tu osoba rozgladam sie po tym forum.pozdrawiam
Dziewczyny dzieki za mile przyjecie.ok.pare slow o sobie.pracuje ,mam dziecko ktore chodzi do zerowki.mam partnera.kocham koty i kawe.pozdrawiam
...tez sie rozgladam...
Witam już na 18 stronie, chyba dostałyśmy przyspieszenia.
???
Lida,bede mocno trzymac kciuki.
Napisz potem jaki wynik.
dobrze, że jestem daleko - bo może zechciałabyś mi "przygrzać" karmino ?
Marilyn,tak jest to dlugi temat.
Marilyn -nie przygrzeję ci, bo cię lubię .To sympatyczny żart z twjej strony.
Zawsze uważałam że mam poczucie humoru. Nie lubię tylko niesmacznych żartów,wtedy od razu bardzo powaznieję i nic nie jest w stanie tego naprawić.
Gubie się już w tematach i wątkach które poruszacie. ale dokładnie czytam.Ciesze sie że tyle nowych kobietek dołączyło do kafejki.
poruszyłyście temat rodziców,moi byli tez dobrymi ludżmi , ale mam siostre a ona nigdy nie byla dobrym człowiekiem. Nie lubie wspomnien,a jesli juz, to dotyczą tylko wybranych wydarze ń ludzi i miejsc. Wspominam zawsze wspaniałe wakacje na wsi u wujostwa , jeżdzilismy co roku zawsze w sierpniu. Do dzisiaj lubimy sie z moimi kuzynkami. Są takie kochane.
Powiem wam że mam część zdjęc oddzielonych do których prawie nigdy nie zagladam .Chyba że musze ,ale wtedy robie to szybciutko prawie zeby nie patrzeć.
Nie chcę rozdrapywac starych ran.
Marilyn ,ta rzeczka jest czyms tak niesamowitym że ci zazdroszczę. Uwielbiam płynąca wode. Jeziora mnie w ogole nie ruszają , nie potrafie ich malować ,nie czuje w żadnych emocji.
Może dlatego że na wakacje jeżdzilam na wies pod Sandomierzem ,i niedaleko była właśnie Wisła.
Załuję że nie potrafie namalowac obrazów z dzieciństwa.Inny świat i inne krajobrazy.
Karmino,no tak jestem,ze tak powiem,NOWA.
Mam zamiar tutaj troche pobyc,bo to forum dodaje mi sil.
Wieczorowa pora zajrzalam tu ponownie..Dzis doslownie nog nie czuje..nabiegalam sie zalatwiajac sprawy urzedowe..i wpadlam tu na chwilke do WAS.FAJNIE TU!
Wieczorowa pora zajrzalam tu ponownie..Dzis doslownie nog nie czuje..nabiegalam sie zalatwiajac sprawy urzedowe..i wpadlam tu na chwilke do WAS.FAJNIE TU!
Dziewczyny wyjasniam kwestie mego dziecka w zerowce.no jak sie mialo dziecko po 30..smiech.
http://www.youtube.com/watch?v=MzXkPQJO … re=related
Link: Sonata Księzycowa
Moja córka urodziła pierwsze dziecko w wieku 35 lat
smieje sie sama z siebie bo pisze z telefonu ktory mi sie rozlancza..dlatego tak jestem..i znikam..Moze ja bede bardziej czytac jak pisac?smiech. NO COZ DZIEWCZYNY NIEJEDNA Z WAS MA JUZ DOROSLE DZIECI..TO JAK NIE BEDE CZEGOS WIEDZIALA JAK POSTAPIC SPYTAM WAS O RADE
???
Witam zabiegane kobitki.wstapilam tu tylko na chwilke by powiedziec Wam milego dnia..potem zajrze tu.Biegne do swych zajec..
Pozdrawiam milo i biegne do obowiazkow.
ale galimatias ,wczoraj na forum była awaria.
Widzę że ja pierwsza pisze po przerwie.
Idko,gdzie wyjezdzasz?Majowy weekend?
Ja bede pracowac.Mam dzis nocke i w sobote i w niedziele po dyzurku.
A dzis wzielam sie za mycie okien i ogolne porzadki-u Rodzicow
A ja tez zajmuje sie ogrodem.Idko,czy wiesz cos na temat uprawy czy tez hodowli Kamelii?
bardzo lubie grzebanie w ziemi,wczoraj poflancowalam rozne jarzynki.Dzis tylko zajmuje sie domem.
Czy cos wiadomo jak wczorajsze USG u naszej kolezanki?
???
Od razu milej - z avatarami !
Lido - kiedy wyniki ?
Przepraszam, wpadłam teraz "jak po ogień".
Wszyskie dziewczyny serdecznie pozdrawiam.
Witajcie,
Przed nami wolne dni, oczywiście nie dla wszystkich, ja wyjeżdżam na działkę popracować na powietrzu i przy komputerze. Niestety nie mam tam internetu i będę za Wami tęsknić. Zrobię zdjęcia mojej rzeczki.
Karmino pisałaś, że nie masz sentymentu do jezior. Ja za to mam, -ogromny. Znam je od środka. Wstaję bardzo wcześnie, siadam na pokładzie jachtu i obserwuję budzące się na jeziorze życie np. na Nidzkim. Widzę jego piękno, ptaki, zwierzęta i obserwuję także dramaty. Młody łabędź z haczykiem wędkarskim w dziobie (nie mógł jeść), malutkie kaczki bez matki, pływajace tam i spowrotem z piskliwym kwakaniem, drzewa porośnięte zabijającym je rodzajem mchu lub porostu, lub walkę ryby z kormoranem. Napawam się spokojem, ciszą, widokami i wieczorami przy ognisku.Tęsknię za tym przez cały rok i już czekam na tegoroczne pływanie. Napisz proszę znowu dłuuuuugiego posta!Tak dawno nie pisałaś o sobie.
Ależ się rozpisałam, prawie jak Marylin (a właściwie M -gdzie zniknęłaś? Brak mi Ciebie).
Napiszcie dziewczyny jakie macie plany na najbliższe dni i kiedy znów się "spotkamy"
Jak pisałam swojego długiego posta pojawiły się dwa nowe, które teraz przeczytałam.
Przepraszam więc za to co nieaktualne i lecę do obowiazków. Wpadnę jednak jeszcze dziś wieczór lub w srodku nocy, i mam nadzieję, że bedę miała co od Was poczytać.
Strony Poprzednia 1 … 5 6 7 8 9 … 1,243 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Netkafejka 40+ ... czyli dla dziewczyn po czterdziestce
Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności
© www.netkobiety.pl 2007-2024